Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 10:48   #1831
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kurka, czemu ja tak późno wstałam.
Vil trzymam choć pewnie już jesteś po ze swoim szczęściem.

Ech...ale miałaś noc. Dobrze jednak, że zdiagnozowali, że wszystko ok, a to "rutynowe" akcje.

A dlaczego masz az godzine czekać. Ja biorę tandyferon do śniadania i lekarka mi absolutnie nie mówiła, że mam z nim czekać No jak się za chwile na badaniach okaże, że przez 3 tygodnie źle wcinałam ten lek i nic mi nie podniósł hemoglobiny to pobiję...

super, cudownie

Dziewczyny, a apropo tych Rafałków to uczą się w miarę ok? Bo sobie czytałam znaczenie imion ( wiem, wiem zabobony, ale jednak) i tam akurat w tym temacie średnio.
Przemek już odpadł bo jednak mój TŻ powiedział, że mu się źle kojarzy.
Darek faktycznie mało można zdrobnić, ale znamy samych fantastycznych Darków, a Rafała nie znam żadnego, ale jakoś wczoraj oglądając kabaret to imię usłyszałam i też mi się podoba No, a w znaczeniu ma dużo +
znam 2ch Rafałów i są inteligentni ponad normę
jeden do tego był mega przystojny

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Powinnam iść na pocztę wysłać koleżance paczkę. Oby nie było kolejki.Chciałam też wejść do rossmanna i uzupełnić kosmetyki dla dzidzi. Jestem leniwą krową

nie jesteś leniwą krową.
jestes w ciąży

Aa! nie opowiadalam Wam mojego jakze super snu
otóż w tym śnie musiałam testować ubranka Zu..
i taki zimowy kombinezon malutki założyłam i szłam na sanki by zobaczyć czy zimno nie bedzie..
ciekawe jak sie w to zmesciłam
ale radoche mialam mega na sankach

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:48   #1832
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które robiły zakupy u gapa kids-co od niego zamawiałyście??
Z tego co pamiętam to:

Pieluchy tetrowe
Pieluchy flanelowe
Nakładki sedesowe
Paklanki
Duże płatki kosmetyczne
Maść na brodawki Medela
Termometr kąpielowy
Butelka antykolkowa TT
Pampersy Newborn 1
Podkłady do przewijania Panda
Aspirator Nosefrida + wkłady
Majtki siateczkowe Seni
Podkłady Seni do szpitala
Podkłady Bella

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:48   #1833
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny kolejne głupie pytanie: z jakiej firmy brać wkładki laktacyjne??
Mi szwagierka polecała jeakieś, ale nie pamiętam jakie
Stary 2013-04-09, 10:48   #1834
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
boszz... biorę teraz ten cholerny tardyferon... toż to jest nieludzkie!!! mam brać rano i potem czekać godzinę na śniadanie... jak wy to robicie???
ja nie czekam wstaje rano, lykam tablete i zaczynam robic sniadanie. w miedzy czasie pije wode z cytryna zeby sie lepiej wchlonelo hehe. a pozniej zapycham sie sniadaniem i jest ok

Cytat:
Darek mnie osobiście się źle kojarzy, Rafał to mój młodszy brat - ale ja go chciałam Filip nazwać a Przemek jest prawie tak samo cool jak Filip
Magiusa, wedlug mnie Przemek - moj ulubiony kuzyn od strony taty
ja zawsze mysle jak taki maly chlopiec bedzie sie przedstawial i wersja "Pemek" bardzo mnie rozczula hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:49   #1835
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A propo tych pomiarów maluszków.
Jeśli moja dzidzia ma wszystko o ponad tydzień większe, ale np pomiędzy główką a brzuszkiem i kością udową są różnice 2-3 dni to nic złego tak??
być może urodzisz te parę dni przed terminem, bo ciąża faktycznie starsza - np. ze względu na krótsze cykle. a różnice parodniowe to nic! nie ma czym się przejmować. widziałaś, że niektóre maluszki mają rozbieżności między główką a brzuszkiem nawet do 3 tygodni...
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Też macie czasami wrażenie, jak siusiacie, że zaraz Wam albo wody odejdą, albo dziecko zgubicie? Normalnie boję się już do kibelka chodzić...
czasem tak najbardziej to się boję "dwójki"
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:50   #1836
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

nie jesteś leniwą krową.
jestes w ciąży

i taki zimowy kombinezon malutki założyłam i szłam na sanki by zobaczyć czy zimno nie bedzie..
No tak i dopiero teraz od jakiegoś czasu zrobiłam się mega leniwa
A sen super
Stary 2013-04-09, 10:50   #1837
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z Lovi

Cytat:
oo, to może vil... bo będzie już w domciu z małym kurcze, kciuków nie puszczam!!!
z banką zobaczymy... pewnie też się niedługo rozpakuje i będzie można do niej z relacją walić
Vil na pewno będzie w domu

Cytat:
a ty to rodzisz wtedy co ja, więc bez sensu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:50   #1838
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cesarka... w ciagu godziny. Trzymajcie kciuki. Nie dociera to do mnie. Nie wierze ze zobacze dzis malucha. Odezwe sie jak bede w stanie na spokojnie .
aaa doczytalam! no to sciskam kciuki, pewnie juz dawno sciskasz malego ale musze doczytac i zbudowac sobie napiecie powodzenia! i czekam na relacje, bo nie ukrywam, ze temat cesarki jest mi calkiem obcy...nie kupilam jeszcze gadzetow do porodu, bo nie wiem co potrzeba
Stary 2013-04-09, 10:51   #1839
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Też macie czasami wrażenie, jak siusiacie, że zaraz Wam albo wody odejdą, albo dziecko zgubicie? Normalnie boję się już do kibelka chodzić...
Póki co

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 10:51   #1840
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja się obawiam u mojej kruszynki niedosłuchu.... Bardzo bym chciała, żeby była zdrowa

A dlaczego obawiasz się niedosłuchu?
Ja osobiście myślę podobnie jak Axella...na początku to może sobie typowałam czy chcę chłopca czy dziewczynkę, ale teraz to już tylko się modlę by dotrwać do terminu ( bo wiadomo zawsze lepiej rozwinięte) i by było zdrowe. Wszystko inne mam gdzieś...

Ja mam wkładki z Canpol, ale za nic nie powiem Ci czy są dobre czy złe, bo póki co siara mi nie leci.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:51   #1841
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to:

Pieluchy tetrowe
Pieluchy flanelowe
Nakładki sedesowe
Paklanki
Duże płatki kosmetyczne
Maść na brodawki Medela
Termometr kąpielowy
Butelka antykolkowa TT
Pampersy Newborn 1
Podkłady do przewijania Panda
Aspirator Nosefrida + wkłady
Majtki siateczkowe Seni
Podkłady Seni do szpitala
Podkłady Bella
no właśnie i chciałabym u niego, ale na razie widzę od kilku dni, że podkładów Bella nie ma. Zbieram się do tego zamawiania od kilku dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:51   #1842
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
być może urodzisz te parę dni przed terminem, bo ciąża faktycznie starsza - np. ze względu na krótsze cykle. a różnice parodniowe to nic! nie ma czym się przejmować. widziałaś, że niektóre maluszki mają rozbieżności między główką a brzuszkiem nawet do 3 tygodni...

czasem tak najbardziej to się boję "dwójki"
mnie przeczyszcza ostatnio co chwila
i to juz powoli jest meczace... tym bardziej ze glupia gdzies czytalam ze babka pomylila wlasnie 2jke ze skurczami

teraz na wizycie bede miec juz ostatnie usg,czy juz nie bedzie wcale?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-09, 10:52   #1843
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
cześć!
witam was po długiej nieobecności... uczyłam się, niestety nie miałam czasu podczytać, a mała dalej w domu ze mną po tej chorobie więc dalej czasu brak. Wczoraj wróciłam z warszawy udało się dotrzeć na ten egzamin, wróciłam w dwupaku także wszystko zgodnie z planem. Jutro wizyta..... pozdrawiam was i mam nadzieję, że wszystko ok.
smieszne to jest, bo jeszcze niedawno pytalas nas czy dasz rade na tym egzaminie a tu prosze, juz po! czas przyspieszyl? teraz tylko kciuki za zdrowko Blanki i znow bedziesz miala chwile dla forum.
Stary 2013-04-09, 10:52   #1844
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

muszę zrobic sobie pedicure..jak spojrzalam na moje stopki to nie wpuscili by mnie na porodowke z takimi sucharkami..
Cejrowski ma lepsze piętki

jak Ty to robisz ??, ja już przez brzuch nic nie widze, a sięgnąć do stóp mi ciężko, najlepiej mi po turecku ale tak 3 minuty i kręgosłup wysiada.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
AGNES tak się nastawiłam, że innej opcji nie widzę. Chociaż powiem Ci że już mam stresa pomału nawet przed cc. Ogółem szpital mnie przeraża, lewatywa, cewnik, pionizowanie. Wrrrrrr....
I tak źle i tak niedobrze. Ale przynajmniej dzidziuś się nie zmęczy
A ja przed cc stresa nie mam, chociaz druga cesarka to podobno większy ból i dłużej trwa (relacja koleżanek). Pierwszą przeszłam jak burza, wlewali we mnie leki p/bólowe chociaż w ogóle nie czułam takiej potrzeby, a próg bólu mam raczej niski. Lewatywa luz da się przeżyć, cewnik zakładają po znieczuleniu i nie ma się wtedy czucia, zastrzyk w kręgosłup był mega wyzwaniem ale trafilam na super położną, kazała mi się w nią wtulić, przytuliła jak matka a anestezjolog się wpięła szybko i bezboleśnie. Na drugi dzień kazali mi już wstać i iść sie wykąpać, cewnik zdjęły i na 3 dobę wyszłam ze szpitala. Niektóre dziewczyny po sn gorzej dochodziły do siebie niż ja po cc. Jedyne co mnie przeraża to powikłania które mogą się przytrafic... dziewczynie z pokoju po cc wdało się zakażenie i skończyło się usunięciem macicy
Stary 2013-04-09, 10:52   #1845
Aaś
Zakorzenienie

Ech. Transfer na kom mi się skończył a komputera nie chciało mi się włączać od 2 dni...

Vil szpitalu??
Trzymaj się...

Mnie od 2 dni boli wątroba. Dziś miałam usg jamy brzusznej ale wszystko ok... i z nerkami i z wątrobą... a boli jak 150... także codziennie mam teraz zastrzyk z nospy
żyć nie umierać.
Dzieci są już spore i uciskają na wątrobę. A że ja nie jestem wielkoludem to też wpływa że wątroba jest teraz bardzo wysoko...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:52   #1846
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie i chciałabym u niego, ale na razie widzę od kilku dni, że podkładów Bella nie ma. Zbieram się do tego zamawiania od kilku dni
Napisz wiadomość do sprzedawcy, że chcesz zrobić większe zakupy i czy mogą wystawić nową aukcję z podkładami Bella

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-09, 10:53   #1847
maarchewka
Zakorzenienie

A jak sie ma poród VIL do planów Lublany?? bo widzę ktoś tu się szybciej wciska w kolejkę

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:54   #1848
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja osobiście myślę podobnie jak Axella...na początku to może sobie typowałam czy chcę chłopca czy dziewczynkę, ale teraz to już tylko się modlę by dotrwać do terminu ( bo wiadomo zawsze lepiej rozwinięte) i by było zdrowe. Wszystko inne mam gdzieś...

Ja mam wkładki z Canpol, ale za nic nie powiem Ci czy są dobre czy złe, bo póki co siara mi nie leci.
no włąśnie,oby tylko nasze maluchy były zdrowe

tak bardzo ciezko mi sie oddycha..dzis jest dzien z "tych"dni gdy wszystko mnie boli

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-09, 10:54   #1849
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, to chyba ja wykupiłam te podkłady od razu hurtowo zamówiłam 6 paczek kilka dni temu

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:54   #1850
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja chciałam iść na łatwiznę i zrobić dziś spaghetti, ale mam jeszcze rosół z niedzieli i potrawkę z kurczaka, także dogotuję tylko ryż i obiad z głowy
tylko sprzątanie czeka, odkurzacz już wyciągnięty
ee to jeszcze łatwiej ja w końcu postawiłam na łazanki daaawno nie było

Cytat:
A propo tych pomiarów maluszków.
Jeśli moja dzidzia ma wszystko o ponad tydzień większe, ale np pomiędzy główką a brzuszkiem i kością udową są różnice 2-3 dni to nic złego tak??
Jasne, że nie Musiałaby być robotem aby mieć wszystko idealnie co do dnia

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my mamy dziś spagetti, nie chcę mi się robic nic bardziej wymyślnego
ja sobie może strzelę bezmięsne na kolację albo jutro
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
moja prababcia za pradziadka zawsze zamawiała msze skoro świt.. masakra jakąs zwłaszcza ze to był w środku wakacji, w sierpniu.. a tu na mszę o 6 rano

Twój brat też pracował w kopalni??
My na szczęście latem nie mamy "okazji" aby zamawiać msze.

Mój brat zginął jak miał 2 latka, więc nie Ale mój tata owszem, na kopalni pracował. Wczoraj minęło 20 lat od ich śmierci

Vil pewnie już przytula swojego Synka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:55   #1851
Aaś
Zakorzenienie

o kurde. doczytałam o Vil.
ale jaja
śmieję się sama do siebie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:55   #1852
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
jak Ty to robisz ??, ja już przez brzuch nic nie widze, a sięgnąć do stóp mi ciężko, najlepiej mi po turecku ale tak 3 minuty i kręgosłup wysiada.

A ja przed cc stresa nie mam, chociaz druga cesarka to podobno większy ból i dłużej trwa (relacja koleżanek). Pierwszą przeszłam jak burza, wlewali we mnie leki p/bólowe chociaż w ogóle nie czułam takiej potrzeby, a próg bólu mam raczej niski. Lewatywa luz da się przeżyć, cewnik zakładają po znieczuleniu i nie ma się wtedy czucia, zastrzyk w kręgosłup był mega wyzwaniem ale trafilam na super położną, kazała mi się w nią wtulić, przytuliła jak matka a anestezjolog się wpięła szybko i bezboleśnie. Na drugi dzień kazali mi już wstać i iść sie wykąpać, cewnik zdjęły i na 3 dobę wyszłam ze szpitala. Niektóre dziewczyny po sn gorzej dochodziły do siebie niż ja po cc. Jedyne co mnie przeraża to powikłania które mogą się przytrafic... dziewczynie z pokoju po cc wdało się zakażenie i skończyło się usunięciem macicy
co do lewatywy-jak to jest? kto jest przy tobie?

no mi pedi zajmuje kuuupe czasu bo robie to mega na raty..powyginana i wszystko boli ale daje rade jakos

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-09, 10:55   #1853
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tylko dwa? Ja mam jakoś 3 tygodnie róznicy brzuszka do główki. Wczoraj się ze mnie śmiali, że dziecko głodzę
aż z ciekawości zerknę na nasze pomiary jak to wyglądało dokładnie, bo już nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ciężko mi się oddycha jak cholera...I mi tak serce waliło szybko. ech. Gdze mi się ten Jurek wciska, że tak mam.
mi też czasem baaardzo ciężko się oddycha.. zwłaszcza jak zasypiam.. w piątek i w sobotę tak miałam, że budziłam się i do Tż się żaliłam, że zapominam o oddychaniu, żeby pilnował czy się nie uduszę

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Aż sobie sprawdziłam nasze wymiary.
U nas też główka jest większa od brzuszka o ok 2 tyg
a to Wiktorki
ale na naszym wątku mniejsze brzuszki to częsta przypadłość. Nie widzę w tym nic złego, będą szczupłe maluszki i długie

Cytat:
tak włąnie myślę,że najbardziej chcę, by Zuzinek była calkowicie zdrowa...

moge rodzić sto godzin,moga mnie ciac i robić co chcą ale oby malutka była cała i zdrowa..
chyba każdej właśnie na tym zależy najbardziej
dlatego mój Tż i teściowie tak mnie namawiają na cc

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:56   #1854
vvgh
Wtajemniczenie

Wczoraj oglądaliśmy piękny film: "Patch Adams" z główną rolą Robin'a Willias'a. On był taki piękny. O facecie, który chce pomagać ludziom, na początku jest wzakładze psychiatrycznym i pomaga swojemu współlokatorowi pokonać wiewiórki które tamten widzi, a potem decyduje że chce zostać lekarzem.Ten film jest aki piękny http://www.filmweb.pl/film/Patch+Adams-1998-143# poooolecam!!!

Edytowane przez vvgh
Czas edycji: 2013-04-09 o 10:58
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:57   #1855
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do lewatywy-jak to jest? kto jest przy tobie?
Tam gdzie ja chcę rodzić to normalnie robi Ci ją położna i trzeba trochę potrzymać i biec do kibelka
Osoba towarzysząca może być ze mną ale ja M. wygonię pod drzwi, żeby mi nikt nie zajął wc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:57   #1856
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cesarka... w ciagu godziny. Trzymajcie kciuki. Nie dociera to do mnie. Nie wierze ze zobacze dzis malucha. Odezwe sie jak bede w stanie na spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O MAMO człowiek pojedzie do ZUSu a tu takie wieści!
Jestem w szoku i chyba się stresuję!
TRZYMAM KCIUKI KOCHANA!!!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a znowu na Madalinskiego na szkole rodzenia gin mówiła, ze jak wszystko jest ok to po naturalnym wychodzi się po 24 h.. ale dla mnie to jakoś dziwnie by było bo chyba dopiero po 3 dobach im NFZ zwraca??

Bo może oni jak w Skandynawii? Rano rodzisz po południu wychodzisz?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:58   #1857
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

bo tak:
2 młodsi bracia męża mają niedosłuch,
córka jednego brata też... i to dość spory... Tyle, że ona urodzona w 28 tyg to nie wiadomo czy genetycznie czy wcześniak... +ona jeszcze inne choroby...
Stary 2013-04-09, 10:59   #1858
lonely_lady
Zakorzenienie

Xal- a jednak, u naszego też brzuszek jeszcze bardziej w tyle niż główka:

Pomiary z USG IIItrymestr
główka- 32t 6dz
nóżki - 32t 1dz
brzusio- 29t 6dz

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:59   #1859
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
musiałabym pójść do sklepu po coś na obiad ale zupełnie nie mam pomysłu co zrobić
ja zrobiłam wczoraj te pulpety i nawet mąż pochwalił, że dobre nawet sam z siebie http://www.gotuj.skutecznie.tv/2012/...sosie-serowym/
tylko ten sos bym troche zmodyfikowała na bardziej serowy, bo jakiś taki mleczny wyszedł

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:00   #1860
vvgh
Wtajemniczenie

I ten film jest na faktach!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości