|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z różnymi trenerkami ćwiczymy, figurę na lato sobie rzeźbimy; cz.10
Mi średnio podchodzą
Ja najbardziej lubię serowo-cebulowe albo fromage, ale niestety nie robią takich dla biedronki.
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, dzisiaj skalpel i tiffoczki. Po wczoraj bolą mnie boczki z czego bardzo się cieszę
U mnie chlodno, ale świeci słońce. Chce mi się od niego spać |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was wszystkie
![]() Na wstępie powiem WOW! ile tu jest aktywnych osób. Super! Dziewczyny dołączam się do wątku bo liczę, że pomoże mi to w motywacji. Lato pewnie niedługo mnie zaskoczy a ja wciąż jej nie mam. Powiem tak, w zeszłym roku tak do grudnia chodziłam na siłownię tak 3x w tygodniu -ćwiczenia ogólnorozwojowe, bez diety i nie byłam zbytnio zadowolona z efektów (wcześniej kilka lat aerobik -o wiele lepiej wyglądałam) i postanowiłam wrócić do tej formy ćwiczeń. I tu zaczynają się schody... przez zimę leń dorwał mnie straszny i przytyło mi się o zgrozo 5kg! ![]() Zaczęłam szukać jakiejś aktywności i spróbowałam callanetics ale dla mnie to za powolne i zrezygnowałam po tygodniu. Teraz natrafiłam na Ewę Chodakowską i pokładam w tym wielką nadzieję. Wczoraj pierwszy trening - skalpel masakra, w ogóle nie mam kondycji ledwo dotrwałam, pot się ze mnie lał, pomijając fakt, że wszystkich ćwiczeń nie byłam w stanie zrobić do końca. Dziś cudowne zakwasy na pośladkach i łydkach ![]() Przyłączam się do wątku bo muszę coś ze sobą zrobić! Mam 168cm, ważę 63 kg, obwody: talia: 74cm, biodra: 100cm, udo: 60cm i 58,5cm , łydka 40cm i 38,5cm - to mój drugi problem - lewa strona chudsza. Czy myślicie, że te ćwiczenia wyrównają moje obwody? |
|
|
|
#1684 |
|
Przyczajenie
|
O to ja dziś już pogrzeszyłam
Na drugie śniadanie zjadłam małą paczkę laysów zielona cebulka i małą pizza z kiełbaską codziennie obiecuje sobie, że zaczynam jeść zdrowo i jakoś średnio mi to wychodzi
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u nas ciepło! Szok
Czuć na maksa wiosnę Mój humor wzrósł o 100% i tego było mi na prawdę trzeba - kupiłam sobie wiosenne buty Do tego kupiłam w końcu tablicę magnetyczną, aby zapisywać na niej najważniejsze informacje i motywacje Postawię ją blisko telewizora, tuż za PS3 TŻ - aby nie zapomniał o ważnych wiadomościach dla niego ode mnie A zaraz zabieram się za faszerowane jajeczka ze szczypiorkiem i łososiem <333 |
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka_31
z cardio np z mel b albo Jillian w pierwszym poscie mam linki do cwiczen oraz opis ![]() ja sie w ogole ciesze ze powrocilam i mam nadzieje ze tak juz zostanie ..
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Z różnymi trenerkami ćwiczymy, figurę na lato sobie rzeźbimy; cz.10
Cytat:
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po upieczeniu i odpowiednim doprawieniu sa lekko słodkawe, cikawy smak polecam
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś przewertowałam w Empiku książkę Ewki - fakt, dużo obrazków
Natknęłam się też na przepis pt. "kanapka z kurczakiem" Fionka_31 - tak jak La_Mezcla mówi - dołącz jakieś cardio, wtedy się fajnie zmęczysz i poczujesz, że poćwiczyłaś
|
|
|
|
#1691 |
|
Przyczajenie
|
Ja też chcę wiosne
a u mnie szaro buro i pada a wieczorem jadę z TŻtem nad morze do Sopotu na jeden dzień. Mam nadzieję, że tam przynajmniej będzie ładnie słoneczko świeciło![]() Wiem, ze niektóre z Was robiły A6W, jak było z efektami? Bo ja się naczytałam jak to pięknie brzuszek się kształtuje a póki co efektów żadnych nie widzę. Nie wiem czy robię coś źle czy co Na jakieś spektakularne efekty nie liczyłam bo brzuch to akurat najbardziej problematyczna u mnie część ciała |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyy!
![]() Biorę się za nadrabianie was, ale muszę się pochwalić. Zmierzyłam dzisiaj się, i prócz tego, że w miesiąc w talii straciłam jeden centymetr, w dolnej części wróciły mi cm z początków ćwiczeń to to co mnie cieszy: pupa w górę, udo w górnej części -1 cm a w dolnej.... -5 Gdzie ja mam głowę!? Ostatnio umówiłam się z 3 osobami na ten sam dzień i mniej więcej tę samą godzinę, to jutro na siłownię umówiłam się na 16. Nie ważne, że o tej godzinie siedzę jeszcze na zajęciach |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiórki też uwielbiam i myślałam, że płatki te będą dobre
![]() o tej porze o ja spałam :d |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja doszłam do 120 strony i nie mogę ruszyć dalej, bo ktoś/coś mi zawsze przeszkadza
![]() Cytat:
A6W to ćwiczenia rzeźbiące, dlatego jeśli masz tłuszczyk na brzuchu, to niestety ale zbyt widoczne efekty nie będą Ogółem do a6w trzeba mieć zacięcie, bo jest to monotonne i nudne, powtarzać tyle razy to samo ćwiczenie
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A6W zaczęłam kiedyś kiedyś ale zrobiłam kilka dni i dałam sobie spokój to nie dla mnie takie ćwiczenia
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja mierzę nogę tylko jedną, nigdy nie wpadłam na to, żeby mierzyć obie, ale mi się wydaje, że prawa część ciała zawsze jest trochę większa, jeśli jesteśmy praworęczne nawet palce w prawej ręce są grubsze.Cytat:
![]() Zaraz wejdę na tego bloga i zobaczę co mi tam wyjdzie. Zrobiłam 1 część ćwicze: FB Leg Slimming Pilates Butt and Thigh Workout FB 10 Min Abs Workout - At Home Abdominal and Oblique Wieczorem jeszcze shred
|
|
#1700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Według wzoru na blogu (18 – 29 lat -> BMR = 14.8 x Waga + 487 + SEE (SEE - od 0 do 120 w zależności od budowy ciała), powinnam zjadać 2300 - 2400
![]() uUuAsissuUu - jaki "PAL" sobie przy tych wyliczeniach obrałaś? Bo ja bym stawiała na 1,6 (cytuję: umiarkowana aktywność - oznacza, że występują intensywne ćwiczenia trwające 20-45 minut co najmniej 3 x w tygodniu, lub praca związana z poruszaniem się lub umiarkowana intensywność pracy). Postaram się chyba po prostu dobijać do 2000 i absolutnie nie przekraczać
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
dzis planuje 4 x cardio cirkut banish z Jillian i skalpel
taki zestaw ruszy tłuszczyk?
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się nie chce ćwiczyć, pomocy
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tym PAL też miałam problem, nie pamiętam już co wzięłam. |
||
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Liczyłam to zapotrzebowanie, ale teraz nie przykładam wielkiej wagi do liczenia kalorii, bo jem tyle,że jestem najedzona a na pewno nie przekraczam dziennego limitu. Dzisiaj mój 2 killer
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Odwaliłam shreda (L1/D5), nienawidzę pompek i w ogóle tych hantli
Zjadłam dziś 4 posiłki w równych, 3 - godzinnych odstępach (9.00, 12.00, 15.00, 18.00), jestem za*ebista, jeszcze o 21 ostatni posiłek, ale to zjem chyba sam twarożek, no, może 3 pierogi do tego jako nagrodę za te trudy. Ćwiczcie solidnie, ciao!
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aż sobie ucięłam drzemkę i teraz jest jeszcze gorzej... Tragiczny dzień, kązdy meteopata jest nie do życia (przynajmniej u mnie w mieście są takie warunki) Za to jutro 15 stopni i słońce
Może dziś odpuszczę, nic sie nie stanie;d |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kompletnie nic mi się nie chcę. Miałam się przespać, ale sąsiad sobie na maxa włączył radio i nie dało rady ![]() w ogóle głowa mnie boli, suchy kaszel męczy i w ogóle czuję się do dupy.. idę zaraz do sklepu kupię sobie redds'a czy jak to tam się piszę, wypije i pójdę spać
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy mi się nie zdarza spać w ciągu dnia a dziś to nic innego bym nie robiła![]() Koniecznie wypij ananas - grejpfrut
|
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

albo fromage, ale niestety nie robią takich dla biedronki.

Na drugie śniadanie zjadłam małą paczkę laysów zielona cebulka i małą pizza z kiełbaską
codziennie obiecuje sobie, że zaczynam jeść zdrowo i jakoś średnio mi to wychodzi

Wiecie, codziennie wszystkiego nie liczę, ale 500 kalorii to sporo, zwłaszcza, że myśląc o redukcji musiałabym z tego trochę odjąć (nie wiem dokładnie ile, ale to już nieważne) to jest dla mnie różnica między np. 1700kcal a 2200 

Natknęłam się też na przepis pt. "kanapka z kurczakiem"
a u mnie szaro buro i pada
a wieczorem jadę z TŻtem nad morze do Sopotu na jeden dzień. Mam nadzieję, że tam przynajmniej będzie ładnie słoneczko świeciło