|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
vil pij dużo zakwaszonej wody, żeby bakterie wypłukać albo niech Ci tż sok taki 100% z żurawiny kupi i wlewaj do wody.
Obyś nie miała tak jak ja że się skończy cewnikowaniem ![]() diabli może lepiej już teraz zadzwoń do gina, lepiej to sprawdzić Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-04-08 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Vil trzymaj się kochana !!! Jeszcze troche wytrzymasz
![]() Cytat:
Diabli trzymaj sie tam i odpoczywaj !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | ||
siedzę i myślę
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() Ach wczoraj się nasłuchałam miłych słów ![]() Przyjechał do nas znajomy z Anglii i zachwycał się jak ja ładnie wyglądam w ciąży ![]() ![]() Za oknem piękne słońce ![]()
![]() |
#1444 | |||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
taki urok mojej szyjki, przy najmniejszym dotyku krwawi (przy kazdym badaniu), wiec juz w szpitalu lekarze uznali, ze zero czopkow, przytulanek, podczas badania tez jej nie ruszaja. jest zamknieta, dluga (35mm), ale podrazniona, rozpulchniona itd. ostatnim razem lezalam 8 dni i w sumie codziennie slyszalam, ze jutro wychodze, bo przeciez juz nic sie nie dzieje. wszystkie wyniki ok, mala fika, ktg czyste. w szpitalu dostawalam tylko luteine...i zastrzyki profilaktycznie na rozwoj plucek, bo to byl 29 tydz. mysle, ze jak odwiedze gina, to tez powie "lezec, odpoczywac, lykac luteine" i nic innego nie wymysli
![]() ok znikam, bo wstalam tylko po zapasy herbaty i znow Was troche podczytalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dzieki Dziewczyny za wsparcie
![]() Z tym piciem to racja, ja malo pije wiec pewnie mam problem z nerkami na wlasne zyczenie. Agnes tak jestem w szpitalu gdzie chce rodzic ![]() ![]() Aha, do dziewczyn zainteresowanych znieczuleniem u Bonifratrow: z tym anestezjologiem jest tak smiesznie ze od 8 bodajze do 15-16 jest anestezjolog przypisany do porodowki, a po tych godzinach jest jeden dyzurny na caly szpital - wiec jak rodzic to tylko rano ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-08 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1448 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zobaczysz po ciąży wszystko się unormuje, to już niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe co u Axelli ![]()
![]() |
#1449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Vil trzymaj się ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
vil, trzymajcie sie z Przemusiem cieplo, zaaplikuj sobie duzo zurawinki.i mam nadzieje, ze zaraz bedzie lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurka ![]() To pewnie przez Twoja mega aktywnosc ostatnio. Masz dobry.plan z lezeniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
Warszawskie mamusie, kolejne warsztaty dla nas
![]() ![]() Tutaj info: http://brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=366.0 Zapisałam się, będę w 37,5tc w razie czego ze świeżą wiedzą pojadę na porodówkę ![]() Poza tym zrobiłam zamówienie z ZSK na 150zł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wy już tyle razem przeszliście, że tak łatwo twój chłop się nie da ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1456 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ta dziewczyna ode mnie z sali miała podwyższone leukocyty i absolutnie nic kwaśnego i na diecie białkowej. No i miała infekcje moczu jakąś dostawała dożylnie antybiotyk. Będzie dobrze ![]() Cytat:
No ostatnio się nałaziłaś jak kto głupi i teraz wychodzi ![]() Leż i odpoczywaj!!! ![]() ![]() ![]() My już w domu ![]() Na obchodzie był ordynator - masakra! Najpierw ochrzanił, że nie jesteśmy w koszulach, że dziura to musi być na wierzchu i się wietrzyć. Ok to my dla śmiechu ubrałyśmy te koszule. Cały oddział patologii i ginekologii zlecił badania, więc trwało to i trwało. Przez ten czas wymyślałyśmy głupoty, np. czy jakaś pacjentka pierdnęła kiedyś ginekologowi w twarz ![]() ![]() I, że ten ordynator się bardzo czepia i jedna dziewczyna opowiadała, że jest u Niego na badaniu a on do niej przy 10 osobach, że ma pełną odbytnicę i kiedy kupę robiła ![]() ![]() Przyszła kolej mojego badania. Ze śmiechu nie mogłam i się chichrałam cały czas, przez co chyba trochę rozbawiłam ordynatora no i zbadał mnie - wsio ok. 10 par oczu patrzy, a on do mnie proszę opisać co pani dolega na co ja : - brzuch mi się tak pompuje, pompuje, pompuje a później się spuszcza, wszyscy na mnie i śmiech, płakali bo, że dwuznaczne ![]() Zalecenie luteina,nospa,leżenie i brak seksu ![]()
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z dłuuuuugiego spaceru ale fajnie
![]() ![]() vil i diabli - biedulki. Uważajcie na siebie. ![]() Aaś - osłabiłaś mnie - chyba faktycznie samą wodę będziesz dostawać. Biedactwo ![]() ![]() lonely-zgadzam się z dziewczynami cc na życzenie-nie ma szans. To jest bez sensu... Ja zaczęłam więcej się ruszać - spacerować, sprzątać, bo wolałabym urodzić przed terminem a sn.. Ale mały nie chce współpracować a za 2 tyg. ma podobnpo ważyć już 4,5kg więc nie będzie szans na poród sn...dlatego wtedy to już pozostaje mi tylko cc.. No ale cóż począć? Jeszcze mam 2 tyg. Może uda mi się go nakłonić do wyjścia ![]() Tak naprawde oba porody są niebezpieczne i po obu trzeba dojść do siebie. Ale jednak cc to operacja a sn jak pójdzie gładko to i może być bez naciącia itp... więc warto zaryzykować..
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
Według niego po to by nie wywoływać infekcji. Żadnych wkładek, podpasek, majtek! Psiocha ma być na wierzchu i już!
Jeszcze oburzony "co za czasy 3 pary galoci" ![]()
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() witam się w 37tc ![]() sprzątam caaały czas,wszystko,takie rzeczy że do głowy by mi wcześniej to nie przyszło.. ostatnie prania za mną, prasowanko jedno zostało, więc powoli jestem gotowa ![]() jest jak jest,ani dobrze ani xle... ale to kiedy indziej,spadam do rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Tak z innej beczki. Kiedy sie robi ostatnie usg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale mam zaległości. Wczoraj cały dzień byłam u teściowej wiec nic nie poczytałam. Jak tam dziewczyny, które miały problemy z chopami??axela??niunka ( nie pamietam niku dokłądnie )? U nas piękne słońce. Aż chce się wyjść. Kupiliśmy wózek ![]() Dzisiaj gość nam przywiózł. Wózek kupiony w maju 2012. Niby używany ale wyglada jak nowy. Babka twierdziła, że teściowie im kupili bo nie wiedzieli, że sami już to zrobili i mieli dwa. JEszcze okazało się ze wóżek z Pucka ale jej mąż pracuje niedaleko nas i pzywiózł go za darmo także za wysyłkę nie musieliśmy płacić. Daję wam zdjęcia jakie ona mi wysłała bo wózek wygląda identycznie tylko ma czyste koła. ![]() No i fotelik maxi cosi i tak chcę kupić bo babka dała jakiś w gratisie ale nie jestem przekonana, a to jednak o bezpieczeństwo chodzi. Lecę was nadrabiać.
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-08 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | ||||||
Zakorzenienie
|
uff.. wróciłam z miasta, pogoda piękna więc troszkę pospacerowałam
![]() teraz grzecznie odpoczywam ![]() Cytat:
![]() ![]() po sklepach już nie chodzę, bo widząc te wszystkie piękne ciuszki wpadam w szał.. we wszystkim wyglądam jak wieloryb więc stwierdziłam, że już nawet nie będę podejmowałą prób mierzenia ciuchów.. Wszystkie wyglądamy pięknie, ale inaczej bo ciążowo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() może młody sprawi Ci miłą niespodziankę i niedługo ładnie wyskoczy z pomiędzy nóżek ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poproszę tylko nr tel do tego Ordynatora, żeby mój TŻ jakby się zdziwił mógł zadzwonić i dopytać co i jak ![]() Zależy od lekarza. Ja mam na każdej wizycie. Podobno w szpitalu teraz robią jak przyjmują na porodówkę - ale na przykład mnie przy pierwszym dziecku nie robili. ![]() Chyba 38t.c.
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
Justyna
![]() ---- Co do cc na życzenie mam dokładnie takie same zdanie jak wy.. dlatego tak bardzo się przed tym wystrzegam... Trzymajcie kciuki żeby gin w piątek na wizycie przekonał mojego Tż o zaletach sn. Żeby go uspokoił i napałał optymizmem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam wąskie biodra i jest to dodatkowy problem. ![]() To ja dodam od siebie, ze babcia mojego TŻta urodziła mojego teścia sn i ważył raptem 6kg ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Rozeznanie
|
Witamy się z Wojtkiem w 34 tc
![]() ![]() Gratulujemy wszystkim mamusiom rozpoczętych tygodni, a za te w szpitalu trzymamy kciuki ![]() Trochę was podczytuję w międzyczasie i widzę, ze była mowa o kilogramach...Kurcze ten temat jest u mnie drażliwy. Całe życie musiałam uważać na to co jem, bo niestety należę do tych, co jak się nie kontrolują, to łohooohohoho, waga rośnie nie wiadomo kiedy. No i się zawsze udawało trzymać wagę, jak były skoki na zimę , to na lato siłownia, basen ograniczenie węglowodanów i wracało wsio do normy. Ale w ciąży nie dało się tego kontrolować, podziwiam zatem te, które sobie słodyczy potrafiły odmówić.... W każdym razie jest tak, ze nie czuję się najlepiej, nogi mi bardzo przytyły, to o co zawsze walczyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motylku! Super,że już jesteście na wolności ![]() Justyna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.