Z różnymi trenerkami ćwiczymy, figurę na lato sobie rzeźbimy; cz.10 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 14:22   #1681
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Z różnymi trenerkami ćwiczymy, figurę na lato sobie rzeźbimy; cz.10

Cytat:
Napisane przez juz_mam_konto Pokaż wiadomość
Grillowane warzywa
Mi średnio podchodzą
Ja najbardziej lubię serowo-cebulowe albo fromage, ale niestety nie robią takich dla biedronki.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:33   #1682
luxorzyna
Raczkowanie

Hejka, dzisiaj skalpel i tiffoczki. Po wczoraj bolą mnie boczki z czego bardzo się cieszę
U mnie chlodno, ale świeci słońce. Chce mi się od niego spać
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:33   #1683
Fionka_31
Zakorzenienie

Witam Was wszystkie
Na wstępie powiem WOW! ile tu jest aktywnych osób. Super!
Dziewczyny dołączam się do wątku bo liczę, że pomoże mi to w motywacji.
Lato pewnie niedługo mnie zaskoczy a ja wciąż jej nie mam.
Powiem tak, w zeszłym roku tak do grudnia chodziłam na siłownię tak 3x w tygodniu -ćwiczenia ogólnorozwojowe, bez diety i nie byłam zbytnio zadowolona z efektów (wcześniej kilka lat aerobik -o wiele lepiej wyglądałam) i postanowiłam wrócić do tej formy ćwiczeń. I tu zaczynają się schody... przez zimę leń dorwał mnie straszny i przytyło mi się o zgrozo 5kg! i boczki się pojawiły i cellulit
Zaczęłam szukać jakiejś aktywności i spróbowałam callanetics ale dla mnie to za powolne i zrezygnowałam po tygodniu.
Teraz natrafiłam na Ewę Chodakowską i pokładam w tym wielką nadzieję.
Wczoraj pierwszy trening - skalpel masakra, w ogóle nie mam kondycji ledwo dotrwałam, pot się ze mnie lał, pomijając fakt, że wszystkich ćwiczeń nie byłam w stanie zrobić do końca. Dziś cudowne zakwasy na pośladkach i łydkach
Przyłączam się do wątku bo muszę coś ze sobą zrobić!
Mam 168cm, ważę 63 kg, obwody: talia: 74cm, biodra: 100cm, udo: 60cm i 58,5cm , łydka 40cm i 38,5cm - to mój drugi problem - lewa strona chudsza.
Czy myślicie, że te ćwiczenia wyrównają moje obwody?
Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:40   #1684
kokoszkaa_
Przyczajenie

O to ja dziś już pogrzeszyłam Na drugie śniadanie zjadłam małą paczkę laysów zielona cebulka i małą pizza z kiełbaską a na pierwsze 3kromki pieczywa sonko z kiełbasą krakowską i serem wędzonym, jajo na twardo i kubek skrzypokrzywy codziennie obiecuje sobie, że zaczynam jeść zdrowo i jakoś średnio mi to wychodzi Zaraz zabieram się za ripped żeby chociaż te chipsy spalić
kokoszkaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:42   #1685
seductivee
Zakorzenienie

Ale u nas ciepło! Szok Czuć na maksa wiosnę

Mój humor wzrósł o 100% i tego było mi na prawdę trzeba - kupiłam sobie wiosenne buty No idealne... W tamtym roku szukałam, i nie znalazłam takich, a tu proszę Do tego kupiłam w końcu tablicę magnetyczną, aby zapisywać na niej najważniejsze informacje i motywacje Postawię ją blisko telewizora, tuż za PS3 TŻ - aby nie zapomniał o ważnych wiadomościach dla niego ode mnie

A zaraz zabieram się za faszerowane jajeczka ze szczypiorkiem i łososiem <333

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:50   #1686
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Fionka_31 ja mysle ze procz skalpela powinnas jeszcze cos dolacz cos z cardio np z mel b albo Jillian w pierwszym poscie mam linki do cwiczen oraz opis

ja sie w ogole ciesze ze powrocilam i mam nadzieje ze tak juz zostanie ..
Stary 2013-04-09, 14:58   #1687
charlizeee
Zakorzenienie

Z różnymi trenerkami ćwiczymy, figurę na lato sobie rzeźbimy; cz.10

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Melduję, że karmelizowana marchewka jest spoko, ale dałam za dużo cukru, i przydałoby się trochę soku z cytryny zjadłam do tego jedno jajko sadzone, ale niestety moja teflonowa patelnia nie była przeze mnie dobrze traktowana i lekko przywiera

Mam problem z policzeniem swojego zapotrzebowania kalorycznego i BTW, ponieważ na kalkulatorze na stronie potreningu.pl wyszło mi coś innego, niż podczas liczenia wg wzoru podanego na innej stronie (jakiejś o kulturystyce). Różnica jest znaczna, bo zakładając, że aktywność fizyczna to prawie codziennie po godzinie, raz wychodzi mi 2500 kcal, a raz niewiele ponad 2000 Wiecie, codziennie wszystkiego nie liczę, ale 500 kalorii to sporo, zwłaszcza, że myśląc o redukcji musiałabym z tego trochę odjąć (nie wiem dokładnie ile, ale to już nieważne) to jest dla mnie różnica między np. 1700kcal a 2200 Bo w drugim wypadku nie muszę się aż tak pilnować, a w pierwszym jak najbardziej. Nie jest to najważniejsze, ale mimo wszystko ciągle nad tym rozmyślam

Jak mi się uleży ta marchewka z jajkiem to idę na pierwszą turę ćwiczeń.
A ja na przekąski polecam korzeń pietruszki pokrojony w plastry skropiony oliwą i upieczony w piekarniku pychotka
Stary 2013-04-09, 15:02   #1688
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizeee Pokaż wiadomość
A ja na przekąski polecam korzeń pietruszki pokrojony w plastry skropiony oliwą i upieczony w piekarniku pychotka
ja robiłam ostatnio frytki z selera tez polecam najgorzej obrac i pokroic tego drania po upieczeniu i odpowiednim doprawieniu sa lekko słodkawe, cikawy smak polecam
Stary 2013-04-09, 15:02   #1689
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exterior Pokaż wiadomość
Surykata jesli bedziesz czwiczyc regularnie, efekty musza byc. Bez obaw !

Ja cwicze od poltora miesiaca Skalpel, czuje ze jest mnie mniej! Zmierzylam sie dopiero tydzien temu i juz po tygodniu (skalpela i mel B) mam wszedzie po 2cm mniej a w talii az 5 mniej! Dodam ze zoptymalizowalam wielkosc posilkow. Wagi nie mam, ale moze to i lepiej. Takze do cwiczen! ))
5 cm w tydzień to ile straciłaś przez 1,5 miesiąca 20?

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
ja robiłam ostatnio frytki z selera tez polecam najgorzej obrac i pokroic tego drania po upieczeniu i odpowiednim doprawieniu sa lekko słodkawe, cikawy smak polecam
Zupa z pietruszki też jest dobra
Stary 2013-04-09, 15:03   #1690
seductivee
Zakorzenienie

A dziś przewertowałam w Empiku książkę Ewki - fakt, dużo obrazków Natknęłam się też na przepis pt. "kanapka z kurczakiem"

Fionka_31 - tak jak La_Mezcla mówi - dołącz jakieś cardio, wtedy się fajnie zmęczysz i poczujesz, że poćwiczyłaś

Stary 2013-04-09, 15:04   #1691
kokoszkaa_
Przyczajenie

Ja też chcę wiosne a u mnie szaro buro i pada a wieczorem jadę z TŻtem nad morze do Sopotu na jeden dzień. Mam nadzieję, że tam przynajmniej będzie ładnie słoneczko świeciło

Wiem, ze niektóre z Was robiły A6W, jak było z efektami? Bo ja się naczytałam jak to pięknie brzuszek się kształtuje a póki co efektów żadnych nie widzę. Nie wiem czy robię coś źle czy co Na jakieś spektakularne efekty nie liczyłam bo brzuch to akurat najbardziej problematyczna u mnie część ciała
kokoszkaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 15:08   #1692
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
A dziś przewertowałam w Empiku książkę Ewki - fakt, dużo obrazków Natknęłam się też na przepis pt. "kanapka z kurczakiem"

Fionka_31 - tak jak La_Mezcla mówi - dołącz jakieś cardio, wtedy się fajnie zmęczysz i poczujesz, że poćwiczyłaś
A ja czekam na książkę Jillian
Stary 2013-04-09, 15:08   #1693
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Dzień dobryyy!
Biorę się za nadrabianie was, ale muszę się pochwalić.
Zmierzyłam dzisiaj się, i prócz tego, że w miesiąc w talii straciłam jeden centymetr, w dolnej części wróciły mi cm z początków ćwiczeń to to co mnie cieszy: pupa w górę, udo w górnej części -1 cm a w dolnej.... -5

Gdzie ja mam głowę!? Ostatnio umówiłam się z 3 osobami na ten sam dzień i mniej więcej tę samą godzinę, to jutro na siłownię umówiłam się na 16. Nie ważne, że o tej godzinie siedzę jeszcze na zajęciach
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 15:08   #1694
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie smakują takie płatki, choć za wiórkami przepadam
ja wiórki też uwielbiam i myślałam, że płatki te będą dobre
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo i właśnie zrobiłam sobie kawę.

Padał w godzinach 8-9 rano.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Tu chyba trzeba po prostu plecki ćwiczyć
o tej porze o ja spałam :d

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 15:11   #1695
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizeee Pokaż wiadomość
A ja czekam na książkę Jillian
Ja doszłam do 120 strony i nie mogę ruszyć dalej, bo ktoś/coś mi zawsze przeszkadza

Cytat:
Napisane przez kokoszkaa_ Pokaż wiadomość
Ja też chcę wiosne a u mnie szaro buro i pada a wieczorem jadę z TŻtem nad morze do Sopotu na jeden dzień. Mam nadzieję, że tam przynajmniej będzie ładnie słoneczko świeciło

Wiem, ze niektóre z Was robiły A6W, jak było z efektami? Bo ja się naczytałam jak to pięknie brzuszek się kształtuje a póki co efektów żadnych nie widzę. Nie wiem czy robię coś źle czy co Na jakieś spektakularne efekty nie liczyłam bo brzuch to akurat najbardziej problematyczna u mnie część ciała
Ja próbowałam robić, BlackAngel doszła daleko, ale zrezygnowała i któraś jeszcze robi (bądź robiła)
A6W to ćwiczenia rzeźbiące, dlatego jeśli masz tłuszczyk na brzuchu, to niestety ale zbyt widoczne efekty nie będą Ogółem do a6w trzeba mieć zacięcie, bo jest to monotonne i nudne, powtarzać tyle razy to samo ćwiczenie

Stary 2013-04-09, 15:13   #1696
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja doszłam do 120 strony i nie mogę ruszyć dalej, bo ktoś/coś mi zawsze przeszkadza

Ja próbowałam robić, BlackAngel doszła daleko, ale zrezygnowała i któraś jeszcze robi (bądź robiła)
A6W to ćwiczenia rzeźbiące, dlatego jeśli masz tłuszczyk na brzuchu, to niestety ale zbyt widoczne efekty nie będą Ogółem do a6w trzeba mieć zacięcie, bo jest to monotonne i nudne, powtarzać tyle razy to samo ćwiczenie
Już sie doczekać nie moge

A6W zaczęłam kiedyś kiedyś ale zrobiłam kilka dni i dałam sobie spokój to nie dla mnie takie ćwiczenia
Stary 2013-04-09, 15:21   #1697
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję, że karmelizowana marchewka jest spoko, ale dałam za dużo cukru, i przydałoby się trochę soku z cytryny zjadłam do tego jedno jajko sadzone, ale niestety moja teflonowa patelnia nie była przeze mnie dobrze traktowana i lekko przywiera

Mam problem z policzeniem swojego zapotrzebowania kalorycznego i BTW, ponieważ na kalkulatorze na stronie potreningu.pl wyszło mi coś innego, niż podczas liczenia wg wzoru podanego na innej stronie (jakiejś o kulturystyce). Różnica jest znaczna, bo zakładając, że aktywność fizyczna to prawie codziennie po godzinie, raz wychodzi mi 2500 kcal, a raz niewiele ponad 2000 Wiecie, codziennie wszystkiego nie liczę, ale 500 kalorii to sporo, zwłaszcza, że myśląc o redukcji musiałabym z tego trochę odjąć (nie wiem dokładnie ile, ale to już nieważne) to jest dla mnie różnica między np. 1700kcal a 2200 Bo w drugim wypadku nie muszę się aż tak pilnować, a w pierwszym jak najbardziej. Nie jest to najważniejsze, ale mimo wszystko ciągle nad tym rozmyślam

Jak mi się uleży ta marchewka z jajkiem to idę na pierwszą turę ćwiczeń.
2500 to naprawdę dużo Ja liczyłam sposobem tygryska. Jeszcze nie udało mi się dobić to mojego zapotrzebowania, cały czas coś bym jadła No w sumie dzisiaj mam dzień słaby(pierwszy od daaawna) jakiś bo o 7 zjadłam owsiankę, drugą porcję dopiero o 14! i nie jestem głodna

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Jeszcze horo!
Stary 2013-04-09, 15:24   #1698
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
2500 to naprawdę dużo Ja liczyłam sposobem tygryska. Jeszcze nie udało mi się dobić to mojego zapotrzebowania, cały czas coś bym jadła No w sumie dzisiaj mam dzień słaby(pierwszy od daaawna) jakiś bo o 7 zjadłam owsiankę, drugą porcję dopiero o 14! i nie jestem głodna

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Jeszcze horo!
Właśnie! Zapomniałam nicku!

Stary 2013-04-09, 16:45   #1699
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do wątku bo muszę coś ze sobą zrobić!
Mam 168cm, ważę 63 kg, obwody: talia: 74cm, biodra: 100cm, udo: 60cm i 58,5cm , łydka 40cm i 38,5cm - to mój drugi problem - lewa strona chudsza.
Czy myślicie, że te ćwiczenia wyrównają moje obwody?
Mamy bardzo podobne liczby
Wiesz co, ja mierzę nogę tylko jedną, nigdy nie wpadłam na to, żeby mierzyć obie, ale mi się wydaje, że prawa część ciała zawsze jest trochę większa, jeśli jesteśmy praworęczne nawet palce w prawej ręce są grubsze.

Cytat:
No właśnie, dużo. A wyliczył mi to kalkulator, gdzie podałam wzrost, wagę, i aktywność (zgodnie z prawdą, 3-5 razy w tygodniu, choć czasami to nawet 7). Ale nie udało ci się dobić, to znaczy, że przekraczasz czy jesz za mało?
Zaraz wejdę na tego bloga i zobaczę co mi tam wyjdzie.

Zrobiłam 1 część ćwicze:
FB Leg Slimming Pilates Butt and Thigh Workout
FB 10 Min Abs Workout - At Home Abdominal and Oblique

Wieczorem jeszcze shred
Stary 2013-04-09, 16:45   #1700
luxorzyna
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie ja mam głowę!? Ostatnio umówiłam się z 3 osobami na ten sam dzień i mniej więcej tę samą godzinę, to jutro na siłownię umówiłam się na 16. Nie ważne, że o tej godzinie siedzę jeszcze na zajęciach
Musiałabyś sobie założyć kalendarz i zapisywać wszystkie spotkania, a potem tylko mówić: poczekaj, sprawdze czy mam czas
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 16:53   #1701
ridja devojka
Zakorzenienie

Według wzoru na blogu (18 – 29 lat -> BMR = 14.8 x Waga + 487 + SEE (SEE - od 0 do 120 w zależności od budowy ciała), powinnam zjadać 2300 - 2400
uUuAsissuUu - jaki "PAL" sobie przy tych wyliczeniach obrałaś? Bo ja bym stawiała na 1,6 (cytuję: umiarkowana aktywność - oznacza, że występują intensywne ćwiczenia trwające 20-45 minut co najmniej 3 x w tygodniu, lub praca związana z poruszaniem się lub umiarkowana intensywność pracy). Postaram się chyba po prostu dobijać do 2000 i absolutnie nie przekraczać
Stary 2013-04-09, 16:53   #1702
lacrimachristi
Zakorzenienie

dzis planuje 4 x cardio cirkut banish z Jillian i skalpel taki zestaw ruszy tłuszczyk?
Stary 2013-04-09, 17:21   #1703
redeyes
Zakorzenienie

ale mi się nie chce ćwiczyć, pomocy
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 17:51   #1704
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, dużo. A wyliczył mi to kalkulator, gdzie podałam wzrost, wagę, i aktywność (zgodnie z prawdą, 3-5 razy w tygodniu, choć czasami to nawet 7). Ale nie udało ci się dobić, to znaczy, że przekraczasz czy jesz za mało?
Zaraz wejdę na tego bloga i zobaczę co mi tam wyjdzie.
Wychodzi mi za mało

Cytat:
Napisane przez luxorzyna Pokaż wiadomość
Musiałabyś sobie założyć kalendarz i zapisywać wszystkie spotkania, a potem tylko mówić: poczekaj, sprawdze czy mam czas
Brzmi mega poważnie

z tym PAL też miałam problem, nie pamiętam już co wzięłam.
Stary 2013-04-09, 18:31   #1705
Wera014
Raczkowanie

Liczyłam to zapotrzebowanie, ale teraz nie przykładam wielkiej wagi do liczenia kalorii, bo jem tyle,że jestem najedzona a na pewno nie przekraczam dziennego limitu. Dzisiaj mój 2 killer
Wera014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 18:40   #1706
ridja devojka
Zakorzenienie

Odwaliłam shreda (L1/D5), nienawidzę pompek i w ogóle tych hantli Zjadłam dziś 4 posiłki w równych, 3 - godzinnych odstępach (9.00, 12.00, 15.00, 18.00), jestem za*ebista, jeszcze o 21 ostatni posiłek, ale to zjem chyba sam twarożek, no, może 3 pierogi do tego jako nagrodę za te trudy. Ćwiczcie solidnie, ciao!
Stary 2013-04-09, 18:42   #1707
camelia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redeyes Pokaż wiadomość
ale mi się nie chce ćwiczyć, pomocy
Ja aż sobie ucięłam drzemkę i teraz jest jeszcze gorzej... Tragiczny dzień, kązdy meteopata jest nie do życia (przynajmniej u mnie w mieście są takie warunki) Za to jutro 15 stopni i słońce

Może dziś odpuszczę, nic sie nie stanie;d
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 18:46   #1708
daab123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Ja aż sobie ucięłam drzemkę i teraz jest jeszcze gorzej... Tragiczny dzień, kązdy meteopata jest nie do życia (przynajmniej u mnie w mieście są takie warunki) Za to jutro 15 stopni i słońce

Może dziś odpuszczę, nic sie nie stanie;d
A ja już myślałam, że to tylko mnie jakaś depresja dopadła.. Mam nadzieję, że jutro będzie taka pogoda, jak mówisz, bo inaczej to chyba z mostu skoczę
Kompletnie nic mi się nie chcę. Miałam się przespać, ale sąsiad sobie na maxa włączył radio i nie dało rady
w ogóle głowa mnie boli, suchy kaszel męczy i w ogóle czuję się do dupy..
idę zaraz do sklepu kupię sobie redds'a czy jak to tam się piszę, wypije i pójdę spać

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 18:57   #1709
camelia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daab123 Pokaż wiadomość
A ja już myślałam, że to tylko mnie jakaś depresja dopadła.. Mam nadzieję, że jutro będzie taka pogoda, jak mówisz, bo inaczej to chyba z mostu skoczę
Kompletnie nic mi się nie chcę. Miałam się przespać, ale sąsiad sobie na maxa włączył radio i nie dało rady
w ogóle głowa mnie boli, suchy kaszel męczy i w ogóle czuję się do dupy..
idę zaraz do sklepu kupię sobie redds'a czy jak to tam się piszę, wypije i pójdę spać
Nie jesteś sama Nigdy mi się nie zdarza spać w ciągu dnia a dziś to nic innego bym nie robiła
Koniecznie wypij ananas - grejpfrut
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:01   #1710
daab123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama Nigdy mi się nie zdarza spać w ciągu dnia a dziś to nic innego bym nie robiła
Koniecznie wypij ananas - grejpfrut
zawsze piłam jabłkowy, ale wielki czas spróbować jakiegoś nowego smaku

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości