Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 11:18   #3511
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
No nie zakładamy.. ale ostatnio wgl mam doła przez to że nie mam pracy i nie mogę zarabiać.. chciałam znaleźć tą pracę na pełen etat i walić studia.. ale TŻ mnie tak zjechał za to.. i nie rozumie że mi te studia dają więcej depresyjnych chwil niż radości.. aaa..
A na zwierzynieckiej jaki outlet? bd jutro na zwierzynieckiej o rozmowe o prace, chociaz nie wiem czy jest sens sie wybierać, bo to pełen etat. ;/

a ulotkę.. a takie pierdoły.. miałam zredagować tekst o wystawach książek i zrobić z tego zaproszenie w formie broszury.. wybrałam taką która na 3 się składa i miałam pełno atrakcji :P

A ogólnie to Word 2013 ma pełno fajnych szablonów do ściągnięcia np zaproszenia na ślub, albo listę rzeczy do załatwienia przed ślubem (aż 3 strony a4 ;P)

Właśnie miałam pisać że cellulit mam niewielki ale za to rozstępy.. jak viva91 po wewnętrznej stronie ud i w sumie trochę na biodrach.. w sumie już się do tego przyzwyczaiłam bo mam to już lata.. ale jednak bardzo długo nie chodziłam w krótkich spodenkach.. Ale to co jest w tym ok to to.. że tak naprawdę głownie my o tym wiemy i dopóki innym tego nie pokażemy, to tego nie zauważą :P

Malwina_89 tak poza tematem :P wyskakuje wiadomość że wysyłasz z aplikacji mobilnej odpowiedzi :P płaciłaś coś za to żeby móc to robić? :P głupio to brzmi heh :P ale ja kiedyś z androida chciałam się zalogować na wizaż, to mi wyskoczyła aplikacja za 10 zł ;p

Zostań z nami będzie wiedziała wszystko dzięki nam są tu przecież dziewczyny które też raczej nie wyrobią się do 2015.. wiem też że smutno.. ale jesteśmy z Tobą
nie no mnie z tym chodzeniem w szortach chodziło o rodzaj majtek że mam mniej fig niż szortów bo wtedy tego nie widać a w krótkich spodenkach nie mam wcale oporów

o tym outlecie znalazłam tylko tyle http://www.slubzbostonem.pl/index.ph...mid=89&lang=en chyba nie ma strony swojej jako takiej, ale bliżej godziny zero warto będzie go obczaić
Ja mam office 2010, nie mam niestety 2013
Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość

Jedna Pani fotograf, której zdjecia mnie urzekły, odpisała, że nie realizuja zdjęć w mojej okolicy szkoda, ewentualnie na plener mozemy wybrać się do nich... może z tego skorzystamy kto wie...
tylko sobie sprawdźcie czy wam nie wyjdzie dużo drożej jak weźmiecie plener u kogoś innego niż całe wesele bo czasami za sam plener nieźle można przepłacić no ale jeśli zdjęcia faktycznie piękne to może warto
Stary 2013-04-08, 11:24   #3512
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
tylko sobie sprawdźcie czy wam nie wyjdzie dużo drożej jak weźmiecie plener u kogoś innego niż całe wesele bo czasami za sam plener nieźle można przepłacić no ale jeśli zdjęcia faktycznie piękne to może warto

no właśnie obawiam się, że tak może być... zobaczymy jeszcze jak już znajdziemy naszego fotografa w jakiej będzie cenie,itp.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:36   #3513
Malwina_89
Zakorzenienie

Joasia ściągnęłam aplikację na mój telefon - https://play.google.com/store/apps/d...k.wizazplforum
taką dokładnie, tylko ja swoją w markecie na telefonie znalazlam
I niestety jest taki automatyczny podpis ustawiony, skasować się go nie da :/

Nusia ale zaglądaj do nas

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:44   #3514
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

A ;-)
Dzięki Malwina_89 udalo sie heh :p
ale u mnie sie udało skasować ten podpis do tej pory tylko podczytywałam was z komórki jak byłam poza domem :P teraz bd mogła odpisywać hehe :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-04-08 o 11:46
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:52   #3515
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
A ;-)
Dzięki Malwina_89 udalo sie heh :p
ale u mnie sie udało skasować ten podpis do tej pory tylko podczytywałam was z komórki jak byłam poza domem :P teraz bd mogła odpisywać hehe :P
a ja mam symbianaaa ;( ale ja wchodzę normalnie na wifi albo po prostu się łączę z internetem przez tel i czasem odpisuje z telefonu np jak mi się na uczelni nudzi
Stary 2013-04-08, 11:57   #3516
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam symbianaaa ;( ale ja wchodzę normalnie na wifi albo po prostu się łączę z internetem przez tel i czasem odpisuje z telefonu np jak mi się na uczelni nudzi
a mi właśnie za nic się nie dało :P ale dobrze że jesteście wy i zawsze umiecie pomóc
Stary 2013-04-08, 12:03   #3517
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
też tak robiłam, ale przez aplikację jest o wiele wygodniej

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-08, 12:21   #3518
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
też tak robiłam, ale przez aplikację jest o wiele wygodniej
domyślam się ale pod symbiana pewnie takiej nie ma jestem na etapie zmiany tel ale ja się zawsze długo zbieram jakoś z ciężkim sercem przychodzi mi wydać co 2 / 3 lata te 600zł ale niestety poniżej tej kwoty się nie zejdzie...w sumie jedno stypendium i mnie stać ale jakoś tak podchodzę do tego sceptycznie, mam wrażenie, że wydaję na niepotrzebny mi gadżet. Też tak macie czy przesadzam?
jak pojadę do domu ogłoszę konkurs "kto da więcej" bo wiem, że mama i dziadziuś mają ochotę na mój obecny telefon
Stary 2013-04-08, 12:29   #3519
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
domyślam się ale pod symbiana pewnie takiej nie ma jestem na etapie zmiany tel ale ja się zawsze długo zbieram jakoś z ciężkim sercem przychodzi mi wydać co 2 / 3 lata te 600zł ale niestety poniżej tej kwoty się nie zejdzie...w sumie jedno stypendium i mnie stać ale jakoś tak podchodzę do tego sceptycznie, mam wrażenie, że wydaję na niepotrzebny mi gadżet. Też tak macie czy przesadzam?
jak pojadę do domu ogłoszę konkurs "kto da więcej" bo wiem, że mama i dziadziuś mają ochotę na mój obecny telefon
Ja zawsze mam wyrzuty sumienia że rodzice wydają na mnie kasę kupując telefon teraz dali 250 euro, ale sama bym nie miała tej kasy bo stypendium zeszłoroczne niedawno mi się skończyło.. A telefon poprzedni.. wpadł mi w Krk do toalety w mieszkaniu i rozwalił się w niej na 3 części (tzn zawsze mi się tak rozwalał - telefon, bateria, klapka) no i przestał funkcjonować ekran.. niby wymieniłam.. heh :P ale wiesz.. niby niepotrzebny gadżet.. :P ale ja tak miałam do tej pory że taki niepotrzebny gadżet psuł mi się rok w rok.. co roku zmieniałam telefon.. aż trafiłam na samsunga avile który mi 3 lata służył mam nadzieję że Wonder posłuży mi podobny okres czasu albo i dłużej :P

A licytuj się może uzbierasz 50 % ceny na nowy

A tak wgl Malwina_89 udało mi się usunąć trwale podpis jakbyś chciała trzeba wejść w ustawienia i tam jest "podrozdział" podpis i tam możesz ustawić albo brak, albo to co pojawia Ci się, albo model telefonu albo całkiem prywatny podpis

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-04-08 o 12:30
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:39   #3520
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze mam wyrzuty sumienia że rodzice wydają na mnie kasę kupując telefon teraz dali 250 euro, ale sama bym nie miała tej kasy bo stypendium zeszłoroczne niedawno mi się skończyło.. A telefon poprzedni.. wpadł mi w Krk do toalety w mieszkaniu i rozwalił się w niej na 3 części (tzn zawsze mi się tak rozwalał - telefon, bateria, klapka) no i przestał funkcjonować ekran.. niby wymieniłam.. heh :P ale wiesz.. niby niepotrzebny gadżet.. :P ale ja tak miałam do tej pory że taki niepotrzebny gadżet psuł mi się rok w rok.. co roku zmieniałam telefon.. aż trafiłam na samsunga avile który mi 3 lata służył mam nadzieję że Wonder posłuży mi podobny okres czasu albo i dłużej :P

A licytuj się może uzbierasz 50 % ceny na nowy

A tak wgl Malwina_89 udało mi się usunąć trwale podpis jakbyś chciała trzeba wejść w ustawienia i tam jest "podrozdział" podpis i tam możesz ustawić albo brak, albo to co pojawia Ci się, albo model telefonu albo całkiem prywatny podpis
O rany te historie telefon vs toaleta są bezcenne no to ja te moje poprzednie telefony zazwyczaj przekazuję komuś z rodziny albo trzymam "na wszelki wypadek" te starsze zawsze dłużej trzymały bo miały mniej bajerów więc jak chodziłam na pielgrzymkę ładowałam 2 telefony i jak jeden padł to włączałam drugi i miałam kontakt ze światem w sumie tak żeby mi się telefon popsuł to może miałam jeden raz. No i Siemensa MC60 jeszcze udało mi się sprzedać na allegro dawno temu, reszta gdzieś podziała, nie wiem gdzie Zawsze gdzieś po 2 latach zaczyna mi się telefon nudzić, ale jeszcze przeciągam to gdzieś około na pół roku i pękam w końcu i kupuję nowy dla mnie niestety telefon nie jest tylko do dzwonienia, poddaję się nowinkom technicznym
ale widzę, że mój tel obecny nie stracił za bardzo na wartości, nadal idzie na allegro za ponad 600zł a używany gdzieś 200-300zł to nie jest tak źle
Stary 2013-04-08, 12:58   #3521
Malwina_89
Zakorzenienie

Joasia dzięki! Zaraz pogrzebię w tych ustawieniach

Obejrzałam pierwszy odcinek "Hannibala" i muszę przyznać, że będę go oglądać

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-04-08, 13:47   #3522
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Obejrzałam pierwszy odcinek "Hannibala" i muszę przyznać, że będę go oglądać
My też z Tż wczoraj oglądaliśmy, zapowiada się ciekawie
+ fajna obsada ;-)

ale dziś przyjemnie na dworze.. ;-) ale od rana załatwiałam badania lekarskie na uczelnie i jestem padnięta lekarze są wkurzający.. a pielęgniarki jeszcze bardziej..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:51   #3523
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
No nie zakładamy.. ale ostatnio wgl mam doła przez to że nie mam pracy i nie mogę zarabiać.. chciałam znaleźć tą pracę na pełen etat i walić studia.. ale TŻ mnie tak zjechał za to.. i nie rozumie że mi te studia dają więcej depresyjnych chwil niż radości.. aaa..
A na zwierzynieckiej jaki outlet? bd jutro na zwierzynieckiej o rozmowe o prace, chociaz nie wiem czy jest sens sie wybierać, bo to pełen etat. ;/

Zostań z nami będzie wiedziała wszystko dzięki nam są tu przecież dziewczyny które też raczej nie wyrobią się do 2015.. wiem też że smutno.. ale jesteśmy z Tobą
Rozumiem Cię, też bym wolała zacząć pracę niż tracić czas i nerwy na magisterce Czasami mam ochotę rzucić to w diabły, ale mój TŻ mówi podobnie jak Twój, że mam skończyć studia, w końcu szkoda tego co już zrobiłam, a papierek będzie, zawsze to jakiś plus w CV. Z tym, że on jest techniczny i ja humanistka, no i kto tu ma większego plusa na rynku pracy..?

nusia_777
zostań z Nami Ja sama nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię jak zaczynam dzwonić do tych wszystkich ludzi, którzy mają uświetnić nasz dzień, a jak już biorę kalkulator do ręki i pomyślę, że nie mam perspektyw na lepszą pracę, a i z tą obecną na niewiele mi wystarcza, Rodzice chcą mi zapłacić na większość rzeczy, ale na resztę trzeba jakoś zdobyć pieniądze to sama się zastanawiam jak to będzie... Tyle wątpliwości, ale rekonesans robię, zbieram pomysły i co ma być to będzie Głowa do góry

Dzwoniłam dziś do Pana z orkiestry i kiedy mu powiedziałam, że wesele będzie w 2015 r to był bardzo zdziwiony, że już dzwonię i powiedział: "2015? Proszę Pani, a skąd pewność, że do tego czasu jakiś braciszek BinLadena nas nie wysadzi i doczekamy tego roku? " Normalnie padłam
Ale koniec, końców dogadałam się z gościem i mają bardzo fajną ofertę (2600zł to niewiele jak na to co oferują) Panowie są z okolic Olkusza, ale grają praktycznie w całej Małopolsce, w śląskim i świętokrzyskim Bawiłam się z nimi i mogę podać kontakt, gdyby któraś była zainteresowana
tilusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:02   #3524
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tilusia Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, też bym wolała zacząć pracę niż tracić czas i nerwy na magisterce Czasami mam ochotę rzucić to w diabły, ale mój TŻ mówi podobnie jak Twój, że mam skończyć studia, w końcu szkoda tego co już zrobiłam, a papierek będzie, zawsze to jakiś plus w CV. Z tym, że on jest techniczny i ja humanistka, no i kto tu ma większego plusa na rynku pracy..?
Ale koniec, końców dogadałam się z gościem i mają bardzo fajną ofertę (2600zł to niewiele jak na to co oferują) Panowie są z okolic Olkusza, ale grają praktycznie w całej Małopolsce, w śląskim i świętokrzyskim Bawiłam się z nimi i mogę podać kontakt, gdyby któraś była zainteresowana
U nas ta sama sytuacja.. TŻ techniczny a ja filolog i co nam z tego.. właśnie się dowiedziałam że wg niego bez mgr to tak jakby bez wykształcenia.. Ale tak właśnie sobie myśle.. jak nie zacznę teraz pracować, to niby kiedy? Na studiach nie znajdę w przesiębiorstwach pracy, bo szukają zawsze na pełen etat, a że w większości pracują pon-pt 8-16:30 to studiów nie uda mi się pociągnąć równocześnie.. Więc zostaje mi być nadal bez pracy, skończę studia, wezmę ślub, TŻ chciałby zaraz po ślubie starać się o dziecko - więc urodzę dziecko, nikt tym bardziej nie będzie mnie chciał, bo dzieci to kłopot - więc wychodzi na to że nawet z papierkiem mgr skończę na jakiejś kasie w biedronce.. eh..

Możesz mi podesłać na priv jakiś link do tego Pana, jakieś wideo itd bo cena przyzwoita chociaż i tak myślimy o DJ to jednak warto mieć coś dodatkowego w notatkach :P gdyby jednak
Stary 2013-04-08, 14:03   #3525
existence
Zakorzenienie

Cytat:

nusia_777
zostań z Nami Ja sama nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię jak zaczynam dzwonić do tych wszystkich ludzi, którzy mają uświetnić nasz dzień, a jak już biorę kalkulator do ręki i pomyślę, że nie mam perspektyw na lepszą pracę, a i z tą obecną na niewiele mi wystarcza, Rodzice chcą mi zapłacić na większość rzeczy, ale na resztę trzeba jakoś zdobyć pieniądze to sama się zastanawiam jak to będzie... Tyle wątpliwości, ale rekonesans robię, zbieram pomysły i co ma być to będzie Głowa do góry

Dzwoniłam dziś do Pana z orkiestry i kiedy mu powiedziałam, że wesele będzie w 2015 r to był bardzo zdziwiony, że już dzwonię i powiedział: "2015? Proszę Pani, a skąd pewność, że do tego czasu jakiś braciszek BinLadena nas nie wysadzi i doczekamy tego roku? " Normalnie padłam
Widzę, że my wszystkie mamy takie nerwy na mgr mój TŻ też humanista i ma do tego takie samo podejście jak ja no ale co zrobić ja nie rzucę studiów przynajmniej do czerwca ze względu na stypendium a potem mam nadzieję, że zleci ten ostatni rok
skoro te okolice to się nie dziw, tam takiej nagonki na to jakoś nie ma tak jest bardziej na Śląsku przynajmniej jak my się orientowaliśmy jak rezerwowaliśmy salę to też mówili, że łał jaka wytrwałość tak 2,5 roku wcześniej ale później gość stwierdził, że jak jeździł po innych województwach to właśnie śluby są w każdym dniu tygodnia takie jest oblężenie

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-04-10 o 07:30
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:21   #3526
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ta sama sytuacja.. TŻ techniczny a ja filolog i co nam z tego.. właśnie się dowiedziałam że wg niego bez mgr to tak jakby bez wykształcenia.. Ale tak właśnie sobie myśle.. jak nie zacznę teraz pracować, to niby kiedy? Na studiach nie znajdę w przesiębiorstwach pracy, bo szukają zawsze na pełen etat, a że w większości pracują pon-pt 8-16:30 to studiów nie uda mi się pociągnąć równocześnie.. Więc zostaje mi być nadal bez pracy, skończę studia, wezmę ślub, TŻ chciałby zaraz po ślubie starać się o dziecko - więc urodzę dziecko, nikt tym bardziej nie będzie mnie chciał, bo dzieci to kłopot - więc wychodzi na to że nawet z papierkiem mgr skończę na jakiejś kasie w biedronce.. eh..
hmm, niezbyt interesująca perspektywa na przyszłość w moim odczuciu. W sumie choćby z tego powodu omijałam szerokim łukiem wszystkie uniwersytety i już na pewno kierunki humanistyczne. Niby mając inżyniera też nie jest nic pewnego ale w obecnych czasach chyba większe szanse na interesującą pracę ;-) Choć ja ogólnie mam zdanie, że nie wykształcenie i to co jest napisane na papierku określa kim się będzie w przyszłości i jak się bedzie zarabiać - najczęściej najbogatsi ludzie nie mają skończonych studiów My z Tż będziemy inżynierami, ale i tak on planuje i kombinuje już teraz tak, żeby nas ustawić na przyszłość bo on nie chce pracować na etacie. Ja zresztą też nie. A jaką masz specjalizacje?

BLOG

Stary 2013-04-08, 14:35   #3527
tilusia
Raczkowanie

Cytat:

Możesz mi podesłać na priv jakiś link do tego Pana, jakieś wideo itd bo cena przyzwoita chociaż i tak myślimy o DJ to jednak warto mieć coś dodatkowego w notatkach :P gdyby jednak

Mam takie same wizje :/ TŻ pracuje od skończenia technikum, ma swoją działalność i czasem mi się wydaje, że przez to mnie nie rozumie Wg niego mam się skupić na studiach, a później w życiu jeszcze zdążę się napracować, tylko jeśli nie będę miała doświadczenia to kto mnie przyjmie? i kiedy mam pracować jeśli nie teraz? U mnie tak samo TŻ chce mieć dziecko zaraz po ślubie, a najlepiej jeszcze drugie i to jedno za drugim, ale etat: MATKA nie jest w ogóle płatny i skąd później na tą emeryturę wziąć
,

Cytat:
Widzę, że my wszystkie mamy takie nerwy na mgr mój TŻ też humanista i ma do tego takie samo podejście jak ja no ale co zrobić ja nie rzucę studiów przynajmniej do czerwca ze względu na stypendium a potem mam nadzieję, że zleci ten ostatni rok
ciekawe czy znam ten zespół w takim razie skoro te okolice to się nie dziw, u nas nie ma takiej nagonki na to jakoś tak jest bardziej na Śląsku przynajmniej jak my się orientowaliśmy jak rezerwowaliśmy salę to też mówili, że łał jaka wytrwałość tak 2,5 roku wcześniej ale później gość stwierdził, że jak jeździł po innych województwach to właśnie śluby są w każdym dniu tygodnia takie jest oblężenie
Ja się już nie moge doczekać końca, chciałabym jakoś przyspieszyć ten ostatni rok, byleby już się obronić

Zespół nazywa się MAT-MIX, znasz ich?
Stary 2013-04-08, 14:40   #3528
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Zespół nazywa się MAT-MIX, znasz ich?
z nazwy nie a galeria jest w przebudowie kurde musiałabym twarze obczaić

znalazłam na youtube, niestety nie kojarzę twarzy

Czas edycji: 2013-04-08 o 14:43
Stary 2013-04-08, 14:41   #3529
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
hmm, niezbyt interesująca perspektywa na przyszłość w moim odczuciu. W sumie choćby z tego powodu omijałam szerokim łukiem wszystkie uniwersytety i już na pewno kierunki humanistyczne. Niby mając inżyniera też nie jest nic pewnego ale w obecnych czasach chyba większe szanse na interesującą pracę ;-) Choć ja ogólnie mam zdanie, że nie wykształcenie i to co jest napisane na papierku określa kim się będzie w przyszłości i jak się bedzie zarabiać - najczęściej najbogatsi ludzie nie mają skończonych studiów My z Tż będziemy inżynierami, ale i tak on planuje i kombinuje już teraz tak, żeby nas ustawić na przyszłość bo on nie chce pracować na etacie. Ja zresztą też nie. A jaką masz specjalizacje?
No ale właśnie o to chodzi że jezyk francuski jest bardzo "atrakcyjny" jest mnóstwo ogłoszeń dla filologów na stanowiska administracyjne, księzgowe, ds komunikacji.. tylko że kiedy to zacząć ;P
jeśli chodzi o specjalizację to na licencjacie miałam specjalizację język przedsiębiorstwa a teraz poszłam na komunikacyjną.. więc przyszłość niby jest.. (po ofertach pracy wiem że jest wielka) ale co z tego skoro ja to widzę w ten sposób heh..

Cytat:
Mam takie same wizje :/ TŻ pracuje od skończenia technikum, ma swoją działalność i czasem mi się wydaje, że przez to mnie nie rozumie Wg niego mam się skupić na studiach, a później w życiu jeszcze zdążę się napracować, tylko jeśli nie będę miała doświadczenia to kto mnie przyjmie? i kiedy mam pracować jeśli nie teraz? U mnie tak samo TŻ chce mieć dziecko zaraz po ślubie, a najlepiej jeszcze drugie i to jedno za drugim, ale etat: MATKA nie jest w ogóle płatny i skąd później na tą emeryturę wziąć
dokładnie.. każdy na Ciebie popatrzy: Pani ma dziecko/dzieci, nie przyjmiemy Pani bo potrzebujemy osoby dyspozycyjnej w 100 %.. i po ptokach.. a emeryturę ewentualnie- trzeba odkładać z pensji męża jeśli będzie wystarczajaca ;p
Stary 2013-04-08, 14:46   #3530
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
No ale właśnie o to chodzi że jezyk francuski jest bardzo "atrakcyjny" jest mnóstwo ogłoszeń dla filologów na stanowiska administracyjne, księzgowe, ds komunikacji.. tylko że kiedy to zacząć ;P
jeśli chodzi o specjalizację to na licencjacie miałam specjalizację język przedsiębiorstwa a teraz poszłam na komunikacyjną.. więc przyszłość niby jest.. (po ofertach pracy wiem że jest wielka) ale co z tego skoro ja to widzę w ten sposób heh..

dokładnie.. każdy na Ciebie popatrzy: Pani ma dziecko/dzieci, nie przyjmiemy Pani bo potrzebujemy osoby dyspozycyjnej w 100 %.. i po ptokach.. a emeryturę ewentualnie- trzeba odkładać z pensji męża jeśli będzie wystarczajaca ;p
i nigdzie nie chcą na pół etatu? Albo nie dają możliwości z pogodzeniem studiów? A to tyle dobrze, że francuski a nie angielski

a w Polsce niestety tak jest, że kobiety z dzieckiem mają się beznadziejnie jeśli chodzi o pracę ;/ zamiast ułatwić to utrudniają..

BLOG

Stary 2013-04-08, 14:49   #3531
Na biurku Oli
Zakorzenienie

z moich obserwacji wynika, że nie warto nawet odkładać na emeryturę Moim znajomym, którzy pracuja na czarno żyje się znacznie lepiej

Kurcze oglądam tych kamerzystów.... Cena MP Studios mnie powaliła, a tak bardzo mi się spodobali... teraz wszystko inne wydaje mi się mniej atrakcyjne.... i jak tu coś znaleźć?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-04-08, 14:51   #3532
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
z nazwy nie a galeria jest w przebudowie kurde musiałabym twarze obczaić

znalazłam na youtube, niestety nie kojarzę twarzy
Tych znalazłaś? https://www.youtube.com/watch?v=c_Ys5K9J5zo

Mi się podoba, że jest Pan ze skrzypcami, więc mogę go do kościoła wziąć i bierze mniej, niż jakbym chciała samą skrzypaczkę wynająć
Stary 2013-04-08, 14:52   #3533
Na biurku Oli
Zakorzenienie

jeszcze próbuje się sprowadzic na ziemię i oglądam filmik od mojej znajomej ze studiów, ich kamerzyści nie byli zbyt drodzy, może w cale nie jest źle?? Jakbyście to oceniły?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2013-04-08, 14:53   #3534
existence
Zakorzenienie

Wiecie co dziewczyny, gdyby mój mąż zarabiał tyle żeby się dało utrzymać rodzinę z tego to ja bym z chęcią przyjęła etat "matka" pomarzyć można
Stary 2013-04-08, 14:54   #3535
tilusia
Raczkowanie

Cytat:

A co ciekawe, czytałam gdzieś artykuł, że żonaci i dzieciaci mężczyźni są chętniej zatrudniani bo pracodawca wychodzi z założenia, że zaobrączkowany osobnik będzie bardziej wydajny i zdecydowanie bardziej będzie się przykładał do pracy i będzie mu na niej zależało bo wie, że ma na utrzymaniu rodzinę i to go do motywuje do lepszej pracy. A matka w pracy to zło konieczne
No i gdzie to równouprawnienie?
Stary 2013-04-08, 14:56   #3536
existence
Zakorzenienie

Cytat:
z moich obserwacji wynika, że nie warto nawet odkładać na emeryturę Moim znajomym, którzy pracuja na czarno żyje się znacznie lepiej

Kurcze oglądam tych kamerzystów.... Cena MP Studios mnie powaliła, a tak bardzo mi się spodobali... teraz wszystko inne wydaje mi się mniej atrakcyjne.... i jak tu coś znaleźć?
a ile biorą?
Cytat:
Tych znalazłaś? https://www.youtube.com/watch?v=c_Ys5K9J5zo

Mi się podoba, że jest Pan ze skrzypcami, więc mogę go do kościoła wziąć i bierze mniej, niż jakbym chciała samą skrzypaczkę wynająć
tak tych no ja też bardzo chcę skrzypce

Czas edycji: 2013-04-10 o 07:39
Stary 2013-04-08, 14:58   #3537
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny, gdyby mój mąż zarabiał tyle żeby się dało utrzymać rodzinę z tego to ja bym z chęcią przyjęła etat "matka" pomarzyć można
to jest chyba ostatnie czego bym chciała w moim życiu
nawet jak będziemy zarabiać miliony to nie wyobrażam sobie siedzieć w domu z dzieckiem i nie robić nic innego.

BLOG

Stary 2013-04-08, 14:59   #3538
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
i nigdzie nie chcą na pół etatu? Albo nie dają możliwości z pogodzeniem studiów? A to tyle dobrze, że francuski a nie angielski

a w Polsce niestety tak jest, że kobiety z dzieckiem mają się beznadziejnie jeśli chodzi o pracę ;/ zamiast ułatwić to utrudniają..
No niestety, przynajmniej mi zawsze odpisują że neistety szukają kogoś na cały etat, a jeśli powiem to dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej to jest że jeśli znaleźliby kogoś kto dopełniłby mój etat to oczywiście, odezwą się jeszcze ;p

Niestety.. kobiety zawsze będą mieć gorzej :P a równouprawnienie to ściema żebyśmy się bardziej nei buntowały hehe :P
Stary 2013-04-08, 15:00   #3539
tilusia
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze próbuje się sprowadzic na ziemię i oglądam filmik od mojej znajomej ze studiów, ich kamerzyści nie byli zbyt drodzy, może w cale nie jest źle?? Jakbyście to oceniły?

Fajny teledysk, ładnie zrobiony
Stary 2013-04-08, 15:00   #3540
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
ile biorą? I ja też sobie upatrzyłam takich za 7tys z dojazdem i wszystkim innym ale ehem.. to trochę za dużo I też wszystkich innych porównuje do nich i nic innego co mi odpowiada to znaleźć nie umiem..

BLOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości