|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cześć dziewczyny!
Weekend mieliśmy gościnny... Filip na audiencji przyjmował... a teraz się wiosenka wychyla więc chyba strzelimy spacer ![]() Strippi, za okres ja jeszcze plamię leciutko (może raz dziennie coś poleci) OC, ja mam wrażenie, że im większe dziecko tym publicznie łatwiej karmić bliżej dziecię ma do cyca Tajgusia, uszy do góry panikaro ![]() misiulka ![]() alliw, Jaś jest kochany despa, za pępek jest ulga, nie? i w końcu kąpiele pełną parą
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamusie w skończonym 39 tygodniu
Słonko cudnie nam świeci, więc i nastawienie od razu inne. Maksiu na razie spokojnie, coś tam w nocy jakieś drobne bóle się pojawiły ale tak szybko jak się pojawiły to tak szybko zniknęły. Jutro jadę do szpitala na KTG - pierwszy raz będę miała je robione. Może uda się tez o fryzjera zahaczyć - w końcu cza jakoś na porodówce się prezentować |
|
|
|
|
#1803 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z dbaniem o siebie masz rację. Czasami mamy nie zdają sobie sprawy z tego jak wielkim wysiłkiem jest ciąża i poród. Wiadomo dzidziuś najwazniejszy ale dla dzidziusia najważniejsza jest mama, a jak mama zdrowa to i maluszek szczęśliwy. Cytat:
Nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy. Pierwsza to moja ciąża i może trochę naiwnie podchodzę do bólu porodowego ale wszystko jest do przeżycia. Ja to bardziej się boję że nie będę wiedziała jak dzieckiem się zając, że go upuszcze albo zadrapię przez przypadek. Już nawet wybiegam w przyszłośc i zastanawiam się jak ja go samego z domu wypuszczę na jakąś imprezę czy coś, przeciez z nerwów oszaleje chyba i całą noc spać nie będę mogła.Zaczynam rozumieć moich rodziców jak nie pozwalali się po nocach włóczyć zawsze byłam na nich taka zła że ja już duża jestem i poradzę sobie. A oni się po prostu martwili tak jak teraz my zaczynamy martwić się o nasz szkraby. A tak niedawno wszystkie w dwupaku były atu listę zaraz zamkniemy ![]() Cytat:
Ma być razem ze mną na porodówce ale jak krew się będzie lała i będzie chciał wyjść to na siłę go trzymać nie będę bo on z tych wrażliwych
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie tylko Ty. Ja jestem większa
Wiem o porodzie tylko tyle co powiedzą mi na SR. Nie pomaga tłumaczenie, że i tak nie mam już wyjścia Urodzić muszę Jednocześnie panicznie boje się, że jednak coś się na końcu dzieciaczkowi stanie. Cały czas mam w głowie ulotkę z poradni diabetologicznej .... " w związku z 10krotnie większym prawdopodobieństwem obumarcia płodu u kobiet cierpiących na cukrzycę ciążowa ...." itd itp, masakra jakaś. Liczę te ruchy, ale dogodzić mi trudno. Boję się i tak. Więc uwierz mi kochana, nie jest z Tobą jeszcze źle ![]() Chciałabym cc ale nie mam wskazań żadnych, ani u mnie w szpitalu nie ma cc za kasę. A boję się porodu bo moja mama miała kłopoty przy porodach. Jeden trwał za długo i brat nie przeżył potem, ja 5 dni siedziałam u mamy w brzuchu bez wód, lekarz powstrzymywał poród bo to był przełom 7-8 miesiąca dopiero. W ciągu tych 5 dni obróciłam się pośladkami i poród był ciężki i z komplikacjami. No i trzeci mamy poród też nie zakończył się szczęśliwie. Także jestem os.....ana ze strachu. Wiem, że teraz sa zupełnie inne czasy ale mimo wszystko cały czas mi to siedzi w głowie.
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lampkę mam z takim przygaszonym światlem,więc mi nie przeszkadza- do wszystkiego da się przyzwyczaić.
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka wiem co czujesz bo jak u mnie się pomylili i powiedzieli że zostanę dzień dłużej to zaczęłam się trzasc i byłam cala tak się zdenerwowalam jednym dniem... Także trzymaj się kochana
![]() Moderna mój co drugie karmienie się krztusi tak lapczywie je wystarczy poklepac po pleckach. Na pewne rzeczy najlepszy jest instynkt Pani zawiść to nieodlaczna cecha małych miast oh jak często "znajome" były niemilo zawiedzione że tak dobrze wyglądam w ciąży, a że makijaż mam to już wogóle Herbatki ja pije koperkowa z herbapolu i banydream ![]() My już po wizycie i wazymy 4920g! Czyli +620 w 3 tyg kolki prawdopodobnie są od wit k wiec dziś nie daje witamin bo chce wybadac która tak działa. No i dostaliśmy kropelki na ropiejace oczka, mam nadzieję że pomogą bo inaczej za tydzień okulista ![]() Kararku nie ma na szczęście, po prostu zatyka mu się nosek ![]() Szczepic będziemy na te podstawowe skojarzone bo na resztę kasy nie ma. Przez ten śnieg Tz nie ma pracy
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się ostro nastawiałam na SN i co? nie z gruchy ni z pietruchy skończyłam z CC...
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Ech moja mama też mnie przenosiła 2 tygodnie, jak w końcu na siłę pojechała do szpitala to lekarze stwierdzili, że nie słychać tętna płodu (czasy bez USG) i powiedzieli, że wywołają na drugi dzień poród ale z martwym płodem. Potem nastąpiła zmiana lekarzy i inny lekarz orzekł, że przecież jest słaby puls.Zrobili mojej rodzicielce płukanie żołądka bo wspaniałomyślnie podali już obiad i na cc. Ważyłam 4500, byłam obrócona miednicowo i w dodatku owinięta pępowiną dwukrotnie wokół szyi. No ale to były lata 70-siąte więc inny standard okołoporodowy. Z drugiej jakby coś miało się stać dziecku to przy cc nawet bym się nie zastanawiała. U mnie jedynym wskazaniem do cc może być wielkość małego ale z drugiej strony to drugi poród a więc szlak przetarty a z drugiej moje bioderka raczej są "spore"
a wiadomo, że SN jest w niepowikłanym porodzie korzystniejsze i dla matki i dla dziecka.
|
|
#1809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzięki, muszę teraz tylko schudnąć ![]() Cytat:
brawoo za zakupy do mnie dziś też dotarły 2 paczkii zamówiłam kolejne ciuchy dla Michasia ![]() Kupiłam kombinezon wiosenny, bo ten co mamy już mały. Cytat:
Cytat:
za przeprowadzkę i wagę Cytat:
piękne są! Cytat:
za wyjście i laktacjęoj kochana wiem co czujesz, bo ja z Julią po 3 dniach płakałam i chciałam do domu, trzymaj się tam
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odebrałam wynik posiewu i jest negatywny. Teraz nie wiem, czy to dobrze, czy źle... Skoro nie wyrosły im bakterie, to dlaczego te leukocyty i bakterie miałam w moczu... No to teraz dopiero się denerwuję... Za kilka godzin wizyta u gina, ale umrę do tego czasu :/
|
|
|
#1811 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Ja dziś po pierwszej nocy z synkiem w sypialni... no dobra, da się przyzwyczaić do tego oddechu w nocy i pobudek w sumie nawet względnie się wyspałam, od północy do 9:30 pospaliśmy dwie pobudki na żarcie i z 3 na kupkę/ siku - coś on się nie zgrywa :P Cytat:
![]() 500- 700 m w zależności kto liczy Cytat:
No właśnie ja karmię głównie spod pachy i na boczkach... nie wiem jak to odtworzyć w plenerze.... Poza tym dochodzę do wniosku, że wcale nie miałam nigdy za dużej dupy, miałam za małe cycki jestem teraz super proporcjonalna ![]() Cytat:
Bardzo ładnie ! Cytat:
Położne dały mi niezłą podpowiedź w szpitalu, żeby przed podaniem mieszanki też zawsze przystawiać do cyca, nawet jak tylko pomulda, dzięki temu zawsze mu się karmienie kojarzy z ssaniem i pracą. U mnie działało ! Cytat:
![]() alliw Cytat:
Cytat:
no rośnie chłop jak dąb !
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-04-08 o 12:16 Powód: blad |
|||||||
|
|
|
|
#1812 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ochote na fryzjera w srode, i na jakies zakupy..ale zobaczymy, juz mi tak urlosly kudelki ze siegaja za lopatki nawet... Kciuki za ktg jutrzejsze ![]() Cytat:
) jest 2 dla tz ale nie wiem czy nie bedzie pozniej moj![]() Cytat:
Maluch sliczny Cytat:
![]() Kciuki za wizyte i sprawy, aby byly zalatwione po Twojej mysli. Cytat:
![]() Cytat:
no i za wizyte czwartkowa kciuki trzymam, jak cos sie dzieje, to sie moze rozwinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rodziców i opieki, teraz mysle, ze niebawem zrozumiem mojego tate i mame, jak to chronili mnie, aby to na disco albo gdzies nie jechac albo z chlopakami sie za wczesnie nie zadawac... czuje ze bede podobna.. niestety ![]() Byłam na mieście, kupiłam jabłka, marchewke do gotowania, loda na patyku do tego w tej mojej kurtce zimowej z brzuchem czulam sie jak BUKA, wszytscy na mnie patrzyli, a na przejciu kazdy sie zatrzymywal hehe... za cieplo juz na ta kurtencje i buty.... pozalilam sie dla meza, ze nie mam co nakladac... u mnie to odwieczny problem, a w ciazy to juz w ogole.. i tak jakos malo narzekam chyba ![]() wlasnie sie dowiedzialam, ze juz moge sie podpisywac prawnie na polisach nowym nazwiskiem... lecę coś na obiad zrobić i później poprawianie tej mgr, mam nadzieje, ze pojdzie sprawnie i laska dostanie prace przed porodem
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczynki
Witam sie w 41 TC ![]() Staram sie byc caly czas w ruchu, no bo od lezenia na kanapie rozwarcie sie nie zrobi ale tak podczytuje, widze, ze w zasadzie spokoj i zrzucanie kg Ja tam jeszcze przybieram...Kasia, Strippi fajna motywacja, pewnie tez tak zrobie -dobry sposob Na razie dostalam fotke z sesji mojej brzuszkowej. Strippi strasznie szybko ten okres, no ale mowi sie trudno No dobra, prosze Was trzymajcie kciuki, zeby moje dziecie jednak sie zreflektowalo, bo nic a nic sie nie zanosi.... Ide dokonczyc pranie i na spacer - przepiena dzis pogoda u nas Mimo wszystko jestem optymistyczna, bo przeciez do marudnej matki maly nie bedzie chcial wyjsc no nie
|
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam leukocyty w moczu... mialam antybiotyk, ale mi nie robil posiewu.. i nie wiem dlaczego.. zmniejszyla sie liczba leukocytow bo tym specyfiku, i mowil, ze tak moze byc w ciazy ze wynik ok.... KCIUKI ![]() Mi gin nie kazal robic badanek nowych, a ktoras pisala z Was ze robi do szpitala bo ma miec aktualne... u mnie wiem ze jak sie trafi do szpitala to robia napewno swoje wyniki, a teczke z czasu ciazy wezme na bank... nie wiem sama na walsna reke moglabym zrobic w srode zawiezc i wieczorem miec..ale jak znowu cos wyjdzie to bede schizowac a nie myslec i czekac w spokoju.. ![]() Cytat:
Przetrwamy to wszystkie.. każda ma obawy, ale damy rade jak nie my to kto..Swoja droga jakby sie zachowywal facet majac urodzic dziecko... Moj mial katar i podziebil sie, w sumie jeszcze go trzyma, myslalam sobie wczoraj, ze pewnie by ostro marudzil i przezywal, jakby to musial on urodzic i zmagac sie z tymi myslami tak jak kobieta taka moja teoria weekendowa![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() No i kciuki... chyba te nasze maluchy uparte sa... albo czekaja na ciepelko.. na te stopnie letnie
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
melduję się po nieprzespanej nocy z herbatą i pączkiem![]() 4 godziny bóli miesiączkowych+twardnieni e brzucha i prawie bym pojechała do szpitala już.Ale ciągle nie byłam pewna czy to już TO.I miałam rację-po 2 nospach przeszło. Mi6ka śliczne zdjęcie
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dzięki za rady.. w sumie nie wiem jak u mnie z porodem będzie, ale wiadomo lepiej wiedzieć więcej... a przy cc chyba tak jest z ta laktacją..może być tak, że wcale nie będzie pokarmu jak cc? chyba nie mioze ![]() A wnioski to i ja takie wysnuwam, że cyce to mi urosły, ale i tyłek też.. więc co.. wyrównało się i na dole na górze hihi
|
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gorzej z kolejkami.W tamtym tyg byłam pita złożyć, oczywiście 1 okienko a kolejka ze 20 osób. Ja wchodzę, patrze na ludzi, nikt nawet słowem nie powiedział żebym pierwsza poszła. A ja nie miałam zamiaru stać, przeszłam obok wszystkich z wypiętym brzuchem i do okienka do tej pani że ja w 9 msc ciąży i chciałam złożyć pit pani miła uśmiechnęła się i przyjęła. Jak wychodziłam to myślałam że ludzie wzrokiem mnie zjedzą, co za czasy. Cytat:
![]() Kciuki trzymamy za rozwój akcji no i piękne zdjęcie. A to cała sesja ciążowa była?Któraś tu o jabłkach pisała i mi smaka narobiła. A jabłek brak . Do sklepu nie pójdę bo czekam na kuriera który powinien już być i jak zwykle go nie ma, znając życie pewnie będzie jutro
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-04-08 o 12:47 |
||
|
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1820 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaje.... ![]() uff nadrobilam my po weekendzie. chrzest za tydz zalatwiony,nauki odbylam. w koncu nam wozek dziala
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
No to widzę że wszystkie chcą już rodzić JA TEŻ jestem gotowa już od tygodnia ale u mnie tak jak u większości nic a nic się nie rusza
![]() Torba spakowana pokój małego gotowy wysprzątany... Poszłam na zakupy i wychodzę a tu nagle zaczyna padać śnieg i to takie wielkie płaty a miało być cały dzień słonko
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
Byłam w żłobku, zapisałam malą- zobaczymy co bedzie- Pani sobie nas posprawdzała, bo Oliwka tez tu chodziła, pogadałyśmy, tak że mam nadzieję że się uda. Sorce- nazwisko masz na O? Jesteście 4 pozycje nad nami...he,he
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Piękne te wasze brzuszkowe zdjecia, ja wczoraj natrafiłam na swoje, jak to dawno temu było Bzinka ściskam mocno i wszystkie mamusie które nie mogą byc ze swoimi dzieciaczkami, ja miałam tylko tydzień rozłąki i serce mi pękało z tęsknoty ![]() I do tych dziewczyn które boją się porodu, powiem tak: ja panikowałam straszliwie, odeszły mi wody, a ja na IP mówiłam że może jednak to fałszywy alarm tak bardzo bałam się rodzić ale dałam radę i naprawdę szybko się zapomina to całe cierpienie, gdy się ma już w rękach maluszka. Zobaczycie, będzie dobrze
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
byla polozna i stwierdzila ze na te jego pochrapywania - idealne rozwiazanie. u mnie jutro miesiac i tez czasem plamie. mam delikatne oswietlenie (takie bym jego buzie widziala i pupe jak zmieniam piluche ), ale ja zwykle jestem swiatloczula jak nie mialam dziecka to zasypialam w takich nakladkach samolotowych na oczy ![]() krolewskie imie, to i audiencje ![]() ![]() daj reke... nie bez kozery mam nick "panika"... moja mama miala lekkie porody, ale tak czy owak dwoje z trojki mialo niedotlenienie (siostra zmarla, brat ma porazenie mozgowe). wierz mi - plakalam podczas porodu i blagalam lekarza zeby o tym pamietal, bo trauma siedzi w glowie... wiem, ze to trudne, ale staraj sie te mysli wyoutowac... mysl tworzy rzeczywistosc. moja histeria w niczym nie pomagala, a wrecz bruzdzila bardzo.... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() heheu nas byla polozna. pochwalila wage Mlodego (w 3 tygodnie + 1 kg), ale mowi ze zwykle takie Okruszki sa mocno żarte z drugiej strony na ulewania/chlustania/rzygania polecila laktoferyne w proszku. Stosowala ktoras???
|
|
|
|
#1825 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki oczywiście! Cytat:
![]() Śliczne zdjęcie! Cytat:
Mnie 2 razy w biedrze zawołała ekspedientka, a tak to stoję z tym brzuchem, wypinam się i nic, znieczulica.
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to samo z kolejką. Byłam dzisiaj z tą morfologią, tzw. prywatna lecznica
do rejestracji full ludzi widzą, że brzuch mam na metr nikt Cie nie przepuści nawet te glorie z rejestracji też nie poproszą poza kolejnością chociaż widzą, że ledwo stoję .U mnie córka też wiecznie ulewała. Lekarz cudował - nutramigen, bebilon pepti, łóżeczko pod kątem, noszenie, wreszcie trafiliśmy do gastroenterologa który powiedział, że to niedojrzały układ pokarmowy i że minie jak mała skończy 6 miesięcy i tak było jak ręką odjął po tym pół roku. Dziewczyny po zoo napiszcie jakie jest to uczucie po podaniu coś czuć czy nie czuć, boli czy w ogóle nie boli
|
|
#1827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=alliw;40192065 Na koniec foto mojego skarbulka (w piatek skończył 5 tygodni)[/QUOTE] fotka prześliczna Cytat:
ale pomysł ! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetne wnioski !!! obyśmy wszystkie podobne wyciągały ..... za nockę!Cytat:
za tydz. ![]() za piękną fotkę ! "wyjście " małego Cytat:
za wagęmy po usg bioderek - wszystko ok , jeszcze za 4 tyg.do kontroli .dziekujemy za kciuki bylismy na spacerku po Jakuba do szkoły -lansować się ![]() a słońce jest cudowne ale w cieniu "łeb urywa" .....
|
|
|
#1828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chrztu, to nie ma nauk tylko jedno spotkanie kilka dni przed chrztem by zapoznać się z tym co będzie się działo podczas chrztu, z 30min to trwa Ale narobiłaś mi ochoty na draże!!! Cytat:
no i zacznie się pichcenie co planujesz zrobić? tak, wszystko gotowane, raz na jakiś czas pieczone i duszone. nie jem po 18:00 i staram się nie jeść słodyczy, teraz przez okres nawalam po całości Nie jem masła codziennie, tylko raz na 3 dni używam flore pro activ (jak gotuję sobie parówki na śniadanie) Chleb jem na razie jasny, bo koleżanka jadła ciemny i jej dziecko miało masakryczne kolki, więc wolę nie ryzykować. Cytat:
![]() śliczny synuś, już taki duży chłop się robi Cytat:
codziennie nie piję Cytat:
Dziewczyny za wasze rozpakowywania, by coś wam się ruszyło. Aha zapomniałam napisać, nie ma nic piękniejszego niż podczas wstawania w nocy do maluszka na Twój widok cudownie się uśmiecha całą buzią. Dziś po 5:00 rano Michaś się do mnie uśmiechnął i po chwili znowu ![]() Później też!!
|
|
|
|
#1829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
też tak myślę, jak już się znjadziemy na porodowce to moze minie strach i bedzie panika zwiazana z tym jak sie zachowac, co robic itd... a tak to takie myslenie poki co.. tam na miejscu pewnie stress przed duze S![]() Cytat:
hihi, wyobrazilam sobie..Co do pogody to cieplusko na sloncu, ale jak mnie zgrzalo i powialo to takim chlodem.. ale juz lepiej niz bylo ![]() Wiecie co odkryłam, że zamiast czekolady dobrze wchodzi marchewka gotowana z pieprzem taka doprawiona, lubie taka wlasnie pochlonelam i moge jescze... mniamucha---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Stripi a u nas sa nauki.. ileś tam spotkan, serio.. w styczniu chodzil po koledzie ksiadz i sie pytalismy... 4 spotkania czy cos.. z chrzestnymi..chyba, ze cos sie zmienilo.. u nas sa.. w mojej parafii np. i za chrzest co laska min. nie wiem ile... ale oni co laska to wiecie wiecej niz mozliwe no na auto nowe na wiosne i lato na podrywy musi byc![]() A taki uśmiech maluszka jest zapewn bezcenny słodki i w ogóle ![]() Draże są pycha.. jestem łakomczuchem wczoraj były dziś już nie ma... ale jeszcze mam niespełnioną zachciankę marzy mi się szarlotka na takim kruchym ciescie... ale nie dzis.. nie zrobie mam inna 'robotke'... Jabłkami się podzielić mogę kupiłam trochę.. w całej ciąży najlepiej schodziły mi właśnie jabłka, mandarynki i pomarancze od 2 miesiecy
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-08 o 13:55 |
||||
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wniosek genialny - zgadzam się w 100%.Tylko u mnie ciągle te cycki maławe... a no i pochwalę się! Mam 2 rozstepy Jak brzuszek miałam i mam w świetnej kondycji to na piersi się pojawiły dziady... Moja mama miała tak samo... śliczne! no i ![]() Chryste Panie! Teraz wiesz o mnie wszystko Fajne nazwisko mam, nie? ![]() 4 pozycje przed Tobą... jak się okaże, że Was przyjmą a nas nie... to naskarżę!!! ...czyli w tydzień czworo dzieciaków dopisanych do listy...nieźle. Tylko tam składałaś wniosek? Cytat:
biodra Roszka! A przypomniałam sobie ostatnio sprawę żołądka małego... wszystko w jak najlepszym porzadeczku? prawda?HEHE.... za taki lans inne mamusie pewnie Cię przeklinają ![]() A ja wróciłam ze spacerku... ależ cudnie... już mi przeszła na kur...ica czterech ścian I nawet bez problemu pokonałam schodki na klatce schodowej więc nie muszę mieć asystenta do wychodzenia na dwór
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

jest ulga, nie? i w końcu kąpiele pełną parą 

i staram się nie myśleć o tym co mnie czeka i podziwiam dziewczyny które ogladają porody w tv czy necie albo jakieś seriale typu położne
Nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy. Pierwsza to moja ciąża i może trochę naiwnie podchodzę do bólu porodowego ale wszystko jest do przeżycia. Ja to bardziej się boję że nie będę wiedziała jak dzieckiem się zając, że go upuszcze albo zadrapię przez przypadek. Już nawet wybiegam w przyszłośc i zastanawiam się jak ja go samego z domu wypuszczę na jakąś imprezę czy coś, przeciez z nerwów oszaleje chyba i całą noc spać nie będę mogła.
?
Wiem o porodzie tylko tyle co powiedzą mi na SR. Nie pomaga tłumaczenie, że i tak nie mam już wyjścia 

. Do sklepu nie pójdę bo czekam na kuriera który powinien już być i jak zwykle go nie ma, znając życie pewnie będzie jutro