30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 197 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 18:16   #5881
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Tak, Beti, Marek Antoniusz był super
Uklika, chcesz powiedzieć, że już doszło...?! Czy dziękujesz wstępnie...?
Miszka, tak to Martin pisze powieści - wycina bohaterów bez litości Najbardziej mnie martwi, że oni szybciej robią filmy z serii Gra o tron (y), niż on pisze powieści - jak nic będzie przestój
Dziś "oszczędzałam" w Douglasie. Odebrałam zwrot za maskę, miałam kupon na 40 PLN. Kupiłam zestaw Piaubert - w puszeczkach po 30 ml wyszczuplającego i liftingującego. Puszeczki przecenili z 39 na 20. I tak sobie przeliczyłam, że 5 puszeczek to 100, ale dostaję 150 ml jednego i 150 ml drugiego kosmetyku, które kosztują odpowiednio drożej
http://www.douglas.pl/douglas/Piel%C...000028740.html
Potem dokupiłam jeszcze krem nowy z biothermu, ze zniżką i z kosmetyczką z mini produktami
Ciuchy oglądałam, ale nic mnie nie powaliło. Kupiłam jedne spodnie na lato, jak zwykle popadając w depresję, że wszystko przyciasne Albo ja jestem kompletnie niewymiarowa, albo producenci nie znają się na kobiecej figurze. Widziałam tez ładny, oryginalny, dżinsowy trencz z Levisa - lecz nie dam za cos takiego 599 PLN. Zatem ciuchy skromnie, jak zawsze...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-04-05 o 18:33
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 18:33   #5882
uklika
Zadomowienie

Jeszcze nie doszlo Kama, ale jak to nazwalas, dziekuje wstepnie
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 18:47   #5883
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka74 Pokaż wiadomość
Xnika, szkoda, że tak trochę za daleko jednak mieszkasz
Pokazałbyś mi co mam zrobić z tym moim bębnem
Czy to prawda, że żeby schudnąć, trzeba najpierw siłowe, a dopiero potem cardio?

U mnie niby jest trener na siłowni, ale taki jakiś niewydarzony...
Zgadza się najpierw siłowe potem cardio/ aeroby jak kto zwie jak zaczynasz to zrób sobie tylko rozgrzewkę np 5min na bieżni, potem godzinkę siłowych a na koniec np 30min bieżni.

Jak coś zawsze mogę wam internetowo doradzać żeby pozbyć się brzuszka, to niestety trzeba dietę trzymać, same ćwiczenia nic nie dadzą niestety (też kiedyś myślałam że bez diety się da) najważniejsze to unikać: pieczywa, ziemniaków, potraw przetworzonych z wysokim indeksem glikemicznym, płatków typu fitness, produktów kukurydzianych czy tez np wafli ryżowych.
xnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:11   #5884
BBRAT
Zadomowienie

Xnika, brawo
To zdecydowanie najlepsze, najatrakcyjniejsze zdjęcia, jakie kiedykolwiek zostały tu zamieszczone, tym sposobem drastycznie zawyżyłaś poprzeczkę na forum
Podzielam w pełni Twoją pasję, bo sama też jestem uzależnioną psychicznie siłowniomaniaczką, opętaną na punkcie brzucha oraz posiadam sztangę z talerzami i ławkę skośną na użytek domowy. Więc dobrze znam i rozumiem parcie na mięsień i kondycję
Bardzo, bardzo gratuluję
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 19:32   #5885
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Xnika, brawo
To zdecydowanie najlepsze, najatrakcyjniejsze zdjęcia, jakie kiedykolwiek zostały tu zamieszczone, tym sposobem drastycznie zawyżyłaś poprzeczkę na forum
Podzielam w pełni Twoją pasję, bo sama też jestem uzależnioną psychicznie siłowniomaniaczką, opętaną na punkcie brzucha oraz posiadam sztangę z talerzami i ławkę skośną na użytek domowy. Więc dobrze znam i rozumiem parcie na mięsień i kondycję
Bardzo, bardzo gratuluję
O kurcze aż czuję się zakłopotana po przeczytaniu takich słów, ponieważ moja samoocena jest o wiele niższa.
Ale dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z moją pasją/ uzależnieniem, że są też inne osoby tutaj muszę się przyznać że odkąd ćwiczę z moim trenerem (z nim mam tylko raz w tygodniu) a tak pozostałe 4 ćwiczę sama, to od 6 miesięcy nie opuściłam ani jednego treningu.

Ale sztangi i talerzy w domu nie mam zauważyłam, że jak ciało jest umięśnione to o wiele lepiej się prezentuje, co z tego że powoli w rozmiar XS oraz rurki się nie mieszczę i zamieniam powoli szafę na S
Stary 2013-04-05, 19:36   #5886
BBRAT
Zadomowienie

Xnika, ja zawsze wychodziłam z założenia, że ważniejsza jest konsystencja, niż rozmiar.
Słowem - jakość, a nie ilość (oczywiście wszystko w granicach rozsądku).
Teraz idę zrobić sobie kolację, bo niedawno wróciłam z dwugodzinnego treningu i organizm domaga się niewielkiego dotankowania paliwa
Moje szczere gratulacje, tak trzymać
Stary 2013-04-05, 19:56   #5887
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BBRAT Pokaż wiadomość
Xnika, ja zawsze wychodziłam z założenia, że ważniejsza jest konsystencja, niż rozmiar.
Słowem - jakość, a nie ilość (oczywiście wszystko w granicach rozsądku).
Teraz idę zrobić sobie kolację, bo niedawno wróciłam z dwugodzinnego treningu i organizm domaga się niewielkiego dotankowania paliwa
Moje szczere gratulacje, tak trzymać
Ja po treningu pije od razu białko a potem jem posiłek do 30min, zazwyczaj jest to podwieczorek albo obiad
Jeszcze raz dziękuję.
Stary 2013-04-05, 19:58   #5888
Michell72
Zakorzenienie

Xsinka jestesmy ze soba juz długoZnasz mnie..Cieszę się,ze ćwiczenia podnoszą Twoją samoocenę..Ale nie zrób z siebie cyborga..Tyś filigranowa,kobieca..Taka iskierka..Mnie tam sie od Szczotki ,bardziej podobasz....Sztanga na posladki..Brzuch cwiczenia i dieta...A ramiona Xsinka????Kama mam ten sam dylemat w Galeriach..Na kogo to szyją?czy klepsydry-uwzględniają?
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 20:02   #5889
Michell72
Zakorzenienie

to się mojemu mężowi bardzo spodobało..nie wiedzieć dlaczego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1347194555_vii2yr_600.jpg (26,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-04-05, 20:55   #5890
Kamlisa
Zakorzenienie

Mnie się podobała kobieca zemsta na ex ( z RMF) : upić go na imprezie, wsadzić do łóżka nagiego, tylko z krawatem i zostawić karteczkę: Byłeś cudowny, całuję Waldek
Stary 2013-04-05, 22:22   #5891
Michell72
Zakorzenienie

A to nie jeden miałby oczy jak dwa spodki,po takiej zemście KamUklika mam nadzieję,że i my wiosnę zobaczymy..Narazie biało...Cieszę sie ,kwitnącym hiacyntem i różą..Na parapecie chodz zielono..Chili nawet kwitnie..
Stary 2013-04-05, 22:47   #5892
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
W stojącym kiedys raz byłam i koszulką zasłaniałam twarz..Masakra,bo ręce mdleją..Dla mnie ta opcja odpada..Kupiłam brązer.Ciało od pasa w dół mam hebanowe..ale jak zobaczyłam w swietle dziennym zacieki ..choliper no..
ja sie nigdy nie zakrywalam ale zawsze na stojacym ( w sumie kilka razy bylam )
tylko zastanawia mnie inna rzecz opale cialo a wyjde z taka blada twarza?

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Irenka, Killer to wielki kocur od Tig dla Xniki .
dzieki

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość

A mięśnie wcale nie takie duże dużo zeszło razem z wodą jak się odwadniałam przed fotkami, a ciało oczywiście mam posmarowane tym specjalnym brązerem którym się smaruje na zawody.
no moze i nie duze ale wrazenie robi ogromne

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam/usłyszałam, dziś światowy dzień bez makijażuProszę więc to wziąć pod uwagę, moje drogie
zaden problem dla mnie bo raczej na codzien sie nie maluje
nie weszlo mi w nawyk

Cytat:
Napisane przez xnika Pokaż wiadomość
Ale taki efekt jest tylko na parę godzin, kiedy ciało jest skrajnie odwodnione i zbrązowione tym specjalnym kremem/ pianką... w rzeczywistości mięśnie nie są tak widoczne
uff odetchnelam z ulga
np tak umiesniona pani jak te na zdjeciach nie wyobrazam sobie z takimi miesniami i w jakiejs sexy sukience
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:20   #5893
_karolkarz_
Raczkowanie

Cytat:
to się mojemu mężowi bardzo spodobało..nie wiedzieć dlaczego

Bo te nasze chłopy, to proste chłopaki i nie rozkładają wszystkiego na czynniki. ale tylko czasem wychodzi im to lepiej......

Cytat:
Mnie się podobała kobieca zemsta na ex ( z RMF) : upić go na imprezie, wsadzić do łóżka nagiego, tylko z krawatem i zostawić karteczkę: Byłeś cudowny, całuję Waldek
/swietne..........
_karolkarz_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:20   #5894
xnika
Rozeznanie

Cytat:
Xsinka jestesmy ze soba juz długoZnasz mnie..Cieszę się,ze ćwiczenia podnoszą Twoją samoocenę..Ale nie zrób z siebie cyborga..Tyś filigranowa,kobieca..Taka iskierka..Mnie tam sie od Szczotki ,bardziej podobasz....Sztanga na posladki..Brzuch cwiczenia i dieta...A ramiona Xsinka????Kama mam ten sam dylemat w Galeriach..Na kogo to szyją?czy klepsydry-uwzględniają?
Miszka z ramionami jest najgorzej, w moim przypadku mam problem z barkami (bardzo wolno rozrastają się te mięśnie, ale dużo też zależy od genetyki).

Na barki np dobre jest wyciskanie sztangielek w górę, unoszenie bokiem oraz na tył naramiennego również unoszenie ale do tyłu.

Triceps, moim zdaniem najlepsze jest wyciskanie francuskie hantla zza głowę, prostowanie ręki w łokciu oraz moje ulubione, uginanie rąk od czoła do tyłu ze sztangą łamaną a potem unoszenie jej od brzucha w górę. Można tez robić pompki szwedzkie.

Biceps, uginanie rąk (skręcając) z hantelkami oraz proste uginanie bez skręcania hantlami/ sztangą łamaną.
I tak jak pisałam zwiększać ciężar przy każdej serii, ma boleć i piec

Niestety ramiona u kobiet są podatne na łapanie tłuszczu w tym miejscu (szczególnie triceps), więc mamy się gorzej niż faceci
Stary 2013-04-06, 08:27   #5895
Kamlisa
Zakorzenienie

z prognozy wynika, że ma się ocieplać powoli - już prognozują niższą temperaturę, niż dwa dni temu
Xnika, mnie tam brakuje samozaparcia do tak częstych i intensywnych ćwiczeń. Pływanie i tak poszerza barki, a na triceps 4 kg kettle bell ręka w tył - robi swoje Podobnie taśma. Bez większego wysiłku muskulatury nie zbuduję, ale ramiona nie wyglądają źle, a o to mi chodzi.
dla fanek BB
http://allegro.pl/show_item.php?item=3153176433

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-04-06 o 08:29
Stary 2013-04-06, 10:16   #5896
Anyzkowa
Zakorzenienie

Kawa w dłoń drogie kobietki

U mnie śliczna pogoda, świeci słońce, pachnie wiosną, tylko jeszcze z zimowego obuwia nie można wyjść.

Miszka proszę o numer konta i kwotę jaką jestem Tobie winna. Carita jest rewelacyjna. Doskonale się rozprowadza, buzia jest satynowa, promienna. Podkład ma dość mocne krycie ale jednocześnie jest taki delikatny, lekki, świeży. Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem. I jedno co mnie zaskoczyło: nie wchodzi w zmarchy !

Co do sylwetek przypakowanych pań. Mam świadomość, że to co na fotach to odwodnione ciało + przyciemnienie specyfikami dla podkreślenia mięśni. Te kobiety w normalny dzień mają fajną pupę, fajne nogi, wszystko jędrne, nie ma zwisów. Mam koleżankę trenującą już kilka lat. Wygląda naprawdę imponująco. Zaczynam dopiero ale mam nadzieję, że dotrwam do chwili kiedy w lustrze powiem do siebie: jest nieźle

A z moich obserwacji: koleżanki w okolicach 40-stki widzą zmiany "starcze" swojej sylwetki typu zanik talii, rosnące boczki, zwisy przedramion i usilnie odchudzają się. Daje to efekt taki sobie. Zwisy mniejsze są, jędrności nadal brak ale na wadze mniej o te 3 kg. Mi nie o to chodzi. Waga niech będzie taka sama, nie mam nadwagi. Chcę tylko zdrowego, jędrnego ciała. Niech się tak stanie Amen.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 15:57   #5897
201608151053
Konto usunięte

Popołudniowo z kubkiem kawy Anatol o smaku waniliowym

Anyż, u mnie wiosną nie pachnie, ale postanowiłam zrzucić kozaki, bo przecież noszę dziadostwo gdzieś od pół roku i jak tak dalej pójdzie to za chwilę trzeba je będzie znowu założyć...Wracałam do domu z podkulonym ogonkiem i przepraszałam

Kama, skończyłam sezon zombiaków. Taką jatkę zaserwowali w ostatnim odcinku, że aż dziw, że jacyś ludzie przetrwali do następnego sezonu...

Wracam do Zemsty...Faktycznie, hrabia Monte Christo zawitał na Wisteria Lane czy jak się nazywała ta miejscowość z "Gotowych na wszystko".
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 19:11   #5898
Kamlisa
Zakorzenienie

teraz po walking dead Homeland 2 powtórzą
Stary 2013-04-06, 19:26   #5899
xnika
Rozeznanie

Cytat:
walking dead oglądałam, jednak 2 odcinki przed końcem trzeciego sezonu dałam sobie spokój, TŻ dalej oglał
Stary 2013-04-06, 19:29   #5900
Michell72
Zakorzenienie

Wróciłam .Byliśmy po towar.Xsinka matuchno łamana sztanga,francuskie hantle,pompki szwedzkieTy mi tu pisz kobieto po polskiemu i najlepiej jak dziecku -pokaż na obrazkuKaśka cieszę sięPodeslę Ci nr konta,tylko dychnę przy kawieMoże chcesz RBR Rouge Bunny Rouge Skin Sanctuary Foundation

..nowość ...Tak pragnełam draniaKupowanie w ciemnoi znów koloru nie dobrałam odpowiednio...KAśka Ty nie pisz głośnoco to w okolicach 40 widzimy..Te tricepsy zdradzają wiek..Jak tak wisi ..brrrr....Xsinka pokaz Miszce zabaweczki złamane i francuskie..Co mam w dłoni trzymac ,jak sie bede zginać..O jak do rymu
Stary 2013-04-06, 19:34   #5901
kropeczka74
Zadomowienie

Hello

Dziś zakupowy szał w galeriach, weekend wielkich zniżek.
Rzeczywiście tłumy były dzisiaj w mojej ulubionej galerii.
Zakupiłam nowy krem pod oczy Caudalie Vinexpert Eye & Lip Serum.
Lepiej niech będzie dobry

Kupiłam też książkę Chodakowskiej. Czy nie uważacie, że za sam zakup tak w ramach zaliczki od razu powinno lecieć z 3 kg w dół?

Edytowane przez kropeczka74
Czas edycji: 2013-04-06 o 19:52
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 19:36   #5902
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Home obejrzalam...Czekam na kolejny sezon. Bardziej niż na zombiaki
Cytat:
Może chcesz RBR Rouge Bunny Rouge Skin Sanctuary Foundation
..nowość ...Tak pragnełam draniaKupowanie w ciemnoi znów koloru nie dobrałam odpowiednio...
Jesteś niemożliwa z tymi fluidami
Stary 2013-04-06, 19:36   #5903
Joanna Karolina
Raczkowanie

Miszu,świntuszysz troszkę czy mi się zdaje? Masz fajne kiecki w tych przywiezionych?
Joanna Karolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 19:39   #5904
BBRAT
Zadomowienie

Też miałam zamiar zerknąć na książkę Chodakowskiej, ale tak długo ćwiczyłam na siłowni, że zamknęli w tym czasie Empik Czuję się w pełni usprawiedliwiona
Stary 2013-04-06, 20:32   #5905
Michell72
Zakorzenienie

Mam Joanno Karolino,a będziesz się słuchać Do tej pory nie mogę strawic Diora..Jestem pewna ,w 100%,że niczym Ania Shirley byś na mnie wskoczyła z radosci ,po oglądnięciu w lustrze..Bluzki,koszule ,żakiety z takim pazurem ,że ...KROP hi hi no po zakupie ,powinno iść na dół..Po co Ci ksiązka tak swoją drogą?Płyta nie lepsza?W sumie Pani lekturę wykorzystuje o... Beti no szlak mnie trafia z tymi podkładami..Ale..kt o Wam bedzie opisywał ś.Grali,no kto jak nie głupia Miszka ,co kupuje w porywach namiętności..O patrz Joanna ,faktycznie głodnemu chleb na mysli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b9495411383500f41776e3d9e1363e77.jpg (13,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-04-07, 07:55   #5906
xnika
Rozeznanie

Witam ja już po śniadanku, omlecik z płatków owsianych i posmarowany masłem orzechowym- pycha mój ulubiony posiłek.

Co do Chodakowskiej, oj nie lubię jej, straszne ma błędy w ćwiczeniach... (może sama kiedyś coś nagram )

Miszka,

http://pomper.pl/txt-atlas-ramiona.html
pierwsze dwa super na biceps, 7 i 8 ćwiczenie też robię, ja sobie zmieniam często

na triceps polecam: ćwiczenie 3, 4, 6, 7, 10, 12. 4 zawsze łączę z 4, najpierw zza głowę a potem od razu od klatki w górę, to liczę jako jedno ćwiczenie, potem wybieram jeszcze jakieś dwa inne.

Mam nadzieję że obrazki pomogły
Stary 2013-04-07, 09:56   #5907
Kamlisa
Zakorzenienie

Xnika, przepis na omlet poproszę
Chodakowska jest dobra, bo wprowadza modę na ruch i ćwiczenia A że różnie ludzie opisują to, jak powinny być wykonywane...? Poczytaj sobie "4 godzinne ciało" Ferrisa, tam sa dopiero dziwactwa i herezje, a facet tez twierdzi, że poprawia najlepszych trenerów
Dziś też poćwiczę, oczywiście bez wielogodzinnych szaleństw Ćwiczenie ma być przyjemnością...a przynajmniej nie może być katorgą Na razie był basen.
Po botoksie pod oczy ( no, może niezupełnie pod) - mam efektownego, czarnego siniaczka Wygląda to trochę dziwnie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 10:10   #5908
xnika
Rozeznanie

Przepis na omlet: 40g płatków owsianych górskich, 3 białka jaj oraz jedno całe. Zmieszać i wlać na rozgrzaną patelnię (ja mam taką do naleśników więc nawet jej nie natłuszczam). Jak jest gotowy to smaruję masłem orzechowym.
Stary 2013-04-07, 10:30   #5909
Michell72
Zakorzenienie

XsinkaF ajna ta strona..Opis i zdjęciaMasło orzechowePlan żywieniowy masz tez wyznaczony?Ty nam zdradz,co jesz kobieto...
Stary 2013-04-07, 10:33   #5910
201608151053
Konto usunięte

Xnika, omlet brzmi ciekawe, lubię płatki Ale nie mam miarki w oczach - ile to jest te 40 gr? W łyżkach np.?

Miszka, wstawisz przy okazji zdjęcia spodni? Bo potrzebuję jasne, materiałowe (tzn.nie dżinsy np. czy legginsy, bo za żadne skarby świata leginsów nie założę...)

Miłego dnia. U mnie w końcu słońce wiosenne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości