|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Antibia-no pytania niezle.
Ale wziela mnie chcica na tzeta,nie pozwolilam sie mu nawet rozebrac,w poprzedniej ciazy bylo podobnie Lekarka przepisala mi na mdlosci taka emulsje z mentolem.Wzielam ja,ale konsystencje ma przeokropna,ze prawie zwrocilam,bee.Ale pomogla.Zobaczymy jutro. Ja zajadam sie owocami.Dzis mango,papaja,pomarancze,w inogrona,sliwki i banany.Niech sie zacznie sezon na owoce,to bedzie taniej. |
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia hahaha nieźle z tym zebraniem
De zazdraszczam seksiku...u mnie już 6 tygodni posuchy
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też tak przez te reklamy wizaż szwankuje? czy tylko u mnie coś jest nie halo ?
![]() hahaha, inteligencja niektórych rodziców jest powalająca. Miałam w klasie kolegę, ktorego mamusia bała się zostawić na kilka godzin w szkole i 2 razy na dzień przychodziła do szkoły w odwiedziny najlepsze że byliśmy w 2 klasie GIMNAZJUM Głowa mi pęka.
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego posucha?Jezu,ja bym tyle nie wytrzymala ![]() Ryba,ze co?W gimnazjum?W gimnazjum to ja juz po szkole pracowalam,sama gotowalam i pomagalam rodzicom.Jejciu,ale go rozpuscili.Sierote zrobili.
|
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryba współczuję koledze |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem do kiedy ja będe musiała brać Wolę nie ryzykować... nie mam zamiaru jeszcze się z infekcją męczyć
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o chęci na TŻa.... zazdroszczę. Mi na tydzień przed zrobieniem testu libido spadło do zera
A zawsze było wysoko. Samego stosunku z resztą się boję, ale nawet nie chce mi się myśleć o "innych czynnościach erotycznych" ![]() Zrobiłam sobie koktail z mrożonych owoców (maliny, jeżyny, pożeczka itp.) i... to jest to Kwasior taki że pysk wykręca. Niebo w gembie 16.04 mam dopiero wizytę u GP, On mnie skieruje do położnej (nie przyjmie wcześnij niż w 7 tyg.) Eh tyle czekania... Szczerze ciut zazdroszczę że nie mogę mieć już USG paulinaizabela Długie starania, ale owoce będą słodkie. Szok to przeżył mój mąż. Ja mu test w garść a ten "ale co oznaczją dwie kreski? a że ciąża, a napewno? Boże będę ojcem"
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też nie mam ochoty ostatnio i się trochę boję współczuję mężowi Mi małż ostatnio pyszną sałatkę owocową zaserwował dziś chyba też się na taką skuszę ![]() Ja jeszcze nie byłam tu u GP...w przyszłym tygodniu dopiero pójdę ![]() haha moj tak samo nie wiedział o co kaman z testem
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-05 o 20:08 |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi robiłam taki hmmm elektroniczny. Zamiast dwóch kresek "Pregnant +3" to stwierdził że trojaczki ![]() Mój właśnie siedzi w sieci i robi listę zakupów spożywczych. Coby wszystko co zdrowe miała pod ręką. To takie urocze że aż upierdliwe ![]() Nie wiem jak w Irlandii ale tu w Anglii nie robią badania przed 12 tygodniem (no chyba że się trafi na pogotowie np. z mocnym krwawieniem). Wiec... poczekamy. Jak chyba Dzitkę w maju dopiero zobaczę.
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-04-05 o 20:25 |
|
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
poki torbiele nie zanikna a nalepiej dopiero po szwie jak nie bedzie dalej przeciwskazan, TŻ nic nie mówi ale podejrzanie zawsze sie plecami do mnie układa do spania
|
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
witam sie
i witam nasze nowe mamusie gratulacje ![]() dostałam dzisiaj wezwanie na usg nareszcie A za tydzień kochane lecę na trochę opóźniona ale za to wymarzona podroż poślubna I tu mam do was pytanie jak to jest z tym opalaniem w ciąży?? czytałam trochę w necie i wiem ze nie wolno przesadzać ale nic konkretnego nie wiem a żeby zapytać sie położnej to kompletnie zapomniałam, |
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się (mój "chowa antenkę")Mi lekarz zalecił brak seksu zanim jeszcze zaszłam w ciążę. Przy PCOS trzeba uważać. A po za tym powiedział że jeśli zrobię wszystko co w mojej mocy by utrzymać Dzidzię, to tragedia mnie nie dobije aż tak bardzo jak by przybiła gdybym mogła sobie coś zarzucić.(Wiecie. A było nie dźwigać/seksu uprawiać/jeśc ostro to może by było OK) ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
(ja nawet myje się w chłodnej wodzie, może przesadzam, możePrzegrzanie - be Plamy posłoneczne występują częściej u ciężarnych niż "normalnie". No ale nie ma co przesadzać. Duży kapelusz, filtr , lekka sukienka i ciesz się Podróza Poślubną
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pegy a co to jest to PCOS??? mi dokuczają mdłości ale brak wymiotów na szczęście tylko mi sie strasznie odbija..... dzisiaj byłam w labolatorium zrobic badania co gin zalecił i zostawiłam prawie 260 zł
|
|
#1815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkie to, mój też mi teraz świruje, zebym warzywa i owoce ekologiczne/organiczne kupowała ![]() Ja już byłam u polskiego gina widziałam pęcherzyk a teraz w niedzielę jade zobaczyć serduszko A Ty nie wybierasz się do polskiego lekarza?? Ja bym aż tyle nie wytrzymała ![]() Tu przed 12tc ciąża sie nie liczy na szczęście sa polscy lekarze Cytat:
A gdzie się wybieracie na wakacje?? Ja miałam lecieć 23 kwietnia do Polski ale zrezygnowałam, bo latanie w I trymestrze jest niewskazane Bilety przepadną, ale dzidzia najważniejsza A opalać się nie można w ciąży... nie znaczy to ,że musisz non stop w cieniu siedzieć, tylko się nie wystawiać za dużo na słońce ![]() Ja narazie nie mam wanny, a prysznice biorę bardzo ciepłe, bo cały czas mi zimno. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-05 o 21:00 |
||
|
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem,ze jak nie wolno to nie wolno ale jak wolno a sie nie chce,to czasem lepiej sie przemoc Bo facet sie poczuje wykorzystany-zaplodnil i macie go w d..e Ja na szczescie na libido nie narzekam, ale z autopsji wiem,ze po porodzie to nie ma czasu i checi na seks,ze wzgledu na zmeczenie wiec wole w czasie ciazy wykorzystac Nie odpychajcie dziewczyny facetow,bo jak pojawiaja sie dzieci,wiele zwiazkow sie rozpada.Bo kobieta w ciazy miesiacami nie chce,po porodzie wazne jest tylko dziecko i zmeczenie tez robi swoje.To zabojcze dla zwiazku.A nie bedziemy tylko rodzicami,ale nadal zona. Tak sie wymadrzylam Poprostu widze,co sie dzieje wokol mnie u znajomych po pojawieniu sie dzieci.W ciazy nie powinno sie opalac,bo skora jest wrazliwa,moga pojawic sie plamy i rozne pigmentacje.Wysoki filtr koniecznie. |
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka odradzała a też się nastawiłam, że polecę, czytałam trochę o tym i jednak się wstrzymam. A miałabym lecieć w 11tc...Możliwe, że w czerwcu skoczę sobie na tydzień do Polski, ale to jeszcze nie wiadomo.
|
|
|
|
#1820 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, ale naprodukowałyście stron :0 nie bylo mnie kilka dni, a nadrabianie zajęło mi ponad godzinkę
![]() Cytat:
Tż nie miał nic do powiedzenia, bo przy córci ja wybierałam imię, choc przy synku tez pewnie wybiorę ja teraz mam przeczucie, ze bedzie to synek, choć patrzac na mój brzuchol wydaje mi się, że chowają się tam co najmniej bliźniaki jest olbrzymi Cytat:
moja 3 latka wybrala juz imię Staś a dla dziewczynki Bella ![]() Cytat:
Cytat:
na mdlości polecam herbatke z imbiru tartego i paluszki chlebowe z biedronki u mnie to działa Cytat:
u mojej kuzynki lekarz stwierdzil, ze bedzie dziewczynka i oni wszystko w różu przygotowali, jeszce przed porodem lekarz mówił, że na usg widzi dziewczynkę, a urodzil im sie synek, jej mąż gdyby nie był przy porodzie nie uwierzyłby w to ja jestem z okolic Wałbrzycha ![]() Cytat:
a brzuchol przestal mnie boleć jakieś 2-3 dni temu, az się zaniepokoilam tym odmiennym stanem Cytat:
a co zrobisz, jak wtedy dwoje uwiesi ci się na nogach ? Cytat:
Emilka ja na początku opisywałam swój przypadek, jak lekarz najpierw stwierdził chorbe ciążową, a potem drugi lekarz puste jajo płodowe i przepisał mi leki poronne, ale mnie coś tkneło i poszłam do innego lekarza, który stwierdzil ciąże, mało tego 2 dni temu byłam na kolejnej wizycie i ta ciąże potwierdził, nawet stwierdzil, że w moim przypadku nie ma mowy o pomyłce w dacie porodu P.S wcześniej pisałam z innego nicka blistex, ale juz teraz bedę tylko tego uzywała, bo tamten mam zainstalowany w pracy, do tego co mam w domu nie mam mozliwości zmienienia hasła, a nie pamiętam go , a ze już jestem na L4, to z neta bede tylko korzystała w domku a ja zapomniaąłm, ze galaretkę do ciasta wystawiłam za okno żeby szybciej stężała, no i stężała na amen i teraz wszystko zaczynać od nowa trzeba
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chciałabym zobaczyć Dzidkę, wiedzieć że naprawdę tam jest, że serducho bije itp. Jednak wstrzymam się z prywatnymi wizytami puki wszystko jest OK. Jak już pisałam nie chcę zbyt często robić USG (długa rozmowa z pewnym doświadczonym lekarzem uświadomiła mi kilka spraw) a po za tym mieszkam w małym miasteczku i nie ma tu Polskich lekarzy. Najbliższy jest 3 mil ode mnie. Jesli naprawdę nie będę musiała nie wsiąde do auta/autobusu/pociągu. Mam megaśną chorobe lokomocyjną (haftuje już po 2-3 milach
). Nie będąc w ciąży wrzuciłaby Awiomarin, w ciąży nie będę ryzykować. Nie chcę narażać siebie i Dzidki na takie sensacje ![]() basiula19 Basieńko PCOS to zespół wielotorbielowatych jajników. Najkrócej mówic trudno zajść w ciążę i dość trudno ją utrzymać. Ja wierzę że jednak będzie dobrze. Musi Ucieka z wielkim kubkiem herbaty na film. Miłego Wieczoru Mamuśki
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
15 kg nosic nie zamierzam,szczegolnie ze on duzy,bo ma juz metr wysokosci.Wiec dwoje wisiec nie bedzie Daniel wisial tak od roku do 20 miesiecy. Na mojego jeszcze zbytnio nie dziala,jak sie z bezsilnosci poplacze.Tzn.podejdzie,pr zytuli,przeprosi a za dwie minuty robi to samo Na szczescie mam wrazenie,ze robi sie coraz madrzejszy wiec moze wkrotce zareaguje jak twoja.Moj niedawno skonczyl dwa latka.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-05 o 22:10 |
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie masz racje i też widze to w otoczeniu.....my nie mieliśmy z tym problemów hehehe jestem żoną i matką ![]() Cytat:
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
dziewuszki, jak macie profil na fb to kliknijcie prosze lubie to pod moim komenntarzem (paulina siwek )
,bierzemy udział w konkursie z synkiem http://www.facebook.com/photo.php?fb...r¬if_t=like
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas takowego wymuszania nie ma, bo ja na to nie reaguje wręcz wtedy jest moja reakcja w przeciwną stronę.
|
|
#1826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja mam ciąże pojedynczą , nie potrójną to może u Ciebie będzie trzymało dłużej Co do skanu ja miałam chyba 10t6dni jakos tak . Tak naprawdę zależy kiedy mają wolne terminy . Zresztą tu nigdy nie wiadomo .. Powinnaś powiedzieć GP jak długo się starałaś , dlaczego i może zostaniesz od razu inaczej zaszufladkowana , życze Ci tego ![]() CZarodziejka1 ; Pomadka - Gratuluję udanych wizyt , oby więcej takich Maomi - ja tez czuję takie rozciąganie , ale my się już śmiejemy że to dzidzia kłuje bo mama głupio gada Kurde mi się już tak ten czas dłuzy .. wydaje mi się że od 3 tygodni ciagle jest 14 tydzień .. Cytat:
Cytat:
I nie martw się lataniem , mi lekarz to samo powiedział , jeśli ciążą nie jest zagrozona lec gdzie chcesz ![]() Cytat:
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja widziałam ostatnio papaje chyba w kauflandzie na promocji ale czytałam ze powoduje ona skurcze macicy i nie powinno sie jej jeść. tak samo z ananasem a mam na niego straszna ochote. co o tym myślicie ?
|
|
#1828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trele-bo faceci czasem maja opory,by dziecka nie skrzywdzic.Przydalby mu sie wyklad z anatomii wy zobaczyl,ze dziecko jednak jest dobrze chronione i seksem nic mu nie zrobi. A co do klucia i rozciagania sie macicy-mnie w tej ciazy kluje o wiele mniej niz w pierwszej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-06 o 08:28 |
||
|
|
|
#1829 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie w ten weekendowy poranek
![]() Ja już nie mogę się doczekać wtorkowego usg. Do tego wszystkiego jesteśmy w trakcie zakupu mieszkania i wszystko to jest tak stresujące, że wczoraj nie wytrzymałam i przebeczałam całe popołudnie ![]() A jak już się ogarnęłam troszkę to poszłam do sklepu i kupiłam 3 bodziaki dla maleństwa... tak na poprawę humoru. słoneczka dużo życzę na ten weekend PS. Zachorowałam na ciążowe ciuchy... Manię jakąś mam ;-) ostatnio poluje na http://allegro.pl/hot-b-p-c-mama-tun...119525422.html co sądzicie ? Edytowane przez annayake Czas edycji: 2013-04-06 o 09:58 |
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!
Jak to dobrze mieć wolną sobotę Co do przytulasków to nam gin zabrobiła narazie. Więc jesteśmy w celibacie Może jak zobaczymy serducho to przyzwolenie już będzie.De28 strasznie mądrze gadasz w tym temacie De Twój synuś jest uroczy! Mały blondasek - jak na niego patrzę to aż mi na serduchu miękko! Gratuluję tego brzdąca! Annayake ja mam wizyte w środę i też już się nie mogę doczekać! Już bodziaki kupiłaś? Te maciupkie ubranka są booooskie, ale jeszcze się wstrzymam. Co do ciuszków ciążowych to ciekawa jestem kiedy zwykłe ubrania zrobią się ciasnawe i trzeba będzie się za czymś rozejrzeć. Ostatnio oglądalam na stronie H&M ale to tak z ciekawości. Ta tunika z linka ma fajny krój, ale wydaje mi się, że to będzie taka cieniutka, kiepskiej jakości bawełna... Wczoraj pisałam, że objawów ciążowych prawie nie mam, a dzisiaj przy śniadaniu rozryczałam się jak bóbr... Powód niby był, mała sprzeczka z tż, a właściwie osamotnienie ale normalnie nigdy bym aż tak nie zareagowała... Wczoraj wieczorem też mi łezki poleciały o byle co, ale dzisiaj to jakaś masakra. Też jesteście takie wrażliwe??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

ciekawa jestem do kiedy ja będe musiała brać 

Kwasior taki że pysk wykręca. Niebo w gembie
współczuję mężowi 
poki torbiele nie zanikna a nalepiej dopiero po szwie jak nie bedzie dalej przeciwskazan, TŻ nic nie mówi ale podejrzanie zawsze sie plecami do mnie układa do spania

na szczęście sa polscy lekarze
Bilety przepadną, ale dzidzia najważniejsza 
KCIUKI DLA ANI