|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
ja się własnie ostatnio dowiedziałam że mam za darmo
pierwsz 2 a jestem już rozpisana na wszystkie 3 i dopiero to 3cie mam płatne ale na nie niemusze iść bo nie jest obowiązkowe...
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedziałam że tak można .
![]() Ja właśnie dzisiaj zakończyłam 12 tydzień a jutro zaczynam 13 wizyta niby w poniedziałek ale się tak stresuje..
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam wizytę w poniedziałek rano i już się stresuję nawet nie wiem który to tydzień mogę przypuszczać że około 6 tc i zobaczę już coś.. ![]() A przynajmniej się dowiem że wszystko ok. |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem czy będę miała... no bo lekarz nic mi nie mówił, niby mam wizytę jeszcze w "terminie" tych USG ale nie wiem czy mi da.. no zobaczę w poniedziałek,ale z tego co się orientowałam to badania genetyczne ze skierowania z NFZ to robią bezpłatnie ;d
|
#1715 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
uo Boziu, ale Cie pokluli... ciekawe, czy w Niemczech tez mozna tak szybko dowiedziec sie o plci dzidziusia. ile trwa taka pierwsza w ogole wizyta u gina z podejrzeniem ciazy? tak mniej wiecej oczywiscie.
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski.wstecz czytać nie będę ale postaram się być na bieżąco. Cytować nie będę bo w telefonie ciężko.
Wczoraj zostałam zbadana przez ordynatora na mega sprzęcie. Potem mnie wypisano. W mojej macicy są 2 Pęcherzyki. Przy czym jeden jest najprawdopodobniej pusty. Choć istnieje teoria, że został zapłodniony kilka tygodni później. We wtorek będzie wszystko wiadomo. Druga dzidzia ma soe ok.rozwija się i rośnie. Nie wiem jak jest duża, nie pytalam. Jestem fenomenem pod względem budowy wiec wszyscy zaczęli koło mnie skakać. Moja ciąża jest 'specjalnej troski'. Do częstego monitorowania i dużego oszczędzania. Pusty bliźniak powinien zaniknąć do 16 tygodnia. I do tego czasu będę brudzic, plamic. Być może trzeba będzie rozwiązać ciążę koło 30 tygodnia . Od 2 dni bardzo ciągnie mnie podbrzusze. Dużo leze. Mam potwierdzić żywot emeryta,bardzo oszczędny. Mlode Mamy ja z perspektywy czasu bardzo żałuję, że pierwsze dziecko urodzilam mając lat 24,a to przecież wcale nie dużo. Tak podpowiada mi serce. Po tym wszystkim co za nami przestałam się cieszyć. Raz żałuję tego jednego maluszka, który nie dał rady. A dwa mam schizy, że coś mi cieknie, że za długo boli. Jest mi smutno i boje się o tę ciążę. Bardzo. Mój facet mnie nie rozumie, kpi z moich lęków a ja mam chyba traumę. Córa przechodziła przez śpiworki,kocyki, kołderki. Najlepiej jej było w pajacu i skarpetkach. Poduszkę dostała mając 2 latka,są niewskazane dla malenstw.
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Piękne zdjęcia
uwielbiam teraz oglądać zdjęcia usg ![]() De toć to już taki mały słodki człowieczek ja usg będę miała w 10 t 1 dz. lub wg OM 10 t. 5 dz. taki ma rozrzut, jej oby maleństwo było zdrowe Witaj Azealia Znowu się objadłam rosołu, mogłabym co drugi dzień jeść rosół i świeżego ogórka bym zjadła mmmmm ... mizeria dzidzia trzymaj sięi staraj się być dobrej myśli, łatwo się mówi, sama mam z tym problem, ale podobno pozytywne myślenie kreuje rzeczywistość pozytywną
II 23.02.2013 r. Krzyś Edytowane przez kruszynka86 Czas edycji: 2013-04-04 o 18:12 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba przykre z pracą TŻ, ale głowa do góry, wszystko się musi ułożyć
Co to placki po bytomsku?? ![]() Dzidzia ja się takim schizom nie dziwię, a faceci biorą co jest, nie myślą na zapas, jak mu powiedzieli, że wszystko ok z dzidziusiem to tak przyjął i się cieszy. Nie załamuj się, może faktycznie drugi dzidziuś z innej owulacji, a jeśli nie, to stres nie zrobi dobrze maluszkowi, nic już nie zmienisz, spróbuj się cieszyć, że z tym jednym wszytsko w porządku, mimo że tyle już przeszliście też się właśnie zastanawiam jak to z tym genetycznym i jego kosztem, płaciła już może któraś z Was prywatnie? ile to teraz kosztuje? bo nawet już nie pamiętam, jak było w poprzedniej ciąży
|
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie placi sie 150 euro za genetyczne..Tzn.za to badanie przeziernosci karku. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-04 o 18:25 |
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
o rety, kilka dni mnie nie było a tu tyle do nadrabiania
![]() ja jestem na etapie wybierania odpowiedniego ginekologa. Dotychczasowy jest lekko niekompetentny, sprawdzał się przed ciążą, natomiast każda ze znajomych poleca mi innego lekarza. O połowie z nich naczytałam się nieciekawych opinii w necie i chyba zdam się na instynkt i wybiorę tego, który ma najwięcej pozytywnych opinii. Mam już zarezerwowany termin wizyty na 15 kwietnia - będę wtedy w 7 tygodniu i 4 dniu - czy jest już szansa na bicie serduszka? śliczna Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak zobaczyłam 2 kreski to najpierw wpadłam w panike i zaczęłam chodzić po domu i przeklinać, po czym usiadłam przemyślałam wszystkie za i przeciw, uspokoiłam się i stwierdziłam że przecież jakoś to będzie, teraz już wiem że będzie dobrze. Też myślałam na początku że może to za wcześnie, ale teraz już wiem że dobrze się stało . Będzie dobrze, uszy do góry ! Poza tym gratuluję ![]() dzidziadziumdzia trzymaj się ! malinka123108, De28 cudne te Wasze maleństwa
|
|
|
|
|
#1723 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do twojego faceta, to on też to na pewno przeżywa na swój sposób, a jego zachowanie, to tylko taka maska. Pamiętam, gdy poroniłam, to mój TŻ nawet łezki nie uronił (przynajmniej ja tego nie widziałam), a wiem, że przeżył to bardzo, tylko w inny sposób jak ja. Później mi powiedział, że bał się o mnie i nie wiedział, czy ja sobie z tym poradzę, i dlatego nie dokładał mi swojego smutku. Ech... życie.. Tulę mocno :przytul: A tak z innej beczki, to ja czuję dzisiaj jak mi się maleństwo rozpycha w brzuchu :love::love: Może nie jest to przyjemne fizyczne uczucie, ale to jest miód na moje serce :love::love: To znaczy, że rośnie i staje się bardziej realne :) ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- nena1984 ja w pierwszej ciąży widziałam bijące serduszko już w 6 tyg 3 dniu, więc ty na pewno będziesz serduszko widziała (chyba, że lekarz będzie miał bardzo kiepski sprzęt). I mamy wizytę w ten sam dzień :) tylko, że ja dopiero będę w końcówce 6 tygodnia a początek 7 Edytowane przez martoocha85 Czas edycji: 2013-04-04 o 19:04 |
|||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidzia- A ja już po fryzjerze, w końcu wyglądam jak człowiek
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja juz sie uspokoilam. i naprawde, zaczynam sie bardzo cieszyc! ![]() mam nadzieje, ze jutro nie bedzie przykrych niespodzianek u gina. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
dzidzia: trzymaj sie, wszystko sie ulozy. moj kochany nie chce mi wierzyc, ze jestem w ciazy, mowi ze taki test to nic nie jest w stanie potwierdzic i teraz tylko czekam na karte ciazy, zebym mu mogla nia nonszalancko przed nosem pomachac. nie przejmuj sie niczym, teraz Ty i Twoj brzuszek jestescie najwazniejsi. |
||
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
finansowo to pewnie będą mało te wieści przyjemne ![]() A fryzjera zazdroszczę, mój odrost już tak straszy ale jak już tyle wytrzymałam, to poczekam do końca 3 m-ca, to będę spokojniejsza
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
nena - jest szansa, ale dużo zależy od sprzętu
no ale w końcu to 7 tydzień to powinno być ![]() A ja dzisiaj byłam w lumpku, upolowałam dwie bluzki, jedna pasiasta, druga delikatny róz Sweterek fioletowy no i widziałam spodnie ciążowe za 3 złote ale sie nie zmieściłam
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może na wypłatę też się na nie skuszę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
czarodziejka1 No i tak trzymaj !
Zobaczysz że wszystko będzie ok, też przed wizytą u ginekologa panikowałam że pójde i okaże się że jednak to nie ciąża ale spokojnie, będzie wszystko dobrze . Będę czekać na dobre informacje !---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Tak mnie nakręciłaś że sama mam ochote iść do lumpeksu i poszukać jakichś fajnych bluzeczek bo choć brzuszek mam jakbym się dobrze najadła to już nie mam w czym chodzić ;/ |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystko zapłaciłam całe 13 złotych
bo kupiłam męzowi jeszcze jeansy ..
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dla mnie to wszystko było wielkim szokiem bo pani doktor powiedziała mi że jestem bezpłodna a tu proszę taka miła niespodzianka
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nieśmiało
![]() Jak zobaczyłam ile stron nastukały mamusie listopadowo-grudniowe to oniemiałam ![]() Gratuluję wszystkim dwóch kresek i trzymam kciuki za fasolki! Już kilka dni kusi mnie, żeby się do Was przyłączyć. OM 19.02, na teście 2 dni po spodziewanej miesiączce 23.03 bladziuchna kreska, prawie niezauważalna. Na drugi dzień już nie było wątpliwości chociaż krecha nadal blada 25.03 pobieglam na betę, wynik - 31. Po 48h powtórzyłam i urosła do 96. Wzrost prawidłowy,ale wystraszyłam się, że niska ta beta i poleciałam na drugi dzień do gin. To był 5t3d wg OM. Pani doktor zrobiła mi USG przez brzuch, na którym bylo widać pęcherzyk 13 mm. Myślałam, że będzie transwaginalne ale powiedziała, że nie chce drażnić szyjki w tak wczesnej ciąży. Prawdopodobnie owulacja była późna stąd niskie wyniki z krwi. Przewidywany termin porodu - końcówka listopada. Dostałam duphaston i skierowania na krew, mocz i glukozę. Jutro zrobię badania, a kolejna wizyta 10 kwietnia. Mam nadzieję, że będzie już widać maleńką fasolkę i serduszko.. Dłuży się to oczekiwanie.... oj dłuży. Wg OM to będzie 7t2d - myślicie, że będzie coś widać? No i liczę na usg dopochwowe, bo napewno obraz będzie wyraźniejszy. Trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 7 tydzień to można spodziewać się serducha A co do pochwowego to ja też uważam, że jest wyraźniejsze
|
|
#1739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję wizyt
Wasze maleństwa są cudowne:loe: na niektóych już tyle widać ![]() i witamy nową mamusię ![]() oja chyba nie, chociaż z synem się sprawdziło w wieku 25lat więc i jak teraz się uda, że będzie dziewczynka to chyba zacznę wierzyć ![]() Cytat:
dla położnej ![]() a jeżeli chodzi o grupę krwi to może da sie wyrobić kartę z grupą? potrzebne są dwa badania na grupę i za wyrobienie karty płaci się 12zł. Dzięki tej karcie nie trzeba już więcej robić badań. Ja właśnie sobie przypomniałam, że muszę odebrać taką kartę. Wiem, że nie mieszkasz w PL ale może mogłabyś w PL wyrobić ![]() ![]() Cytat:
brawa dla TZ![]() Cytat:
![]() my płeć poznaliśmy w 19tc jak poszliśmy dodatkowo na USG 3D do Luxmedu. Pierwsze ujęcie było na siusiaka więc wątpliwości nie było ![]() Mojemu lekarzowi nie mówiłam, że byliśmy i tydzień później na wizycie oznajmił nam płeć: "dziewczynka" no i tak przez dwie wizyty a później znowu był chłopak ![]() Ryba91 trzymam kciuki za pracę TZta Dzidzia Trzymaj się cieplutko Kołderki? mieliśmy i trochę używaliśmy ale faktycznie wygodniejsze są pajace lub śpiwory Przewijak super sprawa - toaleta dziecka to dłuższe chwile i w pozycji "nachylonej" ciężko by było wytrzymać. Poza tym na przewijaku masz wszystkie niezbędne rzeczy a trochę ich jest więc wygodniej zanieść dziecko na przewijak niż przenosić cały "majdan" ![]() Smoczki nie używaliśmy Sterylizator mamy do mikrofali - tani i sprawdził się Laktator kupiłam najpierw Tommee Tippee ręczny, nic nie dałąm rady wydusić. Później kupiłam elektryczny w aptece no i cośtam ściągał ae to była męczarnia.... nie wiem może moje piersi są jakieś lewe i najszybciej wychodziło uciskając piersi ale wiem, że są dziewczyny, którym nawet zwykły ręczny laktator z apteki za 20zł się sprawdził nacieszyłam się, że się super czuję to teraz cały dzień jest mi niedobrze.... nie wymiotuję ale jest mi "bylejak" do tego wszystko mnie w☠☠☠☠ia.....przeprasz am za wyrażenie ale słowo "denerwuje" nie odzwierciedla w pełni mojego samopoczucia mam nadzieję, że nie zostanie mi tak na zawsze ![]() ![]() aha i jeszcze pytanie: czy jest Wam zimno? ja non stop jestem zziębnięta... poprzednia ciąża zaczynała się w lecie więc nic takiego nie zaobserwowałam
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2013-04-04 o 21:34 |
|||
|
|
|
#1740 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

pierwsz 2 a jestem już rozpisana na wszystkie 3
bo nie jest obowiązkowe...

no to idę na te badania myśląc - po co mam czekać nie wiadomo na co, to tylko badanie.. no i ..
. Od 2 dni bardzo ciągnie mnie podbrzusze. Dużo leze. Mam potwierdzić żywot emeryta,bardzo oszczędny. 

ale jak już tyle wytrzymałam, to poczekam do końca 3 m-ca, to będę spokojniejsza

dla położnej 
za pracę TZta