|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Margolcia gratulacje
![]() Ja będę mieć problem z fryzjerką bo żadna się u mnie nie sprawdziła. Jak już raz wyszłam zadowolona z salonu to następnym razem jak wróciłam zepsuły robotę i tak więcej tam nie poszłam. No ale na próbną się przejdę pewnie bo nie lubię tak niesprawdzone mieć ![]() Ja w sumie dziewczyny zastanawiam się bo ja to nie mam parcia na wesele czy przyjęcie jednak mój tż bardzo chce. Myślałam i myślałam już długo ale nie wymyśliłam żadnego kompromisu pomiędzy weselem/przyjęciem a cichym ślubem we dwoje gdzieś w pięknym miejscu - to chyba mój ideał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- PODKŁAD! Makijażystka też się nie popisała! Przyjaciółka była malowana w salonie, ja po nią jechałam, wyglądała bardzooo ładnie TAM - w sensie w tamtym świetle. A jak wyszłyśmy na zewnątrz i jechałyśmy do jej mamy to się okazało, że w świetle dziennym nie jest już tak pięknie. Miała nałożony o ton/dwa za ciemny podkład, który o ile na twarzy wyglądał ładnie i był ładnie wyciągnięty w dół to w pewnym miejscu było widać że twarz i szyja są nieco ciemniejsze od dekoltu i rąk (miała je odkryte) - nie wyglądało to fajnie. Sytuację jednak raz dwa naprawiłyśmy. ![]() - KWIATY! wiadomo, że je ludzie przynoszą i chcą dać młodym, ale.. chyba przy tym nie myślą. Młodzi stoją, odbierają życzenia, świadkowie obok, ja z cukierkami, więc jedna ręka zajęta, więc tylko jadną mogłam coś odbierać, świadek też odbierał. Jak wiadomo z kwiatami może być różnie, albo się coś sypie, albo cieknie - to było nagminne. Ja nie wiem skąd Ci ludzie mieli te bukiety, ale serio połowa to była w czymś uwalona albo mokra. I co robią ludzie? Zamiast stanąć na odległość metra, pokazać młodym te kwiaty i dać świadkom, to oni nie... napierają na nich dosłownie na odległosc 15 centymetrów i z tymi cieknącymi kwiatami bach w samą suknie młodej. ![]() ![]() ![]() Trzeba świadkom i najlepiej jeszcze z jednej osobie powiedzieć żeby była o krok przed tymi ludzmi. ![]() ![]() ![]() - POSIŁKI A właściwie zastawa. Był obiad - rosół, drugie danie, deser. Na stole zimna płyta. Sprzątneli brudne talerze. Nie minęło 15 minut a na ich miejsce pojawiły się małe talerze z miseczkami - pod kolejny posiłek który był podawany w takich jakby kociołkach do nakładania samemu. I nie byłoby w tym nic nie fajnego gdyby nie fakt, że postawili od razu te talerze z mieseczkami a drugi posiłek ciepły przybył po 1,5h co niestety wprowadziło lekki bałagan bo stojące przed nami miseczki uniemożliwiały zjedzenie czegokolwiek z zimnej płyty na talerzu. Ludzie to zaczęli odstawiać, bo nie mieli jak jeść, a później jak przyjechały kociołki to był popłoch bo.. gdzie jest moja miska. ![]() Podsumowując - zdecydowanie za długa przerwa między rozstawieniem zastawy a posiłkiem. Powinni dostawić miski dosłownie na 15 minut przed. - CIASTO! Laski, mówię Wam. NIKT nie jadł ciasta. Może to wynika z faktu, że na prawdę nie było kiedy. Przyjecie 8h, trzy ciepłe posiłki, tort, zimna płyta - chyba nie było kiedy. My też mamy przyjecie z taką ilością godzin i serio zastanawiam się nad ograniczeniem słodkości. - ŚWIECZKI! Na stołach stały świeczniki, wysokie, z długimi świecami. Na dole tych świec była wykonana dekoracja z serwetek - całkiem ładnie to wyglądało. Nikt tego jednak nie kontrolował. Świeczki się paliły, 'doszły' do serwetek, a że nikogo akurat przy stole nie było, żeby na to w porę zerknąć, to pojawił się mały... pożar! ![]() ![]() Wiadomo, nic strasznego.. chlust wody i po krzyku, ale.. wychodzę z założenia, że jak sie robi taką dekorację z łatwo planych materiałów to obsługa powinna od czasu do czasu na to zerkać i wymieniać świeczki by płomień był cały czas na odpowiedniej wysokości. Jeszcze jedno, ale to raczej nie minus, a.. pech! Na prawdę moooooooooooooocno zastanawiam się nad suknią a suwakiem! ![]() Mówię Wam laski.. godzina do ślubu, a rozwala się suwak w kiecce! Na prawdę! Jeszcze NIGDY W ŻYCIU NIE TRZĘSŁY MI SIĘ TAK RĘCE jak w tym momencie. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-04-07 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
wenedka 100 lat !!!
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Pysia - współczuje Ci ... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn wtajemniczonych w kosmetologię !!
Z racji ze po zimie moja cera zawsze jest bardzo wysuszona.. itd.. chodziłam do kosmetyczki na zabiegi kwasem migdałowym, z tym ze koszt zabiegu jednego to 80zł.. a tych zabiegów no troszkę potrzeba.. Z racji ze puki co jestem bezrobotna, to staram sie zadbac o buzie ale sama aby bylo ekonomicznie ![]() ![]() Czy któraś z Was używała tych ampułek z kwasem? i moze mi powiedziec czy warto itd? BARDZO PROSZĘ O PORADĘ ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wym-i-pha.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Witam się z wami i już teraz uprzedzam, że nie nadrabiam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dlatego dziewczyny, jeżeli będziecie na weselach, to też opiszcie swoje wrażenia jak ijaa ![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
popieram!
![]() sama chyba też na to postawię! ![]()
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz, jak wyjdzie słońce przerzucę się właśnie na migdałowy, bo nie jest fotouczulający. koszt wykonania takiego toniku jest naprawdę niewielki, tylko jest koszt pierwszego zamówienia i później troszkę czasu i skupienia przy wykonaniu. jak coś to pisz, a pomogę ![]() tu jest post na moim blogu na ten temat: http://slodkimiod.blogspot.com/2012/...asami-aha.html
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pewnie dlatego, że zawsze byłam na nich jako stuprocentowy gość, po prostu byłam i się bawiłam. ![]() Teraz byłam u najbliższej przyjaciółki, świadkowałam więc wszystko co najważniejsze działo się zaraz koło mnie. Za cel postawiłam sobie też panowanie nad czym się tylko da, więc mimo wolnie chłonęłam każdą sytuację (dopóki się nie podpiłam - ale to było na samym końcu). ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-04-07 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zapach, to chcemy oboje Armaniego Aqua di'jio ![]() A co do tańca to będzie piosenka Bruno Marsa "Count on me" do foxtrota ![]() Dobrej nocy Kochane ![]() Ja w końcu w domu ![]()
![]() |
#2563 | |
Wtajemniczenie
|
say-hello tak z żółego złota
![]() ![]() BlondiRównież mam delikatną cerę, skłonną do podrażnień i alergiczną. Dlatego obawiam się że mikro może mi ją podrażnić ![]() ![]() kroooliczek89 mój zaręczynowy z w.kruk ![]() ![]() Cytat:
![]() Uff nadrobiłam Was. Dzisiaj Tż u mnie zostaje na noc więc razem czytaliśmy ![]() ![]() Teraz życzę Wam kolorowych snów ![]()
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Zakorzenienie
|
mi się wiązane nie podobają, wole zamek i guziczki za nich
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego każda taka uwaga jest na wagę złota ![]() ![]() a teraz już lecę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Padam na twarz. TŻ miał jechac o 23, ale jak zawsze nie możemy się rozstać i pojechał o 4.30, żeby zdążyć do pracy na 7.30. Zaraz zbieram się do pracy, nie odeśpię po pracy, bo rada pedag do wieczora, jutro szkolenie bhp, a w środę w ogóle kończę późno. Miłego dnia
![]() Gratuluję Margolciu! Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-08 o 06:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Wtajemniczenie
|
Hejjjjjj!!!!!!!!
Aż żyć się chce, tyle słońca w całym mieście - od samego rana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- i zapomniałam: Ania super, że już o rozmowie!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zimo idź precz!
![]() |
#2569 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- dobry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz
HEj
![]() ![]() KaEs jeden dzień to trochę mało ![]() ![]() ![]() już wiem w czym mi dobrze, więc teraz wrzucam na luz, dbam o siebie i jak mi się zachce to w czerwcu a jak nie to wrzesień-październik zamówię sukienkę ![]() o ile uda mi się zdecydować na jedną ![]() lecę na uczelnie ![]()
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry poniedzialkowo
![]() Margolciu gratuluje zareczyn ![]() ![]() na Wyspie bylo pieknie przez weekend, 5 razy pranie robilam bo tak szybko schlo w ogrodzie ![]() ![]()
#2573 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym ciastem to my oprócz tortu będziemy mieli tylko 300 g ciast na osobę, więc mało ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Raczkowanie
|
Słoneczko!!!!!!
Dziękuję, dziękuję. Zdjęcie kiepskie, bo z mojego wspaniałego telefonu, ale dla porównania wrzucam znaleziony w necie - mój, jak widać zbliżonego kształtu. Białe złoto, brylancik, sama wybierałam ![]() Romantyczne to to nie było, ale dzięki Bogu nie musiałam sama sobie na palec zakładać - szczyt romantyzmu mojego TŻ. Pysia Nie mi wyrokować, ale pracę bezwzględnie zmienić, a z TŻ... Albo rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać, co przy Twoim kiepskim stanie psychicznym nie jest chyba dobrym rozwiązaniem, albo po prostu od siebie odpocznijcie, wróćcie do momentu, w którym było dobrze. Szkoda zwyczajnie Twoich nerwów. Bo faceci są jak dzieci - niedomyślni (moja mama mówi, że się rozwijają tylko do 4. roku życia, potem już tylko fizycznie, zdobywają wiedzę i doświadczenie). Może on się po prostu boi trochę takiego Twojego stanu emocjonalnego. Ja jestem osobą, którą bardzo łatwo wyprowadzić z równowagi, zwłaszcza, gdy padam na twarz i bywa, że rzucam tym, co mi się pod rękę nawinie. Na TŻ też się odbija, ale ja widzę wtedy w jego oczach autentyczne przerażenie. I to mnie hamuje. A z decyzją o przełożeniu ślubu... Nie wiem, czy to dobry krok. Może jakbyś zajęła głowę przygotowaniami (bo obecnie praca Cię wykańcza i fizycznie i psychicznie), jakoś łatwiej byłoby Ci przez to wszystko przejść. Pieniądze w końcu nie są najważniejsze. Zdrowia się za nie nie kupi. Wierzę, że wszystko się Wam ułoży ![]() Spadam laseczki pisać tą zakichaną pracę, zanim mi się mała obudzi. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz wszystko się topi bo temp. dodatnia, ale drobny śnieg nadal trochę pada... A dzisiaj mnie dopadł koszmarek ślubny ![]()
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-04-08 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
BAN stały
|
Justynkie Aaaa bo myślalam, że w jakiejś innej dzielnicy tak sypie
![]() ![]() Jak dobrze pójdzie to jeszcze dziś będę z wami pisała z nowego lapa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
misiadelko no to się wybawiłaś!!!
![]() ![]() ![]() ijaa niby drobiazgi, a normalnie stres nie z tej ziemi! Ja mam podkład Clinique i na dzień dzisiejszy nie chcę go zmieniać. Będzie mnie malować znajoma z Lublina, bo się tym zajmuje i dam jej swoje kosmetyki. Ona już będzie wiedziała co z tym zrobić ![]() Z kwiatami się zgadzam! Sama jak byłam świadkową dwa razy to była to jakaś masakra! Człowiek nie nadążał z odbieraniem i zanoszeniem.... A na przykład co do ciasta, to u mojej siostry ciasto zniknęło w 3h! Łącznie z zapasami... Byliśmy na sali od po 20 do 7 rano, a ciasto było pyszne i w chwile znikło. Wszystko zależy chyba od gości. O sukniach z suwakiem słyszałam, że są takie akcje! Dlatego trzeba naprawdę uważać... I współczuję Ci, bo stresu musiałaś się najeść, co niemiara... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() jestem tak zaganiana uczelnia i praca, ze ciezko mi znalezc czas na wizaz ![]() chyba dopiero w niedziele sie do was odezwe, masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie to szczęście, że mam wiązaną suknię, ale zawsze "szlufka" od wiązania może się zerwać (to chociaż można szybko naprawić) Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.