|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Mysia - pytałaś się czy są jakieś zajecia dla kobiet w połogu.. Ja mam taką rozpiskę jakie ćwiczenia można robić i kiedy po porodzie i ogolnie to można ale tylko takie kręcenie nadgarstkiem albo stópką, zginanie nóżki itp.. Ogólnie się nie zaleca żadnych ćwiczeń poważniejszych w połogu. Dopóki lekarz nie powie, ze wszystko się ładnie zagoilo i można.
Za to jest całkiem sporo ćwiczeń tuż po pologu czyli po 7 tygodniu od porodu.. U nas to się nazywa klub aktywnej mamy czy coś tego typu i chodzi się tam z niemowlakiem. Dzidzia leży na macie i się czymś bawi a kobity ćwiczą.. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ![]() no a miłość nie wybiera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witam się w nowym wątku
![]() Witam się po świetach ![]() Byliśmy kilka dni u moich rodziców i troszke odpoczełam, bo każdy mi "usługiwał", niemusiałam nic robić, tylko słuchałam od taty czy mamy czy tż : ja ci podam, idź sobie poleż, odpocznij, co byś zjadła....to są plusy ciąży ![]() Co nowego u nas---> wkońcu zamówiliśmy meble do pokoju dla małej, wypoczynek do salonu i czekam na mebelki bo 15 mają przywięźć i bede mogła wkońcu poprać rzeczy małej i poukładać w jej nowej komodzie i szafie ![]() Kupiliśmy też panele i teraz pozostaje je tylko założyć ![]() Z wyprawki zostało mi do kupienia kilka rzeczy, ale w tym miesiącu spokojnie dam rade się spakować. Wczoraj postanowiłam ,że posegreguje ciuszki rozmiarami i te na 56 i 62 postanowiłam,że powyprówam z nich metki, bo niekóte takie "ostre" są i by małą mogły podrażniać.....no i zajeło mi to ponad 3 h, i przy okazji stwierdziłam,że wszystkich nowych ciuszkó niebede prać, niebede prać welurowych, polarkowych bo boje się że po praniu że niebedą miłe w dotyku. Odebraliśmy wkońcu wózek, bo przyszedł i spoko , jestem jak narazie zadowolona z wyboru. Mamuśki gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() ![]() Mała oststnio spokojniejsza znacznie jest, ale za to wkłada mi nóżki lub rączki pod żebra i boli to i siedziec nimoge wiec głównie leże....os kilku dni też łapie mnie spanie w ciągu dnia i muszę godzinke-dwie się przespać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale mam jakieś kiepskie dni ostatnio (mimo codziennego prysznica ;-) )
Doluje mnie ta nowa babka. Jest mega nieporadna i żeruje tylko na zasiłkach i opiece społecznej. Ale to długa historia i nie będę was zanudzac. Wystarczy że ja się naslucham ![]() Że też na koniec trafił mi się taki pasztet ![]() Ktoś już urodził wczoraj lub dziś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tzn. czekasz na rozwój ,,akcji" ![]() ![]() ![]() laski, ja za Wami nie nadążę nigdy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę się martwiłam bo w swięta poczułam że mi puchną dłonie, brzuch twardy prawie cały czas, ból taki podobny do okresowego ale lekarz twierdzi że wszystko w porządku i nic nie wskazuje zebym zaraz miała urodzić ![]() ![]() mamy w końcu zmontowane łózeczko, a dzisiaj wstawiłam pierwszą pralkę z białymi ciuszkami ![]() Piszecie ze się stresujecie że to już blisko. A ja się czuję trochę jak przed ślubem ![]() ![]() Ja jestem po prostu strasznie ciekawa tego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dorwałam w bibliotece "Język niemowląt", podobno fajna, więc zaraz pod kocyk i jeśli nie zasnę, to zacznę czytać. No i lody z owocami zaraz będą ![]() Jak kupicie maty, karuzele i bujaczki, to co znajomi będą Wam kupować w prezencie? ![]()
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
A tak mi się przypomniało co było na ostsniej SR:
Ginekolog tłumaczył fazy porodu, kiedy do szpitala i takie tam.....i przestrzegł,że w sytuacji kiedy "chlusną",odejdą nagle nam wody, to nieważne gdzie się znajdujemy to trzeba siąść na 15-20 min by główka dziecka zeszła do kanału rodnego, a jeśli np. w tym momencie zaczniemy sie energicznie ruszać, pakować czy coś innego robić to czesto zdaża się zę zamiast główki wychodzi bark,rączka no i dziecko może się udusić-----> lekarz który to opowiadał mówił,że miał już kilka takich przypadów w swojej karierze..... Lekarz też mówił, co trzeba zabrać ze sobą na izbe przyjeć, i powiedział,żeby mieć odpis skrócony aktu małżeństwa, jeśli kobieta np. jest świeżo po ślubie i niezmieniła dowodu a ma nowe nazwiasko lub mam podwójne nazwisko bo dziecko zapisza taki nazwiaskeim jakie kobieta ma w dowodzie, i później trzeba w urzedzie to sobie samemu odkręcać. |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Kurcze kiedyś patrzylam się na dziewczynę z mojej pracy jak na wariatkę jak się dowiedziałam, ze wyprała wszystkie zabawki dla dziecka ktore dostało przed urodzeniem, a teraz sama się zastanawiam czy tak nie zrobić.. dostalam od brata sporo zabawek, ale leżały w piwnicy i mają dziwny zapach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mogą przynosić maskotki, jakieś tańsze zabawki interaktywne bo tego nie kupuję w ogóle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Mam pytanko: ma któraś z Was kartę rossnę z Rosmanna?? Kupujać proszek lovelle oststnio (w promocji jest za 19zł-1,8 kg) to kasjerka zapytałą się czy mam karte i czy chce założyc......co ta kart ami daje???czasem widze że romocje na kosmetyki dla dzieci są z zaznaczonym logo rossnę,ale czy tylko wowczas można te kosmetyki taniej kupić czy zawsze jak sie pokaże kartę?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na Vil albo na ciebie
![]() Mam nadzieję, ze znajomi zapytają tak jak ja zawsze pytam ...
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Zuzią też już miałam niedoczynność i wszystko z nią ok ![]() Mnie uświadomiła moja gin. jak bardzo nebezpieczna jest niedoczynność tarczycy... I jak teraz pomyśę o tym co się wydarzyło i w mojej pierwszej ciąży i teraz to wszystko ma ręce i nogi. Lekarz a lekarz-brak słów...
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy są też jakieś specjalne oferty z tą kartą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||||
Zakorzenienie
|
ale poszalałyście od rana
![]() no to poszaleli z tym twoim śniadaniem..na diecie zjadłabym więcej ![]() tytuł super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Tak sobie przypomniałam, że miałam zapytać czy kupujecie do łożeczka kolderke i taka cienka poduszeczke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam na myśli raczej zrzutkę w kilka osób ![]()
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
O matko. Can. Ja zupełnie zapomniałam ci odpisać o tym bielańskim....
Ale szczerze powiedziawszy to nie mam za bardzo o czym opowiadać ![]() Kumpela dostała skurczy w nocy z soboty na niedzielę. O 10 pojechali do szpitala. Okazało się że rozwarcie 7cm i o 14 konstanty był już na świecie ![]() W ogóle farciara z niej nieziemska. Bez znieczulenia dała radę, trochę musieli ją naciac i musiała rodzić w sali 2osobowej ale poza tym to poszło ekspresem. Tylko mężowi zrobiło się słabo o musiał usiąść na podłodze jak tylko małego zobaczył ![]() Także będę słabym informatorem... ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Xal na mnie proszę nie czekać. Dziewczyny mają szlaban do końca kwietnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- To ja spokojnie na ciebie poczekam, moja ma być w połowie maja dopiero. Generalnie ma szlaban przed końcem remontu ![]()
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]()
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Czyli ogółem sam kocyk nie starcza ok. I dziecko kładzie się bez poduszki czyli na samym prześcieradle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy kupiłaś u tego sprzedawcy co ostatnio podawałaś linka..bo ja właśnie chcę kupic po trzy kolorki tych śpioszków z kaftanikami..i koszulki i półśpiochy są cudne i powiem bardzo wygodne dla malca i mamy..bez gumki tylko własnie na takich pasach..i bodziaki na 56 i 62cm(wybrałabym kolor niebieski biały i zielony..ale i żółty też ok..więc może po cztery sztuczki kupię ![]() Cytat:
super ![]() ![]() ![]() i o to chodzi ..czasami pomaga! Cytat:
Ja prałam wszystko i zabawki też przed narodzinami Wiktosia ..nowe czy nie zawsze dotknięte przez nie wiadomo co...w proszku dla dzieci i tylko raz..potem już nie bo to tylko "domowe "zarazki były i jakoś mnie to nie zrażało..no chyba że mały mając 3 miesiące tak ześlinił zabawkę że wołała o przepierkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Powiedzmy, że znam temat od źródła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
![]() głodna jest ![]() Cytat:
![]() ![]() a u mnie dziś mąż smaży placki ziemniaczane ![]() ![]()
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Kupowałyście stojak do wanienki? Chodzi mi o cos takiego metalowego a nie całkiem taką szafkę?
Pytałam się brata czy on miał, ale mowil, że nie bo jak mieszkali u nas w domu to na dole w kuchni i w łazience bylo za zimno na kąpanie małej, więc kąpali na górze w pokoju i tam bylo malo miejsca wiec kąpali na podłodze.. Z kolei drugi brat miał full miejsca, ale oni chyba kąpali na lóżku albo też na podłodze.. Ja bedę kąpać w jakimś pokoju, pewnie w sypialni bo w lazience nie mam jak i sie zastanawiam czy ten stojak jest wygodny? Bo potem trzeba i tak dziecko przeniesc w inne miejsce na ręcznik i mam wrażenie ze mi się wyśliźnie przy przenoszeniu i bym wolała na jakimś może stole kąpać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.