Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 15:10   #1051
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A jak u Was z koszulami nocnymi, szlafrokami i ogólnie akcesoriami dla mamy do szpitala.Ja niby wszystko mam, ale wnerwia mnie to, że nie można wziać normalnej piżamy.Ostatnio przemyciłam spodnie dresowe i mimo opierdzielin lekarza ubierałam jak nie widział.Nie wytrzymywałam tak mi było zimno w nogi.Teraz też pewnie portki wezmę.
serio nie mozna?? ja lezalam teraz z rodzaca niemka to ona w dniu porodu byla w koszuli i spala w niej (albo w jakiejs innej nie wiem czy w tej rodzila) a rano poszla pod prysznic i wskoczyla w normalna pizame i nikt nic nie mowil....

za to mnie dali jakies rajstopy (wygladaly jak ponczochy samonosne slubne haha) i kazali mi je ubrac i nosic... w pierwszy dzien nosilam, ale poniewaz nie rozumialam kompletnie po co, a w nocy bylo mi za goraco to sciagnelam i potem sie czailam zeby nikt nie zauwazyl hahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:12   #1052
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wszystkie sprzątają a ja skorygowałam i wysłałam drugi rozdział pracy licencjackiej
Ja to sobie nie wyobrażam jak za rok będę pisała prace magisterską. Mam nadzieję, że mój bobo da mi chwilę spokoju i jakoś ją napiszę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
aha i kupiłam ....yyyyyyyy.........Adi kupił maleńkie skarpetko buciki dla dzidzi w szmateksie(ale jak nóweczki) za całe 50gr I mówię do Adiego (bo chciałam szybko dojść do bankomatu) :" chodź do mamy na rączki " a on na cały sklep: " nie moge iść do ciebie na rączki bo mam nóżki a ty masz dzidziusia w brzuszku!!!"Mądrala moja mała...aż mi świeczki stanęły w oczach
hehe Słodziak.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:12   #1053
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
To można kupić unisex.
Ja po prostu omijam typowo dziewczęce czy typowo chłopięce, tylko wybieram by były uniwersalne.
w sumie racja.. choc wiele rzeczy, ktore spotykam sa typowo z autami lub z motylkami a nie chcialabym dziecka caly czas na bialo ubierac..
Stary 2013-04-06, 15:12   #1054
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
serio nie mozna?? ja lezalam teraz z rodzaca niemka to ona w dniu porodu byla w koszuli i spala w niej (albo w jakiejs innej nie wiem czy w tej rodzila) a rano poszla pod prysznic i wskoczyla w normalna pizame i nikt nic nie mowil....

za to mnie dali jakies rajstopy (wygladaly jak ponczochy samonosne slubne haha) i kazali mi je ubrac i nosic... w pierwszy dzien nosilam, ale poniewaz nie rozumialam kompletnie po co, a w nocy bylo mi za goraco to sciagnelam i potem sie czailam zeby nikt nie zauwazyl hahah
: hahaha::c ojest:
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:17   #1055
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też nie można założyć piżamy, tylko koszule nocną. Już słyszę jak się drą pielęgniarki/położne
Ale o rajstopach/pończochach pierwsze słyszę
Stary 2013-04-06, 15:17   #1056
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Samba, ja takiej listy (chyba) nie wklejałam ale chętnie napiszę Ci jakie wózki brałam pod uwagę i czemu odpadły
1. tako heaven line - to był mój faworyt długo długo dopóki się nie kapnęłam, że podana waga stelaża nie obejmuje kół czyli należy doliczyć + 4kg, co w sumie daje 15 kg w wersji głębokiej i podobnie w spacerowej - odpada dla mnie bo dla mnie waga wózka jest jednym z ważniejszych kryteriów
2. bebetto solaris albo nico - świetny jest! zwłaszcza w nico urzekła mnie ogromna budka ale tylnia oś jest dość szeroka, mogłabym się na wąskiej klatce schodowej nie zmieścić
3. jedo fyn - fajny, nawet bardzo ale trochę za ciężki
4. navigation cadet - gondola ok, ale spacerówka nie ok mała, wąska i nie rozkładana całkiem płasko
5. tutek grander - wiem wiem, nazwa nieciekawa ale to naprawdę fajny wózekkoła pompowane a waga tylko 12 kg no i na ten się zdecydowaliśmy

generalnie rozpatrywałam tylko wózki, do których można wpiąć maxi cosi, bo tak jak piszesz te foteliki z zestawów są bez testów zderzeniowych:r olleyes:
u nas będzie to maxi cosi citi, bo isofixa i tak w aucie nie mamy. a łatwo to sprawdzić, wystarczy włożyć rękę między siedzenie a oparcie tylniej kanapy i powinny być takie metalowe zaczepy. Tylko wtedy trzeba jeszcze kupić bazę, która pozwala też na zamontowanie fotelika następnego 9-18 kg
aha, citi nie da się wpiąć to bazy, to powinien być wtedy cabrio fix (oczywiście droższy....)
nio tak mi sie kojarzy ze to Ty bylas ale nie jestem pewna dzieki za liste wkurza mnie ze sprzedawcy oszukuja i waza wozek bez kolek... tez to zauwazylam ze przy tako heaven sa rozne wagi...raz z kolkami, raz bez...

musze sie przyjrzec chyba temu tutkowi :P
Stary 2013-04-06, 15:25   #1057
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
h
No może w DE sa inne warynki, ja pierwsze dziecko rodziłam w PL więc nie wiem.
ale mnie pocieszyłaś.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 15:27   #1058
inwersja
dryfuję słowami

powiem Wam, że mnie nastraszyłyście z tą no-spą i nie wiem już co robić. brać czy nie brać? jak często...
Stary 2013-04-06, 15:32   #1059
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
w sumie racja.. choc wiele rzeczy, ktore spotykam sa typowo z autami lub z motylkami a nie chcialabym dziecka caly czas na bialo ubierac..
A ja mam dużo żółtych, zielonych,kremowe, białe z lamówkami, w kolorowe paseczki.Typowo damskich mam naprawdę malutko, tylko jedna kurteczka i 2 kombinezony, które dostałam.
Chociaż wg mnie dziewczynka może założyć coś niebieskiego.A chłopak nawet różowe (oczywiście nie rózowy od stóp do glów), byleby bez jakiś falbanek, koronek itp.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:46   #1060
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Do dupy to będziesz się czuła po porodzie w czasie połogu i całodobowej opieki noworodkiem w takim stanie. Takie zmęczenie minie i nie narzekaj, bo to normalny objaw ciąży. Każda z nas to przechodziła. Jak nie masz na nic siły to nie rób nic. Masz prawo, a i dziecko na tym zyska Wsłuchaj się w swój organizm i nie walcz z nim. Matki, które dużo spały w ciąży rodzą spokojne i grzeczne dzieci, bo w czasie snu rozwija się najlepiej układ nerwowy.
niekoniecznie ja po porodzie czulam sie zarabiscie, w pologu rowniez i powiem szczerze ze bardziej jestem zmeczona w momencie gdy mloda ma prawie 3 lata, okres kiedy byla noworodkiem i niemowlaiem wspominam super teraz wykanczaja mnie jej niekonczace sie poklady energii

ewacia sliczny brzusio, podobny do mojego, nie jestem sama a synek slodziutki moja tez gada ze nie moge jej brac na rece bo dzidzia w brzuszku

bozeee umylam 5 okien, wypralam i powiesilam firanki i zdycham koniec ruchu na dzis, chyba ze starczy mi sil na przytulanki

inwersja bierz tak jak ci lekarz kazal. nie lekcewaz.

samba, te ponczochy to chyba przeciwzakrzepowe z tego co sie orientuje.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-04-06 o 15:47
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:52   #1061
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

Cześć kobietki, Bajka dobrze napisała, te pończochy są przeciwzakrzepowe,tylko czemu ci je dali? Tak profilaktycznie tam wszystkim dają, czy ze względu na jakieś twoje ryzyko?Może przez to, że miałaś już jedno poronienie?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 16:01   #1062
ladanseuse14
Zakorzenienie

ide farbowac wlosy
Stary 2013-04-06, 16:02   #1063
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki, Bajka dobrze napisała, te pończochy są przeciwzakrzepowe,tylko czemu ci je dali? Tak profilaktycznie tam wszystkim dają, czy ze względu na jakieś twoje ryzyko?Może przez to, że miałaś już jedno poronienie?
a no moze... takich wyrazow to ja jeszcze nie znam po niemiecku i nie wiedzialam o co kaman
chyba daja kazdemu (chociaz moja rodzaca wspoltowarzyszka nie miala) bo ja sie na zadne dolegliwosci nie skarzylam, a moje poronienie nie wiadomo czym bylo spowodowane tzn poprostu fasolka sie nie rozwinela tak jak powinna...
Stary 2013-04-06, 16:03   #1064
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
ide farbowac wlosy
Na jaki kolor? Ja probuje wrocic do swojego-jestem szatynka, ale wiekszosc zycia mialam platynowy blond. Ale wlosy juz go maja dosc...choc przezj jakis czas dla przekory mialam tez czarny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-06, 16:08   #1065
tancerka212
Zakorzenienie

nadrobiłam was uffff
Samba fajny ten wózeczek ABS Design- mówisz że mało znana marka? mi się wydaje że znana fajniejszy ten wózio od Tako ale widzę że i nad x-landerkiem się zastanawiasz

Matall no nieeee nie wiemy czy będzie Elena czy Dawid? ale w sumie ja jestem aby jakieś 4 dni za Tobą a też mój lekarz dopiero w maju mi powie jaka płeć

ale macie już duże brzuszki dziewczyny wreszcie wyglądamy jak mamuśki

przyszedł mój podgrzewacz- kupiłam używany ale tak jak obiecywała pani jest w stanie idealnym- wygląda jak nówka sztuka, żadnych zarysowań, żadnych śladów użytkowania czy jakiś osadów- to był dobry deal

Ladanseuse widziałam że cię głowa dalej boli... mnie też już 3 dzień boli ale pomaga mi żucie gumy- jakoś ucisk podczas przeżuwania łagodzi ból głowiny... zawsze to jakaś ulga

ja leżę- nie chce mi się nic- co najwyżej mogę się zdrzemnąć i tyle mi się chce tak się cieszę że od czwartku mam urlop że chyba tylko to trzyma mnie przy życiu
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 16:10   #1066
bojatoja
Zakorzenienie

A ja się pochwalę, że mąż zdał dzisiaj egzamin, ba nawet maksymalną ilość punktów zdobył Cieszę się przeogromnie.
Zaraz będę się zbierać bo idziemy do znajomych.
Stary 2013-04-06, 16:11   #1067
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To jest niepokojące! Ja nie mam brzuszka (ewentualnie wzdęcia na wieczór,ale to się nie liczy).I nie czuję żadnych ruchów Buuu

W dodatku ginka mi powiedziała,że mam lekkie skurcze i nadal mam luteinę, zero seksiku i zero ćwiczeń dla ciężarnychTo co ja mam z tego życia?
To wcale nie jest niepokojące. Wiele osób odczuwa ruchy po 20 tc albo niedługo przed. Na to wpływa też położenie łożyska i wiele innych czynników.

A co do brzucha to ja w tamtej ciąży też ok 20tc dopiero miałam.

Cytat:
A jak u Was z koszulami nocnymi, szlafrokami i ogólnie akcesoriami dla mamy do szpitala.Ja niby wszystko mam, ale wnerwia mnie to, że nie można wziać normalnej piżamy.Ostatnio przemyciłam spodnie dresowe i mimo opierdzielin lekarza ubierałam jak nie widział.Nie wytrzymywałam tak mi było zimno w nogi.Teraz też pewnie portki wezmę.
Po porodzie naturalnym powinno się wietrzyć krocze. Ja tam chodziłam w samej górze - dodatkowo zszokował mnie fakt, że nieprzychylnie patrzyli na te majtki siateczkowe i te wielkie wkłady trzeba było nosić pomiędzy nogami a w nocy jaki to stres. Nie widziałam nikogo po porodzie w dole od spodni- nie pozwalali i kropka. Zresztą ja i tak wiedziałam, że lepiej się przemęczyć żeby to się wywietrzyło i ładnie szybko zagoiło. Teraz też będę nosiła samą górę ( długą ), bo pamiętam, że nie raz krew leciała mi po nogach i nie wyobrażam sobie mieć uwalonych całych dresów

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 16:12   #1068
dirtymagic85
Zadomowienie

Doczytałam, że z Mlebidakin wszystko OK, to się bardzo cieszę
No i fajowe brzuszki pozamieszczałyście
A moje dzidzi jest dziś wyjątkowo aktywne, bardzo mi to sprawia przyjemność
Stary 2013-04-06, 16:15   #1069
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nadrobiłam was uffff
Samba fajny ten wózeczek ABS Design- mówisz że mało znana marka? mi się wydaje że znana fajniejszy ten wózio od Tako ale widzę że i nad x-landerkiem się zastanawiasz

Matall no nieeee nie wiemy czy będzie Elena czy Dawid? ale w sumie ja jestem aby jakieś 4 dni za Tobą a też mój lekarz dopiero w maju mi powie jaka płeć

ale macie już duże brzuszki dziewczyny wreszcie wyglądamy jak mamuśki

przyszedł mój podgrzewacz- kupiłam używany ale tak jak obiecywała pani jest w stanie idealnym- wygląda jak nówka sztuka, żadnych zarysowań, żadnych śladów użytkowania czy jakiś osadów- to był dobry deal

Ladanseuse widziałam że cię głowa dalej boli... mnie też już 3 dzień boli ale pomaga mi żucie gumy- jakoś ucisk podczas przeżuwania łagodzi ból głowiny... zawsze to jakaś ulga

ja leżę- nie chce mi się nic- co najwyżej mogę się zdrzemnąć i tyle mi się chce tak się cieszę że od czwartku mam urlop że chyba tylko to trzyma mnie przy życiu
no tak mi sie wydawalo... ale dziwi mnie fakt ze w polsce ten wozek nawet kolo 2 tys kosztuje a mysmy widzieli dzisiaj identico za 300 euro...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 16:15   #1070
dirtymagic85
Zadomowienie

Tancerka a o ciąży w pracy już wiedzą u ciebie czy nie?
Stary 2013-04-06, 16:18   #1071
your Angel
czyli Endżi

Kurczę, jak Wy to robicie, że macie takie brzuszki
Ja zaczynam 19 tydzień - i choć sama czuję, że mam drobny balonik - to każdy zarzeka się, że prawie nic nie widać.
Już się nie mogę doczekać ładnej sesji ciążowej, a póki co nie ma najmniejszego sensu focić
Stary 2013-04-06, 16:28   #1072
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Tancerka a o ciąży w pracy już wiedzą u ciebie czy nie?
moja szefowa i mój dział wie żeby w razie co działać i dzwonić po umówione zastępstwo a reszta jak zobaczy i się domyśli to będzie wiedziała a jak nie to nie zamierzam zaczepiać nikogo na korytarzu i ogłaszać że jestem w ciąży w firmie jest 60 osób a lubię może ze 3 osoby, a reszta to takie małpy wredne za przeproszeniem że nie da się z nimi np spotkać i pogadać bo każdy jest zajęty własnym tyłkiem więc guzik im do mojej ciąży. Jak ktoś zapyta czy jestem w ciąży to przytaknę ale jak nie to sama za nimi łazić nie będę
Stary 2013-04-06, 16:31   #1073
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
moja szefowa i mój dział wie żeby w razie co działać i dzwonić po umówione zastępstwo a reszta jak zobaczy i się domyśli to będzie wiedziała a jak nie to nie zamierzam zaczepiać nikogo na korytarzu i ogłaszać że jestem w ciąży w firmie jest 60 osób a lubię może ze 3 osoby, a reszta to takie małpy wredne za przeproszeniem że nie da się z nimi np spotkać i pogadać bo każdy jest zajęty własnym tyłkiem więc guzik im do mojej ciąży. Jak ktoś zapyta czy jestem w ciąży to przytaknę ale jak nie to sama za nimi łazić nie będę
pewnie juz wszyscy wiedza ja jak bylam w zeszlej ciazy to cala firma (120 osob, glownie faceci) wiedzieli po 10 minutach... szkoda ze wiadomosc o poronieniu sie tak szybko nie rozniosla i jeszcze jak wrocilam z l4 gratulowali mi ciazy
Stary 2013-04-06, 16:35   #1074
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurczę, jak Wy to robicie, że macie takie brzuszki
Ja zaczynam 19 tydzień - i choć sama czuję, że mam drobny balonik - to każdy zarzeka się, że prawie nic nie widać.
Już się nie mogę doczekać ładnej sesji ciążowej, a póki co nie ma najmniejszego sensu focić
na spokojnie, mnie w pierwszej ciazy wywalilo dopiero w 21 tc, a taki brzuch jak mam teraz mialam w pierwszej ciazy w 24 tc a z takim obwodem jak mam teraz szlam do porodu tak wiec spokojnie, lepiej niech powoli brzusio rosnie, wieksze szanse na to ze rozstepy sie nie pojawia. chociaz mi wyskoczyly dopiero w 33-34 tc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-06, 16:45   #1075
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niekoniecznie ja po porodzie czulam sie zarabiscie, w pologu rowniez i powiem szczerze ze bardziej jestem zmeczona w momencie gdy mloda ma prawie 3 lata, okres kiedy byla noworodkiem i niemowlaiem wspominam super teraz wykanczaja mnie jej niekonczace sie poklady energii

ewacia sliczny brzusio, podobny do mojego, nie jestem sama a synek slodziutki moja tez gada ze nie moge jej brac na rece bo dzidzia w brzuszku

bozeee umylam 5 okien, wypralam i powiesilam firanki i zdycham koniec ruchu na dzis, chyba ze starczy mi sil na przytulanki

inwersja bierz tak jak ci lekarz kazal. nie lekcewaz.

samba, te ponczochy to chyba przeciwzakrzepowe z tego co sie orientuje.
Problem polega na tym,że w tym szpitalu nikt mi nic nie kazał. Po prostu dostałam wypis i w zaleceniach było no-spa 3x dziennie. Nie było z kim porozmawiać na tym temat, goniłam panią doktor po korytarzu a ona uciekała,że nie ma czasu.

Stary 2013-04-06, 16:46   #1076
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie juz wszyscy wiedza ja jak bylam w zeszlej ciazy to cala firma (120 osob, glownie faceci) wiedzieli po 10 minutach... szkoda ze wiadomosc o poronieniu sie tak szybko nie rozniosla i jeszcze jak wrocilam z l4 gratulowali mi ciazy
co ty- na bank nie wiedzą- z resztą w mojej firmie 90% osób jest w wieku 55+ jak nie więcej i oni są zajęci marudzeniem, jęczeniem, opierdzielaniem się itp a tematy dzieciowo-brzuszkowe to już zapomnieli brzuszek dopiero z tydzień temu mi wyskoczył ale do pracy chodzę w luźnych i grubych swetrach bo wciąż jest zimno, a że mam swój pokój i przemykam się tylko na siku do łazienki to naprawdę nie sądzę że ktoś się zczaił teraz idę na urlop i po urlopie pewnie już wrócę z konkretnym brzuszkiem... ALE poważnie myślę nad tym żeby już nie wracać... lekarz już mi chciał ostatnio dać zwolnienie lekarskie... na następnej wizycie będę już w 18 tygodniu, w pracy słabo się czuję i i tak nie mam sił pracować więc w sumie czemu by nie pójść sobie poodpoczywać skoro mam taką okazję a w pracy i tak nikt nie będzie tęsknił tak więc jeśli by się okazało że w środę jest mój ostatni dzień pracy to serio ludzie będą w szoku że odeszłam na ciążowe L4 szczęki im opadną hahaha
Stary 2013-04-06, 16:46   #1077
ladanseuse14
Zakorzenienie

snow na ten sam, jedynie odrosty i to castingiem bez amoniaku
Stary 2013-04-06, 16:48   #1078
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
co ty- na bank nie wiedzą- z resztą w mojej firmie 90% osób jest w wieku 55+ jak nie więcej i oni są zajęci marudzeniem, jęczeniem, opierdzielaniem się itp a tematy dzieciowo-brzuszkowe to już zapomnieli brzuszek dopiero z tydzień temu mi wyskoczył ale do pracy chodzę w luźnych i grubych swetrach bo wciąż jest zimno, a że mam swój pokój i przemykam się tylko na siku do łazienki to naprawdę nie sądzę że ktoś się zczaił teraz idę na urlop i po urlopie pewnie już wrócę z konkretnym brzuszkiem... ALE poważnie myślę nad tym żeby już nie wracać... lekarz już mi chciał ostatnio dać zwolnienie lekarskie... na następnej wizycie będę już w 18 tygodniu, w pracy słabo się czuję i i tak nie mam sił pracować więc w sumie czemu by nie pójść sobie poodpoczywać skoro mam taką okazję a w pracy i tak nikt nie będzie tęsknił tak więc jeśli by się okazało że w środę jest mój ostatni dzień pracy to serio ludzie będą w szoku że odeszłam na ciążowe L4 szczęki im opadną hahaha
nio nie wiem, ale plotki sie szybko roznosza... ja tez powiedzialam tylko w biurze bo akurat dostalam zwolnienie i musialam powiedziec... kijowo sie czulam od samego poczatku ciazy, zreszta teraz lepiej nie bylo
Stary 2013-04-06, 16:56   #1079
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Problem polega na tym,że w tym szpitalu nikt mi nic nie kazał. Po prostu dostałam wypis i w zaleceniach było no-spa 3x dziennie. Nie było z kim porozmawiać na tym temat, goniłam panią doktor po korytarzu a ona uciekała,że nie ma czasu.

poprostu stosuj sie do zalecen, niektore dziewczyny biora wieksze dawki. ja po szpitalu w pierwszej ciazy w 18 tc tez dostalam tyle ze buscopan tez 3x1.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-06, 16:59   #1080
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
snow na ten sam, jedynie odrosty i to castingiem bez amoniaku
gdzie twój avatarek ślicznoto?

Cytat:
nio nie wiem, ale plotki sie szybko roznosza... ja tez powiedzialam tylko w biurze bo akurat dostalam zwolnienie i musialam powiedziec... kijowo sie czulam od samego poczatku ciazy, zreszta teraz lepiej nie bylo
tylko że u mnie główna księgowa sama powiedziała że nikomu nie mówimy bo że tak powiem mamy w tym mały interes żeby jeszcze z działu wykurzyć do innego działu taką babkę która nas wkurza więc to jest nasza konspiracja teraz taka i na rękę nam jest to że nikt nic nie wie, a jak ona już zostanie przeniesiona od nas to wtedy nam już zwisa i powiewa czy info pójdzie w świat czy nie ale szczerze mówiąc to już nie chce mi się tak cudować i nie wiem czy po urlopie wrócę... skoro w ogóle nie wiem czy będę chciała wracać po macierzyńskim do tej firmy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości