|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
dzien dobry
![]() powiem wam, że ze mnie leń śmierdzacy, oj leń ![]() ![]() tak sie ciesze, że was znalazłam ![]() P.S. co do tych codziennych wizyt w toalecie - polecam czerwona herbate choc 4x dziennie, a każdego ranka wizyta w WC gwarantowana(pije ja juz 4 lata dlatego nie pamietam czy działa "od razu") pomaga nawet mojej mamie, która próbowala juz wielu sposobów i nic(pomijajac srodki przeczyszczajace bo sa dobre na krotka mete). z ciekawosci szukalam czegos o aplefit itp, zdania sa na prwde rozne, jednym pomaga, innym nie, ze to efekt placebo, ze rewelacja schudłam 3 kg... itd czyli kazdy reaguje inaczej, wiec mozna sie skusic. osobiscie zostane przy pu-erh, narazie ![]() brałam C.L.A kiedys niestey, choc zgodnie z ulotka, nic sie nie wydarzyło. slim figura choc smakowała to nie zmieniła u mnie niczego, ale mojej mamie ubyło co nieco, jakieś 3kg, tyle ze jej BMI=28,6. L-karnityne tez probowałam ale nie cwiczylam, wiec nic nie spalalam, jedyny plus ze jadłam spokojnie i jadlam a waga stala bio drain(120 tab) tez mi nie pomogł, choc jedno tylko było zgodnie z ulotka, straszny zapach potu, wypryski gdzie tylko sie da, gorzej bo latwo nie chciały po tym wszystkim zniknac dzialanie chydeus syt mi sie podobalo, ale juz nie pamietam jak to działanie sie objawialo; tak wiec po tym wszystkim poczekam z nastepna proba
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
wiesz co sloneczko, co do czerwonej herbatki, to uwielbiam... i pije przewaznie ze 3, 4 kubki, bo lubie... pije tez zielona bo uwielbiam... i owocowe i inne... i soczki, i wody... nie skutkuja, i nawet kawke pijalam w najgorszym okresie jak do wc nie moglam... bo wczesniej kawa + papieros byly dobrym polaczeniem, wiec od czasu jak nie pale, stwierdzilam,ze moze sama kawa... ale nic...
i aplefit dla mnie bomba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak zasypuję Was pytaniami, ale nie mam siły przekopywać w tym momencie całego forum, a i czas mnie goni, bo mam troszkę nauki- w piątek egzamin..
![]() W każdym razie powiedźcie mi, jak to jest z sokami? Można je pić (chodzi mi głównie o te z serii Fit albo warzywne) nie mająć poczucia winy? Ja niestety nie cierpię wody mineralnej więc dla mnie pić ją to prawdziwa katorga (ewentualnie w grę wchodzą smakowe, ale co do tych nie jestem pewna, czy już nie zdrowiej właśnie soki..) Kefir/maślankę chętnie bym wypiła, bo sycąca i niskokaloryczna, tyle, że gdzieś czytałam, że produkty mleczne spowalniają przemianę materii.. ![]() Herbatki czerownej nigdy nie próbowałam, dzięki wielkie Wirgaa ![]() Zastanawiałam się jeszcze nad produktami sojowymi, muszę najpierw sprawdzić ich kaloryczność.. ![]() Dziękuję bardzo Basieńko za wszystkie wskazówki ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie w ten przepiękny słoneczny dzień i idę chyba dobierać się pomału do ananasa.. ![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kefiru/maślanki to pierwsze słyszę ![]() ![]() Produkty sojowe są raczej zdrowe i w umiarkowanych ilościach również nie są zbyt kaloryczne ![]() Pozdrawiam ![]() Ps. Basieńko,jestem pewna,że schudniesz tyle ile sobie zamarzyłaś,bo masz zdrowe podejście do tego wszystkiego i na ślubie będziesz wyglądała jeszcze lepiej ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Basiu - przeczytałam, wkoncu znalazlam chwilke i od poczatku do konc a przeczytalam. I jakby widziala siebie... wiem jak sie chudnie ze stresu - mam na koncie 15 kg w 2 tygodnie - bylam potem piekna sliczna, ale jak tylko nerwy sie uspokoily, jak tylko znalazl sie ktos kto sie mna zaja to ja jak ten paczek w masle... z roku na rok - powolutku przywalo mi kg. Narazie to ja nie wiem ile waze bo moja waga umarła
![]() ![]() Ale teraz, dzieki Tobie, dzieki temu co napisalas i tym zdjeciom mam wielka motywacje do zajecia sie soba tak na powaznie. Basiu jestes wielka! Dusza, sercem i rozumem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kefiru/maslanki to w sumie pierwsze slysze, jednak wiadomo nic w nadmiarze... ja tam np maslanke 0,5l pilam jako jeden posilek i np kiwi do tego, czy jakis owoc... w zaleznosci od tego czy bylam dalej glodna, czy nie... przewaznie glodna nie bylam. A co do przemiany materii, no to nie wydaje mi sie, chyba odwrotnie,ale nie jestem pewna. Na niektorych przynajmniej tak dziala. Co do produktow sojowych, to ja lubialam kotlety sojowe,ale to wieki temu jadlam ostatni raz. Wole normalne jedzonko ![]() Ciesze sie,ze pomagam, a w razie czego widzisz pytaj, nie ma problemu. ALbo ja odpowiem ze swojego doswiadczenia,albo ktos wg siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciesze sie,ze masz motywacje, ciesze sie,ze dzieki mnie... i dziekuje za mile slowa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, ostatnia diet jaka meczylam sie rok temu to byla wlasnie kopenhaska... po 3 dniach na sam widok jajka (ktore uwielbiam) dostawalam mdlosci. Pojechalismy z TZ i znajomymi do zakopanego i kolezanka ktora wtedy poznalam jak tylko wspomnialam o diecie spytala: 'kopenhaska? jak tak to daruj sobie bo sie zajedziesz' i sobie darowalam... szkoda tylko ze nie sprobowalam jesc mniej wtedy i teraz mam za swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie dla mnie te wszystkie ilus tam dniowe, iluś tam poziomowe, i stopniowe diety to dla mnie głupota, gdzie trzeba jesc takie i siakie produkty, w takie i takie dni, czy tam diety kapusciane i ble ble... glupota!!! dla mnie osobiscie... bo potem wraca sie do normalnego jedzenia... bo potem znowu sie przybiera... a tutaj po prostu trzeba z glowa, nie ma diety cud... taka jest prawda. Trzeba po prostu chciec cos zmienic, umiec cos zmienic i zrzucac kilogramy mądrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam jeszcze na chwilkę po uparaniu się z 1/3 świerzego ananaska
![]() ![]() Nad maślanką/kefirem też myślałam jako nad czymś, co mogłoby zastąpić mi jeden posiłek. Muszę zacząć wkońcu bardziej regularnie jeść i opracować sobie jakiś plan. Wodę mineralną rzeczywiście będe próbowała czymś przełamać, może właśnie cytrynka + słodzik ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
nie zartuj, nie zartuj kochana... byle bys wody mineralnej slodzikiem nie doprawiala, to juz lepiej jej nie pij, tylko wez sie za herbatki owocowe, zielone i czerwone, juz lepiej zrobisz
![]() ![]() a ja ananasa dawno nie jadlam, pilam ostatnio tylko fita ananas z grejfrutem ![]() a ta maslanka/kefir/serek to najlepiej jako taki lekki posilek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ok, ja uciekam do domku, koniec pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
masz racje. trzeba zmienic nawyki zywieniowe. na stale. wtedy nie bedzie ani problemu z efektem jojo, ani wyrzutow sumienia ze na imprezie za duzo zjadlam. tylko, ze do tego trzeba miecna silna wole i byc upartym. A ja sobie ciagle odpuszczam no bo przeciez strasznie gruba nie jestem... tylko zle mi jak nie mieszcze sie w spodnie sprzed roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
![]()
Basiu kochana... Jako, ze jestes moja niekwestionowana idolka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie zawsze jest możliwość wypicia herbatki. Mnie przez większość czasu nie ma w domu i muszę zadowolić się czymś łatwo dostępnym. A niestety tak ogólnie patrząc, stanowczo za mało piję..
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz, moze on ma troche racji? Bo jestes dosc wysoka. Przy twoim wzroscie 60 kg to bedzie mało i mozesz byc za chuda. Wiec moze jakis kompromis. Moze trzeba sie spytac TZ'ta jakby chcial zebys wyglada i zakaz mu odpowiedzi: tak jak teraz wygladasz ![]() Powiedz mu, ze Ci psychicznie zle za masa jaka masz. Ze chcesz jego wsparcia i opinii ile powinnas wazyc zeby sobie i jemu sie podobac ![]() Bo wiesz, okazuje sie ze faceci nie lubia takich patykowato chudych kobiet jak modelki z wybiegow, ale tez nie umieja zrozumiec ze nadmiar tluszczyku w miejsach takich jak uda, biodra czy brzuch nam sie nie bardzo podoba. Ja sobie moge Wazyc i 68 kg (mam 169cm) ale fajnie by bylo jakbym to miala rownomiernie rozlozone a nie miseczka B a w pupie 110 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Twój TŻ po prostu myśli, że stosujesz dięte dla niego, a że jemu podobasz się taka, jaka jesteś, nie widzi w tym sensu.. Myślę, że szczera rozmowa by wiele wyjąśniła. Jeśli powiesz mu, że jak osiągniesz swoją upragnioną wagę, będziesz się lepiej czuć, on powinien do zrozumieć i wspierać Cię w dążeniu do upragnionego celu ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ja wpadam sie pochwalic, że dzisiaj cały dzień nic nie podjadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Basiu a moglabym zapytac czy kiedy wzielas sie juz za glowa dietke, to mialas wpadki?
![]() ![]()
![]() |
#140 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to musze musze musze powiedziec, ze jestem z ciebie bardzo bardzo bardzo bardzo dumna. Naprawde, to juz duzo, choc wiem,ze poczatki beda trudne, oj tak... i latwo z niepodjadaniem nie bedzie... ale mysle,ze jak sie zawezmiesz to dasz rade ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wpadek jako takich nie mialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Bassienka Wlasnie o takie wpadki mi chodzilo.. bo ostatnio np zdarza mi sie cos zjesc PO kolacji.. chociaz wiem, ze nie powinnam to czasem czuje sie glodna wiem po prostu jem.. i zapytalam, bo tez baaaardzo chce schudnac!
![]()
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Waze aktualnie 77 kg... Czuje sie strasznie. Jestem wysoka ale tzw. mocnej budowy, mam dosc dlugie srednio umiesnione nogi [trenowalam plywanie i gimnastyke ale musialam niestety to rzucic bo nie moglam pogodzic tego ze szkola], 106 cm w biodrach, Biust w rozmiarze D. Talie mam niestety niezbyt waska;/ Nie mam typowo kobiecej figury, chociaz moj TZ twierdzi inaczej ;P [niech mu bedzie...:P]. Moim problemem jest utrzymanie w formie brzucha. Po prostu...zaraz tyje w pasie ;/ Niestety prowadze niezbyt zdrowy tryb zycia [bardzo wczesnie wstaje i bardzo pozno chodze spac, do tego jest raczej siedzacy chociaz ruszam sie biegajac tu i tam; nie mam jednak czasu na basen czy na silownie tak jak kiedys...] Staram sie cwiczyc w kazdej wolnej chwili, chodze wieczorami na spacery, wiem jednak, ze to za malo zeby powrocic do dawnej sylwetki... Moze trosze sie uzalam ale to chyba dobrze mi zrobi ;P
Bardzo niezdrowo zaczelam diete, uparlam sie na glodowke i klops! Kiedy tydzien nie jadlam nie dosc, ze sie odwodnilam to jeszcze stracilam polowe pieknych wlosow... Nigdy wiecej takich praktyk;/ Dlatego teraz chcialabym podejsc do wszystkiego rozsadnie i z głową, a tu przeszkoda jest moj TZ... Probowalam rozmow na spokojnie, tlumaczenia... Groch o ściane ;P. Wprawdzie moge brzydko mowiac 'olac' jego zdanie, ale czulabym sie conajmniej nieuczciwie. Moze z czasem zmieni zdanie... Mam taka nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
dodaję wątek do subskrypcji, poniej sobie poczytam bo narazie w biegu
![]() Nic mnie ostatnio tak nie motywuje jak fotki Bassieńki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
A za mną właśnie trzeci dzień racjonalnego odżywiania się. Właściwie to na początku też popadłam w taką fazę, że chciałam przestać jeść itp. ale z drugiej strony zachowałam tyle zdrowego rozsądku, że obawiałam się skutków ubocznych właśnie w postaci utraty włosów, osłabienia paznokci, pogorszenia się kondycji skóry. Tak więc staram się jeść mniej, nie podjadać między posiłkami, a przede wszystkim ograniczyć maksymalnie węglowodany.
Do wody dziś zaczęłam się pomału przekonywać. Przez pół dnia wypiłam pół butelki. Jak na mnie to i tak bardzo dobry wynik ![]() Zastanawiałam się jeszcze, jak to jest z tymi wszystkimi produktami typu light i fit. Kiedyś ktoś mi mówił, że one koniec końców i tak tuczą, bo nawet jeśli nie zawierają węglowodanów, to nadrabiają np. tłuszczem, ale sama nie wiem, co o tym myśleć.. ![]()
![]() |
#146 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do TŻa to nadal nie wiem co mam ci powiedziec... jak rozwiazac problem z nim. Dobrze,ze moj nie stal na mojej drodze. A swoja droga ja rowniez nieraz zaczynalam od glodowki, nie jesc, glodzic sie itd... ale zmarzalam i efekty widoczne ![]() ty tez rozsadnie do tego podejdz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do rzeczy typu light i fit, itd... to prawda, nie ma co sie na to nadziewac, bo tutaj maja mniej,a tam wiecej... zamiast jogurtu light, kupuje normalne, choc mniejsze i tyle... ![]() Co do kryzysu w razie czego, to po prostu miej gdzies czekolae w domu, i zjedz kostke czy dwie... normalnej nie light, takie jest moje zdanie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim! Cudowny dzień mamy dzisiaj
![]() Wpadłam tylko na chwileczkę, przywitać się dosłownie i życzyć miłego dnia, wszak mnie dzisiaj troszkę zabiegany czekam, ale to dobrze, nawet bardzo dobrze ![]() ![]() Basieńsko, co do wody to małymi kroczkami coraz lepiej. Właśnie siedzę na cczo i popijam sobie moje przydziałowe pół litra- już kończę ![]() ![]() Oczywiście z niecierpliwością czekam na Twoje kolejne zdjęcia. Na pewno będą dodatkowym kopem do podjęcia wysiłku w zmienie swojego wyglądu. Jeszcze co do tematu TŻ-tów. Może nie będe ekspertem w zagadnieniu 'TŻ a odchudzanie', bo ze swoim rozstałam się jakiś czas temu, ale wydaje mi się, że każdy TŻ kocha swoją dziewczynę właśnie taką, jaką jest, ale właśnie dlatego powinien ją w momencie podejmowania decyzji o konieczności schudnięcia wspierać (jeśli jest to oczywiście decyzja racjonalna i dziewczyna rzeczywiście ma co zrzucić ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do wody to nic na sile, nie wyznaczaj sobie granic, pic tyle i tyle... wiesz moze zacznij probowac rozne firmy wod... niektore sa nijakie a niektore naprawde dobre... ja wlasnie szukam swojej ulubionej ![]() a co do TŻa to ciesze sie,ze moj mi pomagal, wspieral i dawal sile ![]() A SWOJA DROGĄ Dziś się mierzyłam... z 98cm w biodrach spadło mi do 96cm... a w pasie z 73cm do 71cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Witam Basiu, ma poczatku musze ci pogratulowac bo wygladasz przeslicznie, to i mnie bardzo motywuje abym sie za siebie wziela,
Dziekuje ze zaprosilas mnie na twoj watek, przeczytalam wszystko co napisalas i naprawde jestem zachwycona Ja waze teraz 65 kilo okolo bo sie dawno nie wazylam, ale wiem ze jak ostatnio w Polsce bylam to dobilam 70 kilo masakra jak mi cieko bylo, teraz mysle ze waze okolo 65, ale nadal mi z ta waga ciezko, moje marzenie to waga 60 , niby nie duzo, ale jakos niepotrafie schudnac, bo tylko caly czas cos jem opisze ci moze moj jadlospis dnia rano na sniadanie o godz. 7:00 jem platki sniadaniowe czekoladowe z mlekiem cieplym potem w szkole o 13:00 jem jakas bulke z szynka i jakies owoce np. gruszki, jablka, banany, winogron , pomarancze, ale nie wszystko na raz tylko jakis owoc jeden lub dwa do tego potem jem objad o 18 np. spagetti, ziemniaki kotlet i salatka, lub golabki, lub czasami jakis fastfood ale zadko i potem przed snem jeszcze cos podgryzam, jakies czekoladki , chipsy, ogolnie mam slabosc do slodyczy , poprostu nie umie sie objesc bez czekolady, moj chlopak mnie tak nauczyl wsuwac czekolade, i teraz jestem od niej zaulezniona jezeli chodzi o picie to pije bardzo malo, 1 raz dziennie kawa ale nie codziennie, i cherbata czasami w domu, woda bardzo malutko prawie wcale podam ze nie pale, i nie pije alkoholu , tylko na imprezach zadko jakbys mogla to prosze napisz mi jadlospis dnia dla mnie abym zrzucila chociaz te glupie 5 kilo pozdrawiam goraco, i ciesze sie z twojich sukcenow
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Chcialam jeszcze zapytac czy cwiczysz, bo ja chodze na fitness dwa razy w tygodniu i na saune, ale chyba sie wypisze na lato bo bede miec sport na rowerze , rolkach itp.
choc teraz nie bede mogla chodzic nas fitness bo jade do Polski, na dwa tygodnie, jak przyjade to sie wypisuje i ide na rower.A ty?? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.