Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 17:07   #4291
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Dziewczyny to są nas 3 które wracają w pon do pracy? Niegrzeczna, Nisia i ja? To będziemy przeżywać....
dokładnie, ja już o niczym innym nie myślę

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 18:18   #4292
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Trzeba komuś zaufać, mam nadzieję że tym razem diagnoza jest trafna biedne maleństwo...

Podaję - na mleku Holle (jaglaną), i Nominal ryżowo-kukurydzianą - dodaję ją do porcji mm. Do tego dodaję owoce - banana, jabłko, lub ze słoiczka - tak ze 3 łyżki. Potem obiad, i znowu owoc.

Katee - już się zastanawiałam gdzie zniknęłaś mam nadzieję że problemy z gatunku tych rozwiązywalnych?

Afternoon, hej

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Dziewczyny to są nas 3 które wracają w pon do pracy? Niegrzeczna, Nisia i ja? To będziemy przeżywać....
Współczuję Wam dziewczyny rozstan z dzieciaczkami. Jak pomyśle, ze gdy tylko znajdę pracę tez mnie to czeka, to od razu smutno sie robi
Ja dziś miałam 2h wychodne-do lekarza, a po nim zakupy -najdłuższe jak dotychczas moje wyjście bez dziecka może pod koniec urlopy uda mi sie wyjsc na 3h

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:08   #4293
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Lenisz się kobieto!Ja mam 3 dzieci i oglądam w nd przepis na życie, w pon lekarzy, we wt prawo agaty, w śr tap madl w czw.kuchenne a w pozostałe dni wieczorem czytam chociaż po kilka kartek jakąś książkę.Da się?da się
hehehe,pewnie ze da się.Tylko po pracy i obrobieniu wszystkiego w domu oczy mi sie zamykaja. Jestem len i wole pospac niz ogladac tv. Jak bylam na macierzynskim to codziennie obowiazkowo ogladalam na tvn style kuchenne rewolucje do obiadu,teraz pracuje do 18 ;(

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Kurcze,mąż pojechal dzis do innej biedronki po te bawelniane chustczki i tez nie ma.A tak sie uciszylam juz na nie.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No wiec, dziękujęmy za wszystkie zyczenia kochane
U nas dziś królowała ryba po grecku na obiad:ślina: nawet Jagoda dostala pieczono-duszona-zmiksowana wersje
Tak jak pisalam do poludnia zrobilam ta rybe duszona w warzywach wg przepisu z biedronki.Trzymalam sie sztywno przepisu,chociaz kusilo mnie,zeby posolic warzywa.No i to byl blad,ryba ok,ale warzywa w samych ziolach prowansalskich wyszly mdle.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy podajecie kaszki na mleku lub wodzie?
Bo nie wiem czy Jasiowi włączać czy nie.
I czy to ważne czy najpierw jest owoc a potem obiadek czy na odwrót?
My podajemy Nominal ryżową lub jaglaną na mleku modyfikowanym do picia lub z owocem lyzeczka albo gryczana lub jaglana na wodzie do obiadku.
Deser podajemy 3-4 h po obiadku,bo takie menu sobie ustalilismy,ale kolejnosc chyba nie ma znaczenia.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

[QUOTE=Katee27;40150603]Cześć Wam
Troszkę mnie nie było,ale nawet nikt nie zauważyłTrochę wena mnie opuściła przez problemy rodzinne,ale podczytywałam wątek w tel.
Kubuś zaczął prostować rączki i z pupą w górze przymierza się do raczkowania.Zjada już cały słoiczek obiadku(ten 130g)od tego tygodnia i potem po południu cały deserek.
QUOTE]

Gratulacje dla Kubusia za postepy. Mam nadzieje,ze problemy juz sie skonczyly i bedziesz czesciej!

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny to są nas 3 które wracają w pon do pracy? Niegrzeczna, Nisia i ja? To będziemy przeżywać....
Wykorzystajcie ostatni weekend na maxa i nie stresujci sie powrotem,ja przezywalam jak nie wiem,ze wracam i ani sie obejrzalam i juz 4 tygodnie minely.Da sie przyzwyczaic

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2013-04-05 o 19:14
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:27   #4294
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
kurr zaraz wyjde z siebie i stanę obok, w tym je.ba.nym domu jest 25 stopni, a ta wariatka ubrała Młodego oprócz spiochów i body w skarpetki, dres i bezrękawnik z polaru, bo parę razy zakaslał i ma zimne ręce i nóżki:banghead: nie szkodzi, że tułów i kark gorąceX-( w ogóle od powrotu że szpitala i przed nim zaraz już kazały go opatulac jak na sybir w ten dres i bezrękawnik
czyżbyś o szanownej teściowej mówiła

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
u nas pampki już 5 kupiłam bo 4+ przebierały mi w nocy i w dzień bokiem i było sporo prania ręcznego teraz 5tki już są ok..w sumie 4+ za małe a 5 minimalnie za duże ale lepiej się sprawdzają..4+ miał przyciasnawe i łatwo go odparzało
To ile już Szymuś waży że w 5-tkach chodzi??? Mati jeden z większych na wątku i w 4-kach ma luz.

Cytat:

my kiedys w liceum z koleżankami chodzilyśmy często na oddanie krwi bo w naszej szkole robili zbiórki.Nie dość że zwolnienie z lekcji na cały dzień to jeszcze torba słodyczy
Ja poszłam raz i du.. bo mnie zdyskwalifikowali przez anemię.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
uwaza zebakteria wdala sie w to miejsce na szczepieniu i doszlo do tak jakby zakazenia skory. jej zdaniem pogorszyl sytuacje tez plyn do prania, kazala mi zmienic na biały jelen i wszystko w tym prac. no i niestety mamy masci robione ze sterydami, niewielka dawka ale zawsze. nie bylo wyjscia, bo Giulia juz ma wszedzie te zmiany, to nie sa krostki, tylko takie duze czerwone rany sączące sie.
pokazalam jej tez foty z tego okresu co miala te zmiany na twarzy i alergolog uznala od razu ze skaza, i stwierdziła ze to żadna skaza. tylko to byl poczatek tego co jest teraz. ja tylko mam nadzieje, ze wreszcie nam ktos pomoze
Biedna malutka, strasznie to brzmi.

Cytat:
Dziewczyny czy Wy podajecie kaszki na mleku lub wodzie?
Bo nie wiem czy Jasiowi włączać czy nie.
I czy to ważne czy najpierw jest owoc a potem obiadek czy na odwrót?
Ja nie daję kaszek, no moze raz na miesiąc.
U nas najpierw jest obiadek a później deserek.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Troszkę mnie nie było,ale nawet nikt nie zauważyłTrochę wena mnie opuściła przez problemy rodzinne,ale podczytywałam wątek w tel.
Kubuś zaczął prostować rączki i z pupą w górze przymierza się do raczkowania.Zjada już cały słoiczek obiadku(ten 130g)od tego tygodnia i potem po południu cały deserek.
Dziś zrobił mi psikusa i zaczął się bawić po przebudzeniu ok.północy.Potem przysnęłam,on chyba teżNie wiem,która była(bo nie miałam siły spojrzeć na tel.pod poduszką)wstaje,patrze-on śpi.Przyglądam się mojej wkładce laktacyjnej,że strasznie płaska,ale jak,wytrzeszczam oczy i widzę cały środek z wkładki rozwalony na drobinki.Matko!mój mały skubaniec ją w nocy dorwał.Dobrze,że mu nic się nie stało,ale jestem durnapowinnam lepiej czuwać
dla Kuby za postępy.
Matiś kiedyś też mi wyjął wkładkę ze stanika i się bawił ale tylko tą watę w środku tak rozbił, na szczęście nie przerwał. Ostatnio ja spałam a typ się próbowal sam obsłużyć, odpiął mi stanik, wyjął wkładkę i próbował dobrać do cyca ale za wysoko sutek był
Stary 2013-04-05, 19:33   #4295
lourose
Wtajemniczenie

Ale miałam teraz jazdę z Zosią nie chciała iść spać znowu, nawet jeśc nie chciała, tak jakby zapomniała jak się ssie butelkę? Cały czas się krztusiła i wydawała taki kląskający dźwięk, aż słychać było jak powietrze połyka. Pół godziny krzyku. Zjadła 80 ml, pewnie czeka mnie fajna noc
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:55   #4296
salud
Zadomowienie

Cytat:
Ale miałam teraz jazdę z Zosią nie chciała iść spać znowu, nawet jeśc nie chciała, tak jakby zapomniała jak się ssie butelkę? Cały czas się krztusiła i wydawała taki kląskający dźwięk, aż słychać było jak powietrze połyka. Pół godziny krzyku. Zjadła 80 ml, pewnie czeka mnie fajna noc
cos chyba wisi w powietrzu,Marcel od 18;30 tarl oczy i marudzil,deserek be,butla be.W koncu teraz zjadl i padl,a normalnie zasypia pare minut.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Mąż wrócil z zakupow,mamy 132 szt pampków i 8 paczek chusteczek z biedry (jednak znalzl),mozna "srakac" spokojnie. A i ksiazeczke ze zwierzakami przywiozl,za pare miesiecy bedziemy sie "uczyc"
Stary 2013-04-05, 20:17   #4298
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

masakra, u nas to samo
Lena pierwszy raz tak szalała przed snem, zawsze po kąpieli była butla i w trakcie jedzenia lub zaraz po nim spokojnie zasypiała. a dziś prawie dwie godziny krzyku nim padła
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:22   #4299
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

mi się podoba pierwszy i te 2 ostatnie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:29   #4300
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość

nie mamy jeszcze skierowania, najpierw kazał zrobić to badanie krwi.. a tak myślałam czy on nie jest za malutki na alergologa?? bo nie wiem jak to jest

dearlie a rumień utrzymuje się hmm może do 10minut? czasem ma cały dzień co chwilę takie rumieńce, pojawiają się i znikają, a ta szorstka skóra na łokciach to jak się pojawi to nie znika przez tydzień

u nas pampki już 5 kupiłam bo 4+ przebierały mi w nocy i w dzień bokiem i było sporo prania ręcznego teraz 5tki już są ok..w sumie 4+ za małe a 5 minimalnie za duże ale lepiej się sprawdzają..4+ miał przyciasnawe i łatwo go odparzało
za malutki to nie jest ale alergolog i tak zleca testy z krwi, a Ty chyba właśnie na te badania dostałaś skierowanie
Antek też ma takie rumieńce
a ile Szymek waży?
Cytat:
Lenisz się kobieto!Ja mam 3 dzieci i oglądam w nd przepis na życie, w pon lekarzy, we wt prawo agaty, w śr tap madl w czw.kuchenne a w pozostałe dni wieczorem czytam chociaż po kilka kartek jakąś książkę.Da się?da się

my kiedys w liceum z koleżankami chodzilyśmy często na oddanie krwi bo w naszej szkole robili zbiórki.Nie dość że zwolnienie z lekcji na cały dzień to jeszcze torba słodyczy
no to się ładnie ukulturalniasz ja tylko z tych Prawo Agaty oglądam
a dziś kupiłam film na dvd co by kultury trochę liznąć
krew też oddawałam
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
uwaza zebakteria wdala sie w to miejsce na szczepieniu i doszlo do tak jakby zakazenia skory. jej zdaniem pogorszyl sytuacje tez plyn do prania, kazala mi zmienic na biały jelen i wszystko w tym prac. no i niestety mamy masci robione ze sterydami, niewielka dawka ale zawsze. nie bylo wyjscia, bo Giulia juz ma wszedzie te zmiany, to nie sa krostki, tylko takie duze czerwone rany sączące sie.
pokazalam jej tez foty z tego okresu co miala te zmiany na twarzy i alergolog uznala od razu ze skaza, i stwierdziła ze to żadna skaza. tylko to byl poczatek tego co jest teraz. ja tylko mam nadzieje, ze wreszcie nam ktos pomoze
Oby to była dobra diagnoza ja wszystko w jeleniu piorę
ale opis straszny, biedna malutka
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Dziś zrobił mi psikusa i zaczął się bawić po przebudzeniu ok.północy.Potem przysnęłam,on chyba teżNie wiem,która była(bo nie miałam siły spojrzeć na tel.pod poduszką)wstaje,patrze-on śpi.Przyglądam się mojej wkładce laktacyjnej,że strasznie płaska,ale jak,wytrzeszczam oczy i widzę cały środek z wkładki rozwalony na drobinki.Matko!mój mały skubaniec ją w nocy dorwał.Dobrze,że mu nic się nie stało,ale jestem durnapowinnam lepiej czuwać
Zauważyłam
Ale cwaniak z Kubusia,
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość

Mąż wrócil z zakupow,mamy 132 szt pampków i 8 paczek chusteczek z biedry (jednak znalzl),mozna "srakac" spokojnie. A i ksiazeczke ze zwierzakami przywiozl,za pare miesiecy bedziemy sie "uczyc"
zapas piękny
ja bym brała ostatni ze względu na testy

Dziewczyny wracające do pracy, trzymam kciuki
Stary 2013-04-05, 20:32   #4301
kraven
Zakorzenienie

Bardzo dziękuje za odpowiedzi. A tą kaszke Nominal kupujecie w necie czy jest gdzieś dostępna?

Tamlin mnie się podoba pierwszy i ostatni.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:37   #4302
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
To ile już Szymuś waży że w 5-tkach chodzi??? Mati jeden z większych na wątku i w 4-kach ma luz.
9kg, jak będę miała okazję to jutro wieczorem zrobię zdj w 4+ i w 5 on nie jest pulchny ale jest duży i ma wszystko zbyt ściśnięte w 4+

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-04-05 o 20:45
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:40   #4303
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

brałabym ostatni.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:49   #4304
tamlin111
Zakorzenienie

Graco odpada bo to dziadostwo.
Ciut się wybór zawęził.
A testy ma nie tylko ostatni, ale maxi cosi też ma i dwa pierwsze i ten carete. A właśnie o tym ostatnim nic znaleźć nie mogę.
Stary 2013-04-05, 21:04   #4305
sobczi
Raczkowanie

nie bijcie ...
witam po dość długiej nieobecności ..
kajam się za to nie odzywnie ale wierzcie lub nie ...
gółwnie to raczej z braku dostępu do kompa nie pisałąm , a i zmęczenie po pracy również daje we znaki.

z chęcią bym was nadrobiła ... natomiast każdą wolną chwilę wykorzystuje na spanie ... niestety za wiele ich ostatnio nie posiadam.
Jak wyjdę z zaległości które mi się narobiły w pracy przez okres okołoświąteczny może znajdzie się chwila na pisanie w robocie.

Ala dziś skończyła 9 miesięcy
żarłoczne jak było tak nadal jest
nadal czekamy na pierwszy ząbek natomiast całkiem dobrze idzie jej stanie na prostych nóżkach
Dziecko mam leniwe jak cholera ... w ogóle nie chce jej się tyłka podnosić jak leży na brzuchu ... jedyne co to z siedzenia na brzuch lub się kłaść

mam nadzieję że teraz mi się uda bardziej regularnie odwiedzać wątek =]

27 czerwiec 2009

sobczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:14   #4306
salud
Zadomowienie

bralabym chyba ostatni.Nie mam teraz czasu,zeby o kazdym czytac i sprawdzic testy,ale porzadnie wyglada i sprawdzona marka.Maxi cosi niby tez,ale ten rodi ma jakis dziwny zaglowek,albo cos jest z moim wzrokiem

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuje za odpowiedzi. A tą kaszke Nominal kupujecie w necie czy jest gdzieś dostępna?

ja kupilam w necie na stronie bio market czy jakos tak,ktos wrzucil tu link na watek kilka miesiecy temu,ale potem widzialam taniej w innych sklepach internetowych.No ale poniewaz zamowilam caly stos tych kaszek lacznie z wielozbozowa i orkiszowa,jak juz bedzie mogl jest posilki "glutenowe",to zjadamy zapasy.Nastepne moze wyprobujemy holle z ciekawosci. Jak nie dawalas Jasiowi jeszcze tych slodzonych kaszek to bedzie latwiej nauczyc go jesc "wytrawne" smaki.Marcel zjazdl jedno czy 2 opakowania kaszki z bobovity i tez nie wybrzydzal.Obawiam sie ,ze jakby dluzej pojadl to mialby problem sie przestawic ze slodkiego.

Sprawdzilam na tej stronie bio market 24-teraz sa dostepne tylko 2 rodzaje-jaglana i orkiszowa. Jak ja kupowalam to z kaszek instant byly dostepne:ryzowa,jaglana,g ryczana,owsiana,orkiszowa i wielozbozowa.Tych kaszek nie gotujesz tylko rozpuszczasz w cieplej wodzie lub mleku,nie robia sie gluty itp.Sklad- same zboza.

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2013-04-05 o 21:22
Stary 2013-04-05, 23:16   #4307
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dobry. Wczoraj nie zaglądałam bo mnie Krop podkur... i nie chciało mi się nic. Nawet zumba mnie nie cieszyła.

Śliczna, ale chyba spory piesek z niej będzie, co?

Najlepszego Pamiętam tego smska w nocy że to już

Własnie nie wiem co z Niej wyrośnie
ma dopiero 8 tyg s dość spora jest.
Ale za każde wyjście na dwór i załatwienie dostaje smakołyk i idzie coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

http://www.babyono.com/produkty/zaba...lurowa-kwiatek

płatki są szeleszczące, dodatkowo potrząsana grzechocze

jedna z ulubionych zabawek Leny, tak zawzięcie liże te płatki że czasem ciekną od śliny

mnie dobija pogoda, Lenę chyba też bo marudna jest strasznie i wnerwia mnie niesamowicie. nic tylko kopa w tyłek i za drzwi

fajny psiak. pamiętaj o odrobaczeniu
przy szczeniaku to trzeba nawet co miesiąc podawać tabletkę bo bardzo szybko robale przenoszą się na dziecko.
i wtedy obydwoje trzeba leczyć.
Odrobaczana jest .

Dobry wieczór
Gracjanek dopiero usnął bo popołudniu sobie drzemke trzasnął to nadrobiłam i mogę iśc spać

Tamlin Rybko mi sie ostatni podoba
ale ja sie nie znam .

Brawa za szczepienia !

Dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 05:26   #4308
lourose
Wtajemniczenie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
masakra, u nas to samo
Lena pierwszy raz tak szalała przed snem, zawsze po kąpieli była butla i w trakcie jedzenia lub zaraz po nim spokojnie zasypiała. a dziś prawie dwie godziny krzyku nim padła
Miałyśmy 1 pobudkę o 2:00, zjadła i poszła spać znowu do 4:40. Czyli standard. Mam nadzieję że dziś się to nie powtórzy.

Cytat:

Oprócz internetu kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością.

Cytat:
Graco odpada bo to dziadostwo.
Ciut się wybór zawęził.
A testy ma nie tylko ostatni, ale maxi cosi też ma i dwa pierwsze i ten carete. A właśnie o tym ostatnim nic znaleźć nie mogę.
O maxi cosi tylko słyszałam od znajomych, ale mają model sprzed kilku lat więc ciężko coś doradzić
Stary 2013-04-06, 06:33   #4309
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
ja mam dzisiaj świetny humor
pije kawke i zaglądam do Was

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:18   #4310
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Nisia a czemu juz sie nie bawic w mm? Kaszka ma byc na gesto? Tez w pon zaczynam prace
Wiesz, Maja w ogóle nie jadła mm, a teraz chciałam Ją w dalszym ciągu mieć na piersi w nocy i po pracy. Dlatego pediatra powiedziała żeby jej do butli już nie przyzwyczajać, żeby uczyła się jeść łyżeczką, dlatego kaszki. Na początek kupiłam z Bobovity taką bez cukru.

Cytat:
Będę za Was trzymała kciuki, u mnie pierwszy dzień pewnie szybko zleci, najpierw mam szkolenie BHP, później muszę odebrać odzież, czyli buty, może jakieś ręczniki itd., później idę zapoznać się z moim miejscem pracy a później do kadr.
Stary 2013-04-06, 07:34   #4311
marta1986222
Zakorzenienie

iDzień Dobry

Wczoraj nie pisałam bo jakoś nie miałam nastroju ale dziś już jest dobrze.
Wczoraj wykonałam skalpel i 30 minut hula hop,we wtorek się zważę i zobaczymy.

Wszystkiego najlepszego dla Jagódki,Poli i Zosi składam dzisiaj bo wczoraj mnie nie było

Chorującym dzieciaczkom dużo zdrówka życzę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:55   #4312
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wiesz, Maja w ogóle nie jadła mm, a teraz chciałam Ją w dalszym ciągu mieć na piersi w nocy i po pracy. Dlatego pediatra powiedziała żeby jej do butli już nie przyzwyczajać, żeby uczyła się jeść łyżeczką, dlatego kaszki. Na początek kupiłam z Bobovity taką bez cukru.

Będę za Was trzymała kciuki, u mnie pierwszy dzień pewnie szybko zleci, najpierw mam szkolenie BHP, później muszę odebrać odzież, czyli buty, może jakieś ręczniki itd., później idę zapoznać się z moim miejscem pracy a później do kadr.
Acha, to w ten sposób z karmieniem Zosia je mm, bo zaczęliśmy ją od początku dokarmiać, a co do karmienia piersią mam ten sam plan, mam nadzieję że nie będzie bardzo boleć

Marta a czemu nie miałaś nastroju? coś się stało?
Stary 2013-04-06, 09:05   #4313
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomóżcie wybrać fotelik dla Pauli. Błagam
Moje typy:
http://allegro.pl/fotelik-sunshine-k...119734778.html
albo
http://allegro.pl/fotelik-baby-desig...132922995.html
Ja dla Kamila kupiłam siedzisko bo mi się nie zmieszczą 3 foteliki w samochodzie

UWAGA UWAGA!

Oliwia dziś przespała całą noc!od 21 do 7 rano
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:15   #4314
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Marta a czemu nie miałaś nastroju? coś się stało?
właśnie nic szczególnego,chyba mam jak wszyscy dość tej pogody za oknem,tak ponuro cały czas jest do tego biedna Zuzia płacze bo dziąsełka ją bolą a nie da nawet sobie posmarować

Cytat:

UWAGA UWAGA!

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-04-06, 09:26   #4315
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

UWAGA UWAGA!

kiedy u mnie to nastąpi???

Chyba skuszę się na ten ostatni cybexa, wypada tak samo dobrze jak na przykład romer i ładny jest.

Ten Ula baby design co pokazałaś boję się że będzie wąski, bo on jest tego typu co mamy dla Matiego. Ale bardzo jest ładny. Ech sama już niewiem.
Stary 2013-04-06, 09:37   #4316
kraven
Zakorzenienie

Czesc. Pisze w przerwie spania. TZ zabral Jasia do moich rodzicow a ja odsypiam nocke. Od 3.00 Jasiu na rekach bo strasznie go brzuszek bolał. Tylko nie wiem
od czego : Do 7 jakos dotrwalam potem TZ.

Jasiu jeszcze nie jadl kaszek wiec zaczne od tych ktore polecacie.

Ula brawa dla Oliwii

Zmykam dalej odsypiac.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-04-06 o 09:39
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:46   #4317
marta1986222
Zakorzenienie

Zuzia od rana płacze,jeść nie chce,strasznie jej te zęby dokuczają.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-04-06, 09:51   #4318
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Mnie co raz mniej, ale dużo ostatnio pracuję. Jak nie w firmie, to własne zlecenia klepie.

Alicja zdrowa, rozwija się dobrze. Wczoraj zaliczyła pierwszą glebę z naszego łóżka... Tatuś ją pilnowal przez godzinę. Stara się, ale kompletnie brak mu instynktu rodzicielskiego, przez co boję się ją z nim zostawiać. No cóż, ma to po swoich rodzicach.

Aleńka skończyła 7 miesięcy więc w koncu podam jej zółtko. Już kawałeczek świeconego żółtka dostała na wielkanocne sniadanie i smakowało jej.

Tamlin ja bym była za recaro. My będziemy kupować foteliki tej marki.

Postaram się Was dzisiaj troszke nadrobić choć nic nie obiecuję. Jak tylko mała zaśnie, biorę się za zlecenie. Póki co przekręca się brzuszek u looka na mnie zza poręczy łóżka i się brechta
Stary 2013-04-06, 09:56   #4319
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-sunshine-k...119734778.html
albo
http://allegro.pl/fotelik-baby-desig...132922995.html
Ja dla Kamila kupiłam siedzisko bo mi się nie zmieszczą 3 foteliki w samochodzie

UWAGA UWAGA!

dla Oliwki super!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zuzia od rana płacze,jeść nie chce,strasznie jej te zęby dokuczają.
Oj biedna Zuzia z tymi zabkami
Dziekujemy za zyczonka
Cytat:
Czesc. Pisze w przerwie spania. TZ zabral Jasia do moich rodzicow a ja odsypiam nocke. Od 3.00 Jasiu na rekach bo strasznie go brzuszek bolał. Tylko nie wiem
od czego : Do 7 jakos dotrwalam potem TZ.

Jasiu jeszcze nie jadl kaszek wiec zaczne od tych ktore polecacie.

Ula brawa dla Oliwii

Zmykam dalej odsypiac.
Biedny Jasiu.A wprowadzalas coś nowego?

Tamlin ja co do fotelika nie doradcze,bo sie nie znam

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

U nas dziś ze spaniem luksus od przestawienia zegarkow zasypia mała o 19,20 i spi do 6,7rano do 23budzi sie z płaczem ze 2,3razy ale na chwilę i tylko cycuch ja raz dwa uspokaja. Prawie codziennie tak ma, ciekawe co sie jej spi.
Ja sie lenie właśnie z mała w wyrku, a maz odkurzyl, teraz zamiata i zaraz bedzie myl podłogi w końcu urlop ma,niech sie chlopak nie nudzi

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:58   #4320
marta1986222
Zakorzenienie

Jak to żółtko gotujecie?
Muszę najpierw całe jajko na twardo ugotować czy jak?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości