|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||||
Lux Mundi
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na początku stosowałam RefectoCil [brąz], a teraz znalazłam tańszy zamiennik w formie Delii i jestem tak samo zadowolona ![]() Cytat:
![]() ![]() I zawsze przed zdejmuję soczewki - inaczej zazwyczaj są do wyrzucenia ![]() Zrobione w przeciągu minionego tygodnia : - 3 dni w pracy, - 1 dzień na uczelni, podbicie legitki, xero notatek, - integracja z grupą - również męską częścią ![]() - 3 dni bez soczewek, - sprzątanie ogólne, zmiana pościeli, - 5 prań [wstawione, zebrane, schowane], - listy zakupowe, - odebranie od Psiapsióły prezentu Bożonarodzeniowego ![]() - imieninowo u Cioci + spotkanie z Kuzynkami, - cmentarz [ ur Dziadka], - maska na twarzy, włosy, olej, - 46 dni picia oleju lnianego i łykania spiruliny ![]() - założenie nowego wątku wymiankowego - kosmetycznego na Targowisku, - rozpiska diety, ćwiczeń etc. od 8.04 do 8.07, - rozpoczęcie picia ziół na niedociśnienie, - minimalistyczne zakupy kosmetyczne, - wymiana filtra w Bricie, - zamówienie walizki i śpiwora ![]() - zamówienie karmy dla kotów, - wizyta u fryzjera umówiona na 12.04, - odłożenie książek do biblioteki, - przeczytane : Christie [3], Pilipiuk [1], Pielewin[1], Izzo [1], - wysłanie dwóch paczek, - koty : czesanie, pazury, przygotowanie kurczaka z warzywami, - odebranie 40 szt eco jajek ![]() - powrót do muzyki, która 'dobrze mi robi' ![]() - walka o sen w normalnych godzinach [ właśnie widać, jak mi idzie ![]() - rozśpiewywanie górnego C ![]() - kolejne zamówienia ślubowe ![]() - rozmowa tel z M., kolejne ustalenia odnośnie wakacji i majówki ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-08 o 04:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Ja tylko na chwilke bo już przekroczyłam godzinke z netem przy porannej kawce ![]() Wziełam przykład z którejś z przedmówczyń i próbuje wstawać o 6.00 (od wczoraj ![]() Wczoraj spedziłam pół dnia na półmaratonie (jako kibic) i jestem po ogromnymwrażeniem co sport robi z ludźmi - babka która wygrała klasyfikację powyżej 60 lat wygladała na góra 40-45 i byłą wulkanem energii... Też chce sie tak starzeć - inna sprawa że w ogóle było dużo pozytywnej energii ... Tak wiec wierzę w ruch i jego pozytywny wpływ - sama ćwiczę od ponad 4 miesiecy i nie zamierzam z tego rezygnować ... Jednak nie jest to lek na całe zło i niestety nie rozwiazuje wszystkich problemów. Wczoraj stało sie coś dziwnego - gadałam sobie jakies tam bzdurki do mojego mężczyzny i min plotke o lekarzach , coś tam że corka i syn znajomej otworzyli gabinet psychologiczny i maja bardzo pozytywne opinie i tak jakoś od słowa do słowa mój M. zapytał czy ja sie wybieram do psychologa? No w sumie to nie - ale przypomniałam mu że jak mówiłam zima (miałam taki mega dołek, leki, bezsenność, zakopałam sie w "pieczarze", apatie itd) że chyba mam wiekszosć objawów depresji to mnie wyśmiał i kazał ruszyć d. z kanapy i wyjść do ludzi ... No cóż kto miał taki problem rozumie że to żadna rada... Ale wczoraj mnie przeprosił i troche porozmawialiśmy ... Refleksja jest taka - jak kogoś boli kolano to mówi o tym, szuka pomocy i wszyscy mu współczuja - a jak choruje psychika to niestety cieżko sie przyznać a jak już to ludzie często to wyśmiewaja... Nie jestm hipochondryczka - i samej czesto trudno mi przyznać sie że mam problemy ze soba i z przesłościa , z jedzeniem itd A przeciez wiem ze nie ma sie czego wstydzić ... Teraz jest lepiej (wiosna ![]() ![]() Poza tym już nie prokrastynuje (1,45 na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ok, dość narzekania - doskonale wiem, że to moja wina. Życzę Wam owocnego dnia ![]()
#3484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
Wow!! Cindy, ale duuużo zrobiłaś w tygodniu
![]() Joanno wiesz, że coraz więcej osób mówi o tym, że chodzi na terapię. Sama byłam w szoku, jak nagle okazało się, że dwie osoby z mojego otoczenia chodzą do psychoterapeuty. Też jestem pod wrażeniem Twojego podpisu ![]() ![]() Natka_Pietruszki91 - nie rezygnuj ze studiów jeśli powodem ma być chwilowa słabość, potraktuj "nieprzygotowanie się" jako coś, co już się zdarzyło, nie rozpamiętuj tego. Ja też mam teraz moment "ogarniania się", alleluja i do przodu ![]() chociaż.... jak dziś rano przypomniało mi się, co na dziś zaplanowałam, zrobiło mi się słabo, pomyślałam "matko to jakiś hard core, to nie ja, ja nie umiem, nie dam rady", a wierzcie mi, że to nie jest nic niezwykłego, normalne domowe czynności wymagające jedynie właśnie konsekwencji i zwleczenia się z kanapy. I przypomniało mi się, co czytałam u Pawlikowskiej, że to moja podświadomość chce, żeby było po staremu, więc muszę jej pokazać, że wcale tak nie musi być. zrobiłam sobie też spis celów, malutkich i dużych. może się skuszę na 4-tygodniowy plan z lifeskills. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie to ogarniam - nawarzyłam piwa teraz muszę je wypić niestety. Jadę zaraz do biblioteki, mam nadzieję, że do 15 będzie to o wiele lepiej wyglądało. Teraz skoczę do sklepu po II śniadanie i mam nadzieję, że uda mi się i nie zawalę tego.
#3487 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Pozwoliłam sobie na totalnie leniwy weekend. ![]() ![]() ![]() Common fajnie że się wyjaśniło z TŻ. W związku dwie osoby powinny się starać a nie jedna chodzić wokół drugiej na paluszkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Na dziś w planie mam mega żabsko - rozliczenie PIT-a. ![]() ![]()
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
![]() Witajcie ponownie moje Kochane! ![]() Wracam do Was. Wracam z kolejnym chaosem w mojej rzeczywistosci, ostatnie miesiace totalnie rozbily moja codziennosc. Praca na ponad etat + studia, ostatnia sesja egzaminowa i planowanie slubu calkowicie ograniczyly moj czas na cokolwiek i kazda wolna chwile spedzilam na odsypianiu. Przez to zaniedbalam siebie, dom, zwiazek... Czy przyjmiecie mnie ponownie? ![]() Cieszy mnie ogrooomnie, ze tak wiele znajomych osob nadal jest tutaj ![]() ![]() Poki co lece sie ogarniac do pracy, wieczorkiem zajrze po kolejna dawke motywacji i lista zadan na ten tydzien ![]() Zycze Wam milego, produktywnego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() Nie wiem, jak to jest, ale jak jestem w domu to mam tyle energii w sobie i robię w dzień tyle rzeczy, (np. w sobotę: wstałam około 8:30, zrobiłam trening, wysprzątałam cały dom, zrobiłam obiad, ogarnęłam siebie i o 15 pojechałam z TŻ nad morze), a jak jestem na stancji to nie mogę się zabrać za nic. A już w ogóle ciężko jest mi się wybrać z mieszkania, żeby coś załatwić. Może jak jestem w domu to tak mnie motywuje wieczorne spotkanie z tż i wiem, że muszę wszystko zrobić wcześniej i tego nie odkładam? Dzisiaj rozpakowałam tylko walizkę, wytarłam kurze i siedzę. A chciałabym jeszcze: - odkurzyć - umyć podłogę - wstawić pranie - zanieść buty do szewca - zrobić zakupy w B. - zrobić zakupy w drogerii - napisać maila. Mam nadzieję, że do 18 się ze wszystkim wyrobię, o ile zaraz ruszę z miejsca. Common, może tż miał zły dzień i był taki obrażalski? ![]() ![]() Ale dobrze, że sobie wyjaśniliście wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cindy28, imponująca lista, spisujesz wszystko, co zrobisz na bieżąco ? Joanna XL, "to mnie wyśmiał i kazał ruszyć d. z kanapy i wyjść do ludzi .", znam te słowa, aż za dobrze. Często słyszałam takie coś od mamy. Było ze mną źle, a mama potrafiła powiedzieć mi tylko, że jestem leniem, nieudacznikiem, że mam sobie nie wymyślać chorób, tylko wziąć się w garść, ruszyć cztery litery i wziąć się do roboty. Takie słowa dołowały mnie jeszcze bardziej, bo ja właśnie nie byłam w stanie się ruszyć! Ale komuś, kto nigdy nie doświadczył takiego stanu, ciężko jest to zrozumieć. Dobrze, że przeprosił i, że sobie wyjaśniliście wszystko, wsparcie bliskiej osoby jest takie ważne... Natka_Pietruszki91, ![]() Serena.avon, hej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Rozeznanie
|
Ja jestem padnięta. Może to stres związany z rekrutacją ze mnie wyłazi? Czuję się jakbym na chwile wylazła z dziury i znów do niej wróciła
![]() ![]() Ale mam pozytywne nastawienie, słonko grzeje, będzie dobrze ![]()
#3491 | |||||
Zakorzenienie
|
O ciekawej godzinie wrzuciłaś ten post...
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
No właśnie, ta podstępna podświadomość dążąca do zachowania strefy komfortu. Próbuję poukładać swoje priorytety, wypisałam 20 celów, które dopiero w mojej głowie muszą się skonkretyzować. Pracuję nad podzieleniem dostępnego czasu pomiędzy różne sprawy, które wymagają mojego zaangażowania. Mam teraz czas dla siebie gdy nie ma małej. Polecam cwiczenie z warsztatów Pauliny Perki. Już raz to ćwiczenie mi pomogło. Czuję, że może pomóc i teraz. http://matbaza.blogspot.com/2012/06/...ylu-zycia.html Ciągle tworząc plan boję się, że znów bedę działać mimo niego, znów wyłączę budzik zamiast wstać, znów wybiorę kawę z mlekiem zamiast sniadania. Tak, to jest sztuka wyborów, nawet w bardzo małych kwestiach. Znacznie częściej wybieram rutynę zamiast nowej, upragnionej ścieżki. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() Spisałaś pytania z rozmowy? Ahhh, kiedy mi wszystko opowiesz? ![]() Hej Serena! ![]() Hej Coffee! ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-04-08 o 15:12 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Wtajemniczenie
|
No dziewczynki - dziękuję, że trzymanie kciuków
![]() ![]() ![]() Lista zadań na dziś:
Idę wypełniać obowiązki. Udanego popołudnia i wieczorku ![]()
#3493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj sie troche pouczylam, nie tyle, ile powinnam, ale zawsze... Zalatwilismy tez z Tata osiemnastke mojego brata, mielismy gosci i tak jakos dzien zlecial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
grey_cat odnośnie mojego podpisu to mam go na wątku odchudzaniowym - wcale nie chce tym jakoś epeatować w innych, bardziej duchowych miejscach
![]() Jak schudłam ? Trudno powiedzieć - jedyny constans to wizażowy wątek na wspólnym odchudzaniu który mi bardzo pomógł... Jem mniej ale mam wyskoki, zaczelam ćwiczyć , momentami dużo - ale klucz do sukcesu tkwi w tym że brne mimo porażek - dotychczas rzucałam diete po paru dniach ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś udało mi sie : załatwić mase administracyjnych drobiazgów odbyć wizytę kontrolna dobre pół roku odkładana na "potem" - na szczęśćie wszystko ok ![]() trochę się pouczylam - niestety trochę za malo ![]() Ale jutro bedzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
I jak?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Natka_Pietruszki91 super!!!
Cytat:
![]() Dziś: - rano dzieci odwiezione - zakupy - kuchnia posprzątana - odkurzone - zupa ugotowana - tel do czmp i zapisanie na dziecka na wizytę kontrolną ![]() ![]() - biegi 0,5 h odbębnione - wyjazd po córkę - umyta podłoga w kuchni i przedpokoju - łazienka posprzątana - wyjazd po synka - przygotowanie drugiego dania dla dzieci - zapisanie dziecka na wizytę u laryngologa - terapia odbębniona a teraz siedzę, męża mam na łączach skypowych, obowiązki się skończyły, tyle bym chciała zrobić dla siebie i nie wiem co...tzn jest sporo do zrobienia, a ja poczułam pustkę w głowie. Terapeutka mnie zaczyna drażnić nieco, mam wrażenie, że stanęłam w miejscu, dziś sama sobie zaprzeczyła, raz wyciągnęła fałszywy wniosek jak mi się wydaje, ech... w planach było jeszcze prasowanie, ale już nie miałam kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||||||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U mnie dzisiaj bardzo energetycznie, mimo że od 13 do 21 cały czas byłam poza domem w mojej pseudo pracy ![]() Cytat:
- 46 dni picia oleju lnianego i łykania spiruliny ![]() Na co pijesz olej i łykasz spirulinę (cokolwiek to jest?)? Bardzo mnie zaintrygowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć serena ![]() Cytat:
![]() Mam tylko nadzieję, że te wyjaśnienia to na dłużej niż do kolejnego spotkania. [B] Cytat:
......................... .......... U mnie masa energii. Dziś wróciłam do ćwiczeń, oby na stałe. Zaczynam też kurs z ekonomii. Mam nadzieję, że nie zawalę. Trochę sie uczyłam, ale podobnie jak grey_cat miałam w planach więcej, no cóż przerzucę na inny dzień. Marzą mi sie zakupy i nowe ciuszki, ale odkąd prowadze spis wydatków i zarobków i naocznie mam kwoty, które wydaje pojawiają sie opory przezd jakimikolwiek zakupami. Czy to już skąpstwo?
Edytowane przez common Czas edycji: 2013-04-08 o 20:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Wtajemniczenie
|
common Studiuję administrację ( III rok lic ) i Turystykę i Rekreację ( I rok lic ).
Mój TŻ miał ostatnio podobnie jak Twój - nie chciał nigdzie wychodzić i ja mu jęczałam, że się nudzę. W weekend pojechaliśmy do znajomych w końcu, bo już nas tyle zapraszali, że aż było głupio odmawiać tyle raz. A ja siedzę przed kompem i mam wyrzuty, bo mam burdel w pokoju ![]()
#3499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś daję radę przy moim lenistwie - aż dziwne
![]()
#3501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A propo zmęczonego TŻ, mój też ciągle zmęczony ![]() ![]() Usłyszałam dziś bezcenne słowa od swojej instruktorki tańca, że mam fajne ruchy i w przyszłym roku czeka mnie dużo pracy by występować na scenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-04-08 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Super gratulacje inga
![]()
#3503 |
Zadomowienie
|
A tak, kupa roboty, więc nie ma kiedy spać. Najgorzej, że jutro do późna zajęcia, a pojutrze dwa kolokwia od rana, potem popołudnie też zajęte, a następnego dnia sprawdzian. Obawiam się, że wiem, kiedy mi się wyczerpie siła.
![]() Zrobione dziś: * stawianie wifi * odżywka na włosy * śniadanie dla 2 osób * szukanie informacji biznesowych * wysyłanie N. warstw * udostępnianie danych * kilka godzin nad obliczeniami STP * narada z G. i K. * obiad dla 2 osób * delty i 2 wykresy * prezentacja na TSI * kolacja dla 3 osób
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję. Namówiłaś mnie.
Otworzyłam w tej chwili kopertę. Widzę, że to PIT-11. Czytam w necie, że taki PIT pracodawca przesyła do pracownika i do Urzędu Skarbowego - wnioskuję, ze u mnie jest już po sprawie w takim razie. ![]() Super, cieszę się. Cytat:
Budzik nastawiłam dziś na 5:45, zmieniłam mu melodię i wyłączyłam możliwość drzemki. Otworzyłam oczy i przez chwilę walczyłam ze sobą czy dać sobie pospać czy się podnieść. Już wczoraj zaplanowałam, że ubiorę się i pójdę ze śmieciami, potem po wodę. Było to znów podejmowanie decyzji. Wstałam, ubrałam się, wyszłam, ale tylko raz, bo tam na zewnątrz jest TAK ZIMNO!!!! Brrrrrrrrrrrr.... Zabieram się za matury dla moich uczniów. A z terapiami mam często tak, że z początku nic, potem postępy, potem znów nic - jałowe sesje. Choć jeśli czułabym, że się plącze w zeznaniach, to moze bym się zastanawiała nad zmianą psychologa.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-04-09 o 05:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam poranne zawahanie z wstawaniem - ale jednak już o 6.05 sie zwlekłam ... Generalnie małe zwyciestwo - bo od jutra bedzie trudniej... Łatwiej sie wstaje jak sie śpi samemu
![]() Zmeczeni teżeci mój też bywa zmeczony - pracuje niby 8 godz w praktyce często od 9 do 20.. W weekendy szkoła i chciałabym zeby to bylo co drugi tydzień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Dziś w planie mam podróż (wiec na pewno uda sie zrealizować ![]() ![]() ![]() Pita wysłałam wczoraj (ale przyznam w tym roku nie rozliczałam sama ![]() Za oknem słonecznie, kawe dopijam i zaczynam działać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
Cześć,
przybywam po przerwie. Witam świeżynki i powracające! nie nadrobiłam jeszcze. ja też ostatnio czytałąm "Dżunglę życia" - hm, no mądra książka, owszem. dlaczego TRZEBA ciągle walczyć, stawiać się do pionu? mam dość już tego. Dzis dobija pogoda - śnieg wreszcie znika, ale poza tym syf, ponuro i deszcz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||||||||
Lux Mundi
|
![]() Opcja 'Robot' po raz kolejny odpalona ![]() Póki co nie potrafię znaleźć złotego środka - robię wszystko, albo nic. Może z czasem uda mi się jakoś to ogarnąć. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z jakiej części Bałtyku jesteś ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tutaj KWC : R ==> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...efectocil.html D ==> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Cytat:
![]() Spirulina działa detoksykująco, ma bardzo dużo białka, żelaza, witaminy A i jako jedyna roślina największą zawartość witaminy B12, która obecna jest w czerwonym mięsie. Jako, że przeszłam na dietę bogatą jedynie w ryby, uzupełniam potencjalne niedobory ![]() Cytat:
U siebie taką sytuację określiłabym również trzymaniem się minimalizmu ![]() Inga, gratulacje potencjału tanecznego! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przestawiam mój zegar i póki co jest coraz lepiej - dziś sama z siebie obudziłam się o 5.40, przed 7 zjadłam już śniadanie. A teraz powoli zbieram się do księgowej i do pracy. Muszę podpisać dziś w końcu umowę i zadzwonić do nadzoru farmaceutycznego ![]() ![]() Miłego dnia Dziewczynki! ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-09 o 08:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też widzę że to kobiety stają na rzęsach żeby było dobrze i kiepsko na tym wychodzą. Facet może być zmęczony a kobieta choćby ostatkiem sił ogarnie dom, dzieci, nierzadko pracę bo przecież ktoś musi. ![]() Jeżeli on nie pozwalał Ci drzemać przy nim jak byłaś zmęczona to Ty mu też nie pozwalaj. Masz prawo w związku do tego samego co on. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, w czerwcu. Chociaz moj Tata jest tak zakrecony po smierci Mamy, ze wolalam przypilnowac, czy wszystko jest zalatwione zanim wroce do UK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście im więcej rzeczy sobie zaplanuję to zawsze coś staje na przeszkodzie. Złapało mnie przeziębienie, chociaż praktycznie nigdzie nie wychodziłam. Jak były najwieksze mrozy to nic mi nie bylo, a teraz ledwo zyje... W dodatku w piatek lece z kolezanka na Krete i chyba sie nie wykuruje do konca ;/ A planowalam jeszcze legitymacje podbic, wplacic pieniadze, oddac ksiazke do biblioteki... Ehh, cale zycie pod gorke. No i znowu zaczynam się stresować tymi głupimi studiami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.