|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Cały czas myślę, że jak jedna szt podgrzewa się w mikrofali krócej niż 4szt, to tak samo piecze się mięso nie jest tak ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
nie ma co zrzucać na tarczyce tylko ostrzej wziąć się za siebie... w każdym razie dzięki dziewczyny,!!! przy okazji i tak zrobię to TSH, ft3 ift4 dziękuję też za odp w sprawie mycia ząbków, Pola jutro muszę kupić silikonową nakładkę , może będzie lepiej a mamy taką http://www.stomatologia.annapapuga.p...-step-0-2.html
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem. Ja napisałam, jak mnie się wydaje, a Ty zrobisz, jak uważasz
|
|
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem ile razy jeszcze będę cytować bez efektu, w tym momencie rezygnuję i idę spać, dobranoc.
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Jeszcze jestem Paula dostała na święta taką lalkę http://allegro.pl/lalka-szmaciana-sz...107125840.html wygląda trochę tandetnie ale Paula ją uwielbia. Stała się jej ulubioną zabawką, wszędzie ją zabieramy, Paulusia przytula się do niej i się śmieje.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ha Szymon od kilku dni zaczynał chodzic tzn robił dwa kroki i siadał na dupsko a od wczoraj robi tych kroczkow coraz więcej Jestem dumna choć nie ja to pierwsza widziałam ale tata,ja zobaczyłam dopiero dziś... Niemniej jednak fajnie to wyglada jak taki malutki człowiek już takie rzeczy robi a jeszcze nie tak dawno nie raczkował Pózno zaczął raczkować.
|
|
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Boberek
![]() Pierwsza Po kawie i mam wolneeeeeeeeeee![]() Słonko pięknie świeci za oknem,ja chcę wiosnę taką prawdziwą
|
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
A u nas pada śnieg od rana
|
|
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie jest ta wiosna,gdzie ja się pytam!Ta pogoda wpedza mnie w depresję
|
|
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raczkowałam i chodziłam samodzielnie juz jako 10miesięczne dziecko. Za to.. CAŁA rodzina mojego TŻta (jego bracia, ich dzieci, jego 1 dziecko..) nie raczkowali w ogóle, a i późno zaczynali chodzic- dla przykłądu mój TŻ- ruszył tyłek z miejsca gdy skończył 15 mscy, wczesniej był zupełnie niemobilny A wad postawy na milion procent żadnych nie ma, to wojskowy z kompletem badan od kazdego specjalisty. Za to ja mam skoliozę np ![]() No nic, czekamy dalej ![]() Cytat:
![]() Dzieki za odp. w sprawie diety ![]() Chce troche kulinarnie naprowadzic moich rodziców na dobry tor- może nie są grubasami, ale na pewno zdrowa dieta im się przyda, wyniki niepokojące mają. Większoś z Was pierze w zwykłym proszku? A płyn do płukania? ''Dorosły'' czy wciąż jakiś delikatny? muszę się wyżalic.. TŻ wyjeżdża 19kwietnia na półtora miesiaca..
|
|
|
#430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
No i to, co piszesz o parciu na byciu pierwszym - taka ambicja też często pojawia się właśnie przez takie komentarze i porównania. I zgadzam się, że nie można bagatelizować jakiegoś wyraźnie opóźnionego rozwoju, ale uważam, że przesadne wsadzanie dzieci do teoretycznych tabelek i wykresów też nie jest dobre, dzieci nie są takie same . Czasem dziecko jest trochę w tyle z rozwojem motorycznym np, bo w tym czasie rozwijało się intelektualnie, czy społecznie. Cytat:
do jedzenia. Sam jeszcze nie siadał (ale siedział stabilnie), a zależało nam żeby przy jedzeniu nie był w pozycji półleżącej.No generalnie chodzi chyba o to, żeby zachować jakiś zdrowy rozsądek i umiar. Jak Ci dziadkowie go chwilę poprowadzą, to się może nic nie stanie... ![]() Cytat:
Nieźle z tymi zębami pojechał A co to jest nunu? |
|||
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Doris ja ćwiczę od początku lutego praktycznie kilka razy w tygodniu (chociaż miałam przerwę jakieś 3 tyg. przed świętami kiedy nie ćwiczyłam prawie wcale) i też d..a
Teraz po świętach wzięłam się za ostrzejsze treningi i zobaczymy. Jak nie schudnę do końca kwietnia to olewam sprawę i wymieniam całą garderobę
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no widzisz, my (tzn ja i moje otoczenie ) na chodzenie na czworaka mówimy raczkowanie, a to samo tylko, że po śląsku nazywamy czworakowaniem ![]() Ale stosując sie do Twojego nazewnictwa to moja młoda porusza się do tyłu, ale pełzając- przesuwa tylko ręce a nogi włóczy po ziemi, nie czworakuje
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze brzuszek zrzucic i wziąść sie za to w koncu....
Mam pytanko do dziewczyn kp które uczyły dzieci samodzielnego zasypiania. Ile to trwało u Was. U nas mija dzisiaj tydzien, a jest gorzej niż jak zaczełysmy, nie liczac 1 dnia. I jak postepowalyscie w nocy jak sie dziecko obudziło? Jesli chodzi o smoczek, Majka gardzi nim
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałam tylko zwrócić uwagę na to, że nie zawsze jest to po prostu "lenistwo". Każdy robi, jak uważa. Hania też stosunkowo późno wszystko zaczyna robić. My nie przyspieszamy kompletnie niczego. Nie sadzaliśmy, nie prowadzamy itd. Hania usiadła sama samiuteńka, wstała też sama i raczkuje pięknie od jakiegoś czasu. Początki były ciężkie, bo Hania też bardzo nie lubiła leżeć na brzuszku. Ale postawiłam sobie to za cel i udało się. Poprzez zabawę, wspólne ćwiczenia, Hania pięknie leżała na brzuszku Później się turlała po całym mieszkaniu, pełzała, teraz raczkuje i pewnie za niedługo zacznie chodzić Ja wychodzę z założenia, że jeszcze się ten mały Człowieczek w życiu nabiega, nasiedzi, naje różnych świństw więc teraz niech się solidnie do tego przygotuje. Wiemy doskonale, że KAŻDA mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Nie mam tutaj żadnych wątpliwości. Mnie chodzi tylko o to, że czasami zdanie większości może uśpić czujność. Nie zawsze to, niestety, wychodzi na dobre
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=pola_m;40200897]Efi, a próbowałaś meliske dawać np?
Spróbuj też do kąpieli dodać lawendę zaparzoną, to wycisza. może wtedy szybciej padnie... A co do drzemek w ciągu dnia, mój standardowo chyba, dwie drzemki średnio po godzinie. Ale dzisiaj np tylko jedna poranna, po południu ani myślał zasnąć, tylko coś gadał i śpiewał z łóżeczka. Witam! Jeśli chodzi o melisę to kupiłam mu kiedyś taka herbatkę która miała melisę samej nie dawałam. Kupiłam mu płyn do kąpieli z lawendą i też nie działał Opiszę Wam sytuację ze wczoraj. Stasiek tak wyszło ze poszedł dopiero spać o 12:30 i spał 2 godziny potem juz nie poszedł spać i o 19 wykąpaliśmy go normalnie dostał butle i poszedł spać i super nie wiedziałam co robić z czasem tyle że od 1:30 w nocy zaczął marudzić i postękiwać i dostał pić i nawet butelkę. On tak jakby spał nie to żeby był wyspany czy coś cała ta akcja trwał dość długo zakonczyła się kupskiemStaśkowi od jakiegoś miesiąca wychodzi górna jedynka nie wiem czy to przez to marudził ? Nie wiem sama czy próbować go przetrzymywać i próbować z jednym spaniem ?Bo usnął ładnie na wieczór bez marudzenia zjadł i poszedł spać może mi coś doradzicie bo sama juz nie wiem a jestem poprostu najzyczajniej w świecie zmęczona |
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwagi fakt, że mała została wsadzona w chodzik bardzo bardzo wcześnie. Ok. Ja wszystko rozumiem. Każdy wychowuje swoje dziecko po swojemu i ja nie zamierzam się w to wtrącać dlatego też tak bardzo wkurza mnie podtykanie mi pod nos takich przykładów z cichym przykazaniem powielenia tego wzorca. Cytat:
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i kapa, bo wzrostu zębów się przyspieszyć nie da Można sadzać, prowadzać, ale przecież zębów nikt nie będzie dziecku nożem wygrzebywał
|
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dzień dobry
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Też długo dochodziłam do siebie ale zupełnie poważnie dziewczyna podchodzi do tego tematu :P Ostatnio byliśmy właśnie na 1 urodzinach tej bardziej uzębionej i śmiać mi się chciało jak mama tej drugiej zaczęła mnie podpytywać o moją małą i jej drogę ząbkowania. Ubolewała nad tym, że jej córka ma dopiero 2 zęby a za tydzień 1 urodziny. Szybko też straciła zainteresowanie rozmową gdy powiedziałam, że u nas lada dzień 8-my będzie :P
Pogoda za oknem mało wiosenna dlatego, a może właśnie dlatego zapytuję czy mamy myślały już o jakiś wakacyjnych lub urlopowych wyjazdach z dzieciakami? Jeśli tak to gdzie? Szukam inspiracji
Всеки вижда как изглеждаш, но малко чувстват какъв си. Edytowane przez Maddy84 Czas edycji: 2013-04-09 o 15:35 |
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
A propo zębów, Majka nadal ich nie ma, a ja wyczekuje ich, kiedys moze wyjdą
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My coś myśleliśmy, ale na razie to takie luźne plany, nic konkretnego. Może Szczawnica. Może Zakopane. Może Beskid Niski. W każdym razie na pewno góry, bo tam mamy najbliżej. No i myślę, że będziemy wyjeżdżać częściej, ale na krócej niż raz a na długo
|
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy śliweńka jeszcze tu zagląda, ale 100 lat dla Karolinki!
|
|
|
|
|
#446 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to musi pięknie wyglądać jak taki brzdąc stawia pierwsze krokiCytat:
współczuję wyjazdu. Mój mąż jak pracował kiedyś w delegacji to ja się odnaleźć nie mogłam mimo, że na weekendy raczej przyjeżdzał, a półtora miesiąca to bym chyba nie przeżyła Cytat:
![]() Cytat:
Antoś dziś popłakiwał w żłobku, nie chciał jeść i spać. Jak był przed chorobą to ładnie się zaadaptował, nie płakał, spał i w ogóle było ok. Mam nadzieje, ze mu minie bo zal mi go jak tak placze tam wsrod obcych ludzi |
|||||
|
|
|
|
#447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie, ja już nie wiem co mam myśleć... dostaliśmy ubranko dla Krystianka od teściowej.. z ceną... przywiozła je szwagierka, kupione jakiś czas temu więc wszyscy je pooglądali, a metka z ceną została.. no nie wiem, czy ja mam wiedzieć, że tanich rzeczy nie kupili, czy jak? Już kiedyś dostaliśmy wyprawkę od nich z paragonem, wtedy myślałam, że się zawieruszył w reklamówce... nie wiem czy pokazać tą metkę mężowi czy olać.. ale jest mi dziwnie... zawsze od prezentów odrywa się cenę, nie wiem czy mam być wdzięczna, że tyle zapłacili bo wiedzą, że ja za bardzo nie chcę ubranek bo mam ich dużo i często piorę, dali dużo używek i zresztą już na mikołaja dostał 3 nowe dresiki no kurczę dziwnie mi jakoś... ale mąż mówi, że on ich dzieciom kupował więc chcą się odwdzięczyć.... ale paragonami? dziwnie jakoś...no to się wyżaliłam...
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-04-09 o 17:39 |
|||
|
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no cóż, trza walczyć dalej! może i efekty kiedyś przyjdą
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
czasem bo jak jest śliweńka jest afera ![]() dzięki za życzonka, zdrowia nam by się przydało bo Karo chora
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

A ile? To chyba zależy od wagi kurczaka. Im większy, tym dłużej bym piekła.
nie jest tak ?

13.08.2011

do jedzenia. Sam jeszcze nie siadał (ale siedział stabilnie), a zależało nam żeby przy jedzeniu nie był w pozycji półleżącej.

Teraz po świętach wzięłam się za ostrzejsze treningi i zobaczymy. Jak nie schudnę do końca kwietnia to olewam sprawę i wymieniam całą garderobę

to musi pięknie wyglądać jak taki brzdąc stawia pierwsze kroki
no kurczę dziwnie mi jakoś... ale mąż mówi, że on ich dzieciom kupował więc chcą się odwdzięczyć.... ale paragonami? dziwnie jakoś...