Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 14:10   #361
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Masz porównanie chociaż. Mnie to w życiu nic nie bolało . A jak dwa razy w życiu mnie brzuch bolał trochę przed okresem, to zemdlałam.... Więc nie jestem pewna czy przeżyję poród, ale jestem dobrej myśli
nikt jeszcze nie umarł z bólu porodowego więc dasz radę, zresztą damy wszystkie, a co!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:10   #362
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Masz porównanie chociaż. Mnie to w życiu nic nie bolało . A jak dwa razy w życiu mnie brzuch bolał trochę przed okresem, to zemdlałam.... Więc nie jestem pewna czy przeżyję poród, ale jestem dobrej myśli
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też miałam bardzo silne bóle, zawsze ketonal musiałam brać, ale podejrzewam że porod będzie bolał o wieele mocniej ale to nic ważne jest to co będzie po nim, nasze małe okruszki
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mojego wzruszyły krzyki rodzącej na porodówce
Ja też miałam bolesne miesiączki ale w granicach normy
Wydaję mi się, że mam dość wysoki próg bólu No, ale przekonam się na porodówce
Stary 2013-04-05, 14:12   #363
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-któ

Cytat:
No na prawdę si ę rozkleją ..ach Już widzę jaki będzie dumny Mojego dziadek ciągle mówi żeby się ogolił, to ostatnio się śmialiśmy, że jak mój mąż się ogolił to się do niego pół dnia nie odzywałam
Mój ostatnio wyskakuje taki ogolony ja na niego w śmiech i Jak Ty wyglądasz :P no ale on tak ma ze raz na miesiac sie goli, ale mam takie śmiechy wtedy.. musze mu na urodziny taka elektryczną podgalarke kupić

Justi na bank sobie Ciebie wyobraził
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:12   #364
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
moj pies mnie dobija, nie dosc ze przytyła 4 kg przez moja ciaze bo nie moge chodzic na spacery, to jeszcze non stop stoi nad miska piszczy i wali w nia łapą żebrak
Ja też z moją nie wychodzę sama, bo by mnie szarpnęła, albo co. A już tesknie za tym wychodzeniem troch ę
Stary 2013-04-05, 14:13   #365
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu działa mi all i oglądam sobie karuzele do łóżeczka... tylko dlaczego te, które mi się podobają muszą kosztować po 200zł?
Ja kupiłam używaną za 75 zł

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
My już po wizycie. Morfo i mocz ok , a wynik z glukozy mimo, że na granicy to też ok - tylko muszę np. ograniczyć słodycze i jeść więcej ciemnego pieczywa. Ptyś w końcu pokazał całą buźkę - akurat gin zdążył zrobić kilka zdjęć; bo chwilę później już miał przy niej stópkę Pomiary w normie, waży już 1651g , leży wysoko; a szyjka długa i zamknięta

Kolejna wizyta 29.04 i wtedy będę mieć pobrany wymaz na GBS-a + mam sobie powtórzyć toxo, no i standardowo mocz + morfo oraz liczyć ruchy.

Odezwę się więcej pod wieczór, bo teraz tylko coś zjemy i jedziemy dalej załatwiać sprawy A jak zdążymy to podjedziemy odebrać wózek, bo wczoraj wieczorem dostałam info, że już jest (czekaliśmy całe 2 dni )

Miłego dnia
Super! No i gratulacje dla Syneczka za taki ładny wynik

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tak piszecie ciągle o tej Nospie.. nospa to nospa tamto.. A wiecie, że ja nigdy jej nie aplikowałam? to jest taka zwykła tabletka czy to się rozpuszcza?
Żółta mała tableteczka, czasami nie mogłam jej przełknąć i miałam w ustach gorzki posmak.... Bleh... Jak ja Ci zazdroszczę, że nie musiałaś brać

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wiem,że Was już to nudzi.. wybaczcie,postaram się już olać temat tż..

zaraz wracam do siebie,będzie co ma być
Jakoś to będzie... Tylko czy to jakoś będzie odpowiadać Tobie i dziecku...

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:13   #366
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam używaną fp rainforest za 100 zł, ale jest wypaśna mówiłam mezowi, ze sama jakbym miała takie cos nad glwa to bym sie z pol godziny mogla gapic
http://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24 czy te liście tak chodzą? bo mnie denerwuje to, że nie jest płynne

mnie by szlag trafił bo tam dalej pokazują widok z góry i mnie głowa rozbolała

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-04-05 o 14:14
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:14   #367
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
nikt jeszcze nie umarł z bólu porodowego więc dasz radę, zresztą damy wszystkie, a co!
Musimy Dziś oglądałam jakiś program o porodach i się babka darła jak dzika. Może to pomaga
A innej dziecko urodziło się martwe...Boże, to okrpne,cały czas żyło a tu nagle umrło. Wystraszyłam się tego i wyłączyłam ten program.
Stary 2013-04-05, 14:16   #368
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Justi na bank sobie Ciebie wyobraził
nie wiem co sobie wyobraził ale mi kazał brać znieczulenie, żebym po nim nie krzyczała

Stary 2013-04-05, 14:19   #369
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Musimy Dziś oglądałam jakiś program o porodach i się babka darła jak dzika. Może to pomaga
A innej dziecko urodziło się martwe...Boże, to okrpne,cały czas żyło a tu nagle umrło. Wystraszyłam się tego i wyłączyłam ten program.

Po takim przeżyciu już bym się Nie zdecydowała na dziecko...

Ta rainforest jest świetna:thumbup: też na nią dybie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
nie wiem co sobie wyobraził ale mi kazał brać znieczulenie, żebym po nim nie krzyczała
Martwi się żeby Cię nie bolało. Podobno dla mężczyzn ta bezsilnośc jest najgorsza.
Stary 2013-04-05, 14:20   #370
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Na porody już czeka

Cytat:
Mój ostatnio wyskakuje taki ogolony ja na niego w śmiech i Jak Ty wyglądasz :P no ale on tak ma ze raz na miesiac sie goli, ale mam takie śmiechy wtedy.. musze mu na urodziny taka elektryczną podgalarke kupić
Mojego sobie nie wyobrażam jakby miał się ogolić, chyba bym tego znów nie przeżyła Mój to musi być taki człowiek pierwotny, ale nie że zaraz jakiś brodzisko do pasa

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Po takim przeżyciu już bym się Nie zdecydowała na dziecko...
.
Ja własnie tez nie...
Stary 2013-04-05, 14:21   #371
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ja też z moją nie wychodzę sama, bo by mnie szarpnęła, albo co. A już tesknie za tym wychodzeniem troch ę
moja to większość czasu bez smyczy goni więc to akurat nie był problem, ja też tęsknie, ale bardziej tęskni jednak psisko, tak fajnie wspominam listopad i grudzień kiedy czułam się dobrze i godzine po lesie łaziłyśmy

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24 czy te liście tak chodzą? bo mnie denerwuje to, że nie jest płynne

mnie by szlag trafił bo tam dalej pokazują widok z góry i mnie głowa rozbolała
liście próbują się złożyć, ale mogą tylko w lukach wiec tak to wygląda, ale nie razi, do tego lecą jakieś uspakajające ćwierkania i kumkania, normalnie chill out
moja sis miała misie i ta rainfarest imo jes fajniejsza
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:22   #372
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Dla Antosia do jego leśnego pokoju upatrzyłam leśną karuzelę http://www.youtube.com/watch?v=jwlamVZI7oc
Stary 2013-04-05, 14:24   #373
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
moja to większość czasu bez smyczy goni więc to akurat nie był problem, ja też tęsknie, ale bardziej tęskni jednak psisko, tak fajnie wspominam listopad i grudzień kiedy czułam się dobrze i godzine po lesie łaziłyśmy
ja niestety mieszkam na osiedlu, do lasu mam z 25min i na rózne wybiegi muszę dojść z psem na smyczy..
Stary 2013-04-05, 14:25   #374
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:

Martwi się żeby Cię nie bolało. Podobno dla mężczyzn ta bezsilnośc jest najgorsza.
on się boi, że oberwie i że go zwyzywam od najgorszych

choć pewnie też masz rację
Cytat:
liście próbują się złożyć, ale mogą tylko w lukach wiec tak to wygląda, ale nie razi, do tego lecą jakieś uspakajające ćwierkania i kumkania, normalnie chill out
moja sis miała misie i ta rainfarest imo jes fajniejsza
mogli to tak zrobić aby nie próbowały

też mi się podoba ta karuzelka
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dla Antosia do jego leśnego pokoju upatrzyłam leśną karuzelę http://www.youtube.com/watch?v=jwlamVZI7oc
oni też mają ceny piękne mnie się spodobała wyspa marzeń czy jak jej tam i nówka 200zł

Stary 2013-04-05, 14:36   #375
vvgh
Wtajemniczenie

Ok, mężu wychodzi z pracy. Zjemy obiad i lecimy na wiochę odpocząć
Stary 2013-04-05, 14:39   #376
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Właśnie mi przyszły próbki z musteli

Vvgh smacznego i udanego wyjazdu
Stary 2013-04-05, 14:42   #377
salviae
Zadomowienie

Czytam książkę i postawiłam sobie czytnik na brzuch, a mały zaczął kopać jak szalony i teraz ma mega czkawkę chyba się zdenrwował, że mu coś na głowie stawiam
Cytat:

mogli to tak zrobić aby nie próbowały

też mi się podoba ta karuzelka

oni też mają ceny piękne mnie się spodobała wyspa marzeń czy jak jej tam i nówka 200zł
ja polowałam na wyspe marzeń albo na rainforest i ta pierwsza w licytacjach jakieś 10 zł mniej wychodzi, chociaż zdarzały się aukcje gdzie poszła za 60 zł, ale oczywiście je przegapiłam, teraz się nawet cieszę bo jestem zachwycona tą rainforest
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:45   #378
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:

Vvgh smacznego i udanego wyjazdu
Dziękuję! Szkoda tylko ,że nie ma wiosenki.
Stary 2013-04-05, 14:45   #379
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja polowałam na wyspe marzeń albo na rainforest i ta pierwsza w licytacjach jakieś 10 zł mniej wychodzi, chociaż zdarzały się aukcje gdzie poszła za 60 zł, ale oczywiście je przegapiłam, teraz się nawet cieszę bo jestem zachwycona tą rainforest
ja właśnie znalazłam filmik z wyspy marzeń i wpadłam już całkiem

Stary 2013-04-05, 14:46   #380
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Szprotka ja właśnie zmieniłam lekarza i też zwrocil uwagę na to, że tak tyje. Zapytał co jem a że TZ sportowiec to odżywiam się dość fajnie dużo kasz ryżu ciemne pieczywo a tu waga tak w górę. No ale coz dobrze że w końcu nam to wykryli
Zrzucimy po porodzie. Endokrynolog mowila mi że woda gromadzi się w organizmie
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam, że mam niedoczynność w 7m-cu ciąży.
TSH zawsze wychodzi mi dobrze. Tylko ft4 wychodzi mi źle...
Teraz z lekami już jest lepiej.
U mnie jeszcze dziwne są wymioty, które są przy nadczynności (i się chudnie - logiczne) a ja mimo wymiotów (które nadal mi się zdarzają) tyję
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi zrobili TSH jak nie mogłam zajść przez kilka miesięcy w ciąże i wyszło 2,5 - bez dramatu ale za wysokie
Niunka- mój z kolei twierdzi, że szczupła byłam przed ciążą więc mam prawo więcej niż inne przytyć. Ok, ale 9 kg w 8 tygodni, to chyba trochę za dużo... Zwłaszcza, że nie obżeram się jak świnia. Fakt, pozwalam sobie na słodycze, ale też w normalnych ilościach...
Can- mi wyszło właśnie teraz, w połowie 7 miesiąca. Wynik fT4 jest jedną setną poniżej normy, ale jest (TSH w normie, ale w tej dolnej granicy). W sumie gin powiedział, że mógłby mi nic nie dawać, ale woli dać na początek najmniejszą dawkę i zobaczymy co i jak.
Mysia- ja też robiłam sobie hormony jak nie mogłam zajść w ciążę, ale wszystko było ok.

Męczą mnie tylko myśli czy z moim skarbem wszystko ok. Naczytałam się jak bardzo niedoczynność może być niebezpieczna etc i teraz mimowolnie myślę czy nie wpłynie to jakoś na Kubę.

Cytat:

jedna babka z mojego starego osiedla przez okno wywaliła rzeczy swojego faceta

Cytat:
w końcu działa mi all i oglądam sobie karuzele do łóżeczka... tylko dlaczego te, które mi się podobają muszą kosztować po 200zł?
Nie wiem... Porażają mnie ceny i karuzeli i mat i leżaczków. Chcę zapolować na używki, ale one też mają często ceny z kosmosu...

Cytat:
Cześć
My już po wizycie. Morfo i mocz ok , a wynik z glukozy mimo, że na granicy to też ok - tylko muszę np. ograniczyć słodycze i jeść więcej ciemnego pieczywa. Ptyś w końcu pokazał całą buźkę - akurat gin zdążył zrobić kilka zdjęć; bo chwilę później już miał przy niej stópkę Pomiary w normie, waży już 1651g , leży wysoko; a szyjka długa i zamknięta

Kolejna wizyta 29.04 i wtedy będę mieć pobrany wymaz na GBS-a + mam sobie powtórzyć toxo, no i standardowo mocz + morfo oraz liczyć ruchy.

Odezwę się więcej pod wieczór, bo teraz tylko coś zjemy i jedziemy dalej załatwiać sprawy A jak zdążymy to podjedziemy odebrać wózek, bo wczoraj wieczorem dostałam info, że już jest (czekaliśmy całe 2 dni )

Miłego dnia

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:46   #381
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

No ta firma Tiny Love nieźle się ceni Od nich podoba mi się też leżaczek -kosztuje ponad 300 zł
Stary 2013-04-05, 14:48   #382
ankaaa206
Wtajemniczenie

uff ale się za przeproszeniem obżarłam aż mi się ciężko oddycha
no i zauważyłam pierwszy wyciek mleka z piersi i już sobie wyobraziłam mojego maluszka jak sobie pije ahh jeszcze tylko dobry miesiąc o go zobaczę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:48   #383
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No ta firma Tiny Love nieźle się ceni Od nich podoba mi się też leżaczek -kosztuje ponad 300 zł
ach no ale co zrobić, zakochałam się i chyba kupię tą karuzelkę matę mam dostać od koleżanki to zaoszczędzę chociaż na tym

Stary 2013-04-05, 14:49   #384
maarchewka
Zakorzenienie

A w ogóle do ciążowych dolegliwości doszła mi nastepna.. Zaczęłam chrapać Normalnie śpie sobie i budzi mnie własne chrapanie.. Mężu chyba spać dzisiaj w nocy nie mógł bo w pewnym momencie mnie już zbudził i się zapytał czy nie mogę wydmuchać nosa:p.. A teraz się polożył i śpi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:51   #385
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Korzystając z tego że mam na telefonie zdjęcie Jasiowej buzi to wam wstawie a co
przystojniaczek mały

Cytat:
super

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:53   #386
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A w ogóle do ciążowych dolegliwości doszła mi nastepna.. Zaczęłam chrapać Normalnie śpie sobie i budzi mnie własne chrapanie.. Mężu chyba spać dzisiaj w nocy nie mógł bo w pewnym momencie mnie już zbudził i się zapytał czy nie mogę wydmuchać nosa:p.. A teraz się polożył i śpi..
Stary 2013-04-05, 14:53   #387
xal
Zakorzenienie

Obkupiłam młodą w ciuszki na allegro u jednego sprzedawcy Wzięłam za pobraniem, bo to jakiś świeżak, a 6 zł przy zakupach za ponad 100 różnicy dużej nie robi a będę spokojniejsza.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:53   #388
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a jaki rozmiar od nich miałaś? zmierzę dziś to zobaczę ale wg. tabel niby weszłabym w S
sorry, że dopiero teraz odpisuję, ale się wzięłam za sprzątanie i nie patrzyłam na wizaż.

Kupiłam L. Choć pewnie i tak już Ci się nie przyda ta informacja.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:53   #389
vvgh
Wtajemniczenie

Axella i jak tam TŻ?
Stary 2013-04-05, 14:54   #390
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
uff ale się za przeproszeniem obżarłam aż mi się ciężko oddycha
no i zauważyłam pierwszy wyciek mleka z piersi i już sobie wyobraziłam mojego maluszka jak sobie pije ahh jeszcze tylko dobry miesiąc o go zobaczę
Ja jem jem i nie mogę się najeść...

Miałam dzisiaj nawiedzony sen... przychodzę do domu moich rodziców, a tam mama karmi mojego Antosia cycem a ja jej mówię : skąd ona go ma przecież jeszcze się nie urodził? a ona, że mnie nie było no to ona go urodziła Potem próbowałam go sama karmić cycem, ale był jakiś duży i nie udawało mi się

Cytat:
ach no ale co zrobić, zakochałam się i chyba kupię tą karuzelkę matę mam dostać od koleżanki to zaoszczędzę chociaż na tym
Jak się zakochałaś to musisz kupić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości