![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Mój jakby mógł to stałby między nogami moimi w czasie porodu ale stał za głową i do dziś się.śmieje z moich krzyków.
Po wczorejszym szczepieniu noc nawet ok, Mała budziła się o 2 potem o 7, teraz troszkę marudna ale chyba spać się jej troszkę chce. Waży 4200 i ma 58 cm. Szaja co myślisz o pieluszkowaniu bo polozna mi kazała że niby nóżka jedną Małej ucieka, ortopeda w poniedziałek więc się okaże jak to jest.
#212 |
Zakorzenienie
|
od wieczora 3 storny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40133276]Jadłam kiwi, jedyny efekt to ciut rzadsza kupa, no ale to kiwi tak robi normalnie
![]() A polowałam długo, bo ciągle na twarde trafiałam. Wczoraj mientkie ![]() Ja drugiego wcale nie planowałam :d dopiero gdy Agatka miała 11mcy to mi się zachciało. Ale teraz przy Dorotce CAŁKOWICIE inaczej podchodzę do bycia mamą.[/QUOTE] chciałam zapytać jak inaczej ale już mnie ubiegly ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40137262]Zdecydowanie lepiej rozumiem potrzeby maluszka - i po Dorce to widać. Ona o wiele lepiej śpi, nie przeszkadza mi, że np. na klacie mi usypia albo przy piersi. Potrafię ją uspokoić własnie braniem na klatę - gdy Agatka płakała to ja nie wiedziałam, co robić, uspokajał ją mąż. Bywało, że wracał z pracy koło 22 i przejmował małą ode mnie ryczącą a ja siedziałam i ryczałam obok, bo nie umiałam uspokoić dziecka. Teraz to takie oczywiste - biorę, tulę ![]() [/QUOTE] u mnie jest identycznie, Mały cały dzień skrzeczy ja się wysilam, noszę, tulę, robię z siebie idiotkę (dobrze, że nikt mnie nie widzi) a on dalej skrzeczy, przychodzi mąż, kładzie go na łóżku i Kubuś najszczęśliwszy na świecie. I konczy się to moim rykiem ![]() ![]() Cytat:
Powiedz jak Ty np usypiasz Małego, bo u mnie nie ma opcji uśnięcia bez smoczka ![]() Cytat:
![]() u mnie też prawie padł przy partych, szczególnie, że w pewnym momencie zobaczył czerwoną masę wydobywającą się z krocza, wtedy udał się w okolice głowy, bo tamtego widoku nie mógł znieść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jeszcze raz trzymam kciuki za wizytę ![]() dziewczyny padam... ja nie wiem co się dzieje z Małym ![]() ![]() ![]() druga sprawa to ulewanie się Małego, on nigdy na piersi mi się nie ulewał, jak go karmiłam mm to wtedy zdarzało mu się ulać ale to zaraz po jedzeniu. A od wczoraj ulewa się ale nie zaraz po jedzeniu tylko np po godzinie albo po 1,5h, czasem poleci mu po takim czasie ślina z grudkami, nie wiem czy już wszczynać alarm czy to normalne ![]() szaja jak przeziębienie? nawijko powodzenia na wejściówce, trzymam kciuki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Pokazywali jak masowac sutki, zeby pozbyc sie wkleslych badz plaskich i sprawic, by z twardych staly sie miekkie. Poza tym byla gimnastyka relaksujaco-odprezajaca. Podobno jak sie jest spietym, to pokarm nie leci. I jeszcze byly tez cwiczenia antyzatorowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Nancy u mnie też taki cyrk przy cycku, ja zmieniam wtedy prawy ,lewy.i tak do skutku, trochę to trwa i męczące jest ale cóż. Wczoraj wieczorem pomogla butów z moim mlekiem, najpierw butów i potem cycek już na spokojnie.
Do pracy wracam we wrześniu tak.sobie wyliczylam, a z Malutka moja mama troszkę a tak to z Tz na zmiany. Chyba dostaniemy becikowe, po odjęciu wszystkich składek możliwych może się zalapiemy.
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też do pracy we wrześniu wracam ale zastanawiam się czy nie iść potem na wychowawczy a potem kolejne bejbiątko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za pieprzone allegro;/ Która to wczoraj pokazywała jak wejść inaczej? Little? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
jaka? Juvit C?
ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
przeleciałam was na bardzo szybko co by nie wypasc z obiegu
![]() spotkanie czarownic ![]() ![]() ![]() Lady, twój mąż wymiata tekstami ![]() Pstryczek, to po ile te kregosłupy chodzą? bo mnie sie wydaje, ze na tablicy taniej trafisz ![]() ![]() ![]() ![]() a i wiesz, polskie znaki jednak sie przydają- dac ksiedzu laskę a łaskę to jednak róznica ![]() Silver- w klapkach mówisz ![]() ![]() Debrah- ja mam buty dla małego ![]() ![]() JUŻ ZĘBY ![]() ![]() spadam cos zjesc |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
kurde, jak czytam te opisy zabkowania to i u nas by sie zgadzalo
![]() jak dotknelam dziaselek to wyczulam cos takiego hmm ostrego tylko nie wiem czy to zabki czy dziasla twrade bo nie mam porownania ![]() Cytat:
![]() ja obserwuje bacznie twoje poczynania bo moj Kubusiek jest jakby nastepny w kolejce do wszelkich "nowości" ![]() a powiedz mi, jak ja karmie raczej piersia (+1,2 butle dziennie po max 90ml) to kiedy mam zaczac wprowadzac jedzonki. tak myslalm ze po 5 miesacu, krakowskim targem, bedzie chyba ok? co myslisz? i wprowadzac dania wg schematu kp? ja tez podaje, Cebion Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() MZK Mini Beado OBALL MZK Miękka, gumowa piłka 10 cm OBALL brokatowy MZK Kostka edukacyjna SIMBA 4011125 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kosci...wiadomosc.html
no to do dziela Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Debrah, i tak w takich zimno będzie, ja ci proponuję:
http://allegro.pl/paputki-buciki-nie...076306536.html http://allegro.pl/futerkowe-mieciutk...097981077.html a do tego dziewczyny zakładają geterki: http://allegro.pl/hm-rozowe-welniane...150450217.html i tu podpowiedź - one są na większe dziecko, ale wyprałam w pralce 60 stopni i zrobiły się idealnie na Dorotkę ![]() A tu szał ![]() Meduzza, teaz już taki etap, że dziecko w dzień potrzebuje ok. 3 drzemek - rano krótsza, w środku dnia dłuższa, po południu krótsza (przy czym krótsze mogą mieć i 30 minut i godzinę). Ale wiadomo, dzieci różne są ![]() Ja chora śmiesznie jestem, nie mam temp. wysokiej, za to w uchu - uwaga! 33,9 stopnia. W głowie mi się kręci cholernie, słaba jestem. Meneq, to widzę, że wszędzie dziewczynka ma róż mieć, nawet Japonia się nie uchroniła ![]() A miałam pytać - jest coś, co cię w Japonii/Japończykach drażni, do czego nie możesz przywyknąć? Hope, Sylwietta u takiego malucha ja bym do lekarza szła sprawdzać, a nie leczyła na własną rękę ![]() Witaminy C nie podawałabym, po co? to tylko przy przeziębieniach ![]() Ifwka, jestem przeciwna pieluchowaniu na wszelki wypadek, poczekaj na ortopedę, położna nim nie jest ![]() Nancy, mnie brakowało spokoju własnego. To trudne, ale spróbuj sama się uspokoić i nabrać przekonania, że małemu u ciebie jest dobrze, twoje serducho go uspokaja. Ja się nieraz z Dorką kładę na klacie gdy jest niespokojna, telefon w łapkę i coś czytam, a ona się uspokaja. I nie martw się smoczkiem, to najstarszy wynalazek mamy ![]() A taka histeria - może wcale nie chciał jeść, a tylko zmęczony był i chciał usnąć właśnie? też tak miałam. Lady, gdyby nie to, że mój ekx mieszka w Irl, to podejrzewałabym, że z nim jesteś po tym tekście ![]() Co do wprowadzania jedzenia - w 5 mcu będę. Wracam we wrzesniu do pracy i nie wiem, jak z kp będzie. Black, pięknie napisane o byciu bohaterką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W KP można rozszerzać dietę po 6 miesiącu, bo wg. WHO pierś wystarcza dziecku do tego czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Hejo.
![]() U nas noc spoczko, młoda spała 22-2.30, a potem budziła się co godzinkę, i tak do 9. ![]() Za każdym razem jak mnie budził jej płacz, to leżała w poprzek, obok poduszki. ![]() Lecę do dziecia, wpadnę po południu, albo wieczorem. ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-04-05 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
fajne te zabawki, moze i ja sie skusze
![]() Kubus znow smial sie do mnie na glos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
4200 ? Czy można takiego małego przekarmiać? Mój Bartuś urodził się tydzień po Oliwce od Ifwki z taka sama waga urodzeniową i wczoraj byłam na chwilkę u znajomej z małym a ona ma wagę dla niemowlaków i zważyłam małego, ważył 4900.
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, jakie to wszystko trudne ![]() ja do pracy wracam niby od wrzessnia dopiero, moze na tydz, dwa na koniec czerwca. eh, moze powoli i ja bede juz wprowadzac te pokrmy.... a Ty wg ktorego schematu bedziesz podawac? wiem ze wklajalas tu linki, mam je zapisane ale ostatecznie na ktorym bdziesz jechac? no bo chyba nie z glowy????????????? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Moja Ola jest już znudzona swymi zabawkami i musiałam jej coś kupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę się wspomagać schematem, c\ale będę robić jak mi intuicja podpowie. https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...0.html?print=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ile Twoje dziecie ma tyg? ok 6-7 tak? my jak bylismy na pierwszym szczepieniu to moj maly wazyl 5kg a urodzil sie 3550 wiec praktycznie tak jak u Ciebie. polozna jak go wazyla to powiedziala ze bardzo ladnie przybiera....
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Iffonka, tak jak Pstryczek pisze. Moja na szczepieniu 19.02., a więc w 7 tyg., ważyła też równe 5 kg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzięki szaja!
Kupię te kapciuszki a trampki poczekają jeszcze. I właśnie szukam jeszcze rajstpek i skarpetek, link się przydał - te legginsy nie mają stópek, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |||
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Znowu mi się zrobił zator
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja też ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.