|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
nie wiem które z hippa, ale na pewno na jakieś trzeba uważać bo ich skład to głównie cukier, a dopiero na szarym końcu minimalna dawka tego co powinny zawierać wg nazwy na opakowaniu. strasznie trzeba patrzeć na składy herbatek dla dzieci.
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do objawów to Kinga dostała wysypki w wielką sobotę. Na połowie czółka zrobiły się jej brzydkie krostki. No ale mysleliśmy, że to potówki albo trądzik. W niedzielę zrobiło się tego więcej, cały czubek głowki pod włosami. W poniedziałek miała całe czółko już. We wtorek zadzwoniłam do położnej. Położna powiedziała,że to potówki i kazała przemywać wodą z sodą i octaniseptem. Byłam zdziwiona bo nie przegrzewam małej no ale... W środę Kinga miała wysypkę na powiekach już. Stwierdzilam, że położna nie ma racji i coś jest nie tak. Umówiłam Kingę do pediatry. Jak się obudziłam następnego dnia to stwierdzłam, że dobrze zrobiłam, bo krostki były już na policzkach i uszach... No i okazało się, że to skaza... Lekarz pytał czy dużo mleka piję, ja mówię że ostatnio właśnie nie. Ale jadłam w święta barsz (na mleku) i jajka... No i na razie te produkty mam odstawić i zobaczyć co będzie. Lekarz powiedział, że ta wysypka szła by niżej i niżej aż dziecko byłoby całe w krochach :/ No i pytał czy mała się nie pręży i nie ma kolek. Trochę się pręży ale położna powiedziała że to normalne u dzieci jak się trochę prężą a u Kingi to się okazało I objawem skazy. Już od wczoraj nie krzywi się tak jak puszcza bąki. No i bebilon zwykły jako mleko też uczula i kazał odstawić. Kinga piła mało mm (tak z 60 ml na dobę max) i tyle też podaję jej tego pepti ale nie bardzo jej podchodzi. Mam nadzieję, że wystarczy jak odstawię mleko i jaja, bo jak będzie uczulona na więcej produktów to będzie ciężko. Bidula okropną ma tą buzię ![]() A na jakiej podstawie stwierdzono skazę u Twojego synka? |
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...trawienie.html wiem, zre trzeba uważać, dlatego wolałam ją wypic niż Emilce dać sprawdzałam w sklepie, o aptece nie pomyślałam
|
|
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki zacisniete moze moze to zaraz ?Cytat:
ale najpierw porod brawo za kg ![]() Cytat:
Tez mam dzis bole, wlasnie teraz nawet silne.. oho.. czekam na tz, pojechal do pracy na chwile i na spacer idziemy juz awantura byla lekka, bo sie pochorowal, aspiryny nie chce wziac.. no ale spacerek mi zrobi dobrze moze.... tez juz od kilku dobrych dni mam coraz czesciej jakies bole, pobolewania.. hmmm Idę się szykować, może pozniej beda zdjecia jakies?? Mam po przeczytaniu postow ochote na szarlotke lub jablecznik, lody... a i na chipsy.. ale chyba kupie jakies owoce... bo bede marudzila znowu... AA i jeszcze jak pamietam... nie mam nic na rozm 56.. czy to zle.. kurde nie kupywalam, jak mi lekarz powiedzial, ze duze dziecko..no ale moze w srode po badaniu dokupie cos, albo tz pozniej... nie wiem... te 56 przeciez sa ciut wieksze...jestem w kropce.. I tak jakos nie moge sie przyzwyczaic ze niebawem 15.04.... i ze ja rodzic mam??? nie moge uwierzyc...mam jakies obawy, strach nadal..nie wiem czy to normalne, smutno mi sie robi czasem w 1 sek..wkrecam sobie rozne rzeczy... to sie powinno leczyc,moze przed porodem tak jest?? hormony to juz swoja droga.. Do pozniej Milego popoludnia
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-07 o 14:28 |
|||
|
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
U nas dzisiaj słonko świeci i zaraz jakoś optymistyczniej. U mnie typowe przepowiadacze - w nocy męczyły mnie twardnienia od godziny 2 do 4 po czym minęły i już się nie pojawiły
We wtorek jak się nie ruszy idę do ginka. Ma zmierzyć i co najważniejsze zważyć małego i o ile do 14.04 nie urodzę a mały okaże się spory to mam się stawić na cc. Tak sobie myślę po wczorajszych POŁOŻNYCH, że może byłoby to lepsze aniżeli te męczarnie jakby mi ktoś zagwarantował to zzo to może jakoś bym przetrwała Wiele chyba faktycznie zależy od położnej. W tym programie wczoraj była taka stara jędza na taką trafić to ja dziękuję.U mnie dzisiaj placuszki ziemniaczane na obiadek Ciekawe co tam u naszych rodzących...jak sytuacja
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobilam
Wybaczcie, ze nie cytuje ale pisze z telefonu. Padlo oytanie o moja CC - powodem jest paniczny lek przed porodem naturalnym. Jutro gonie do dermatologa, miedzy piersiami mam jakies dziwne zmiany, jakies suvhe plamy... Caly czas malegi szturcham bo mi sie wydaje, ze sie malo rusza. Piersi mnie bola i mam pobolewania brzucha takie okresowe wlasnie. Ale sie nie martwie, torba spakowana, lozeczko gotowe, posciele i baldachimki wyptasowane, wozek jutro do odbioru. Moge rodzic ![]() Piekne brzuszki macie, takie bez rozstepow. I maluszki strasznie ladne ![]() Jak ominelam kogos i nie odpowiedzialam to przepraszam
|
|
|
|
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze kupuje ziola w aptece i raczej wole wypic taki pelnowartosciowy napar Cytat:
Cytat:
![]() bo jak widac na liscie z ta waga jest roznie.. sa dlugie dzieci, ktore malo waza, i krotkie co waza troche wiecej ![]() ja mam ubranka na rozmiar 56 ale ja urodzilam sie niewielka, moj maz rowniez .. z ostatniego usg tez nam wychodzilo 49 cm.. wiec licze, ze maly tak srednio bedzie mial te 52-54 cm..
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo jestem u mamy więc wrzucam wam zdjęcia Kamilka z 2 dnia życia, z 1 dnia w domku
nastepnym razem wrzuce bardziej teraźniejsze bo jutro już będzie mieć 3 tygodnie! Tak bardzo chciałabym żeby ten czas wolniej płynął... a zapierdziela jak poparzony |
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
U nas dziś leniwie, dzień jak codzień - cyc, cyc, drzemka, cyc, cyc Właśnie młody nakarmiony śpi, ja zjadłam obiadek i lecimy dalej.Cytat:
za motywację ! I działania !ja mam już -13 od porodu. /10 dni po/ jeszcze kilka i będzie przed porodowo, ale do poworotu do pracy bym chciała w sumie jeszcze z 8 kg od teraz i będę zadowolona, w pół roku myślę że będzie spoko ! Cytat:
o rany, jesteś mega dzielna ! U mnie wczoraj byli teściowie i pomimo że obiadek zredukowaliśmy do minimum, więc nie było siedzenia w garach i tak się czułam jak koń po westernie po 8 godzinnej wizycie. A co do pomocy, to u nas teściowa by chciała, ale akurat ja wolę żeby nie przyjeżdżała, więc tematu nie ma. Ale moje Mama o dziwo rwie się do pomocy i już dwa razy nam została z młodym na 3 godziny. Więc spoko ! W poniedziałek chłop wraca do swoich sprawek więc wracam do sypialny i młodego spać... zobaczymy hmm może się przyzwyczaję do tego charkania jego i sapania ![]() No dokładnie, popieram
|
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- A właśnie zapomniałam, wczoraj mi teściowa mówiła że mój Mąż i jego siostra byli uczuleni na polską witaminę D bo ona wtedy / nie wiem jak teraz/ była jakaś syntetyczna, a na tzw zachodzie można było kupić naturalną i na nią dzieciaki reagowały dobrze. Więc wd mnie też to jest możliwe.
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli jeszcze nie znacie strony to polecam, a artykuł o pierwszej pomocy u dzieci szczególnie http://dzieciowo.pl/2013/03/jak-rato...saz-serca.html
I jeszcze tu w przypadku zakrztuszenia http://www.mamazone.pl/tv/film,11492...iemowlaka.aspx
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-04-07 o 16:06 |
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- A i jeszcze mam pytanie- zakrapiacie dzieciakom noski? Bo są rózne opinie, mnie w szpitalu mówili, żeby nie zakrapiać- moja od czasu do czasu parę razy kichnie, ale nosek nie jest zatkany i kicha wtedy kiedy jest za gorąco, bądz suche powietrze. Wietrzę i wietrzę, tyle tylko że mam w mieszkaniu naprawdę ciepło mimo kaloryferów przykręconych do zera.
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego "o dziwo". pewnie oszalala z miłości ![]() a mojego Okruszka sie boja. dotad jedna ciotka nie bala sie go wziac na rece ![]() wszyscy mowia "jaki maly" a on juz + 1 kg ma ![]() Cytat:
![]() my kilka razy wpsikiwalismy wode morska - teraz caly czas pranie rozwieszam u niego... mocno sucho mamy... i charczy bidulek.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-07 o 16:56 |
||
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() My po spacerku w Łazienkach; piękna pogoda, więc tłumy ściągnęły do parku Gdzieś pochowali ławki, więc nie miałam gdzie usiąść po drodze, strasznie mi brzuch ciążył Ale i tak było super, słońce i świeże powietrze ![]() Jutro do gina, niezależnie od tego, czy będą wyniki posiewu, czy nie. Powinien wyznaczyć już termin cc, trzymajcie kciuki, żeby z tymi bakteriami wyszło ok... Cytat:
![]() Co do nastrojów - kochana nie martw się, mam identico ![]() Cytat:
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie bo jestem w totalnej kropce,nie wiem o co chodzi
![]() Ostatnio pisałam że po wykorzystaniu męża bolał mnie brzuch jak na okres.Dziś zrobiłam to samo i znów mnie bolał tylko że dłużej,czułam jakbym faktycznie ten okres miała dostać,dosyć długo mnie bolało,później co jakiś czas pobolało,no ale się uspokoiło.Można powiedzieć że czułam jakieś rozpieranie,napieranie...Nie bardzo wiem jednak o co chodzi,bo wszystko ucichło całkowicie.Myślałam że TO się zaczęło,ale znów czuję się rewelacyjnie. Miała tak któraś?Co to oznacza?
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
buuuuuuuuuuuu
już wiem czemu wpierdzielam od 2 dni ciastka jak opętana ![]() dostałam okres
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerze, a i zrobilismy kilka fotek...
[IMG=http://img849.imageshack.us/img849/5342/page333g.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img825.imageshack.us/img825/7540/page443.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-07 o 18:28 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
witam się w niedzielny słoneczny dzień... od rana byliśmy odebrać wózek
a teraz po spacerku zauważyłam, że zaczyna odchodzić mi czop.... do terminu teoretycznie mam jeszcze trochę czasu bo dopiero 24 kwietnia... ciekawe jak to wszystko się potoczy bo czasami łapą mnie skurcze przepowiadające...
|
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się rozkręca Co do ciuszków.. Moderna Lekarz mierzył małego, ale podał tylko 3 markery, obw. główki, kość udową i brzuszek... główka ostatnio miała coś już ok. 35 cm (niecałe) 34 i coś... a i waga 3641 g..a w srode sie dowiemy jak jest aktualnie... moze na 56 dokupimy jak powie cos wiecej..nam dlugosci calej nie podal, moze na usg jest napisane.. hmm... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-08 o 08:35 |
||
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Strippi wiem dokładnie co przeżywasz, ja po urodzeniu córki półtora miesiąca i też dostałam okres pomimo, że karmiłam
![]() Eluśka ależ ładnie Ty wyglądasz brzuszek ani przebarwień ani rozstępów, pozazdrościć Moonis ja też mam bóle, twardnienia a najgorsze są ciążenia takie do dołu. Niestety narazie nic się nie rusza.... Misiulka jak czop Ci odchodzi to znaczy, że szyjka się rozwiera podobno bo mi w pierwszej ciąży odszedł dopiero przy partych możesz urodzić w każdej chwili....
|
|
#1735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro mam kolejną wizytę ale tym razem kwalifikującą w szpitalu do porodu na nfz. ciekawe co mi powie czy coś się rusza do przodu czy nie, bo jak ostatnio byłam u swojej Pani Doktor to szyjka niby miękka ale zamknięta i podobno się nawet nie skracała... już tylko 17 dni to GO.
|
|
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kg więcej, super! a już się wietrzycie, werandujecie? Cytat:
właśnie wróciłam z Oli z kościoła po drodze zahaczyłam Biedrę po herbatniki, tak mnie nosi na słodkie, że szok
|
|
|
#1737 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
100zł dla księdza
dokładnie tak! ja piję taką z apteki w saszetce, trzeba ją rozlewać na 2 kubki, bo jest mocna herbatkę laktacyjną też piję w saszetkach Cytat:
i będziecie śmigać na spacerki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
akurat na koniec połogu :/ po 6 tyg wróciło diabelstwo Fajna stronka - http://dzieciowo.pl/2009/07/najdurni...a-piersia.html
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny to typowy objaw ten czop?? ja nie zauważyłam, albo nie bylo... dzis miałam wrażenie, że mi coś po nodze pociekło, ale to chyba nie to.. ![]() Bylam na spacerku 1 km zrobilismy... n u nas 8 dni do... dziewczyny u mnie na poczatku jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy, wyskoczyly takie plamki na ciele, bylam u dermatologa, powiedziala ze to tzw. łupież??? ze to oslabienie organizmu, z 2 tygodnie sie utrzymywal... jesli chodzi o przebarwienia to na brzuchu sie cos znajdzie.. wkol pepka cos jest, piersi maja rozstepy i tyleczek troche... nie patrze nawet... dziękuję za linki, podejrze...pierwsza pomoc dla dziecka bardzo wazna rzecz... szczegolnie takiego maluskiego
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-07 o 18:59 |
|
|
|
|
|
#1739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nio bo znalazla tanszy pokoj blizej pracy .. teraz w godz szczytu rano - jedzie ok 75minut
no ale juz sobie przygruchalam znajomych na moj pokoj wiec ''samotna'' nie bede - i kasowo tez nie strace bo bd placila tyle samo - ja polowe i oni polowe ![]() we wrzesniu i tak bankowo ja sie bede wyprowadzala ... odloze kase na depozyt .. i poszukam czegos Wlasnego - male moze byc ale ''wlasne'' Cytat:
Cytat:
i jedna jest z cukrem w szaszetkach a druga bez w puszce ![]() ale jeszcze nie pilam bo mlody jak na razie po tym 1.5dniowym zastoju kupowym wali Je teraz srednio co 5 h - w sumie dzis zrobil juz 3 Cytat:
no ale byly z h&m ... a one ciut zawyzona maja miare - tak mi sie zdaje Cytat:
a co do czasu noooo to faktycznie .... boshe przeciez niedawno Robilam Test .... Rodzilam a tu juz prawie miesiac za nami Cytat:
wiec uwazaj hihi ogolnie to pewnie masz juz przepowiadajace poki ci wody nie odejda - nie ma sie czym zamatwiac Cytat:
cooooooooo ???????? JUZ - qrwa nawet mi nie gadaj ... ja nadal krawie po Porodzie no i prawie po niedzielli obiad byl - wczorajsza zapiekanka mlody dzis dzien PLACZKA ma ![]() ale ogolnie dajemy rade . |
||||||
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
ale szybkooooo
dopiero raz... od jutra musze juz ruszyc z kopyta z tym tematem Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Małemu chyba dobrze tam gdzie jest.Choć nie powiem przez 15 minut po seksie brzuch bolał jak na okres,całkiem porządnie.Może to coś zwiastuje?
kciuki zacisniete moze moze to zaraz
brawo za kg 

We wtorek jak się nie ruszy idę do ginka. Ma zmierzyć i co najważniejsze zważyć małego i o ile do 14.04 nie urodzę a mały okaże się spory to mam się stawić na cc. Tak sobie myślę po wczorajszych POŁOŻNYCH, że może byłoby to lepsze aniżeli te męczarnie