Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 00:07   #4621
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Siata, siata. Bez siaty z Auchan jest dramat i histeria. Maskę trza zrobić i nie ma zmiłuj, ale chyba będę musiała się owinąć folią ameliniową, bo tylko taką mam na stanie.
Achaaa...!
Ja tymczasem odkryłam dobry patent na podgrzewanie bez użycia suszarki: kładę na głowę poduszkę elektryczną, taką na reumatyzm

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:11   #4622
versatille
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Mają Dorotkę z odzysku i jest pięknie!
Ogólnie mam wrażenie, że oni mają dar do wybierania dobrych utworów, w Bitwie na Głosy wszystkie wykonania mi się podobały, mam nadzieję, że teraz będzie podobnie.

A do Tomsona mam słabość normalnie.
Dorotka to tam rządzi Marek wiedział, że ją ktoś przejmie, bo przecież już na przesłuchaniach się o nią prawie pobili. Zawsze jak ona śpiewa to się poryczę

Drużyna B&T najlepiej wypadła bez dwóch zdań. Od Patrycji to wg. mnie lekka porażka

Ja do Barona
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Wystarczy wtedy babce powiedzieć, że chcesz się chwilę zastanowisz i wtedy ją poprosisz.
Ja tam mówię na przykład, że nie odpowiadają mi róże i fiolety, reszta kolorów może być. Czasem przyniesie mi stanik, który mi się tak ogólnie nie podoba, to też jej to mówię. Nie ma co się wstydzić.
Też wolę wszystko sama, ale w sklepach z bielizną jednak to wygodniejsze, jak wyszuka Ci obsługa, bo i tak mają tam część na ogół w jakichś szufladach, na zapleczu, itp.
Zależy jaka. W Czewie jest taka, że bez pytania wrzuci człowieka do przymierzalni i każe przymierzać 50 staników za koleją. No nie uciekniesz. A jeszcze wymaca i wgl. Ale zawsze się coś super dopasowanego kupi

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:17   #4623
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Zależy jaka. W Czewie jest taka, że bez pytania wrzuci człowieka do przymierzalni i każe przymierzać 50 staników za koleją. No nie uciekniesz. A jeszcze wymaca i wgl. Ale zawsze się coś super dopasowanego kupi
Tyle to nie wiem, czy bym wytrzymała. ;p
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:18   #4624
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotka to tam rządzi Marek wiedział, że ją ktoś przejmie, bo przecież już na przesłuchaniach się o nią prawie pobili. Zawsze jak ona śpiewa to się poryczę

Drużyna B&T najlepiej wypadła bez dwóch zdań. Od Patrycji to wg. mnie lekka porażka

Ja do Barona
Fakt Baron jest przystojny. Ja w ogole zastanawiam sie co Markowska tam robi. Moim zdaniem ona jest slaba i ma najgorsza druzyne. Ja kibicuje Dorocie, Magdzie Wasylik i Mateuszowi Gredzinskiemu (?).
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:27   #4625
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Matko bosko, Ty te tonery to chyba co tydzień nakładasz?
Matko bosko, co tydzień? Zbankrutowałabym!
Ostatnio nakładałam 4.03, nie odświeżałam od tego czasu resztką nawet, bo chcę kontrolować odrost. A przy odświeżaniu ciężko.
No i jutro zamierzam odświeżać. Chyba nie ma tragedii.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:30   #4626
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Tez tak uwazam. Oni sami robia dobra muzyke. Mam wiekszosc ich utworow w tel. Ciagle slucham i nie mam dosc. Tez mam do niego slabosc. Mi sie podoba tez Chce to miec- Tomson spiewa tam tylko refren.
Jak dla mnie to on normalnie bel canto (czy jak to się zowie) ma niezłe, aczkolwiek ja najbardziej jaram się jego zwrotką w The Bomb i podkładem w Bananowym Songu. Od ładnego śpiewania w tym zespole niech będzie Łozo.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Achaaa...!
Ja tymczasem odkryłam dobry patent na podgrzewanie bez użycia suszarki: kładę na głowę poduszkę elektryczną, taką na reumatyzm
Dobre!

Cytat:
Ja do Barona
Równowaga!

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-04-07 o 00:31
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 00:46   #4627
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to on normalnie bel canto (czy jak to się zowie) ma niezłe, aczkolwiek ja najbardziej jaram się jego zwrotką w The Bomb i podkładem w Bananowym Songu. Od ładnego śpiewania w tym zespole niech będzie Łozo.
Bananowy song mi sie podoba najbardziej- Tomson wymiata. Ja lubie tez Rollin with you i Rock and Roll in love- nie wiem czy dobrze napisalam. Tomson ma fajny wokal i to jego wykony mi sie podobaja. Lozo mnie nie kreci. Czasem uwazam, ze jest wrecz oblesny.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-04-07 o 00:54
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 03:02   #4628
Cindy28
Lux Mundi

Poczytuję Was tylko czasem, a na mojej włosowej pielęgnacji położyłam piękną, klasyczną lachę. Niech no ktoś mną potrząśnie...
W pt idę do fryzjera, może ta wizyta mnie zmobilizuje do jakiś zmian, ale im częściej patrzę na włosy, tym częściej mam ochotę je obciąć.

COFAM wszystko co napisałam . Wracam z blogu Anwen i historia włosów Redhaired Witch tchnęła w moją osowiałość niesamowite pokłady energii! [ jakkolwiek to zabrzmiało , o tej porze język polski być trudna ].
Idę nałożyć olej .
Dziękuję Red - bardzo .

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-04-07 o 04:11
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 07:42   #4629
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Całkiem? no to czym bede myła włosy? mydłem ? w każdym moim kosmetyki jest albo olej kokosowy, palmowy albo proteiny keratyny, jedwabiu mleczne...
Stary 2013-04-07, 07:49   #4630
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Fakt Baron jest przystojny. Ja w ogole zastanawiam sie co Markowska tam robi. Moim zdaniem ona jest slaba i ma najgorsza druzyne. Ja kibicuje Dorocie, Magdzie Wasylik i Mateuszowi Gredzinskiemu (?).
Wygląd wyglądem, ale głos Barona, jak mówi
Nie powiecie mojemu TŻ, prawda?
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Całkiem? no to czym bede myła włosy? mydłem ? w każdym moim kosmetyki jest albo olej kokosowy, palmowy albo proteiny keratyny, jedwabiu mleczne...
Nie wiem jakim cudem udało Ci się złożyć taki zestaw, prawdopodobnie totalnie nie pasujący Twoim włosom
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 07:51   #4631
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wygląd wyglądem, ale głos Barona, jak mówi
Nie powiecie mojemu TŻ, prawda?

Nie wiem jakim cudem udało Ci się złożyć taki zestaw, prawdopodobnie totalnie nie pasujący Twoim włosom
wiesz, myslalam ze proteiny są te dobre, a silikony złe wiec kupowałam to co ma olejki i proteiny a malo silikonu.. i sie wpakowałam.. a nivea zawsze prawie uzywam bo ona mi nie koltuni wlosow..
Szamponu na pewno nie zmienie zostawie na razie nivea, i tak bede nim myc raz w tygodniu tylko.. ale odzywke musze zmienic, kallosa też zostawie, zobacze czy moze nie da się go faktycznie zmiować z olejkiem jakimś i tym kakao..

PS: a ja myslalam ze o tej godzinie jeszcze wszyscy spia tu

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2013-04-07 o 07:53
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 08:09   #4632
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, myslalam ze proteiny są te dobre, a silikony złe wiec kupowałam to co ma olejki i proteiny a malo silikonu.. i sie wpakowałam.. a nivea zawsze prawie uzywam bo ona mi nie koltuni wlosow..
Szamponu na pewno nie zmienie zostawie na razie nivea, i tak bede nim myc raz w tygodniu tylko.. ale odzywke musze zmienic, kallosa też zostawie, zobacze czy moze nie da się go faktycznie zmiować z olejkiem jakimś i tym kakao..

PS: a ja myslalam ze o tej godzinie jeszcze wszyscy spia tu
Rzadko kiedy śpię o tej godzinie Lecę do szkoły zaraz.

Nadal uważam, że tydzień takiej niedobranej pielęgnacji nie pogorszy diametralnie sytuacji. A Ty doczytaj trochę w temacie.

Proteiny ciężko jest "wyrównać" emolientami, jak z nimi przesadzisz, to właściwie tylko odstawienie da wyraźny efekt
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:10   #4633
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze zanim Was nadrobie musze obejrzec wczorajszy TVoP

Narazie napisze tylko: Baron

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:33   #4634
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Może ja napisze, co mam
Fructis Oleo Repair
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Niacinamide, Saccharum Officinarum (Sugar Cane Extract), Olea Europaea (Olive Fruit Oil), Trideceth-6, Chlorhexidine Digluconate, Limonene, Camellia Sinensis (Leaf Extract), Linalool, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Isopropyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple Fruit Extract), Pyridoxine Hcl, Persea Gratissima (Avocado Oil), Butyrospermium Parkii (Shea Butter), Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Cetrimonium Chloride, Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Extract), Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance

Nivea Intense Repair Schampoo
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocomidopropyl Betaine, Sodium Chloride, PEG-3 Distearate, Simmondsia Chinesis Oil, Aloe Barbadensis Gel, Persea Gratissma Oil, Orbignya Oleifera, Hydrolyzed Silk, Oryzanol, Poluquaternium-7, Oiluquaternium-10, Glyberin, PEG-90M, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Mathylparaben, Bytulphelyn Methypropional, Geraniol, Linalool, Parfum.

Hipp Olejek dla dzieci

Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol, Parfum.

Kallos al latte
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Cocoyl Glutamate, Methylisothiazolinone.

Alverde Saddorm Wildrose Oil

kład: Helianthus Annuus Seed Oil*, Glycine Soja Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil*, Parfum**, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Hippophae Rhamnoides Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**, Citral**.
*Składniki z certyfikowanych upraw organicznych.
**Z naturalnych olejków eterycznych.

Babylove Baby Dusche & Schampoo
AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CITRATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM.

Chociaż jak mówiłam mi jakoś po większości szamponów i dziecięcych i zwykłych się kołtunią włosy, nawet jak dam odzywkę.. są nie do rozczesania.. mimo ze myje tylko skalp..

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

znalazłam pare blogów gdzie jest info na ten temat..
http://michalosiswiat.blogspot.de/20...orowatych.html
http://www.blondhaircare.com/2013/03...ie-one-sa.html
ale nigdzie nie ma np listy kosmetyków dobrych dla wysokoporowatych..
Stary 2013-04-07, 08:38   #4635
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Może ja napisze, co mam
Fructis Oleo Repair
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Niacinamide, Saccharum Officinarum (Sugar Cane Extract), Olea Europaea (Olive Fruit Oil), Trideceth-6, Chlorhexidine Digluconate, Limonene, Camellia Sinensis (Leaf Extract), Linalool, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Isopropyl Alcohol, Pyrus Malus (Apple Fruit Extract), Pyridoxine Hcl, Persea Gratissima (Avocado Oil), Butyrospermium Parkii (Shea Butter), Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Cetrimonium Chloride, Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Extract), Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance

Chociaż jak mówiłam mi jakoś po większości szamponów i dziecięcych i zwykłych się kołtunią włosy, nawet jak dam odzywkę.. są nie do rozczesania.. mimo ze myje tylko skalp..
A ten Oleo Cię też puszy ? on potencjalnie puszące ma chyba tylko Shea , które jest dość daleko w składzie i pamiętaj, że wysokoporowate włosy często mają tak, że najlepiej wyglądają nie zaraz po wyschnięciu, tylko jeszcze parę godzin później

A jak myjesz ten skalp, to myjesz go jakoś kolistymi ruchami może ? Bo może sama technika mycia je plącze a szampon dla dzieci potęguje to

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:42   #4636
SugarbabyLove
Zakorzenienie

No wlasnie nie wiem co mi puszy- na razie tylko zakladam co to moze byc..
albo za czeste mycie szamponem, ostatnio mylam prawie co mycie czyli 2 razy bul raz w tygodniu, a zwykle myje co poltora tygodnia a tak to odzywkami myje.. Szamponem masuje skalp normalnie nie zwracam na to uwagi jakimi ruchami
Właśnie i jeszcze niedawno nie mialam z puszeniem problemu, nie wiem wlasnie co mi tak ostatnio szkodzi.. wlasnie mi sie zaraz jak schną puszą, wiec przewaznie ze spinam klamra albo warkocza robie,
Stary 2013-04-07, 09:01   #4637
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Skończyły mi się reklamówki i dramat wyczuwam, bo w domu ani jednej, a ja mam gluta ugotowanego na jeszcze jedną porcję maski. No jak pech to pech.

ja tam sobie kupuje rolkę folii spożywczej i mam spokój na długo
siatki mnie wkurzają bo szeleszczą

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:10   #4638
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

A ja kiedyś przy okazji kupiłam na all 10 czepków foliowych za chyba 2 złote, niby to te cienkie, ale nadają się na więcej niż jedno użycie. Mnie jest z reklamówką niewygodnie
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:21   #4639
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
A jak myjesz ten skalp, to myjesz go jakoś kolistymi ruchami może ? Bo może sama technika mycia je plącze a szampon dla dzieci potęguje to
Cytat:
Szamponem masuje skalp normalnie nie zwracam na to uwagi jakimi ruchami
i ja bym w technice mycia poszukiwała problemu. Mi też łagodne szampony sprawiały problem, kołtuniły, piany nie było albo była niewielka i tępa, a potem dramat, szczota i łzy. Próbowałaś metody kubeczkowej? Pomóc może opakowanie po piance do mycia twarzy, lub zwykły shaker. Lub tak jak ja- podczas mycia co parę sekund odrobiną wody polać głowę- żeby nie spłukać z niej szamponu, a żeby piany było więcej, bo wtedy dużo lepiej człowiekowi się operuje szamponem. Co parę ruchów przeczesać palcami pasma. No i odżywka po każdym myciu to obowiązek, nie opcja. Właśnie po to, żeby kołtunów nie było.

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
ja tam sobie kupuje rolkę folii spożywczej i mam spokój na długo
siatki mnie wkurzają bo szeleszczą
Nie potrafię operować folią w rolce. Dotaję dzikiego szału, bo zawsze mi maska spływa za uszami.

A dziś, tak ogólnie przez nieogarnięcie, w trakcie suszenia wciągnęło mi pasmo włosów do suszarki. Uważajcie na krwiożercze suszarki. Bardzo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 09:35   #4640
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
i ja bym w technice mycia poszukiwała problemu. Mi też łagodne szampony sprawiały problem, kołtuniły, piany nie było albo była niewielka i tępa, a potem dramat, szczota i łzy. Próbowałaś metody kubeczkowej? Pomóc może opakowanie po piance do mycia twarzy, lub zwykły shaker. Lub tak jak ja- podczas mycia co parę sekund odrobiną wody polać głowę- żeby nie spłukać z niej szamponu, a żeby piany było więcej, bo wtedy dużo lepiej człowiekowi się operuje szamponem. Co parę ruchów przeczesać palcami pasma. No i odżywka po każdym myciu to obowiązek, nie opcja. Właśnie po to, żeby kołtunów nie było.

A dziś, tak ogólnie przez nieogarnięcie, w trakcie suszenia wciągnęło mi pasmo włosów do suszarki. Uważajcie na krwiożercze suszarki. Bardzo.
Ooo też tak czasem dolewam wody jak mam za mało piany

Mi się tak w gimnazjum zdarzyło jak chciałam suszyć głową w dół i musiałam obciąć kawałek włosów

Cytat:
No wlasnie nie wiem co mi puszy- na razie tylko zakladam co to moze byc..
albo za czeste mycie szamponem, ostatnio mylam prawie co mycie czyli 2 razy bul raz w tygodniu, a zwykle myje co poltora tygodnia a tak to odzywkami myje.. Szamponem masuje skalp normalnie nie zwracam na to uwagi jakimi ruchami
Właśnie i jeszcze niedawno nie mialam z puszeniem problemu, nie wiem wlasnie co mi tak ostatnio szkodzi.. wlasnie mi sie zaraz jak schną puszą, wiec przewaznie ze spinam klamra albo warkocza robie,
Warkocz? A on Cię nie puszy ? Ja np po warkoczu wyglądam jakbym przed chwilą skończyła eksperymenty z prądem

say, pytałaś jak się mają maturzystki więc melduję, że w miesiąc zrobiłam wszystkie rozszerzone zadania z Kiełbasy i się w sumie zawiodłam, bo proste były teraz to nawet liczę na 90% z maty PR przy przystępnym arkuszu z polskiego mam pół pracy napisane, teraz mam zamiar się wziąć za powtórkę lektur wreszcie w angielskim widzę progres w mówieniu, choć ciągle temat ma znaczenie piszing spoko, reszta to różnie no i fizyka PR chyba też całkiem spoko, 72-82%, we wtorek kolejna próbna no na biedę mogłabym pisać już teraz, na polskim i tak improwizuję

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:39   #4641
blondynaaa_91
Rozeznanie

Kurde, przez Was pewnie sobie kupię stanik dzisiaj!

Wczoraj próbowałam robić loczki....
Po umyciu dałam piankę, żel artiste, glutek, potem plunking pół godziny, potem podsuszyłam dyfuzorem z zimnym nawiewem. Podeszłam do lustra a tam....tragedia! Nie miałam spiralek tylko pogniecione strąki.
Chyba się przestanę bawić w to wydobywanie, może moje włosy chcą być proste?

XminorXlosX - brawa za przygotowania do maturki! (Jak Ci polski jest do niczego niepotrzebny to go olej. Ja pisałam pracę na podstawie książki, której nigdy nie widziałam na oczy i miałam coś ok. 70%, nie pamiętam dokładnie. Nie ma co sobie nerwów psuć, bo na podstawie tekstu z arkusza można dużo napisać)

Edytowane przez blondynaaa_91
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:43
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:44   #4642
Inspire
Kuźnia inspiracji

Ostatnio zauważyłam, że moje włosy jakby zaczynały lekko próbować się puszyć. Przy okazji spostrzegłam, że w mojej pielęgnacji ostatnio mnóstwo gliceryny się przewija. Czy to może być powodem? Jeśli tak, to czym próbować zrównoważyć ją?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:45   #4643
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie po warkoczu się super kręcą i falują.. i nie są napuszone wtedy.. ;]
Metoda kubeczkowa brzmi zachęcająco, wytestuje tym szampon od mojego synka jutro jak bede myć włoski, odżywke zawsze daje po myciu, czasem maskę na dłużej powiedzmy na 10-15 minut myje zawsze ciepla, letnią wodą zeby zamykać łuski czasem robie plukanki cytrynowe
tak myslalam.. skoro mam 2 inne olejki w domu to moze warto je z amlą wymieszać i naolejować włosy? co wy na to?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 09:53   #4644
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam, że moje włosy jakby zaczynały lekko próbować się puszyć. Przy okazji spostrzegłam, że w mojej pielęgnacji ostatnio mnóstwo gliceryny się przewija. Czy to może być powodem? Jeśli tak, to czym próbować zrównoważyć ją?
to ta pogoda + gliceryna...
a dodajesz olejki już do masek? ja lubię też dosłownie krople olejku (jakiegoś lekkiego np alterry) rozsmarowac na dłoniach a potem przejechać po włosach, puch ujarzmiony jest wtedy
wiem że nasza Red też tak robi

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-04-07, 09:55   #4645
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Mam za sobą taki wypadek i tak jak Xminor musiałam obciąć włosy
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:01   #4646
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
to ta pogoda + gliceryna...
a dodajesz olejki już do masek? ja lubię też dosłownie krople olejku (jakiegoś lekkiego np alterry) rozsmarowac na dłoniach a potem przejechać po włosach, puch ujarzmiony jest wtedy
wiem że nasza Red też tak robi
Nie dodaję oleju do niczego, ale mogę spróbować w ten sposób.
Dziękuję za poradę

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:06   #4647
justusia16
Wtajemniczenie

SugarBL tak mi jeszcze przyszlo do glowy ze dziewczyny swego czasu uzywaly i chwalily Garnier voljum restrakczer i nutri gladki - nie znam niemieckich nazw tego
Zobacz na sklady bo nie wiem czy one maja te puszace skladniki

Ja myje metoda kubeczkowa i jestem zadowolona

A oleje mieszaj na zdrowie

---
Ja wczoraj w Lidlu wzielam olej z orzechow wloskich przeceniony na 5,99

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2013-04-07 o 10:08
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:20   #4648
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Mi się tak w gimnazjum zdarzyło jak chciałam suszyć głową w dół i musiałam obciąć kawałek włosów
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Mam za sobą taki wypadek i tak jak Xminor musiałam obciąć włosy
Śmiejcie się, przeca też obcięłam, bo bym się od suszarki nie uwolniła inaczej.
Stary 2013-04-07, 10:24   #4649
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Śmiejcie się, przeca też obcięłam, bo bym się od suszarki nie uwolniła inaczej.
w takich sytuacjach wiem że dobrze robię rezygnując z suszarki

Blog!
Uśmiech nie boli!
Stary 2013-04-07, 10:29   #4650
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
SugarBL tak mi jeszcze przyszlo do glowy ze dziewczyny swego czasu uzywaly i chwalily Garnier voljum restrakczer i nutri gladki - nie znam niemieckich nazw tego
Zobacz na sklady bo nie wiem czy one maja te puszace skladniki

Ja myje metoda kubeczkowa i jestem zadowolona

A oleje mieszaj na zdrowie

---
Ja wczoraj w Lidlu wzielam olej z orzechow wloskich przeceniony na 5,99
http://www.pinkmelon.de/test/hair/pf...lumen-48h.html
ten?
czy ten? nie wiem czy to to samo nie jest czasem tylko inne opakowanie
http://www.pinkmelon.de/test/hair/pf...r-spulung.html

właśnie- oleju troszke po myciu tez spróbuje moze zamiast odzywki b/s na razie poki kasy nie mam.. dzięki usmiechnieteoczy

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości