Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 11:58   #4921
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Bokeh,moja przyjaciółka rok temu właśnie aparat kupowała, różowy canon to był
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 11:58   #4922
nafiyqa
Zakorzenienie

meduzza, ale jak tu nie podawac butli jak dziecie najpierw charczy i wyrywa sie, a w koncu zaczyna sie histeria i okropny krzyk?
U mnie na szczescie jest tak tylko wieczorem, w dzien ladnie je...

Choc ja w sumie od poczatku (1,5 miesiaca nie liczac kilku dni w szpitalu) karmie mieszanie - w domu piers, a jak jestem na uczelni to TZ daje mm.
I ODPUKAC poki co jakos nam idzie... Moze przez to, ze ja karmie przez nakladki, wiec tak czy siak maly gume ssie?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:00   #4923
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie! Alez ja zluje, ze nie mam jak z wmi pisac. Wybaczcie, ze nie nadrabiam, ale przy mojej Oli, ktora w dzien praktycznie nie spi to niemozliwe. Wczoraj bylysmy u lekarza, wazy juz albo dopiero 3545g i niestety wyniki z moczu wyszly niefajne, bo sa obecne leukocyty i musimy robic usg nerek. Poza tym nadal meczy sie z brzuszkiem, kazdy baczek ja boli i zadne kropelki nie pomagaja. Dzisiaj zaczela 3 miesiac, wiec mam nadzieje, ze te pieprzone kolki lada dzien sie skoncza. Sciskam Was baaaaaaaaaaaaardzo mocno moje kochane.
Gratulacje
I trzymam kciuki aby problemy brzuszkowe poszły w... cholere

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o viburcol. Cały czopek dajemy?
Ja dałam cały.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wczoraj powiedziałam mu co myślę w pewnych kwestiach i w zamian jak mi ciężko to mam się wyżalić matce, nie jemu (jego słowa)
albo poprosić o pomoc moją matkę albo jego, taka opcja że on mi będzie pomagał raczej w opcję nie wchodzi, bo on pracuje przecież! a ja nie mam zadnych obowiązków a dziecko to sama przyjemnosc... a ja jestem jakas wyrodna, ze smiem twoerdzic inaczej ...
szkoda już słów na to jest zachowanie....

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Odnośnie dekoracji stołu to proponuję Ci biały obrus, przez środek organzę (różową czy niebieską), świeczki w podobnych odcieniach, serwetki i kwiatek/-ki żywy np.goździki. tutaj Ci wklejam 3 zdjęcia. 1 to urodziny mojej córeczki starszej i kolory troszkę inne ale będziesz mieć pogląd na moją wizję. 2 to goździki w kieliczku z żelem florystycznym, przewiązanym tasiemką(chrzciny starszej). Na ostatnim moje słodkie upominki dla gości, które sama robiłam na chrzest Mai
Ale CUDO!! A ten napis mnie tak wzruszył eehh

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Co do testów ciążowych to ja już kiedyś mówiłam,że robiłam na wielkim kacu, w nerwach u teściowej w kibelku,
nie wiedziałam do czego nasikać więc znalazłam leżace pod zlewem..... wiaderko

Dziewczyny,NADROBIŁAM!!
A w mieszkaniu SYYYYF
Chyba coś sprzątnę teraz tylko że Daria się już obudziła
Stary 2013-04-04, 12:01   #4924
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja 24.04

to ja pytałam

No własnie myślałam standardowo o rowerze...musiała bym spytać jej rodziców, a w ogóle jeszcze nie zostałam zaproszona a komunia 5 maja prawie dokladnie za miesiac... i mysle ale nie bede sie chyba wypytywac powinni mnie zaprosic czy ja sie powinnam wtrynic? dodam ze o dacie komuni wiem od babci

tak też sobie pomyślałam ale 8 latka już odpowienio duza na aparat?
sorry Bokeh, pierdzieli mi sie dzis w oczach i gogli nie moge swoich znalezc

o ja tez ide 5 maja na komunie, musze kupic sobie kiecke i małej tez kiecke!

kurde nie wiadomo co kupic tym dzieciakom, wszystko maja praktycznie, Liwka ma dostac laptopa,telefon dotykowy, aparat ma no masakra jakas, jak moj chrzesniak bedzie mial komunie to serio chyba bedzie sie dzieciakom quady kupowalo albo samochody ;oooooo
musze zbierac kase bo moj ma za 4 lata komunie

BTW. Ciekawe która pierwsza bedzie miala kolejnego dzidziusia!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-04 o 12:03
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:04   #4925
mala_19kw
Zakorzenienie

Uuuu BOKEH to ja byłam pierwszejsza
Wyłamałaś się

Marsi- pierdzielne zaraz ze śmiechu agentka jesteś a z tą instrukcją to i ja zgłupiałałam-w tamtym momencie przydałaby mi się wersja dla ułomnych
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:06   #4926
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
my zaczynami w niedzielę
ja będę śmigać może nawet wam foto strzelę
Obowiązkowo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Dziewczyny szukam karuzeli do łóżeczka na tablicy i allegro i nie wiem jaką kupić. Jakie Wy macie?? Coś tak do 100zl szukam. Tylko żeby grała sama , żeby nie trzeba było non stop latać i nakręcać jej

A właśnie działa Wam allegro?? Mi dziś od rana nie działa
Stary 2013-04-04, 12:08   #4927
e_vel
Wtajemniczenie

Wiecie co, a ja jestem zdania apropo komuni, że to jest tylko dziecko i nie ma co na głowę upadać i robić kosmicznie drogich prezentów. Pamiętajcie, że potem jest przeważnie jeszcze ślub i co? będziecie zapożyczać się na jakiś prezent albo "ciężką" kopertę? Ja na swoją komunię dostałam np.sukienkę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:09   #4928
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
BTW. Ciekawe która pierwsza bedzie miala kolejnego dzidziusia!
Łohohoh też o tym myślałam ostatnio

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Wiecie co, a ja jestem zdania apropo komuni, że to jest tylko dziecko i nie ma co na głowę upadać i robić kosmicznie drogich prezentów. Pamiętajcie, że potem jest przeważnie jeszcze ślub i co? będziecie zapożyczać się na jakiś prezent albo "ciężką" kopertę? Ja na swoją komunię dostałam np.sukienkę
A ja zegarek i pieniążki za które kupiłam sobie pierwszy rowerek
Stary 2013-04-04, 12:10   #4929
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Obowiązkowo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Dziewczyny szukam karuzeli do łóżeczka na tablicy i allegro i nie wiem jaką kupić. Jakie Wy macie?? Coś tak do 100zl szukam. Tylko żeby grała sama , żeby nie trzeba było non stop latać i nakręcać jej

Ja mam FP z motylkami - możesz zerknąć na fotę w klubie, bo akurat dodałam. Dałam za nią, oczywiście używka, ok 80 zł z przesyłką. Jest na baterie, ale tata mi przerobił na zasilacz

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:11   #4930
s i l v e r
Zakorzenienie

A właśnie Wisienko pięknie wyglądasz kiecka super i śliczną rodzinkę masz
Stary 2013-04-04, 12:11   #4931
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
moja gada jak nakręcona, że tez jej sliny nie brakuje nigdy
a mieszkamy w jednym domu, wiec mozesz sobie wyobrazic... czasami mi para uszami idzie....

Meneq a mam pytanie- bedziesz uczyc małą polskiego?
Moja mieszka 100km od nas, pracuje i ma sporo roboty przy reszcie rodziny. Takze mamy luzy, ale chce zeby odwiedzala wnuczke, bo polskich dziadkow jak dobrze pojdzie, to raz do roku widziec bedzie.

Oczywiscie, ze bede uczyc polskiego. Tz byl przeciwny poczatkowo, ale przygotowalam sie do rozmowy, wytoczylam argumenty i poparl mnie. Pewnie predzej bedzie mowic po polsku niz po japonsku, bo caly czas ze mna jest, a tz pracuje do pozna i niewiele moze czasu poswiecic Yae.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 12:11   #4932
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O, ja mysle tak samo

silver, ja mam Fisher Price (taka jak na zdjeciu Ewika w klubie )
Z tym, ze ja ją dostalam - gdybym sama kupowala, to wzielabym jakies bardziej wyraziste kolory.
Aha! Ta moja ma pilota i jest na prad (dziadek mi przerobil), wiec nie zre baterii jak szalona.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:12   #4933
s i l v e r
Zakorzenienie

Lecę obadać zdjęcia w klubie
Stary 2013-04-04, 12:12   #4934
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Obowiązkowo

Ja wczoraj szukałam karuzeli i szajka dawała linki. Musisz cofnąć kilka stron. Ja w końcu nie kupiłam-mieliśmy od siostry męża tylko była dojechana. Się wkurzyłam i odnowiłam ją tak jak któraś pisała (chyba szklanka) jest z plastikowymi zabawkami które mają kolorowe grzechoczące końcówki. Młodemu przypadły do gustu także zaoszczędziłam kasę
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-04, 12:13   #4935
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Obowiązkowo

Ja mam FP, a co do allegro to w dupę kopnąć wkurza mnie ten nowy wygląd, na starym siedzę. Chodziło rano bo mamie prezent zamawiałam
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:13   #4936
Ewik86
Zakorzenienie

Z tymi prezentami komunijnymi to jakiś wyścig szczurów się zrobił. Bardzo mi się to nie podoba. Ja dostałam Biblię, pierścionek i chyba 200 zł. Za kilka lat to nie wiem co się będzie kupowało

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:14   #4937
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie! Alez ja zluje, ze nie mam jak z wmi pisac. Wybaczcie, ze nie nadrabiam, ale przy mojej Oli, ktora w dzien praktycznie nie spi to niemozliwe. Wczoraj bylysmy u lekarza, wazy juz albo dopiero 3545g i niestety wyniki z moczu wyszly niefajne, bo sa obecne leukocyty i musimy robic usg nerek. Poza tym nadal meczy sie z brzuszkiem, kazdy baczek ja boli i zadne kropelki nie pomagaja. Dzisiaj zaczela 3 miesiac, wiec mam nadzieje, ze te pieprzone kolki lada dzien sie skoncza. Sciskam Was baaaaaaaaaaaaardzo mocno moje kochane.
za wagę
trzymam kciuki za usg nerek, na pewno wszystko będzie w porządku
Cytat:
no jasne gniewamy sie jak nie wiem co chyba przestaniemy z Tobą pisac to ty nie wiesz, że my na kazde zdjecie sie rzucamy jak na promocje w biedrze
a co do gazetki- tak, to byłam ja zachorowałam na nie i tez nie mam gdzie wstawic

jakie podejscie chociaz jak mój mąż jest w domu to też mi "głupio" wizażowac jak sterta prania lezy np a jak jestem sama to hulaj dusza

trzymam kciuki, zeby tak własnie było

hope, nawiedzasz znowu poczekalnię?

dziec spi pranie czeka, zupa sie gotuje, ja kawka i wizaz- bonitków brak

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

EVELIZARDA- jak ci przemakały 2 to znak, ze za małe, musisz sie przerzucic na rozmiar większe a dady są ok
oj ta komódka jest przecudna ale mąż mi jej w życiu nie kupi (najbliższa Biedrona 10 minut samochodem a piechotą to kaaaawał drogi), muszę pomyśleć jakby go tu namówić
Cytat:

Kurcze tak teraz myśle zbliża sie komunia mojej chrześnicy, nie wiem co jej kupić... idzie do wczesnej, teraz w marcu skonczyła 8 lat co moge jej kupić? i też nic zbyt wygórowanego jak laptop....
też pomyślałam o aparacie, ale już dziewczyny mnie ubiegły z pomysłem
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przywitam się tylko i lecę nadrabiać
I coś dla Was...nie wiem czemu ale mnie rozśmieszyło
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...98401012_n.jpg

Cytat:
Teraz doczytałam

Tak właśnie mam... Dokładnie tak jak opisałaś. Tylko na brzuchu nie mam. Mam na nogach,rękach,buzi i pod piersią. Ale wydaje mi się że ta tabletka pomogła. Zobaczymy....

to mnie nic nie pomagało smarowałam jakimiś maściami i nic nie dało :/) mnie wysypało na kilka dni po porodzie od brzucha ale myślałam że to skóra się skurcza, potem było już to dziadostwo wszędzie :/, czytałam gdzieś że to od zwiększonej ilości oksytocyny w orgaznizmie aczkolwiek ani lekarz ani położna tego nie potwierdzili. Za to nie wiedzieli co to może być
Cytat:
ja 24.04

to ja pytałam

No własnie myślałam standardowo o rowerze...musiała bym spytać jej rodziców, a w ogóle jeszcze nie zostałam zaproszona a komunia 5 maja prawie dokladnie za miesiac... i mysle ale nie bede sie chyba wypytywac powinni mnie zaprosic czy ja sie powinnam wtrynic? dodam ze o dacie komuni wiem od babci

myślę, że powinni zaprosić
ja za pieniądze z komunii (de facto to było daaaaawno temu) kupiłam sobie aparat właśnie myślę, że 8-latka sobie poradzi z jego obsługą
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:18   #4938
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ja 24.04

to ja pytałam

Mojej siostrze szwagier w zeszłym roku kupił aparat i jest bardzo zadowolona. Pamiętaj, że dzieciaki w tych czasach to sprytne bestie i ze wszystkim dadzą sobie radę.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pogrubione - u nas chyba wlasnie o to chodzi wieczorem...
Problemow z brzuszkiem/kolkami nigdy nie bylo.

Ale niestety podane przez Ciebie sposoby nie pomagaja

Co do kp na zadanie - jak wszystko inne odpada to przystawiam do cyca

A to spryciara

U nas w wozku spi jedynie jak otworze balkon, pewnie sobie mysli, ze na dwor wyjechal

Przez 2 ostatnie dni non stop spal, ciekawe jak bedzie dzis
Podejrzewam, ze gdybysmy mieli 2 pokoje to Kubus ladniej by spal. A tak w kawalerce budzi go wiekszosc dzwiekow.

Jak bylismy u rodzicow TZ na swieta to spal sam w pokoju 2 razy po 3h!
Moja mała teraz się wyczuliła tak na dźwięki, że na placach przechodzę koło niej a ta już w drugą stronę głowię i się śmieje

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hmm no góra 500 myśleliśmy ale na prawdę GÓRA.. ten jest dupny? http://www.euro.com.pl/aparaty-cyfro...0-czarny.bhtml

a mogłabyś? ja myślałam o pogadance, jakimś plakacie, dmuchaniu piórka, robieniu płuc zdrowych i chorych ale to już JAKIMŚ cudem zostało zgłoszone..
Tego ma moja siostra i bardzo ładnie robi zdjęcia
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:21   #4939
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

A ja swój test zrobiłam tak jak Bokeh 25 maja wieczorem, serce mi stanęło i czułam się wtedy tak nierealnie. Pamiętam, że musiałam iść do głupiej pracy zamiast się cieszyć czy płakać
A do wątku dołączyłam razem z Debrah, w ten sam dzień
mój mąż wynik beta hcg odebrał w sobotę jak siedziałam w pracy, dzwoni do mnie i mówi, że wynik jest 1005 i że wg tego co jest napisane to może być 5 tydzień i że jest zszokowany
Cytat:
Obowiązkowo

mi też allegro nie działa, od wczoraj
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 12:22   #4940
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Wiecie,że zbliżamy się do końca wątku...? Ale czas leci...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:26   #4941
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hmm.. ja mojemu nigdy nie myłam dziasel, ani podniebienia .. w zasadzie to pierwsze slysze i teraz sie zastanawiam czy nie zaczac...

a nie uwazacie ze przemywanie pielucha tetrowa moze podraznic? one przeciez nie sa zbyt przyjemne w dotyku ...

Mi to też dopiero położna pokazała po porodzie co do nas przychodziła. Wcześniej o tym nie słyszałam. Zacznij zacznij

Ja nie robię tetrówką, mam takie kompresy.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:26   #4942
Delicjanka
Zakorzenienie

.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:26   #4943
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja też mam zwyklaka plastikowego ze zwierzątkami - grzechotkami, mały uwielbia no tylko że nakręcana jest

Illusion, o, to "dobrze", że nie tylko ja mam z tym problem..... Właśnie mam jedno opakowanie tabletek, ale nie chcę ich brać od 18rż brałam i po prostu mam już dość
Dostałaś tą sukienkę ecru? jak kolor?

Iiiiiiiiiii przyszło zamówienie z cocolity z rabatem 5% na następne zamówienie

Mi allegro nie działa w ogole

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-04-04 o 12:28
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 12:27   #4944
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Widzę, że Was na wspomnienia naszło, pierwszy wątek założyła cytrynowo_piaskowa, ale potem gdzieś zniknęła i ślad po niej zaginął na naszym wątku, swoją drogą ciekawe czemu się już nie odezwała.
Ja beta hcg robiłam 27 kwietnia i pamiętam to jak bardzo się niecierpliwiłam na wynik, bo bardzo chciałam, żeby wyszło pozytywnie. Owszem widziałam już wcześniej dwie kreseczki na teście, ale wiedziałam, że badanie z krwi ostatecznie to potwierdzi. Zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań, a teraz minął już prawie rok, ale ten czas leci pamiętam jak było wtedy fajnie ciepło, jak patrze za okno, to trudno mi uwierzyć, że to było rok temu.
Ja ostatnią @ miałam 16 marca, 18 kwietnia zrobiłam test i był bardzo niepewny. Dwa dni później byłam u lekarza ale nic nie było widać. 27 kwietnia wylądowałam w szpitalu z plamieniami, oj tej pogody to wtedy przeżyć nie mogłam, tak cieplutko było. Wyszłam na 3 dzień z diagnozą ze to pusty pęcherzyk na szczęśćcie tydzień później byłam na USG i już serduszko mojej gwiazdeczki juz biło. Jak się okazało to miałam tydzień później owulkę. I oczywiście dobrze wiemy kiedy nasza Olcia powstała, bo to był ostatni raz kiedy się kochaliśmy, bo przygotowywałam się do HSG a tu taka niespodziewajka. Ah ... te sentymenty, rozmarzyłam się. A tak naprawdę to marzy mi się już rodzeństwo dla Oli, ale to jeszcze trochę czasu mus upłynąć.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 12:28   #4945
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mam pytanie:
Jednego dnia mam najpierw szczepienie pierwsze, a potem USG bioderek. Myślicie,że to dobry pomysł?Czy przełożyć coś na inny dzień?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:28   #4946
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiecie,że zbliżamy się do końca wątku...? Ale czas leci...
To będzie następny bo tak zapitalacie dziewczęta
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-04, 12:34   #4947
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie jesteś sama, mam podobnie

ktoś tutaj mi narobił chęci wklejając gazetkę biedronkową na tę komodę z koszykami tylko się zastanawiam gdzie ją postawie
8-go lece do biedronki
Dziewczyny, zarzuciłam Was trochę fotkami w klubie - mam nadzieję, że się nie pogniewacie
Mało mam czasu, żeby coś z Wami popisać. Nie wiem jak Wy to robicie, że macie na to czas- dajcie mi jakąś receptę
Wszystkie Wasze dzieciaczki w klubie przesłodkie i przecudowne

silver
, trzymam kciuki za Darie, żeby w końcu głowkę podnosiła, nam się udało w załączeniu dowód
No widzisz a tak się martwiłaś, i pamiętaj dzieci to nie maszyny.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja mam na brzuchu rozstępy masakra!! nie wiem już co z nimi robić. w ciąży nie było ich widać, a po porodzie wylazły nie wiadomo skąd
Mi po porodzie pojawiły się na brzuchu i nogach. Pojechałam do szpitala bez nawet jednego a wróciłam pocięta, widocznie skóra nie była na tyle elastyczna. I żałuję, że używałam kremu zamisat Oliwki z Hippa. Dużo więcej dla mnie zrobiła niż ten g.wniany krem i tyle kasy na to wydałam (chyba 5-6 opakowań).

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Black, bo wczoraj zapomniałam- mała cały tatuś i chyba bedzie miala rudawe włoski tak jak chciałas? bo mi na zdjęciu tak wygląda

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

ja straszyc nie che, ALE
moja kolezanka usypiała synka tylko w wózku, potem mały miał 3 lata i inaczej nie umiał zasnac wieczorem, nogi dyndały daleko poza wózkiem a ona nim dryndała na prawo i lewo bo inaczej był płacz...
u mnie wózek tylko na dwór jest

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

http://demotywatory.pl/4096237 jaki mały ma zaciesz
Moja Ola na początku spała i leżała w dzień w wózku i czasem ją woziłam w domu (ale to w sytuacjach awaryjnych, a teraz nam głównie na spacery służy.
W domu to ma swój kącik na podłodze i tam zwykle się bawi i śpi (jak na brzuchu uśnie). W łóżeczku też śpi jak jest śpiąca i przysypia to ją zanoszę i usypia sama.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 12:35   #4948
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja mam FP z motylkami - możesz zerknąć na fotę w klubie, bo akurat dodałam. Dałam za nią, oczywiście używka, ok 80 zł z przesyłką. Jest na baterie, ale tata mi przerobił na zasilacz
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
silver, ja mam Fisher Price (taka jak na zdjeciu Ewika w klubie )
Z tym, ze ja ją dostalam - gdybym sama kupowala, to wzielabym jakies bardziej wyraziste kolory.
Aha! Ta moja ma pilota i jest na prad (dziadek mi przerobil), wiec nie zre baterii jak szalona.
Fajna Szukam jakiejś używanej chciałabym z FP. Czyli tej co macie nie trzeba nakręcać bo sama gra tak???

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja wczoraj szukałam karuzeli i szajka dawała linki. Musisz cofnąć kilka stron. Ja w końcu nie kupiłam-mieliśmy od siostry męża tylko była dojechana. Się wkurzyłam i odnowiłam ją tak jak któraś pisała (chyba szklanka) jest z plastikowymi zabawkami które mają kolorowe grzechoczące końcówki. Młodemu przypadły do gustu także zaoszczędziłam kasę
O to muszę się cofnąć o kilka stron

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to mnie nic nie pomagało smarowałam jakimiś maściami i nic nie dało :/) mnie wysypało na kilka dni po porodzie od brzucha ale myślałam że to skóra się skurcza, potem było już to dziadostwo wszędzie :/, czytałam gdzieś że to od zwiększonej ilości oksytocyny w orgaznizmie aczkolwiek ani lekarz ani położna tego nie potwierdzili. Za to nie wiedzieli co to może być
Mi powiedziała lekarka wczoraj że to napewno uczulenie na coś i że muszę się zabawić w detektywa i dojść do tego od czego to mam (coś nowego do jedzenia,nowy proszek,kosmetyk itd) ale ja nic nowego nie jadłam,proszek i płyn mam ten sam,kosmetyki też hm hm hm...
Stary 2013-04-04, 12:36   #4949
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja też mam zwyklaka plastikowego ze zwierzątkami - grzechotkami, mały uwielbia no tylko że nakręcana jest

Illusion, o, to "dobrze", że nie tylko ja mam z tym problem..... Właśnie mam jedno opakowanie tabletek, ale nie chcę ich brać od 18rż brałam i po prostu mam już dość
Dostałaś tą sukienkę ecru? jak kolor?

Iiiiiiiiiii przyszło zamówienie z cocolity z rabatem 5% na następne zamówienie

Mi allegro nie działa w ogole
Tobie z cocolity mi z zsk i co zamawiałas ten rozświetlacz?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-04, 12:36   #4950
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Odnośnie dekoracji stołu to proponuję Ci biały obrus, przez środek organzę (różową czy niebieską), świeczki w podobnych odcieniach, serwetki i kwiatek/-ki żywy np.goździki. tutaj Ci wklejam 3 zdjęcia. 1 to urodziny mojej córeczki starszej i kolory troszkę inne ale będziesz mieć pogląd na moją wizję. 2 to goździki w kieliczku z żelem florystycznym, przewiązanym tasiemką(chrzciny starszej). Na ostatnim moje słodkie upominki dla gości, które sama robiłam na chrzest Mai
Ale super pomysł na prezencik dla gości, zdjęcie sobie zapisuję i planuję zrobić coś podobnego.

A wogóle tak jak Wam wspominałam wcześniej, moje wesele będzie we wrześniu, chrzest planowalismy zrobić jakoś w kwietniu, ale ta pogoda taka do d... i nie mogliśmy się zebrać, że teraz stwierdzliśmy i tak wstępnie pouzgadnialiśmy z chrzestnymi, że chrzest będzie w czerwcu. Dzisiaj moja mama mnie spytała, czy może nie zrobić tego razem z weselem, na początku całkowicie odrzucałam ten pomysł bo to wielka impreza będzie, chciałam, żeby chrzest był wydarzeniem tylko małego, ale teraz to już sama nie wiem. Jak myślicie?

Ale mam do nadrabiania.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości