|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- niestety bezpłatne ;p I te osoby raczej codziennie zostają nieco dłużej
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko z jedną osobą nie byłam na ty i mówiłam do niej "dzień dobry". Kto zgadnie do kogo?
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40128868]już usłyszał, że mnie wk***ia takim gadaniem i wcale nie pomaga. tylko słucham "jakbyś miała prace to kupilibyśmy to auto", albo "może wakacje...a nie sorry, zapomniałem, że Cię utrzymuję"
[/QUOTE]Ja właśnie 10 min temu miałam awanturę o to samo Zapytałam tylko czy mój wspaniały ukochany może czasem dorobić w weekendy (tam gdzie pracuje jest możliwość dorobić po godz.) bo mamy krucho z kasą- dostał szału!!! Powiedział że ja siedzę w domu, całymi dniami czytam książki i wysyłam CV przez neta. Powinnam szukać pracy a nie się obijać. Może ma racje, może powinnam iść sprzątać albo coś innego?? Nie mam nic przeciwko takiej pracy, po prostu szkoda mi tych wszystkich lat nauki, kursów i wszystkiego. Potem w CV napiszę że sprzątałam a będę aplikować na jakieś biurowe stanowisko??? Ale wpadłam w doła. Nie wiem co robić. Dzisiaj wysłałam tylko 3 CV, od tygodnia nie byłam na żadnej rozmowie. Lipa |
|
|
|
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę. Ja niestety nie mam szczęścia w życiu, zawsze mam pod górkę i o każdą drobnostkę muszę walczyć. To mnie tylko dołuję i zniechęca.
|
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#820 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ja ze wszystkimi szefami i tymi nade mną była na ty. w każdej pracy. akurat tak trafiałam ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40133973]
sekretarka? ![]() ja ze wszystkimi szefami i tymi nade mną była na ty. w każdej pracy. akurat tak trafiałam ![]() [/QUOTE] Też nie. Mówi się, że to najważniejsza osoba w firmie.
|
|
#822 |
|
Inkwizytor
|
Ja w pracy wyznaje złotą zasadę JEŻELI KTOŚ MÓWI MI NA TY TO JA MU RÓWNIEŻ NAWET JEŻELI JEST 30 LAT STARSZY ODE MNIE. Trzeba w pracy budować relacje oparte na równości i szacunku. "Walenie" do mnie na Ty kiedy samemu wymaga się mówienia per Pan/Pani uważam za olewanie mojej osoby
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Ochroniarz albo pani sprzatająca - u mnie tylko tym osobom mówię na Pan/Pani
![]() W ogóle chciałam powiedzieć, że gratuluję wszytskim dziewczynom znalezienia pracy, kiedyś tu z Wami pisałam, pracę mam ponad miesiąc ale i tak was podczytuje
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie. ;P hehe Akurat firma nie ma ochroniarza, a sprzątaczka przychodzi po godzinach pracy.
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Księgowa?
![]() U mnie w firmie też była zasada, że mówimy sobie na ty. Jednak do prezesa starałam się mówić bezosobowo U nas zawsze było losowanie kto dzwoni do księgowej w razie jak się awaria stała itp.
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-04-04 o 20:05 |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
W Biedronce najniższe wynagrodzenie to 1870 brutto +premie ...
|
|
#828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o studia.. moi szefowie są po rolnictwie i tylko ja z koleżanką jesteśmy na finansach i rachunkowości także większe powiązanie z logistyką czy z bankami, także jak widać nie kierunek i wysokość wykształcenia mówi o człowieku tylko to jaki jest obrotny i inteligentny
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40133973]ile razy ja miałam nadgodziny.. i to takie do 23... i później...
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- sekretarka? ![]() ja ze wszystkimi szefami i tymi nade mną była na ty. w każdej pracy. akurat tak trafiałam ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- nom, ale oni mają dodatkowe godzinki codziennie niemalże w jednym dziale :P Ja akurat teraz nie jestem niezależna dojazdowo a jakbym miała auto itp to inaczej
|
|
#830 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Konto usunięte
|
no to akurat, sekretarka
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyno dopiero pracujesz drugi dzień od kilku lat, przestań szukać wymówek!! Jak będzie problem wtedy będziesz się martwić a nie teraz na zapas. Więcej optymizmu, w końcu masz robotę i rób wszytko by wypaść w niej jak najlepiej by w niej zostać.
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40134870]no to akurat, sekretarka
[/QUOTE] hehe W sumie to prawda, bo niektóre firmy mają sekretarki tzw. "firewall", czyli nie do przejścia. Ale u mnie była akurat bardzo fajna dziewczyna.
|
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babsko ma 52 lata i traktowała mnie, jak siksę. Często leciały teksty "dziecko przecież Ty sobie rady nie dasz", "dziecko Ty zginiesz". W końcu ktoś zwrócił jej uwage, że nie wolno tak się do mnie zwracać, a babsko i tak swoje
|
|
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie w poprzedniej pracy tak zwracała się księgowa ale ona to robiła tak dobrodusznie bo sama nie miała swoich dzieci i spokojnie mogłam być jej córką
na początku głupio się z tym czułam ale potem przywykłam do tego
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj natworzyłyście!!!
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40128868]już usłyszał, że mnie wk***ia takim gadaniem i wcale nie pomaga. tylko słucham "jakbyś miała prace to kupilibyśmy to auto", albo "może wakacje...a nie sorry, zapomniałem, że Cię utrzymuję" [/QUOTE]To nieładnie z jego strony, nawet jak w żartach. Będzie Tusia, dostaniesz dobrą pracę wkrótce. ![]() Tusia, też do swojej teściowej (przyszłej ale praktycznie jak rodzina) mówię w formie bezosobowej. Czasem ciężko zdanie sformułować ale jak się elokwencja rozwija i umiejętność budowania zdań ![]() An Ka, to jakaś oferta dla kołchozu...daj spokój z czymś takim. ![]() W mojej byłej pracy, z księgową i sekretarką (niewiele starszą ode mnie) byłyśmy per pani a z kadrowymi (w tym jedna pięćdziesiąt kilka lat) na ty. Początkowo ciężko było się przestawić ale później poszło, do tej pory się z nimi przyjaźnię i spotykam. Ta starsza to jedna z moich lepszych koleżanek. ![]() Cytat:
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-04 o 21:10 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

[/QUOTE]
Zapytałam tylko czy mój wspaniały ukochany może czasem dorobić w weekendy (tam gdzie pracuje jest możliwość dorobić po godz.) bo mamy krucho z kasą- dostał szału!!! Powiedział że ja siedzę w domu, całymi dniami czytam książki i wysyłam CV przez neta. Powinnam szukać pracy a nie się obijać. Może ma racje, może powinnam iść sprzątać albo coś innego?? Nie mam nic przeciwko takiej pracy, po prostu szkoda mi tych wszystkich lat nauki, kursów i wszystkiego. Potem w CV napiszę że sprzątałam a będę aplikować na jakieś biurowe stanowisko??? Ale wpadłam w doła. Nie wiem co robić. Dzisiaj wysłałam tylko 3 CV, od tygodnia nie byłam na żadnej rozmowie. Lipa
Zazdroszczę. Ja niestety nie mam szczęścia w życiu, zawsze mam pod górkę i o każdą drobnostkę muszę walczyć. To mnie tylko dołuję i zniechęca.

dziwnie się z tym czuję. I wiesz, co? Czuję się jak matoł, tutaj w działach każdy ma min. licencjata a i to rzadko kto, większość jest po różnych kierunkach nawet po biologii, ochronie środowiska. A mi aż wstyd...