Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 19:29   #1801
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Antibia-no pytania niezle. Szczegolnie z toaleta.Pewnie mamusie w domu codzien z domestosem biegaja

Ale wziela mnie chcica na tzeta,nie pozwolilam sie mu nawet rozebrac,w poprzedniej ciazy bylo podobnie

Lekarka przepisala mi na mdlosci taka emulsje z mentolem.Wzielam ja,ale konsystencje ma przeokropna,ze prawie zwrocilam,bee.Ale pomogla.Zobaczymy jutro.

Ja zajadam sie owocami.Dzis mango,papaja,pomarancze,w inogrona,sliwki i banany.Niech sie zacznie sezon na owoce,to bedzie taniej.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:37   #1802
paulinaizabela
Zakorzenienie

Antibia hahaha nieźle z tym zebraniem

De zazdraszczam seksiku...u mnie już 6 tygodni posuchy i nie wiadomo jeszcze ile mnie czeka
Stary 2013-04-05, 19:43   #1803
ryba91
Zakorzenienie

Wam też tak przez te reklamy wizaż szwankuje? czy tylko u mnie coś jest nie halo ?

hahaha, inteligencja niektórych rodziców jest powalająca. Miałam w klasie kolegę, ktorego mamusia bała się zostawić na kilka godzin w szkole i 2 razy na dzień przychodziła do szkoły w odwiedziny Najlepsze jej zawsze wymówki jak trafiłą na lekcję : bo Jacuś śniadanka zapomniał, bo Jacusia główka boli to mu Apapku przyniosłam
najlepsze że byliśmy w 2 klasie GIMNAZJUM

Głowa mi pęka.
Stary 2013-04-05, 19:48   #1804
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Antibia hahaha nieźle z tym zebraniem

De zazdraszczam seksiku...u mnie już 6 tygodni posuchy i nie wiadomo jeszcze ile mnie czeka

A dlaczego posucha?Jezu,ja bym tyle nie wytrzymala Po porodzie juz po 3 tygodniach dorwalam tzeta

Ryba,ze co?W gimnazjum?W gimnazjum to ja juz po szkole pracowalam,sama gotowalam i pomagalam rodzicom.Jejciu,ale go rozpuscili.Sierote zrobili.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-05, 19:52   #1805
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A dlaczego posucha?Jezu,ja bym tyle nie wytrzymala Po porodzie juz po 3 tygodniach dorwalam tzeta

Ryba,ze co?W gimnazjum?W gimnazjum to ja juz po szkole pracowalam,sama gotowalam i pomagalam rodzicom.Jejciu,ale go rozpuscili.Sierote zrobili.
Teoretycznie nie ma przeciwskazań, ale biorę 3x dziennie luteinę dopochwowo i ginka stwierdziła, że lepiej nie, bo przypałęta się jakaś infekcja...nie wiem do kiedy będę je brała, ale czytałam, że nawet do 20tc

Ryba współczuję koledze
Stary 2013-04-05, 19:54   #1806
De28
Wtajemniczenie

Ja tez bralam luteine i na szczescie infekcji nie bylo.Wczoraj dopiero przestalam

Daniel

Christian
Stary 2013-04-05, 19:57   #1807
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bralam luteine i na szczescie infekcji nie bylo.Wczoraj dopiero przestalam
Ooo to szybko ciekawa jestem do kiedy ja będe musiała brać

Wolę nie ryzykować... nie mam zamiaru jeszcze się z infekcją męczyć
Stary 2013-04-05, 20:01   #1808
_Peggy
Zakorzenienie

Piszecie o chęci na TŻa.... zazdroszczę. Mi na tydzień przed zrobieniem testu libido spadło do zera A zawsze było wysoko. Samego stosunku z resztą się boję, ale nawet nie chce mi się myśleć o "innych czynnościach erotycznych"

Zrobiłam sobie koktail z mrożonych owoców (maliny, jeżyny, pożeczka itp.) i... to jest to Kwasior taki że pysk wykręca. Niebo w gembie

16.04 mam dopiero wizytę u GP, On mnie skieruje do położnej (nie przyjmie wcześnij niż w 7 tyg.) Eh tyle czekania... Szczerze ciut zazdroszczę że nie mogę mieć już USG (choć uważam że zbyt częste są niezdrowe, a wręcz groźne

paulinaizabela Długie starania, ale owoce będą słodkie. Szok to przeżył mój mąż. Ja mu test w garść a ten "ale co oznaczją dwie kreski? a że ciąża, a napewno? Boże będę ojcem"
Stary 2013-04-05, 20:06   #1809
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Piszecie o chęci na TŻa.... zazdroszczę. Mi na tydzień przed zrobieniem testu libido spadło do zera A zawsze było wysoko. Samego stosunku z resztą się boję, ale nawet nie chce mi się myśleć o "innych czynnościach erotycznych"

Zrobiłam sobie koktail z mrożonych owoców (maliny, jeżyny, pożeczka itp.) i... to jest to Kwasior taki że pysk wykręca. Niebo w gembie

16.04 mam dopiero wizytę u GP, On mnie skieruje do położnej (nie przyjmie wcześnij niż w 7 tyg.) Eh tyle czekania... Szczerze ciut zazdroszczę że nie mogę mieć już USG (choć uważam że zbyt częste są niezdrowe, a wręcz groźne

paulinaizabela Długie starania, ale owoce będą słodkie. Szok to przeżył mój mąż. Ja mu test w garść a ten "ale co oznaczją dwie kreski? a że ciąża, a napewno? Boże będę ojcem"

Ja w sumie też nie mam ochoty ostatnio i się trochę boję współczuję mężowi

Mi małż ostatnio pyszną sałatkę owocową zaserwował dziś chyba też się na taką skuszę

Ja jeszcze nie byłam tu u GP...w przyszłym tygodniu dopiero pójdę i tak wezwanie do szpitala na usg chyba dopiero w 12tc dostanę

haha moj tak samo nie wiedział o co kaman z testem

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-05 o 20:08
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:23   #1810
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie też nie mam ochoty ostatnio i się trochę boję współczuję mężowi

Mi małż ostatnio pyszną sałatkę owocową zaserwował dziś chyba też się na taką skuszę

Ja jeszcze nie byłam tu u GP...w przyszłym tygodniu dopiero pójdę i tak wezwanie do szpitala na usg chyba dopiero w 12tc dostanę

haha moj tak samo nie wiedział o co kaman z testem
Facety
Drugi robiłam taki hmmm elektroniczny. Zamiast dwóch kresek "Pregnant +3" to stwierdził że trojaczki Póżniej udawał że to był żart ale ja tam swoje wiem

Mój właśnie siedzi w sieci i robi listę zakupów spożywczych. Coby wszystko co zdrowe miała pod ręką. To takie urocze że aż upierdliwe

Nie wiem jak w Irlandii ale tu w Anglii nie robią badania przed 12 tygodniem (no chyba że się trafi na pogotowie np. z mocnym krwawieniem). Wiec... poczekamy. Jak chyba Dzitkę w maju dopiero zobaczę.

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-04-05 o 20:25
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:27   #1811
Antibia86
Rozeznanie

sex....toz to mitologia dla mnie lekarz powiedział poki torbiele nie zanikna a nalepiej dopiero po szwie jak nie bedzie dalej przeciwskazan, TŻ nic nie mówi ale podejrzanie zawsze sie plecami do mnie układa do spania
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:35   #1812
Nesu
Raczkowanie

witam sie i witam nasze nowe mamusie gratulacje
dostałam dzisiaj wezwanie na usg nareszcie fartem mi sie udało ide 25 kwietnia a 26 lece do polski.
A za tydzień kochane lecę na trochę opóźniona ale za to wymarzona podroż poślubna juz nie mogę sie doczekać.
I tu mam do was pytanie jak to jest z tym opalaniem w ciąży?? czytałam trochę w necie i wiem ze nie wolno przesadzać ale nic konkretnego nie wiem a żeby zapytać sie położnej to kompletnie zapomniałam,
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:43   #1813
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
sex....toz to mitologia dla mnie lekarz powiedział poki torbiele nie zanikna a nalepiej dopiero po szwie jak nie bedzie dalej przeciwskazan, TŻ nic nie mówi ale podejrzanie zawsze sie plecami do mnie układa do spania
Kochana torbiel to nie przelewki. Musisz bardzo uważać
Niech się obraca, może to foch a może zwyczajnie nie chce Cię drażnić swoim napięciem (mój "chowa antenkę")

Mi lekarz zalecił brak seksu zanim jeszcze zaszłam w ciążę. Przy PCOS trzeba uważać. A po za tym powiedział że jeśli zrobię wszystko co w mojej mocy by utrzymać Dzidzię, to tragedia mnie nie dobije aż tak bardzo jak by przybiła gdybym mogła sobie coś zarzucić.(Wiecie. A było nie dźwigać/seksu uprawiać/jeśc ostro to może by było OK)

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj wezwanie na usg nareszcie fartem mi sie udało ide 25 kwietnia a 26 lece do polski.
A za tydzień kochane lecę na trochę opóźniona ale za to wymarzona podroż poślubna juz nie mogę sie doczekać.
I tu mam do was pytanie jak to jest z tym opalaniem w ciąży?? czytałam trochę w necie i wiem ze nie wolno przesadzać ale nic konkretnego nie wiem a żeby zapytać sie położnej to kompletnie zapomniałam,
Ja bym się nie opalała (ja nawet myje się w chłodnej wodzie, może przesadzam, może
Przegrzanie - be
Plamy posłoneczne występują częściej u ciężarnych niż "normalnie".
No ale nie ma co przesadzać. Duży kapelusz, filtr , lekka sukienka i ciesz się Podróza Poślubną
Stary 2013-04-05, 20:47   #1814
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Antibia-no pytania niezle. Szczegolnie z toaleta.Pewnie mamusie w domu codzien z domestosem biegaja

Ale wziela mnie chcica na tzeta,nie pozwolilam sie mu nawet rozebrac,w poprzedniej ciazy bylo podobnie

Lekarka przepisala mi na mdlosci taka emulsje z mentolem.Wzielam ja,ale konsystencje ma przeokropna,ze prawie zwrocilam,bee.Ale pomogla.Zobaczymy jutro.

Ja zajadam sie owocami.Dzis mango,papaja,pomarancze,w inogrona,sliwki i banany.Niech sie zacznie sezon na owoce,to bedzie taniej.
u nas to samo heheeh w pierwszej ciąży to dziewczynom libido spadało poniżej zera a ja jak zboczeniec sie czułam bo mi sie zawsze chciało jak tż obok sie pojawił a już nie daj boże rozebrany chociaż troszke hehheeh

pegy a co to jest to PCOS???

mi dokuczają mdłości ale brak wymiotów na szczęście tylko mi sie strasznie odbija.....

dzisiaj byłam w labolatorium zrobic badania co gin zalecił i zostawiłam prawie 260 zł

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:52   #1815
Nesu
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

[/COLOR]

Ja bym się nie opalała (ja nawet myje się w chłodnej wodzie, może przesadzam, może
Przegrzanie - be
Plamy posłoneczne występują częściej u ciężarnych niż "normalnie".
No ale nie ma co przesadzać. Duży kapelusz, filtr , lekka sukienka i ciesz się Podróza Poślubną
dokładnie o tym myślałam i tak na pewno zrobię , a co do kąpieli to mam to samo, a uwielbiam gorące kąpiele to teraz dolewam wiecej zimnej wody pielęgniarka moja mi nawet tak poleciła
Stary 2013-04-05, 20:57   #1816
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Facety
Drugi robiłam taki hmmm elektroniczny. Zamiast dwóch kresek "Pregnant +3" to stwierdził że trojaczki Póżniej udawał że to był żart ale ja tam swoje wiem

Mój właśnie siedzi w sieci i robi listę zakupów spożywczych. Coby wszystko co zdrowe miała pod ręką. To takie urocze że aż upierdliwe

Nie wiem jak w Irlandii ale tu w Anglii nie robią badania przed 12 tygodniem (no chyba że się trafi na pogotowie np. z mocnym krwawieniem). Wiec... poczekamy. Jak chyba Dzitkę w maju dopiero zobaczę.
Ooo...myślisz, że masz więcej niż jedno dzieciatko w środku??

Słodkie to, mój też mi teraz świruje, zebym warzywa i owoce ekologiczne/organiczne kupowała

Ja już byłam u polskiego gina widziałam pęcherzyk a teraz w niedzielę jade zobaczyć serduszko

A Ty nie wybierasz się do polskiego lekarza?? Ja bym aż tyle nie wytrzymała

Tu przed 12tc ciąża sie nie liczy na szczęście sa polscy lekarze

Cytat:
O to super, który będziesz miała tc??
A gdzie się wybieracie na wakacje??

Ja miałam lecieć 23 kwietnia do Polski ale zrezygnowałam, bo latanie w I trymestrze jest niewskazane Bilety przepadną, ale dzidzia najważniejsza
A opalać się nie można w ciąży... nie znaczy to ,że musisz non stop w cieniu siedzieć, tylko się nie wystawiać za dużo na słońce

Ja narazie nie mam wanny, a prysznice biorę bardzo ciepłe, bo cały czas mi zimno.

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-05 o 21:00
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:09   #1817
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Ooo...myślisz, że masz więcej niż jedno dzieciatko w środku??

Słodkie to, mój też mi teraz świruje, zebym warzywa i owoce ekologiczne/organiczne kupowała

Ja już byłam u polskiego gina widziałam pęcherzyk a teraz w niedzielę jade zobaczyć serduszko

A Ty nie wybierasz się do polskiego lekarza?? Ja bym aż tyle nie wytrzymała

Tu przed 12tc ciąża sie nie liczy na szczęście sa polscy lekarze

O to super, który będziesz miała tc??
A gdzie się wybieracie na wakacje??

Ja miałam lecieć 23 kwietnia do Polski ale zrezygnowałam, bo latanie w I trymestrze jest niewskazane Bilety przepadną, ale dzidzia najważniejsza
A opalać się nie można w ciąży... nie znaczy to ,że musisz non stop w cieniu siedzieć, tylko się nie wystawiać za dużo na słońce

Ja narazie nie mam wanny, a prysznice biorę bardzo ciepłe, bo cały czas mi zimno.
to będzie 12 tc a lecimy na teneryfę wracamy i 4 dni później lecimy do polski bałam sie o loty w ciąży ale rozmawiałam z moja położna i powiedziała ze to żaden problem i jak najbardziej mogę lecieć i tylko dlatego zdecydowaliśmy ze jednak polecimy
Stary 2013-04-05, 21:17   #1818
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
u nas to samo heheeh w pierwszej ciąży to dziewczynom libido spadało poniżej zera a ja jak zboczeniec sie czułam bo mi sie zawsze chciało jak tż obok sie pojawił a już nie daj boże rozebrany chociaż troszke hehheeh
No to jak ja
Ja rozumiem,ze jak nie wolno to nie wolno ale jak wolno a sie nie chce,to czasem lepiej sie przemoc Bo facet sie poczuje wykorzystany-zaplodnil i macie go w d..e Ja na szczescie na libido nie narzekam, ale z autopsji wiem,ze po porodzie to nie ma czasu i checi na seks,ze wzgledu na zmeczenie wiec wole w czasie ciazy wykorzystac Nie odpychajcie dziewczyny facetow,bo jak pojawiaja sie dzieci,wiele zwiazkow sie rozpada.Bo kobieta w ciazy miesiacami nie chce,po porodzie wazne jest tylko dziecko i zmeczenie tez robi swoje.To zabojcze dla zwiazku.A nie bedziemy tylko rodzicami,ale nadal zona. Tak sie wymadrzylam Poprostu widze,co sie dzieje wokol mnie u znajomych po pojawieniu sie dzieci.

W ciazy nie powinno sie opalac,bo skora jest wrazliwa,moga pojawic sie plamy i rozne pigmentacje.Wysoki filtr koniecznie.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-05, 21:17   #1819
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
to będzie 12 tc a lecimy na teneryfę wracamy i 4 dni później lecimy do polski bałam sie o loty w ciąży ale rozmawiałam z moja położna i powiedziała ze to żaden problem i jak najbardziej mogę lecieć i tylko dlatego zdecydowaliśmy ze jednak polecimy
Mi lekarka odradzała a też się nastawiłam, że polecę, czytałam trochę o tym i jednak się wstrzymam. A miałabym lecieć w 11tc...Możliwe, że w czerwcu skoczę sobie na tydzień do Polski, ale to jeszcze nie wiadomo.
Stary 2013-04-05, 21:34   #1820
drcron
Zakorzenienie

hej dziewczynki, ale naprodukowałyście stron :0 nie bylo mnie kilka dni, a nadrabianie zajęło mi ponad godzinkę

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
De nie wiem jak u Was ale u nas przy pierwszej ciązy był prawdziwy szał, wszyscy skakali z radości, a teraz szału brak

suer podejście teściów kij im w oko

my w poprzedniej ciąży długo się zastanawialiśmy, jak mi się jakieś imię podobało to tż nie i na odwrót, ale jakoś stanęło na Natalii a teraz chciałabym Olge albo Zuzie ale tż :niee: a chłopak będzie Szczepan tak tak Szczepcio i proszę się nie śmiać to już mamy ustalone od lat
ja od początku w pierwszej ciąży czulam, że to bedzie dziewczynka i moja intuicja sie nie pomyliła, na początku miała byc Nadia, albo Anastazja, ale moja znajoma urodzila ciut wcześniej i nazwała córcię Nadia Anastazja więc nie cicałam, by moje dziecko nazywało się tak samo, potem miała być Amelka, ale bedąc w sklepie uslyszałam jak tato wolał córcię tym imieniem, a jak zobaczyłam dziecko, to się przeraziłam było tak pulchne, że zdecydowałam sie na Julcie Danusie po teściowej Tż nie miał nic do powiedzenia, bo przy córci ja wybierałam imię, choc przy synku tez pewnie wybiorę ja
teraz mam przeczucie, ze bedzie to synek, choć patrzac na mój brzuchol wydaje mi się, że chowają się tam co najmniej bliźniaki jest olbrzymi

Cytat:
Po pierwszej ciazy czy po drugiej?
Mi sie jakos w tej ciazy nie spieszy.Rodzice jak zwykle sie i tak nie zainteresuja,synka widzieli 2 razy w zyciu.A tescie sie uciesza i na tym sie skonczy.Ostatnio tekst tescia mnie rozwalil na lopatki.Pytam sie go jak sie czuje w ciazy nasza wspolna znajoma.Ma prawie 40 lat i stad sie tez interesuje.On mowi:a jak sie ma czuc?To pozytywna osoba wiec i ciaze przechodzi dobrze.Ze to tylko zalezy od naszego nastawienia jak sie czujemy W cudzyslowie mial na mysli moja ciaze,gdzie pierwsze 3 miesiace czulam sie okropnie,bo mdlosci i co chwile do kibelka a ostatnie dwa miesiace mialam bole krzyzowe i rwe kulszowa. Wiec ona pewnie tego wszystkiego miec nie bedzie.Kurcze albo sie czlowiek zle czuje albo nie.Albo zwraca nocami,albo nie.Nie mam pojecia co to ma wspolnego z nastawieniem

Mysleliscie juz o imionach dla dzieci?Z pierwszym dzieckiem wogole nie mialam watpliwosci a teraz nijak nie moge znalezc cos co mi sie podoba i bylo w miare miedzynarodowe. Niemieccy nauczyciele musza nie miec trudnosci z wymowa i pisownia imienia.

Mysle nad Kornelia -Cornelia-Coni
Wiktoria, ale tu sie pisze przez V
Julia
Inne polskie imiona niestety pisze sie calkiem inaczej a tak bym chciala np Gosie.

Z meskich
Robert, Lorenz, Aleksander,Maksymilian. Ale tez sie troche inaczej pisze oprocz dwoch pierwszych. Mam czas,ale mysle juz od kilku miesiecy i nic mi nie przychodzi do glowy.
mi się bardzo podoba Kornel, Maksymiliam, albo Antoni
moja 3 latka wybrala juz imię Staś a dla dziewczynki Bella

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co wiecie i uważacie o depilacji woskiem lub depilatorem w ciąże? bezpieczne? Czy ból jest ok? Nie wywoła skurczy?
ja przed ciąża uzywałam laserowej, ale teraz chyba na krem sie przerzucę, bo nie wiem czy to bezpieczne dla maluszka

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Witam kochane. Jestem w trochę lepszym humorze, tylko jeszcze w łóżku leże. Niestety śniadanie muszę jeść w łóżku, bo inaczej mnie mdli.

Trele to nawet nie było brudzenie, trochę śluzu na papierze, na bieliźnie nic. Jednorazowo się pokazało i już nie było w ogóle od wczoraj rana.

Co do palenia mam ten sam problem, na początku ciąży nie paliłam, bo mnie okropnie mdliło, a teraz jak mi przeszło mniej więcej to mnie ciągnie. I to bardzo.

Te co borykają się z zaparciami, ja wczoraj zalałam śliwki suszone wodą, rano to wypiłam i zjadłam dwie śliwki, a na sniadanie zrobiłam sobie owsiankę z kiwi i łyżką jogurtu nat, i byłam w wc.
ja tez kilka razy tylko w toalecie zauważylam u siebie brunatnego śluzu, powiedziaąłm o tym doktorowi i dał mi duphaston 2x1
na mdlości polecam herbatke z imbiru tartego i paluszki chlebowe z biedronki u mnie to działa

Cytat:
Ja od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak.Teraz mam mieszane uczucia.Moja znajoma czula ze bedzie dziewczynka,lekarze mowili ze dziewczynka,a po porodzie polozyli jej na piersi ...chlopca
ja w pierwszej ciąży czułam, ze bedzie dziewczynka i jest dziewczynka, teraz czuje, że bedzie chlopiec i mam nadzieję, ze się nie pomylę
u mojej kuzynki lekarz stwierdzil, ze bedzie dziewczynka i oni wszystko w różu przygotowali, jeszce przed porodem lekarz mówił, że na usg widzi dziewczynkę, a urodzil im sie synek, jej mąż gdyby nie był przy porodzie nie uwierzyłby w to

Cytat:
a jest ktos z Wrocławia?
ja jestem z okolic Wałbrzycha

Cytat:
brzuch nie boli mnie już tak mocno ale za to mam dziwne bóle w okolicy lędzwiowej z promieniowaniem do nóg-aż mi uda dretwieją....na początku myslałam że to może od tego leżenia ale to sie robi coraz bardziej dokuczliwe....może to nerki??
ja takie bóle miałam w pierwszej ciąży tak zawane bóle tylkowe chodzilam na to na masaże
a brzuchol przestal mnie boleć jakieś 2-3 dni temu, az się zaniepokoilam tym odmiennym stanem

Cytat:
Ja nie moge patrzec na ryby i ryz.Normalnie odruch wymiotny.Owoce jedynie i soki mi wchodza,zupy,wszystko co w miare plynne.
Niestety nie wyglada a byloby mniej depresji gdyby macierzynstwo nie bylo pokazywane w taki rozowy sposob.My mamy od miesiecy bunt dwulatka jazda bez trzymanki.Jestesmy konsekwentni ale maly co chwile nas testuje.Wszystko siam,nie to co my chcemy,zawsze odwrotnie szalu mozna dostac. Szczegolnie jak sie chce gdzies wyjsc.

Mnie przy jedynaku dobijalo jeczenie.Czlowiek ma do zrobienia tyle rzeczy a tu dziecko jeczy i wisi na tobie. A nie mozna przeciez sie z dzieckiem caly czas bawic,cos w domu tez trzeba zrobic.A tak jak bedzie starszak,to go w to wrobie tzn.mam nadzieje,ze drugie uczepi sie na nim a nie na mnie. Pewnie beda juz klotnie jak drugie bedzie raczkowac,bo mu budowle burzy i zabawki zabiera.Ehh Im czlowiek starszy,tym bardziej sie przyzwyczaja do ciszy w domu a tu nagle wrzaski caly dzien.Piekny byl okres macierzynstwa tak pomiedzy 3-9 miesiacem zycia.Wiecznie usmiechniete i zadowolone dziecko,jak z reklamy. Jak mi maly daje w kosc to wyciagam album i wracam do tego czasu.Daje mi sile by walczyc z moim buntownikiem.
Moj maz czesto w rozjazdach,dobrze ze chociaz malego do lozka kladzie.
Ja depresji po porodzie chyba..nie mialam.Ale duzo ciezkich chwil.Najpierw kolki malego,alergie,wysypki i diety,bo nie wiadomo bylo od czego (na wiele produktow reagowal bolem brzucha) a potem sama z dzieckiem w tygodniu i weekendowe malzenstwo przez kilka miesiecy.Na leb mi juz padalo.Tym bardziej, ze po porodzie wiekszosc znajomych nagle przestala miec czas.

Szybko zaczal przesypiac noce ale podczas zabkowania zdarzalo sie,ze nocami plakal przez dwa tygodnie.Ale tylko przy trzonowcach.Nie moge narzekac, ale nie powiem ze sie w tym czasie wysypialam.

emilka--jak sie w tej ciazy czujesz?
u nas ostatnio pojawił się bunt trzy latka, ale jak szybko przyszedł tak szybko sobie poszedł. Pewnego dnia nie wytrzymalam juz histerii mojego dziecka , usiadłam i zaczęłam plakać z bezsilności, ona to zauwazyła w sekunde sie uspokoila podeszła do mnie i powiedziała" mamusiu przepraszam, że doprowadzila cie do łez, będę już grzeczna " i od tego dnia moje dziecko sie odmieniło. Jedyne co to ne moge jej w zaden sposob wytlumaczyć, ze doktor zabronił mi ją nosić, ale może za jakis czas sie do tego przyzwyczai
a co zrobisz, jak wtedy dwoje uwiesi ci się na nogach ?

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka,
wróciłam z wizyty na NFZ, ale pan powiedział, że usg dopiero w 1 1tygodniu, bo tak jest w nfz ale powiedział, że za 70 zł wykona mi je, więc mam już zdjęcia mojego Bąbla Taka kruszyneczka, ale widać ją od razu. TP mam jak na razie na 29.11. chociaż USG pokazuje, że to 20.12 maluszek ma 4 mm i Pan stwierdził, że to taki 4/5 tydzień, chociaż wpisał 5/6 bo według OM tak jest. Następna wizyta 30.04 I tyyle badań so zrobienia
a w załączniku mój Bąbel
śliczny babelek

Emilka ja na początku opisywałam swój przypadek, jak lekarz najpierw stwierdził chorbe ciążową, a potem drugi lekarz puste jajo płodowe i przepisał mi leki poronne, ale mnie coś tkneło i poszłam do innego lekarza, który stwierdzil ciąże, mało tego 2 dni temu byłam na kolejnej wizycie i ta ciąże potwierdził, nawet stwierdzil, że w moim przypadku nie ma mowy o pomyłce w dacie porodu

P.S wcześniej pisałam z innego nicka blistex, ale juz teraz bedę tylko tego uzywała, bo tamten mam zainstalowany w pracy, do tego co mam w domu nie mam mozliwości zmienienia hasła, a nie pamiętam go , a ze już jestem na L4, to z neta bede tylko korzystała w domku

a ja zapomniaąłm, ze galaretkę do ciasta wystawiłam za okno żeby szybciej stężała, no i stężała na amen
i teraz wszystko zaczynać od nowa trzeba

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:37   #1821
_Peggy
Zakorzenienie

Bardzo chciałabym zobaczyć Dzidkę, wiedzieć że naprawdę tam jest, że serducho bije itp. Jednak wstrzymam się z prywatnymi wizytami puki wszystko jest OK. Jak już pisałam nie chcę zbyt często robić USG (długa rozmowa z pewnym doświadczonym lekarzem uświadomiła mi kilka spraw) a po za tym mieszkam w małym miasteczku i nie ma tu Polskich lekarzy. Najbliższy jest 3 mil ode mnie. Jesli naprawdę nie będę musiała nie wsiąde do auta/autobusu/pociągu. Mam megaśną chorobe lokomocyjną (haftuje już po 2-3 milach). Nie będąc w ciąży wrzuciłaby Awiomarin, w ciąży nie będę ryzykować. Nie chcę narażać siebie i Dzidki na takie sensacje

basiula19 Basieńko PCOS to zespół wielotorbielowatych jajników. Najkrócej mówic trudno zajść w ciążę i dość trudno ją utrzymać. Ja wierzę że jednak będzie dobrze. Musi

Ucieka z wielkim kubkiem herbaty na film. Miłego Wieczoru Mamuśki
Stary 2013-04-05, 22:08   #1822
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
na mdlości polecam herbatke z imbiru tartego i paluszki chlebowe z biedronki u mnie to działa

u nas ostatnio pojawił się bunt trzy latka, ale jak szybko przyszedł tak szybko sobie poszedł. Pewnego dnia nie wytrzymalam juz histerii mojego dziecka , usiadłam i zaczęłam plakać z bezsilności, ona to zauwazyła w sekunde sie uspokoila podeszła do mnie i powiedziała" mamusiu przepraszam, że doprowadzila cie do łez, będę już grzeczna " i od tego dnia moje dziecko sie odmieniło. Jedyne co to ne moge jej w zaden sposob wytlumaczyć, ze doktor zabronił mi ją nosić, ale może za jakis czas sie do tego przyzwyczai
a co zrobisz, jak wtedy dwoje uwiesi ci się na nogach ?
Daniel na szczescie juz bawi sie sporo sam,musi sie tylko min 2 godziny wybiegac na dworzu,wtedy jest spokojniejszy.Na nodze juz mi nie wisi,nosic go tez nie nosze,bo jak zaczal wymuszac,to mu to z glowy wybilam 15 kg nosic nie zamierzam,szczegolnie ze on duzy,bo ma juz metr wysokosci.Wiec dwoje wisiec nie bedzie Daniel wisial tak od roku do 20 miesiecy.
Na mojego jeszcze zbytnio nie dziala,jak sie z bezsilnosci poplacze.Tzn.podejdzie,pr zytuli,przeprosi a za dwie minuty robi to samo Na szczescie mam wrazenie,ze robi sie coraz madrzejszy wiec moze wkrotce zareaguje jak twoja.Moj niedawno skonczyl dwa latka.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-04-05 o 22:10
Stary 2013-04-05, 22:38   #1823
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
No to jak ja
Ja rozumiem,ze jak nie wolno to nie wolno ale jak wolno a sie nie chce,to czasem lepiej sie przemoc Bo facet sie poczuje wykorzystany-zaplodnil i macie go w d..e Ja na szczescie na libido nie narzekam, ale z autopsji wiem,ze po porodzie to nie ma czasu i checi na seks,ze wzgledu na zmeczenie wiec wole w czasie ciazy wykorzystac Nie odpychajcie dziewczyny facetow,bo jak pojawiaja sie dzieci,wiele zwiazkow sie rozpada.Bo kobieta w ciazy miesiacami nie chce,po porodzie wazne jest tylko dziecko i zmeczenie tez robi swoje.To zabojcze dla zwiazku.A nie bedziemy tylko rodzicami,ale nadal zona. Tak sie wymadrzylam Poprostu widze,co sie dzieje wokol mnie u znajomych po pojawieniu sie dzieci.

W ciazy nie powinno sie opalac,bo skora jest wrazliwa,moga pojawic sie plamy i rozne pigmentacje.Wysoki filtr koniecznie.

dokładnie masz racje i też widze to w otoczeniu.....my nie mieliśmy z tym problemów hehehe jestem żoną i matką

Cytat:
Bardzo chciałabym zobaczyć Dzidkę, wiedzieć że naprawdę tam jest, że serducho bije itp. Jednak wstrzymam się z prywatnymi wizytami puki wszystko jest OK. Jak już pisałam nie chcę zbyt często robić USG (długa rozmowa z pewnym doświadczonym lekarzem uświadomiła mi kilka spraw) a po za tym mieszkam w małym miasteczku i nie ma tu Polskich lekarzy. Najbliższy jest 3 mil ode mnie. Jesli naprawdę nie będę musiała nie wsiąde do auta/autobusu/pociągu. Mam megaśną chorobe lokomocyjną (haftuje już po 2-3 milach). Nie będąc w ciąży wrzuciłaby Awiomarin, w ciąży nie będę ryzykować. Nie chcę narażać siebie i Dzidki na takie sensacje

basiula19 Basieńko PCOS to zespół wielotorbielowatych jajników. Najkrócej mówic trudno zajść w ciążę i dość trudno ją utrzymać. Ja wierzę że jednak będzie dobrze. Musi

Ucieka z wielkim kubkiem herbaty na film. Miłego Wieczoru Mamuśki
napewno będzie wszytsko dobrze

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:44   #1824
Antibia86
Rozeznanie

dziewuszki, jak macie profil na fb to kliknijcie prosze lubie to pod moim komenntarzem (paulina siwek )
,bierzemy udział w konkursie z synkiem http://www.facebook.com/photo.php?fb...r&notif_t=like
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:49   #1825
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Daniel na szczescie juz bawi sie sporo sam,musi sie tylko min 2 godziny wybiegac na dworzu,wtedy jest spokojniejszy.Na nodze juz mi nie wisi,nosic go tez nie nosze,bo jak zaczal wymuszac,to mu to z glowy wybilam 15 kg nosic nie zamierzam,szczegolnie ze on duzy,bo ma juz metr wysokosci.Wiec dwoje wisiec nie bedzie Daniel wisial tak od roku do 20 miesiecy.
Na mojego jeszcze zbytnio nie dziala,jak sie z bezsilnosci poplacze.Tzn.podejdzie,pr zytuli,przeprosi a za dwie minuty robi to samo Na szczescie mam wrazenie,ze robi sie coraz madrzejszy wiec moze wkrotce zareaguje jak twoja.Moj niedawno skonczyl dwa latka.
moja w poniedziałek kończy 3 lata, ale jak od urodzenia wisiała na mnie tak jej do teraz zostało ona to taki maminy cycuś jest wszędzie ze mną, sama w pokoju się nie pobawi, bo musi mieć kogos do towarzystwa, nie ważne, czy się z nia bawi czy siedzi obok ktoś musi być, mam nadzieje, że kiedyś jej przejdzie u nas takowego wymuszania nie ma, bo ja na to nie reaguje wręcz wtedy jest moja reakcja w przeciwną stronę.

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 01:22   #1826
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Niedowierzanie to najlepsze słowo opisujące mój obecny stan ducha
Pierwszy test zrobiłam w środę, drugi wczoraj. No i tak chodzę i sprawdzam czy nadal leżą w szufladzie, czy nadal są dwie kreski, czy to czasem nie był sen
Cześć . Witam w naszym gronie i gratuluję tak długo wyczekiwanej dzidzi I trochę Cię zmartwię - te testy elektroniczne niestety znikają , i to szybko , po kilku dniach więc ja żeby mieć pamiątkę sikałam tez na zwykły No ale ja mam ciąże pojedynczą , nie potrójną to może u Ciebie będzie trzymało dłużej
Co do skanu ja miałam chyba 10t6dni jakos tak . Tak naprawdę zależy kiedy mają wolne terminy . Zresztą tu nigdy nie wiadomo .. Powinnaś powiedzieć GP jak długo się starałaś , dlaczego i może zostaniesz od razu inaczej zaszufladkowana , życze Ci tego
CZarodziejka1 ; Pomadka - Gratuluję udanych wizyt , oby więcej takich
Maomi - ja tez czuję takie rozciąganie , ale my się już śmiejemy że to dzidzia kłuje bo mama głupio gada Kurde mi się już tak ten czas dłuzy .. wydaje mi się że od 3 tygodni ciagle jest 14 tydzień ..

Cytat:
Napisane przez Antibia
albo jescze lepsze pytanie- czy na każda klase przypada osobna toaleta??taa na pewno zwlaszcza że szkoła ma ok 32 klasy od 1do 6
haha .. po prostu pekła bym ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Nesu
Podobno nie wolno przegrzewać głowy i brzucha. Chodzi o to żeby temperatura ciała nie wzrosła . A tak od siebie radze Ci tylko dobrze nawilżać twarz , ja przywiozłam w 9 tygodniu z Hiszpani okropne liszaje w okolicach ust i do dziś maja takie dni kiedy pięknie się prezentują
I nie martw się lataniem , mi lekarz to samo powiedział , jeśli ciążą nie jest zagrozona lec gdzie chcesz

Cytat:
Napisane przez De28
No to jak ja
A ja powiem tak A co jak mamuśka ma libido niczego sobie a tatuś się wykręca ? Hm? Nie będę Wam tu teraz się w nocy rozpisywać , jutro mam wolne to Was troszku pomęczę

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 06:12   #1827
koala19
Raczkowanie

Cytat:

ja widziałam ostatnio papaje chyba w kauflandzie na promocji ale czytałam ze powoduje ona skurcze macicy i nie powinno sie jej jeść. tak samo z ananasem a mam na niego straszna ochote.

co o tym myślicie ?
Stary 2013-04-06, 08:24   #1828
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
nie ważne, czy się z nia bawi czy siedzi obok ktoś musi być, mam nadzieje, że kiedyś jej przejdzie u nas takowego wymuszania nie ma, bo ja na to nie reaguje wręcz wtedy jest moja reakcja w przeciwną stronę.
Moj tez tak mial.Bawie sie pare razy intensywnie a potem zachecam do samodzielnej zabawy,dziala

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja widziałam ostatnio papaje chyba w kauflandzie na promocji ale czytałam ze powoduje ona skurcze macicy i nie powinno sie jej jeść. tak samo z ananasem a mam na niego straszna ochote.

co o tym myślicie ?
Sadze,ze nie jesc mozna,tylko nie powinnismy sie wylacznie tym odzywiac

Trele-bo faceci czasem maja opory,by dziecka nie skrzywdzic.Przydalby mu sie wyklad z anatomii wy zobaczyl,ze dziecko jednak jest dobrze chronione i seksem nic mu nie zrobi.

A co do klucia i rozciagania sie macicy-mnie w tej ciazy kluje o wiele mniej niz w pierwszej.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-04-06 o 08:28
Stary 2013-04-06, 09:50   #1829
annayake
Przyczajenie

Witajcie w ten weekendowy poranek
Ja już nie mogę się doczekać wtorkowego usg. Do tego wszystkiego jesteśmy w trakcie zakupu mieszkania i wszystko to jest tak stresujące, że wczoraj nie wytrzymałam i przebeczałam całe popołudnie
A jak już się ogarnęłam troszkę to poszłam do sklepu i kupiłam 3 bodziaki dla maleństwa... tak na poprawę humoru.

słoneczka dużo życzę na ten weekend

PS. Zachorowałam na ciążowe ciuchy... Manię jakąś mam ;-) ostatnio poluje na http://allegro.pl/hot-b-p-c-mama-tun...119525422.html co sądzicie ?

Edytowane przez annayake
Czas edycji: 2013-04-06 o 09:58
annayake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 10:12   #1830
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej mamusie!

Jak to dobrze mieć wolną sobotę

Co do przytulasków to nam gin zabrobiła narazie. Więc jesteśmy w celibacie Może jak zobaczymy serducho to przyzwolenie już będzie.
De28 strasznie mądrze gadasz w tym temacie O faceta trzeba dbać (i na odwrót oczywiście też). Moje libido aktualnie sięga dna, ale i tak coś by trzeba poczynić, żeby mąż był uśmiechnięty - póki się dobrze czuję bo nie wiadomo co będzie potem.

De Twój synuś jest uroczy! Mały blondasek - jak na niego patrzę to aż mi na serduchu miękko! Gratuluję tego brzdąca!

Annayake ja mam wizyte w środę i też już się nie mogę doczekać! Już bodziaki kupiłaś? Te maciupkie ubranka są booooskie, ale jeszcze się wstrzymam. Co do ciuszków ciążowych to ciekawa jestem kiedy zwykłe ubrania zrobią się ciasnawe i trzeba będzie się za czymś rozejrzeć. Ostatnio oglądalam na stronie H&M ale to tak z ciekawości. Ta tunika z linka ma fajny krój, ale wydaje mi się, że to będzie taka cieniutka, kiepskiej jakości bawełna...

Wczoraj pisałam, że objawów ciążowych prawie nie mam, a dzisiaj przy śniadaniu rozryczałam się jak bóbr... Powód niby był, mała sprzeczka z tż, a właściwie osamotnienie ale normalnie nigdy bym aż tak nie zareagowała... Wczoraj wieczorem też mi łezki poleciały o byle co, ale dzisiaj to jakaś masakra. Też jesteście takie wrażliwe??

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości