Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 09:21   #4741
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej
Lu idą kolejne zęby, ale nie wiem które. Rozpulchnione ma dziąsła przy dolnych dwójkach, ale zachowuje się jakby szły górne jedynki. Wczoraj wieczorem szorowała tam ręką co i rusz a w nocy mieliśmy dwie pobudki z ciężkim do utulenia płaczem, nawet smoczek jej przeszkadzał (stąd myślę, że to jedynki), pluła nim jak nie wiem, a bez smoczka nie uśnie... Za pierwszym razem uspokoiła się dopiero po dentibaby i pedicetamolu, za drugim już tylko po dentibaby. Ale smoczka nie chciała, usnęła mi na cycku i dopiero jak ją odłożyłam do łóżeczka i zaczęła jęczeć to zassała smoczka

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(pisze teraz z ipada, więc z góry sorry, mogą być literowki )

Jeszcze dziwniej: awantury nie było, bo mała sie nie obudziła. Najpierw weszlam do sypailni i zaczelam sie tluc. Nic. Potem zdjelam jej takie grube skarpety - nic. Zachęcona sukcesem sciagnelam przez głowę bluzę - nic! Rozebralam z reszty, założyłam pajacyk, wzięłam na ręce, dałam jeść - zjadla, odbila nawet, wszystko przez sen.
Czegoś takiego jeszcze nie było, przecież temu dziecku normalnie wystarcza byle szmer, by sie obudziła, a tu taki numer!

No nic, teraz sie tylko boje dalszego przebiegu nocy,bo wg wszelkiego prawdopodobieństwa za jakieś 3-4 godziny będzie wyspana...

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

aha, gdyby się ktoś zaniepokoił - tak, żyje
a to Cię córa w konia zrobiła i jak tam sytuacja dalej wyglądała?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Chcialam napisac tylko ze mamy czwartego zabka wyszla nam druga gorna jedynka
Mała o 24 strasznie plakala i sie rzucała musialam podac ibum syropek. Juz wiadomo dlaczego

zycze milej niedzieli!
gratki

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ja karmiłam dotychczas co 2,5 lub co 3 h. I to jest dla niej za często. Efekt jest taki że zjada malutko i wszystkim poza piersią pluje np. obiadku nie chce jeść bo po prostu nie jest wystarczająco głodna. Wczoraj zjadła dużo więcej bo była karmiona rzadziej. Dziś trochę zmieniam plan ale utrzymuję duże przerwy. W tym wieku podobno powinny byc 4 lub 5 posiłków na dobę - podchodziłam do tego sceptycznie dając pierś na żądanie ale to właśnie rozwalało mi cały harmonogram. Teraz pierś jest 3 razy na dobę, a przez cały dzień woda.
jak zawsze, wszystko trzeba dostosować do potrzeb dziecka, bo każde dziecko jest inne. U nas też bywają dni, że Lu ma przerwy 4-5 godzin w jedzeniu, ale zdecydowanie najczęściej je co 3 godziny

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
My też zaraz się zbieramy do teściów. Ale ładnie słoneczko świeci aż chce się żyć.
zazdroszczę, u nas szaro, buro i ponuro mam dość, a ładnie ma się zrobić podobno dopiero koło 11 kwietnia

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:25   #4742
karolka110
Wtajemniczenie

hejka:-*
dziekuje za wszystkie slowa pocieszenia i gratulacje dla Lili
wlasnie jestesmy w drodze do De-oby droga poszla sprawnie i Lila nie marudzila...

Maciejko masz racje,moja siostra z rodzina mies ka bardzo blisko mojej mamy wiec jej pomoze tyle tylko ze Mama bywa ciezka w pozyciu...no ale jakos sie powoli oswoi z nowa sytuacja....no i w kojcu bedzie mogla nas odwiedzic kiedys

do napisania juz ze Stuttgartu:-*

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:31
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:37   #4743
wanilllka82
Wtajemniczenie

hej hej postępy w spaniu są nadal, dziś tylko dwie pobudki a nic w tym kierunku więcej nie działałam, w efekcie byłam wyspana już o 7 i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, poszłam spać i spaliśmy wszyscy do 9, rozpusta! nie chce mi się wierzyć, że tak łatwo poszło, czemu ja na to nie wpadłam 3 miesiące temu

Rozi gratuluje 4 ząbka

Cytat:
hello
doczekałam się, mała w końcu ładnie siedzi bez podparcia.. troche jej się zeszło ale ale rozmawiałam z tą prowadzącą szkołę rodzenia i mówiła mi, że w tym wieku dziecko ma jeszcze czas na siedzenie

dziś karmiłam małą inaczej bo wg sztywnego harmonogramu i je bardzo bardzo ładnie, ciekawe czy to przełoży się na przybieranie
co sądzicie?
było tak:

* 7 - pierś
* 11 - kaszka ze 120 ml wody, gęsta
* 15.30 - obiadek własnej produkcji 100 g (cielęcina brokuł marchewka) + całe żółtko plus dużo z piersi
* 18.00 - kawałeczek banana + około 80 g jabłka
* 21.00 - kaszka ze 160 ml wody b. gęsta
* przed snem na bank poprawi piersią

i w nocy na bank jedno przynajmniej karmienie z piersi
czy to jest mało? bo mnie się wydaje że to sporo... jak na M. to sporo
mi sie wydaje że rzadko ale ja mam inną sytuacje, u nas jest karmienie co 2-3 h bo Maluch sie ostro dopomina i je bardzo mało więc nic dziwnego, że chce często
po przeczytaniu tego co pisałaś później doszłam do wniosku, że masz rację też bym postawiła na mniej piersi tylko ja w ciągu dnia mało co karmie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
no to u nas tak własnie ejst mały nie je do oporu, raczej jak poczuje ze ejst najedzony to odycha rączką, albo kreci głową "nie" od tej pory licze mniej więcej 2,5h i daje jedzenie i zaczyna jesc z radoscia, potem juz mu sie nudzi
u nas podobnie miałam pytać czy odstawiasz kp ale juz doczytałam
pochwal się fotkami
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

W moich marzeniach jedynie Zasypia przy cycu lub na rękach
Sol może spróbuj go odzwyczaić od zasypiania przy piersi? może wtedy będzie lepiej spał w nocy? no i moją metodą na spanie z małżem było przysunięcie łóżeczka do naszego łóżka, ściągnęliśmy jeden bok, Maluch jest blisko mnie, łatwo mi go nakarmić a jednak śpi u siebie, jak będzie jadł tylko raz w nocy to powoli zaczniemy jego łóżeczko odsuwać od naszego
Cytat:
(pisze teraz z ipada, więc z góry sorry, mogą być literowki )

Jeszcze dziwniej: awantury nie było, bo mała sie nie obudziła. Najpierw weszlam do sypailni i zaczelam sie tluc. Nic. Potem zdjelam jej takie grube skarpety - nic. Zachęcona sukcesem sciagnelam przez głowę bluzę - nic! Rozebralam z reszty, założyłam pajacyk, wzięłam na ręce, dałam jeść - zjadla, odbila nawet, wszystko przez sen.
Czegoś takiego jeszcze nie było, przecież temu dziecku normalnie wystarcza byle szmer, by sie obudziła, a tu taki numer!

No nic, teraz sie tylko boje dalszego przebiegu nocy,bo wg wszelkiego prawdopodobieństwa za jakieś 3-4 godziny będzie wyspana...

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

aha, gdyby się ktoś zaniepokoił - tak, żyje
no bardzo jestem ciekawa dalszego ciągu tej historii
Cytat:
Witam z rana z kawą mała jeszcze śpi. Ja nadrobiłam po łepkach. Gratulacje dla Jasia za picie z butli

Wczoraj były dwie kandydatki na nianię. Żadna się nie nadaję nie zostawię w takich rękach dziecka. W dodatku obie fajki palą. Odpada my nie paląca rodzina. Na razie tylko jedna się nadaje w następna sobotę ma przyjść z mężem pogadać. Mi się podoba zobaczymy co mąż powie.
tak podejrzewałam że znalezienie niani to nie jest prosta sprawa, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
Lu idą kolejne zęby, ale nie wiem które. Rozpulchnione ma dziąsła przy dolnych dwójkach, ale zachowuje się jakby szły górne jedynki. Wczoraj wieczorem szorowała tam ręką co i rusz a w nocy mieliśmy dwie pobudki z ciężkim do utulenia płaczem, nawet smoczek jej przeszkadzał (stąd myślę, że to jedynki), pluła nim jak nie wiem, a bez smoczka nie uśnie... Za pierwszym razem uspokoiła się dopiero po dentibaby i pedicetamolu, za drugim już tylko po dentibaby. Ale smoczka nie chciała, usnęła mi na cycku i dopiero jak ją odłożyłam do łóżeczka i zaczęła jęczeć to zassała smoczka
oj biednal Lu oby szybko wyszły, góra jest bardziej bolesna więc ja bym czekała na górne jedynki

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:40
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:03   #4744
wvictoria
Wtajemniczenie

Heloł
jestem wyspana jak nigdy. Małe spało od 19.30 do 6. rano pojadł i spał jeszcze do 7.20. Ale mąż się zlitował i wstał się z nim bawić a ja pospałam do 8.30 No i teraz dzieć znowu śpi

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wvictoria w końcu kupiłam aparat Już wypróbowany, jestem zachwycona. Widząc moje zadowolenie małż oczywiście zaczął mi dokuczać, że miałam go już kupić kilka miesięcy temu
Super, że Ci spasował

Haniu, nie widziałam żeby Mandi odpowiedziała a aparat to Samsung DV300F. Ma fajne opcje do robienia zdjęć dzieciom

Cytat:
hello
doczekałam się, mała w końcu ładnie siedzi bez podparcia.. troche jej się zeszło ale ale rozmawiałam z tą prowadzącą szkołę rodzenia i mówiła mi, że w tym wieku dziecko ma jeszcze czas na siedzenie

dziś karmiłam małą inaczej bo wg sztywnego harmonogramu i je bardzo bardzo ładnie, ciekawe czy to przełoży się na przybieranie
co sądzicie?
było tak:

* 7 - pierś
* 11 - kaszka ze 120 ml wody, gęsta
* 15.30 - obiadek własnej produkcji 100 g (cielęcina brokuł marchewka) + całe żółtko plus dużo z piersi
* 18.00 - kawałeczek banana + około 80 g jabłka
* 21.00 - kaszka ze 160 ml wody b. gęsta
* przed snem na bank poprawi piersią
za siedzenie

Dla mnie harmonogram ok. U mnie dzieć je mleczko po obudzeniu czyli 5-6, kaszkę ok. 8-9 rano, obiad ok. 12, podwieczorek ok. 15-16 i kaszkę na kolację o 19.

Cytat:
No i znowu jestem w dupie, urządziła mnie ta moja córeńka
Wróciliśmy od teściów jakoś tak koło 19:30, mała zasnęła mi po drodze w nosidle. Myślałam, że obudzi się przy rozbieraniu - taaaa, na 3 sekundy...
I śpi! Śpi do tej pory! Bez żarcia, w bluzie i spodniach, pielucha zmieniana przed 19 - przecież jej tak nie zostawię do rana (uhm, rana - po prostu mi się obudzi o 3 i będzie )
Nie wiem co mam robić, cholera. Chyba muszę budzić, ale wietrzę straszną awanturę

rozumiem, że mam POKAzać? ok, jutro (ale wiele tego nie ma)
No ja też należę do tych zainteresowanych rozwojem sytuacji

Cytat:
Witam z rana z kawą mała jeszcze śpi. Ja nadrobiłam po łepkach. Gratulacje dla Jasia za picie z butli

Wczoraj były dwie kandydatki na nianię. Żadna się nie nadaję nie zostawię w takich rękach dziecka. W dodatku obie fajki palą. Odpada my nie paląca rodzina. Na razie tylko jedna się nadaje w następna sobotę ma przyjść z mężem pogadać. Mi się podoba zobaczymy co mąż powie.
Znalezienie opiekunki to wyzwanie. Planujesz założyć kamerki z podglądem online?

Cytat:
hejo.
My dzis jedziwmy do tesciow.

Chcialam napisac tylko ze mamy czwartego zabka wyszla nam druga gorna jedynka
Mała o 24 strasznie plakala i sie rzucała musialam podac ibum syropek. Juz wiadomo dlaczego

zycze milej niedzieli!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale jajka

okej
rozumiem, każde dziecko jest inne, wazne że Wam ten system odpowiada, że mała więcej je

helo my dzis smigamy do teściów

mały zjadł 110ml gęstej kaszy z butli, musze szybku kupic większa butle bo zjadłby więcej, matko jakie to wygodne kasza zjedzona w minute czy dwie a nie jak łyżeczka pół godziny i sporo brudu
Fajnie z tą kaszką butelką. U mnie tylko łyżeczką. No ale moje dziecię teraz z butelki to pije tylko raz dziennie mleczko. Poza tym albo łyżeczka albo niekapiek.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hej hej postępy w spaniu są nadal, dziś tylko dwie pobudki a nic w tym kierunku więcej nie działałam, w efekcie byłam wyspana już o 7 i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, poszłam spać i spaliśmy wszyscy do 9, rozpusta! nie chce mi się wierzyć, że tak łatwo poszło, czemu ja na to nie wpadłam 3 miesiące temu

Rozi gratuluje 4 ząbka

mi sie wydaje że rzadko ale ja mam inną sytuacje, u nas jest karmienie co 2-3 h bo Maluch sie ostro dopomina i je bardzo mało więc nic dziwnego, że chce często
po przeczytaniu tego co pisałaś później doszłam do wniosku, że masz rację też bym postawiła na mniej piersi tylko ja w ciągu dnia mało co karmie

pochwal się fotkami

Sol może spróbuj go odzwyczaić od zasypiania przy piersi? może wtedy będzie lepiej spał w nocy? no i moją metodą na spanie z małżem było przysunięcie łóżeczka do naszego łóżka, ściągnęliśmy jeden bok, Maluch jest blisko mnie, łatwo mi go nakarmić a jednak śpi u siebie, jak będzie jadł tylko raz w nocy to powoli zaczniemy jego łóżeczko odsuwać od naszego

no bardzo jestem ciekawa dalszego ciągu tej historii

tak podejrzewałam że znalezienie niani to nie jest prosta sprawa, trzymam kciuki

oj biednal Lu oby szybko wyszły, góra jest bardziej bolesna więc ja bym czekała na górne jedynki
Super, że tak ładnie Ci się udaje z tymi nockami. Oby tak dalej.

No i miałam się pochwalić, że (jak napisałam wyżej) moje dziecko pije z niekapka Zaparliśmy się w tym tygodniu i podawaliśmy picie w niekapku no i zwycięstwo! Teraz dziecko pije tylko raz dziennie mleczko z butelki i jest super.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:06   #4745
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Haniu, nie widziałam żeby Mandi odpowiedziała a aparat to Samsung DV300F. Ma fajne opcje do robienia zdjęć dzieciom
Dziękuję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:11   #4746
modnisia86
Zadomowienie

Wictorio tak myślimy na początek żeby zobaczyć jak niania będzie do dziecka plus mamy dwa dyktafony dość czułe więc jeden na pewno zostawimy w salonie drugi w pokoju malej plus tż chce zamontować GPS w wózku żeby znać trasy niani.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:20   #4747
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Wictorio tak myślimy na początek żeby zobaczyć jak niania będzie do dziecka plus mamy dwa dyktafony dość czułe więc jeden na pewno zostawimy w salonie drugi w pokoju malej plus tż chce zamontować GPS w wózku żeby znać trasy niani.
Z dyktafonem i kamerkami w domu nie ma problemu bo możecie to robić zgodnie z prawem. Ale sprawdź tego gps w wózku. Bo nie jestem pewna czy bez informowania jej o tym możecie go zamontować i wykorzystać informacje z niego. Mogłoby się okazać że ona się dowie o tym i będziecie mieć problemy że to niezgodne z prawem. Ale to do sprawdzenia. A nie jestem pewna bo np. pracodawca montujący gps w aucie ma poinformować pracownika o tym.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 10:37   #4748
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej. Nocka byla koszmarna!!!
Malej chyba ida znowu zeby tylko nie wien ktore bo nic nie widac nie ma zmianna dziaselkach. Ale trze dziasla non stop rece w buzi slini sie marudzi. W nocy sie rzuca przez sen caly czas sie wierci i kreci juz nie mam sily o 5 rano tz ja zabral i poszli na kanape. Chyba jej podam dzis nurofen na noc bo przecirz jutro do pracy. Ehhh....to juz czwarta taka noc dzis bylo najgorzej bo mala sie obudzila na dobre po 4 i nie umialam jej uspac. Tragedia.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:25   #4749
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Po wczorajszym, słonecznym dniu dzisiaj mamy śnieg z deszczem i 1stopien masakra ta pogoda.

Nasza nocka tez niezbyt ciekawa, młody wczoraj nie mógł Usnac, męczył sie biedny

Gratulujemy nowych zabkow no i oby Lu szybko wyszły kolejne

Modnisia Ciężki wybór z tymi opiekunkami, oby trafił sie ktoś godny zaufania

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:33   #4750
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Po wczorajszym, słonecznym dniu dzisiaj mamy śnieg z deszczem i 1stopien masakra ta pogoda.
To na ciekawą pogodę byśmy dziś u Was trafili
U nas słońca nie ma, ale nie pada i jest +5.
Stary 2013-04-07, 11:37   #4751
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To na ciekawą pogodę byśmy dziś u Was trafili
U nas słońca nie ma, ale nie pada i jest +5.
Haniu wczoraj była rewelacja ok 9-10 stopni, slonecznie i idealnie na spacer, a dzisiaj najaralam sie na car boots i co śnieg oczywiście

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:42   #4752
pumas
Zakorzenienie

U mnie nocka fantastyczna, bo spałam w salonie i tż się małą zajmował. A ogólnie to noc jak zawsze do bani, milion razy wstawanie noszenie i pokazywanie paluszkiem wszystkiego dookoła.
Myślę sobie, że ten niepokój i płytki sen mają związek z nowymi umiejętnościami, szybkim rozwojem intelektualnym - i choćby z tym pokazywaniem wszystkiego - jak spytam, gdzie jest lampa, to ładnie pokazuje paluszkiem itp. Potrafi płakać w niebogłosy, a i tak pokazywać różne rzeczy :P

Z przyjemniejszych rzeczy, mamy już noclegi, wynajete auto i bilety
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:01   #4753
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Haniu wczoraj była rewelacja ok 9-10 stopni, slonecznie i idealnie na spacer, a dzisiaj najaralam sie na car boots i co śnieg oczywiście
Ze szkocką pogodą nie trafisz Mieliśmy kilka ładnych dni jak mąż pracował-teraz jak będzie miał 2 dni wolne to pogodę zapowiadają paskudną

Teraz samej z dziećmi trudniej mi zebrać się na carboot, ale może za tydzień się uda
Stary 2013-04-07, 13:08   #4754
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ze szkocką pogodą nie trafisz Mieliśmy kilka ładnych dni jak mąż pracował-teraz jak będzie miał 2 dni wolne to pogodę zapowiadają paskudną

Teraz samej z dziećmi trudniej mi zebrać się na carboot, ale może za tydzień się uda
U nas ladnie. Nie jest jakos super slonecznie jak wczoraj ale jest cieplo i nie ma wiatru

Amelcia
Stary 2013-04-07, 15:29   #4755
karolka110
Wtajemniczenie

my juz krok od domu
dziec śpi drugi raz, czyli droga fajna

Vicki tzn K. pije mleko tylko rano?ile?ja chyba zrezygnuje karmienia o 23 bo mam wrażenie że ono nic nie wnosi w kwestii smutna nocnego, ale wtedy ilości Mm zmowa zmniejszy się...ile Twój dziennie Mm pochłania łącznie z tym w kaszy???
Stary 2013-04-07, 16:23   #4756
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ale jest cieplutko wróciliśmy ze spacerku

Amelcia
Stary 2013-04-07, 16:27   #4757
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej
U nas dzisiaj w porządku, chociaż rano na basenie mała dała niezły koncert. Po raz pierwszy zdarzyło jej się okazywać niezadowolenie z faktu bycia w wodzie, trochę popłakiwała i pokrzykiwała. Uspokoiła się dopiero pod koniec zajęć, nie mam pojęcia dlaczego. Może ma te dni

Dostaliśmy za free używaną spacerówkę z firmy Chicco. Dzisiaj ją wymyłam, wyprałam wszystkie materiały. Jak wyschnie to ją wytestujemy i wtedy zdecydujemy czy ją sobie zostawimy. Na pierwszy rzut oka wygląda, że jest w bardzo przyzwoitym stanie.

Co jeszcze? a na długi weekend jedziemy do Wrocławia Uwielbiam to miasto, bardzo się cieszę na ten wyjazd. Przy okazji odwiedzimy moją siostrę, więc jest to kolejny powód do zadowolenia

Pumas współczuję nocki, ale pocieszający jest fakt, że macie zarezerwowane noclegi. Na wakacjach naładujesz akumulatory

Linka Twój schemat karmienia małej brzmi logicznie. Skoro nie chce jeść to może rzeczywiście dłuższe przerwy jej się przysłużą. Trzymam kciuki, żeby to zdało egzamin.

Haniu widziałam, że Wvictora już odpowiedziała Ci, że to Samsung DV300F.. Zresztą ona sama mi go poleciła. Oprócz funkcji do fotografowania dzieci, jego plusem są niewielkie rozmiary. Osobiście szukałam takiego maleństwa do torebki i to jest właśnie taki aparacik.

Dobra tyle z grubsza, dziecię śpi więc powizażuję dalej.

Edit: dziecię już nie śpi...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:12   #4758
pumas
Zakorzenienie

U nas dalej maruda, ja już nie wiem, co jej mogę zrobić, żeby wróciło to grzeczne dziecko. Do usypiania podchodzimy po parenaście razy, gdzie dziecko się wydziera, a tak nigdy nie było. No i wróciło usypianie na rękach, a raczej utulanie, ale to jakiś koszmar.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:25   #4759
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie! W końcu udało mi się usiąść do kompa - w czwartek już miałam odpisać na kilka postów i niestety mała mi nie pozwoliła a potem już brakło czasu więc póki co odniosę się do wcześniejszych wiadomości.
Ogromne brawa dla Lu i Marysi za nowe umiejętności I dla Jasia za butle
Mandi, Linka jak tam kończenie kp? Ja 1,5 m-ca temu podjęłam decyzję, że odstawiam małą - gin powiedział, że mam to zrobić naturalnie i nie przepisał mi leku na zatrzymanie laktacji bo mogę źle się czuć i w sumie dobrze się stało bo jak po 3 dniach po całej nocy miałam miękkie cycki i przystawiłam mała to tak mi się smutno zrobiło, że znów rozkręciłam cycka
allebazi moja już od kilku dni wstaje przy wszystkim co możliwe a w łóżeczku to nawet chodzi z jednego końca na drugi (przy naszym łóżku też już próbuje i nawet jej to wychodzi) więc chyba to właściwy czas - zresztą jeśli dziecko samo zaczyna wstawać tzn że jest na to gotowe.
Muszę mykać bo mamy bunt na pokładzie - postaram się nadrobić te 3 dni później.
Buziaki!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 17:34   #4760
phdwao
Zakorzenienie

HEJ! nadal trwam w szoku rano butla z kaszą, ale najlepiej wrócilismy od tesciów i chciałam szybko wziac małego na spacer, ale trzebabyło dac mu jeść już, zrobiłam mm, dąłam, wypił pewnie w minutę 130ml, znów żąłowałam ze nie mam większej butelki, ale jutro juz będe miec, poszlismy na spacer a ja nie dowierzam, jeszcze nigdy tak szybko nie nakarmiłam dziecka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:53   #4761
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Oby mubjuz tak zostalo

U nas taka maruda ze juz mi rece opadaja.

Zrobilam jej teraz herbatke rumiankowa alr nie chce pic.
Ju nie wiem co mam robić.
Rece caly czas w buzi uśliniona po sam pępek ale zębów żadnych nie widać. Ehhh

Pojadlam spaghetti na obiad a teraz sie relaxuje...

Amelcia
Stary 2013-04-07, 18:04   #4762
nitka_88
Zadomowienie

Moja szwagierka właśnie pojechała na porodówkę... Ależ jej zazdroszczę!

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:35   #4763
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Oby mubjuz tak zostalo

Olcia jaki rozmiar z NEXT nosi Oskarek? mysle nad 1,5 roku ale nie wiem czy za duż enie będą
Stary 2013-04-07, 19:05   #4764
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
abka wyszla nam druga gorna jedynka

u nas idą górne, widać je przez dziąsło takie wypukłe mocno, ale nie mam pojęcia jak może wyglądać przebiający się górny ząb.
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
czego tu zazdrościć , do roboty
Stary 2013-04-07, 19:31   #4765
wvictoria
Wtajemniczenie

Hello,
ja tak szybko bo chcę iść spać jakoś szybko

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej. Nocka byla koszmarna!!!
Malej chyba ida znowu zeby tylko nie wien ktore bo nic nie widac nie ma zmianna dziaselkach. Ale trze dziasla non stop rece w buzi slini sie marudzi. W nocy sie rzuca przez sen caly czas sie wierci i kreci juz nie mam sily o 5 rano tz ja zabral i poszli na kanape. Chyba jej podam dzis nurofen na noc bo przecirz jutro do pracy. Ehhh....to juz czwarta taka noc dzis bylo najgorzej bo mala sie obudzila na dobre po 4 i nie umialam jej uspac. Tragedia.
Współczuję takiego męczenia się. Mam nadzieję, że jeśli to ząbki to szybko wyją

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
my juz krok od domu
dziec śpi drugi raz, czyli droga fajna

Vicki tzn K. pije mleko tylko rano?ile?ja chyba zrezygnuje karmienia o 23 bo mam wrażenie że ono nic nie wnosi w kwestii smutna nocnego, ale wtedy ilości Mm zmowa zmniejszy się...ile Twój dziennie Mm pochłania łącznie z tym w kaszy???
W sumie to on mleka je całkiem sporo:
rano mm na 180ml wody
później kaszka na 180 ml wody lub 180ml wody+mm+ kaszka
czasem w ciągu dnia wciągnie jogurcik
i na noc zjada kaszkę 210ml wody+mm+kaszka i o tego robię jeszcze kaszkę manną - 2 płaskie łyżki + woda
jak by to zsumować to wychodzi jakieś 700ml mm (liczę już po zrobieniu mleka, nie samą wodę).
Czasem to aż mi głupio pisać jak on sypia jak czytam o tym jak się dziewczyny męczą z maluszkami i nie wiadomo o co biega... Ale mój po kaszce wieczorem zasypia ok. 19.30 i pierwsza pobudka jest ok 6-7. Bardzo rzadko się zdarza żeby była wcześniej.

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

u nas idą górne, widać je przez dziąsło takie wypukłe mocno, ale nie mam pojęcia jak może wyglądać przebiający się górny ząb.

Nadalka, to samo chciałam napisać wielkie umysły myślą podobnie

ale Igunia będzie uzębiona

Stary 2013-04-07, 19:35   #4766
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też są u góry takie spuchnięte bulwy
Stary 2013-04-07, 19:41   #4767
karolka110
Wtajemniczenie

Vicki dzięki:-* to K. kaszę na noc pije z butelki?
moja mleka rano nie chce, w dzień nie chce, tylko na noc wypije ,no i kaszę na mm...
Stary 2013-04-07, 19:49   #4768
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
z firmy Chicco. Dzisiaj ją wymyłam, wyprałam wszystkie materiały. Jak wyschnie to ją wytestujemy i wtedy zdecydujemy czy ją sobie zostawimy. Na pierwszy rzut oka wygląda, że jest w bardzo przyzwoitym stanie.
superowo
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Z przyjemniejszych rzeczy, mamy już noclegi, wynajete auto i bilety
wow to bajka!
Cytat:
Fajnie z tą kaszką butelką. U mnie tylko łyżeczką. No ale moje dziecię teraz z butelki to pije tylko raz dziennie mleczko. Poza tym albo łyżeczka albo niekapiek.

No i miałam się pochwalić, że (jak napisałam wyżej) moje dziecko pije z niekapka Zaparliśmy się w tym tygodniu i podawaliśmy picie w niekapku no i
no ja poszłam za ciosem i jak juz pije z butli to aksze tez prosze pic, bo z lyzeczki ostatnio grymasi i nie chcial kaszki a z butli ladnie wypija i nie zdazy sie znudzic z niekapka popija herbatkę, ale jednak to małe ilości są
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

pochwal się fotkami
no to pieknei z tymi nockami, daj mi przepis na spiące dziecko co do kp ostatnio karmiłam o 4 rano, jak tak dalej pójdzie to pokarm zniknie
Stary 2013-04-07, 19:49   #4769
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Vicki dzięki:-* to K. kaszę na noc pije z butelki?
moja mleka rano nie chce, w dzień nie chce, tylko na noc wypije ,no i kaszę na mm...
Nie, Z butelki jada tylko mleko rano. Wszystkie pozostałe posiłki jada łyżeczką. Kaszki z butelki nie chce. Próbowałam milion razy, z różnymi gęstościami, smoczkami i nie ma opcji. Jak poczuje, że w butelce jest kaszka a nie mleczko to wypluwa i koniec jedzenia. Poza tym on wszystkie kaszki woli na gęsto ale w trakcie jedzenia potrafi wypić 100ml herbatki (średnio wypija 50ml, a 100ml to rekord).
A na noc robię mu jaglaną holle na mm właśnie taką dość gęstą. Rano jada albo ryżową na mm albo mleczno-ryżową lub mleczno-kukurydzianą na wodzie.

Stary 2013-04-07, 19:50   #4770
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Nadalka, to samo chciałam napisać wielkie umysły myślą podobnie
Jeszcze nie czas

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości