Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 13:56   #391
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Mysia - pytałaś się czy są jakieś zajecia dla kobiet w połogu.. Ja mam taką rozpiskę jakie ćwiczenia można robić i kiedy po porodzie i ogolnie to można ale tylko takie kręcenie nadgarstkiem albo stópką, zginanie nóżki itp.. Ogólnie się nie zaleca żadnych ćwiczeń poważniejszych w połogu. Dopóki lekarz nie powie, ze wszystko się ładnie zagoilo i można.
Za to jest całkiem sporo ćwiczeń tuż po pologu czyli po 7 tygodniu od porodu.. U nas to się nazywa klub aktywnej mamy czy coś tego typu i chodzi się tam z niemowlakiem. Dzidzia leży na macie i się czymś bawi a kobity ćwiczą..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 13:57   #392
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj nawiedzony sen... przychodzę do domu moich rodziców, a tam mama karmi mojego Antosia cycem a ja jej mówię : skąd ona go ma przecież jeszcze się nie urodził? a ona, że mnie nie było no to ona go urodziła Potem próbowałam go sama karmić cycem, ale był jakiś duży i nie udawało mi się

Jak się zakochałaś to musisz kupić
sen świetny

no a miłość nie wybiera

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:12   #393
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Witam się w nowym wątku
Witam się po świetach
Byliśmy kilka dni u moich rodziców i troszke odpoczełam, bo każdy mi "usługiwał", niemusiałam nic robić, tylko słuchałam od taty czy mamy czy tż : ja ci podam, idź sobie poleż, odpocznij, co byś zjadła....to są plusy ciąży

Co nowego u nas---> wkońcu zamówiliśmy meble do pokoju dla małej, wypoczynek do salonu i czekam na mebelki bo 15 mają przywięźć i bede mogła wkońcu poprać rzeczy małej i poukładać w jej nowej komodzie i szafie
Kupiliśmy też panele i teraz pozostaje je tylko założyć

Z wyprawki zostało mi do kupienia kilka rzeczy, ale w tym miesiącu spokojnie dam rade się spakować. Wczoraj postanowiłam ,że posegreguje ciuszki rozmiarami i te na 56 i 62 postanowiłam,że powyprówam z nich metki, bo niekóte takie "ostre" są i by małą mogły podrażniać.....no i zajeło mi to ponad 3 h, i przy okazji stwierdziłam,że wszystkich nowych ciuszkó niebede prać, niebede prać welurowych, polarkowych bo boje się że po praniu że niebedą miłe w dotyku.

Odebraliśmy wkońcu wózek, bo przyszedł i spoko , jestem jak narazie zadowolona z wyboru.

Mamuśki gratuluje udanych wizyt i kolejnych tygodni rozpoczetych U nas teraz 32 tc 6d
Mała oststnio spokojniejsza znacznie jest, ale za to wkłada mi nóżki lub rączki pod żebra i boli to i siedziec nimoge wiec głównie leże....os kilku dni też łapie mnie spanie w ciągu dnia i muszę godzinke-dwie się przespać
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:13   #394
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale mam jakieś kiepskie dni ostatnio (mimo codziennego prysznica ;-) )
Doluje mnie ta nowa babka. Jest mega nieporadna i żeruje tylko na zasiłkach i opiece społecznej.
Ale to długa historia i nie będę was zanudzac. Wystarczy że ja się naslucham
Że też na koniec trafił mi się taki pasztet

Ktoś już urodził wczoraj lub dziś?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:15   #395
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jak bedzie przyjmowal we wtorek to wypisze wstecz gorzej jag go tez nie bedzie
oj nie wiem czy gin może wypisywać wstecz chyba tylko psychiatra

