|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
W ogóle Avast co jakiś czas mi piszczy że zosało wykryte zagrożenie ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Dziekuję
|
|
|
|
|
|
#904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Kto tu jest po/w trakcie studiów pedagogicznych?
Ja jestem w trakcie. Zastanawiam się co ja mam do licha robić żeby jakoś rozwijać się w tym kierunku? Na pracę jako pomoc póki co nie mam szansy, nigdzie nie chcą nikogo (póki co rzecz jasna ) . Szukam pracy w czymkolwiek żeby jakaś kasa była.. ale co mogę zrobić żeby moje CV pod tym kontem było atrakcyjniejsze? Naprawdę pojęcia nie mam Jedyne co mi przychodzi do głowy to opieka nad dzieckiem, też się rozglądam cały czas..
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40145201]może nie uleczą, ale zawsze mnie stawiał na nogi po dwóch dniach.
Erite, nie wyślesz, tam trzeba iść na spotkanie 13 kwietnia [/QUOTE]Faktycznie, spojrzałam na oczekiwania, ofertę i że jest opcja aplikuj i nie zauważyłam, że jest spotkanie. W ogóle to paskudne, że na tych portalach wrzucają opcję aplikuj, kiedy np. trzeba wysłać na maila podanego w ofercie. Chyba budują sobie bazę. Ostatnio zadzwonił do mnie facet z banku z ofertą i się spytałam skąd ma mój numer, to stwierdził, że z tablicy peel. Ja mu na to, że zamieszczam ogłoszenia, bo chcę coś sprzedać a nie żeby ktoś brał mój numer. Stwierdził, że inni się też bulwersują ale później oferta im się podoba. Podziękowałam panu grzecznie za tę ofertę. W sumie ci pracownicy są biedni, bo ich naciskają pewnie na poszukiwania ofiar ale bez przesadyzmu. Krasko, ja jestem po pedagogice, ale u mnie była specjalność osoby starsze ale jako zajęcia dodatkowe wybrałam sobie zajęcia na temat małych dzieci. Więc byłam wolontariuszem w tzw. ochronce dla dzieci przy zakonie. Wszystko zależy od specjalności. Jak opiekuńczo-wychowawcza bądź przedszkolna z wczesno-szkolną to próbowałabym szukać pracy w centrach zabawy dla dzieci (często są w CH) typu kulkowo. Często są organizowane warsztaty dla dzieci, to bym się skontaktowała z taką firmą czy nie poszukują osoby do pomocy np. jakieś malowanie twarzy czy lepienie z gliny z dziećmi. Jak animacja kultury to próbowałabym w jakichś domach kultury chociaż jako wolontariusz? Posprawdzaj fundacje/stowarzyszenia czy nie potrzebują kogoś do prowadzenia terapii zajęciowej. Ja od wtorku jestem wolontariuszką właśnie w jednej fundacji. Jako wolontariusz podejrzewam, że wszystkie PCK, domy pomocy społecznej, pogotowia dziecięce, ZOLe itd. mogłyby potrzebować praktykantów czy wolontariuszy. Kursy np. terapii zajęciowej, muzykoterapii, biblioterapii, origami i innych cudów też byłyby ciekawe. Może też w teatrach dla dzieci byłby ktoś potrzebny?
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-05 o 13:12 Powód: Przypomniało mi się coś jeszcze |
|
|
|
|
#909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Mam spotkanie w poniedziałek!
![]() Chyba się zaraz popłaczę ze szczęścia.
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia Wam
|
|
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prócz tego w cv mam 2 lata wolontariatu w DPS-ie z osobami niepełnosprawnymi umysłowo i fizycznie, i kurs wychowawcy kolonijnego, pierwszej pomocy. Oczywiście pracy brak. Powodzenia dziewczyny
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny,
od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek,bo sama wkrótce będe musiała rozpocząć poszukiwania pracy (a może już powinnam, mając na uwadze realia). W każdym razie chciałam Was o coś zapytać, może będziecie zorientowane w temacie. Widziałam, że wspominałyście o orzeczeniu o niepełnosprawności, że jest wielu pracodawców "wymaga" takiego orzeczenia. A ja chciałam spytać, jak to wygląda w praktyce: - na jakich zasadach osoba posiadająca zaświadczenie o niepełnosprawności może podjąć w pracę u pracodawcy niezatrudniającego osób niepełnosprawnych?? Chodzi mi głównie o to, że pracodawca nie będzie korzystał z żadnych ulg z racji posiadania takiego pracownika, ale czy wówczas będzie musiał traktowac taką osobę jak osobę niepełnosprawną, czy jak normalnego pracownika??? Trochę chyba skomplikowałam, ale dla mnie to właśnie dość skomplikowane i dlatego proszę Was o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kasperskiego, w miarę zadowolona jestem.
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym co znaczy, że pracodawca nie zatrudnia niepełnosprawnych? W jakim sensie? Nie robi tego z powodu charakteru pracy czy po prostu jeszcze takiej osoby nie zatrudnił?
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-05 o 13:57 |
|
|
|
|
|
#919 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-04-05 o 14:08 |
||
|
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40146608]tez mam avasta ale sobie go chwale. moze komp do du**
[/QUOTE]Nowiusieńki |
|
|
|
|
#921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opieka nad dzieckiem też może być ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40145614]mi też krzycz ale tylko na męża kompie[/QUOTE] to tam siedzą te wirusy które teraz masz w nosie ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Muszę poszukać czegoś innego, za darmochę oczywiście
|
||||
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A słyszałam, że te dopłaty z PEFRON przysługują zakładom, które zatrudniają określony procent osób niepełnosprawnych. Więc istnieje prawdopodobieństwo, że na jednego pracownika dopłaty się nie dostanie. A dzięki za info o godzinach pracy, nie wiedziałam o tej zmianie i myślałam, że nadal mozna tylko 7h pracować. Wiem, że powszechna jest opinia o tym, że takie orzeczenie jest pożądane. Jednak jeśli pracodawca miałby 1 takiego pracownika (co oznaczałoby, że nie należą mu się żadne dopłaty z PEFRON, a osobie tej musiałby zapewnić inne warunki zatrudnienia (dodatkowe dni urlopu, czy 7 godzinny dzień pracy) to wcale nie byłoby to korzystne. W moim przypadku byłoby to czasowe orzeczenie, bo niepełnosprawnośc nie jest trwała, dlatego nie wiem, czy takie orzeczenie faktycznie pomoże mi wrócić na rynek pracy, czy wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Teraz tylko chce mi się płakać. Jak znajdę w końcu pracę, to będę szlochać pół dnia ze szczęścia.
Moja mama jest sceptyczna, stwierdziła, że to chyba nie jest fajna praca. Zdziwiła się jak powiedziałam, że dla mnie jest super. ![]() MarryEllen, orzeczenia są praktycznie zawsze na czas określony. Moje dziecko niepełnosprawne od urodzenia dostało ostatnio przedłużenie orzeczenia na rok! Zależy jaki jest to rodzaj niepełnosprawności (znaczny, umiarkowany czy lekki). Pracodawcy chcą znaczny bądź umiarkowany. Mój TŻet ma niepełnosprawność orzeczoną umiarkowaną i ma branie. ![]() Faktycznie jest coś o 6% zatrudnionych, ale nie wiem dokładnie jak to działa.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-05 o 14:27 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po klubikach muszę pochodzić, nie ma ich u nas dużo ale faktycznie to jest pomysł jakiś! Chyba pomyślę faktycznie nad jakimś wolontariatem. Zawsze to byłoby coś Cytat:
Tak samo jak chciałabym dojeżdżać np. do Poznania na jakiś kurs bezpłatny to sam dojazd by mnie zjadł. Chyba, że raz w tygodniu, wtedy może by się coś udało wymyślić.. Muszę zacząć szukać.Chciałam sobie zrobić kurs na wychowawcę kolonijnego choć, ale to też 100zł ![]() Cytat:
[/QUOTE]Moje gratulacje ![]() Też mam rozmowę w poniedziałek. Raczej w 100% dostanę pracę. Ale umowa co tydzień (więc tydzień mogę mieć, tydzień nie), koszmarne opinie, dwie zmiany, zresztą na hali jako monter elementów elektronicznych Przez pośrednika.Niby się cieszę bo cokolwiek zarobię, świadomie się umówiłam na rozmowę ale.. hm, no nie jest to moja praca marzeń
|
|
|
#926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#928 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie ta, ale się strasznie boję, bo czuje mega presję, że teraz wszystko w moich rękach
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Ja myślę, że praca spoko może być Tu chodzi o taki mini oddział jakie mozna spotkać w C.H.? |
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Erite dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Życzę szybkiego powrotu do zatrudnienia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Na pracę jako pomoc póki co nie mam szansy, nigdzie nie chcą nikogo (póki co rzecz jasna
) . Szukam pracy w czymkolwiek żeby jakaś kasa była.. ale co mogę zrobić żeby moje CV pod tym kontem było atrakcyjniejsze? Naprawdę pojęcia nie mam