![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
![]() Ostatnio też nie paliłam tydzień... żałuję jak cholera, że zapaliłam, bo teraz dalej kopcę jak smok wawelski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
dlatego sie boje..ze mi przejdzie ta pewność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Chętnie bym Ci poradziła co zrobić by nie przeszła, ale sama potrzebowałabym takiej rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zawsze wiedziałam ze zapalić lubię. To była moja wymowka przez 10 lat. Tylko nie rozumialam dlaczego jak nie palę przez dwie godziny to mi sie przypomina ze musze koniecznie już teraz. To było bardzo uciążliwe. Teraz przyznaje szczerze ze ulzylo mi niesamowicie. Robię to na co mam ochotę tak długo jak mi sie to podoba. Nic mnie już nie odrywa od zajęć. Balkon jest czysty z czysta popielniczka jedynei dla gości. A ja czuje sie naprawdę silna teraz. Mam wrażenie ze skoro pokonalam palenie to teraz nie ma już wiecej przeszkód. Jestem naprawdę dumna z siebie. Tym bardziej ze to pierwsza moja próba. Ale już wiem ze palić nie chce. I teraz chyba ta duma nie pozwala mi już po papierosa sięgnąć. I wydaje mi sie ze każdy musi znaleść własna motywacje. Tyle ze trzeba naprawdę głęboko to przemyśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie pale juz ponad rok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie nazwałaś, że duma nie pozwala ci zapalić. Mi chyba też. Czasami mam wielką ochotę, ale jak się złamię będę zawiedziona i wstyd mi będzie przed tymi, którzy mnie chwalą za rzucenie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Przyczajenie
|
Slyszalam wiele pozytywnych opini o ksiazce Allena Carra, niestety nie mnam czasu na czytanie takze zobaczylam na ich stronie ze prowadza sesje ta metoda, odbywaja sie w Westine . Poszlam z kolezanka ktora jesczze byla studentka wiec dostala rabat 50% ja niestey juz placilam calosc ale oplacalo sie , najlepiej w zyciu wydana kasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam książke ale nie mam czasu jej przeczytac a na kompie tez nie lubie
![]() co tu taka cisza?! palicie? ![]() ja 10 dzień bez ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
miętowy z takim hmm chemicznych lekko posmakiem. trudno go okreslic. ja dlugo trzymam w buzi ta tabletke bo sie wolno rozpuszcza ale mozna od razy "wyssac"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też dalej nie pale
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
nooo a dziś widziałam jak pewnien pan palił z swoją córką ;] takie to łączące pokolenia;] wiosenny wietrzyk i papierosek pozwala na chwile zadumy i możliwość pomyślenia
![]()
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojutrze mi stukna trzy miesiace bez fajki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
no to mamy podobny staż
![]()
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
Mam dziś paskudny humor, cały dzień leje, TŻ-a nie ma i... znowu poległam
![]() ![]()
![]() |
#2480 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
CATLADY DZIĘKUJĘ CIII!!!!! Nie masz pojęcia, URATOWAŁAŚ MI ŻYCIE! Jak napisałaś o tej sesji, zaczęłam szukac w necie o co chodzi, trafiłam na stronę allena carra i zaczęłam czytać o takiej sesji. Trochę się tłukłam z myślami, ale co tam, stwierdziłam że spróbuję. Akurat mieli w sobotę sesję, więc decyzja musiała być szybka. Ale oddaja kase, jak się nie uda, więc właściwie bez ryzyka, choć racja - koszt jest. Ale efekty? coż, NIESAMOWITE. Deo tej pory właściwie nie jestem pewna, jak to się stało, ale efekt jest jak najbardziej pewny: nie chcę już palić. nigdy więcej tego nie zrobię. Czuję się, jakby klapki spadły mi z oczy, jakby mnie oświeciło coś - chociaż wszystko co mówiła pani Ania było jak najbardziej racjonalne. Zrozumiałam, że papieros nie jest moim przyjacielem. Czuję się wolna. Allen Carr to niesamowity człowiek, który uświadamiał ludziom, że rzucenie palenia może być łatwe. Dziewczyny, nie dajcie sobie wmawiać, że musicie się męczyć rzucając palenie. to tylko koncerny tytoniowe chcą podtrzymywać ten mit. A życie bez papierosów jest piękniejsze. Wiem, że to dopiero dwa dni od rzucenia, ale cały mój strach odszedł, czuję się świetnie. Zrozumiałam, że nałóg jest w głowie i tylko pracując nad tym, co o papierosach myślimy, możęmy się z niego wydostac. Możecie mi gratulować i cudownej Pani Ani. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWA BEZ PAPIEROSÓW!!!!! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
A niquitin - to przecież też jest nikotyna, tylko w innej formie.... mi Allen Carr pomógł zrozumieć że nie potrzebuję papierosa ani do piwka, ani kawy, wina, do spotkania towarzyskiego, ani na stres. nie potrzebuję go do niczego, JESTEM WOLNA! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Julia gratuluję takiego nastawienia i tej determinacji, ale to dopiero 3dni więc nie popadaj w taki hurraoptymizm. Jeszcze długa droga przed Tobą (przede mną zresztą też, a nie palę 3 miesiące), bo kryzys może nadejść w każdej chwili. No chyba, że ta sesja i Allen Carr czynią cuda i już nawet nie pomyślisz o papierosach, o chęci zapalenia nie wspominając.
![]()
![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
złamałam sie! słabeusz!
![]() ![]() ![]() a teraz znowu trudniej jest mi się zebrac do niepalenia ![]() ![]() ![]() a ta ksiazke chyba sobie az wydrukuje niech strace a moze cos pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To, że ciężko jest Wam uwierzyć to tylko efekt prania mózgu, przez jakie przechodzimy od dzieciństwa. Dobrze, że ja już w tym nie muszę tkwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Julia! gratuluje ! mozemy przybic sobie 5
I to nie mi dziekuje tylko Pani Ani Kabat i Allenowi Carrowi! A ten stan entuzjazu utrzyma sie ! nie czekaj na moment zalamki bo taki nie przyjdzie ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakiś cudowny zbieg okoliczności macie po 5 postów i obie akurat znalazlyscie sie na wizazu zachwalajac jakaś Pania Anne która w cudowny sposób wyleczyla Was z palenia. Dla mnie to reklama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
ja to tego nawet nie komentuje taki mega optymizm haha po 3 dniach niepalenia i wlasnie jakas Pani Ania w tym wszystkim
![]() ale coz... ja postanowilam dzis juz nie zapale! i od jutra licze od nowa ![]() rzuce w koncu rzuce!! po prostu nie bede palic i o tym myslec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedynie z czym sie zgodzę to ten cyt. Dziewczyny, nie dajcie sobie wmawiać, że musicie się męczyć rzucając palenie. to tylko koncerny tytoniowe chcą podtrzymywać ten mit Mam taka małą teorię spiskową na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak tam walka?
![]()
![]() |
![]() |
#2489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kociczka - Możesz sobie uważać że to reklama. Ale ja mogę z czystym sumieniem wszędzie tę metodę polecać, bo wiem, że działa. Jakoś nie macie problemu z tym, że na wizażu ktoś pisze, że jakiś kosmetyk zadziałał, albo na tym wątku nei macie problemu, jak ktoś pisze, że bierze niquittin. to jakoś reklama nie jest. Możecie sobie wszystkie tu siedzieć i ględzić jak wam jest strasznie bez papierosa, jak chodzicie po ścianach, bo nie możecie zapalić, albo ewentualnie chwalić się, że już nie palicie X dni, a potem znowu się tu wypłakiwać, jak wam jest wstyd, bo zapaliłyście z nerwów, przy alkoholu, bo chwila słabości. Ale jak ktoś Wam mówi, że jest sposób, jak sobie z tym poradzić, to i tak zawsze będziecie to od siebie odpychać rękami i nogami, bo tak naprawdę nie chcecie się wyzwolić od palenia. Mogę Wam tylko współczuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() uwazam to za czysta bzdure. rozumiem gdybys nie palila rok czy dwa ale po 3 dniach mowic ze sie rzucilo to po prostu ![]() ![]() a uwazam ze rzucenie jest ciezkie a jak nie ciezkie dla niektorych to mimo wszystko trudne i uciazliwe bo palenie wpada w nawyk. i niemozliwe jest nagle nie tesknic nie myslec o papierosie chocby nie wiem na jakiej terapii sie bylo (chyba ze bylas na praniu mozgu) a Ty opisujesz to jako najlatwiejsza rzecz w zyciu bo PRZECZYTALAS KSIAZKE I POROZMAWIALAS Z PANIA ANIA ![]() i uwazam ze jeszcze nie zwariowalam zeby gdzies jezdzic i placic za rzucenie palenia. bede chciala to rzuce bo sposob jest jeden : SILNA WOLA i utwierdzanie sie w tym ze warto nie palic. a nabijac komus konta nie mam zamiaru. a co do reszty komentarza to po prostu ![]() ![]() no i wyglada to niestety na ewidentna ustawke i reklame ![]() catlady85 zarejestrowana kwiecien 2013 Ty julio z pragi tak samo macie po kilka postów i te komenatarze : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2470 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2469 no i w koncu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2480 dla mnie to wszystko mowi samo za siebie ![]() Edytowane przez kociczka Czas edycji: 2013-04-22 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.