|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
moje małe dziwne jazdy
Hej
Zacznę od tego że właściwie sama nie bardzo wiem o co mi chodzi. Już w kościach czuje lanie, ale co tam, ryzykuje ![]() Od kilku miesięcy spotykam się z facetem. To on pierwszy powiedział, że się zakochał, potem że kocha. Było to niesamowite uczucie bo czułam dokładnie to samo. Niektóre pewnie powiedzą że po kilku miesiącach nie można kochać, zapewne mają rację, bo gdyby tak było nie pisałabym tego posta. No właśnie, ja się chyba wcale nie czuję kochana. On się uwielbia przytulać, ale właściwie od razu jego ręka maszeruje gdzieś w kierunku pupy. Fizycznie za mną szaleje, jednak tego hmm emocjonalnie jakoś nie czuję za bardzo. A może tylko coś sobie uroiłam? Bo jakby nie było chłopak się stara przyrządza jakieś kolacje niespodzianki, wypady na koncerty, do teatru. Tylko bywają momenty kiedy ja sobie myślę, że to chyba nie ma sensu. Lubię z nim spędzać czas, więc o co mi do jasnej cholery chodzi? W tym związku/relacji nie ma czułych słówek, kiedy zdarzy się że mnie cmoknie od tak bez powodu w policzek albo z czoło to odpływam. Kurdę potrzebuje takich małych drobnych gestów, jednak jest ich strasznie mało Najlogiczniej byłoby z nim porozmawiać, przecież to takie proste.. no właśnie ni cholery. To dziwne domagać się czułości, chciałabym żeby to robił sam z siebie, ale może on nie czuje takiej potrzeby? Prosić się o odrobinę uwagi to takie hmm upokarzające. We wcześniejszych związkach nie miałam z tym problemu, bo faceci jakimś cudem byli bardziej czulsi, nie musiałam o niczym mówić, sami z siebie postępowali tak że czułam się przy nich dobrze. Może nie jesteśmy pod tym względem dobrani? Może to wcale nie miłość i to nie ten facet? Wiem, nie jesteście wróżkami nie odpowiecie mi na to pytanie. Może powinnam z nim jednak o tym porozmawiać i zobaczyć co będzie dalej. Zamiast do niego zadzwonić i poprosić o spotkanie siedzę w domu i jestem bliska płaczu. Jak napisze że obydwoje jesteśmy bliscy 30 to chyba mnie tu śmiechem zabijecie. Była cała masa wątków tego typu, gdzie w myślach mówiłam „dziewczyno pogadaj z nim”. Niestety mam jakąś wewnętrzną blokadę i nie potrafię. Poproszę o jakieś natychmiastowe ściągnięcie na ziemię. Stara dupa a takimi problemami sobie życie zatruwa :/ To chyba przez tą pogodę, sorki musiałam się wygadać. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moje małe dziwne jazdy
ale jakie proszenie się? może on takich gestów nie potrzebuje i nie wie, że ty potrzebujesz. Powiedz mu na luzie przy okazji, że fajnie by było jakby częściej dawał ci takie buziaki bo bardzo to lubisz i sprawia ci to ogromną przyjemność
fakt problem z tyłka |
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
A ty takie gesty czynisz? Jeśli tak, to jak on na to reaguje?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo lubię się do niego przytulać i nie tak dawno temu robiłam to non stop, nie mogłam się od niego odkleić. On wtedy bardzo chętnie również się przytulał. Jednak sam z siebie rzadko to robił, więc i ja z czasem powolutku przestawałam. W pewnym momencie ten brak zaczął mi na tyle przeszkadzać, że najzwyczajniej w świecie poczułam że mi tego brakuje. I mam żal do chłopa, że się niedomyśli
![]() Dzisiaj czytam to co wczoraj napisałam i jest mi wstyd, ale wczoraj było mi strasznie źle i ten post mi chyba troszkę pomógł. Chyba wymyśliłam nowy rodzaj terapii
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Facet musi wiedzieć, czego oczekujesz. Nie każdy wymaga tego co Ty, wg niego może wystarczy klepanie Cię po pupie :P
Wystarczy, że z nim pogadasz, powiesz, jakie masz potrzeby w okazywaniu czułości - TYLE. Dopiero kiedy nic sie nie zmieni możesz stwarzać sobie problemy ![]() Pozdrawiam, daj znać po rozmowie, co z tego wynikło
|
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Tzn to nie jest tak że on mnie kompletnie nie przytula, ale jeśli to robi sam z siebie to od razu jego łapki są jakieś takie wszędobylskie. Ja już dawno temu zrozumiałam, że moje ciało mu się podoba, bardzo mnie to cieszy ale cholera czy faceci tak zwyczajnie po prostu nie potrafią przytulać? Przecież wiem, że potrafią, bez tych rozbieganych rączek
![]() "Kotku, Kochanie, Misiu" u nas niestety nie występują. Na początku kilka razy go tak nazwałam, ale potem przestałam bo on się do mnie tak nie zwracał i uznałam że to może nie w jego stylu. Oczywiście tego tematu też z nim nie poruszałam
|
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nasuwa mi się obraz faceta, który po prostu nie potrafi pokazać uczuć. Niby wie, że jak kocha to ma to powiedzieć, czasem dać buziaka i pocałować. Wie, że wypady, wspólne kolacje to część spędzania czasu z ukochaną ale widocznie troskliwości to go nikt nie nauczył. Masz dwa wyjścia według mnie.
1) Robienie tego jemu wtedy kiedy ty oczekujesz tego od niego i nadzieję, ze się domyśli 2) wzdychanie i komentowanie jego słów "taa, no wieeem, jasnee" może ochłodzenie co do niego coś zmieni? a może po prostu ty spróbuj poznać tę jego mało czułą stronę i zrozumieć czemu tak ma? zawsze działa też "ahh moja kumpela dzis dostała taki piękny bukiet..."
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Do głowy przychodzi mi tylko jedno pytanie- jak Ty chcesz (chcesz?) z nim budować jakąś przyszłość, skoro nie potrafisz porozmawiać o tak banalnych sprawach?
Zwyczajnie przytul go i powiedz,że bardzo to lubisz i że za rzadko się przytulacie. Jak nie mówisz czego chcesz, czego potrzebujesz, to nie miej pretensji do niego ale do siebie- on nie musi czytać w Twoich myślach. |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Prosiłam o sprowadzenie na ziemię i serdecznie za to dziękuję. Bo ja doskonale wiem, że trzeba rozmawiać tylko to tak jakoś trudno przychodzi.
O tym, że go nie nauczono czułości też myślałam, albo też i o tym, że ja za dużo wymagam na dodatek nie mówiąc mu o tym. Co rodzi malutką frustrację i do niczego dobrego nie prowadzi. Obiecuję z nim pogadać jak najszybciej będzie to możliwe, bo ja z nim jak najbardziej przyszłość widzę tylko czeka nas sporo pracy. |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Życzę powodzenia, niestety coraz większość mężczyzn trzeba sobie "wychować". Ehh
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I mam 29, i myślę podobnie.Są ludzie czuli i ludzie nieczuli, i tacy tak średnio. Choć -myślę - jest to jakość dosyć dynamiczna. Czułość to czułość, bo sama w sobie jest okazywaniem. Nie ma tak, że czuły, a nie okazuje. Tu jest jak z wiernością. Albo jak z dyskrecją. Chociaż nawet gorzej, bo tamte można sobie zastrzec. Czułości nie można. Czułości nie można zamówić, czułość można wzbudzić. Więc tak: z czułością Ty możesz do niego spróbować Spróbować tzn. zobaczyć co będzie, i wnioski powyciągać.O czułość proś misiaczków, a zostaw ją mężczyznom. "Zawsze cicha jest czułość prawdziwa". Cytat:
I pocałunki w czoło to jest znak czułości. |
||
|
|
|
|
#15 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze domator, spokojny? Powiedz mu to o czym piszesz ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.