Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 22:24   #151
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
I rozumiem, że wszystko ok było?
No nic Darii nie było jak zjadłam kiwi

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
silver - my nie mielismy zadnych nauk przed chrzcinami tylko kartki do spowiedzi dla rodzicow i chrzesnych
A u nas znów kartki do spowiedzi dostali tylko rodzice chrzestni, my nie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my na szczescie nie mielsmy zadnych nauk chrzestowych, jedynie karteczki do spowiedzi, podpisy w ksiedze chrztow i 300 na stoł
A myśmy dali tylko 50 zl. No co...w końcu "co łaska" prawda? Ja się tam nie przejmuję...pfff

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja kolejne chce(chciec to sobie mozna) tak za 3-4 lata, trzecie dziecko to zobaczę, jak fundusze na to pozwolą.
Ja też tak za 3 lata

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no i chyba zaraziłam Blankę jak ona strasznie kaszle aż się czerwona cała robi ;((( ja nie wiem jak ja tą noc przeżyje bo jutro dopiero do lekarza
Bidulka współczuję
Stary 2013-04-04, 22:27   #152
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Aaaaa witam się w 2. częsci ale zapitalacie!! Ja mam mnóstwo spraw na głowie ale podczytuję Was na bierząco.

obczaiłam Wasze dzieciaczki w klubie i tu.. jejuniuuu jakie one wszystkie słodkie

Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że moja siostra rozszerzała córce dietę od 4. miesiąca. Czyli po 3cim. No bo jej tak pediatra powiedział, że można No i ja się podpytałam i mi pediatra to potwierdził :O Zobaczę jeszcze jak zrobię, ale kupiłam dziś w kauflandzie bobofruty, eleganckie promo: 2,22 zł za 300ml, więc zaczynam robić zapasy, a co mi tam, przecież się nie zmarnują
A też kiedy się do edukowałam to stwierdziłam że wcześniej niż po 5 miesiącu nie będę jej nic wprowadzać dziecko nie ma enzymów trawiennych i potem stąd się biorą wszelkie alergie a po drugie dziecko musi wykazać zainteresowanie innymi pokarmami. Choć dałam jej ostatnio spróbować trochę marchewki i jabłuszka, ale za poważne wprowadzanie bierzemy się w przyszłym tygodniu po 11 kwietnia.

A pediatra tak twierdzi, bo przed 2007 rokiem było od 4 miesiąca potem po nowych badaniach przesunięto (wtedy wszystkie etykiety zmieniły się z od na po ).

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale mnie zrobiłyście w jajo!
Czytam stary wątek, męczę się i sapię, z dzieciem na ramieniu, to zupę mieszam, to coś tam...ale czytam i czytammmm dumna, że już prawie prawie.... a tu nagle cholera nowy wątek i jeszcze 5 stron!!!
Wysiadam, jestem przy pierwszej......:sciana:

Nie wiem czy dam radę dzisiaj...padaaam.
My po szczepieniu, serce mi pękało jak Mała płakała w momencie wkłucia...po szczepieniu zasnęła na pół godziny a potem mocno aktywna i roześmiana. Tylko wieczór trudniejszy się zrobił, wisiała przy piersi prawie godzinę, taką się miała potrzebę przytulać i ciumkać że szok.

Teraz śpi.

Pytanie : czy któreś wątkowe dziecię ma może duże ciemiączko? lekarz nam na to dzisiaj uwagę zwrócił i się martwię mocno.
Moja miała 1x1. To normalne chyba. A nie kazał Ci zwiększyć wit D
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:33   #153
Debrah
Zakorzenienie

A wiecie, przyszła mi ta kurteczko bluza z next co pokazywałam. Nowiutka, bardzo fajna, taka bombka

Pytanko: jak szukać butków pasujących na 2 miesięczniaka, co wpisywać w allegro, bo kurdę nie wiem?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A też kiedy się do edukowałam to stwierdziłam że wcześniej niż po 5 miesiącu nie będę jej nic wprowadzać dziecko nie ma enzymów trawiennych i potem stąd się biorą wszelkie alergie a po drugie dziecko musi wykazać zainteresowanie innymi pokarmami. Choć dałam jej ostatnio spróbować trochę marchewki i jabłuszka, ale za poważne wprowadzanie bierzemy się w przyszłym tygodniu po 11 kwietnia.

A pediatra tak twierdzi, bo przed 2007 rokiem było od 4 miesiąca potem po nowych badaniach przesunięto (wtedy wszystkie etykiety zmieniły się z od na po ).

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Moja miała 1x1. To normalne chyba. A nie kazał Ci zwiększyć wit D
Kazał, ale potem było szczepienie i już się zestresowałam potem i nie dopytałam o ile zwiększyć kurdę....

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Co myślicie?
http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...129342825.html
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:36   #154
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Siostra u mnie byla i zrobilysmy minikebaby ja piernicze, 3 wpierdzielilam!!!!!!!!!!! !!!!!! Takie pycha

A ja dziś zjadłm frytki...ale takie na oleju

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a jak bralam tabsy to mialam w tel ustawione przypomnienie bo tez zapominalo mi sie
Ja też w telefonie ustawialam sobie jak bralam tabl,inaczej to bym napewno zapominała.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej kochane

JAK ja to wszystko przeczytam? Chwilę mnie nie było a tu już nowy wątek i do tego na 4 strony, masakra później nadrobię...
Mały się dzisiaj obudził z katarkiem i pokasłuje, nie mogliśmy się dostać do żadnego lekarza, nawet prywatnie najwcześniej jutro o 19... Zaraz zbieramy się na dyżur, eh, Katowice, dupne miasto a pomocy znikąd... Oczywiście mam już wizję zapalenia płuc i szpitala, trzymajcie kciuki żeby nie było tak źle wszystko tylko nie szpital...
trzymam kciuki aby było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
mój małż ostatnio patrząc na Anię:
-wiesz, jak nam takie ładne dzieci wychodzą ... to jestem w stanie przeżyć jeszcze jeden poród!

on k.wa!!!
Dobreeee
Stary 2013-04-04, 22:49   #155
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Jestem za spotkaniem
Byle w weekend bo ktos mnie musi zawiezc:P

A jako, ze moj malz uwaza wizaz za sekte i sabat czarownic to sie spytal, czy bedziemy palic koty na tym spotkaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:50   #156
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
I w ogole ciesze sie ze jestescie
Ja tez się cieszę że jesteście

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak, spotkanie! Myślałam o tym ostatnio i proponuję zorganizować zjazd w wakacje, tak gdzieś w sierpniu może. Co Wy na to?
Ja w sierpniu do pracy wracam buuu! Ja nie chceeee

laurka- super karuzela. Ja tez kupie z tej firmy, już mam zaklepaną z tablicy.pl i na sobote sie z babka umowilam na odbior osobisty w Katowicach

A bylismy dzis na tych naukach. Nie bylo tak źle fajny ksiadz,taki jajcarz z niego,wszyscy sie non stop smiali

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-04 o 22:54
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 22:51   #157
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka, nom, myslalam, ze po tym Pietraszkowym porodzie moj maz nie pozwoli mi wiecej cierpiec itd, a gdzie tam on tez juz gotowy na nastepny porod :P

Stary 2013-04-04, 22:57   #158
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nad nia myslalam bo ładna i tania ale chyba jest to tak na nakręcanie,a ja chce taką co sama gra żebym latać nie musiała co chwile.
Stary 2013-04-04, 23:32   #159
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja mojemu powiedziałam, że chcę cesarkę przy drugim dziecku, a on na to, że po co? skoro pierwszy poród miałam taki łatwy. Taaa. Bo go nie było i nie widział, jak te cholernie skurczybyki bolały, był dopiero na parciu, a i tak musiał wyjść, bo prawie padł. Wrócił dopiero na przecinanie pępowiny, skołowany maksymalnie, i przez chwilę nie wiedział, co się dzieje.