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dostałam zastrzyk na rozwój i lezymy
tzn. czekasz na rozwój ,,akcji" czy rozwój ,,dziecka"

laski, ja za Wami nie nadążę nigdy nawet rozumiem jak często nikt nie komentuje moich wpisów bo mnie pewnie słabo kojarzycie Ale piszę bo moze kogoś to zainteresuje. Po świętach byliśmy na kontrolnym usg bo synek miał tydzień wcześniej pępowinę w okolicach szyi teraz już jej tam nie ma waży 3 kg +- 450
Trochę się martwiłam bo w swięta poczułam że mi puchną dłonie, brzuch twardy prawie cały czas, ból taki podobny do okresowego ale lekarz twierdzi że wszystko w porządku i nic nie wskazuje zebym zaraz miała urodzić choć czuję że to ,,moja część wątku"
mamy w końcu zmontowane łózeczko, a dzisiaj wstawiłam pierwszą pralkę z białymi ciuszkami

Piszecie ze się stresujecie że to już blisko. A ja się czuję trochę jak przed ślubem wiedziałam ze będzie to wyjątkowy dzień, coś na co czekałam tyle miesięcy, coś nowego- jedyna różnica że dzień ślubu planowałam a tu będzie niespodzianka
Ja jestem po prostu strasznie ciekawa tego dnia

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:17   #396
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
uciekłam z domu
znaczy się po usłyszeniu,ze "odpierd alam bo laska w ciazy u niego w preacy nie odpieprza takich akcji" (cytuję,ah ta laska to ta co pali a o ciazy dowiiedzila sie w 20tc ) i ze wymyslam i psuje mu humor (piszac ze ma mnie w dupie,piszac o swoich uczuciach) stwierdziłam,że dzis spedzam dzien u rodzicow.

moje kochanie dostalo ultimatum, albo wracam i jewst NORMALNIE albo ma sie spakowac i zniknac.
potem wroce i pogadam z nim,bo to jest chore.

naprawde ostatki sił już mam na niego ja mu pisze co czuje,ze chce uwagi a on jakby na zlosc pisze,ze odpieprzam..

w razie w trzymajcie kciuki bym szybko go spakowala i wywalila za drzwi. ot mily dzionek
Ja kiedyś spakowałam faceta (akurat był na wyjeździe kilka dni). Było tego sporo. Wwaliłam wszystko w samochód i pojechałam do jego rodziców. Wymieniłam też zamek w drzwiach. Dziś jest moim mężem, ale to długa historia i zupełnie inny człowiek. Facet potrzebuje takiego kopa, więc Axella do dzieła i zainwestuj w worki na śmieci, no chyba, że masz do spakowania tylko komputer

Dorwałam w bibliotece "Język niemowląt", podobno fajna, więc zaraz pod kocyk i jeśli nie zasnę, to zacznę czytać. No i lody z owocami zaraz będą

Jak kupicie maty, karuzele i bujaczki, to co znajomi będą Wam kupować w prezencie?
Stary 2013-04-05, 14:20   #397
Atena564
Zadomowienie

A tak mi się przypomniało co było na ostsniej SR:

Ginekolog tłumaczył fazy porodu, kiedy do szpitala i takie tam.....i przestrzegł,że w sytuacji kiedy "chlusną",odejdą nagle nam wody, to nieważne gdzie się znajdujemy to trzeba siąść na 15-20 min by główka dziecka zeszła do kanału rodnego, a jeśli np. w tym momencie zaczniemy sie energicznie ruszać, pakować czy coś innego robić to czesto zdaża się zę zamiast główki wychodzi bark,rączka no i dziecko może się udusić-----> lekarz który to opowiadał mówił,że miał już kilka takich przypadów w swojej karierze.....

Lekarz też mówił, co trzeba zabrać ze sobą na izbe przyjeć, i powiedział,żeby mieć odpis skrócony aktu małżeństwa, jeśli kobieta np. jest świeżo po ślubie i niezmieniła dowodu a ma nowe nazwiasko lub mam podwójne nazwisko bo dziecko zapisza taki nazwiaskeim jakie kobieta ma w dowodzie, i później trzeba w urzedzie to sobie samemu odkręcać.
Stary 2013-04-05, 14:21   #398
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze kiedyś patrzylam się na dziewczynę z mojej pracy jak na wariatkę jak się dowiedziałam, ze wyprała wszystkie zabawki dla dziecka ktore dostało przed urodzeniem, a teraz sama się zastanawiam czy tak nie zrobić.. dostalam od brata sporo zabawek, ale leżały w piwnicy i mają dziwny zapach..

Wojtek
Stary 2013-04-05, 14:22   #399
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
oj nie wiem czy gin może wypisywać wstecz chyba tylko psychiatra

gin może wypisać wstecz ,ale chyba z data 2-3 dniową wstecz, bynajmniej tak moja wypisuje
Stary 2013-04-05, 14:23   #400
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
laski, ja za Wami nie nadążę nigdy nawet rozumiem jak często nikt nie komentuje moich wpisów bo mnie pewnie słabo kojarzycie Ale piszę bo moze kogoś to zainteresuje. Po świętach byliśmy na kontrolnym usg bo synek miał tydzień wcześniej pępowinę w okolicach szyi teraz już jej tam nie ma waży 3 kg +- 450
Trochę się martwiłam bo w swięta poczułam że mi puchną dłonie, brzuch twardy prawie cały czas, ból taki podobny do okresowego ale lekarz twierdzi że wszystko w porządku i nic nie wskazuje zebym zaraz miała urodzić choć czuję że to ,,moja część wątku"
mamy w końcu zmontowane łózeczko, a dzisiaj wstawiłam pierwszą pralkę z białymi ciuszkami
Kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak kupicie maty, karuzele i bujaczki, to co znajomi będą Wam kupować w prezencie?
Nie wiem jak Ty ale ja nie mam znajomych, którzy mi kupią prezent za 200zł nawet jakbym miała to głupio by mi było prosić
Mogą przynosić maskotki, jakieś tańsze zabawki interaktywne bo tego nie kupuję w ogóle

Stary 2013-04-05, 14:27   #401
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze kiedyś patrzylam się na dziewczynę z mojej pracy jak na wariatkę jak się dowiedziałam, ze wyprała wszystkie zabawki dla dziecka ktore dostało przed urodzeniem, a teraz sama się zastanawiam czy tak nie zrobić.. dostalam od brata sporo zabawek, ale leżały w piwnicy i mają dziwny zapach..
jeśli leża w piwnicy to ja bym je wyprała, przynajmniej na najszybszym trybie prania by pachniały troszke lepiej a nowych zabawek to ja niemam zamiaru prać czy wyparzać czy coś kolwiek z nimi robić

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Mam pytanko:
ma któraś z Was kartę rossnę z Rosmanna?? Kupujać proszek lovelle oststnio (w promocji jest za 19zł-1,8 kg) to kasjerka zapytałą się czy mam karte i czy chce założyc......co ta kart ami daje???czasem widze że romocje na kosmetyki dla dzieci są z zaznaczonym logo rossnę,ale czy tylko wowczas można te kosmetyki taniej kupić czy zawsze jak sie pokaże kartę??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 14:27   #402
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ktoś już urodził wczoraj lub dziś?
Czekamy na Vil albo na ciebie
Cytat:
Mam nadzieję, ze znajomi zapytają tak jak ja zawsze pytam ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:28   #403
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Męczą mnie tylko myśli czy z moim skarbem wszystko ok. Naczytałam się jak bardzo niedoczynność może być niebezpieczna etc i teraz mimowolnie myślę czy nie wpłynie to jakoś na Kubę.
Nic sę nimartw. Jak do tej pory jest wszystko ok to zaczy, ze jakoś organizm sobie poradził z niedoborem tego hormonu, którego nam brakuje.
Ja z Zuzią też już miałam niedoczynność i wszystko z nią ok (tyle, że poroniłam jej bliźniaka - teraz przynajmnij wiem dlaczego..)

Mnie uświadomiła moja gin. jak bardzo nebezpieczna jest niedoczynność tarczycy... I jak teraz pomyśę o tym co się wydarzyło i w mojej pierwszej ciąży i teraz to wszystko ma ręce i nogi.
Lekarz a lekarz-brak słów...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:29   #404
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

Mam pytanko:
ma któraś z Was kartę rossnę z Rosmanna?? Kupujać proszek lovelle oststnio (w promocji jest za 19zł-1,8 kg) to kasjerka zapytałą się czy mam karte i czy chce założyc......co ta kart ami daje???czasem widze że romocje na kosmetyki dla dzieci są z zaznaczonym logo rossnę,ale czy tylko wowczas można te kosmetyki taniej kupić czy zawsze jak sie pokaże kartę??
Ja ją mam Co daje karta? Rabat 3% na produkty dziecięce a jeśli kupuje się je 2x w miesiącu to można dojść aż do 10%
Nie wiem czy są też jakieś specjalne oferty z tą kartą

Stary 2013-04-05, 14:42   #405
humpback
Zakorzenienie

ale poszalałyście od rana

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Smacznego
no to poszaleli z tym twoim śniadaniem..na diecie zjadłabym więcej

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Świetny tytuł nieskrnie sie pochwale, ze wymyślony przeze mnie
tytuł super

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
spadam laski, 3majcie prosze kciuki by tż nie wrócił sfochowany/kłócący/ogólnie be...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zamiast czekać godzinę w stresie i sprawdzać cukier, poszłam spać Ale dziś rano m na czczo miałam idealny wynik, więc puszczam ten mój eksces w zapomnienie
może już nie masz cukrzycy?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Witamy się w skończonym 29 tyg tak więc zaczynamy 30

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
lepiej być hipochondryczką w ciąży niż potem się obwiniać jakby coś było nie tak
dokładnie

Cytat:

My z Kubusiem zaczęliśmy 31 tc . Mam malutki postanowienie, że postaram się w tym miesiącu ogarnąć już wszystko (a przynajmniej najpotrzebniejsze rzeczy) z wyprawki, coby z początkiem maja mieć na głowie już tylko pakowanie toreb i to jak odebrać wózek, bo nadal go nie mamy

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
u nas kończy się 32 tydzień, za 8 tyg poród aaaa!!! we wtorek wizyta ciekawe ile nasza niunia waży
powoli piorę i szykuję wszystko.. wyprawka w 95% gotowa..

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się po długiej nieobecności. Widzę że nowy wątek to juz chyba drugi odkąd mnie nie ma
Ogółem co u nas. USG wyszło bardzo dobrze, Pani doktor nie widziała żadnych odbiegów od normy u małego. Na USG tarczycy wyszła mi choroba HAshimoto i niedoczynność nią spowodowana. Jestem pod opieką endokrynologa biorę Letrox 50. Zrobiłam drugi raz badania CMV Igg wyszło 431 więc trzy razy mniejsze po półtora miesiąca. Na awidność musimy poczekać. W między czasie byłam w szpitalu, zapalenie pęcherza i nerek krwiomocz, już jest dużo lepiej kuracja antybiotykami zakończona czekam na wyniki posiewu moczu. Z takich ciekawszych rzeczy waże już 14 kg więcej 80 kg przy 166 czyli jest ładnie. Endokrynolog mówi że jest to spowodowane niedoczynnością i niestety muszę to przetrwać. Jeden plus że nie mam ani jednego rozstępu
hej dobrze że jesteś, i to z miarę dobrymi wieściami

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 37 tczz

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jesteśmy z Bartulą już w 35 tygodniu .
i za wizytę też
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:42   #406
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Tak sobie przypomniałam, że miałam zapytać czy kupujecie do łożeczka kolderke i taka cienka poduszeczke?
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:42   #407
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Nie chciałabym żeby znajomi kupowali mi takie rzeczy... ja jestem wybredna i wszystko muszę wybrać sama... nie chciałabym nawet żeby zabawki kupowali

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
sen świetny

no a miłość nie wybiera
Dokładnie

Cytat:

Nie wiem jak Ty ale ja nie mam znajomych, którzy mi kupią prezent za 200zł nawet jakbym miała to głupio by mi było prosić
Mogą przynosić maskotki, jakieś tańsze zabawki interaktywne bo tego nie kupuję w ogóle
Stary 2013-04-05, 14:43   #408
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Ja też jeszcze nie mam, ale może się znajdą
Miałam na myśli raczej zrzutkę w kilka osób
Stary 2013-04-05, 14:48   #409
Aaś
Zakorzenienie

O matko. Can. Ja zupełnie zapomniałam ci odpisać o tym bielańskim....
Ale szczerze powiedziawszy to nie mam za bardzo o czym opowiadać
Kumpela dostała skurczy w nocy z soboty na niedzielę. O 10 pojechali do szpitala. Okazało się że rozwarcie 7cm i o 14 konstanty był już na świecie a we wtorek rano wyszli. Więc nawet po za bardzo nie polezeli.

W ogóle farciara z niej nieziemska. Bez znieczulenia dała radę, trochę musieli ją naciac i musiała rodzić w sali 2osobowej ale poza tym to poszło ekspresem. Tylko mężowi zrobiło się słabo o musiał usiąść na podłodze jak tylko małego zobaczył

Także będę słabym informatorem...

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Xal na mnie proszę nie czekać.
Dziewczyny mają szlaban do końca kwietnia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 14:50   #410
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie przypomniałam, że miałam zapytać czy kupujecie do łożeczka kolderke i taka cienka poduszeczke?
Na początek poduszki lepiej nie dawać dziecku, ale tak, kupiliśmy kołderkę (2 kołderki bo mamy 4 pory roku) z poduszką. Ja chcę na początek śpiworek, ale mąż nie uznaje śpiworka. No i lepiej mieć czym nakryć jak będzie zimniej.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Xal na mnie proszę nie czekać.
Dziewczyny mają szlaban do końca kwietnia
To ja spokojnie na ciebie poczekam, moja ma być w połowie maja dopiero. Generalnie ma szlaban przed końcem remontu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:51   #411
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Ja ją mam Co daje karta? Rabat 3% na produkty dziecięce a jeśli kupuje się je 2x w miesiącu to można dojść aż do 10%
Nie wiem czy są też jakieś specjalne oferty z tą kartą
Sa specjalne oferty np ileś tam procent zniżki na wszystkie kosmetyki babydream albo drugie opakowanie pampersów 50% taniej
Stary 2013-04-05, 14:51   #412
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Axela bedziesz bohaterka na forum jak w końcu wywalisz tego pseudo mężczyznę!!!!
dziewczyny mądrze mówią
Stary 2013-04-05, 14:52   #413
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj nawiedzony sen... przychodzę do domu moich rodziców, a tam mama karmi mojego Antosia cycem a ja jej mówię : skąd ona go ma przecież jeszcze się nie urodził? a ona, że mnie nie było no to ona go urodziła Potem próbowałam go sama karmić cycem, ale był jakiś duży i nie udawało mi się
fantazja na poziomie mojej!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:52   #414
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sa specjalne oferty np ileś tam procent zniżki na wszystkie kosmetyki babydream albo drugie opakowanie pampersów 50% taniej
o to nawet nie wiedziałam

Stary 2013-04-05, 14:53   #415
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na początek poduszki lepiej nie dawać dziecku, ale tak, kupiliśmy kołderkę (2 kołderki bo mamy 4 pory roku) z poduszką. Ja chcę na początek śpiworek, ale mąż nie uznaje śpiworka. No i lepiej mieć czym nakryć jak będzie zimniej
Czyli ogółem sam kocyk nie starcza ok. I dziecko kładzie się bez poduszki czyli na samym prześcieradle?
Stary 2013-04-05, 14:55   #416
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Obkupiłam młodą w ciuszki na allegro u jednego sprzedawcy Wzięłam za pobraniem, bo to jakiś świeżak, a 6 zł przy zakupach za ponad 100 różnicy dużej nie robi a będę spokojniejsza.

czy kupiłaś u tego sprzedawcy co ostatnio podawałaś linka..bo ja właśnie chcę kupic po trzy kolorki tych śpioszków z kaftanikami..i koszulki i półśpiochy są cudne i powiem bardzo wygodne dla malca i mamy..bez gumki tylko własnie na takich pasach..i bodziaki na 56 i 62cm(wybrałabym kolor niebieski biały i zielony..ale i żółty też ok..więc może po cztery sztuczki kupię

Cytat:
Ja kiedyś spakowałam faceta (akurat był na wyjeździe kilka dni). Było tego sporo. Wwaliłam wszystko w samochód i pojechałam do jego rodziców. Wymieniłam też zamek w drzwiach. Dziś jest moim mężem, ale to długa historia i zupełnie inny człowiek. Facet potrzebuje takiego kopa, więc Axella do dzieła i zainwestuj w worki na śmieci, no chyba, że masz do spakowania tylko komputer

Dorwałam w bibliotece "Język niemowląt", podobno fajna, więc zaraz pod kocyk i jeśli nie zasnę, to zacznę czytać. No i lody z owocami zaraz będą

super klaski:
i o to chodzi ..czasami pomaga!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Ja prałam wszystko i zabawki też przed narodzinami Wiktosia ..nowe czy nie zawsze dotknięte przez nie wiadomo co...w proszku dla dzieci i tylko raz..potem już nie bo to tylko "domowe "zarazki były i jakoś mnie to nie zrażało..no chyba że mały mając 3 miesiące tak ześlinił zabawkę że wołała o przepierkę

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 14:55   #417
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ogółem sam kocyk nie starcza ok. I dziecko kładzie się bez poduszki czyli na samym prześcieradle?
na samym prześcieradle a kołdry używa się dużo później, ja myślę, że na jesień dopiero wyciągniemy

Stary 2013-04-05, 14:56   #418
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
o to nawet nie wiedziałam
Powiedzmy, że znam temat od źródła tylko to trzeba się spieszyć jak wchodzi taka promocja bo to wszystko zaraz momentalnie schodzi. W zeszłym roku była promocja że new borny kosztowały 12zł tam 40 procent taniej to ludzie pod sklepem stali rano w dzień promocji
Stary 2013-04-05, 14:57   #419
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wyniki z glukozy mam dobre

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Sorry, cos mi klawiatura ne styka i litry połyka ;/
głodna jest

Cytat:
Weź mi nic nie mów... We wszystkim wyglądam jak orka i w niczym się sobie nie podobam...

A tymczasem lecę do kuchni smażyć Mężulowi placki ziemniaczane
orki są piękne nie muszą się nawet szczególnie ubierać

a u mnie dziś mąż smaży placki ziemniaczane będzie pysznie i skończy się zgagą i jeszcze ma niespodziankę dla mnie i Ignaśka, ale nie chce powiedzieć co
Stary 2013-04-05, 14:57   #420
maarchewka
Zakorzenienie

Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Pytałam się brata czy on miał, ale mowil, że nie bo jak mieszkali u nas w domu to na dole w kuchni i w łazience bylo za zimno na kąpanie małej, więc kąpali na górze w pokoju i tam bylo malo miejsca wiec kąpali na podłodze..
Z kolei drugi brat miał full miejsca, ale oni chyba kąpali na lóżku albo też na podłodze..
Ja bedę kąpać w jakimś pokoju, pewnie w sypialni bo w lazience nie mam jak i sie zastanawiam czy ten stojak jest wygodny? Bo potem trzeba i tak dziecko przeniesc w inne miejsce na ręcznik i mam wrażenie ze mi się wyśliźnie przy przenoszeniu i bym wolała na jakimś może stole kąpać?

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości