Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 09:48   #1471
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
To tylko pozazdroscic tesciow!Papalinko a gdzie bylo robione zdiecie z avataru jesli mozna zapytac?
Można W Monte Sant'Angelo na Gargano we Włoszech Polecam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 09:52   #1472
karolson
Zakorzenienie

Witam i ja z rana.

Super brzuchy i avki i ja cos musze zmienic bo moj to juz zupelnie bez polotu..

W weekend spacerowalam po 2 h dziennie i powiem wam ze ja tez musze przysiadac jak za dlugo stoje jak ide jest ok ale np w kolejce w sklepie albo w kosciele masakra- mroczki, duszno, goraco.
Ide teraz w ramach dotlenienia do miesnego jak nigdy bo zawsze mieso kupuje tez po drodze w hipermarkecie ale teraz jak mam czas to moge zwiedzac cala okolice z buta a nie tylko autem praca hiper dom
Stary 2013-04-08, 09:54   #1473
t_89
Zakorzenienie

witam, nie bylo mnie na necie caly weekend ale dzisiaj i tak nie nadrobie
o 16 40 mam wizyte u lekarza i bede miala juz skierowanie na USG
A teraz ide myc wlosy i ogarnac dom bo wczoraj tz zaprosil kolegow i jest syf :P
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 09:56   #1474
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Moja też już mowi, że "jest przerażona bo zaraz działka się zacznie i wszystko naraz trzeba będzie robić", a jak ją Tż i teść zjechali że po co sie stresuje tym to stwierdziła, że się nie stresuje. Nie, tylko jest przerażona.
A siedzą na dzałce całymi dniami (emeryc) i zapierdzielają, a potem się wkurzają bo nie nadążają z przetworami bo takie zbiory......
U mnie podobnie to wygląda :/ teściowa już panikuje, że szybko zrobi się ciepło i nie nadążą z pracami na działce, a oboje wracają na 17 z pracy. Nakupiła tyle przeróżnych ziarenek, że nawet sama nie wie co to za warzywa i jak to się je, ale "będzie się miała czym popisać przed koleżankami" no i będzie miała co rozdawać ludziom. Tak jak w poprzednim roku rukolą. Podjarana była nią niesamowicie. Teść się śmieje, że będzie trzeba dokupić działki, bo miejsca braknie. No a na jesień znowu będzie miała nerwice, że nie nadąża z przetworami i narobi tego znowu w ilościach hurtowych i będzie marudziła, że nie jemy i znowu 1/3 pójdzie na kompost. Porażka Fajnie mieć swoje warzywa, ale żeby tak to przeżywać to staroświeckie podejście.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hehe macie racje Poki co mieszkamy na pietrze u nich a oni na dole ale za 5 lat dostaniemy od moich rodzicow dzialke i bedziemy sie budowac a na razie odkladamy kase
To i tak fajny układ, że macie oddzielne mieszkanie. Olej gadanie dziadka. Męża masz po swojej stronie i to najważniejsze. My też zmieniliśmy drzwi w pokoju, bo były oszklone, a teraz mamy pełne drewniane i uszczelnione. Mniej słychać i widać Teściowa marudziła, że w domu powinny być wszystkie jednakowe drzwi, ale olaliśmy to i mąż powiedział, że jak się wyprowadzimy to założy jej spowrotem te stare. Zostanie sama na starość, ale przynajmniej będzie miała jednakowe drzwi w domu

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-04-08 o 09:58
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 09:58   #1475
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wczoraj tez ryczalam. poszlam op zakupy do lidla. jeszcze sprawdzalam cyzy mam kase na koncie bo pusto w portfelu. no i okazalo sie ze karta placic jednak nie moge - odmowa ciagle. musialam wszystko zostawic. ide wsciekla juz do bankomatu a tam okazuje sie ze mam tylko 8 zl. wparowalam zla i zmeczona (w pracy jeszcze bylam wczoraj) i glodnai w ryk! nawet wydrzec sienie moglam bo kingusia spala... maz taki spanikowany, czy gdzies mialam wypadek, co sie stalo, a potem smial sie ze konbiet to nigdy nie zrozumie... i poszedl sam po zakupy...
Heh wiesz dlaczego tak moglo sie stac o ike czesto robisz zakupy w lidlu? Ja zauwazylam ze oni czesto nie obciazaja konta nawet blokady srodkow nierobia, dopiero po 3-4 dniach bylo obciazenie na konci ;p a juz kilka razy myslam ze zapomnieli mi pobrac i zakupy za free, heh chodz wiem ze oni o swoje i tak sie upomna
Stary 2013-04-08, 10:00   #1476
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!b abcine gacie mi widać Proszę się nie zgorszyć
ja tam nie widzę,w ogóle niewiele widzę w tym pełnym słońcu na moim monitorze na szczęście brzuszek się wyróżnia, to co najważniejsze

irytuące jest tylko to, że w wplikacji na kom nie wyświetla dodawanych zdjęć wcale

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
to przyjeżdzaj, pójdziemy na kawę i pochodzimy troszkE
gdyby to było takie proste i bliskie to nie raz bym tam już była. totaj zrzera mnie nuuuda...

dzis bede miala rozrywke,bo jedziemy do biura nieruchomosci, do centrum. a że tam nie ma jak dojechać autem i zaparkować to pewnie tramwajem i bedę miała szał, bo przy okazji chce połazić po Piotrkowskiej skoro już tam będę. bo pare miesięcy nie byłam ... samakra
Stary 2013-04-08, 10:03   #1477
ladanseuse14
Zakorzenienie

eh ile rzeczy na głowie ale i tak jestem zajefajna, tak sobie z tym wszystkim radzę (tak, tak, muszę się dowartościować dlatego tak piszę)... niech ten remont i to wszystko się już skończy chociaż w sumie gdyby była kasa i wszystko to pewnie byłoby łatwiej, bez takich alpejskich kombinacji

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

karolson jak ja Cię rozumiem.. ostatnio w kościele nie dość, że zrobiłąm bunt i kazałam iść D. do wcześniejszych łąwek ze mną, bo zawsze siedzimy z tyłu i albo oglądam głowy stojących ludzi albo filar to jeszcze zrobiło mi się słabo, i rozbierałam się, siadałam, mdlałam itp musielibyście widzieć miny ludzi
Stary 2013-04-08, 10:03   #1478
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Heh wiesz dlaczego tak moglo sie stac o ike czesto robisz zakupy w lidlu? Ja zauwazylam ze oni czesto nie obciazaja konta nawet blokady srodkow nierobia, dopiero po 3-4 dniach bylo obciazenie na konci ;p a juz kilka razy myslam ze zapomnieli mi pobrac i zakupy za free, heh chodz wiem ze oni o swoje i tak sie upomna
zawsze jak robisz zakupy pay wave albo pay pass to są tranzakcje off line i terminal nie wysyła zapytania do banku o stan konta. tranzakcja nie wchodzi w blokadę, po prostu rozlicza się po kilku dniach, więc możesz iść na zakupy i zrobić je za free. ale jak w międzyczasie nie uzupełnisz konta to będzie NDN (niedopuszczalne saldo debetowe, no albo debet jesli ktos ma kredyt w koncie)

a przy tranzakcjach z pinem zauważyłam, że czasami w rossmannie też są off line i dzieje się tak samo. raz też małż w tesco tak miał. to od terminalu zależy.

no to błysłam wiedzą, brawa dla tej pani
kto mnie ma pochwalić jak nie ja sama
Stary 2013-04-08, 10:11   #1479
Selay
Raczkowanie

hej wszystkim,

niedobrze mi, glowa boli i brzuch tez dziwny...ohhh to nie moj dzien...nawet niemam sily was nadrabiac ...oby przeszlo mi jaknajszybciej
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:13   #1480
87czarna
Zakorzenienie

maharetw pierwszej ciąży byłam w 21 tygodniu i było super widać- co prawda siśki do końca widać nie było,ale lekarz i tak stwierdził,że na 70% dziewczynka Po 20 tygodniu możesz smiało iść

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:25   #1481
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
zawsze jak robisz zakupy pay wave albo pay pass to są tranzakcje off line i terminal nie wysyła zapytania do banku o stan konta. tranzakcja nie wchodzi w blokadę, po prostu rozlicza się po kilku dniach, więc możesz iść na zakupy i zrobić je za free. ale jak w międzyczasie nie uzupełnisz konta to będzie NDN (niedopuszczalne saldo debetowe, no albo debet jesli ktos ma kredyt w koncie)

a przy tranzakcjach z pinem zauważyłam, że czasami w rossmannie też są off line i dzieje się tak samo. raz też małż w tesco tak miał. to od terminalu zależy.

no to błysłam wiedzą, brawa dla tej pani
kto mnie ma pochwalić jak nie ja sama
ja Cię pochwalę, bo jak wiesz pracuje w banku, ale nigdy mnie to jakoś nie interesowało... ale w moim przypadku to była transakcja z lidla na 80 pare złoty (bo kupiłam gofrownice) wiec napewno nie było pay passem, szczerze wydaje mi się ze wszystkie inne sklepy nawet jak place pay passem blokują mi kase na koncie.. w sumie nie wnikam w to az tak w sensie w historie, bo wole żyć w nieświadomości.. jestem w osob nic niekupujących, a wydających dużo kasy TŻ się śmieje że mi trzeba karte zabrać i wydzielać kase na spożywcze zakupy i inne

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
witam, nie bylo mnie na necie caly weekend ale dzisiaj i tak nie nadrobie
o 16 40 mam wizyte u lekarza i bede miala juz skierowanie na USG
A teraz ide myc wlosy i ogarnac dom bo wczoraj tz zaprosil kolegow i jest syf :P
3 mam kciuki za wizyte Twoja i wszytskich innych, ja mam jutro i też dostane skierowania znów na wszytskie badania i USG połówkowe i licze ze poznam płeć, a jak nie to ustaliłam w TŻ że pójdziemy za ok 2 tyg na 3D poza medicoverem gdzieś prywatnie

co do poruszanego tematu wagi, hehe ja to pierd**** niechciałabym tylko przytyć więcej niż 15 kg... generalnie ja byłam zawsze normalnej budowy ciała, ale jak miałam fazy jedzeniowe, to wszystko szło mi w "boczki" i "pućki" i teraz jest tak samo wszytsko mi idzie w boczki wiec na superaśną piłęczkę z przodu nie mam co liczyć. TŻ się mnie wczoraj pytał ile waże ale wiem że bez względu na wagę i tak będzie mnie kochał i patrzyl na mnie z apetytem.. poki co mu rośnie brzusio tez i się smieje " przecież jestemy w ciazy - to chyba normalne"

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-04-08 o 10:28
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 10:25   #1482
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć
Jak tam po weekendzie? Ja się wybyczyłam w ten weekend będę mieć zjazd więc nie będę miała okazji.

Chce założyć sobie konto w banku. Wiecie może w którym banku jest darmowe konto, przelewy przez internet i bezpłatne wybieranie pieniędzy z wszystkich bankomatów? Chyba muszą istnieć takie?
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:28   #1483
83monia
Zakorzenienie

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,487...#BoxSlotII3img co do jedzenia cebularza - ja tego jeszze w zadnym sklepie w koszalinie nie spotkalam, wiec musi byc regionalny...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:31   #1484
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Cześć
Jak tam po weekendzie? Ja się wybyczyłam w ten weekend będę mieć zjazd więc nie będę miała okazji.

Chce założyć sobie konto w banku. Wiecie może w którym banku jest darmowe konto, przelewy przez internet i bezpłatne wybieranie pieniędzy z wszystkich bankomatów? Chyba muszą istnieć takie?
ja mam konto internetowe w ING z lwem Direct i jest ono właśnie takie
Stary 2013-04-08, 10:44   #1485
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie, no w majtkach to trochę zimno.Ale kiedyś też narzekała jakie to ja brzydkie majtki na suszarce wieszam.Co prawda były to zwykłe bawełniane we wzory, trochę babcine, ale byłam wtedy w ciąży też i mi w takich wygodnie było
jak można komuś robić uwagi na temat bielizny osobistej. Brak klasy i rozumu... Skąd się tacy ludzie biorą?

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które były na Bezpiecznym Maluchu.
Na ile czasu przed warsztatami ktoś do Was dzwonił żeby potwierdzić obecność?
Nikt nie dzwonił, dostałam mailem przypomnienie. A i tak na liście mnie nie mieli

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:44   #1486
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,487...#BoxSlotII3img co do jedzenia cebularza - ja tego jeszze w zadnym sklepie w koszalinie nie spotkalam, wiec musi byc regionalny...
w Warszawie od 10 lat conajmniej jest i też w sieciówkach typu carfur i auchan

mam pytanie bo ktoś mnie nastraszył

Czy używacie:
- balsamów antyceluitowych
- żelu intymnego np durex
- antyperspirantów i innych blokerów typu etiaxil?

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-04-08 o 10:53
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 10:58   #1487
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja Cię pochwalę, bo jak wiesz pracuje w banku, ale nigdy mnie to jakoś nie interesowało... ale w moim przypadku to była transakcja z lidla na 80 pare złoty (bo kupiłam gofrownice) wiec napewno nie było pay passem, szczerze wydaje mi się ze wszystkie inne sklepy nawet jak place pay passem blokują mi kase na koncie.. w sumie nie wnikam w to az tak w sensie w historie, bo wole żyć w nieświadomości.. jestem w osob nic niekupujących, a wydających dużo kasy TŻ się śmieje że mi trzeba karte zabrać i wydzielać kase na spożywcze zakupy i inne [COLOR=Silver]
ja muszę takie rzeczy wiedzieć, bo ludzie ciągle o to dopytują a dzwonią z każdą pierdołą
co do tranzakcji zblizeniowych niestety wzystkie są off line
a te z pinem to zależy od terminalu, jesli ma chwilową awarie w kwestii łączności z siecią to też tak może przejść

a jako ciekawostkę powiem, że jeśli używasz nowej karty to płatności nią w sklepie, w sensie chcesz pierwszy raz ją wykorzystać właśnie poprzez płatność w sklepie, to możesz mieć odmowę ze względu na błędny pin (nawet jesli wczesniej aktywowałaś kartę i usaliłaś pin)
dzieje sie tak dlatego, że terminale przy kasach nie wysyłają zapytania o pin do banku tylko sprawdzają pin zaczytany na karcie, a nowa karta nie ma jeszcze zaczytanego pinu czasem wystarczy spróbować kilka razy, zazwyczaj 3x tak się dzieje, a potem termina wysyła zapytanie - ludzie często rezygnują z tranzakcji z obawy o blokadę karty

a najlepiej pierwszy raz użyć karty w bankomacie, bo wszystkie bankomaty wysylają zapytanie o pin do banku i zaczytują go od razu na karcie. nie trzeba nic pobierać got, wystarczy stan konta sprawdzić, albo nawet wprowadzić błędną kwotę.. byleby dojsc do wpisywania momentu pinu
Stary 2013-04-08, 11:02   #1488
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ze swędzącą skórą - używacie żelu pod prysznic, płynu do kąpieli? Sprawdźcie czy w składzie jest SLS - sodium laureth sulfate.

Przetestowaliśmy z TŻetem, oboje ze swędzącą skórą, że to świństwo (detergent) tak robi. Zmywa ochronna powłokę skóry. Ja polecam do mycia płyn do kapieli Hipp, a TŻet mydło Biały Jeleń (ale uwaga! mydło w kwadratowej kostce! Nie żel!)

Po zwykłych żelach ani rusz bez balsamu, a po Hippie wcale nie muszę się smarować. TŻet woli mydło i nic go już nie swędzi.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Co do zmieniającego się ciała... Moim zdaniem jesteśmy w momencie, kiedy ciężko odróżnić jeszcze przytycie od ciążowego brzucha, i może stąd takie niezadowolenie.

Ja ciążę mam planowaną i co z tego? Jakoś przy planowaniu nie zaprzątała mi głowy myśl o tym, że ciało się zmieni, albo że poród boli, bo bym się w życiu na dziecko nie zdecydowała. Dlatego przeżywam to na bieżąco w trakcie zmian i wcale zadowolona nie jestem. Tzn. mam świadomość, że tak musi być, ale co z tego jak emocje mówią "cholera, kolejna bluzka, w którą już się nie zapinam", "cholera, kolejny pryszcz", "cholera, dlaczego nie umiem się podnieść z kanapy żeby coś pożytecznego zrobić". Takie życie, no...

- George Elliot
Stary 2013-04-08, 11:03   #1489
83monia
Zakorzenienie

u mnie tez bialy jelen rządzi! dzieciaki jakos nie maja łuszczacej sie skóry... a młodego to i bambino zaczelo uczulac

snilo mi sie ze rodze i urodzic nie moge... ze zatrzymal mi sie porod i za chiny ludowe nie szlo dalej 9a ja boje sie oxy i cesarki - wiem, ludzie od tego nie umieraja... za czesto ... ale i tak boje sie bo chyba kazdy boi sie nieznengo...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-04-08 o 11:05
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 11:07   #1490
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
w Warszawie od 10 lat conajmniej jest i też w sieciówkach typu carfur i auchan

mam pytanie bo ktoś mnie nastraszył

Czy używacie:
- balsamów antyceluitowych
- żelu intymnego np durex
- antyperspirantów i innych blokerów typu etiaxil?
taaak, a czemu?
Stary 2013-04-08, 11:14   #1491
t_89
Zakorzenienie

A ja sie zastanawiam czy w 20 tygodniu usc na usg czy 21 nie wiem czy da mi na srode, a chcialabym w tym tyg wiedziec.

P.S czujecie juz ruchy? ja jestem w 20 tygodniu i nie chyba, ze nie wiem czy to ruchy bo jak przyloze reke to czuje tak jakby ktos puknal delikatnie. Nie wiem co to jest z lewej strony na samym dole nad pachwina na samym boku ale kuje mnie od czasu do czasu jakbym miala kolke ?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:21   #1492
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie zastanawiam czy w 20 tygodniu usc na usg czy 21 nie wiem czy da mi na srode, a chcialabym w tym tyg wiedziec.

P.S czujecie juz ruchy? ja jestem w 20 tygodniu i nie chyba, ze nie wiem czy to ruchy bo jak przyloze reke to czuje tak jakby ktos puknal delikatnie. Nie wiem co to jest z lewej strony na samym dole nad pachwina na samym boku ale kuje mnie od czasu do czasu jakbym miala kolke ?
ja miałam takie kłucia i gin mi powiedział, że to jajniki i nie ma się czym martwić

ja ruchów jeszcze nie czuję
Stary 2013-04-08, 11:23   #1493
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

ja nieczuje takich wyraźnych, że jestem pewna że to to -19 tydz. jakieś puknięcia się pojawiły ale to ponad tydzień temu.. coś niby czuje ale niewiem czy to to - pierwsza ciąża

ladanseuse14
- że wyjątkowo szkodliwa chemia, zwłaszcza w antyceluitowych i blokerach, że przenika do skóry, może szkodzić płodowi itd
Stary 2013-04-08, 11:23   #1494
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez bialy jelen rządzi! dzieciaki jakos nie maja łuszczacej sie skóry... a młodego to i bambino zaczelo uczulac

snilo mi sie ze rodze i urodzic nie moge... ze zatrzymal mi sie porod i za chiny ludowe nie szlo dalej 9a ja boje sie oxy i cesarki - wiem, ludzie od tego nie umieraja... za czesto ... ale i tak boje sie bo chyba kazdy boi sie nieznengo...)
Bo Bambino też ma SLS Z mojej prywatnej analizy nie ma tylko Hipp i Babydream.

- George Elliot
Stary 2013-04-08, 11:29   #1495
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem w 18 tc i 4 dniu ruchy (pukanie, pływanie żabki, trzepot motyla) czuje już od około 3 tygodni, prawie codziennie z różnym nasileniem.
Stary 2013-04-08, 11:30   #1496
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jestem w 18 tc i 4 dniu ruchy (pukanie, pływanie żabki, trzepot motyla) czuje już od około 3 tygodni, prawie codziennie z różnym nasileniem.
Czyli na dniach powinnam coś czuć Wizyta u gina za tydzień, chyba nie dotrzymam. Zawsze ten ostatni tydzień przed wizytą najgorszy

- George Elliot
Stary 2013-04-08, 11:32   #1497
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ja nieczuje takich wyraźnych, że jestem pewna że to to -19 tydz. jakieś puknięcia się pojawiły ale to ponad tydzień temu.. coś niby czuje ale niewiem czy to to - pierwsza ciąża

ladanseuse14
- że wyjątkowo szkodliwa chemia, zwłaszcza w antyceluitowych i blokerach, że przenika do skóry, może szkodzić płodowi itd
O antycellulotowych słysząłam, ż enie można, chyba że jest napisane wyraźnie na opakowaniu, że jest to krem dla kobiet w ciąży

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:36   #1498
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupilam sobie pare dni temu taka kiecke, jak mnie tz dzis zobaczyl to stwierdzil ze wygladam jak stara baba serio?
piekna a na ten kolnierzyk sama choruuje od dawna...bardzo masz ladna i ciekawa urode

Cytat:
ja wczoraj tez ryczalam. poszlam op zakupy do lidla. jeszcze sprawdzalam cyzy mam kase na koncie bo pusto w portfelu. no i okazalo sie ze karta placic jednak nie moge - odmowa ciagle. musialam wszystko zostawic. ide wsciekla juz do bankomatu a tam okazuje sie ze mam tylko 8 zl. wparowalam zla i zmeczona (w pracy jeszcze bylam wczoraj) i glodnai w ryk! nawet wydrzec sienie moglam bo kingusia spala... maz taki spanikowany, czy gdzies mialam wypadek, co sie stalo, a potem smial sie ze konbiet to nigdy nie zrozumie... i poszedl sam po zakupy...
daj spokoj..powiem ci ze po tej akcji wczoraj zaczynam sie sama siebie bac co ja jeszcze potrafie wymyslec w takim razie

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:36   #1499
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupilam sobie pare dni temu taka kiecke, jak mnie tz dzis zobaczyl to stwierdzil ze wygladam jak stara baba serio?
Coś mam dziwną ostrość w kompie bo w ogóle nie widzę rysów Twojej sylwetki tylko jedną czarną plamę . Sukieneczka może Ciebie postarzać przez ten kołnierzyk-tak mnie się wydaje.
Stary 2013-04-08, 11:39   #1500
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
O antycellulotowych słysząłam, ż enie można, chyba że jest napisane wyraźnie na opakowaniu, że jest to krem dla kobiet w ciąży
ja używam antycellulitowego dla kobiet w ciąży
kulki cały czas tej samej - z NIVEI

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

eh zazdroszczę wam tych pukanek
ja dziś 16t 5d i nic, ale ponoć to normalne w pierwszej ciąży więc się nie martwię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości