|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
A my wczoraj próbowaliśmy podać Kindze przed snem Bebilon pepti ale pić nie chciała, coś tam pociumkała i takie miny robiła, że masakra Wcale się jej nie dziwię: zapach i smak starych skarpet, ble...Dziewczyny, co ja bym dała, żeby móc się kawy z mlekiem napić, ech... Miłego dnia!
|
|
|
|
|
|
#1592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za mleczarnie hihiTeż tak myślę, dla mnie ten pierwszy raz to bedzie tez mega szok napewno... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A inkę z mlekiem w czasie karmienia można pić?? Miłego dzionka
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
A ja od dziś wielkie odliczanie do tp pozostało mi już tylko 7 dni
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z Wami w sobote
u mnie SNIEG napadal ... cala noc przestalo o 8 z rana - jakes 10cm ahaha cos faktycznie sie ta Wiosna Spoznia no ale wazne ze Deszcz nie Pada moj Misiaczek dzis od 5 do 10.45 byl Marudny przysypial ok 10-15min i sie budzil ... lukal cos tam sobie Opowiadal po swojemu ... ale o 11.15 po karmieniu PADL i spi oby tak do 15 hihi ![]() . |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko się martwiłam aby nikt nie zobaczył w co ja dziecko ubrałam nózki i rączki po 10cm za duże były
|
|
|
|
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
miałam sportowy. bardzo mi odradzano noszenie typowych staników dla karmiących zanim nie ustabilizuje się laktacja, żeby nie uciskały piersi. ostatecznie w szpitalu stanik założyłam dopiero na wyjście do domu. żadna z nas na sali nie nosiła. na początku dziecko przystawia się do piersi bardzo często, muszą się przyzwyczaić ssania przez dziecko, więc mogą się robić rany, trzeba je jak najwięcej wietrzyć. my ciągle siedziałyśmy na sali z porozpinanymi koszulami i się wietrzyłyśmy. stanika do karmienia do tej pory nie mam, w domu noszę sportowe.
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki mam male pytanie. Moze ktoras z Was miala podobna sytuacje. Mam zapalenie ucha i od wczoraj biore antybiotyk Taromentin (2x dziennie - 7dni) Odstawilam Mati od piersi z bolem serca ale z tego co wyczytalam to mozna karmic przy tym antybiotyku. Troche sie boje ja karmic bo to wyjalawia organizam ale jak mozna to chociaz raz dziennie bym ja przystawiala zeby nie zapomniala jak ssac
mleko odciagam i wylewam. Nie moge dodzwonic sie do poloznej bo weekend :/ i jestem w kropce. Rano poplakalam sie jak Mati lezała kolo mnie i szukała piersi a ja jej nie moglam jej dac. probowałam z kieliszka ja pokarmic ale kiepsko mi to wychodzi. Teraz karmie ja mieszanie. Troche mam swojego pokarmu co zamrozilam i dokarmiam mm Miala ktoras z was podobna sytuacje? Dziecko wrocilo do ssania piesi po tyg przerwy? A moze ktoras z was brała Taromentin?
|
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() mnie nakazano nosic 24/24. Cytat:
dokladnie. tez tak mysle... nie znasz dnia ani godziny... Cytat:
|
|
|
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam wolną chwilę na opis porodu więc się zabieram za twórcze pisanie
![]() Jak wiecie termin miałam na 03.04 ale usg i lekarz cały czas mówili że Alicja jest starsza o tydzień więc od 27.03 można się szykować Oczywiście 27.03 jeszcze położyłam się spać jak zawsze, a nawet marudząc mężowi, że mi smutno że dzidziuś nie chce się jeszcze urodzić… ![]() 08.03 nie miałam rozwarcia, szyjka krótka, skurczy brak 22.03 rozwarcie na 1cm, skurczy brak, ale lekarz mówi że powinniśmy się wyrobić przed świętami 28.03 o godz 6:10 poszłam do wc na siku (już chyba 9te w tą noc), i czuję że troszkę mi się leje woda po nogach, ale myślę że to nic takiego, wody to pewnie musza chlusnąć tak żeby łazienkę zalało 7:10 wstaję i idę się ubrać, idąc do wc czuję że znów mi woda poleciała ciut więcej więc zaczynam lekko panikować… ale doszłam do wniosku, że te kilka kropel wody to jeszcze nic nie znaczy…schodzę do kuchni, jem śniadanie, i w pewnym momencie czuję że mi morko pomimo grubej podpaski wtedy wiedziałam że coś jest na rzeczy… ![]() mąż z miejsca chce mnie zabrać do szpitala, ja jednak spokojnie się ubrałam, wykąpałam, umyłam włosy, mąż to samo, torba była spakowana, o 11:05 byliśmy w szpitalu. Zbadał mnie lekarz prowadzący, i wtedy jak CHLUSTAŁO myślałam, że zaleje całe piętro … kazali się przebrać, zbadali bicie serca, tętno, przepływy i itd, skurczy oczywiście brak, ale rozwarcie na 3 palce. Zrobiono mi lewatywę (pytali czy się zgadza itd. oczywiście że tak ), potem pod ktd i o 13:00 miałam podaną oxy badanie rozwarcia co godzinę … do 14:10 brak skurczy, położna ściągła mnie z łóżka i kazała chodzić, wychodzę na korytarz a tak 4ry inne kobiety spacerują, wyglądałyśmy tak komicznie że każdemu chodzącemu na porodówkę taaaaak się micha cieszyła o 14:50 skurcze regularne i zaczęło mi być słabo… więc znów pod ktg skurcze widoczne, szyjka na 4ry palce, a ja umieram z bólu, wzywają anestezjologa i podają znieczulenie – ulga na 2h… oczywiście każą chodzić… o 17:10 po przejściu tysiąca kilometrów korytarzowych, znów zaczyna mnie łamać w pół i wtedy dowiaduję się co to są bóle parte… masakra… o 17:15 podają coś co jeszcze bardziej wspomaga poród… oczywiście jestem już na fotelu… od 17:30 zaczynam przeć… … są lekarza, położne, a ja w połowie parcia inteligentnie mówię że ‘nie dam rady’ mąż jest ze mną, wspiera mnie niemiłosiernie, ale nie wtrąca się, tylko cicho dopinguje dziwne uczucie pustego brzucha, lekkie parcie i jest łożysko, ja się trzęsę jak po przerzuceniu 10ton węgla, dyszę jak lokomotywa a mąż płacze z wzruszenia Mała w krzyk, lekarz ją opatruje, stópka podbijają certyfikat urodzenia (słodkie takie czuję się naprawdę super, i dziękuje Bogu, że już po wszystkim… Mała ma 10/10 wszystko zdrowe… cudowne uczucie… Mała była cały czas ze mną, mogłam ją oddać położnym na noc żeby się wyspać ale nie miałam serca a zasnął w domu po 2gej bo cały czas pisał a ja też nie spałam bo Alicja była głodna więc ssała pierś a potem dostała butelkę bo wiadomo pokarm nie jest od razu aż taki wartościowy… przespałyśmy od 2 – 7 Na drugi dzień nie mogłam się zwlec z łóżka… WSZYSTKO mnie bolało a takich zakwasów jak wtedy chyba w życiu nie miałam ![]() się rozpisałam … ![]() poniżej zdjęcie naszej 5cio dniowej Alicji |
|
|
|
|
#1601 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja poznam termin cc w poniedziałek, ale też gdzieś ta data ![]() Ja za każdym razem się stresuję, jak nie czuję ruchów, ale zawsze się rozkręca i stuka od środka 'mamusiu, jestem!' ![]() Chyba mają coraz mniej miejsca nasze słodkości ![]() Cytat:
Pewnie głównie "przód" ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim W nocy obudził mnie straszny skurcz łydki, na szczęście dopiero drugi taki w ciąży. Ale okropny taki ból jest, ych... Dziś w TV usłyszałam, że "na Dzień Matki już będzie ciepło"... Że co proszę?? Za miesiąc dopiero z okrakiem? ![]() I pewnie od razu ze 30 stopni... ![]() Na wszelki wypadek kupiłam na allegro dodatkowe śpiworki dla Krzysia
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
i wiecie co... ze mną na porodówce były 4 inne dziewczyny... jedna urodziła przede mną... dwie pomimo podwójnej dawki oxy nawet nie miały skurczy
... wszystkie dostałyśmy oxy w tym samym czasie... mnie wzięło zaraz a te bidule w płacz bo jedna jest już 6dni po terminie i że chce urodzić a druga na 3dni... efekt końcowy był taki, że jedna z nich urodziła ok 4:30 nad ranem!!! wtedy dop ją wzięły skurcze a druga jak ja wychodziłam do domu w sobotę o 19tej, właśnie była przygotowywana na cesarkę następnego dnia
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Kawy nie powinno się pić karmiąc piersią podobno. Choć taka słaba może by i przeszła. Ale ja wolę nie ryzykować.
No a co do mleka to ogólnie można ale ja nie mogę bo u Kingi lekarz stwierdził skazę białkową a mleko jest najsilniej uczulające
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczna Lalunia
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
ja chce szybciochem urodzić
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ''przyjemny'' porodi monicca1989 ty sie nie smiej i nie martw ... u mnie w szpitalu dawali ciuszki dla mlodego ( kaftaniki 2 ) rozmiar 80 nic nie mowiac ... nie zapeszajac Mlody spi dalej lece odciagac .... ![]() . |
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
Mamom gratuluję, Boże żeby mi się udało to zzo wziąć bo jakbym miała mieć 2 godziny takich bóli to do zwariowania.Ufam, że mi się uda....
. Przytyłam jakieś 16-18 kg
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co jakiś czas mam jakieś dziwne ciśnienie, parcie na dół - takie niebolące ale dosyć częste - czy to coś zwiastuje
a i do mamuś które już urodziły: czy przed porodem dziecko jest bardziej jest pobudzone? więcej się rusza czy wręcz przeciwnie?
|
|
#1612 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() A mi 9 więc też odliczam... uhuhuhu![]() Cytat:
piękny opis, jak ja bym chciała mieć lekki poród... Sliczna ALA ![]() Kochana na przod poszlo ale i po bokach sie ulozylo hihi no jestem ciekawa jak to w srode bedzie..mam ochote isc na spacer, ale tz w pracy, z domownikow nikt nie pojdzie, samej sie nie che, a i jeszcze trzeba sie ubrac i zapiac i buty zalozyc:P moze odpuszcze w domu porobie cos...Z ta pogoda ja glupieje.. a jakie prognozy na nastepny tydzien sa???? ![]() Cytat:
sliczny brzusio.. ja pozniej zrobie jakies ladne zdjecie, jak maz wroci moze z innej strony, uwiecznic trzeba ![]() Ciekawe, która pierwsza.... może mój maluch w następnym tygodniu się namyśli.... ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() chyba z ta aktywnoscia to roznie, ale moze tez wariowac i buszowac pod koniec.. albo byc spokojne, moze mamusie powiedza anika_s 3 dni to już już.. ile malenstwo wazy? nie pamietam, moze pisalas
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-06 o 13:42 |
|||
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ mam pytanie, ile śpią Wasze noworodki? Jakub przespał prawie całą noc (z przerwami na karmienie i usypianie), od 7.00 praktycznie nie śpi. przysypia nam na rękach, ale odłożony do łóżeczka/wózka zaraz budzi się i płacze. o 12 zasnął na 20 min i od nowa to samo: karmienie, usypianie, noszenie, odkładanie, noszenie, odkładanie, noszenie, karmienie.... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- moje było normalne, tzn nie zauważyłam zmian w zachowaniu. ale moje nie zamierzało się urodzić, to też może być inaczej. |
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie - ogłoszenie parafialne teraz będzie!
![]() jeśli się rozpakowałyście, jesteście z nami stale i nie ma Was na liście, dajcie znać na pw - uzupełnię. To samo, jeśli pominęłam jakiś opis porodu lub rozpakowanie. Pomijając wczoraj i dziś - bo nadrabiam ![]() W przyszłym tygodniu mąż idzie do roboty, to będę miała czas dla Was - teraz tylko mi tu przeszkadza. ![]() ![]() Maria - Tobie to mega wielkie gratulacje!!!!!!!! Bardzo się cieszę, że już jesteście rozpakowane I pokazuję moje Skarby
|
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- słodziaczki
|
|
|
#1617 | ||||
|
Rozeznanie
|
ehhh... ja dopiero ochłonełam w sobotę jak byłyśmy w domu... wtedy się sama poryczałam z szczęscia
Dziękujemy Każdej życzę szybkiego porodu!!! albo przynajmniej takiego jak mów... Cytat:
![]() szkoda tylko, ze w szpitalu wyznaja zasade aby znieczulenie przestawalo dzialac na sam porod... wrrrr.... no ale w sumie z drugiej strony jak czuejsz te bóle parcia dokladnie wiesz kiedy przec ... Cytat:
a skurcze przedporodowe jak mnie zwieły w szpitalu to takie jakby 10cio krotnie silniejszy ból menstuacyjny ... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba już Ci zszedł troszkę na dół? Cytat:
)Cytat:
A ja Ci pojutrze napiszę pw z prośbą o dodanie na listę, oki? Bo wtedy będę znać termin cc.
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
być może , ale różnica z dnia na dzień - spora
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Wcale się jej nie dziwię: zapach i smak starych skarpet, ble...

Mala nawet spi w dzien i w nocy, maz mi mega pomaga, ja chodze ak przecinek
dramat... zadne kemy nie chca pomoc
w sense u kazdej jest inaczej i za kazdym razem cos zaskoczy a juz dla pierwiastki to wszystko jest 'dziewicze' 

o 17:15 podają coś co jeszcze bardziej wspomaga poród… oczywiście jestem już na fotelu… od 17:30 zaczynam przeć…