![]() |
#4741 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej
![]() Lu idą kolejne zęby, ale nie wiem które. Rozpulchnione ma dziąsła przy dolnych dwójkach, ale zachowuje się jakby szły górne jedynki. Wczoraj wieczorem szorowała tam ręką co i rusz a w nocy mieliśmy dwie pobudki z ciężkim do utulenia płaczem, nawet smoczek jej przeszkadzał (stąd myślę, że to jedynki), pluła nim jak nie wiem, a bez smoczka nie uśnie... Za pierwszym razem uspokoiła się dopiero po dentibaby i pedicetamolu, za drugim już tylko po dentibaby. Ale smoczka nie chciała, usnęła mi na cycku i dopiero jak ją odłożyłam do łóżeczka i zaczęła jęczeć to zassała smoczka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4742 |
Wtajemniczenie
|
hejka:-*
dziekuje za wszystkie slowa pocieszenia i gratulacje dla Lili wlasnie jestesmy w drodze do De-oby droga poszla sprawnie i Lila nie marudzila... Maciejko masz racje,moja siostra z rodzina mies ka bardzo blisko mojej mamy wiec jej pomoze tyle tylko ze Mama bywa ciezka w pozyciu...no ale jakos sie powoli oswoi z nowa sytuacja....no i w kojcu bedzie mogla nas odwiedzic kiedys ![]() do napisania juz ze Stuttgartu:-*
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-04-07 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() ![]() ![]() Rozi gratuluje 4 ząbka ![]() Cytat:
po przeczytaniu tego co pisałaś później doszłam do wniosku, że masz rację ![]() Cytat:
![]() ![]() pochwal się fotkami ![]() Sol może spróbuj go odzwyczaić od zasypiania przy piersi? może wtedy będzie lepiej spał w nocy? no i moją metodą na spanie z małżem było przysunięcie łóżeczka do naszego łóżka, ściągnęliśmy jeden bok, Maluch jest blisko mnie, łatwo mi go nakarmić a jednak śpi u siebie, jak będzie jadł tylko raz w nocy to powoli zaczniemy jego łóżeczko odsuwać od naszego Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-07 o 09:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() jestem wyspana jak nigdy. Małe spało od 19.30 do 6. rano pojadł i spał jeszcze do 7.20. Ale mąż się zlitował i wstał się z nim bawić a ja pospałam do 8.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() Haniu, nie widziałam żeby Mandi odpowiedziała a aparat to Samsung DV300F. Ma fajne opcje do robienia zdjęć dzieciom ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla mnie harmonogram ok. U mnie dzieć je mleczko po obudzeniu czyli 5-6, kaszkę ok. 8-9 rano, obiad ok. 12, podwieczorek ok. 15-16 i kaszkę na kolację o 19. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i miałam się pochwalić, że (jak napisałam wyżej) moje dziecko pije z niekapka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zadomowienie
|
Wictorio tak myślimy na początek żeby zobaczyć jak niania będzie do dziecka plus mamy dwa dyktafony dość czułe więc jeden na pewno zostawimy w salonie drugi w pokoju malej plus tż chce zamontować GPS w wózku żeby znać trasy niani.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Z dyktafonem i kamerkami w domu nie ma problemu bo możecie to robić zgodnie z prawem. Ale sprawdź tego gps w wózku. Bo nie jestem pewna czy bez informowania jej o tym możecie go zamontować i wykorzystać informacje z niego. Mogłoby się okazać że ona się dowie o tym i będziecie mieć problemy że to niezgodne z prawem. Ale to do sprawdzenia. A nie jestem pewna bo np. pracodawca montujący gps w aucie ma poinformować pracownika o tym.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Hej. Nocka byla koszmarna!!!
Malej chyba ida znowu zeby tylko nie wien ktore bo nic nie widac nie ma zmianna dziaselkach. Ale trze dziasla non stop rece w buzi slini sie marudzi. W nocy sie rzuca przez sen caly czas sie wierci i kreci juz nie mam sily o 5 rano tz ja zabral i poszli na kanape. Chyba jej podam dzis nurofen na noc bo przecirz jutro do pracy. Ehhh....to juz czwarta taka noc dzis bylo najgorzej bo mala sie obudzila na dobre po 4 i nie umialam jej uspac. Tragedia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po wczorajszym, słonecznym dniu dzisiaj mamy śnieg z deszczem i 1stopien ![]() Nasza nocka tez niezbyt ciekawa, młody wczoraj nie mógł Usnac, męczył sie biedny ![]() Gratulujemy nowych zabkow ![]() ![]() Modnisia Ciężki wybór z tymi opiekunkami, oby trafił sie ktoś godny zaufania ![]()
#4750 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
U mnie nocka fantastyczna, bo spałam w salonie i tż się małą zajmował. A ogólnie to noc jak zawsze do bani, milion razy wstawanie noszenie i pokazywanie paluszkiem wszystkiego dookoła.
Myślę sobie, że ten niepokój i płytki sen mają związek z nowymi umiejętnościami, szybkim rozwojem intelektualnym - i choćby z tym pokazywaniem wszystkiego - jak spytam, gdzie jest lampa, to ładnie pokazuje paluszkiem itp. Potrafi płakać w niebogłosy, a i tak pokazywać różne rzeczy :P Z przyjemniejszych rzeczy, mamy już noclegi, wynajete auto i bilety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz samej z dziećmi trudniej mi zebrać się na carboot, ale może za tydzień się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
my juz krok od domu
![]() dziec śpi drugi raz, czyli droga fajna Vicki tzn K. pije mleko tylko rano?ile?ja chyba zrezygnuje karmienia o 23 bo mam wrażenie że ono nic nie wnosi w kwestii smutna nocnego, ale wtedy ilości Mm zmowa zmniejszy się...ile Twój dziennie Mm pochłania łącznie z tym w kaszy???
#4757 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dzisiaj w porządku, chociaż rano na basenie mała dała niezły koncert. Po raz pierwszy zdarzyło jej się okazywać niezadowolenie z faktu bycia w wodzie, trochę popłakiwała i pokrzykiwała. Uspokoiła się dopiero pod koniec zajęć, nie mam pojęcia dlaczego. Może ma te dni ![]() Dostaliśmy za free używaną spacerówkę z firmy Chicco. Dzisiaj ją wymyłam, wyprałam wszystkie materiały. Jak wyschnie to ją wytestujemy i wtedy zdecydujemy czy ją sobie zostawimy. Na pierwszy rzut oka wygląda, że jest w bardzo przyzwoitym stanie. ![]() Co jeszcze? a na długi weekend jedziemy do Wrocławia ![]() ![]() Pumas współczuję nocki, ale pocieszający jest fakt, że macie zarezerwowane noclegi. Na wakacjach naładujesz akumulatory ![]() Linka Twój schemat karmienia małej brzmi logicznie. Skoro nie chce jeść to może rzeczywiście dłuższe przerwy jej się przysłużą. Trzymam kciuki, żeby to zdało egzamin. Haniu widziałam, że Wvictora już odpowiedziała Ci, że to Samsung DV300F.. Zresztą ona sama mi go poleciła. Oprócz funkcji do fotografowania dzieci, jego plusem są niewielkie rozmiary. Osobiście szukałam takiego maleństwa do torebki i to jest właśnie taki aparacik. ![]() Dobra tyle z grubsza, dziecię śpi więc powizażuję dalej. ![]() Edit: dziecię już nie śpi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
U nas dalej maruda, ja już nie wiem, co jej mogę zrobić, żeby wróciło to grzeczne dziecko. Do usypiania podchodzimy po parenaście razy, gdzie dziecko się wydziera, a tak nigdy nie było. No i wróciło usypianie na rękach, a raczej utulanie, ale to jakiś koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Witajcie! W końcu udało mi się usiąść do kompa - w czwartek już miałam odpisać na kilka postów i niestety mała mi nie pozwoliła a potem już brakło czasu więc póki co odniosę się do wcześniejszych wiadomości.
Ogromne brawa dla Lu i Marysi za nowe umiejętności ![]() ![]() Mandi, Linka jak tam kończenie kp? Ja 1,5 m-ca temu podjęłam decyzję, że odstawiam małą - gin powiedział, że mam to zrobić naturalnie i nie przepisał mi leku na zatrzymanie laktacji bo mogę źle się czuć i w sumie dobrze się stało bo jak po 3 dniach po całej nocy miałam miękkie cycki i przystawiłam mała to tak mi się smutno zrobiło, że znów rozkręciłam cycka ![]() allebazi moja już od kilku dni wstaje przy wszystkim co możliwe a w łóżeczku to nawet chodzi z jednego końca na drugi (przy naszym łóżku też już próbuje i nawet jej to wychodzi) więc chyba to właściwy czas - zresztą jeśli dziecko samo zaczyna wstawać tzn że jest na to gotowe. Muszę mykać bo mamy bunt na pokładzie - postaram się nadrobić te 3 dni później. Buziaki! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
HEJ! nadal trwam w szoku rano butla z kaszą, ale najlepiej wrócilismy od tesciów i chciałam szybko wziac małego na spacer, ale trzebabyło dac mu jeść już, zrobiłam mm, dąłam, wypił pewnie w minutę 130ml, znów żąłowałam ze nie mam większej butelki, ale jutro juz będe miec, poszlismy na spacer a ja nie dowierzam, jeszcze nigdy tak szybko nie nakarmiłam dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Oby mubjuz tak zostalo
![]() U nas taka maruda ze juz mi rece opadaja. Zrobilam jej teraz herbatke rumiankowa alr nie chce pic. Ju nie wiem co mam robić. Rece caly czas w buzi uśliniona po sam pępek ale zębów żadnych nie widać. Ehhh Pojadlam spaghetti na obiad a teraz sie relaxuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
Moja szwagierka właśnie pojechała na porodówkę... Ależ jej zazdroszczę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
![]() u nas idą górne, widać je przez dziąsło takie wypukłe mocno, ale nie mam pojęcia jak może wyglądać przebiający się górny ząb. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hello,
ja tak szybko bo chcę iść spać jakoś szybko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rano mm na 180ml wody później kaszka na 180 ml wody lub 180ml wody+mm+ kaszka czasem w ciągu dnia wciągnie jogurcik ![]() i na noc zjada kaszkę 210ml wody+mm+kaszka i o tego robię jeszcze kaszkę manną - 2 płaskie łyżki + woda jak by to zsumować to wychodzi jakieś 700ml mm (liczę już po zrobieniu mleka, nie samą wodę). Czasem to aż mi głupio pisać jak on sypia jak czytam o tym jak się dziewczyny męczą z maluszkami i nie wiadomo o co biega... Ale mój po kaszce wieczorem zasypia ok. 19.30 i pierwsza pobudka jest ok 6-7. Bardzo rzadko się zdarza żeby była wcześniej. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale Igunia będzie uzębiona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Vicki dzięki:-* to K. kaszę na noc pije z butelki?
moja mleka rano nie chce, w dzień nie chce, tylko na noc wypije ,no i kaszę na mm...
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow to bajka! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na noc robię mu jaglaną holle na mm właśnie taką dość gęstą. Rano jada albo ryżową na mm albo mleczno-ryżową lub mleczno-kukurydzianą na wodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.