|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
Cytat:
Cytat:
na dwa dni idealny
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dwa lub trzy dni będzie i przynajmniej później obiad z głowy.
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mąż na zajęciach, to lenie się samaprzed kompem i tv na raz Nawet nie wchodzę do kuchni bo na samą myśl, co tam się znajduje, to mi się niedobrze robi. Jedyny plus dzisiejszego dnia, to nie muszę gotować! Zaraz po zajęciach męża idziemy na obiad a potem spotykamy się ze znajomymi, więc tylko poodkurzam, nastawię zmywarkę i tyle z mojej dzisiaj roboty. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- My też tak robimy obiady na 2-3 dni bo w ciągu tygodnia nie ma nawet czasu na codzienne siedzenie w kuchni.
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym czytała o sobie ja zaraz lecę do rodzicó bo tatuś ma dziś urodzinki
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no co Ty, trzy-cztery dni byśmy go jedli
oczywiście zależy też jaka wielkość kuraka. No i inna sprawa, że mój TŻ nie bardzo lubi jeść mięso przy którym jest kość, czyli wszelkie skrzydełka, pałki czy udka... ![]() Sama nie wiem co dzisiaj na obiad... chyba naleśniki ale jeszcze nie wiem z czym... może z szynką i jakimiś dodatkami jeszcze
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ale teraz juz jest ok i znowu sobie tylko słodzimy ![]() ![]() a ja dzisiaj robie pizzerinki na kolacje, przepis na blogu na 14 ide do Laury ja odwiedzic
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Do tego upiekę frytki przy okazji.My dziś na obiad mamy flaczki, bo Tż nalegał więc tylko 10 minut roboty z tym. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jest postęp nastawiłam zmywarkę dziś świętujemy urodziny mego męża - stąd to wyjście do knajpy. Imprezę z różnych powodów musieliśmy przełożyć.
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Goszu dużo miłości i szczęścia
Ja dom ogarnęłam, teściowa gotuje obiad więc mam chwilę dla siebie. Po obiedzie trochę poćwiczę, ogarnę się i wieczorem skoczymy do znajomych |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam trochę mieszkanie, wyprałam ręcznie kilka ubrań i czekam teraz na Tż
![]() Po obiadku jedziemy do warsztatu kolegi, który będzie montował nam płytę ślizgową w autku.
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przełknęłabym...Co do kurczaka to trzymam kciuki, żeby mąż pochwalił przy teściowej! Mój niestety nie jest zbyt wylewny... albo tak źle gotuję ![]() U nas jednak zapiekanka z szynką za godzinkę wpada teść z wiertarką, a wieczorem mykamy do znajomych
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój bardzo często mnie chwali przy teściowej w kwestii kuchni i jak tam byłam to nie raz teściowa prosiła mnie o pomoc w przygotowaniu jakiegoś dania, bo w moim wykonaniu domownikom lepiej smakuje co nawet teściu ostatnio stwierdził
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
![]() TŻet na uczelni, mi się nudzi, powinnam sprzątać, bo bałagan taki, że hej... Ale mi się nie chceeeeeeeeeeeee Poproszę kopa w 4 litery
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raczej nigdy nie chce pomocy w kuchni, bo jak twierdzi- woli sobie sama wszystko zrobić, a nas woła tylko do wynoszenia na stół Jest to dla mnie szczególnie upierdliwe np w Wigilię, kiedy w domu rodzinnym to ja zazwyczaj większość gotowałam... przez co gdy spędzamy Święta u teściów to tak naprawdę w ogóle nie czuję atmosfery...
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z wami od razu w podłym humorze
![]() Zabije kogoś a mianowicie teściową Wczoraj przyjechałam od mamy, drzwi do naszego pokoju zamykałam na klucz, mąż nawet o tym nie wiedział a tu teściowa oznajmia mi w progu że ona sobie drzwi otworzyła i woli żeby te drzwi były otwarte i położyła nam tu jakieś pieniądze co od nas pożyczała. Myślałam że o drzwiach i kasie wie mój mąż.Napisałam do niego, otóż nikt z nas nie wiedział że ona od nas pożyczyła a właściwie sobie wzięła bez pytania 1200 zł. Klucz położyłam w miejscu niewidocznym, po prostu schowałam. Klucz też znalazła Pokój po przyjeździe był otwarty. Jestem wkurzona na maksa. Dziś sobie chyba z nią rozmówkę przeprowadzimy bo to co tu ludzie w tym domu wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Branie kasy i to takiej bez pytania to już w ogóle określić nie umiem. Jedna rzecz na plus oglądaliśmy dziś jedno mieszkanie. Nawet ładne ale musimy pooglądać też inne.
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40154016]a ja zaczęłam chodzić na siłkę po 3godz. dziennie
3h ?? ale codziennie? nie znudzi Ci się szybko? z tego co wiem to takie długie treningi nie przynosza lepszych rezultatów niz krótsze, chyba max to 1,5 h
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() Zostawiłam Wam na poczcie kilka słów.
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też takie chcę ale nie mam siły robić. Cytat:
Ja bym zabierała klucz. A żeby brać kasę bez pytania...
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-08 o 14:38 |
|||
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra coś nadrobiłam to lecę:
Kindzia - jak trzeba to daj cynka na te wycieraczkę. Podjadę gdzie trzeba i obiję facjate. Ejjj co to k*wa co baba jest żeby w ten sposób się zachowywać? No i trzymaj się tam i nie dawaj ![]() Gdzieś mi mignął słynny internetowy mit dot. odżywej Eveline... słuchajcie, nie dajcie się zwariować, odżywka ma konkretne instrukcje dotyczące stosowania, raz dziennie przez X dni, potem X dni przerwy i powtórzyć. A jak lachony jechały co godzinę po pazurach przez miesiąc bez przerwy żeby szybciej rosły no to ekskjuzmi, ale coś jest nie halo, leki zażywa się zgodnie z zaleceniem lekarza, to czemu rady producenta ma się w tyłku? No i jeszcze chciałam powiedzieć, że piekarnik ja mam z Electroluxa i też również chwalę tę firmę, mama ma lodówkę i również jest ok ![]() Chciałam też Was przeprosić za brak czasu i stwierdzić że 200 zł za fryzjera to w cholere dużo, bo ja za dekoloryzację, farbę i podcinanie włosów i modelowanie płaciłam 270 i to w całkiem dobrym Krakowskim salonie. No a teraz uciekam, bo wróciłam z zajęć i muszę się ogarnąć ![]() BUZIAKI i nie obiecuję, ale postaram się wpadać częściej ![]() Aha! Malwuś- teściówka po prostu brak mi słów jaka flądra
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2013-04-06 o 17:30 |
|
|
|
#2870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40159319]tak jak pisała Paulinka takie sytuacje są nieuniknione, musisz czasem zacisnąć zęby niż mówić coś co doprowadzi do kłótni, tym bardziej że jmu jest jeszcze trudniej bo jest sam w obcym kraju ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- My będziemy składali prawdopodobnie wniosek o kredyt jak go dostaniemy to super a jak nie to płakać nie będziemy bo powiedziałam tż że składamy wtedy wniosek do urzędu miasta o przydział mieszkania i wynajmujemy mieszkanie, byle z dala od teściów [/QUOTE]no, super decyzja powodzenia....Cytat:
Cytat:
a właśnie, miałam Wam napisać co do sprzętu, my mamy bosha prawie wszystko, no lodówkę siemensa - ale to ta sama dokładnie fabryka robi :P sprzęty są identyczne, z electroluxa mam odkurzacz, a zmywarkę z Mastercooka ze wszystkiego w sumie jestem zadowolona ![]() a, i jeszcze jedno.......mam wielką, grubą wypasioną piąteczkę!!!!!!!!!!! DZIĘKUJĘ WAM ZA KCIUKENSY!!!!! Niusia, Tobie za mobilizację, co prawda wyjątkowo siadły mi pytania, były idealne, więc i tak czuję się niedouczona, ale mam to już za sobą!
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyście znaleźli szybko jakieś mieszkanie i się wynieśli od tych ludzi. Cytat:
|
|
#2873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tyle razy wiecznie nam ktoś coś brał nie pytając to mamy prawo zamknąć pokój jak nas w domu nie ma o ona ze złodziejami wyjeżdża. Przykład z zeszłego tygodnia. Ja byłam u mamy, mąż w delegacji, pokój nie zamknięty. Na stoliku leżała duża czekolada którą zostawiłam w pokoju do połowy zjedzoną. Nikt jej nie powinien ruszać skoro teściowa reszte domu nauczyła nie ruszania cudzych rzeczy. Ja tu przyjeżdżam a czekolady nie ma. Leży tylko pusty papierek po niej. Nawet ktoś sie nie pofatygował papierka zanieś do kosza na śmieci. To jak mam nie myśleć że skoro ktoś sobie rusza cudzą czekoladę to po inne rzeczy pokusić się też nie może? Widać że się nie dogadamy. Uważa że to jej mieszkanie to mamy się słuchać tego co ona mówi. Tylko szkoda że nikt nie szanuje naszych rzeczy i bierze je sobie od tak, nie pytając.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2013-04-06 o 18:42 |
|||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
malwus, współczuję sytuacji z teściową. Nie wiem jak można być tak, no po prostu chamskim.
człowieczku gratulacje ![]() Paula, ale mi smaka na pizzerinki zrobiłaś. Mhhh dawno mi na nic ślinka nie leciała. Może skuszę się na jakąś margheritte? co do odżywki Eveline, to nawet kilka miesięcy temu ją tu polecałam i zdania nie zmienię. Teraz już nie używam, z wiadomych powodów, ale po za jakiś czas na pewno do niej wrócę. Dostaliśmy dziś od rodziców parowar, żeby zdrowo się odżywiać. Ale kompletnie nie mam na niego pomysłów poza warzywami gotowanymi na parze. Ma któraś z was coś takiego?? Co można w nim ugotować? ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz jeszcze inne będą chodzić więc w grupie weselej ![]() Cytat:
Bez jaj ale pewne zasady istnieją Malwuś szukajcie mieszkania czym prędzej |
||
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Albo jeszcze papmuchy- kluski drożdżowe gotowane na parze i do nich robić sosy na słodko lub mięsne/grzybowe ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Czekam aż się pranie skończy robić, rozwieszę i idę się kąpać. Później relaks przy jakimś filmie, piwku i Tż ![]() Jakaś taka zmęczona już jestem.
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja Was dzisiaj tylko poczytuję Wczoraj piękne slońce, zero śniegu , a dzisiaj rano leżymy w ŁÓżku, za głową jest okno i nagle poczułam na ciele taką mgiełke.. patrze przez okno, a tam zasypane okno od śniegu, wiało niesamowicie, no masakra. Potem o 14 chcieliśmy pojechać do znajomych to nie mogliśmy otworzyć drzwi bo też zasypane! oknem wyszliśmy, odśnieżyliśmy , zrobiliśmy tunel, żeby się dostać do auta. No nie możliwe aż i to w jedną noc... śnieg po kolana ![]() też tak zawsze mowilam, ale na naszym weselu, a wlasciwie na poprawinach się nimi zajadalam znikneły w minute, to jest narprawde dobre![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gosza wszystkiego najlepszego
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Jadłyście takiego?
na dwa dni idealny

). Do tego upiekę frytki przy okazji.