|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dawno mnie nie było, ale najpierw święta, a potem do pracy wróciłam i padałam dosłownie o 20stej :/
Dzisiaj z córką w domu jestem, bo kataru dostała i popołudniu do lekarza po L4 na nią jadę ![]() w środę wizyta i pierwszy raz Fasolę zobaczę! |
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratki kochana!Ja też mam Matruelle, są pakowane po 30 i po 60, to może po 60 będzie taniej, zapytaj w aptece.
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Moje Dziecię dało Mamci spokój w weekend, dziś mdłości wróciły a zawroty głowy się wręcz nasiliły ![]() Co do tych suplementów to kwas brałam jeszcze przed ciążą i biorę nadal. Przegadalismy z mężem sprawę i przejdę się dziś po jakiś suplement. Poszukam czegoś s DHA i Omega3. Nie jadłam długo ryb, teraz do nich wróciłam. Nie będę jeść hodowlanych i tych dużych (magazynują w ciele wszystko co fu) więc wybór też niezbyt duży. Wiec lepiej dodatkowo dostarczyć Omegi "Przekarmić" się nie da, a niedowitaminizowanie na tym etapie może być katastrofalne w skutkach.Nesu ja naprawdę nie mogę narzekać na pogodę. Wcale nie pada trzy razy w tygodniu ![]() babku Ja jestem zdziwona że tu nie wieje Mieszkałam 1.5 miesiąca w Sunderland i tam wiało tak okropnie że ja wielka baba nie mogła iść normalnie Trele_Morele Kwas grzecznie biorę Mam nadzieje że ja trafie na fajną, bo będę chodzić z TŻ a on przebierać w słowach nie będzie Domi Świetnie że rozmowa już za Tobą. Trochę stresu mniej U mnie puki co wie tylko najlepszy kolega, reszta się dowie po USG czyli gdzieś tak w Maju.Ona231 czyli Ty mialaś powody do "szarpania" po szpitalach. Dobrze że wszystko dobrze się skończylo U mnie na razie jest OK i jak mówisz, oby tak dalej. Znaczy... ja myślę że OK bo USG nie miała i jeszcze ho ho sobie poczekam ![]() ryba91
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
wrocilam od lekarza,
z dzidziem juz wszystko ok kosmówka sie wchłonela i mamy juz 23mm ![]() ale z badan wyniklo ze mam tsh za niskie i musze drałować w tym tyg do endokrynologa i do ortopedy z plecami, aż strach mowic cokolwiek mowic temu mojemu lekarzowi bo zaraz by mnie wysłał na usg calego ciała
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super,że wszystko już ok. ![]() Uwielbiam patrzeć na zdj z USG ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-08 o 12:26 |
|
|
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
tak
powoli moge wracać do życia ale delikatnie ![]() nastepna wizyta 29 kwietnia i umowie sie na genetyczne
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
Koala, dupka musisz cały czas brac?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog zerknie dokładnie na wyniki dopiero za tydzień, wtedy kolejna wizyta Dzisiaj miała pogrzeb i bardzo się spieszyła, nawet nie zdążyła założyć mi karty ciąży. Dobrze, że u Ciebie wszystko ok
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt dzidziolki pięknie rosną.Ryba a pytałaś swojego gina o to USG genetyczne?? Ja czekam do 15 i już chciałabym przesunąć kartki w kalendarzu bo nie mogę się doczekać, a tu jeszcze cały tydzień, o matulu
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Peggy co za niespodzianka ja mieszkam dosyć blisko Sunderlandu tak pogoda nie ciekawa wieje okropnie u mnie juz troche lepiej bo dalej od morza
Edytowane przez Nesu Czas edycji: 2013-04-08 o 12:55 |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja już po wizycie. Troszeczkę mi dzisiaj zeszło, założyli mi kartę ciąży, ogólne wrażenia z wizyty mega pozytywne.
Tak jak myślałam jestem w 6 tc wszytko jest w porządku, widziałam mała kropkę na usg. Następną wizytę mam 6 maja. Dopiero teraz zaczynam się cieszyć, chociaż tak naprawdę jeszcze to do mnie nie dociera do końca. Rozmawiałam już na temat usg genetycznego na następnej wizycie ustalimy termin. Poza tym dostałam tylko witaminy. Jak jechałam do lekarza tak mnie zaczęło kuc na dole ze az sie przestraszyłam ale potem przeszło to chyba stres. Jeśli dopisujecie jeszcze na pierwszej stronie to bym prosiła Ania 33 l. tp 28.11.2013 Chyba jestem najstarsza..
Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-04-08 o 13:43 |
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
już go mam odstawiać. dostałam 2 opakowania i 5 dni mam 3x1, potem 5 dni 2x1 i tak przez 5 dni co 5 dni coraz mniej
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Na USG było dokładnie wszystko widać, nawet się zatrzymywał gin w niektórych sytuacjach zebym mogła pooglądać
![]() Maomami on coś tam sprawdził i powiedział, że genetycznego nie bedziemy robić bo nie widać nic niepokojącego, na skończony 12t dzidziuś jest dobrych wymiarów i powiedział że nie ma potrzeby, natomiast powiedział że jak coś to zrobimy na połówkowym jak będzie coś źle, ale mówi że nie widzi żadnych zmian więc się nie martwię .. no ale może powinnam![]() Dziewczyny super że wszystko u Was i waszych bąbelków dobrze! Kupiłam taki dobry chleb że pół zjadłam suchego.
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Pędzicie jak szalone a ja nie mam siły nadrabiać....czuję się dobrze tylko nic mi sie nie chce nawet przy kompie siedzieć ;/ i najlepszym moim przyjacielem jest teraz łóżko moge tak sobie leżeć w nim 24h ale spać to śpię tylko w nocy
![]() Gratuluję udanych wizyt!! Peggy ja też mam PCOS....
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ode mnie tylko rok
Super, ze wszystko dobrze na wizycie Ale u nas dzień wariata, wystawiłam wczoraj na tablica.pl meble Ani dziecinne, bo stwierdziliśmy, ze się nie pomysleliśmy, ze się nie pomiescimy, jak jeszcze ubranek, pieluch i innych cudeniek dojdzie i zrobimy sobie szafę przesuwaną to więcej miejsca będzie na ubrania i jeszcze pewnie zabawek trochę się pochowa. Ale myslałam, ze będziemy kilka miesięcy się bujać ze sprzedażą i dlatego tak wcześnie wystawiłam, a mi dziś babka zadzwoniła, że weźmie, ale dziś koniecznie i teraz armagedon, bo wszystko trzeba wywalić z szaf i szafeczek, a trochę się tego uzbierało podłóg już nie widać tylko kartony i sterty
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze gratuluję udanych wizyt!!
Dawno mnie nie było.. święta.. sporo pracy no ale teraz powoli wracam do żywych ![]() Ja w zeszłym tyg miałam prenatalne usg i wszystko ok i okazało się że mamy chłopca i mierzy już 5,5cm ![]() ![]() mężuś strasznie się cieszy ![]() a w czw wizyta u gina ![]() poza tym a pro po kg to ja nawet 1 kg schudłam a zadnych wymiotów nie miałam a apetyt nie powiem, dopisuje chodzą za mną pestki dyni ale dziś w lidlu były takie do łuskania a nie chce mi się w tym grzebać muszę znaleść obrane
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który to już tydzień Tobie leci?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie teraz od niedzieli 13 tydzień czyli 1 trymestr zakończony nareszcie i mogę odetchnąć z ulgą ale doktor powiedziała ze raczej jak się już zobaczy że to chłopiec to raczej tak zostaje, dziewczynki to tak wcześnie by nie potwierdziła bo po prostu mogłaby nie zauważyć co i jak no i zależy od pozycji dzieciątka, mój chłopiec to bezwstydnie rozłożył nogi dla mamusi ![]() w załączniku 2 zdjęcia na pierwszym główka i kawałek klatki a na drugim prawie w całej okazałości a fikał podczas usg, aż doktor masowała mnie po brzuchu żeby się przekręcił
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-04-08 o 14:55 |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
no zdecydowanie no chyba że chowa ptaszka gdzies między nogami
moja koleżanka całą ciąże miała mówione że dziewczynka aż tu nagle podczas porodu wyskoczył chłopiec![]()
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super fotki.
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ryba91 najważniejsze że wszystko w porządku maomami też się cieszę że rozmowa z rodzicami wyszła spontanicznie, stresowałam się ale nie aż tak jakbym się stresowała przygotowując się do tego :P, teraz mogę już zacząć się w całości cieszyć ciążą . Nawet mama mi zaproponowała że pójdziemy kiedyś do lumpka po jakieś ciuszki dla maleństwa ![]() ania_cz79 gratulacje ! agatkaa1 myślałam że tylko ja spędzam całe dnie w łóżku, ale widzę że jest nas więcej :P. Dziś w sumie jakoś od rana mam więcej energii żeby cokolwiek zrobić bo pogoda taka że aż chce się coś robić ![]() magalska jakie kochane maleństwo, gratuluje ! Zazdroszcze że ten 1 trymestr masz już za sobą |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a genetyczne robisz bo masz jakieś predyspozycje czy tak po prostu dla świętego spokoju?
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
gratuluuje wizyt...ja dzis po wizycie, zalozyla mi karte i ogolnie chyba ok ;p ja tez! 29 wizyta i mam sie wtedy umowic na genet.;]
|
#1948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://praca.wp.pl/title,Kiedy-mozna...?ticaid=1105fe może więcej się dowiesz ![]() Cytat:
u nas pogoda juz dzisiaj sie poprawila córcia czeka aż Tz wróci do domu by z nia na rowerek pójść ( chyba nie jest zawczesnie ) Cytat:
jak tak dalej pójdzie, to niebawem do auta nie wejdę, a Tż się mnie wyrzeknie Cytat:
że juz znasz plec maluszka jak ja bym tez chciala, pomału bym swoją wyprawkę kompletowała ![]() Cytat:
ja dzisiaj wybralam się na strych w poszukiwaniiu ciażowych spodni, ale nieststy jeszcze są na mnei za duże i pozostaje mi chodzenie w dresach, bo tylko w nie sie mieszczę
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podczytuje was na bieżąco mimo, ze 4 dzień mam wyjęty z życiorysu
Śpie po 16 - 17 h dziennie, nie mam ochoty na jakiekolwiek jedzenie, tż probował już wszystkiego - jedyne co moj żołądek przyjmuje to rosół i pomarańcze Stos prania, bałagan w mieszkaniu - a ja jestem nieprzytomna To normalne ? Takie oslabienie ? Im więcej odpoczywam, tym bardziej jestem zmęczona Piersza wizyta dopiero 25.04... Buziaki
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poweekendowo
![]() Gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i zazdroszczę podglądnia Maluszków ![]() Peggy że tak powiem mam podobny problem w toalecie Chyba zaczne wcinac te śliwki suszone![]() magalska super fotki z usg ![]() kochaneczka mam to samo,ale ja mam juz 1 dziecko,które wymaga opieki,więc muszę jakos sobie radzić,choć jest cięzko.Jedyne pocieszenie ,że to minie w 2 trymestrze. Wczoraj moje dziecko miało imprezę urodzinową(skończyła 2 latka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-08 o 16:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Mój bobas się tak ruszał że nie dało się zmierzyć. Jest wszystko ok, badania też w normie, rusza się niesaowicie. Machał rączkami
szkoda że tego zdjęcia nie mam bo nawet nie wiem ile mierzy bo nie zapytałam z tego wszystkiego 
Mam nadzieje że ja trafie na fajną, bo będę chodzić z TŻ a on przebierać w słowach nie będzie
U mnie na razie jest OK i jak mówisz, oby tak dalej. Znaczy... ja myślę że OK bo USG nie miała i jeszcze ho ho sobie poczekam 

Dzisiaj miała pogrzeb i bardzo się spieszyła, nawet nie zdążyła założyć mi karty ciąży.

Ślub 25.08.2012
Śpie po 16 - 17 h dziennie, nie mam ochoty na jakiekolwiek jedzenie, tż probował już wszystkiego - jedyne co moj żołądek przyjmuje to rosół i pomarańcze