|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Karolina nie wiem czy sie w koncu zapisałaś na egzamin czy nie. Ja bym się nie zapisała. Ostatnio coraz rzadziej jeżdże samochodem bo nie dość, że ledwo się ruszam i prawie nic nie widzę co się dzieje w lusterkach to jeszcze jestem strasznie rozkojarzona.. Niby patrzę co się dzieje na drodzę.. Raz by mi ktos wjechał w tyłek bo przejechałam przez 3 pasy zeby zawrócić.. niby patrzyłam czy coś nie jedzie, ale wydawało mi się, żę jeszcze jest daleko.. A to ostatnio wjechałam na krawężnik bo mi się wydawało, że jest daleko.. A to zapatrzyłam się na pobocze i bym się komuś władowała w tył ale zdążyłam zahamować.. Normalnie jakbym miała ćwierć mózgu.. Jeżdząca śmierc na drodze
takze staram się nie jeździć..
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
|
|
#303 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Co do axelli- niektóre kobiety tak mają... Nie wiem skąd to sę birze ale np. moja mama jest tego typu kobietą.
Była z moim ojcem alkoholikiem przez 20lat zanim sę ocknęła Nie dość że pił to jeszcze się łajdaczył..Dlatego ja mam totalnie skrajne podejście do związków i nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie. Wolałabym być całe życie sama...
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dziękujemy
śpioch mały zawsze usg przesypia. Tylko wychodze od lekarza od razu harce. Moze związane jest to z tym, że troche się denerwuje...
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Axella bardzo przypomina mi jedną moją koleżankę. Ona ciągle się nad sobą użalała, mówiła jak to jej źle, płakała mi przez telefon że kurczak jej spadł na podłogę , że facet jej nie chce itp. , ale nie chciała pomocy. Wszyscy jej pomagali i przejmowali się, ale po bliższym poznaniu wiem, że ona po prostu lubiła to "cierpienie" , a po prostu dzięki temu była w centrum uwagi a tak na prawdę nie chciała nic zmienić.
nie kumam takiego czegoś. To jest samo udręczanie się.
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Motylkui ten Twój obiad to wypaśny w porównniu z tym co mnie dawai w szpitalu
![]() niunka - super słoziak
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
zimny kisiel ale nawet nie spróbowałem więc wam nie opowiem
![]() niunka piękny jaś ![]() co do tej dZiewczyny z zachowania 16 lat z wyglądu 30 a ma 20. druga tak chrapie że całą noc musiałam muzyki słuchać na słuchawce :d
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale za to buźkę zakrywa A ostatnio na usg ziewał, to było urocze, mamy to nagrane na DVD
|
|
#313 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ogólnie też strasznie męczy mnie siedzenie w samochodzie, bo po jakiś 15 minutach bolą mnie plecy Mam nadzieję jednak, że po porodzie rodzinka pomoże mi w opiece nad Antkiem i wreszcie zdam.
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antek jeszcze bardziej Cię zmotywuje
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze gdybym miala koszule w wielkim dekoltem albo na ramiaczkach to czulabym sie bardziej skrepowana, ale mialam zwykla koszule z rekawem 3/4, dluga do kolana, wiec paradowalam po szpitalu tylko w niej :P w maju na pewno bedzie jeszcze cieplej, wiec chyba tez sobie daruje szlafrok...a i wycieczek bedzie mniej, bo sala z lazienka, a po porodzie raczej nie bede miala ochoty na wedrowki po innych oddzialach, co teraz mi sie zdarzalo
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
siedzę i myślę
|
Co do chłopa Axelli to ja się nawet nie wypowiadam... dla mnie to jest toksyczne - coś w stylu związku z alkoholikiem... nie wiem czy bez pomocy psychologa Axella się od niego uwolni, ale z całego serca jej tego życzę
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-05 o 13:37 |
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
Ja właśnie też dostałam dvd jaki szał był trzy dni z TZ seans sobie robiliśmy. Ostatnio tak leżał gadał z Jaskiem a że mały buntownik uwielbia tatusia to kręcił się niesamowicie i TZ mówi, że on wie że jestem w ciąży, widział Jasia ale dalej w głowie mu się Nie mieści, że tam jest nowe zycie takie ze mnie i z niego... Poł godziny płakałam tak się rozkleiłam. Po tym USg jak ona wszystko zbadała i mówi, że mały super się rozwija wszystko w porządku też płakalismy jak bobry. Ta tarczyca CMV a nasz dzielny chłopak sobie ze wszystkim poradził
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wiem czy użyję bo mam mieć jedynkę, więc bujać po korytarzu się raczej nie będę no ale wolę mieć
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ja to znam... taka jakby otumaniona się czuję za kierownicą. i muszę non stop się przywoływać do porządku: kobieto, patrz na drogę! obejrzyj się jeszcze raz!, to, że czegoś nie widzisz, nie znaczy, że tego nie ma! itp...moja bezmózgowność sięgnęła granic, kiedy to jadąc przez takie małe skrzyżowanie z dużą ilością pasów dla pieszych (taki rejon zakupowy, ograniczenie do 30tu i sporo pieszych i parkingów) zaczęłam się dziwić, czemu naprzeciwko auta stoją przed pasami... i sobie jadę! naprawdę nikogo nie widziałam! a tu normalnie dobre 5-8 sztuk ludzi sobie przez te pasy przechodziło!!! do tej pory nie pojmuję, jak mogłam przegapić tyle ludzi na pasach... (no ale nawet... powinnam była się zorientować, że jak tamte auta wszystkie stoją, to czekają na pieszych, bo niby na co???) całe szczęście piesi byli powolni i zdążyłam przejechać. ale normalnie to taki manewr spooooooro kosztuje, no i punktów by mi się dostało że hoho! a jak by to było na egzaminie, to ojjj
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj idziemy na kolację z mężem, bo stwierdziliśmy, że nie wiadomo kiedy będziemy mogli wyjść tylko we dwoje, więc trzeba skorzystać póki można Dzisiaj chyba w końcu włożę parę rzeczy do torby do szpitala, bo się zbieram do tego od tygodnia. Ale jest już sukces, bo mi TŻ wyciągnął ją z szafy wczoraj
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
a zauwazylyscie że nigdy po takiej akcji nie odnosi się do tego xo piszemy tylko zjawia się jak niby nigdy nic ?
bez obrazy to już jest nudne bo nic się.nie.zmienia ani na.plus ani na minus
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale koniec, już się nie odzywam więcej ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
dlatego stwierdzam, że już się nie odzywam na ten temat
|
||
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Motylku tak sobie myśle że chyba do szpitala to trzeba do torby zapakować sporo prowiantu
bo ten kisiel to taki nie bardzo :P
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
Bardzo się cieszę, że mi tak pomaga i bardzo jest z dzieckiem już zżyty i się interesuje To słodkie, jak się widzi takiego faceta który to tak przeżywa....![]()
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części i w 35 tygodniu. Z każdym się strasznie cieszę, że jeszcze jeden się udało wytrwać
I w miarę upływu czasu jestem coraz spokojniejsza, byle tylko wody nagle nie odeszły ni z tego ni z owego...![]() MoTyleKsw szalony obiad, ale w sumie nie taki zły chyba ![]() vil chyba Ty pisałaś, o tym, że z porodem coś się kończy. W sumie tak. Ale my też zamiast coś ze sobą wcześniej robić, to siedzieliśmy jak stare dziadki. Z drugiej strony jak mały ma już 2 lata i czasami zdarzy mu się spać w dzień, to się zastanawiam, co my byśmy robili jakby go nie było....no wegetacja po prostu... ![]() axella zamiast uciekać z domu to chłopa za drzwi powinnaś wystawić... Moim zdaniem, walczyć jest o co pod warunkiem, że mimo osłabienia uczuc ludzie się nadal szanują. Nie wyobrażam sobie, żeby mąż do mnie coś przeklinał...ani ja do niego. Aha, może się wreszcie zmobilizuję z pakowaniem torby do szpitala. Rzeczy z grubsza przygotowane. Dziewczynom co mają mieć cc, polecam wziąć jakieś suchary. Ja drugiego dnia byłam strasznie głodna i znajoma pielęgniarka poczęstowała mnie bułką i herbatą, bo sadysta lekarz nie chciał dać kolacji Tym razem sobie wezmę sama kolację :P Aha i nie zdziwcie się jak pierwsza kupa będzie bolesna w brzuchu. Ale wszystko do wytrzymania To tak ze szpitalnych wspominków Niedawno pielęgniarka w przychodni mi opowiadała, jak po operacji ginekologicznej przez 3 dni nie dawali jej jeść....masakra jakaś...
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-04-05 o 13:49 |
|
|
|
#330 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

Nie dość że pił to jeszcze się łajdaczył..
śpioch mały
dziewczyny kupowały takie rogale na allegro, może podlinkują coś godnego polecenia 

nie kumam takiego czegoś. To jest samo udręczanie się.

Ogólnie też strasznie męczy mnie siedzenie w samochodzie, bo po jakiś 15 minutach bolą mnie plecy