![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moje różowe wesele
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Zasada ubioru jest prosta: idąc na wesele jako gość należy unikać koloru białego i ecru, które w dniu ślubu są tylko zarezerwowane dla Pani Młodej, oraz czarnego ( choć ten kolor aż tak bardzo mi nie przeszkadza, na swoim weselu miałam kilka dziewczyn w czerni- uważam czerń za elegancki kolor), ale biel i ecru tylko dla PM. Jeśli Pani Młoda ubrana w biel, to dopuszczalne są suknie gości w kolorze ecru, nikt nie powinien być ubrany na biało, a jeśli Pani Młoda w ecru, to inne kolory poza ecru i białym. Jeśli Panna Młoda w sukni długiej to dopuszczalne są długie i krótkie suknie ( w zależności od preferencji), ale jeśli Pani Młoda ma krótką sukienkę, to ŻADNA z pań na weselu nie powinna mieć sukni długiej, niezależnie w jakim kolorze.
To są podstawowe zasady ubioru na ślub jako gościa, tak oczywiste, że nie powinno się ich nawet mówić, ale co niektórzy nie rozumieją...to tylko o ich ignorancji świadczy, a nie o wyluzowaniu (jak im się wydaje). Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Ale piszesz o białym, a ona miała różową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
damn good coffee
|
Cytat:
taaaak... A panna młoda najpierw wszystkim gościom pokazuje swoją suknię przed ślubem żeby można było wybrać odpowiednią kreację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Ale kolor to jeszcze mozna na czuja, ale długość? No bez jaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
To są ogólne zasady zgodne z savoir vivre wyczytane z pierwszej lepszej strony internetowej, daleko szukać nie trzeba
![]() Jedna jest prosta: idąc na wesele nie zakłada się sukni, czy to krótkiej czy długiej w kolorze białym czy ecru- zakładając, że to są najczęściej wybierane ślubne kolory i tyle. Osoba, która tak podstawowych zasad nie wie i nie przestrzega, to...świadczy tylko i wyłącznie o niej, niestety. Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
1. http://www.kalendarzslubny.pl/pl/art...osci-weselnych
2. http://www.planowaniewesela.pl/warto...troj-na-wesele ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Nie czepiajmy się już ![]() Idąc na wesele ubieramy stroje w kolorach jakichkolwiek, poza białym i ecru. To wszystko. Był gdzieś a jakiejś gazecie artykuł, gdzie PM miała suknię długą ecru, a świadkowa założyła balową białą. Totalne faux paus for me oczywiście, no ale teraz są takie luzackie czasy i po co się czepiać szczegółów, to nic, że obie panie były mylone, fajnie było he ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Ale przecież one miały różowe, nie białe.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
To skąd do jasnej Anielki mamy znać długość sukni? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() A jak założę krótką i PM też krótką to nic tylko wyjść z płaczem z kościoła, bo jestem niekulturalna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież nie będziemy dzwonić do PM i pytać czy ma długą, czy krótką suknię- bez przesadyzmu, to była tylko ciekawostka jaką sama wyczytałam ![]() Tak jak napisałaś w pytaniu, zgodnie z tym co wyczytałam, jeśli PM ma krótka sukienkę ślubną, to żadna z pań nie powinna mieć długiej sukni ( niezależnie od koloru), a tego też nie jesteśmy się w stanie dowiedzieć. Jedno jest pewne- nie zakładamy ani długiej, ani krótkiej sukni białej, ani ecru i to jest najbezpieczniejsze rozwiązanie. Wcale nie tak dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jak PM wymyśli inny kolot niż biały czy ecru to jej problem, nie nasz. Chodzi o to by unikać bieli i ecru idąc na czyjeś wesele- czy to tak dużo? ![]() Chodziło mi o świadkową, zdublowało mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
na przekór do celu
|
Za to nie było pana młodego
![]() ![]()
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem skąd ci się wziął wywód na temat białego, nikt tu o nim nie pisał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
To musiał być ślub dwóch pań kochających inaczej
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Pan młody stał z tyłu i robił jak pan z tego komiksu: http://lgbtlaughs.tumblr.com/post/35036416948
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- W ogóle to dałabym to do podpisu ale za dużo znaków. Możesz to jakoś skrócić do niezbędnego minimum? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.