Jak to jest, że ci najbardziej twardzi faceci najgorzej reagują? Mój to taki naprawdę, facet facet, z krwi i kości, postawny, dobrze zbudowany, niczego się nie boi, silny itp itd, zresztą widziałyście, jak wygląda, raczej nie ciotmeńsko , a na parciu zrobił się biały jak ściana i nie mógł się na nogach utrzymać.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-04 o 23:34
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 00:22   #160
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu powiedziałam, że chcę cesarkę przy drugim dziecku, a on na to, że po co? skoro pierwszy poród miałam taki łatwy. Taaa. Bo go nie było i nie widział, jak te cholernie skurczybyki bolały, był dopiero na parciu, a i tak musiał wyjść, bo prawie padł. Wrócił dopiero na przecinanie pępowiny, skołowany maksymalnie, i przez chwilę nie wiedział, co się dzieje.

Jak to jest, że ci najbardziej twardzi faceci najgorzej reagują? Mój to taki naprawdę, facet facet, z krwi i kości, postawny, dobrze zbudowany, niczego się nie boi, silny itp itd, zresztą widziałyście, jak wygląda, raczej nie ciotmeńsko , a na parciu zrobił się biały jak ściana i nie mógł się na nogach utrzymać.
Rozmawialam na temat porodu z tz i mi powiedzial, ze cieszy sie, ze nie jedna oblesna operacje widzial, bo dzieki temu porod wspolny przyszedl mu latwiej. I nie to, ze bylo cos w tym oblesnego, bo wiedzial ze juz za chwile bedzie Yae, na ktora tak czekal, ale zwykly czlowiek nie jest po prostu przygotowany na taki widok. Ma chyba racje, bo nas boli i cierpimy, ale nie widzimy, co sie tam na dole wyprawia...

pstryczku to trzeba ich nauczyc, co to znaczy co laska. Poki bedziemy dawac ile chca, to beda brac i nic sie nie zmieni.
Nota bene przypomnial mi sie dowcip prof. Bralczyka - jezykoznawca. Zeby pisac z polskimi literkami, bo przeciez jest roznica czy zrobi sie komus łaskę czy tez laskę.

debrah a takiemu maluszkowi buty sa potrzebne?

I jeszcze pytanie do doswiadczonych mam: co sadzicie o smarowaniu dzieci kremami z filtrami przeciwslonecznymi?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 00:47   #161
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, masz rację, ale mój nie patrzył mi w krok, tylko stał nad moją głową i mi ją przyginał do klatki piersiowej na skurczu. Zrobił to tylko kilka razy, bo potem go zamroczyło i lekarz kazał mu wyjść, ochłonąć, miał wrócić, jak się lepiej poczuje... Nie zdążył, bo po chwili się mała urodziła i wrócił już na cięcie pępowiny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-05 o 00:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 00:52   #162
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Meneq, masz rację, ale mój nie patrzył mi w krok, tylko stał nad moją głową i mi ją przyginał do klatki piersiowej na skurczu. Zrobił to tylko kilka razy, bo potem go zamroczyło i lekarz kazał mu wyjść, ochłonąć, miał wrócić, jak się lepiej poczuje... Nie zdążył, bo po chwili się mała urodziła i wrócił już na cięcie pępowiny.
Moj niby tez, ale wiesz atmosfera porodowki, dzwiek pracujacej aparatury, rozmowy personelu, no i zawsze cos tam katem oka zobaczy. Poza tym bezsilnosc moze? Chce pomoc a za wiele nie moze...
Stary 2013-04-05, 00:57   #163
BlackSanctum
Zakorzenienie

Na pewno miał okazję zobaczyć, ale nie widział, bo pytałam - widział dopiero, jak mnie szyli. Nie zmieniło to jego nastawienia do mojego ciała i mojej... okolicy intymnej , a słyszałam, że niektórzy faceci mają problem z seksem po porodzie naturalnym, wspólnym...
Ale faktem jest to, że był po nocce w pracy, zmęczony, zdenerwowany (całą noc miałam skurcze, a on się bidak stresował, że nie zdąży dojechać - i mało brakowało, a by tak było). Także nie dziwię się w sumie, ale z drugiej strony to słodkie, że tak go to ruszyło, że prawie zemdlał.
Stary 2013-04-05, 01:13   #164
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno miał okazję zobaczyć, ale nie widział, bo pytałam - widział dopiero, jak mnie szyli. Nie zmieniło to jego nastawienia do mojego ciała i mojej... okolicy intymnej , a słyszałam, że niektórzy faceci mają problem z seksem po porodzie naturalnym, wspólnym...
Ale faktem jest to, że był po nocce w pracy, zmęczony, zdenerwowany (całą noc miałam skurcze, a on się bidak stresował, że nie zdąży dojechać - i mało brakowało, a by tak było). Także nie dziwię się w sumie, ale z drugiej strony to słodkie, że tak go to ruszyło, że prawie zemdlał.
Moj tz zostal zaangazowany w pomoc poloznej tam na dole, wiec cos widziec musial, ale nie zmienilo to jego nastawienia do mojego ciala. I cale szczescie.
Moj pobladl jak dostal Yae do przytulenia, chwile doslownie byla u mnie na brzuchu i natychmiast jemu ja dali. Jak to zobaczylam, to ja tez sie rozkleilam...
Stary 2013-04-05, 03:27   #165
badziabadzia
Zakorzenienie

Nancy, mysl ze z pol roku poczekamy zeby cialko porządnie odpoczelo, a potem pojdziemy na żywioł . Tym razem nam to rok zajęlo

Deli poradzilas sobie z tym CD? Chodzi o plyty instalacyjne do systemow czy jakies zwykle? Wcale nie widzi cd czy tylko nie bootuje?

My bralismy slub w parafii tz i za calosc koscielna zaplacilismy 700 zl - z zapowiedziami, organista, koscielnym itp.. jak bysy brali u mnie to byloby 1500¡dla mnie szok! Przed slubem sie nie orientowalismy, ale teraz ciesze sie ze zalatwialismy to u tz . Chrzcimy mala u mnie... ciekawe ile zaspiewaja..
Stary 2013-04-05, 06:53   #166
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq a co twoj maz robi?
Bez polskich znakow bo z rel. A kawal dobry
Ale jestem przeziebiona!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:55   #167
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja tez się cieszę że jesteście

Ja w sierpniu do pracy wracam buuu! Ja nie chceeez

Ja też. Jak mi pozwolą wykorzystać od razu urlop zaległy i z tego roku. Bo jak nie to w lipcu. I jak ja moją kruszynka zostawię ?

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 07:05   #168
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40140514]Meneq a co twoj maz robi?
Bez polskich znakow bo z rel. A kawal dobry
Ale jestem przeziebiona![/QUOTE]

Jest na stazu lekarskim, stad swoje juz widzial.
Stary 2013-04-05, 07:07   #169
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja też. Jak mi pozwolą wykorzystać od razu urlop zaległy i z tego roku. Bo jak nie to w lipcu. I jak ja moją kruszynka zostawię ?

Zaległy urlop muszą nam dać od razu. Gorzej z nowym urlopem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 07:10   #170
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Zaległy urlop muszą nam dać od razu. Gorzej z nowym urlopem.
Niby tak. Ale koleżankę poproszono czy nie mogła by od razu wrócić a zaległy wykorzystać później,bo ludzi na sklepie im brakowało.

Stary 2013-04-05, 07:13   #171
iffonka7
Zadomowienie

silver, aga a macie z kim zostawic maluszki w domu?

Nawijko u mnie też ciezko z tym kp, w sumie to troszke moja wina bo na samym poczatku popełniłam pare bledów, co prawda mały nie ma problemu z jedzeniem z piersi mino podawania tez butelki ale w szpitalu wmowiono mi ze nie mam wcale pokarmu i ze mam w domu przystawiac do piersi i dokarmiac mm no i tak robilam tylko ze przez to moje piersi napelniaja sie teraz raz wolniej, do tego dochodza moje studia, jutro znowu nie bedzie mnie w domu 10 godzin i piersi beda bez uzyteczne.
Stary 2013-04-05, 07:18   #172
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Niby tak. Ale koleżankę poproszono czy nie mogła by od razu wrócić a zaległy wykorzystać później,bo ludzi na sklepie im brakowało.

A właśnie,Aga mam pytanie do Ciebie. Czy po macierzyńskim mogą mnie przerzucić na inny sklep jakby nie było miejsca na moim? Bo ostatnio widziałam że dwie nowe dziewczyny przyjeli bo brakowało ludzi...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
silver, aga a macie z kim zostawic maluszki w domu?
Moi rodzice już nie pracują i rodzice Tz też więc będą z małą na zmiane.
Stary 2013-04-05, 07:25   #173
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam się z rana! za nami kolejna ciężka noc, Mała się budziła co 2godz. Jestem wykończona Wieczorem też dała nam niezły koncert. I to już czwarty dzień z rzędu o tej samej porze. Może to być kolka? Ale bączki są, kupki też, tylko zielone
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 07:25   #174
meneq
Zakorzenienie

Tak mi sie teraz przypomnialo. U mnie w szpitalu nawet jak bylo podawane mm a kobieta chciala walczyc o kp, to dziecku nie podawano butelki, tylko poilo sie z plastikowej miarki, podobne do syropow czasami sa dodane. Dzieki temu nie zanikal odruch ssania.
Moze sprobujcie nawet teraz, jesli macie obawy, ze sie przyzwyczai do smoczka.
Stary 2013-04-05, 07:45   #175
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
A właśnie,Aga mam pytanie do Ciebie. Czy po macierzyńskim mogą mnie przerzucić na inny sklep jakby nie było miejsca na moim? Bo ostatnio widziałam że dwie nowe dziewczyny przyjeli bo .

Wiesz wydaje mi się ze tak. Ale to byś musiała się dopytać na 100%

Na pewno nie mogą do innego miasta bez Twojej zgody.

Cytat:
silver, aga a macie z kim zostawic maluszki w domu.
Moją teściowa nie pracuje,mieszka w tym samym mieście więc ona będzie z Małą

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam się z rana! za nami kolejna ciężka noc, Mała się budziła co 2godz. Jestem wykończona Wieczorem też dała nam niezły koncert. I to już czwarty dzień z rzędu o tej samej porze. Może to być kolka? Ale bączki są, kupki też, tylko zielone
Współczuje moja wczoraj też dała koncert. Eh mam nadzieje że nie długo skończą się problemy brzuszków

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-04-05 o 07:42
Stary 2013-04-05, 07:47   #176
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

pstryczku to trzeba ich nauczyc, co to znaczy co laska. Poki bedziemy dawac ile chca, to beda brac i nic sie nie zmieni.
Nota bene przypomnial mi sie dowcip prof. Bralczyka - jezykoznawca. Zeby pisac z polskimi literkami, bo przeciez jest roznica czy zrobi sie komus łaskę czy tez laskę.
Dokładnie...dlatego ja dałam 50 zł ... zreszta pare osob z tego co widziałam też tyle dawali (widziałam bo ksiądz otworzyl przy mnie zeszyt w którym zapisuja ile kto dał). Zreszta mi powiedział że jak nie mamy to nie musimy dawać...ale wiadomo że krzywo by patrzeli
Stary 2013-04-05, 07:50   #177
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wspolczuje wam dziolszki tego powrotu do pracykurcze to juz tak blisko..... I jak taka kruszynke zostawic???!!! To jest naprawde niesprawiedliwe.......

Fewciu moj tez dzisiaj co godzinke, dwie dluzsze drzemki zrobil sobie od 2,30 do 4,40 a potem do 6,30 i od 7,30 juz na nogach jestesmytzn nie spimy, ale dalej zalegamy w lozkumoj egzemplarz slodziutkiteraz czaruje swoje raczki

Stary 2013-04-05, 07:51   #178
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Rozmawialam na temat porodu z tz i mi powiedzial, ze cieszy sie, ze nie jedna oblesna operacje widzial, bo dzieki temu porod wspolny przyszedl mu latwiej. I nie to, ze bylo cos w tym oblesnego, bo wiedzial ze juz za chwile bedzie Yae, na ktora tak czekal, ale zwykly czlowiek nie jest po prostu przygotowany na taki widok. Ma chyba racje, bo nas boli i cierpimy, ale nie widzimy, co sie tam na dole wyprawia...

debrah a takiemu maluszkowi buty sa potrzebne?

I jeszcze pytanie do doswiadczonych mam: co sadzicie o smarowaniu dzieci kremami z filtrami przeciwslonecznymi?
Co do bucików : już pisałam w poprzednim wątku - chcę nosić Małą w chuście, a wtedy nóżki zwisają w dół, czyli stopy są odkryte - muszę coś na te nóżki założyć.
Do wózka są zbędne zupełnie, w chuście może jej być (przynajmniej teraz) za zimno po prostu.

Co do filtrów : uważam, że dobry pomysł. Filtry nigdy nie zaszkodzą, a warto chronić.

Dzień dobry!
Siedzę z Małą przy piersi, jakoś się rozpłakała biedna, to ja przystawiłam, zjadła trochę i padła, śpi. Dobrze, że zrobiłam sobie wcześniej kawę zbożową to mam chociaż coś ciepłego do picia. Zaraz ją spróbuję położyć.

Swoją drogą : poduszka do karmienia jest niezastąpiona!
Dzięki temu mogę z Wami pisać, dziecko leży wygodnie i bezpiecznie i nie boli mnie kręgosłup. Bez niej bym zginęła chyba)

Szaja: a takie buty np? bardzo za duże by były? chociaż to przecież nie do chodzenia...
http://allegro.pl/hello-kitty-hk01-b...133247447.html

Btw fajny użytkownik, dużo ładnych bucików. (również dla chłopczyków)
lub ten:
http://allegro.pl/bobas-buciki-niemo...105432168.html

Pamiętacie jak pisałam jakie to okropne, że wszystko takie różowe dla dziewczynek? w ciąży?
A teraz mi to w ogóle nie przeszkadza:d
Pewnie dlatego, że bardzo mało mam typowo dziewczyńskih ciuchów bo sporo po chłopcachdostałam, a teraz jak mam taką piękną damę to mam ochotę ją tak dziewczęco ubierać)

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-04-05 o 07:54
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:03   #179
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A wiecie, przyszła mi ta kurteczko bluza z next co pokazywałam. Nowiutka, bardzo fajna, taka bombka

Pytanko: jak szukać butków pasujących na 2 miesięczniaka, co wpisywać w allegro, bo kurdę nie wiem?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Kazał, ale potem było szczepienie i już się zestresowałam potem i nie dopytałam o ile zwiększyć kurdę....

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Co myślicie?
http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...129342825.html
Spróbuj zadzwonić do przychodni, bo my możemy sobie dywagować o ile zwiększyć a to zbyt ważna witamina by ją dawać sobie od tak.

Mojej lekarz kazał odstawić witaminkę, bo wypija więcej niż 0,5 litra mleka.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 08:03   #180
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Cytat:
Wiesz wydaje mi się ze tak. Ale to byś musiała się dopytać na 100%

Na pewno nie mogą do innego miasta bez Twojej zgody.
No właśnie .... gdyby mnie chcieli przerzucić do innego miasta to ide na wychowawczy.... a Tz bedzie musial szukac lepszej albo dodatkowej pracy.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-05 o 08:04
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości