|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Też się właśnie nad tym zastanawiałam czy tu wszystkie się już obracają, bo mój wprawdzie młodszy do Oliwki, ale przewrócił się raptem raz i koniec, nawet nie chce mu się próbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle zastanawiam się czy mój Matiś nie jest jakiś opóźniony, bo ani sie nie przekręca, ani zębów nie ma, a na fb przed chwilą widziałam zdjęcie tego małego, 3 dni młodszego, od siostry Kropa - fotka pod tytułem pierwsze kroki przy pomocy mamy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie, tak - to u mnie cyrki z zasypianiem
![]() ![]() Nie mroziłabym tego obiadku. Lewek, myślę że na dzieci nie ma schematu. Zosia podobnie - raz nie śpi 3 godziny, a raz po godzinie trze oczy i chce spać. Z jedzeniem tak samo - przez tydzień je całą miskę zupy, przez drugi odmawia zjedzenia po kilku łyżkach. Smoczek lubiła przez 2 tyg., teraz wypycha go jak tylko dotknę nim jej usta ![]() Piszecie o obracaniu, mnie natomiast martwi inna kwestia ![]() Jak kiedyś pisałam, Z. nie podpiera się na dłoniach leżąc na brzuchu. Cały czas robi kołyskę, wygląda tak, jakby pływała lub latała - rączki na boki i w górę. Robi tak z tymi rękami też jak jest noszona, do tyłu. Nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Kate tak, tak i to kilka dni jak on to ladnie posprzatal.
Kupilam dziś malej dwie czapeczki w szachownicy na teraz i na później. Za jedną zapłaciłam 4,99 za druga 9,99zl ![]() Dearlie ja niemrozilam tych gotowych zupek Co do produktow to ja warzywa kupuje na targu, mięso w miesnym,choć dalam tez kilka razy z biedry, rybe samo rzadko daje mojej roboty, jak coś to łosoś z biedry albo tilapia z tesco. To chyba wszystko ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Lewek nie musisz kaszki dawać skoro uważasz, ze maly nie potrzebuje ![]() ![]()
#4386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak to turlanie ma wyglądać?Kładę ją sobie na brzuchu i się turlamy razem, czy jak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No u nas obroty pelna para w jedną i druga stronę, a najczesciej podczas przewijania bo coś zobaczy ciekawego ![]() ![]()
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
my po spacerku, byliśmy ponad 2 godziny
![]() ale mała spała tylko godzinkę poźniej się tak wierciła że Tż musiał ją na rękach nieść bo nie chciała leżeć ![]() ![]() ale pogoda piękna, mam nadzieję że już zima nas nie zaskoczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
![]() Antek obraca się jedynie na boczki i to w ostatnim czasie niezwykle namiętnie. W wanience przekręca się na brzuszek, ale na macie jeszcze nie. Raz tylko mu się to zdarzylo. Za to nie chwaliłam się, że... NARESZCIE UNOSI GŁÓWKĘ! ![]() A dzisiaj maly silacz usiadl mi w krzeselku do karmienia. ![]() ![]()
#4390 | |||||||||
Zadomowienie
|
Witam!
chyba mam odpowiedź, czemu Lili się sfochała na butlę Mamy ząbek ![]() Cytat:
teściowa chyba sobie też mózg przegrzała Cytat:
tulę mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
matko jak ten czas leci Cytat:
Oliwka powtórzyła wyczyn ze spaniem czy tylko raz jej tak wyszło? Cytat:
a u nas ząb wyszedł niespodzianie bez żadnych sensacji oprócz focha na butlę Cytat:
Lili też tak często na mnie looka z nad poręczy łóżka ![]() Cytat:
Cytat:
od kilku dni jej to przeszło i jak zaśnie to praktycznie budzi się tylko na jedzonko wkurza mnie klawiatura w laptopie jak piszę to mi kursor sam przeskakuje w inne miejsce, najczęściej w tekst cytowany i nie zawsze od razu zauważę, że tak się stało i piszę nie tu gdzie trzeba mąż mówi: pier.dolnij w klawiaturę ![]() może któraś miała podobny problem i wie co z tym zrobić? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Dearlie brawa dla Antka
![]() ![]() Szymek jak zaczęłam rozkładać łóżeczko turystyczne w kuchni i go tam kłaść żeby cokolwiek w tej kuchni móc zrobić to zaczął naprawdę spore postępy robić, wiem że tam mam go na oku i może ćwiczyć do woli ![]()
#4392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pięknie się patrzy na takie wyczyny dziecka nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ale no jak widzę dziecko młodsze od mojego że niby już chodzi a mój się nie przewraca to mimo woli człowiek zaczyna się zastanawiać.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Tamlin jeśli cię coś niepokoi to skonsultuj się z lekarzem
ale wiesz, że wiele jeszcze wątkowych dzieciaczków się nie obraca a my chwalimy się raczej tym, co nasze dzieci robią a nie tym czego nie robią i stąd takie wrażenie, że inne dzieci już wszystko potrafią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faceci ![]() Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam w Kościele i ksiądz mówił o dzieciach utraconych i trochę popłakałam sobie ![]()
![]() |
#4401 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się wieczorem, ale jakiś zakręcony dzień u nas był. Uważajcie na słoiczki, by wam nie spadły, bo tłuką się na małe kawałki
![]() A ja się boję rybki podać. Póki, co Antek na indyku i jadł jeszcze królika ze słoiczka. ![]() ![]() Gratulacje wszystkich ząbków ![]() Katee, Kubuś jak zawsze przesłodki ![]() Cytat:
![]() banana możesz sklepowego, a z kaszkami, jeśli dobrze przybiera to lepiej się wstrzymać, my odpuściliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ryba praktycznie każda może być: łosoś, dorsz, pstrąg Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Tamlin mój się jeszcze nie przekręca. Na boczek i owszem ale nic więcej.
Ja bym słoiczków nie mroziła. Dzisiaj w nocy była powtórka z rozrywki i stwierdziłam, że posmaruje Jasiowi dziąsła Dentinoxem, bo przy nocnym karmieniu tak mi dziwnie smoczek gryzł i po 2 minutach spał. Także chyba coś się w dziąsełkach dzieje. Brawa dla Antka za unoszenie główki ![]() Lidka brawo dla Córci za ząbek ![]()
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lilianko gratuluje ząbka ![]() tamlin no co jak co ale zeby Ciebie takie wątpliwości naszły ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Kochane możemy sie przesiąść czy jeszcze za wcześnie? Oczywiście w pizamie jeździć nie będziemy
![]()
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zębów ani widu ani słychu też! A mamy znajome dziecko tydzień starsze, ono już pełza od 1,5 miesiąca (!!!) i staje przy wszystkim! Niezły jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |||
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() słodziak ![]() Cytat:
u nas był podobny problem, doszło do tego, że gdy Lenę tylko dotknęłam w talii by wziąć na ręce to ona hop i ręce w bok lub odchylała je do tyłu. niemowlęta bardzo szybko przyzwyczajają się do pewnych zachowań i robią je mechanicznie. tak samo było gdy była mniejsza i brałam ją do odbicia, główkę odwracała tylko w jedną bo ja nie pilnowałam by robiła to na przemian. później sporo trzeba było się natrudzić by zmienić przyzwyczajenia. a jak leży na brzuszku i "pływa" to co dzieje się z nogami? też idą do góry, tworząc taj jakby kołyskę. jeśli tak to można dziecko masować po pupie by uniemożliwić uniesienie nóżek. ja masowałam dosyć często i Lena kołyski już nie robi. to porady polecone przez lekarzy, więc spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na zawał prawie zeszłam wczoraj ![]() wieczorem przykryłam Lenę kocykiem tak jak zawsze tylko do pasa i zeszłam na dół. coś mnie jednak tknęło i wróciłam po paru minutach sprawdzić czy wszystko gra. wchodzę a koc ciasno owinięty wokół jej głowy, a na dodatek mała leży na brzuchu... jeszcze chwila i mogłaby się udusić... od teraz śpi bez przykrycia. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- a i jeszcze się nie chwaliłam, że Lena pełza czy tam czołga się do przodu ![]() do tej pory kręciła się w kółko ale od kilku dni leżąc na brzuchu podkula nogi pod brzuch, odpycha się i prze główką naprzód. komicznie to wygląda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | ||||
Zadomowienie
|
Ale miałam problem z uspaniem Kubusia.Dziś cały dzień miał problem ze zrobieniem kupy i robił ją po trochu.Wieczorem płakał przez prawie godzinę i wystękał 2
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdolny maluch.Mój pełza,ale do tyłu jak raczek(J.tez tak robił) A ile Henio waży?doktorka chyba nie miała uwag co do jego wagi? Mam pytanie do dziewczyn z pcos,dostałyście juz @ po porodzie? ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() Ja już wiele razy mało nie zeszłam,podobna sytuacja,bo nakrył się moją kołdrą na głowę a nogami machał po poduszce ![]() I brawo dla Lenki za czołganie ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam sie w SŁONECZNY poniedziałek, matko zapomniałąm już jak słońce wygląda, może wrezcie stopi sie ten śnieg co pozostał i wyrośnie zieolna trawka ![]() ![]() Dzisiaj mój ostatni poniedziałek....za tydzień o tej porze będę już w drodze do szkoły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj po 15 jak tż wróći z pracy musze iść do lek. med. pracy robić badania kontrolne...znowu będę siedzieć ze 3 godziny w poczekalni ![]() Ehhhhh i wiedziałąm, ze pogoda sie zrobi jak ja będę musiałą do szkoły wracać ![]() ![]()
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Dzin doberek
![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Agaton oj to sie biedna strachu najadlas z Lena. No akrobatka mała z niej ![]() ![]() ![]() Kate ja nie wiem co to znaczy pcos ale @ od porodu nie miałam jeszcze ![]() Co do fotelika to Jagoda sama nie siada jeszcze, jak ja posadze to kilka sekund usiedzi ale nie za dkugo. Ustawilismy ten fotelik tak nie całkiem na siedzaca tylko pochylony. I nie wiemy czy może juz w nim jeździć czy jeszcze nie ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Baoabek wspolczuje powrotu ![]() ![]() ![]() ![]() Tamlin kto jak kto ale Ty masz takie dylematy, ze Matis opozniony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-04-08 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.