|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kiedyś chyba coś pisałyście, ale nie mogę tego znaleźć teraz... Które są ciemniejsze - doczepiane czy cosmo?
|
#4323 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
Iii mam pytanie, jak dbacie o clipy aby posłużyły wam możliwe jak najdłużej Co ile myjecie, jakimi szamponami, jakie odżywki/maski nakładacie? W tamtym roku posiadałam clipy z allegro zestaw 45cm miał ok 70-80g (mam cienkie włosy więc były dla mnie odpowiednie ale teraz pokusiłam się o gęstsze, dzięki Wam ) ale posłużyły mi jedynie pół roku. Pewnie ze względu na złą pielęgnacje, myłam je co ok.2dni szamponem Baby Dream, nakładałam na nie jedwab i przeróżne odzywki, oprócz tego po wysuszeniu !suszarką czasami kręciłam. O nowe zamierzam dbać z najwyższą starannością![]() Zamówiłam do swoich włosów olej Vatika, maski Kallos i Stapiz, Odżywkę Jantar i jedwab na końcówki Green Pharmacy, czy będę mogła traktować nimi również clipy? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Teraz używałam Tangle Teezer i o ile na początku była cudowna to teraz mam co do niej mieszane uczucia. Słyszałam również bardzo dobre opinie o szczotce z avonu z naturalnego włosia.
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=paulllina91;4011093 7]Hej
Iii mam pytanie, jak dbacie o clipy aby posłużyły wam możliwe jak najdłużej Co ile myjecie, jakimi szamponami, jakie odżywki/maski nakładacie? W tamtym roku posiadałam clipy z allegro zestaw 45cm miał ok 70-80g (mam cienkie włosy więc były dla mnie odpowiednie ale teraz pokusiłam się o gęstsze, dzięki Wam ) ale posłużyły mi jedynie pół roku. Pewnie ze względu na złą pielęgnacje, myłam je co ok.2dni szamponem Baby Dream, nakładałam na nie jedwab i przeróżne odzywki, oprócz tego po wysuszeniu !suszarką czasami kręciłam. O nowe zamierzam dbać z najwyższą starannością![]() Zamówiłam do swoich włosów olej Vatika, maski Kallos i Stapiz, Odżywkę Jantar i jedwab na końcówki Green Pharmacy, czy będę mogła traktować nimi również clipy? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Najważniejsze, żeby nie przesadzić - jak masz włosy dobrej jakości nie trzeba na nie "walić" wszystkiego, bo może to przynieść odwrotny skutek. Ja używam szamponu dove plus jedwab. Zwykły jedwab Natura Silk. I to wszystko. Jak zaczęłam nakładać za dużo odżywek to zaczęły się strasznie przesuszać, kołtuniły się i ogólnie były trudne do opanowania.. A i bym zapomniała - do włosów przedłużanych nigdy nie używam suszarki, a prostownicę tak - codziennie. Z tego powodu, że z natury są lekko falowane a ja uwielbiam prościutkie włosy
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam:
- ok 130 GrzechHair -120gr, CAMERONY ( maja już swoje "lata" ok 3 - więc używam nie całego zestawu- a baaardzo dobre włoski- kupiłam jeszcze zanin=m się pogorszyły, bo obecnie camerony to liche pióra) - 120 gr RAPUNZELE http://www.rapunzelofsweden.pl/ zazwyczaj mieszam taśmy >> te pierwsze są najdłużże bo ok 59 cm, a bo bokach daje np rapunzele czy camerony. generalnie clipy które zakładam to ok 160 gr "na łeb" ![]() Cytat:
na kóńcówki - jak się pusza jedwab CHI. nie śpie w nich, nie zakładam codziennie- więc nie widze potrzeby by je często myć |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
dodaje swoje zdjecia mozecie mi napisac jak to wyglada Waszym okiem?
ja sie martwie ze zestawik nieco za chudy ale kolezanki mowia, ze absolutnie nie, na razie tylko one widziały i byl pisk ze super, ale musze jeszcze od innych zasiegnac opini zdjecia robione telefonem wiec jakosc nie jest powalająca niestety a i zestaw to doczepiane 40cm, 120gr, kolor średni blond
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
kaja2301 >> spoko to wygląda, ale wydaje mi się że bedzie jeszcze lepiej jak np te włosy przy twarzy + clipy lekko na prostownicy wywiniesz... wtedy sie zleją i nie będzie widać przejścia,,, zresztą na początku uzutkowania clipy są gładkie lejące, w miare nooszenia trochę się " napuszą" i będą bardziej pasować do twoich.
p.s pamiętam jak pisałas że obawiasz sie 55cm / że za długie/, dla mnie 40 by były za krótkie
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez wlasnie mam nadzieje, że one sie troche napuszą i zaczną bardziej strukturą przypominać moje, moje są tak gładkie jak clipy teraz tylko po fryzjerze troche żałuje, że jednak mogłam wziac te dluzsze ale patrząc po tym jak mnie zachwyciły, może dokupie inne zestawy Ty z tego co czytalam mieszasz różne? też super to wyglada
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
tak mieszam, teraz najwięcej taśm zakładam właśnie z grzechhair bo są najdłuższe, no i Aqrawa "zaraziła" mnie tak dłuuugimi włosiskami hehe
![]() dłuższymi niż 55
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokąd masz swoje naturalne wloski? o ile to nie tajemnica
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Zdecydowałam się na clipy na swój ślub i szukam sprawdzonego dostawcy. Możecie mi coś polecić? Szukam włosów 55cm - naturalnych bez syntetyków, bo włosy będą musiały być ufarbowane.
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
na 138 stronie są moje zdjęcia, / na 137 Aqrawy /- w naturalnej długości
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573883&page=138 |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
A może wiecie, gdzie w Warszawie jest stacjonarny sklep, w którym można kupić dobre clipy?
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
zazdroszczę...
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do gęstośći - nie narzekam,ale twoje takie gładziutkie.... ---- p.s właśnie dzisiaj kupiłam na all. rzęski Ardell Demi Wispes... zobaczymy jak się sprawdzą. p.s jak byście szukały dokłądnego opisu rzęs+zdjęcia, znalazłąm fajne blogi : http://kamila1987.blogspot.com/2013/...ntra-demi.html http://www.idaliablog.com/2012/06/rz...i-wispies.html czekam na przesyłke...... |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rady Asiulki- racja, popracuj ciut nad stylizacją.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to mnie zmartwiłaś
a były wogóle widoczne?? czy taki słaby efekt? ja jestem właśnie strasznie ciekawa tej ich " naturalnego włosa" i lekkości jak mówią o nich i zachwalają.... ale ok 23zł tylko zapłaciłam z przesyłka, więc obczaje....jeszcze ponoć są fajne z CLARIES ,,,, / nie miałam/ a ponizej fajny tutorial http://www.youtube.com/watch?v=DXr9z05cHgI |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze mówimy o jakimś innym Stylizacja nigdy moja mocna strona nie była, ale dzis juz jest lepiej !
|
|
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i chyba nawet mamy podobny problem ze stylizacją Tylko Ty chyba i tak masz naturalne włosy dłuższe niż ja bo u mnie nie tylko włosy przy twarzy są krótkie i to widać, tylko też jakby przy szyi... I też mam wrażenie, że trochę za mało tych włosów. Zwłaszcza, że w trakcie noszenia jakoś tak zbijają mi się, nie są takie lejące... I nie wiem, dokupiłabym jeszcze jeden zestaw ale póki co muszę oszczędzać mocno bo przeprowadzam się i jeszcze lecę do ciepłego kraju . I właśnie, nie wiem co z clipami zrobić :P czy zabierać i nosić, ryzykując że ktos z pracy zauważy (wyjazd integracyjny) czy olać, nie brać czy nie nosić i potem z powrotem...
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypominam juz sobie ![]() a ile czasu juz je nosisz? Ja mam włosy tak jak pisałam Około do ramion a dzis mój chłopak widział pierwszy raz bardzo mu sie podobały ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trafiłaś idealnie z kolorem czy musiałaś pofarbować swoje pod kolor clipów?jeśli chodzi Ci o zdjęcia kizia86 z wcześniejszej strony to ona miała 45 cm a przy tej długości nawet 5 cm to duża róznica, jeszcze zależy jak się wpina clipy, im wyżej wpiete tym bardziej się wydają krótkie |
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie tak jak piszesz, przy tych długościach każde 5cm robi różnicę. Swoje wpinam nisko (dolne taśmy), toteż wydają się dłuższe A muszę Wam powiedzieć, że w sobotę zmierzam na wesele i nic nie robię z włosami kupiłam tylko farbę, żadnych szaleństw. Może jestem nudna ale kocham długie proste włosy PS polecam sukienki z koronki na All. Są mega !---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Jestem przyzwyczajona że mam naprawdę dużo rzęs, więc jak założyłam takie delikatne na pasku to jak dla mnie nie wystarczały.. Za mało, za słabo widoczne, za krótkie. Dlatego zrezygnowałam. Dlatego dla Ciebie mogą być idealne, tym bardziej,że nie nosisz tak jak ja od 2 lat na stałe
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agrawa, Twoje naturalne rzęsy nie pogorszyły się przez to? mnie kolezanki cały czas strasza, że od 1:1 nic mi nie zostanie :P
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...i w efekcie zgłupiam![]() moja przyjaciółka od ponad roku przedłuża i nic jej się nie dzieje, rzesy i tak wypadają nawet bez tego i odrastają nowe(tak jak włosy) dlatego przedłużone rzęsy się uzupełnia tak srednio raz w miesiącu |
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam 3 razy przedłużane i nic się złego nie stało |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kaja - ja swój zestaw mam od stycznia, ale mialam microringi a tak noszę to z tydzień może więc krótko
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

zrobie makijaz oka ładny to wstawie hehe 

Co ile myjecie, jakimi szamponami, jakie odżywki/maski nakładacie?
czasami kręciłam. O nowe zamierzam dbać z najwyższą starannością

ale kolezanki mowia, ze absolutnie nie, na razie tylko one widziały i byl pisk ze super, ale musze jeszcze od innych zasiegnac opini
a i zestaw to doczepiane 40cm, 120gr, kolor średni blond 

...i w efekcie zgłupiam