|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Hej, witam się i zaraz na siłownię i do pracy więc popiszę popołudniu
![]() Cytat:
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz tłumaczył, że trzeba już zacząć teraz prać takie podstawowe antyalergiczne tabletki
Mnie pomagają takie bez recepty - mam katar, łzawienie i swędzenie oczu Zaliczyłam też w swoim życiu alergiczne zapalenie zatok i też, jak się zaczyna to wystarczą zwykłe tabletki bez recepty np. cirrus. Wszystko zależy od tego, jak dużą reakcję alergiczną mamy. Znam osobę, która uczulona jest na sierść zwierząt i kiedyś postała chwilę przy koniach to zaczęła się dusić Więc mój lekki katar i zaczerwienione oczy to w zasadzie żadna alergia
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a podobnie jak Ty - pyłki drzew, traw, sierść kota, orzechy laskowe (ostatnio nie mogłam się powstrzymać, zjadłam i spuchł mi jęzor i podniebienie piekło, nie przyznałam się Mamie )
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ta Maja Sablewska zasypuje mnie mailami
Wkurza mnie ta darmowa poczta
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło mi właśnie głównie o czas.
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam z lola z 10 minut na dworze, wrocilam w mokrych butach i skarpetkach ja nie wiem chyba zaczne chodzic z nia na spacery w adidaskach no bo jak zimowki przeciekaja od razu
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do biedry po tabletki ze skrzypem itp. i z masażerem do głowy
Uwielbiam jak tż masuje mi tym głowę mrrr
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiadomo jakie buty wkładać, chyba kalosze ocieplane no i ja tak zawsze chodzę, że nogawki ociapane
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzialam i wahałam sie cazy kupic :P 10 zł to nie majatek,ale gorzej z moja systematycznoscia:rolleye s: za to kupiłam tam coś ala mokasyny beżowe za 23 zł fajne, leciutkie, w sam raz na wiosne![]() wczoraj uczyłam sie robic warkocza z grzywki, jednak od połowy cos mi sie psuje ale nie poddam sie bo fajnie ton wyglada
Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-04-04 o 12:50 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Nine
też mam na o2 i aktualnie chyba z 3000 wiadomości spamu. Na wp jest fajna, bardzo rzadko mi przychodzi jakieś dziadostwo. Jaaa cały czas na tabletkach przeciwalergicznych jestem, bo jak nie wezmę to kicham jak szalona (nawet serio po 15 razy :p) , cieknie mi z nosa i co najgorsze swędzi mnie cała twarz-oczy, uszy, nos, podniebienie. Co jest super to to, że na testach nic mi nie wychodzi
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry
Ja kiedyś też brałam leki przeciwalergiczne bez recepty i krople do nosa po tym jak lekarka stwierdziła, ze jestem uczulona na pyłki i kurz. Co najlepsze zaleciła mi je bez żadnych testów, tylko na podstawie wywiadu. Brałam je przez jakieś dwa lata, później poszłam do innego lekarza, który przed testami kazał mi odstawić leki jakieś 3 tygodnie wcześniej. Przez pierwszy tydzień myślałam, że się uduszę, później z każdym dniem było coraz lepiej. Lekarz powiedział, że to na skutek odstawienia tak organizm reagował, jakbym była na detoksie, organizm się uzależnił. Na testach skórnych nie wyszło mi żadne uczulenie. Od tej pory, czyli już ze trzy lata nie biorę nic na alergię. Dostałam zalecenie, że jak będą mnie męczyły pyłki to mam wziąć wapno i tyle wystarczy i rzeczywiście tak jest ![]() Cytat:
Miałam ten masażer ale zdecydowanie bardziej wolę jak mnie Tż smyra po głowie palcami ![]() Dziewczyny znalazłam sposób na odchudzanie dopasowany idealnie do mnie. W zasadzie to znałam go już wcześniej ale dopiero teraz mnie oświeciło Konkretnie chodzi o gotowanie. Nie ukrywam, że nie lubię gotować, robię to ale bez jakiejś szczególnej przyjemności, u nas w domu najczęściej gotuje Tż, lubi to i dobrze mu to wychodzi a ja wtedy pożeram nieograniczone ilości tego jego jedzenia a później mam wyrzuty sumienia, że tyle zjadłam. No dobra, do rzeczy Dzisiaj jak robiłam obiad i przyszło do jedzenia to wcale nie chciało mi się jeść i przypomniałam sobie, że za każdym razem jak coś ugotuje to później mało co zjadam. Sposób idealny, czyli gotuję = mało jem = chudnę ![]() EUREKA! Będę gotować, będę gotować! Hihi jestem genialna
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Milka
Ej! Ale ja też tak mam jak ktoś zrobi, to zjem za dwóch, a jak sama to jakoś średnio mam ochotę, co nie oznacza, że niedobre. HO,ja od dziś też przechodzę na zdrowy tryb życia. Zdrowe żywienie Jeszcze więcej ruchu Mniej alkoholu Dbam o papę, nie robie ze swojej twarzy i pleców zdrapki Większa aktywność życiowa, a nie ciągłe podziwianie sufitu ![]() TYM RAZEM SIĘ UDA
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak nie mam
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę zgubić trochę z tyłka i z nóg a najlepiej jakby się to przetransportowało w górę
![]() Bunny, myłam głowę tym szamponem z Biedronki, muszę powiedzieć, że bardzo dobrze oczyszcza, przy myciu aż piszczały, myślałam, że będzie problem z rozczesaniem ale o dziwo, rozczesały się idealnie. Teraz są bardzo mięciutkie i lekkie jak piórka. Aż za lekkie i boję się że będą się elektryzowały na dłuższą metę. Trzy dni temu myłam a one dalej są świeże, za co wielki plus Mam jeszcze szampon z Welli i GlissKura to będę używać zamiennie żeby jednak trochę tego obciążenia miały Poużywam go trochę dłużej to zobaczę jak się sprawdzi. Na minus to że bardzo słabo się pieni.
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie nie elektryzuja wcale po nim, leciutkie wloski to fakt i dluuugo swieze a niby mial obciazac ![]() daj jeszcze znac za jakis czas
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak zatoki?
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Princeska kochana, zamówiłam właśnie nasz podkład (trochę musiałam pogłówkować i pokombinować żeby ogarnąć ebay i paypal
), i jeśli pójdzie tak dobrze jak wyczytałam to przesyłka powinna być w ciągu 1-5dni roboczych, czyli sądzę że na początku przyszłego tygodnia Odezwij się do mnie na maila to omówimy szczegóły Mam już moje cudeńko ) to efekt jest, ale minimalny, ale za to jak tż weźmie go w swoje rączki i masuje mi nim głowę... to normalnie odpływam Nie ma porównania. Mój tż zresztą też to uwielbia i siedzimy nieraz i masujemy się nawzajem Mój dzisiejszy wieczór z tż widzę tak: czerwone winko, dobre jedzenie i masaże głów ![]() Widziałam w stonce te mokasyny bo chciałam sobie kupić (nigdy wcześniej mi się nie podobały, ale odkąd zobaczyłam je na Kitce stwierdziłam że muszę je mieć ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Zazdraszczam I nie chudnę, no chyba że to coś zdrowego ![]() Cytat:
Napewno Ci się uda, tylko się nie poddawaj Ja się tak przestawiłam, i teraz piję ciągle carlo rossi, pychota Teraz po czasie wolę spędzić sobotę z paroma lampkami wina aniżeli z jakimś innym alkoholem, także myślę że też dasz radę się szybko przestawić Nie ma to jak dobre winko.. ![]() Co do jedzenia mogę Ci polecić jeszcze ciemny ryż i ciemny makaron świderki z biedry, w smaku nie odbiegają of firmowej lubelli czy też sonko, a są tańsze i ja np. do stonki mam 100m, więc najbliżej
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Ex jak nie przepadasz za wytrawnym winem to spróbuj na początek pić lampkę do obiadu
ja tak się przekonałam i teraz uwielbiam chociaż najbardziej i tak półwytrawne, ale nie krzywię się kiedy mam wypić wytrawniaka ![]() ja uwielbiam półwytrawne z Lidla "Cande noble". Zawsze ma napisane z przodu na etykiecie, że jest słodkie czerwone, a z tyłu, że półsłodkie albo półwytrawne (już nie pamiętam) ![]() Są tutaj jakieś fanki Seksu w wielkim mieście? ![]() Radosna wieść: na Comedy Central Family znowu puszczają serial!!! po dwa odcinki, codziennie o 22 jaką mam radochę
Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2013-04-04 o 15:28 |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio do obiadu polubiłam białe wino Peter Mertes- w tesco za 17 zł
Do gotowania też jest świetne- piekę w nim mięsko ![]() Za wytrawnym nie przepadam, tylko od wielkiego dzwonu. Piwa nie trawię ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Dziewczyny doradźcie jakiś dobry szampon na codzienne stosowanie ![]() Skończyłam wielką butlę lady spa (różowy), kupiłam czarnego gliss kur, ale mam wrażenie, że jest jakiś ciężki. Co można stosować do częstego mycia rozjaśnionych?
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ bardzo chwali sobie hiszpańskie wino rioja (to co on miał to akurat z taką etykietką w kolorowe paski z kauflandu), a ja najbardziej lubię półwytrawne różowe carlo Jeśli jeszcze go nie piłaś to naprawdę polecam ![]() Ja też uwielbiam półwytrawne wina |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Doradźcie dziewczyny
. Czy jak na blond poziom 12 nałożę 9.1 z oxy 6% to wyjdzie mi podobny kolor, jak na zdjęciu? Nigdy nie przyciemniałam włosów, proszę o pomoc .
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja, ja , ja, ja uwielbiam! ale oglądam w internecie odcinki, wszystkie sezony są wrzucone i bez limitów, ale to kwestia tego, że tutej nawet telewizora nie mam .Ex Noo generalnie nie jem jasnych rzeczy, u mnie problem jest z tym, że jak się rzucę na słodycze, albo fast foody to wpadam w trans jedzenia i żołądek mam bez dna Co do alkoholu, to nieee, żadnych winiaczowych ograniczeń, bo bym splajtowała, a z 'leśnego dzbana' to pić nie będę
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2013-04-04 o 16:03 |
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ciagu dnia spada na normalna, a twarz juz nie boli. kataru nie bylo- nie pojawil sie wiec nie wiem co sie stalo z wydzielina z zatok? na pewno splywalo mi po gardle bo kilka nocy mialam tak, ze czulam jakby mi sie zapowietrzalo gardlo i ciagle przelykalam i rutinoscorbin. do lekarza nie dotarlam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubicie tego winka?
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pamiętam że Bunny coś pisała ostatnio że on wysusza więc nie wiem czy będzie ok
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne sa...nie na rozjasniane wlosy na dluzsza mete.chyba zeby ten elseve do suchych wlosow...jego nie mialam.
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Jakoś 2 razy w tygodniu myję wellą moisture, a resztę dni elseve do farbowanych i włosy są w ładnym stanie, puszyste, dobrze się rozczesują, a po innych szamponach włosów rozszczesać nie mogę albo oklap totalny Nie pocieszyłaś mnie tym bo jak dotąd żaden szampon mi nie pasował jak ten ![]() A propos- widziałam dzisiaj w biedrze jakiś nowy szampon z elseve (albo miał nowe opakowanie) repair coś tam coś tam, ale przeglądając skład zobaczyłam słowo dimethicone na początku składu, poza tym ani jednego "oil" "extract" i tym podobnych więc go sobie odpuściłam bo pewnie działał by podobnie jak ten co mam teraz. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cholera, a ja dziś od rana albo w sklepie albo siedzę i zamawiam rzeczy przez neta i praktycznie opróżniłam konto bankowe Stanowczo tego NIE LUBIĘ ![]() Niby w biedrze mieli w promocji ten biosilk który miałam brać, ale przeglądając internetowy sklep paatala postanowiłam zrezygnować z niego i zamówić coś lepszego i sprawdzonego dla moich włosów |
||
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zainspirowana blogami Teraz sama tak będe robiła
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Mnie pomagają takie bez recepty - mam katar, łzawienie i swędzenie oczu
Więc mój lekki katar i zaczerwienione oczy to w zasadzie żadna alergia
Ja np. nigdy nie zjem karpia na wigilię bo jak się okazało parę lat temu mam na niego uczulenie
)

nie wiadomo jakie buty wkładać, chyba kalosze ocieplane 
ale nie poddam sie bo fajnie ton wyglada

cały czas na tabletkach przeciwalergicznych jestem, bo jak nie wezmę to kicham jak szalona (nawet serio po 15 razy :p) , cieknie mi z nosa i co najgorsze swędzi mnie cała twarz-oczy, uszy, nos, podniebienie. Co jest super to to, że na testach nic mi nie wychodzi
Napewno Ci się uda, tylko się nie poddawaj 

-10 -15 -20 -25