Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 13:36   #2671
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
do fryzjerki i makijażystki też pójdę bez mówienia, że ślubna, ale i tak się skumają, jak zobaczą, że fotograf się kręci, świadkowa, mama itp...
W moim przypadku będzie trudno zachować ten fakt dla siebie, gdyż oprócz siebie, na czesanie umawiam moją mamę, teściową i świadkową, i kto tam jeszcze będzie chciał.
Ostatnio rozmawiałam z fryzjerką w salonie, do którego zachodzę przy wizytach w PL (5 min. od domu rodziców) i można umówić kilka osób na raz
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:39   #2672
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Tyciatka zdam Ci relację czy się spisali, choć wiem, że są profesjonalistami i dadzą radę! Nawet przerwy mają wyliczone minutnikiem
My jak pojechaliśmy ich posłuchać to trafiliśmy jak akurat zaczynali grać kolejny blok -> grali 50 minut, sprawdziliśmy na zegarku

Myślę, że będziemy się świetnie bawić

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:39   #2673
justynkie
Wtajemniczenie

Kurcze, a ja nie mam pojęcia z kim pójdę na poszukiwania sukni

Mama i siostra mieszkają 200 km ode mnie, poza tym w Gd jest większy wybór sukien niż w moim rodzinnym mieście, druga sprawa, że podobają mi się suknie Gala i biorę pod uwagę opcję wyjazdu do Płocka gdzie jest ich siedziba.
Siostra to w ogóle odpada na wstępie bo ona by mi szczerze nie doradziła, od początku robi wszystko żeby zepsuć nam ten dzień...
A mama jest starszą osobą, konserwatywną, myślę że suknia do kostki nie spodobałaby jej się...

Moje obie potencjalne świadkowe mieszkają hen daleko ode mnie więc też nie da rady

W Gd nie mam zbyt wielu zaufanych koleżanek które mogłabym zabrać do pomocy, a głupio mi brać te których nie zaproszę na wesele.

Myślałam o TŻ ale fajnie byłoby pokazać mu się w sukni dopiero w dniu ślubu. Oczywiście fason zobaczy wcześniej bo razem mieszkamy, ale mnie w niej nie zobaczy

Więc chyba pójdę sama

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:42   #2674
Dotka90
Zakorzenienie

Justynkie, a któraś z wizażowych PMek nie wybrałaby się z Tobą?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:48   #2675
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
my tez, ale na razie nie mamy auta na slub. wypozyczac za drogo, wiec pewnie po znajomych zrobimy wywiad
Tż chce jechać samochodem od znajomego Audi Q7.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:49   #2676
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
dokładnie koronki ale nie chcę całe koronkowej bo jak dla mnie za ciężko wygląda taka suknia (zresztą to pewnie zależy od modelu) ale też w tamtym roku byłam na weselu, na którym panna młoda miała całą koronkową, więc stawiam na lżejszy dół, czyli jakieś tiule
Ja mam całą z koronki i jest ciężka, nie wiem czemu inne Pm-ki, którw miały taką samą suknię mówią, że jest inaczej....... a może tylko wg mnie tak jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RONDALLA_B.jpg (49,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RONDALLA_C.jpg (44,8 KB, 27 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:55   #2677
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja mam całą z koronki i jest ciężka, nie wiem czemu inne Pm-ki, którw miały taką samą suknię mówią, że jest inaczej....... a może tylko wg mnie tak jest

wygląda pięknie moja siostra cioteczna kilka lat temu miała podobną i strasznie mi się podobała widze, że dół nie jest cały ze wzoru koronkowego, ta jak dla mnie nie wygląda na ciężką

ta w załączniku wyglądała średnio ciekawie, to właśnie ta zeszłoroczna od znajomej...
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 13:56   #2678
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Justynkie, a któraś z wizażowych PMek nie wybrałaby się z Tobą?
To by mogła być fajna zabawa, wszystkie byśmy mierzyły sukienki
Ja zacznę poszukiwania nie szybciej niż pod koniec roku więc jeszcze się nie martwię

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 13:58   #2679
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
wygląda pięknie moja siostra cioteczna kilka lat temu miała podobną i strasznie mi się podobała widze, że dół nie jest cały ze wzoru koronkowego, ta jak dla mnie nie wygląda na ciężką

ta w załączniku wyglądała średnio ciekawie, to właśnie ta zeszłoroczna od znajomej...
Ta warstwa satynowa jest ciężka. Ma podszewkę i takie usztywnienie na dole o fiszbinach nie wspomnę....
Stary 2013-04-08, 14:00   #2680
KasiaK_080290
Zadomowienie

sorry, nie dodał mi się załącznik w poprzedniej wiadomości

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Ta warstwa satynowa jest ciężka. Ma podszewkę i takie usztywnienie na dole o fiszbinach nie wspomnę....

moja siostra kilka lat temu miała taką http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=liporio i wyglądała cudnie
Stary 2013-04-08, 14:23   #2681
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
sorry, nie dodał mi się załącznik w poprzedniej wiadomości

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

moja siostra kilka lat temu miała taką http://www.madonna.pl/pl/herms.php?s=liporio i wyglądała cudnie
Mi długo podobała się szalenie ta: http://slubne.pl/pl/viewitem/582,catid_12,shopid_5.html też Herm`s

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 14:34   #2682
misiadelko
BAN stały

omg jaki filmik https://www.youtube.com/watch?v=P92vIjNXgBk
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:41   #2683
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Z moja druhną, jeszcze jedną przyjaciółką i może z moim bratem, jeśli będzie wtedy w domu

a ja z mamą, tata i siostrą na pewno bez TZ )
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:41   #2684
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty masz tą suknię?????

jest CUDOWNA!

co to za model?

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:41   #2685
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
masakra
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 14:43   #2686
aneczka25057
Rozeznanie

Hej, hej
Witam po jednodniowej nieobecności. Tzn. wczoraj przed pójściem spać Was nadrobiłam więc dziś już nie miałam tyle czytania...ale wczoraj już nie miałam siły pisać

wenedka z małym poślizgiem Wszystkiego, co najlepsze, spełnienia wszystkich marzeń i planów oraz tradycyjnych 1oo lat!

misiadelko a ile będziesz miała druhen? Bo ja intensywnie myślę czy nie zaangażować w to moich koleżanek...

Na świadków myśleliśmy żeby wziąć naszych braci (tzn. na 100% będzie brat Tż [bo jak nikt inny się do tego nadaje], a czy mój to jeszcze nie jestem pewna... moja mama innej opcji nie widzi bo to moje jedyne rodzeństwo, a ja cały czas się waham - jest między nami 8 lat różnicy i mam wątpliwości czy On podoła obowiązkom świadka, a nie chciałabym żeby brat Tż został ze wszystkim sam...) więc jak nie będę miała świadkowej to tym bardziej chciałabym mieć kobiece wsparcie w TYM dniu. No i właśnie zastanawiam się nad wyborem... Mam kilka koleżanek od serca, myślałam też o Siostrze Tż (często mi doradza przy wyborze kosmetyków/ciuchów i robi to naprawdę szczerze, no i ogólnie mamy dobry kontakt), mam też jedną kuzynkę która jest dla mnie jak siostra... No i pojawia się problem, bo raczej wszystkich nie będę angażować, bo wyszłoby 8 osób, a nie chciałabym też aby któraś z bliskich mi dziewczyn poczuła się urażona, że nie została wybrana do tej roli. Czym Wy kierowałyście się przy wyborze druhen? Bo na pewno siostrę Tż i kuzynkę zabiorę na mierzenie sukienek, ale kuzynka też jest ode mnie starsza o 8 lat, ma dziecko i nie wiem czy rola druhny nie sprawi jej większego kłopotu. I czy np. głupio by się nie czuła będąc najstarszą druhną, gdzie reszta jest w podobnym wieku, a ona byłaby 11 lat starsza od tej najmłodszej, a od reszty +/- 8 lat. Tak samo jedna z moich przyjaciółek, wiekowo nie ma zbyt dużej różnicy, ale ona akurat ma malutkie dziecko, z racji czego na pewno w przygotowaniach nie będzie za bardzo brała udziału. Chodzi mi o to, że nie chciałabym za bardzo jej absorbować, a jest to naprawdę przyjaciółka od serca i pewnie gdybym ją poprosiła o bycie druhną to mi nie odmówi. Z kolei inna przyjaciółka mieszka jakieś 60 km ode mnie (tak się ułożyło po liceum), wiem że to nie jest ogromna odległość, ale też na pewno wpłynie na częstotliwość spotkań. Kurcze nie chciałabym żadnej urazić... Jak się okazuje, wcale nie tak łatwo wybrać... I kiedy poinformujecie je o swoim wyborze? No i czym u Was będą się one konkretnie zajmowały?

Dotka możesz wrzucić taką śmieszną listę zadań dla druhny? Chętnie sobie poczytam
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-04-08 o 15:35
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 14:47   #2687
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Hej, hej
Witam po jednodniowej nieobecności. Tzn. wczoraj przed pójściem spać Was nadrobiłam więc dziś już nie miałam tyle czytania...ale wczoraj już nie miałam siły pisać

wenedka z małym poślizgiem Wszystkiego, co najlepsze, spełnienia wszystkich marzeń i planów oraz tradycyjnych 1oo lat!

misiadelko a ile będziesz miała druhen? Bo ja intensywnie myślę czy nie zaangażować w to moich koleżanek...
Na świadków myśleliśmy żeby wziąć naszych braci (tzn. na 100% będzie brat Tż [bo jak nikt inny się do tego nadaje], a czy mój to jeszcze nie jestem pewna... moja mama innej opcji nie widzi bo to moje jedyne rodzeństwo, a ja cały czas się waham - jest między nami 8 lat różnicy i mam wątpliwości czy On podoła obowiązkom świadka, a nie chciałabym żeby brat Tż został ze wszystkim sam...) więc jak nie będę miała świadkowej to tym bardziej chciałabym mieć kobiece wsparcie w TYM dniu. No i właśnie zastanawiam się nad wyborem... Mam kilka koleżanek od serca, myślałam też o Siostrze Tż (często mi doradza przy wyborze kosmetyków/ciuchów i robi to naprawdę szczerze, no i ogólnie mamy dobry kontakt), mam też jedną kuzynkę która jest dla mnie jak siostra... No i pojawia się problem, bo raczej wszystkich nie będę angażować, bo wyszłoby 8 osób, a nie chciałabym też aby któraś z bliskich mi dziewczyn poczuła się urażona, że nie została wybrana do tej roli. Czym Wy kierowałyście się przy wyborze druhen? Bo na pewno siostrę Tż i kuzynkę zabiorę na mierzenie kiecek, ale kuzynka też jest ode mnie starsza o 8 lat, ma dziecko i nie wiem czy rola druhny nie sprawi jej większego kłopotu. I czy np. głupio by się nie czuła będąc najstarszą druhną, gdzie reszta jest w podobnym wieku, a ona byłaby 11 lat starsza od tej najmłodszej, a od reszty +/- 8 lat. Tak samo jedna z moich przyjaciółek, wiekowo nie ma zbyt dużej różnicy, ale ona akurat ma malutkie dziecko, z racji czego na pewno w przygotowaniach nie będzie za bardzo brała udziału. Chodzi mi o to, że nie chciałabym za bardzo jej absorbować, a jest to naprawdę przyjaciółka od serca i pewnie gdybym ją poprosiła o bycie druhną to mi nie odmówi. Jak się okazuje, wcale nie tak łatwo wybrać... I kiedy poinformujecie je o swoim wyborze? No i czym u Was będą się one konkretnie zajmowały?

Dotka możesz wrzucić taką śmieszną listę zadań dla druhny? Chętnie sobie poczytam
Dwie (nie liczę świadkowej)... no i o to chodzi, że ...one same mi to zaproponowały Bo żaliłam się, że boję się, że ze wszystkim sama zostanę, TŻta świadkowa daleko mieszka (choć jedna z dziewczyn też 200 km, ale to nie problem) i się zmówiły i powiedziały, że chcą być moimi druhnami No i spoko, zgodziłam się, będę miała swoje dziewuchy blisko
Stary 2013-04-08, 14:51   #2688
aneczka25057
Rozeznanie

Aaaa... no i witam Nową PM-kę
Pysia
Tycikata gratuluję wyboru
SimplyDivine nie miałyśmy okazji się wcześniej poznać, ale fajnie że tu wróciłaś

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Dwie (nie liczę świadkowej)... no i o to chodzi, że ...one same mi to zaproponowały Bo żaliłam się, że boję się, że ze wszystkim sama zostanę, TŻta świadkowa daleko mieszka (choć jedna z dziewczyn też 200 km, ale to nie problem) i się zmówiły i powiedziały, że chcą być moimi druhnami No i spoko, zgodziłam się, będę miała swoje dziewuchy blisko
No to w sumie nie miałaś kłopotów z wyborem - zazdroszczę!
FAJNE masz dziewuszki, przynajmniej wiesz, że naprawdę możesz na nich polegać
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-04-08, 15:08   #2689
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Say hello, zastanówcie się nad fotografem z innej miejscowości.
Czasem bardziej się opłaca dopłacić mu za dojazd,niż brać kogoś na miejscu.
Tak jest u nas (duże miasto). Tak, jak mówisz, jak już ktoś ma takie zdjęcia, że WOW nam robiły*, to cena np. 4000 itd. Masakra. A nawet dopłacając 400zł za dojazd naszemu fotografowi, wychodzi kwota ok 2500.

*TŻ robi zdjęcia, jego kumpel z pracy też (kumpel akurat bawi się też w foty ze chrzcin, ślubne itd. TŻ robi głownie dla siebie), więc też wybór fotografa u nas nie polegał na tym: eee dobra, ten tani to bierzemy

A tak serio, to czasem jak widzę niektóre zdjęcia z wesel albo portfolio niektórych pożal się boże fotografów to ja się naprawdę mega dziwię, jak ludzie są w stanie choćby 100zł zapłacić za tak mega beznadziejne zdjęcia..
Nie mówiąc, że niektórzy robią weselne koszmarki, a cenią się np. co najmniej 2500
ja własnie szukam jak na razie z gdańska, bo tutaj będę mogła zrobić fajny plener. a jakoś oceniając portfolia to zauważyłam, że fotografowie z gdańska mają jakieś większe poczucie gustu jednak, niż ci z mojej miejscowości
a co do koszmarków - to prawda! czasem oglądam portfolia i jestem w szoku, bo sama lepsze zdjęcia bym zrobiła swoim nikonem. marna jakość, w ogóle bez podstawowych zasad kompozycji, kompletne dno. tacy ludzie nie powinni się w ogóle tym zajmować, tylko robić zdjęcia do jakichś lokalnych gazetek, gdzie nei zepsują komuś pamiątki najważniejszego wydarzenia w życiu.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja nie mam pojęcia z kim pójdę na poszukiwania sukni

Mama i siostra mieszkają 200 km ode mnie, poza tym w Gd jest większy wybór sukien niż w moim rodzinnym mieście, druga sprawa, że podobają mi się suknie Gala i biorę pod uwagę opcję wyjazdu do Płocka gdzie jest ich siedziba.
Siostra to w ogóle odpada na wstępie bo ona by mi szczerze nie doradziła, od początku robi wszystko żeby zepsuć nam ten dzień...
A mama jest starszą osobą, konserwatywną, myślę że suknia do kostki nie spodobałaby jej się...

Moje obie potencjalne świadkowe mieszkają hen daleko ode mnie więc też nie da rady

W Gd nie mam zbyt wielu zaufanych koleżanek które mogłabym zabrać do pomocy, a głupio mi brać te których nie zaproszę na wesele.

Myślałam o TŻ ale fajnie byłoby pokazać mu się w sukni dopiero w dniu ślubu. Oczywiście fason zobaczy wcześniej bo razem mieszkamy, ale mnie w niej nie zobaczy

Więc chyba pójdę sama
możemy pójść razem

Cytat:
ale piękna ja właśnie czegoś takie szukam ma przepiękny tył
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:31   #2690
misia880
Zakorzenienie

Witam się w słoneczny dzień

widziałam rozmowy o świadkowej ja mam moją koleżankę- taką od serce. Wie, że będzie świadową i bardzo sie cieszy świadkiem TŻ będzie jej chłopak ( kuzyn TŻ )

zrobiłam dziś ten makijaż permanentny ust

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:32   #2691
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam się w słoneczny dzień

widziałam rozmowy o świadkowej ja mam moją koleżankę- taką od serce. Wie, że będzie świadową i bardzo sie cieszy świadkiem TŻ będzie jej chłopak ( kuzyn TŻ )

poka
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:39   #2692
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

ja też chcę zobaczyć!
Stary 2013-04-08, 15:42   #2693
misiadelko
BAN stały

i ja

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 15:45   #2694
KasiaK_080290
Zadomowienie

i ja i ja i ja
Stary 2013-04-08, 15:50   #2695
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

a i tak najchętniej poszłabym...sama bo mam określony styl, wiem mniej więcej w czym mi dobrze, a w czym nie i własciwie jak ide z kimś to nigdy nic nie kupuje a jak ide sama to szaleje
kurcze ja tez bym chciala chyba sama, na zakupy zawsze sama bo wtedy wlasnie cos sobie kupie, a jak z kims to za bardzo przebrzydzam no ale ze ślkubna to jeszcze pomysle

jeśli chodzi o ciasta to ja juz sama nie wiem czy brac te, które są w cenie czy wstawiac samemu (co wiazaloby sie znalezieniem kogos kto zrobi - niby ewentualnie mamy takiego kogos) ale jeszcze decyzja nie zapadła.

kiedys na jakiejs stronie (chyba nie na wizażu ale gdzie w internecie) znalazlam takie przeliczanie ciast wg jakiejs PMki:
ile potrzeba ciasta? po 3 kawałki na głowę,że tak będzie najlepiej, a z poprawinami można policzyć 4 kawałki, oprócz torta.
Oczywiście jeśli w grę wchodzą jeszcze ciasteczka, babeczki itp. to można jeden kawałek mniej liczyć.
Jeszcze kwestia pory dnia i roku. Latem, gdy jest gorąco to się raczej nie je ciasta i ludzie rzadko sięgają poza tortem po ciasta z masą itp. raczej idę kruche ciasta i ciasteczka i w mniejszej ilości.
Pora dnia ma znaczenie w tym sensie, że im później wesele się zacznie tym mniej czasu będzie trwało i mniej wszystkiego (w tym ciast) pójdzie.
Co więcej... dzieci, dzieci lubią słodkie, choć też wolą wziąć małą babeczkę niż maziaste ciasto, ale jak jest dużo dzieci (ponad 20) to warto policzyć tak z pół porcji ciasta więcej czyli np. 3,5 kawałka na głowę co

przy 110 osobach daje nam 385 kawałków.
Należy zapytać ile porcji z jednej blachy da się wykroić i podzielić przez tę liczbę te kawałki wyjdzie nam liczba blach do zamówienia.
Przykładowo u mnie jest ok 32 kawałki z jednej blachy to mam 385:32 = około 12 blach.
Teraz czas na decyzje ile różnych ciast ?
U mnie np. cztery rodzaje wystarczą po 3 blachy z rodzaju, bo będą ciasteczka i babeczki

Ja na 124 osoby miałam torta 15 kg( 5 piętrowego) oraz 19 blach ciasta. ciasto było domowej roboty pieczone na dużych blachach. z ciasta i tortu nie zostalo mi nic a dodatkowo musiałam jescze zamówić 3 blachy ciasta żeby zanieść do pracy mojej i mężą.Na 110 osób trort 10 kilowy jest za mały( to wiem od pani, która robiła torta)na 110 osób tort powinien byc do 13 kg.

Z ciast miałam: 2 jabłeczniki, 3 ciasta z galaretką, 2 piegusy, 2 królewce, 2 ciasta o wiśniami, 1 makowca, 2 serniki, 2 szachownice,
2 murzynki z wiśniami bardzo dobre, 1 ciasto krówkowe.

Za ciasto wyszło mi 900 zł

NO i jak patrze ze na 110 osób wyszlo 900 zl to chyba niedużo. musze na tym jeszcze pomyslec

ja koronkowej raczej miec nie bedę ale moja bartowa miala szyta na wzor tej i wygladala bosko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jednorazowka.jpg (41,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-04-08, 15:53   #2696
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

- CIASTO!
Laski, mówię Wam. NIKT nie jadł ciasta. Może to wynika z faktu, że na prawdę nie było kiedy. Przyjecie 8h, trzy ciepłe posiłki, tort, zimna płyta - chyba nie było kiedy.
My też mamy przyjecie z taką ilością godzin i serio zastanawiam się nad ograniczeniem słodkości.
Sama chciałam je w okrojonej wersji - ale jedna PM'ka z regionu uświadomiła mi, że u nich ciasta to podstawa Podobno jak jej rodzina pojechała do innego woj na wesele to byli zszokowani małą ilością ciast Sama nie wiem. Będę miała 5 ciepłych posiłków + zimną płytę + wiejski stół... myślę, że dodam do tego po prostu słodki stół i nie będę kładła ciasta na główny - bo wg mnie też nikt tego nie je. Do tego muszę mieć ciasto na podziękowanie dla gości za przybycie (zwyczaj regionalny).
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 15:58   #2697
say-hello
Zakorzenienie

menadżerka z naszej sali radziła nam 4 kawałki ciasta na osobę, a jak chcemy wydawać gościom ciasta do domu to 5 kawałków.

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 16:04   #2698
misia880
Zakorzenienie

pierwsze foto przed zabiegiem, dwa kolejne po... ale to z opuchlizną hehe

dopiero po 3-4 dniach zejdzie strupek i kolor będzie się stabilizował

Stary 2013-04-08, 16:08   #2699
misia880
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130403_125247.jpg (52,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130408_120634.jpg (56,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130408_165132.jpg (62,5 KB, 33 załadowań)

Stary 2013-04-08, 16:16   #2700
aneczka25057
Rozeznanie

Fajnie, że ijaa opisała swoje spostrzeżenia
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby jakby każda z nas, która w tym roku wybiera się na jakieś wesele czy inną imprezę rodzinną, później napisała swoje sugestie - będzie to na pewno bardzo pomocne podczas planowania naszych wesel!
Wiadomo, nie każda będzie świadkową i nie będzie tak blisko jak ijaa ale coś tam się pewnie w oczy rzuci
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości