![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Black już zęby? Ale wcześnie.. Czuc juz coś, czy widać na dziąsełkach ?
![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
I czuć, i widać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie to allegro wkurza! Takie fajne zabawki były a mi nie działa! szlag!
Black, nie mam rady, chyba tylko przeczekać. Mój dziś też tylko drzemki. Na spacerze tylko trochę dłużej, ale jak tylko domu wniosłam to się obudził. Nawet nie miałam kiedy się wysikać. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurde, mały gryzoń rośnie ![]()
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
http://mamdziecko.interia.pl/rodzice...zie,nId,951306
Póki jeszcze jesteśmy w temacie ![]()
#126 | ||
Konto usunięte
|
Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę
![]() Cytat:
![]() i ciąż nie będzie... ![]() ![]() Cytat:
![]() No i brałabym w chustę, Dorka szybko w niej usypia gdy normalnie nie może. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ale sie zalatwilam!!
Ostatnio wiecej dajemy mlodemu mm (ja musialam czesciej wychodzic, a nie mialam jak odciagac) i teraz cwaniaczek wieczorem nie chce ani piersi, ani smoczka. Pasuje mu tylko ten smoczek od butelki, w ktorej dajemy mu mm :/ Jak podsuwam piers to oczywiscie okropny krzyk. Czyli co - koniec mojego kp jest juz bliski? Aktualnie cwaniak lezy od godziny z otwartymi oczami, ehhh... |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam że i u nas coś z tymi zębami zaczyna się dziać. Sprawdzałam dziś małemu to górę dziąseł ma spiczastą a dół zrobił się już płaski(inny w każdym razie) i mama mi mówi że tak właśnie się robi przed wychodzeniem zębów. W ogóle pcha do buzi co mu pod rękę podejdzie. A piąstkę piąstką popycha
![]() ![]() dałam mu dziś gryzak żeby zobaczyć co będzie robił to korował go jak bóbr drzewo ![]()
#130 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40137262]Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę
![]() Weź pigułkę, weź pigułkę... ![]() i ciąż nie będzie... ![]() ![]() Kup Dentinox N na smarowanie ząbków lub Camillię ![]() No i brałabym w chustę, Dorka szybko w niej usypia gdy normalnie nie może.[/QUOTE] to jednak możliwe że maluchy zaczynają nam ząbkować już? ![]() co to spania i ryczenia.. Ja schowałam między poślady nagany typu nie powinnaś robić tak, tak też nie, dziecko potrzebuje sie wybeczeć, przyzwyczajasz go itp. Śpi z nami na razie bo zwyczajnie w łóżeczku zaraz się budzi! Pytalam właśnie kilka dni temu... W jakim wieku dziecko przenosić do osobnego pokoju? |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Uff wreszcie jestem
![]() Co pamiętam to pokomentuje. Co do prezentów komunijnych to ja kupowałam chrześnicy aparat, uwazam że to super prezent, dorzuciłabym tez biblię. Sama za chrzestnego biorę brata, bo mam go jednego, a z chrzestną to od strony Tż pewnie weźmiemy jego chrześnicę, tylko musimy jej i jej rodzicom wyjaśić że kasa to nie problem i żeby się tym nie przejmowali bo kasiaści nie są, a przecież to nie o to chodzi. Black zęby ![]() Moja to w ciągu dnia ma kilka drzemek max 30 min, chyba ze spacer to wtedy ile na polu tyle śpi + jeszcze trochę w domu. My dzisiaj zaliczyliśmy szczepieni, tak jak pisałam 5 w 1, a okazało się że tylko to polecają, pewnie jakąś umowe z producentem mają. Wkurzyłam sie bo lekarka jedyna kompetentna wg mnie nie chciała nas przyjąć bo nie jest pediatrą i musieliśmy iść do innej-pediatry, która w ciąży mi zapalania zatok nie rozpoznała. Jak przyjdzie co do czego to będe prywatnie leczyć Małą. Ogólnie tylko troszkę płakała przy szczepieniu, ale za to później domu,co chwila ryk - chyba sobie przypominała. No i więcej jadła. Teraz smacznie śpi, ale po kąpaniu dałam moje mleko w butli potem jeszcze cycyki i cyrku nie było. Tylko że nie jestem w stanie tyle odciągnąć żeby jej tak przy każdym karmieniu dawać - na uspokojenie, bo w dzień przeważnie cyrk - łapanie i puszczanie sutka, ciągnięcie go itp. Karuzelę ma taką: http://allegro.pl/fisher-price-n8849...128884775.html i bardzo sie Małej podoba. Chociaż teraz puszczamy jej piosenki i wierszyki i najbardziej lubi Lokomotywę i Zuzia lalka nie duża. Wogóle strasznie piszczy i się śmiej jak słucha. Co do cennika to jakas maskara, ja tam daję co łaska chociaz najpierw robię rozeznanie wśród znajomych a teraz odkąd mieszkamy z Tż to kościelnej się pytam zawsze ile kasy księdzu dawać.
#132 |
Zadomowienie
|
Aaaaa witam się w 2. częsci
![]() ![]() obczaiłam Wasze dzieciaczki w klubie i tu.. jejuniuuu jakie one wszystkie słodkie ![]() Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że moja siostra rozszerzała córce dietę od 4. miesiąca. Czyli po 3cim. No bo jej tak pediatra powiedział, że można ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie zrobiłyście w jajo!
Czytam stary wątek, męczę się i sapię, z dzieciem na ramieniu, to zupę mieszam, to coś tam...ale czytam i czytammmm dumna, że już prawie prawie.... a tu nagle cholera nowy wątek i jeszcze 5 stron!!! Wysiadam, jestem przy pierwszej......:sciana: Nie wiem czy dam radę dzisiaj...padaaam. My po szczepieniu, serce mi pękało jak Mała płakała w momencie wkłucia...po szczepieniu zasnęła na pół godziny a potem mocno aktywna i roześmiana. Tylko wieczór trudniejszy się zrobił, wisiała przy piersi prawie godzinę, taką się miała potrzebę przytulać i ciumkać że szok. Teraz śpi. Pytanie : czy któreś wątkowe dziecię ma może duże ciemiączko? lekarz nam na to dzisiaj uwagę zwrócił i się martwię mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Debrah, duże, tzn? Moja ma 1,5 cm x 1 cm, i nic lekarka nie mówiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Cholera, jak w dzien Kubus nie polezy w lozeczku 5 min bez krzyku tak teraz od 20min lezy w nim spokojnie i sie rozglada na boki.
A mama miala sie uczyc na jutrzejsza wejsciowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Black, zeby, wow!!!
Moj dzisiaj o 7.30 wstal, troche pogugal cyca possal i wstalismy o 9.15, o 10 poszlismy na spacerek i sie obudzil po 3 godzinach w domu ![]() ![]() Szaja, powiem Ci, ze Twoje rady sa naprawde zlote ![]() ![]() ![]() I w ogole ciesze sie ze jestescie ![]()
#137 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
A mi się marzy spotkanie z wami w realu...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Charlizz ja też planuje od 4 miesiąca zacząć ![]() Tak szczerze mówiąc, to moja Dzidzia i tak popróbowała nowych rzeczy ![]() Jadłam mięsko gotowane z rosołku i dałam jej polizać, dałam jej ziarenko kaszy ![]() ![]() ![]() Coś jeszcze było do kolekcji ale nie moge sobie przypomnieć ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
Tak, spotkanie! Myślałam o tym ostatnio i proponuję zorganizować zjazd w wakacje, tak gdzieś w sierpniu może. Co Wy na to?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Byłby niezły zlot czarownic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Bijkora, pilnuj by jednak słodkiego nie dostawała - bo wiele dzieci gdy słodki smak pozna ma problem z wprowadzaniem normalnego jedzenia
![]() Lady, ucz się na moich błędach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądnęłam wszystkie zdjęcia w klubie, śliczne jesteście dziewczyny, a Maluszki boskie. Wrzuciłam kilka swoich ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2013-04-04 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Z racji tego, że duża część jest ze Śląska, byłoby sprawiedliwie zorganizować ten zjazd gdzieś na środku Polski - Mazowsze np.
![]() ![]() Uważam, że tak byłoby sprawiedliwie. ![]() Szaja, wczoraj się zachustowałyśmy, na początku jej się nie podobało przez kilka minut, a później zasnęła - tylko musiałam chodzić, bo jak siadałam, to się zaraz budziła i znów niezadowolona. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Uff uspokił się trochę ten kaszel aczkolwiek zauważyłam że więcej mi kaszle wtedy gdy śpi, nie wiem może jej katar spływa i się krztusi, ale to jest na prawde straszne jak widzę jak ona tak kasła aż oczy jak pięcozłotówki się robią a ona przestraszona. Tak się strasznie boję że się tym kaszlem w nocy zakrztusi a ja nie usłyszę bo będę spać..... Mąż w pracy na nocce a ja sama z Małą , tak bardzo się o nią boję ...
![]() Nawijko co do końca kp to nie koniecznie. Moja mała ma tak od początku praktycznie , że wieczorami dostaje mm ale w ciągu dnia i w nocy normalnie ładnie je cyca, ona go chyba za bardzo kocha by go odrzucić. Oby i Twój Kubuś tez był taki cycolubny ![]() Hope pytałaś wcześniej o mój esej. Otóż temat brzmi : nawiazywanie kontraktu w coachingu i kontakcie terapeutycznym-podobieństwa i różnice- masakra ![]() Co do rad typu"nie noś","nie śpij z dzieckiem", "nie dawaj smoczka", i o gólnie "nie przyzywczajaj" to ja też mam je gdzieś. Mam wrażenie że to wymyślili jacyś wyrodni wygodniccy rodzice co im się dziećmi nie chciało zajmować . Ja nie rozumiem jak mam nie nosić dziecka i nie przytulać jeśli ono tego potrzebuje ? Zdecydowanie bardziej mi zalezy na tym by dziecko było szczęsliwe niż zebym ja się nie namęczyła. Przecież im więcej miłości i troski tym dziecko spokojniejsze a nawet i zdrowsze ! |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
KIJA, ajsiju.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak załatwiłam odruch ssania u mojego małego ale nie zrezygnuje z kp od dwóch dni nie daje butelki i smoczka jest już efekt, już się ak nie pręży, myślę,że jeszcze kilka dni i zapomni o smoczku ![]() Black gratuluje jedynek ![]() u nas coś się na dole dzieje ale wolałabym aby to nie było tak szybko Samuel miał pierwsze ząbki w 4 miesiącu i przy kp nie było to miłe Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-04 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||||
Zakorzenienie
|
kURDĘ!
Tak ładnie miałam pocytowane w tamtym wątku a teraz nic nie pamiętam... Lenova: mogę ci ten esej "sprawdzić" oczywiście, tylko kurdę nie gwarantuję sukcesu. Stylistycznie i estetycznie popoprawiać mogę - a jeśli idzie o wartość merytoryczną to musiałabym być w temacie eseju bardziej. Przypomnij o czym to? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40133276]Jadłam kiwi, jedyny efekt to ciut rzadsza kupa, no ale to kiwi tak robi normalnie ![]() A polowałam długo, bo ciągle na twarde trafiałam. Wczoraj mientkie ![]() Ja drugiego wcale nie planowałam :d dopiero gdy Agatka miała 11mcy to mi się zachciało. Ale teraz przy Dorotce CAŁKOWICIE inaczej podchodzę do bycia mamą.[/QUOTE] Miałam zapytać jak inaczej, ale już doczytałam. Cytat:
Cytat:
![]() Moja też coraz mniej śpi, a to nie są zęby jeszcze. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40137262]Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę ![]() Weź pigułkę, weź pigułkę... ![]() i ciąż nie będzie... ![]() ![]() Kup Dentinox N na smarowanie ząbków lub Camillię ![]() No i brałabym w chustę, Dorka szybko w niej usypia gdy normalnie nie może.[/QUOTE] Nie do uwierzenia to ekspercie wątkowy nasz ![]() Mi też ten wątek bardzo dużo daje, mam więcej refleksji, nie boję się tak pewnych rzeczy i nie słucham niepotrzebnych rad ![]() Cytat:
![]() ![]() Prośba: przez to, że nie mam cytatów umknęło mi co wam miałam poodpisywać - jeśli któraś coś ode mnie chciała w poprzednim wątku a ja się nie ustosunkowałam teraz - przypomnijcie proszę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Marsi, wiem, czytalam co pisalas.
Ale nasz dostaje od kilku dni wieczorem mm, bo wczesniej byl niemal dwugodzinny ryk, a ja nie wiedzialam co jest grane. Poki co w dzien mi ladnie je i oby tak zostalo, jedna butle mm jakos zniose, oby nie czesciej ![]() Lenova, na to wlasnie licze, ehhh... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40137262]Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę
![]() Weź pigułkę, weź pigułkę... ![]() i ciąż nie będzie... ![]() ![]() Kup Dentinox N na smarowanie ząbków lub Camillię ![]() No i brałabym w chustę, Dorka szybko w niej usypia gdy normalnie nie może.[/QUOTE] Masz rację ja też durnych rad nie słucham. Mi szwagier podpowiadał, że oni to po jedzeniu Julkę to odkładali i nie nosili, nie bawili się itp. A ja to mam w szerokim poważaniu to moje dziecko i ja wiem co dla niej najlepsze. Zaraz będę musiała wracać do pracy i tyle mojego co mogę znią teraz najwięcej czasu spędzić. Tak jak ostatnio teściowa przyjechała i mi mówi żebym jej u siebie na brzuchu nie kładła po jedzeniu, a co jej do tego jak się trochę uleje to nic się nie dzieje a dziecko dobrze trawi i ma tyle przyjemności. Od tego tygodnia potrzebuje dużo uwagi i ją dostaje, gary w zlewie następnego dni umyłam a wolałam czas dziecku poświęcić. Tet świat dla niej jest trudny i musi go się nauczyć a inaczej się nie nauczy jak my jej w tym nie pomożemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.