Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 15:53   #1171
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Nie no, powinnyście mieć jakieś limity, nie mogę was teraz nadrobić po krótkiej nieobecności
Choróbsko nas jeszcze trzyma, choć już jest znacznie lepiej, bo przez 3 dni byliśmy z Tztem przywiazani do łóżka
A teraz zauważyłam kolejną ciążową przypadłosć - poszliśmy na spacer, bo słońce wyszło, a my 3 dni bez świeżego powietrza, chcieliśmy się trochę dotlenić. Juz w połowie patrzę, a moje palce u rąk 2 razy większe W adidasy też mi było ciężko nogę włożyć No więc - puchnę
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 16:01   #1172
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Hej wszystkie przyszłe mamuśki. Ja jestem mamą majową 2012 (Miku urodził się 26.05.2012r.). Na naszym wątku porody zaczęły się własnie 6 kwietnia. Za Was moje drogie trzymam kciuki, życzę wytrwałości, cierpliwości na przyszłość i łatwych, szybkich i lekkich porodów. Trzymam za Was kciuki.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Co można zrobić "obiadowego" z mięsa z szynki wieprzowej, która jest trochę łyczasta i twarda? Oprócz sosu mięsnego i gulaszu.. Musi być miękka bo mój francuski piesek, ktory jest moim mężem jej nie tknie;/
mam w zamrazarce chyba z 5 kg i musze to zacząć jakoś zuzywać ale nie mam pomyslu
Widziałam, że już Ci poradzono ale podpisuję się - zmiel i zrób pierogi, gołąbki, spaghetti, kotlety
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no i brzuś dziś

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski,

Ja tylko na chwilę. Podczytuję z telefonu, ale nie mam jak pisać.

Przyszłam się pożalić.
Wczoraj odebrałam GBS i niestety: wzrost "dość liczne"
Doła złapałam. Dzwoniłam do gina. On mnie oczywiście uspokaja. Że mi podadzą antybiotyk cztery dni przed (ciekawe skąd będziemy wiedzieć że to 4 dni przed jest) a jak nie to 4 godziny przed porodem.
Ale oczywiście swoje się już naczytałam.
Jak taki maluszek od razu ma dostać antybiotyk wyć mi się chce.
Jak wcześniej juz chciałam, żeby się zaczęło tak teraz już nie chcę!!!
NIech mi zrobią cc, oby tylko mały się zdrowy urodził.
Nie martw się (wiem, wiem, łatwo się mówi, sama bym pewnie wyła jakby się okazało, że też mam), zdążą na czas z antybiotykiem i będzie dobrze...
Cytat:
Od kogo kupowalyście wanienkę? i jak dużą?
My mamy setkę, kupioną stacjonarnie
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
jasne, mam 2 na kompie akurat spacerówka jest cała czarna, na budzie jest tez ta wstawka z kropkami, ale nie widziałam żeby ludzie za często jeździli z budą więc będzie mrocznie
no i moja biała kula się na forum załapie
świetny

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oto mój brzuszek
34 t i 5 d ciąży
sorry za ubiór, ale cały dzień dzisiaj leżę,
twarz zasłoniłam, bo wyszłam fatalnie
Gdzie Ty tego Wojtka tam chowasz?
Cytat:
serio?? dzięki
mam już 13 kg na plusie...
Ile?!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 16:14   #1173
cynamon_owa
Zadomowienie

Wróciliśmy- wreszcie odpocznę Przez cały pobyt bieganie od lekarza do laboratorium- pięknie Adaś "przetrawił" glukozę więc dla niego (74,6 na czczo, 92,3 po 1h, 98 mg/dl po2h ), kupiliśmy wózek 3w1, łóżeczko z materacem, wyprawkę lekowo- kosmetyczną dla Małego i dla mnie + tysiąc innych pierdółek W sumie brakuje już nam tylko pościeli, wanienki, termometru i pieluszek dla Młodego i... możemy śmiało rodzić

Wózek- gondola
Wózek- spacerówka
Fotelik
Łóżeczko

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 16:18   #1174
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziewczyny możliwe, że temat był poruszany, ale ostatnio nie byłam na bieżąco i ciężko mi wszystko nadrobić
co kupujecie na początek do spania dla maluszków ?
śpiworki ? pościele?

chciałam teraz na dniach zamówić jakiś fajny komplet pościeli.. żebyśmy mogli złożyć łóżeczko i przygotować już wszystko..
ale tak się zastanawiam, czy na początek nie lepszy będzie śpiworek
Mam pośćiel wprawdzie, ale mały będzie spał na początku w rożku, ewentualnie pod kocykiem, bo tak wszyscy radzą, co mają dzieci

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
od 2 kwietnia jestem szczesliwym przedsiebiorca prowadze dzialalnosc gospodarcza. firma nello zajmuje sie produkcja i handlem posciela dziecieca, kocykami, rozkami itd. bardzo chcialabym, aby udalo sie dzialac naprawde hurtowo
O widzę ze mnie sporo ominęło No to gratulacje pani prezes Czekam na produkty, chętnie coś zamówie
Stary 2013-04-07, 16:25   #1175
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem!
powinnam wyć i tarzać sie po podłodze..tymczasem oglądam potwory i spółkę i jem naleśniki z truskawkami i bita śmietaną
no i właśnie masz robić co robiłaś a nie wyć, nie warto

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Się pochwalę, że kupiłam dziś łóżeczko z materacem i chusty

Został mi już tylko leżaczek, mata edukacyjna (chyba kupię po porodzie) i kosmetyki
jakie chusty?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

zobaczcie co znalazlam o plynie do kapieli babydream http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodark...Babydream.html
widzialyscie??
słyszałam o tym ale to stare info, ja używam teraz tylko babydream, bardzo dobrze działa na moją skórę

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witamy w 37 tc jak ten czas leci

Byliśmy dziś z tż i moimi rodzicami na zakupach i wreszcie zdecydowaliśmy się na wózek tż przez godzinę zastanawiał się który wózek jest najlepszy, aż sprzedający mieli go chyba już dość............ miliony pytań Moja mama powiedziała, że mam nerwy ze stali jak wytrzymuje z tak niezdecydowanym facetem Ale się zdecydowaliśmy wreszcie na wózek 3w1 Seka - Carlo Lux w odcieniach szaro-czerwonych, który wypatrzyliśmy na samym początku od wejścia do sklepu

Załącznik 5197497
za 37t i wózek

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A co do picia, ja całą ciąże dużo piłam, ale teraz nie dość, że w ciągu dnia wykańczam 1,5l butelkę wody (plus ze 3 kubki czegoś na ciepło)to jak wieczorem otwieram nową butle, to rano już jest pusta Po każdej nocnej wizycie w toalecie wypijam chyba 2 razy tyle co wysikam I mimo, że nienawidzę tych nocnych pielgrzymek do łazienki, nie jestem w stanie nie pić, tak mnie suszy
Ja jakoś mało piję
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Wróciliśmy- wreszcie odpocznę Przez cały pobyt bieganie od lekarza do laboratorium- pięknie Adaś "przetrawił" glukozę więc dla niego (74,6 na czczo, 92,3 po 1h, 98 mg/dl po2h ), kupiliśmy wózek 3w1, łóżeczko z materacem, wyprawkę lekowo- kosmetyczną dla Małego i dla mnie + tysiąc innych pierdółek W sumie brakuje już nam tylko pościeli, wanienki, termometru i pieluszek dla Młodego i... możemy śmiało rodzić

Wózek- gondola
Wózek- spacerówka
Fotelik
Łóżeczko
za glukozę i zakupy ale ten wózek ma buuudę ale fajnie, będzie chroniłą super przed wiatrem a fotelik kosmiczny

---

nadrobiłam, jesteście szalone

Byłam dziś w ross i kupiłam sobie szczoteczkę podróżną i mini pastę do zębów - uzupełniam kosmetyczkę do szpitala chcę wziąć wszystko w mini opakowaniach

Stary 2013-04-07, 16:30   #1176
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za glukozę i zakupy ale ten wózek ma buuudę ale fajnie, będzie chroniłą super przed wiatrem a fotelik kosmiczny
Szukaliśmy właśnie najbardziej zabudowanego- żeby właśnie chronił przed wiatrem bo u nas to dosłownie łeb urywa
Budkę da się praktycznie całkowicie zamknąć w gondoli a ze spacerówki zrobić kapsułę
No i generalnie nam się spodobał- oby się sprawdził

Ja to chyba niczego do szpitala nie potrzebuję- pewnie odetną mi pępowinę, zarzucą ją na plecy i powiedzą, że mogę wracać do domu

Stary 2013-04-07, 16:43   #1177
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Szukaliśmy właśnie najbardziej zabudowanego- żeby właśnie chronił przed wiatrem bo u nas to dosłownie łeb urywa
Budkę da się praktycznie całkowicie zamknąć w gondoli a ze spacerówki zrobić kapsułę
No i generalnie nam się spodobał- oby się sprawdził

Ja to chyba niczego do szpitala nie potrzebuję- pewnie odetną mi pępowinę, zarzucą ją na plecy i powiedzą, że mogę wracać do domu
No to super, oby służył

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 16:49   #1178
cynamon_owa
Zadomowienie

Po kupieniu fotelika jak nosiłam go do domu to o mało się nie poryczałam bo sobie uświadomiłam jaki Adaś będzie mały po urodzeniu Nawet najmniejsze ciuszki nie podziałały taka na moją wyobraźnię Nie wiem czego ja się spodziewałam
Pewnie go zobaczę po urodzeniu to będzie jeszcze mniejszy niż obraz, który w tym momencie produkuje moja wyobraźnia

Stary 2013-04-07, 16:54   #1179
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
właściwie to nie wiem

powiedział,że dziecka dla niego nie ma, że zainteresuje się nim po porodzie ale mnie nadal bedzie miał w piz dzie (jego słowa ) bo nie zasluguje na uwage,bo go wku rwiam

ogólnie,że jestem (duzo niecenzuralnych slow), że nie bedzie mnie doceniac bo nie ma o co i że ine kobiety w ciaży pracuja a ja nie i że to że wszystko załatwiłam to żadne wyzwanie bo on tez by mógł (to czemu tego nie zrobił)

on ciagle,ciagle myslal ze to moja wina,ta klotnia i sytuacja a nie jego.. heh

a potem bylo mi juz wszystko jedno i powiedzialam chyba wszystko co mysle i ze ma wyp ierdalac bo nie chce go wiecej widziec

nie chcial isc..dodalam pare rzeczy od siebie i sie spakowal i poszedl..

i takie tam jak mu ciezko i jak zapier dala (inni tez pracuuja)

ah,i tekst mistrz "a jak bedzie Z i nadal bedziesz rzeszczal,robil takie akcje,zostawial mnie i mial nas w dupie?" "no tak bedzie albo nie,loteria,ryzykuj"
widzę że też złe wieści mnie ominęły...
Axella współczuje ci bardzo i jestem z tobą myślami
Szkoda że to się dzieje właśnie teraz, wiem o czym mówię, moja przyjaciółke facet zostawił 3 miesiace po narodzinach dziecka, ale te 3 ostatnie wspólne miesiace to był koszmar...
Widziałam, że się dobija do Ciebie, pewnie będzie chciał jeszcze wrócić... Zastanów się dobrze, bo po urodzeniu Zu nic się nie zmieni, będzie tylko gorzej jeszcze, dziecko to dopiero sprawdzian dla związku, no i na pewno dziecko nie sklei niczego...
Ten twój Tż to typowy niedojrzały maminsynek i to się niestety NIE ZMIENI. Moja przyjaciółka zmarnowała z takim facetem 8 lat, jak się pojawiło dziecko to dopiero pojawiły się problemy i ten niedojrzały dooopek nie wytrzymał napięcia.
Jak to obserwowałam, to jedno mi tylko do głowy przychodziło - SZKODA ŻYCIA...
Zasługujesz na lepsze życie, że nie wspomnę o twojej małej córeczce.
Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś sobie poradziła ze wszystkim, znalazła nadzieję, oparcie w kimś bliskim. Jestem pewna, że DASZ RADĘ.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Motylku sexi brzusio

Mnie wczoraj koleżanka spytała kiedy rodzę "pewne na dnich taki masz wileeeki brzuch"
Jak mnewnerwiaątakie goopieteksty. A gdziema się zmieścić 3,5kg dziecko w doopie
No dooope też mam w ciąży pokaźną

Cytat:
ochraniacze i baldachimy na pewno bede w stanie uszyc na konkretne zamowienie. na razie chce sie skupic na poscieli i kocykach, zeby moc stworzyc jakas oferte i dobrze zainwestowac kase.
dziewczyny podpowiedzcie, jesli bedziecie wybierac koldry to rozm. 120x90 czy 135x100? ikejowska 125x110? zastanawiam sie ktorego wymiaru uszyc wiecej na sam poczatek.
Poproszę 135 x 100
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ale miałam wczoraj schizy
byłam straaaaznie zmęczona, Tż siedział jeszcze przed lapkiem w łóżku a ja już zasypiałam.. i co chwilę się budziłam i łapałam powietrze bo zapomniałam oddychać masakra.. nie wiem o co chodziło
Musisz spać z monitorem oddechu. Jak wyczuje bezdech to zapipka

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Umrę zaraz. Moja wspolokatorka (jakiś pomysł na pseudonim? Mariolka 2? ) słucha muzyki na komórce przez sluchawki że słyszę wszystko bardzo dokładnie. Jakas rąbanka albo mezo albo gangam style. I czyta życie na gorąco czy coś w ten desen.
Serio. Ona ma sieke z mózgu.

No ty to masz pecha Kobieto
Stary 2013-04-07, 16:57   #1180
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
taka ładną pogoda a tu ld
leżeć trza ....

nudno i gorąco . następny raz wracam na.poród.
mimo że dziś u nas 32 tydzień i 4 dni to w szpitalu dla wszystkich jestem w 31 czyli jakoś inaczej liczą...

i jaka cisza tutaj...
moja położna i gin z przychodni liczą tak samo jak u Ciebie w szpitalu-1 tydzień do tyłu

np mam na suwaczku- 34+1
wg nich jestem w 33
a wg niektórych z Was to już rozpoczęty 35 tydzień..

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

my już po basenie - straszny był tłok dzisiaj, ale coś tam sobie popływałam i od razu jestem szczęśliwsza
ehh zazdroszczę ja niestety musiałam z niego zrezygnować bo muszę odpoczywać

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Gdzie Ty tego Wojtka tam chowasz?

Ile?!
no właśnie nie wiem ale Młody rozpycha mi się nieźle w brzuchu,
pęcherzem bawi się jak piłką, a z żołądka robi sobie worek treningowy

cynamonowa- za super zakupy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:10   #1181
xal
Zakorzenienie

Wróciłam
Za dużo do narobienia od ręki, może wieczorem bo jakaś zmęczona jestem i wkurzona, bo farba, biała, po wyschnięciu nadal jest delikatnym różem i nie wiem co jest grane.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:14   #1182
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
weszlam na suwaczek a tam 38 dni do poroduu strach i szczescie hehhe w jednym
Ja mam 42 dni. ALe bliskoooooooooo Może będziemy cisnąć razem

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
No to Axella witam sie z Tobą w klubie wczoraj tak wychwalałam mego faceta a dziś od rana kręci awantury. Ze ma dość ze ją go nie wspieram ze on sobie nie radzi. Po czym stwierdził ze sie zastanawia czy ten związek ma sens. Ja na spokojnie dałam mu torbę plecak i mówię dowiedzenia. Zero dyskusji właśnie sie pakuje. Kompletnie nie mam pojęcia co mu odwalilo.
Zaczynam się bać dalej nadrabiać... Wkurzające jest to że oni sobie mogą trzasnąć drzwiami i pójść w piz.......du, bo coś tam coś tam, a my zostajemy i uciec nie ma dokąd, nie ma jak się odstresować, bo w naszym stanie to nawet za daleko od domu pójść nie można.
Nieważne czyja wina, mógł porozmawiać z Tobą chociaż, a nie tak w domysłach zostawiać

Cytat:
największy problem mojego tż jest taki,że on wszystko odbiera jako atak na siebie,powod by sie obrazic
powiem "nie wyniosles naczyn" i foch
powiem "smutno bo zapomniales o <tu cokolwiek waznego>" i zamiast "oo przepraszam to, "jestem debilem,wiem, zostaw mnie najlepiej "i sie wkurza i unosi

Z szaleje dziś a ja myknę chyba po zapas czekolady na cały dzień
Bo największy problem to on ma z sobą samym. A on nie jest przypadkiem z rodziny alkoholowej?
Stary 2013-04-07, 17:15   #1183
ada32
Wtajemniczenie

hej dziewczyny..ale dziś spokój na wątku

po wczorajszych chichach i śmiechach wszystkie pewnie z bolącymi brzusiami leżą

cynamonowa..świetne zakupy...

Ja sobie przeglądałam zdjęcia w albumie z maleńkim Wiktorkiem..dawno nie oglądałam zdjęc z pierwszych jego dni....
i popłakałam się z wzruszenia..
że tak nie dawno przeżywałam te wspaniałe chwile jego przyjścia na świat a tu już dwa lata minęły i zaraz drugiego takiego oseska będę tulić..maleńkiego chłopczyka ..
CUD!!!

ale ten czas leciiii....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:18   #1184
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Poproszę 135 x 100
My będziemy kupować 120x90 bo łóżeczko mamy 120x60. I tak ciężko mi sobie wyobrazić kołderkę 120 na 90

Cytat:
no właśnie nie wiem ale Młody rozpycha mi się nieźle w brzuchu,
pęcherzem bawi się jak piłką, a z żołądka robi sobie worek treningowy
Mnie Młody wybudza każdej nocy podkopując w pęcherz W dzień za to lubi celować w szyjkę- i to przyznam trochę boli... Żołądek póki co omija- chyba jeszcze się nie zorientował, że coś mu nad głową wisi

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ja tu się dziwię, że pojutrze mam studniówkę a jak przeglądam Wasze suwaczki to szok- Wy to już powoli zaczynacie Dziewczyny rodzić
Zleciało to jak nie wiem...

Stary 2013-04-07, 17:26   #1185
ada32
Wtajemniczenie

takie coś znalazłam dla zainteresowanych

Gdy nie minął jeszcze 34 tydzień, a USG stwierdza że Twoje maleństwo jeszcze nie obróciło się główką w dół, możesz mu pomóc następującymi ćwiczeniami:

Przed wykonywaniem ćwiczeń spaceruj przez godzinę na świeżym powietrzu, obudź dziecko do większej aktywności. Wykonaj 10 powolnych głębokich skłonów, po których oprzyj się o coś w taki sposób, aby twój tułów był pod kątem prostym do nóg. Postój tak przez 2-3 minuty, a potem ponownie wykonaj 10 powolnych skłonów. Ponownie oprzyj się i odczekaj tak 2-3 minuty. Można również układać się na łóżku z poduszkami podłożonymi pod biodra – regularne kilkuminutowe leżenie w tej pozycji powinno zwiększyć aktywność dziecka.

znałyście to??...bo akurat takiej metody nie nałam
Ja to bym się bała skłony robic
nie wiem ..ale chyba by mi się udało tak...

w ogóle to cały ten artykuł jest ciekawy....wklejam link

http://porady-poloznej.pl/polozenie-dziecka-w-macicy/

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-04-07 o 17:28
Stary 2013-04-07, 17:32   #1186
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Ja czytałam, że można zmobilizować dziecko za pomocą latarki do przekręcenia się Ile w tym prawdy to nie wiem ale chyba mniej "inwazyjna" metoda niż te skłony

Stary 2013-04-07, 17:32   #1187
ada32
Wtajemniczenie

albo o przyroście wagi..

Prawidłowy przyrost Twojej masy ciała powinien być zgodny z regułą, która określa maksymalny przyrost masy ciała w ciągu tygodnia:

+ 300g na tydzień przed 20 tygodniem ciąży – w 20 tygodniu powinno się ważyć 5 kg więcej niż przed ciążą
+ 500g na tydzień po 20 tygodniu ciąży.

W

G
Stary 2013-04-07, 17:35   #1188
xal
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie za 100pkt.

moj suwak "dziecko przygotowuje sie do zycia 'po drugiej stronie', gromadzac zelazo w watrobie".

czyli teraz potrzebujemy jeszcze wiecej zelaza? skonczyl mi sie tardyferon, a jest tylko na recepte. chyba musze isc do gina wczesniej niz planowo.
Kup sobie inne bez recepty, ja mam biofer czy jakoś tak.
Tak czytam, czytam i się zastanawiam co się z tymi chłopami dzieje że axella i nunka ... ciekawa jestem jak to wygląda na dzisiaj. Lecę czytać dalej.

Stary 2013-04-07, 17:35   #1189
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czytałam, że można zmobilizować dziecko za pomocą latarki do przekręcenia się Ile w tym prawdy to nie wiem ale chyba mniej "inwazyjna" metoda niż te skłony

no właśnie..ja też bym się bała że krzywdę małemu zrobię..
w co tak na prawdę nie wierzę bo przecież w brzuchu jest najbezpieczniej..
a słyszałam ze niektóre mamusie lezą na brzuchu znaczy się śpią do końca ciąży
jak one to robią ??to Ja nie wiem..

W

G
Stary 2013-04-07, 17:50   #1190
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
moja położna i gin z przychodni liczą tak samo jak u Ciebie w szpitalu-1 tydzień do tyłu

np mam na suwaczku- 34+1
wg nich jestem w 33
a wg niektórych z Was to już rozpoczęty 35 tydzień..
jak wyżej pisałam - liczą według trybu 38-tygodniowego. leci ci 35 tc wg systemu 40, a to to samo co 33 tc od poczęcia

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wróciłam
Za dużo do narobienia od ręki, może wieczorem bo jakaś zmęczona jestem i wkurzona, bo farba, biała, po wyschnięciu nadal jest delikatnym różem i nie wiem co jest grane.
może światło takie tam macie??? a w sumie co ci różowy przeszkadza
Cytat:

Ja tu się dziwię, że pojutrze mam studniówkę a jak przeglądam Wasze suwaczki to szok- Wy to już powoli zaczynacie Dziewczyny rodzić
Zleciało to jak nie wiem...
no, już niektóre przygotowane... na kogo stawiasz?
Cytat:

Gdy nie minął jeszcze 34 tydzień, a USG stwierdza że Twoje maleństwo jeszcze nie obróciło się główką w dół, możesz mu pomóc następującymi ćwiczeniami:

Przed wykonywaniem ćwiczeń spaceruj przez godzinę na świeżym powietrzu, obudź dziecko do większej aktywności. Wykonaj 10 powolnych głębokich skłonów, po których oprzyj się o coś w taki sposób, aby twój tułów był pod kątem prostym do nóg. Postój tak przez 2-3 minuty, a potem ponownie wykonaj 10 powolnych skłonów. Ponownie oprzyj się i odczekaj tak 2-3 minuty. Można również układać się na łóżku z poduszkami podłożonymi pod biodra – regularne kilkuminutowe leżenie w tej pozycji powinno zwiększyć aktywność dziecka.

nie znałam takiej metody, ale chyba ze względu na to, że dość aktywna jestem i często w takich pozycjach coś robię (sprzątanie, jakieś ćwiczenia w klęczkach), to chyba młody nie ma szans się nie obrócić z resztą już jest obrócony. dość się ciśnie tam na dole - aż dzisiaj mi się śniło, że zaczął mi wychodzić, a ja panikowałam, żeby za długo tak w tym kanale nie siedział tylko nic skurczy nie było, przez co nie wiedziałam jak go pchnąć...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:54   #1191
maarchewka
Zakorzenienie

Do doświadczonych mam -
1. Lepiej kupić wanienkę 86 czy 100 cm??
Miałam kupić 100 cm ale w sklepie wydawała mi się taka strasznie duża..

2. Kupowałyście wkład - gąbkę do wanienki, matę antypoślizgową lub taki plastikowy wkład na którym się niemowlaka kladzie??

3. Czy przydaje sie taki kubek? Czy raczej zbędny bajer?
http://allegro.pl/kubek-do-splukiwan...138516442.html

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:56   #1192
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
hmm... w takim jednym "reportażu" o pewnej ex-porno-gwiazdeczce pokazywali, jak ona śpi po operacjach plastycznych... bo ostatnio sobie poduchy silikonowe do tyłka wsadziła i nie mogła spać już na plecach ani boku, bo bolał ją cały tyłek łącznie z bokami, a na brzuchu też nie mogła ze względu na te swoje silikonowe poduchy wielkości piłek lekarskich. no więc zaopatrzyła się w więcej materacy i powykrawała w nich dziury "na wymiar"
Stary 2013-04-07, 17:56   #1193
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

moj tz wlasnie szedl z zakupami i spadl ze schodowww
wszystko ok?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nudno i gorąco . następny raz wracam na.poród.
mimo że dziś u nas 32 tydzień i 4 dni to w szpitalu dla wszystkich jestem w 31 czyli jakoś inaczej liczą...
dziwnie to liczą..

Cytat:

Wózek- gondola
Wózek- spacerówka
Fotelik
Łóżeczko
ale pozałatwialiście dużo spraw

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ja mam 42 dni. ALe bliskoooooooooo Może będziemy cisnąć razem
to już niedługo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 18:07   #1194
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Ja od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży przestałam spać na brzuchu Tak mi psychika zadziałała Teraz to fizycznie nie dałabym rady

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no, już niektóre przygotowane... na kogo stawiasz?
Mam swój typ ale boję się powiedzieć

Stary 2013-04-07, 18:14   #1195
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No to wylądowałam u rodziców kupiłam sobie 7 gazet dla kobiet w ciąży i będę się chillować na wsi
Ja cię rozumiem, że nie zostałaś sama, jak mąz pojechał na integracyjny to szłam spać jak padałam i zamykałam wszystkie drzwi, a mieszkanie niby nowe i nic nawet nie skrzypi.
Cytat:
może światło takie tam macie??? a w sumie co ci różowy przeszkadza
Nie światło, bo sufit i trochę boków pomalował i się odcina od poprzedniej farby że poprzednia biała a ta z różową poświatą.
Poszedł wkurzony i maluje resztę tą samą farbą, może się róż rozmyje jak nie będzie kontrastować z bielą

Stary 2013-04-07, 18:16   #1196
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ale pozałatwialiście dużo spraw

Mieliśmy tydzień na załatwienie wszystkiego. Miałam kilka razy ochotę rozwieść się z mężem podczas tego pobytu Było trochę nerwów podczas wybierania wózka (i tak na 100% nie jesteśmy przekonani do słuszności wyboru - z samochodem poszło nam szybciej niż z wózkiem), potem podczas pakowania w paczki tak żeby kurier policzył nas jako standardowe paczki a nie jako gabarytowe bo wtedy zapłacilibyśmy fortunę za przesyłkę. Ale udało się i teraz mamy luz

Z kosmetyków zdecydowaliśmy się na Hippa - mam nadzieję, że Młody nie będzie uczulony bo zrobiliśmy zapas na pół roku

Stary 2013-04-07, 18:17   #1197
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
świeta racja zawsze warto najpierw kogoś poznać dobrze i dopiero się z nim wiązac....jeśli jest taka możliwość to z nim zamieszkać bo wtedy wychodzą czyjeś przyzywyczajenia, humory, zachowanie, podejście do życia......ja z tż zaczeliśmy się spotykać mają po 16 lat i jesteśmy do teraz, ponad 11 lat, a zaczeliśmy mieszkać razem jakieś 6-7 lat temu i wtedy dopiero tak naprawde poznaliśmy się dobrze
Ładny macie staż

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hejo

Widzę, że ciężkie tematy od rana

Mój mąż ostatnio oznajmił mi, że jak urodzę to zabiera mnie do Kazimierza albo Nałęczowa do Spa ... miło, że zaproponował, ale już widzę jak zostawię moje maleństwo z babcią i oddam się zabiegom kosmetycznym

I oczywiście pytanko kupujecie monitor oddechu ?
Już mamy - angelcare

Cytat:
"Możesz mi obiecać ze nie będziesz pisać i dzwonić?" "Obiecuje". Oddał klucze no i poszedł. Muszę sie ogarnąć bo zaczyna mnie strasznie boleć brzuch ma dole a wpadlam w jakąś histerię...
Nieładnie. A jakby się coś działo?

Cytat:
dziewczyny czy Wam też tak mocno krwawią dziąsła..mi nie tylko przy szczotkowaniu ale tak o sobie..siedze i nagle krew ble....przekrwiona jestem czy co >>>

zaraz wstawie zdjęcie brzucha..ale muszę synka poprosic o sesje
Krwawią mi - już 3 razy byłam na czyszczeniu (nie polecam - boooooli strasznie mimo znieczulenia), bo mi się kieszeń zrobiła. Do dzisiaj jednak to dziąsło krwawi, ale na razie nie puchnie znów.

Cytat:
oto mój brzuszek
34 t i 5 d ciąży
sorry za ubiór, ale cały dzień dzisiaj leżę,
twarz zasłoniłam, bo wyszłam fatalnie
Śliczny brzusio Malutki, zgrabniutki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 18:18   #1198
candace1
Zakorzenienie

cynamonowa - świetne zakupy

Cytat:
Do doświadczonych mam -
1. Lepiej kupić wanienkę 86 czy 100 cm??
Miałam kupić 100 cm ale w sklepie wydawała mi się taka strasznie duża..

2. Kupowałyście wkład - gąbkę do wanienki, matę antypoślizgową lub taki plastikowy wkład na którym się niemowlaka kladzie??

3. Czy przydaje sie taki kubek? Czy raczej zbędny bajer?
http://allegro.pl/kubek-do-splukiwan...138516442.html
1. wystarczy 86 cm.
2. Nie - wystarczy Ci pieluszka tetrowa.
3. Nie.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:18   #1199
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mam swój typ ale boję się powiedzieć
oj tam, dawaj
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie światło, bo sufit i trochę boków pomalował i się odcina od poprzedniej farby że poprzednia biała a ta z różową poświatą.
Poszedł wkurzony i maluje resztę tą samą farbą, może się róż rozmyje jak nie będzie kontrastować z bielą
to co to za beznadziejna farba??? też bym się wkurzyła... no ale jak wszystko będzie różowe, to faktycznie może zacznie wyglądać na białe
Stary 2013-04-07, 18:19   #1200
xal
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, dawaj

to co to za beznadziejna farba??? też bym się wkurzyła... no ale jak wszystko będzie różowe, to faktycznie może zacznie wyglądać na białe
A wiesz, że dulux czyli niby dobra farba? I nie wiem czy weszło w reakcję chemiczną czy jaka cholera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości