Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 20:13   #2881
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Dostaliśmy dziś od rodziców parowar, żeby zdrowo się odżywiać. Ale kompletnie nie mam na niego pomysłów poza warzywami gotowanymi na parze. Ma któraś z was coś takiego?? Co można w nim ugotować?

drób ryba ja nawet jajka przy okazji robienia piersi z kurczaka robię bo świetnie się obierają po takim gotowaniu na parze... wątróbkę robiłam.... schab też by wyszedł za pewne bo kiedyś jeszcze jak nie miałam parowaru to w garnku robiłam tylko za pewne długi czas by trzeba bo na drób wystarcza 30 minut przynajmniej w moim parowarze

malwus brak słów totalny brak wychowania jak można tak perfidnie grzebać po czyiś rzeczach
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:32   #2882
misiak17
Wtajemniczenie

Hej.

Gosza wszystkiego najlepszego

Mały człowieczku gratuluję

Malwuś Twoja teściowa zachowuje się bardzo nie w porządku. Dobrze, że myślicie o wyprowadzce.

I sobota zleciała. Mąż idzie zaraz na nockę a ja może posiedzę dziś dłużej bo za długo dziś spałam. Już jestem wykąpana i siedzę sobie.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:52   #2883
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny

a i zapomniałam!!!

Goszu - najlepszego!!!

a my z mężem po kolacji przy świecach bagietki czosnkowe z serem z pieprzem zielonym no nie wyrafinowanie, bardzo kalorycznie, ale co tam, raz się żyje

a teraz drinkujemy
Stary 2013-04-06, 21:41   #2884
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
jaka chamówa!!! My mamy na poddaszu nasz mieszanie, jak wyjezdzamy to jest otwarte, ale wszystkie osobiste rzeczy trzymamy w sypialni i tą zamykamy na osobny klucz i tam nikt nie ma wstępu. Chyba bym zabiła.. ale np ostatnio zostalo nam dużo pepsi, nestea i innych sokow i je wstawilismy na stryszek, bo tam chlodniej. Teraz jak przyjechaliśmy to polowy nie bylo:/ Tesciowa mowila , że sobie wzieli pare razy.. nie kumam jak mozna wziąć kogoś rzeczy bez pytania..
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
malwus brak słów totalny brak wychowania jak można tak perfidnie grzebać po czyiś rzeczach
Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Malwuś Twoja teściowa zachowuje się bardzo nie w porządku. Dobrze, że myślicie o wyprowadzce.
Wiecie, dla mnie najgorsze jest to że moja teściowa bardzo dobrze wiem jak to jest z kimś mieszkać i sama mieszkała po ślubie z teściami. Na własną teściową nadawała i nadaje do tej pory, gadała że głównie przez nich się z mężem kłócili a teraz to samo robi z naszym małżeństwem, powiela błędy własnej teściowej.Ona jest strasznie uparta, wiecznie musi być coś tak jako ona chce, jak ona myśli. Widać że nie traktuje nas już jako odrębnej jednostki - rodziny która też ma prawo mieć własne zasady bo szanowałaby nasze decyzje a nie je głupio podważała. My naprawdę bardzo rzadko od ślubu pokłóciliśmy sie o jakies relacje między nami, nasze sprawy. Kłócimy się głównie przez teściową i oto na co inni pozwalają sobie w tym domu.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2013-04-06 o 21:43
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:42   #2885
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
TŻet na uczelni, mi się nudzi, powinnam sprzątać, bo bałagan taki, że hej... Ale mi się nie chceeeeeeeeeeeee Poproszę kopa w 4 litery
leż sobie
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witam się z wami od razu w podłym humorze
Zabije kogoś a mianowicie teściową
Wczoraj przyjechałam od mamy, drzwi do naszego pokoju zamykałam na klucz, mąż nawet o tym nie wiedział a tu teściowa oznajmia mi w progu że ona sobie drzwi otworzyła i woli żeby te drzwi były otwarte i położyła nam tu jakieś pieniądze co od nas pożyczała. Myślałam że o drzwiach i kasie wie mój mąż.Napisałam do niego, otóż nikt z nas nie wiedział że ona od nas pożyczyła a właściwie sobie wzięła bez pytania 1200 zł. Klucz położyłam w miejscu niewidocznym, po prostu schowałam. Klucz też znalazła I co najlepsze żeby go znaleźć musiała nam w rzeczach szperać bo mamy garderobę której zamknąć się nie da i tam był ten klucz.
Pokój po przyjeździe był otwarty. Jestem wkurzona na maksa. Dziś sobie chyba z nią rozmówkę przeprowadzimy bo to co tu ludzie w tym domu wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Branie kasy i to takiej bez pytania to już w ogóle określić nie umiem.

Jedna rzecz na plus oglądaliśmy dziś jedno mieszkanie. Nawet ładne ale musimy pooglądać też inne.
zabiłabym
szukajcie nowego mieszkania ....
Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

a, i jeszcze jedno.......mam wielką, grubą wypasioną piąteczkę!!!!!!!!!!!
super wiedziałam ze jesteś zdolniacha

Gosza wszystkiego najlepszego

My dziś z mężem cały dzień oglądamy seriale

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 22:23   #2886
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Gdzieś mi mignął słynny internetowy mit dot. odżywej Eveline... słuchajcie, nie dajcie się zwariować, odżywka ma konkretne instrukcje dotyczące stosowania, raz dziennie przez X dni, potem X dni przerwy i powtórzyć. A jak lachony jechały co godzinę po pazurach przez miesiąc bez przerwy żeby szybciej rosły no to ekskjuzmi, ale coś jest nie halo, leki zażywa się zgodnie z zaleceniem lekarza, to czemu rady producenta ma się w tyłku?
Nie chce się czepiać ale to jest dobre bo pamiętam jak jakiś czas temu pisałaś o leku na jaskrę który używałaś na rzęsy.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 23:25   #2887
Euphoria_13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny

staram sie gryzc w jezyk ale czasami palne cos a potem zaluje...

no nic nie poradzimy na to, jeszcze 2 miesiace. Tz kazal mi sie zajac czyms innym a nie mysleniem ze go nie ma, mam znalesc jakis fajny apartamencik nad morzem i w czerwcu na tydzien pojedziemy tam
No widzisz już masz jakieś zajęcie i to miłeZobaczysz do czerwca już niedaleko i będziesz mogła dalej cieszyć się swoim mężusiem

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Kupiłam całego kurczaka i jutro będę go pierwszy raz piec na butelce z piwem Jadłyście takiego?
Nie jadłam, ale słyszałam, że pyszny.Niestety nie mam dużego piecyka, zeby takiego zrobić

Cytat:
Wczoraj przyjechałam od mamy, drzwi do naszego pokoju zamykałam na klucz, mąż nawet o tym nie wiedział a tu teściowa oznajmia mi w progu że ona sobie drzwi otworzyła i woli żeby te drzwi były otwarte i położyła nam tu jakieś pieniądze co od nas pożyczała. Myślałam że o drzwiach i kasie wie mój mąż.Napisałam do niego, otóż nikt z nas nie wiedział że ona od nas pożyczyła a właściwie sobie wzięła bez pytania 1200 zł. Klucz położyłam w miejscu niewidocznym, po prostu schowałam. Klucz też znalazła I co najlepsze żeby go znaleźć musiała nam w rzeczach szperać bo mamy garderobę której zamknąć się nie da i tam był ten klucz.
Pokój po przyjeździe był otwarty. Jestem wkurzona na maksa. Dziś sobie chyba z nią rozmówkę przeprowadzimy bo to co tu ludzie w tym domu wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Branie kasy i to takiej bez pytania to już w ogóle określić nie umiem.

Jedna rzecz na plus oglądaliśmy dziś jedno mieszkanie. Nawet ładne ale musimy pooglądać też inne.
Malwuś naprawdę współczuje.Jak można komuś tak grzebać.Rozumiem, żeby ten klucz lezał gdzieś na wierzchu, ale samo to, że go znalazła oznacza, że nieźle musiała wszystko trzepaćA z tymi pieniędzmi to już całkowita przesada...Może lepiej wpłacajcie na konto, żeby Was nie zaczęła podliczać niedługo skoro ją wszystko ciekawi co macie itd.Z tym osobnym mieszkaniem to najlepsze wyjście, bo jednak sama piszesz, że rozmowa nic nie daje a takiej osoby już nie zmienisz...

Cytat:

DZIĘKUJĘ WAM ZA KCIUKENSY!!!!!
Super

Cytat:
Dostaliśmy dziś od rodziców parowar, żeby zdrowo się odżywiać. Ale kompletnie nie mam na niego pomysłów poza warzywami gotowanymi na parze. Ma któraś z was coś takiego?? Co można w nim ugotować?[COLOR="Silver"]
:
Można pierś z kurczaka, rybę, ja duszę też jabłka potem można zjeść z cynamonem, lubię też ziemniaki na plasterki potem polać sosem czosnkowym czy samym kefirem do jakiegoś mięska, mam jeszcze pojemnik na ryż czy kaszę i też się sprawdza bo się nie przypali a fajnie uparujeKiedyś też uparowałam wieprzowinę ale jednak długo trzeba parować.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

A i zapomniałam

Goszu spełnienia marzeń, dużo uśmiechu, słonka i miłości!!!
Euphoria_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 06:58   #2888
misiak17
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie

Mąż wrócił wcześniej z pracy i już o 6 mnie obudził. Teraz robi śniadanko.
Widzę, że słoneczko zaczyna świecić więc zapowiada się miły dzień

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:43   #2889
201705121336
Konto usunięte

a ja sie witam i zmykam lece do pracy teraz mam maraton 5 dni dzisiaj jest 4...

miłego dnia

Dobra jest ta odżywka z eveline .
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:47   #2890
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej
u mnie bezchmurne niebo i juz sloneczko niesmialo zaglada w okna

szkoda ze nie mam pod reka tz to bym na spacerek poszla chetnie gdzies

miłej niedzieli

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:01   #2891
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Nie chce się czepiać ale to jest dobre bo pamiętam jak jakiś czas temu pisałaś o leku na jaskrę który używałaś na rzęsy.
Umówmy się: ja brałam pod uwagę że ten lek nie był przeznaczony do tego do czego go używałam i zdawałam sobie sprawę. Gdyby nie daj Boże pojawiły się jakieś problemy to nie pisalabym po internecie jak szkodliwy jest to lek i siała panikę żeby straszyć ludzi.
A niestety historia z odżywkami Eveline to właśnie taki przypadek, dziewczyny zupełnie nie stosowały się do zaleceń które wyraźnie mówiły 1 raz dziennie- czytałam na wielu forach jak dziewczyny pisały że ona malowały paznokcie.tym po 5 razy dziennie, a później wielkie halo bo sobie kuku zrobiły. No to albo rybki albo akwarium, albo nadużywany produktu i zdajesz sobie sprawę z konsekwencji jakie za tym idą, albo masz je w nosie ale nie robisz afery że Ci paznokcie schodzą płatami.
Siedziałam trochę w tych paznokciach i słyszałam już zyliardy mitów które powstały w internecie o tym jak paznokcie przedłużane niszczą naturalna płytkę, jak akryl jest żrący itp... No niestety- we wszystkim trzeba umieć zachować umiar.
Stary 2013-04-07, 09:40   #2892
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Widać że się nie dogadamy. Uważa że to jej mieszkanie to mamy się słuchać tego co ona mówi. Tylko szkoda że nikt nie szanuje naszych rzeczy i bierze je sobie od tak, nie pytając.

Ja nie wierzę, że tacy ludzie istnieją Bardzo Ci współczuję, bo brak prywatności jest straszny, wierze że na sekundę będąc w "domu" nie możesz się wyluzować, a jak wychodzisz, to myślisz o tym co zastaniesz po powrocie. Chora baba :/

Kopłam się sama w 4 litery i poodkurzałam, reszta może jutro Lenistwo górą. Muszę przejrzeć szafę, bo już się w większość ciuchów nie mieszczę, a po nowe iść mi się nie chce w taką pogodę...

Miłej niedzieli

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:59   #2893
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Hej hej niedzielnie

aaaach, czas zacząć się odgruzowywać, odgruzowywać mieszkanie i całe życie. Muszę wziąć się za siebie! Jutro poranne sprzątanie. I jakoś do przodu bo stracę do siebie szacunek jak czegoś z życiem nie zrobię, taki oklapły pączek się ze mnie zrobił i nie chodzi nawet o wagę, ale o usposobienie....koniec tego.

Miłego dnia wszystkim!
Stary 2013-04-07, 10:01   #2894
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamięta mnie ktoś tu jeszcze?
Wiem że miałam się nie pokazywać przez ładnych kilka miesięcy, siedzieć na i się ale stało się coś, coś, coś...

no nic, najlepiej będzie, jak same zobaczycie:
Załącznik 5180454

4 tydzień i 6 dzień. Moja własna, prywatna fasolka
Zaczęłam nadrabiać i nie ma szans, żebym dotarła do końca i się nie zestarzała wcześniej, a zobaczyłam tę wiadomość i taaaaaaak się cieszę Kochana Twoim szczęściem! Cudowna wiadomość, jestem pewna, że ze wszystkim sobie śpiewająco poradzisz
Ale super

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:42   #2895
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no po prostu brak mi słów... Aż ja się wkurzyłam!! Jak tak można?! Rada jest jedna- wyprowadzajcie się jak najszybciej, bo się wykończycie:/ Niestety moja teściowa też ma dość trudny charakter dlatego nawet nie braliśmy pod uwagę tego, żeby zamieszkać z teściami, pomimo że mają duże mieszkanie i z pewnością na początek byłaby to dla nas duża pomoc (a tak się męczymy z kredytem). Jednak spokoju we dwójkę nie da się przeliczyć na żadne pieniądze... a czy zanim zamieszkaliście z nią to wykazywała podobne zachowania? Dało się odczuć, że "ciężka" z niej kobieta?

Cytat:

DZIĘKUJĘ WAM ZA KCIUKENSY!!!!!

Niusia, Tobie za mobilizację, co prawda wyjątkowo siadły mi pytania, były idealne, więc i tak czuję się niedouczona, ale mam to już za sobą!
GRATULACJE!!! Teraz odpocznij nieco, daj sobie kilka dni na to "odgruzowanie" Zasłużyłaś na to, żeby się polenić troszkę

Witam się i ja

Nieco dogorywam po wczorajszym (w końcu 4 Radlery zrobiły swoje, choć przyjechałam do domu praktycznie trzeźwa) i jeszcze w piżamce i szlafroku siedzę za niedługo pod prysznic, a mąż wstawi rosołek.

Od jutra jestem słomianą wdową, na szczęście tylko na 2 dni. Mąż jedzie w delegację. Coraz mniej mnie cieszy ten jego awans...
Stary 2013-04-07, 10:48   #2896
__Paulinka__
Zakorzenienie

hej hej

Dzisiaj mamy dzień lenia, kompletnie nic mi się nie chce:P

Cytat:
Hej hej niedzielnie

aaaach, czas zacząć się odgruzowywać, odgruzowywać mieszkanie i całe życie. Muszę wziąć się za siebie! Jutro poranne sprzątanie. I jakoś do przodu bo stracę do siebie szacunek jak czegoś z życiem nie zrobię, taki oklapły pączek się ze mnie zrobił i nie chodzi nawet o wagę, ale o usposobienie....koniec tego.

Miłego dnia wszystkim!
Bardzo dobre podejście!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:04   #2897
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej niedzielnie

Miłego dnia wszystkim!
Masz rację, czas ruszyć dupsko i coś ze sobą zrobić!

My się od wczoraj na poważnie najaraliśmy na kupno nowego samochodu, bo planujemy urlop w Chorwacji i chcemy zrobić sobie tam objazd, a nasz Czarny Pegazik niestety mało się do tego nadaje... Więc generalnie mamy taką trochę nową energię do działania, wczoraj też mieliśmy poważną rozmowę, żeby ruszyć z życiem do przodu... Wreszcie poszukać na poważnie mieszkania... I wczoraj od razu dostaliśmy ewentualną propozycję kupna naszego obecnego condo Więc na razie do przodu, ale fakt, że na co dzień jesteśmy strasznie też zastani i trzeba się ruszyć.
Idziemy więc pograć w playowego tenisa

malwus, to co piszesz, jest nie do pomyślenia... Zwiewajcie stamtąd jak najszybciej!

Stary 2013-04-07, 12:05   #2898
klaudusk_a
Zakorzenienie

dziewczyny pomocy! rzućcie pomysły na jakieś sałatki, bo za tydzień Zuzia ma urodziny i będzie sporo osób a ja mam pustkę w głowie

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:07   #2899
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy! rzućcie pomysły na jakieś sałatki, bo za tydzień Zuzia ma urodziny i będzie sporo osób a ja mam pustkę w głowie
Z tuńczykiem

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:13   #2900
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Z tuńczykiem
właśnie o niej myślałam, ale potrzeba mi jeszcze przynajmniej dwa lub trzy przepisy

a tak w ogóle to znowu mi się śniło, że jestem w ciąży i czułam bóle porodowe, skurcze i parcia chyba to gadanie męża o synku wpływa na moją psychikę

Zapraszam na mój blog
Stary 2013-04-07, 12:14   #2901
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
gyros, z zupek chińskich (makaron z zupek, pomidor, ogórek, kukurydza plus kurczak-smażony lub gotowany), z makaronem w kształcie ryżu (drobno pokrojone, usmażone pieczarki, makaron w kształcie ryżu, słonecznik-najlepiej uprażony, ogórek konserwowy) albo z paluszkami surimi (paluszki, ser żółty, por, ryż, opcjonalnie kukurydza).

Jakby coś Cię zainteresowało to mogę podać dokładne przepisy
Stary 2013-04-07, 12:37   #2902
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
gyros, z zupek chińskich (makaron z zupek, pomidor, ogórek, kukurydza plus kurczak-smażony lub gotowany), z makaronem w kształcie ryżu (drobno pokrojone, usmażone pieczarki, makaron w kształcie ryżu, słonecznik-najlepiej uprażony, ogórek konserwowy) albo z paluszkami surimi (paluszki, ser żółty, por, ryż, opcjonalnie kukurydza).

mniam z moje strony:
-coś łagodnego dla dzieci - drobny makaron może być też makaron figurki czy gwiazdeczki, zielony ogórek, dużo koperku i majonez z jogurtem naturalnym, sól, pieprz, jeśli lubicie to czosnek
-konkret - szynka w paseczki, ogórki kiszone tak samo, groszek, jajko i przyprawiamy, majonez z jogurtem naturalnym dla odchudzenia - do smaku można dodać musztardy
- trochę wykwintna - makaron tortelini ugotować, do tego mieszanka sałat + szpinak baby świeży w listkach, suszone pomidory (promocja w lidlu jest chyba!) w paseczki, 6 łyżek oliwy z tych pomidorów, 6 łyżek octu winnego - może być jakiś smakowy - jabłkowy, cytrynowy, sól i pieprz, oczywiście sos dodać tak 15 minut przed podaniem, wymieszać i posypać prażonymi na sucho nasionkami - orzeszki ziemne bez soli i tłuszczu, słonecznik, sezam
- dla dalekich od odchudzania - ser żółty, szynka konserwowa, jajko - wszystko w kostkę i do tego majonez, przyprawy i czosnek
- świeżość - mieszanka sałat(tak jest szybciej, ale lodowa jakaś może byc czy pekińska kapusta), świeża papryka, ogórek konserwowy lub kiszony żeby nie zeżarł nam witaminy C - bo świeży ją rozkłada, rzodkiewka, szczypiorek, no i sosik jakiś gotowy na oliwie

aaa, lecę do Domu Bożego się ma za co dziękować
Stary 2013-04-07, 12:39   #2903
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Cytat:
mniam z moje strony:
-coś łagodnego dla dzieci - drobny makaron może być też makaron figurki czy gwiazdeczki, zielony ogórek, dużo koperku i majonez z jogurtem naturalnym, sól, pieprz, jeśli lubicie to czosnek
-konkret - szynka w paseczki, ogórki kiszone tak samo, groszek, jajko i przyprawiamy, majonez z jogurtem naturalnym dla odchudzenia - do smaku można dodać musztardy
- trochę wykwintna - makaron tortelini ugotować, do tego mieszanka sałat + szpinak baby świeży w listkach, suszone pomidory (promocja w lidlu jest chyba!) w paseczki, 6 łyżek oliwy z tych pomidorów, 6 łyżek octu winnego - może być jakiś smakowy - jabłkowy, cytrynowy, sól i pieprz, oczywiście sos dodać tak 15 minut przed podaniem, wymieszać i posypać prażonymi na sucho nasionkami - orzeszki ziemne bez soli i tłuszczu, słonecznik, sezam
- dla dalekich od odchudzania - ser żółty, szynka konserwowa, jajko - wszystko w kostkę i do tego majonez, przyprawy i czosnek
- świeżość - mieszanka sałat(tak jest szybciej, ale lodowa jakaś może byc czy pekińska kapusta), świeża papryka, ogórek konserwowy lub kiszony żeby nie zeżarł nam witaminy C - bo świeży ją rozkłada, rzodkiewka, szczypiorek, no i sosik jakiś gotowy na oliwie

aaa, lecę do Domu Bożego się ma za co dziękować
dzięki dziewuszki, na pewno skorzystam z którejś propozycji

Zapraszam na mój blog
Stary 2013-04-07, 12:57   #2904
nena1984
Zakorzenienie

u nas niedziela pracowita, ja jak zwykle nad książkami, Tż przy kompie też coś klepie. Ot dzień święty święcić ...
Zamówiłam wczoraj jednak pizzę (45 cm) i uwaga, wszamałam prawie całą, dwa kawałki zostawiając Tżtowi. Ale odkryłam niesamowity patent na poranne mdłości. Jak się napcham wieczorem, to rano czuję się wyśmienicie. Lata niejedzenia po 19.00, mimo że dietetycznie akceptowane oduczyły mnie obżerania się na noc. A to takie przyjemne

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
drób ryba ja nawet jajka przy okazji robienia piersi z kurczaka robię bo świetnie się obierają po takim gotowaniu na parze... wątróbkę robiłam.... schab też by wyszedł za pewne bo kiedyś jeszcze jak nie miałam parowaru to w garnku robiłam tylko za pewne długi czas by trzeba bo na drób wystarcza 30 minut przynajmniej w moim parowarze
tak pamiętałam, że chyba Ty masz parowar a mięso przyprawiasz czymś? bo ja się boję, że to takie bez smaku wszystko wychodzi. A rybę parujesz filet, czy normalną (bo ja z ośćmi nie zjem), mam nadzieję że filet też się nadaje.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Zaczęłam nadrabiać i nie ma szans, żebym dotarła do końca i się nie zestarzała wcześniej, a zobaczyłam tę wiadomość i taaaaaaak się cieszę Kochana Twoim szczęściem! Cudowna wiadomość, jestem pewna, że ze wszystkim sobie śpiewająco poradzisz
Ale super
dziękuję kochana Widzę, że przymierzacie się do nowego autka, my też nasze musimy zmienić. Moje jest za małe i zbyt niebezpieczne. Chyba czas na prawdziwie rodzinne kombi

Dusza i Człowieczku - fajne przepisy podałyście, może i ja jakieś przetestuję niebawem

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:00   #2905
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję kochana Widzę, że przymierzacie się do nowego autka, my też nasze musimy zmienić. Moje jest za małe i zbyt niebezpieczne. Chyba czas na prawdziwie rodzinne kombi

:
ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez kombi. tyle rzeczy, spacerówka, zakupy itd. nie wiem gdzie to bysmy pomieścili w małym samochodzie tym bardziej, że Zuzi fotelik zajmuje teraz prawie pół tylnej kanapy

Zapraszam na mój blog
Stary 2013-04-07, 13:07   #2906
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez kombi. tyle rzeczy, spacerówka, zakupy itd. nie wiem gdzie to bysmy pomieścili w małym samochodzie tym bardziej, że Zuzi fotelik zajmuje teraz prawie pół tylnej kanapy
dokładnie, ja mam samochód trzydrzwiowy więc to w ogóle porażka, z kolei samochód Tżta za dużo pali, on dużo jeździ i jest to kompletnie nie opłacalne. Trzeba pomyśleć nad jakimś dieslem w kombi, najlepiej audi albo passacie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:10   #2907
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
na szybko: puszka ananasa w kostkę, puszka kukurydzy, do tego sera żółtego z 20 dag w kostkę i wędzony kurczak drobno pokrojony, wymieszać z majonezem i jeśli lubicie, to wgnieść ząbek czosnku.

sałatka tortelinni
1. szynka ok 30dag w kostkę (najlepiej w plasterkach, łatwiej pokroić)
2. por 1 (cała biała część)
3. ananas puszka1
4. kukurydza puszka1
5. makaron kokardki albo tortelini 250g
6. majonez do smaku i pieprz

Wszystko pokroić i wrzucić do miski. Mój sposób na to aby makaron, jakiegokolwiek się użyje, nie rozpadł się przy mieszaniu, lepiej jest najpierw wymieszać wszystko z majonezem bez makaronu, a dopiero na końcu wrzucić kluski i jeszcze raz, tym razem delikatniej zamieszać. Można również zrobić sałatkę dzień wcześniej, a w dniu podania tylko dorzucić majonez. Żadna ilość tej sałatki się nie marnuje

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
No zdecydowanie u Was to już bardzo rodzinne Ale my też już pod kątem kombiaka, bo jednak mały samochód jest fajny tylko na początek.

Stary 2013-04-07, 13:12   #2908
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ja mam samochód trzydrzwiowy więc to w ogóle porażka, z kolei samochód Tżta za dużo pali, on dużo jeździ i jest to kompletnie nie opłacalne. Trzeba pomyśleć nad jakimś dieslem w kombi, najlepiej audi albo passacie
my na początku mieliśmy trzydrzwiowy i to była katorga, żeby ten fotelik z dzieckiem włożyć do samochodu, więc kombi to najlepsze rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
na szybko: puszka ananasa w kostkę, puszka kukurydzy, do tego sera żółtego z 20 dag w kostkę i wędzony kurczak drobno pokrojony, wymieszać z majonezem i jeśli lubicie, to wgnieść ząbek czosnku.

sałatka tortelinni
1. szynka ok 30dag w kostkę (najlepiej w plasterkach, łatwiej pokroić)
2. por 1 (cała biała część)
3. ananas puszka1
4. kukurydza puszka1
5. makaron kokardki albo tortelini 250g
6. majonez do smaku i pieprz

Wszystko pokroić i wrzucić do miski. Mój sposób na to aby makaron, jakiegokolwiek się użyje, nie rozpadł się przy mieszaniu, lepiej jest najpierw wymieszać wszystko z majonezem bez makaronu, a dopiero na końcu wrzucić kluski i jeszcze raz, tym razem delikatniej zamieszać. Można również zrobić sałatkę dzień wcześniej, a w dniu podania tylko dorzucić majonez. Żadna ilość tej sałatki się nie marnuje

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

No zdecydowanie u Was to już bardzo rodzinne Ale my też już pod kątem kombiaka, bo jednak mały samochód jest fajny tylko na początek.
ta sałatka z tortellini brzmi pysznie

Zapraszam na mój blog
Stary 2013-04-07, 13:26   #2909
Nattiv
Zakorzenienie

Kurczaczek już dochodzi w piekarniku. Wygląda wyśmienicie i oby również tak smakował

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:42   #2910
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Dusza i Człowieczku - fajne przepisy podałyście, może i ja jakieś przetestuję niebawem
Ale tą z paluszkami surimi sobie odpuść, bo z tego co wiem to w ciąży nie wolno Podobnie jak sushi

A u nas dzisiaj na obiadek ratatuj

Nawet się jako tako ogarnęłam

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości