Krakowianki - XXII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 14:36   #2371
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - XXII

ale mi zeszło z nadrabianiem was i oczywiście mi ucieło

cześć Lenka wróciłaś na stałe? też znajdź w swoim misiowym grafiku czas na spotkanie

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Najpierw robię kucyka tuż nad czołem i tnę równo, a potem przedziałek na środku, spinam pod brodą kucyka i znów na równy pędzel. Taka standardowa metoda "internetowa".
Na razie działa, potem ewentualnie gdzieś wyrównać. Już nie pamiętam kiedy u fryzjera byłam.
yyyy brzmi dość abstrakcyjnie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja miałam kiedyś straszny problem ze spaniem, bo nagle musiałam się przestawić na wcześniejsze chodzenie spać i wczesne wstawanie. Nabyłam więc drogą kupna melatoninę w aptece, i jak muszę zasnąć a wiem, że mi się nie chce, to na pół godziny-godzinę przed snem łykam. Z tym, że to nie zadziała tak, że zasnę z głową na klawiaturze, jak będę chciała to mogę siedzieć dalej, więc muszę się zmotywować, żeby wyłączyć komputer, zrelaksować się, wykąpać, wyciszyć, i wtedy zasypiam
mam za sobą 4 noc z rzędu jak nie mogę spać. to jest straszne!
dzisiaj gdyby nie 10 budzików, 50 drzemek i 5 telefonów to chyba bym nie wstała
jak działa te melatonina?
jako córka lekarza mam jakieś tabsy na spanie ale raczej staram się nimi nie faszerować

a w temacie kupna nożyczek- od kiedy przyjmujesz zapisy na podcinanie?

też nie rozumiem różnicowania ceny przy podcięciu końcówek, to jest jakiś idiotyczny proceder!

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Z tego, co pamietam to kilka z Was używa elektrycznej szczoteczki. Mam pytanie o końcówki - kupujecie oryginalne czy te ,,uniwersalne"? Bo widzę, że na allegro są nawet za kilka złotych.
skusiłam się na all 2x- w opcji tańszej i droższej i obie pasują, ale te tańsze są dużo twardsze i mogą haratać dziąsła ale już te trochę droższe są ok

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc stresuję się bardzo najbliższym rachunkiem za ogrzewanie
ja też i na prawdę wolałabym żeby już przyszedł. jak nigdy nie czekam na rachunki to też już chcę mieć za sobą

Cytat:
Co się odwlecze to nie uciecze, i tak się będziesz w końcu musiała zmierzyć z tym syfem Poza tym czy ktoś pisał, że chce patrzeć na szarzyznę? Wszystkie chcą wiosny. Wiosna - taka pora roku, kiedy jest zielono, kwitną drzewa, kwiaty, pachnie zieleniną, przebijają nieśmiałe promyki słońca, itd. - to jakbyś zapomniała.

Wpadła Lenka i od razu zrypka Też tęskniłyśmy za Tobą

p.s. moje obudzone dziecko powiedziało, że ☠☠☠☠☠☠☠i taką zimę, kiedy trzeba chodzić do roboty

podpisuję się obiema rękami.
wczoraj doszłam do wniosku że w ramach "buntu" chyba popadnę w depresję zimową

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja narzekam-w sobotę i niedzielę nie będę...Bo jadę na narty
gdzie? gdzie?

jak pojechałam na stok długości coś ok.450m znajdującym się na wiosce koło S. to byłam w szoku jak zobaczyłam jak jest utrzymany. znajomi nie chcieli mi wierzyć że jeździło się dużo lepiej niż w Białce!

Cytat:
Po 2h - ptaszek.

Ktoś się pisze na zamówienie z jakiegoś artystycznego sklepu? Chyba będę zamawiać miliard kolorów wełny

uwielbiam robić różne takie rzeczy, ale sprzedawać się tego za bardzo nie opłaca a ile można robić dla znajomych?
w sumie to bym chętnie popróbowała w wolnych chwilach jakie cudeńka można zrobić

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Cara się tak wstrzeliła tutaj z rozpędu jakby od zawsze tu była, obalając tym samym obiegową teorię jakież to niewykonalne
prawda? ja też jestem zdziwiona i bardzo mi się to podoba
ale to pokazuje, że wystarczy chcieć i mieć coś do powiedzenia

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40124354]
Nie potrzebuje któraś z Was pędzli? Bo planuję zamówić kilka Maestro [/QUOTE]

maestro to ja chyba zawsze potrzebuję
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:43   #2372
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Macie pomysł na jakiś fajny zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych na prezent dla 60-cio latki? Do kupienia stacjonarnie, bo na już potrzebuję. Budżet powiedzymy ok. 100zł.
W Douglasie widziałam fajne zestawy Dr Irena Eris +60 za jakieś 100-120 zł

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

To napisz mi co chcesz, bo nie będę otwierać nic w klubie. Nie chce mi się, za mało chętnych.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:46   #2373
gg22
Zakorzenienie

aaa Cholerko- jakkolwiek specjalnie nie przepadam za ręcznie szytymi rzeczami to ta torebka Twojej koleżanki mnie zachwyciła http://4.bp.blogspot.com/-iGobAuafZE...00/brazy01.jpg ale fajnie byłoby zobaczyć ją (jak i inne) na żywo, przymierzyć itp. bo na zdjęciu jest super a nie wiem czy czułabym się z taką dobrze na ramieniu

dziewczyny mam też do Was prośbę- info w klubie

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40128207]
To napisz mi co chcesz, bo nie będę otwierać nic w klubie. Nie chce mi się, za mało chętnych.[/QUOTE]

do kiedy bo kiepsko stoję z czasem żeby się zagłębiać, a że większość pędzli mam z maestro to też nie chcę wybierać na pałę żeby mi się nie powtarzały
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:59   #2374
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Jasne! Nawet jak nie masz komu dać drugiego to tez go chętnie przygarne Zadzwonie do Ciebie w piatek i dasz mi znać czy i kiedy moge po nie podjechać
Drugi niech sobie zostanie u mnie, bo ostatnio dużo roślin oddałam i mi się łyso na parapetach robi

Cytat:
Czy ten, którego ja dostałam miał jasne plamki na końcach dwóch liści czy już go moje domowe licho wzięło?

No czasem mam takie wrażenie.
Nie wiem, ale fikusy mogą źle znosić przeprowadzki początkowo więc się nie martw, podlewaj je tylko często bo one lubią mieć wilgotną ziemię

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Czyli odkrywamy się na nowo

Hiper, odebrałaś od Babci przesyłkę?

Mistrzyni - fikus jest ponoć trujący dla kotów. Mój zjadł już parę razy po połowie liści u mojej mamy i nic mu się nie działo.
Agrafka ma fikusy w nosie, a Mała, jak wszystko, usiłowała skubnąć, ale nadgryzła jeden listek ze dwa razy i wzgardziła - ten sok jest chyba dla nich niesmaczny

Cytat:
ale mi zeszło z nadrabianiem was i oczywiście mi ucieło

cześć Lenka wróciłaś na stałe? też znajdź w swoim misiowym grafiku czas na spotkanie

jako córka lekarza mam jakieś tabsy na spanie ale raczej staram się nimi nie faszerować

a w temacie kupna nożyczek- od kiedy przyjmujesz zapisy na podcinanie?

też nie rozumiem różnicowania ceny przy podcięciu końcówek, to jest jakiś idiotyczny proceder!

skusiłam się na all 2x- w opcji tańszej i droższej i obie pasują, ale te tańsze są dużo twardsze i mogą haratać dziąsła ale już te trochę droższe są ok

ja też i na prawdę wolałabym żeby już przyszedł. jak nigdy nie czekam na rachunki to też już chcę mieć za sobą

podpisuję się obiema rękami.
wczoraj doszłam do wniosku że w ramach "buntu" chyba popadnę w depresję zimową

gdzie? gdzie?

jak pojechałam na stok długości coś ok.450m znajdującym się na wiosce koło S. to byłam w szoku jak zobaczyłam jak jest utrzymany. znajomi nie chcieli mi wierzyć że jeździło się dużo lepiej niż w Białce!

uwielbiam robić różne takie rzeczy, ale sprzedawać się tego za bardzo nie opłaca a ile można robić dla znajomych?
w sumie to bym chętnie popróbowała w wolnych chwilach jakie cudeńka można zrobić

Cytat:
aaa Cholerko- jakkolwiek specjalnie nie przepadam za ręcznie szytymi rzeczami to ta torebka Twojej koleżanki mnie zachwyciła http://4.bp.blogspot.com/-iGobAuafZE...00/brazy01.jpg ale fajnie byłoby zobaczyć ją (jak i inne) na żywo, przymierzyć itp. bo na zdjęciu jest super a nie wiem czy czułabym się z taką dobrze na ramieniu

dziewczyny mam też do Was prośbę- info w klubie

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

do kiedy bo kiepsko stoję z czasem żeby się zagłębiać, a że większość pędzli mam z maestro to też nie chcę wybierać na pałę żeby mi się nie powtarzały

Jak bardzo zdesperowana musiałabyś być, żeby mi oddać do podcięcia swoje włosy?

Torebkę w tym fasonie mam ale jest cała czarna i ze sztruksu, i ma długi uchwyt, bo ja wolę nosić przewieszone przez siebie, a nie w ręce, więc nie wiem na ile Ci to pomoże W każdym razie jej torby są świetne od środka też, zawsze mają piękne podszewki i świetne, użyteczne kieszonki na ściankach

A co do filcowania - ja nie mam na razie planów sprzedażowych, na razie mnie to po prostu bawi i relaksuje. Teraz idę na basen, ale nie mogę się doczekać aż wrócę i pofilcuję, mam już dwie bazy gotowe na dwa koty
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 15:16   #2375
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie? gdzie?

Nie wiem pakują mnie i jadę Dlatego nie wiem czy brać deskę czy narty...Ach takie problemy mogłabym mieć codziennie

Ostatnio moi znajomi byli na stoku w okolicach trójmiasta-ponoć świetnie utrzymany! Ale niestety krótki i mało stromy..Pewnie do nauki jazdy akurat To samo kuzynka mówiła mi o górce w Poznaniu, na Malcie. Dla mnie to nadal abstrakcja taki stok w mieście
Stary 2013-04-04, 15:17   #2376
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:

Nie śpieszy mi się, może być nawet po weekendzie jak chcesz
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 16:08   #2377
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet nie wiem czy potrzebuję nowych baletek-muszę najpierw zrobić porządek w szafce z butami..Ale czekam z tym aż przyjdzie wiosna
Jaki masz rozmiar buta, że tak narzekasz? ja się skusiłam aby sprawdzić czy w ogóle będę w tym chodzić... Gdy okaże się, że nie mogę żyć bez takich butów to zacznę rozglądać się za oryginalnymi
Sporo biżuterii było więc jak ktoś lubi błyskotki to pewnie coś znajdzie-zwłaszcza kolczyków
Butów letnich mam tyle, że sama nie wiem co z nimi zrobić, mam wtedy za dużo czasu i częściej chodzę na zakupy;p
No własnie najlepsze jest to, że normalnie 39, szpilki często 38. To nie jest duży rozmiar, ale mimo to mam wręcz nieproporcjonalnie długie stopy i każde buty wyglądają jak kajaki Nie wiem dlaczego.

Cytat:
Macie pomysł na jakiś fajny zestaw kosmetyków pielęgnacyjnych na prezent dla 60-cio latki? Do kupienia stacjonarnie, bo na już potrzebuję. Budżet powiedzymy ok. 100zł.
Ja bym skoczyła do YR albo L'occitane en Provence - jedne i drugie mają fajne zestawy, ładnie pachnące i wyglądające. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Cara_Mel
Najpierw robię kucyka tuż nad czołem i tnę równo, a potem przedziałek na środku, spinam pod brodą kucyka i znów na równy pędzel. Taka standardowa metoda "internetowa".
Na razie działa, potem ewentualnie gdzieś wyrównać. Już nie pamiętam kiedy u fryzjera byłam.

ja wiem, wiem, tutaj coś z grubsza podobnego
http://www.youtube.com/watch?v=FTTv_2NYx7Q
ewentualnie, jeśli macie trochę czasu polecam
http://www.alinarose.pl/2013/03/jak-...-koncowki.html

Cytat:
Napisane przez gg22
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja
Ja miałam kiedyś straszny problem ze spaniem, bo nagle musiałam się przestawić na wcześniejsze chodzenie spać i wczesne wstawanie. Nabyłam więc drogą kupna melatoninę w aptece, i jak muszę zasnąć a wiem, że mi się nie chce, to na pół godziny-godzinę przed snem łykam. Z tym, że to nie zadziała tak, że zasnę z głową na klawiaturze, jak będę chciała to mogę siedzieć dalej, więc muszę się zmotywować, żeby wyłączyć komputer, zrelaksować się, wykąpać, wyciszyć, i wtedy zasypiam
Chyba się będę musiała przejść po nią, bo dziś spałam jakieś 3h, wcześniejsze 3h tarzałam się po łóżku. Tym gorzej, że musiałam wstać na 7.50 na zajęcia. Wciąż żyję i jeszcze nie zasnęłam więc jest nieźle.

Cytat:
Napisane przez gg22
Koło mnie zaraz są dwa stoki, ale dobre jedynie dla początkujących lub rodzin z dziećmi.
Cytat:
Napisane przez gg22
mua, mua.

Cytat:
Właśnie też mi wpadła w oko, uwielbiam taką kolorystykę.

Cytat:
Napisane przez Cholerka
A co do filcowania - ja nie mam na razie planów sprzedażowych, na razie mnie to po prostu bawi i relaksuje. Teraz idę na basen, ale nie mogę się doczekać aż wrócę i pofilcuję, mam już dwie bazy gotowe na dwa koty.
Moja kuzynka oszalałaby z radości jakby coś takiego zobaczyła

Cytat:
Ostatnio moi znajomi byli na stoku w okolicach trójmiasta-ponoć świetnie utrzymany! Ale niestety krótki i mało stromy..Pewnie do nauki jazdy akurat To samo kuzynka mówiła mi o górce w Poznaniu, na Malcie. Dla mnie to nadal abstrakcja taki stok w mieście
Dla mnie ta górka, to troszkę słaboiutko wyglądała, ale akurat jak ja byłam to nie było w ogóle śniegu i łyso wszędzie.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 16:54   #2378
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Butów letnich mam tyle, że sama nie wiem co z nimi zrobić, mam wtedy za dużo czasu i częściej chodzę na zakupy;p
No własnie najlepsze jest to, że normalnie 39, szpilki często 38. To nie jest duży rozmiar, ale mimo to mam wręcz nieproporcjonalnie długie stopy i każde buty wyglądają jak kajaki Nie wiem dlaczego.
O to masz taki sam rozmiar buta jak ja

Na której uczelni studiujesz?
Stary 2013-04-04, 17:00   #2379
Cara_Mel
Zadomowienie

UEK
i podam przynajmniej 100 powodów dla których źle wybrałam.
Stary 2013-04-04, 17:11   #2380
ola_gie
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40127053]To dość znana grafika - https://www.google.com/search?hl=pl&...w=1440&bih=785 [/QUOTE]

Hiper, chyba każdy ma inne wyniki wyszukiwania

Cholerko, super ptaszek! dużo Ci to zajęło? Robiłaś z jakichś tutoriali, długo się wczytywałaś wcześniej w sposoby filcowania, czy tak od kopa wyszło? Co jeszcze można robić tą techniką, poza małymi słodkimi figurkami?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Dziewczyny, możecie zwrócić w Awanti uwagę na te bluzki (na kolejnym zdjęciu jest czarno-kremowa): https://picasaweb.google.com/1121387...80775657150498
Mam identyczną z H&M i całkiem możliwe, że to ta sama, a jest bardzo fajna, ładnie się układa i w ogóle. A tutaj tylko 13 zł

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:24   #2381
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
UEK
Jak podałaś godzinę 7.50 to właśnie tak pomyślałam, że to UEK
Czemu jesteś niezadowolona..?
Stary 2013-04-04, 17:44   #2382
Cara_Mel
Zadomowienie

Czyżbyś miała coś wspólnego z uczelnią?
Na 3 roku sobie z nami w kulki lecą, program studiów w ogóle nie jest spójny, ani zgodny z kierunkiem, uczymy się o rzeczach, które już nie będą miały jakiegokolwiek zastosowania dla nas (np Fundusze Unijne na lata 2008-2013, a jak wiadomo, po 13 będą już nowe programy i systemy, więc co z tego, że umiem wypełnić podanie o dofinansowanie teraz ). A już pomijam plany zajęć dotychczasowe, gdzie wieczorowi mieli zajęcia wcześniej niż dzienni (teraz połączyli wieczorowych i dziennych, bo brak kasy- tym sposobem mamy wykłady razem o 7.50 :P).
Jedyne co lubię i doceniam na tej uczelni to (w tej kolejności):
1. Placki ziemniaczane.
2. Pana od psychologii i drugiego od filozofii (przedmioty oczywiście niezwykle spójne z kierunkiem).
3. Pani z dziekanatu (tak, tak, ma większą moc niż dziekan, za którego podpisuje nam wszystkie potrzebne papiery ;p)

Uf.
Stary 2013-04-04, 17:46   #2383
WrednaMyszka
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40122911]
Muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona podkładem Oriflame Giordani Gold [/QUOTE]
A dokładniej czym? jakie krycie?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;40125263]Uwaga! Robię awanti! Info ze zdjęciami, numerami i rozmiarami na maila (ale tego z bloga) do dzisiaj do 20:00!
[/QUOTE]
Teraz, jak ja już nie mam kasy na zakupy

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Może jakies spotkanie w najblizszy wtorek, co Wy na to?
Nie mogę, dentysta.

Cytat:
Jaki salon, jaka grafika na stronie http://rownebabki.pl/
I jeszcze promocje na dzień kobiet

Cytat:
Nic konkretnego mi do głowy nie przychodzi, ale jak taki wiek to chyba zdecydowanie przeciwzmarszczkowe coś?

Cytat:
UEK
Dawaj A jaki kierunek?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 17:48   #2384
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
1. Placki ziemniaczane.(...)

Ja u siebie na uczelni nie mam żadnego super przysmaku, który bije inne na głowę. Grunt, że jest blisko do Ikei na klopsiki z koniny

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2013-04-04 o 17:50
Stary 2013-04-04, 18:03   #2385
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze w chodzeniu do fryzjera jest to, że cenią się od długości. Nie wiem jakie znaczenie ma długość, skoro chcę podciąć końcówki. Spodziewałabym się raczej problemu z gęstością, a z moją długością zawsze musze patrzeć na najwyższy cennik -.-
Tylko jeszcze nożyczek sie nie dorobiłam.
O! Też mnie to denerwuje i nie rozumiem czemu tak jest

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Mieszkam, a raczej "mieszkam" na Nowym Kleparzu, bo w sumie teraz przebywam w okolicach Placu Inwalidów, ale ogółem mieszkam już w Krakowie, co jest najważniejsze A od miesiąca tutaj pracuję.
To wielki powrót

Cytat:
Ile mozna miec hobby? kupilam dzis igly i welne do filcowania zeby robic filcowe figurki...
Fajny ten ptaszek. Nie wyobrażam sobie jak się coś takiego robi Zrób pokaz

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Jak tam wasze waga po świętach? U mnie standardowo plus kila kilogramów, nie sprawdzałam ile:P
Ja się zdziwiłam bo u mnie nie

Cytat:
Po bieliznę, jeśli ma ktoś trochę czasu i chęci, to polecam jechać do Modlniczki (wiem, daleko, ale naprawdę warto) do Factory Outletu. Jakbyście tam były, to koniecznie zwróćcie uwagę na sklep intimissimi, czy calzedonia (już nie pamiętam, ale to wszystko jedno i to samo). Ostatnio kupiłam piękne figi z intimissimi za 11 zł. Aż się skusiłam na 3 pary. Bielizna, rajstopy, skarpety - wszystko markowe i dobre, a ceny jakie przyjazne
Też polecam Kupowałam rajstopy i zakolanówki z Calzedonii za 4-10zł (normalna cena 50-60).

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, możecie zwrócić w Awanti uwagę na te bluzki (na kolejnym zdjęciu jest czarno-kremowa): https://picasaweb.google.com/1121387...80775657150498
Mam identyczną z H&M i całkiem możliwe, że to ta sama, a jest bardzo fajna, ładnie się układa i w ogóle. A tutaj tylko 13 zł
O Ty
Z jakiego materiału są te bluzki?
Zapomniałam przekazać Kasi balsam

Cytat:
Nie był to akurat zakup pierwszej potrzeby, dorwałam fajne w chińskim markecie (^.^)
W Krakowie jest chiński market?

Cytat:
1. Placki ziemniaczane.

Też uwielbiam
Stary 2013-04-04, 18:04   #2386
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja u siebie lubię koleżankę z ławki i na tym koniec
Stary 2013-04-04, 18:21   #2387
2016070953
Konto usunięte

upiekłam cholerkowe muffinki ze snikersem
jakoś takie mało słodkie mi wyszły
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:22   #2388
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
O Ty
100% MODAL - tak jest na metce, ale nie mam pewności, że to ta sama bluzka, ja ryzykuję
Trudno

Tak właśnie.
Stary 2013-04-04, 18:26   #2389
2016070953
Konto usunięte

cholerko mogłabyś mi polecić jakiś stuff niezbędny do nauki rysowania, tj. książki, szablony, materiały biurowe ???
jestem laikiem a chciałabym się nauczyć rysować :P
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:30   #2390
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dawaj A jaki kierunek?
Turystyka

Cytat:
Napisane przez ola_gie
Cytat:
Napisane przez Cara_Mel
1. Placki ziemniaczane.(...)

Ja u siebie na uczelni nie mam żadnego super przysmaku, który bije inne na głowę. Grunt, że jest blisko do Ikei na klopsiki z koniny
Zapraszam do "Ustronia" - placków w porcji jest 5 za niecałe 10 zł, gigantyczne toto, ale najlepiej, kiedy bierzesz z koleżanką jedną porcję na pół, to pani zawsze daje każdej po 3 a i tak przejeść nie można.
A do Ikei z kartą Ikea Family w tygodniu na obiadzik też zdarza mi się wpaść, bo mam na tyle blisko akurat, że się opłaca.

Cytat:

Niestety z tego co się orientuję, to nie. Najbliższy w Skawinie (też nieźle wyposażony), a ja kupowałam akurat jak byłam w Czechowicach u chłopaka.

Edytowane przez Cara_Mel
Czas edycji: 2013-04-04 o 18:33
Stary 2013-04-04, 18:31   #2391
nicRu
maszyna, nie człowiek

Swoją drogą - miałam iście penistyczny dzień i wracając na dworzec poszłam do colloseum. Masakryczny tłum kobiet, ale upolowałam czarne rurki za całe 25zł (inne kolory mi nie odpowiadały, gdzie ja bym w czerwonych wyszła, skoro mi to do niczego nie pasuje). Założyłam je teraz i trochę dziwnie czuję się w obcisłych spodniach (zwykle noszę luźne), ale cóż, świat będzie musiał oglądać moje krzywulce bo i tak zamierzam nosić te spodnie
Stary 2013-04-04, 18:34   #2392
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja u siebie lubię koleżankę z ławki i na tym koniec
;( A gdzie studiujesz?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Swoją drogą - miałam iście penistyczny dzień i wracając na dworzec poszłam do colloseum. Masakryczny tłum kobiet, ale upolowałam czarne rurki za całe 25zł (inne kolory mi nie odpowiadały, gdzie ja bym w czerwonych wyszła, skoro mi to do niczego nie pasuje). Założyłam je teraz i trochę dziwnie czuję się w obcisłych spodniach (zwykle noszę luźne), ale cóż, świat będzie musiał oglądać moje krzywulce bo i tak zamierzam nosić te spodnie
jestem przekonana że zmyślasz. ;p
Stary 2013-04-04, 18:34   #2393
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżbyś miała coś wspólnego z uczelnią?
Mam i to aż za dużo ale to kiedyś na spotkaniu
Z kim masz psychologie i filozofie, że aż tak Ci się spodobali? I na jakim kierunku w ogóle jesteś?

A placki przyznaję, są pycha Teraz jeszcze wprowadzili danie dnia dzięki czemu ostatnio załapałam się na super sałatkę
Stary 2013-04-04, 18:37   #2394
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Mam i to aż za dużo ale to kiedyś na spotkaniu
Z kim masz psychologie i filozofie, że aż tak Ci się spodobali? I na jakim kierunku w ogóle jesteś?

A placki przyznaję, są pycha Teraz jeszcze wprowadzili danie dnia dzięki czemu ostatnio załapałam się na super sałatkę
W takim razie czekam z niecierpliwością na spotkanie
Psychologię miałam z Mariuszem M. (do tej pory się wita z moją grupą jak się spotykamy na stołówce), a filozofię z Dobrosławem
Stary 2013-04-04, 18:42   #2395
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
cholerko mogłabyś mi polecić jakiś stuff niezbędny do nauki rysowania, tj. książki, szablony, materiały biurowe ???
Wow, super
Cytat:
Zapraszam do "Ustronia" - placków w porcji jest 5 za niecałe 10 zł, gigantyczne toto, ale najlepiej, kiedy bierzesz z koleżanką jedną porcję na pół, to pani zawsze daje każdej po 3 a i tak przejeść nie można.
A do Ikei z kartą Ikea Family w tygodniu na obiadzik też zdarza mi się wpaść, bo mam na tyle blisko akurat, że się opłaca.

Niestety z tego co się orientuję, to nie. Najbliższy w Skawinie (też nieźle wyposażony), a ja kupowałam akurat jak byłam w Czechowicach u chłopaka.
UEK mi chyba nie po drodze tzn w sumie to po drodze z uczelni do domu, ale niestety się tam nie zatrzymuję

Ja jeździłam do Chińskiego Marketu gdzieś za Modlniczkę, ale nie wiem, jak ta miejscowość się nazywa... Wola Filipowska? W sumie dawno nie byłam
Cytat:
Gratuluję

Tak właśnie.
Stary 2013-04-04, 18:43   #2396
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
;( A gdzie studiujesz?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

jestem przekonana że zmyślasz. ;p
1. AGH
2. Ale co zmyślam: penistyczny dzień, noszenie luźnych spodni czy krzywulce? Żadne nie jest zmyślone,, to pierwsze niestety też :/ A nogi może mam mocno nieidealne (jakieś takie kolana do środka ), ale akurat je w całej mojej osobie lubię, pasują mi takie jakie mam W sumie wyglądają jak miliony krzywulców na ulicach, więc nikogo nimi nie zaszokuję. Przy czym przez noszenie luźnych spodni mam wrażenie, że widać każde "wklęśnięcie" Ale za to na tyłku fajnie leżą Pocieszyłam się po wczorajszym kupnie kolejnego zbyt ciemnego różu do policzków
Stary 2013-04-04, 18:44   #2397
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Turystyka
No to co się dziwisz-gdzie turystyka i uczelnia ekonomiczna

Cytat:
Przesadzasz
Stary 2013-04-04, 19:08   #2398
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:

Moja kuzynka oszalałaby z radości jakby coś takiego zobaczyła
Czemu?

Cytat:
Hiper, chyba każdy ma inne wyniki wyszukiwania

Cholerko, super ptaszek! dużo Ci to zajęło? Robiłaś z jakichś tutoriali, długo się wczytywałaś wcześniej w sposoby filcowania, czy tak od kopa wyszło? Co jeszcze można robić tą techniką, poza małymi słodkimi figurkami?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Dziewczyny, możecie zwrócić w Awanti uwagę na te bluzki (na kolejnym zdjęciu jest czarno-kremowa): https://picasaweb.google.com/1121387...80775657150498
jakieś 2h, jak na początek to chyba nieźle ale robiłam ciało dość pracochłonną metodą, mam też dość kiepską wełnę (wzięłam jakąś tanią na początek), bo na filmikach widzę, że szybciej im to idzie. Teraz kombinuję z łączeniem filcowania na mokro (bo jest szybkie, ale mało dokładnie, idealne do robienia podstawowych kształtów) z filcowaniem na sucho.

Co można robić - różne rzeczy. Niektórzy robią całe ciuchy ale najpopularniejsze są broszki, kolczyki, ozdóbki. Zerknij sobie na needle felting: https://www.google.pl/search?q=needl...w=1920&bih=918

Korzystałam z jakiegoś podstawowego tutoriala na YT i jakiejś stronie, ale to jest dość łopatologiczne, wystarczy wiedzieć, że trzeba urwać kawałek wełny i dźgać go specjalną igiełką reszta to już kwestia wyobraźni, ja robię figurki więc takie myślenie przestrzenne mnie jakoś nie przerasta, ale wiem, że są takie tutoriale w stylu "jak zrobić króliczka" gdzie tłumaczą dokładnie jakie kawałki trzeba zrobić, gdzie je przymocować itepe itede.

https://www.youtube.com/watch?v=OZ4G...60366D69C99D28 obejrzałam sobie to

I przeczytałam na blogu o rodzajach igieł i wełny, ale nie mogę tego już znaleźć teraz.

Ogólnie na 'zestaw startowy' wydałam chyba 35zł, ale kupowałam w sklepiku z koralikami na krupniczej, w necie pewnie trochę taniej. Dwa motki wełny 50g (to całkiem sporo, na kilkanaście takich ptaśków) po 11zł i trzy igły, po kilka zł każda. Nic więcej nie trzeba na początek.

Cytat:
O! Też mnie to denerwuje i nie rozumiem czemu tak jest

To wielki powrót

Fajny ten ptaszek. Nie wyobrażam sobie jak się coś takiego robi Zrób pokaz

Ja się zdziwiłam bo u mnie nie

Też polecam Kupowałam rajstopy i zakolanówki z Calzedonii za 4-10zł (normalna cena 50-60).

O Ty

Też uwielbiam
Obejrzyj ten link który podałam wyżej po prostu dźga się wściekle kawałek wełny aż się zrobi splątany i twardszy

Cytat:
upiekłam cholerkowe muffinki ze snikersem
jakoś takie mało słodkie mi wyszły
Ojj, możesz posypać cukrem-pudrem

Cytat:
Eee, początkująca osoba potrzebuje trzech rzeczy - ołówka (ja lubię mechaniczne), kartki (ja lubię te do drukarek po 9.99zł za 500 szt ) i gumki (ja lubię gumki factisa). Koniec

Wszystkie tutoriale i książki możesz znaleźć w internecie, jeżeli chcesz, a nauka opiera się tylko narysowaniu, rysowaniu, rysowaniu. Nie ma co inwestować w żadne narzędzia.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:11   #2399
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
100% MODAL - tak jest na metce, ale nie mam pewności, że to ta sama bluzka, ja ryzykuję
Trudno
dzięki
Balsam jest odłożony cały czas w torbie

Cytat:
Myślałam, że w Krakowie się otworzył.
Miałam Ci napisać już wcześniej - Colloseum ma być otwarte do końca kwietnia i mają bardzo dużo towaru do wyłożenia Myślę, że pod koniec kwietnia ceny spadną
Stary 2013-04-04, 19:12   #2400
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

jakieś 2h, jak na początek to chyba nieźle ale robiłam ciało dość pracochłonną metodą, mam też dość kiepską wełnę (wzięłam jakąś tanią na początek), bo na filmikach widzę, że szybciej im to idzie. Teraz kombinuję z łączeniem filcowania na mokro (bo jest szybkie, ale mało dokładnie, idealne do robienia podstawowych kształtów) z filcowaniem na sucho.

Co można robić - różne rzeczy. Niektórzy robią całe ciuchy ale najpopularniejsze są broszki, kolczyki, ozdóbki. Zerknij sobie na needle felting: https://www.google.pl/search?q=needl...w=1920&bih=918

Korzystałam z jakiegoś podstawowego tutoriala na YT i jakiejś stronie, ale to jest dość łopatologiczne, wystarczy wiedzieć, że trzeba urwać kawałek wełny i dźgać go specjalną igiełką reszta to już kwestia wyobraźni, ja robię figurki więc takie myślenie przestrzenne mnie jakoś nie przerasta, ale wiem, że są takie tutoriale w stylu "jak zrobić króliczka" gdzie tłumaczą dokładnie jakie kawałki trzeba zrobić, gdzie je przymocować itepe itede.

https://www.youtube.com/watch?v=OZ4G...60366D69C99D28 obejrzałam sobie to

I przeczytałam na blogu o rodzajach igieł i wełny, ale nie mogę tego już znaleźć teraz.

Ogólnie na 'zestaw startowy' wydałam chyba 35zł, ale kupowałam w sklepiku z koralikami na krupniczej, w necie pewnie trochę taniej. Dwa motki wełny 50g (to całkiem sporo, na kilkanaście takich ptaśków) po 11zł i trzy igły, po kilka zł każda. Nic więcej nie trzeba na początek.

(...)

Eee, początkująca osoba potrzebuje trzech rzeczy - ołówka (ja lubię mechaniczne), kartki (ja lubię te do drukarek po 9.99zł za 500 szt ) i gumki (ja lubię gumki factisa). Koniec

Wszystkie tutoriale i książki możesz znaleźć w internecie, jeżeli chcesz, a nauka opiera się tylko narysowaniu, rysowaniu, rysowaniu. Nie ma co inwestować w żadne narzędzia.
Super dzięki za wyczerpującą odpowiedź

Używasz do rysowania ołówków mechanicznych? jakoś mnie to szokuje

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości