|
|
#1741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Leż i odpoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze Na resztę nie masz wpływu, więc myśl pozytywnie, bo to dużo daje Cytat:
![]() Cytat:
Oj każdej z nas się czas dłuży do wizyty ![]() Pewnie będzie już widać serduszko Cytat:
|
||||
|
|
|
#1742 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Podglądam Was od kilku dni i bardzo chciałam już wcześniej napisać ![]() OM 25.02. dwie kreseczki 25.03. beta z 27.03 - 726. Wczoraj miałam wizytę u gina, ale na zwykłym usg było widać tylko cień pęcherzyka, więc kolejna wizyta 09.04 i mam nadzieję, że już będę miała 100% pewności. Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dołączyłaś ![]() Test i beta potwierdziły ciążę Aaa no i mi też cały czas zimno
|
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę kolejną
|
|
#1745 |
|
Przyczajenie
|
Nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej...ale mimo wszystko chcę to usłyszeć od "specjalisty" ;-)
a tak w ogóle to: Ania, lat 28 - Gliwice Będzie mi bardzo miło tu gościć
Edytowane przez annayake Czas edycji: 2013-04-04 o 22:22 |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1747 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
Mi raz jest bardzo zimno, za chwilę strasznie gorąco i tak w kółeczko ![]() I okropnie wysuszyła mi się skóra? Na dłoniach aż normalnie robią się takie małe pęknięcia Też tak macie?
|
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do płci to ja już nie mogę się doczekać , najbardziej chcę wiedzieć czy moje przeczucie ma się jako do rzeczywistości , a jakiej płci będzie to tak naprawdę mi wszystko jedno Myślę że w Polsce , dobry lekarz , przede wszszystkim z dobrym sprzxetem już by coś powiedział , choć czy w to wierzyć tak wcześnie ? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z innej beczki zupełnie. Dziewczyny kupowałyście coś swoim partnerom z okazji tego, że zostali tatusiami? Chciałabym coś kupić mężowi, ale kurcze nie mam pojęcia co. Szukałam jakiejś książki typowo dla tatusia, ale nic nie znalazłam. Ubrań z napisami nie chce mu kupować. Niestety jak na razie tyle przyszło mi do głowy. Pomóżcie
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z samego rana z herbatką malinowo-żurawinową
Polecam . Mam firmy bastek ale z sagi bodajże też jest Trele - placek po bytomsku to praktycznie to samo co placek po węgiersku, tylko na śląsku mówi się że to po bytomsku http://www.mojegotowanie.pl/kuchnie_...ek_po_bytomsku mniejwięcej z tego przepisu robię tylko zamiast zielonej papryki dorzucam cerwoną bo zielonej nie lubię no i mi jakoś to danie robi się w 45 minut ( łącznie!) a tu jest sam sos 1,5 h ![]() Ja mam plamy na twarzy i też takie przesuszone są. Wygląda bardzo nieestetycznie, jak jakieś liszaje.. :/ A mężowi nic nie kupiłam, zresztą ja też nie dostałam prezentu z okazji zostania mamuśką
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Witam również nowe Mamuśki ![]() Ja tylko na chwilkę i tak szybko - trzymajcie kciuki ![]() Dziś rozmowa z szefową nt tego co dalej - oby wszystko poszło po mojej myśli. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom, ale to opowiem Wam popołudniu jak z pracy wrócę I błagam nie piszcie za dużo, bo nie ogarniam wszystkich wypowiedzi ![]() Miłego dnia Kobitki ![]() Babku - mój TŻ to powinien z bukietem kwiatów do mnie na kolanach przylecieć na drugi dzień jak mu powiedziałam, że będzie Tatą, a tu co? Dupa! Tak więc nic nie dostał - hehehe
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-04-05 o 07:57 |
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
powolutku,mi sie wydaje,ze taki prezent to sie kupuje tuz przed urodzeniem dziecka.Nie spieszcie sie
Ja dostalam od swojego z pandory zawieszke z chlocem,sercem i wozkiem teraz ma byc zawieszka ale na lancuszku z odpowiednia plcia. A ja swojemu mezowi w prezencie dam dziecko,wystarczy.:brzyda l:Mi nastroje narazie minely.Tfu tfu bo przedwczoraj to naprawde bylo kiepsko.Wczoraj juz ogarnelam troche dom,porobilam pranie i nawet na 1,5 godziny na stepper weszlam.Wiec jest wiecej energii.No i juz nie rycze ![]() Rece mi sie suche zrobily i stony tez.Ale bylam na pedikur i juz mam super,teraz bede smarowac kremem gehwol. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-05 o 07:56 |
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam piątkowo!
U mnie herbartka dzika roża z żurawina A zaraz zaczynam pracę.Ryba91, Annayake też jestem z okolic ![]() Mężowi nic nie kupowałam z okazji tatusiowania, ale zastanawiam się właśnie nad jakąś pozycją książkową dla nas obojga. Macie coś godnego polecenia? Słyszałam dużo dobrych opinii o "W oczekiwaniu na dziecko"... może się skuszę. Mnie też jest ciągle zimno, ale ja to mam chyba w swojej naturze. Skóra mi się nie przesusza, za to mam masę pryszczy! Na dekoldzie, czole, brodzie - jak dla mnie to nie jest norma ![]() Powiedzcie kiedy powiedzieliście swojej rodzinie o fasolce? Ja czekam na wizytę kolejną i jak zobaczę bąbla i bijące serducho to dopiero powiemy. W tej chwili wiemy tylko my dwoje. |
|
|
|
#1755 | |
|
Przyczajenie
|
Witam się z rana z herbatką z miodem i cytrynką
![]() Cytat:
![]() ![]() I skórę też mam strasznie suchą. Na ramionach to prawie mi się sypie "łupież" ![]() No a teraz czas do pracy się zbierać. Miłego dnia życzę wszystkim
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Ja polecam W oczekiwaniu na dziecko czytamy razem z TZtem.Umówiłam się jednak dzisiaj na wizytę do gina i zastanawiam się czy to nie za wcześnie? Dzisiaj tak jakby 4t1d. Podejrzewam że nic jeszcze nie zobaczymy... Była któraś z Was tak wcześnie? Dzisiaj dopiero dzień spodziewanej miesiączki ale 4 testy już raczej się nie mylą.. |
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Tyle że moja ginka ma termin albo dziś albo 4 maja... Więc nie bardzo wiedziałam co robić więc umówiłam się na dzisiaj.
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi ciągle zimno, tyle że ze mnie zmarżluch okropny.
Skóre mam mega suchą i pęka mi na dłoniach okropnie ;/ ale w sumie często mi się tak robiło jak zimno było. Wyprysków mam całą mase co mnie niesamowicie wkurza. Do tego przyplątało się do mnie jakieś katarzysko i ciężko mi oddychać. Tak w ogóle widzę że nie tylko ja chodzę nabuzowana i warcze na mojego TŻta nie raz bez powodu
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiedziałam w 10t :d w sumie 11 leciał![]() Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzis zaczelam dzien kijowo;/zakopalam sie na wlasnym podworku w mega ciapie,pozniej przytrzasnelam kciuka w drzwiach auta,pozniej zobaczylam pol kg wiecej na wadze;/;] no moze na dzis dosc klopotow ![]() milego dnia! p.s ciezko was nadrabiaaac
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To natępną wizytę dopiero w maju będziesz miała? Hej mamuśki 'stare' i 'nowe'
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Pisałam już kiedyś moją "historię" Chciałabym dołączyć do mamuś listopadowych-jeżeli można oczywiście Prosze o dopisanie do listy![]() coralady -Kornelia 31 lat, tp.12 listopad 2013 To moja druga ciąża, o perwsze dziecko starałam się 3 lata,o drugie "zrobione' w 1 cyklu i to całkiem przypadkiem Oczywiście bardzo się cieszymy Moja córa kończy właśnie 2 latka,cieszę się,ze będzie mieć rodzeństwo.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-05 o 10:18 |
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka zdjęć mojej Córy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-05 o 10:22 |
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Azealia idź to będziesz spokojniejsza. Do maja to Cię pokręci. Ale musisz się nastawić, że jeśli będzie coś widać to tylko pęcherzyk, bo fasolka jeszcza za mała. Ja w 5t3d widziałam tylko pęcherzyk 13 mm. Ale zdjęcie mam, a co!
Ryba91 jestem z małej miejscowości nieopodal Mysłowic Coralady witamy i gratuluję Kurczę muszę się nauczyć cytować... |
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1767 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie mam właśnie jakby liszaje.My z mężem zazwyczaj coś tam sobie kupujemy jak tylko nadarzy się okazja. Z różnych nawet błahych okazji np: pozdawanych egzaminów, zmiany pracy itp., więc teraz tym bardziej ![]() Wczoraj posiedziałam jeszcze trochę na necie i wynalazłam książkę "Dziennik ciężarowca". Wydaje się być całkiem fajna. Cytat:
Co do kwiatów to powinien, powinien, ale cóż Mój małżonek też nie był wylewny pod kontem prezentów, a ja uwielbiam nawet takie bez okazji. Moim sposobem na niego było właśnie kupowanie mu prezencików. Na początku było mu głupio i na siłę coś tam mi kupował, a teraz weszło mu już w krew ![]() Z wieloma rzeczami w ten sposób sobie poradziłam. Z buziakiem na do widzenia, z mówieniem kocham. Teraz nie wyjdzie z domu jak nie da mi buzi, a dziś jeszcze rzucił: "kocham was całe troje". Trochę się pogłówkował jak powinno to brzmieć poprawnie i wyszedł ![]() Także praca, praca i jeszcze raz praca nad swoimi partnerami ![]() Cytat:
Moja mama o ciąży dowiedziała się jak mi szklanki zaczęły śmierdzieć, jeszcze przed zrobieniem testu Ale przed nią i tak nic bym nie ukryła. Teściówka jeszcze nie wie, ale pewnie jak tylko ich odwiedzimy to jej powiemy.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Witamy ![]() Ale perełka przesłodka. Zakochałam się w jej oczkach. Cudna jest zresztą cała
|
||||
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Kornelia-podziwiam.Ja przy obu ciazach staralam sie rok.
Moj maz mi mowil,ze orzy drugiej pojdzie w pierwszym cyklu i choc nie mialam jakiegos parcia na druga ciaze,to dopiero po roku sie udalo.
|
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula dziękuje
Ja to miałam pomysł taki-kupiłam 2 pary bucików malusich(można kupic za pare groszy w dzięcięcym,takie materiałowe w pudełku)i zapakowałam w papier ozdobny.Wreczyłam mamie(miała kilka dni wczesniej urodziny mówiąc że to spóźniony prezent urodzinowy -mama była w szoku i nie wiedziała co chce jej tymi bucikami powiedzieć![]() Dzastin08 dziękuje babku dziękuje Tak to prawda organizm kobiey jest nieprzewidywalny.Tyle,ze za pierwszym razem leczyłam sie długo na niepłodność,okazało się,ze choruje na endometriozę,zrobiono mi laparoskopie i udrozniono jajowody(były całkowicie zarośnięte z powodu endometriozy,więc szans na ciąże nie było zadnych).Dwa miesiące brania sterydów,żeby sie podleczyć i stał się Cud w postaci Córeczki ![]() Myślałam,ze z 2 dzieckiem będzie tak samo-czyli najpierw laparoskopia żeby zobaczyc czy nie ma zmian endometrialnych,ewentualn ie naprawić co sie da,ale na szczęscie nie trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() U mnie to w ogóle są Cudowne poczecia,mój lekarz(bardzo dobry i ceniony specjalista,kobiety do niego z pół Polski przyjeżdżają ) powiedział mi po porodzie,ze nie sądził,ze w ciąże zajdę.Mało tego,ze choruje na endometriozę cholerną to mam tzw."wrogi śluz",czyli mój śluz,który powinien transportowac plemniki do macicy zabija je.Jakim cudem zaszłam w 2 ciążę?To wie tylko Bóg
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-05 o 11:17 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam już wyniki badań krwi, wszystko jest w normie tylko zastanawia mnie jedno Toksoplazmoza IgG wynik dodatni 43,0, i jest wytłuszczona czyli jak by coś się nie zgadzało, wynik dodatni jest ok bo IgM wyszło ujemny, tylko nie wiem czy ilość nie jest za wysoka? bo czytałam w necie,że jak jest za wysoka to za ok 3 tyg trzeba powtórzyć to badanie, jak wartość wyjdzie równie wysoka to jest ok,a jak dużo niższa to trzeba podjąć się leczenia.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-05 o 11:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

. Od 2 dni bardzo ciągnie mnie podbrzusze. Dużo leze. Mam potwierdzić żywot emeryta,bardzo oszczędny.
Sweterek fioletowy no i widziałam spodnie ciążowe za 3 złote ale sie nie zmieściłam 

za wizytę kolejną 

A zaraz zaczynam pracę.