Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-26, 10:27   #2221
justyna-viola
Zadomowienie

Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

Paslik jak tam Twoje nereczki???Jest poprawa????

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 10:34   #2222
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez justyna-viola Pokaż wiadomość
Karmienie zbiorowe
Justys normalnie to jak twoj maluszek cie trzyma za bluzke w trakcie karmienia to jakbym moja Klaudie widziala notabene slodkie zdjecia - slicznie wygladasz

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 11:53   #2223
watka
Rozeznanie

Justysiu, śliczne masz włoski

Ucałowania dla Zuzinka Chakowego

Brawa dla ząbka Filipkowego

Mi też wyłazi dużo włosów na raz, ale chyba dlatego że się czeszę raz dziennie albo i to nie
Stary 2007-03-26, 12:21   #2224
misia**
Raczkowanie

wszystkiego naj,naj dla zuzinka od zuzinka
dziewczyny jak wasze dzieciaczki radza sobie z zabkowaniem??
misia** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 12:44   #2225
kiciamała
Zadomowienie

Zgadzam się z Watką sliczne włoski Justynko . A jaka Ty promienna mamusia jesteś - no ale też nieletnia. Kurde strasznie młodo wszystkie wyglądają . Ja już raczej nie wkleje swojego zdjecia . No chyba że na forum Wapno górą- z życia pomarszczonej staruszki

Zuzi sto lat

Linijka całuski dla ząbkowego chłopaka

Tysia mata fajna, a jak dokupisz jakieś grzechotki i pozytywke to i tak taniej wyjdzie. Ale nie ładnie że nie napisali że niekompletna .Boz Watka Ty to wszystko zobaczysz .

Słonko piękne u mnie

Kto mnie spakuje na wyjazd do Polski
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 12:56   #2226
linijka
Rozeznanie

Justynko! Śliczna mamcia z Ciebie!!

Kiciu! Wapno górą Umarłam ze śmiechu

Filip wycałowany, dziekujemy

U laryngologa też dobrze, ale mi się pan doktor chyba zakochał, pół godziny mnie trzymał w gabinecie i opowiadał różne historyjki Cholera branie mam! , tylko szkoda że ten lekarz to grubo po pięćdziesiątce
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 13:10   #2227
kiciamała
Zadomowienie

Linijka ja w kwestii formalnej a to była kaczuszka czy kurczaczek? Bo mi na kaczuszke wygląda na tym zdjęciu.
Jak byłam mała to też się bawiłam z kurczaczkami tyle że one póżniej takie śpiące były. No ale tatuś dużo kurczaczków kupował to było co dusić.To jak z zyciorysu psychopaty .

Moje jakoś zgupiało i samo nie wie czy spać czy jeść więc wyje

Linijka ważne branie .
Stary 2007-03-26, 13:14   #2228
linijka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiciamała Pokaż wiadomość
Linijka ja w kwestii formalnej a to była kaczuszka czy kurczaczek? Bo mi na kaczuszke wygląda na tym zdjęciu.
Jak byłam mała to też się bawiłam z kurczaczkami tyle że one póżniej takie śpiące były. No ale tatuś dużo kurczaczków kupował to było co dusić.To jak z zyciorysu psychopaty .

Moje jakoś zgupiało i samo nie wie czy spać czy jeść więc wyje

Linijka ważne branie .
Kiciu to kurczak, ale z irokezem taki cudak

Ja też kurczaki dusiłam ponoć, ale to z opowiadań wiem, kurcze człowiek nie wie do końca co w nim siedzi

A moje młode dziś szaleje z minami, no słodki taki, że bym go zżarła, ale kogo potem będę całować Duże się nie daje już
Stary 2007-03-26, 13:42   #2229
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Zgadzam się z Watką sliczne włoski Justynko . A jaka Ty promienna mamusia jesteś - no ale też nieletnia. Kurde strasznie młodo wszystkie wyglądają . Ja już raczej nie wkleje swojego zdjecia . No chyba że na forum Wapno górą- z życia pomarszczonej staruszki
Kiciu no nie "Wapno góra" ja ci tu zaraz też jezdem starą wapniarą więc nie jezdeś sama. i wklejaj nam tu swoje zdjecie biegusiem

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-26, 13:44   #2230
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Kiciu czyzby nasze dzieciece zyciorysy byly takie same - ja doslownie takie same sklonnosci mialam jak ty, wydusilam babci wszystkie kurczaki ale uwzielam sie tylko na czarne normalnie jak mi o tym dzisiaj mowia to wstyd mi za siebie

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-26, 13:58   #2231
Tysiak7
Wtajemniczenie

Chaka dla Zusinka 100 lat
Linijko, buziaki dla Filipka ale karmienia bym sie na twoim miejscu bala juz niedługo wszystkie nas dosiegnie ... może by podwojnie kapturek nakładać
Kiciu jak wapniak , ja sie tam dobrze przyglądałam tej fotce z chrzcin, nie jedna 20stka chciałaby tak wyglądać
A jak mowa o podduszaniu kurczaczkow to ja podobno rozjerzdzałam rowerkiem kaczuszki , jak sie uczyłam jeżdzić, teraz mi wstyd
Justys fota super, a nowa kolorek bardzo twarzowy

Mnie też starsznie wypadaja włosy, poduszka rano dosłowne ciemna, a małej co chwile wyciagam wlosy z buzik, rąk i obieram z ubranek, podobno to hormony i trzeba przeczekać ale wkurza mnie to obieranie z włosów strasznie
Oj przydałaby sie jakaś metamorfoza na TVP 2 leciał kiedyś program "10 lat mnie" matko boska co oni potrafili z ludźmi zrobić zgłosi mnie ktos do tego programu
to chyba ta pogoda ciepło sie robi, trzeba by do ludzi wyjść, świeta niedługo i cała rodzinna zjedzie i bedzie oceniać jak to człowiek po ciąży wygląda, a tu ciuchy wszystkie w szafie wiszą niby pasują a na brzuchu rogalik mimo starań
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 14:12   #2232
kiciamała
Zadomowienie

Tysia dziękuje

Tu mamy taki dział metamorfozy. Może by wątek założyć.

A na cycusia to można zawsze założyć naparstek były takie metalowe z dziurką .

Moje włosy leżą wszędzie. A co nie wypada mała wyrywa. Wcieram olejek rycynowy. Dobra jest czarna rzepa, no ale ten zapach. W Polsce okupie się w jakieś zioła , skrzyp pokrzywa itd.
Podskocze sobie do fryzjera i kosmetyczki. Brwi mam w zygzak bo co zaczne to łaaaaa.Kupie sobie może ładny ciuszek i koniecznie butki.Polatam po lumpikach, bazarkach i sklepikach. Pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo mała zaprotestuje . Ale tak się ciesze że jade
Stary 2007-03-26, 14:25   #2233
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:

A na cycusia to można zawsze założyć naparstek były takie metalowe z dziurką .
to jest myśl
W i N -córeczki mamusi
Stary 2007-03-26, 20:17   #2234
kiciamała
Zadomowienie

Nakarmiłam dzisiaj mała bez kapturka, może się uda tak na stałe? Misiek się smiał że jak zęby urosną to znów bede z kapturkiem uczyć bo babie nie dogodzi

A gdzie jesteście wszystkie?

Królewna odmówiła dzisiaj spania . Dwa razy po 15 minut i wyspana. A ja nie wiem gdzie się schować bo tylko baw się ze mną.
Stary 2007-03-26, 20:57   #2235
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Królewna odmówiła dzisiaj spania . Dwa razy po 15 minut i wyspana. A ja nie wiem gdzie się schować bo tylko baw się ze mną.
To chyba dzisiaj taki dzień my tez wrocilismy z wyprawy po odbiór karty NFZ, wróciliśmy o 11.00 do 20.00 Wera spała 3 razy po 15 min, i co marudziłam do niej:
" No śpisz czy nie?" to ona sie śmiała.... i jak jej nie kochać?

Ale faktycznie jakieś pustki, czyżby szał światecznych porządków ...a mnie sie nic nie chce
W i N -córeczki mamusi
Stary 2007-03-26, 22:27   #2236
agu.s
Zadomowienie

U nie dzis tez nienajlepiej choc na spanie nie narzekam. Wrocilam z Polą ze spaceru ta byla jakas marudna wiec maz ja nosil a ja szykowalam dla niej jedzonka myslac, ze ejst glodna, ale jesc tez niechciala i do tego dziwnie zaczela sie telepac. Pomyslalam,ze to moze problemy z kupicią, bo zaczelam raz dziennie jej zageszczac kaszke no i rano wyszedl tylko malenki bobek. Brzuszek twardy Pola placze wiec z braku innych czopkow podoalam viburkol (czopek homeopatyczny na stany niepokoju u niemowlat, dobry przy ząbkowaniu) a tu dalej nic, wlozylam teromometr niewlaczony wreszcie cos tam wyszlo.Niestety Pla darej marudzi wiec wzielam ja na rece, caluje w czółko a tu piecyk , Termometr znow do tyleczka(tym razem juz wlaczony)i niestety naciaglo do 39,5 czyli nawet jesli o jeden stopien mniej, to i tak za duzo. I dopiero sie zorientowalam,ze te drgawiki, to drgawki gorączkowe. Nigdy wczesniej nie widzialam takich drgawek a do glowy mi nie przylo, ze Pola moze miec goraczke. Zadzialal czopek p/goraczkowy. Pola poszla spac a po wstaniu jakby nigdy nic wesolutka az do wieczora. Nic nie rozumiem, ale moze to własnie ząbkowanie.
Linijko Gratuluje pierwszych zabkow Filipkowi To zdjecie z kurczaczkiem jest super. Ja mam w domu krolika, ale on nie chce pozowac do zdjecia
Kiciamala bez kapturkow sie wygodniej karmi, ale zastanawiam sie, czy nie bedziesz miala problemow z brodawkami, choc przeciez dzidzia nauczyla sie juz pożądnie ssać, wiec powinno byc dobrze. I tak rewelacyjnie, ze wogole chce bez kapturka.
Ja wlasnie przechodze powolutku na butelke.
Chyba wszystkie mamy klopoty z wlosami a im dluzsze tym radziej je wszedzie widac. Oblęd. Ja juz po domu nawet nie probuje ich rozpuscic tylko ciagle kitke noszę.
Tysiu Ty tak z tymi pożądkami, to wywolalas u mnie poczucie winy, ze ja nawet jeszcze o nich nie pomyslalam a czas przeciez tak szybko leci i lada moment faktycznie juz wielkanoc.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 22:57   #2237
watka
Rozeznanie

Agus, dziwna historia, dobrze że przeszło
Trzeba uważać zeby na słońcu nie przegrzać bo udarek może byc.
Moja mała też spać nie chciała na spacerze, efekt taki że dwie godziny później wściekłe ryki przez pół godziny, viburcol , a wreszcie wpakowana w kombinezon usnęła zanim jeszcze ją wsadziłam do wuzia. Zrobiłam rundkę, szybko wróciłam, a ona spała w domu w gondoli 1,5 godziny. Co za ulga.
My z kolei mamy jakieś takie rozwolnienie

Mamy też nową ulubioną zabawkę - duży dmuchany lekko sflaczały tygrys. Marianka z rozkoszą go maltretuje i miętosi wszystkimi czterema kończynkami.

Kiciu, no to rewolucja kapturkowa A za ten naparstek dostaniesz ode mnie Order Usmiechu

A ja na święta wyjeżdżam nad morze z teściami, ale niech tam
Stary 2007-03-26, 23:23   #2238
paslik
Rozeznanie

Kiciu! To faktycznie też może być na ząbki taka niespodziewana gorączka, albo tak jak Watka mówi: słoneczko i udarek

Justysiu! Nie z nereczkami cały czas do bani. Ciężko mi jakoś. Boli i przez to chyba rozdrażniona jestem.

Linjka! Buziaki dla rycerza z jednym ząbkiem

Chaka! Urodzinowe całuski dla Zuziaczka.

Tysia! Jak pomyślę, że już zaraz święta a ja nie mam jeszcze nic zrobione to mnie skręca, Zresztą dopadł mnie dziś jakiś dół. Wszystko mnie drażni. Mam ogólną handrę. A tak niedawno pocieszałam Watkę dowcipami
Stary 2007-03-26, 23:28   #2239
watka
Rozeznanie

Pasliczku, dowcipy nie doszły! Tylko pozytywna energia
Stary 2007-03-27, 09:52   #2240
kiciamała
Zadomowienie

Watka a jak tam poprwa humoru czy nie bardzo

Tysia ja tez jakos do sprzatania mam odwrót i jeszcze okien nie umyłam. Teraz przy małej to syf w domu nie potrafie nic zrobić. Karaluchy chyba zaczne hodować, no jakies zwierzatko musi być

Cycuś po karmieniu troszke ciągnie

Agu.s dobrze że sie zorietowałaś że ma goraczke.Siostra strasznie mnie napieprzała, ze jak mała miała 38 po szczepieniu to nie zbijałam tylko czekałam. Podobno dzieci dostaja drgawek nawet przy 37,5. Siora jest kardiologiem i jak jej o cos spytam to jak zaczyna litanie skutków ubocznych to ja wymiekam.
No ale musisz juz teraz na nia uważać bo drgawkowa dziewczyna jest.

Ogromne buziaczki dla Poli

Laski okna myjecie, psanki malujecie co tak cicho
Stary 2007-03-27, 10:19   #2241
linijka
Rozeznanie

U mnie też bajzel na kółkach i brak weny, ale za to stroik świąteczny na targu zakupiłam Małżonek mój szanowny wyjeżdża dziś na 3 dni i mam zamiar w tym czasie zrobić chatę na tip top ale to tylko plany, które łatwo można zmodyfikować, hihi.

W święta mam najazd rodziny i muszę w końcu jakieś menu ustalić, coby goście głodni nie byli, ale poza babką gotowaną i sosem tatarskim to nie wiem co zrobić. Muszę chyba się wybrać na "Moje gotowanie" po jakieś inspiracje. A jak u Was wyglądają święta? Piszcie co stawiacie na stole poza jajami
Stary 2007-03-27, 10:21   #2242
justyna-viola
Zadomowienie

Kiciamala jasne nieletnia A Ty powinnas dostac za to wapno Ledwie skonczylas 15lat a juz wapnem sie obrzucasz Gratki dla karmienia bez kapturka.....ja jestem bardzo zadowolona ze odstawialm ale pewnie jak zabki wyjda to bede za nim tesknic
Tysiu jak tam nauka karmienia bez kapturka???

Linijka branie to branie

Dzieki dziewczyny za komplementy .....wy to jednak umiecie podniesc moja samoocene

Racja Bafi Kiciamala dawaj to zdjecie nieletniej

Agus ale mialas przezycia

Ja tez jeszcze nie zaczelam sprztac

Mlay byl bardzo dzielny na szczepieniu tylko troszke minke skrzywil jak mu pani igielke wbila a poznije to szybciutko zasnal w foteliku i mamusk apojechala z nim na spacerek w nagrode

Zmykam bo juz sie niecierpliwi.Ale u nas boska pogoda zaraz biegne na spacerek

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 10:53   #2243
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Justys Sopkojnie sopkojnie - beda zdjecia

Moja krolewna dzisiaj rowne 5 miesiaczkow - Ech jak ten czas leci normalnie szok.

Tak dla wspominki zdjecie mojej krolewny jak byla 1 dniową szczeniarą

Wy tu mowicie o braku weny tworczej amy wczoraj z tatinkiem zaczelim malowac kufnie, dzisiaj druga warstwa farby coby ladnie kolorek wyszedl. Chyba nas tak naganiaja nasi sasiedzi wszyscy wokolo cos robia a to jedni ogrodzenie a to drudzy koncza swoje domy budowac to my sie wzielim za malowanie bedzie okazja do zrobienia juz przedswiatecznych porzadkow

Klaudusi sie podoba bo juz nie mdly kolor bialy sciany ino wsciekly turkus ktory prawie przypomina ciemną zieleń - kocham ten kolor i mała obserwuje z uchachaną minką

Zaczełam małej smarowac pisiulke tym Clotrimazolem no i to zaczerwienie powoli zaczyna sie zmniejszac i blednac. Oby jak najszybciej zlazlo.

Jesli chodzi o wyglad o maj got brzuch takiej wielkosci jakbym w piatym miesiacu byla no trzeba sie pozbys tej pieknej faldy. Dalam sobie zelazne ramy do wakacji ma to wygladac normalnie ale znajac moja silna wole ............

No coż NIECH ŻYJE SILNA WOLA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Klaudia_00.JPG (116,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Klaudia_1dzien.JPG (67,3 KB, 3 załadowań)

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-27, 11:04   #2244
kiciamała
Zadomowienie

Sto lat dla 5 miesięcznej Klaudii
Stary 2007-03-27, 11:06   #2245
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Sto lat dla 5 miesięcznej Klaudii
Dziękujemy dzisiaj mnie moja mała królewna odwiedzi w pracy co by mamusia nakarmiła

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-27, 11:25   #2246
linijka
Rozeznanie

Buziaczki dla Klaudii Księżniczki:c mok:

Na spacer idziemy
Stary 2007-03-27, 11:25   #2247
kiciamała
Zadomowienie

Łe to się popijawa szykuje

Oj Bafi jak ja Ci zazdroszcze tego slicznego domku
Mamy teraz jakieś domki ogladać tak powoli trzeba sie przymierzyć. Ale 4 duże banki za dom pod Poznaniem , to samobójstwo. Jak mam wziąść taki kredyt na co najmiej 30 lat to mam globusa normalnie.

Ja mam działke z mediami, ogromna koło moich rodziców, ale mój TZ sie nie przeniesie . On do małopolski z wielkopolski nie pójdzie no baran jeden.A juz koło teściowej to w zadnym wypadku, i niedaleko moich ciotek jak je nazywa Czarownic to absolutnie.
Stary 2007-03-27, 11:45   #2248
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Łe to się popijawa szykuje

Oj Bafi jak ja Ci zazdroszcze tego slicznego domku
Mamy teraz jakieś domki ogladać tak powoli trzeba sie przymierzyć. Ale 4 duże banki za dom pod Poznaniem , to samobójstwo. Jak mam wziąść taki kredyt na co najmiej 30 lat to mam globusa normalnie.

Ja mam działke z mediami, ogromna koło moich rodziców, ale mój TZ sie nie przeniesie . On do małopolski z wielkopolski nie pójdzie no baran jeden.A juz koło teściowej to w zadnym wypadku, i niedaleko moich ciotek jak je nazywa Czarownic to absolutnie.
Toz uparty ten twoj TZ az szkoda tak pieknej dzialki nie mowiac ze mozna sie wybudowac duzo taniej niz kupic.

A co zlego jest w malopolsce - ja to bym sie chetnie w te tereny przeniosla moj małż z podkarpacia pochodzi - pięnkne miejsca a malopolska to rowniez bardzo piekny region.

Fakt ceny domow sa masakryczne - mysmy mieli wielkie szczescie. Na slasku ceny dzialek domow i mieszkan sa absurdalne.

Do tej pory powtarzamy jakie mielismy szczescie.

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-27, 11:47   #2249
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Kiciu twoj avatarek jest superowy

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-03-27, 12:01   #2250
kiciamała
Zadomowienie

Ach dziękuje bardzo. Tatuś uczy córeczke już jeździć motorem .Wymyślił że zrobi jej trajeczke. Sprzedał właśnie swój motocykl i się chłopak nudzi.Znalazł jej motorek bujany z drewna w sklepie dla takich jak on wariatów i mi głowe suszy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości