|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej hej
u nas weekend przecudny sloneczny caly nad morzem spedzilismy a dzisiaj juz pochmurnie chyba zanosi sie na deszcz
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
nie ladnie tak meza obgadywac ![]() Cytat:
mi zostalo jeszcze 3,5 miesiaca
|
||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
na razie mam kosmetyki:
-na pewno jakis olejek Alterra i olejki Green Pharmacy -zolty tusz Lovely -pianka z melonem Joanna -krem awokado Bielenda (jesli pachnie jak maseczka to go pokocham za sam zapach) -peeling (Joanna, Perfecta, Lirene) -healthy mix podklad -na pewno jakis olejek Alterra i olejki Green Pharmacy -zolty tusz Lovely -pianka z melonem Joanna -krem awokado Bielenda (jesli pachnie jak maseczka to go pokocham za sam zapach) -peeling (Joanna, Perfecta, Lirene) -healthy mix -szampon Timotei z serii bez parabenow zajrze na pewno do Inglota, w szafe Kobo, do Rossmana i Super-pharmu ![]() ze spozywczych to pewnie przywioze kielbaske tz-towi, twarog, kisiel, przyprawy, herbaty...tyle mi sie teraz przypomina. a co wy jeszcze ze spozywczych kupujecie? pewnie jakies zupki bo raz za jakis czas jak mnie najdzie smak
|
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Czesc dziewczyny!
Ja jestem jeszcze w depresji powujazdowej moich rodzicow Ale jakos to bedzie... I jakos tak nie do konca sie dobrze czuje... Cytat:
o te do wloskow olejki z Green Ci chodzi - mam tez z papryczka moze byc ale we Wloszech moim zdaniem jest duzo fajniejszych olejkow a ten szampon z Timotei to szampon jak szampon A jako ogolno znana naciagaczko - kusicielka (no i wlosomaniaczka) polece jeszcze odzywke bez splukiwania Joanna Naturia A i ostatnio sie uzaleznilam od peelingu pod prysznic do ciala Eveline tego 3d czy 4d czy jakos tam
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
mmarcepanku nie smutaj
olejki do kapieli a odzywka to ktora to? pokaz na kwc? na moje proste wlosy to kazda jest ok nawet tani splend'or ![]() mniam polskie rybki znad Baltyku
|
|
|
|
#2466 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
a ja bardzo lubie ryby w puszce w sosie pomidorowym i polskie kurczaki z rozna sa najlepsze- moj TZ tez to potwierdza
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie skonczycie to mimo 32 kg bedzie nadbagaz
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 394
|
Cuciola, ja wci±¿ têskniê za Wizzairem i tymi 32 kilogramami
Z UK mam do domu Ryanaira (15 albo 20 kg baga¿u g³ównego za ogromn± kasê) Wpad³am tak na chwilkê powiedzieæ, ¿e brakuje mi s³oñca i nawet w telefonie ustawi³am dodatkowo pogodê dla Napletka, ¿eby siê pocieszyæ, ¿e GDZIE¦ TAM jest ju¿ prawdziwa, ciep³a wiosna. Pozdrawiam P.S. Romanaccia, nie jeste¶ ju¿ Salernitana? Jak to mo¿liwe?
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Marcepanek - nadejdzie wiosna a ty sie lepiej poczujesz!
U mnie juz jest. Kasza - kope lat! Co slychac ciekawego? A Romanaccia wrocila do Rzymu - pewnie nie na dlugo. I nawet sie powoli zaczela przekonywac do niektorych miejsc Wiecznego miasta. Tych mniej smierdzacych. Jeszcze wam nie opowiadalam ze bylismy w niedziele w Decatlonie i kupilam 4 rzeczy za cale 28 euro. Koszulke na ramiaczkach i dlugie spodnie dresowe w przecenie po 5 euro. A do tego t-shirta i spodenki do za kolana - w normalnej cenie. A dzisiaj na targu kupilam lekka bluze sportowa za 3 euro. Musze sobie jeszcze kupic taka pomiedzy ta lekka a dosyc gruba polarowa jaka mam. I jak widac po zakupach zaczelam cwiczyc spowrotem. Musze sobie jakis zestaw cwiczen przygotowac bo troche mi sie juz znudzila Jillian Michaels a poza tym to podobno trzeba zmieniac cwiczenia bo sie miesnie przyzwyczajaja. Jeszcze do 15 kwietnia jest promocja w Sephorze - podwojenie punktow na karcie- wiec chcialabym sobie jakies perfumki kupic. Bo moja Vera Wang sie konczy a tanie juz mi sie dawno skonczyly. Wachalam dosyc duzo ostatnio i nawet mi sie Jadore podobaly i Jimmy Choo tez. Znacie jakies fajne, wiosenne, lekkie - nie ciezkie az sie w glowie kreci i dech zapiera?
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
oooooo jakie tu pustki
![]() Wiosna wiosna wiosna ach to TY....... a ja od rana po szpitalach latam porobilam sobie wyniki kontrolne a ile ludzi auuuuuu co tam u Was???? |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Buondì Flavcio padl jak kawka, a mi po spacerku nad morzem to tez zawsze spac sie chce
no ale nie klade sie, bo inaczej nie bede miec chwilki dla siebie![]() cuciola o mamuniu jaka lista, moja ogranicza sie do ksiazeczek dla Flavcia a mam cos dla Ciebie maniaczko kosmetykowa, kupilam pare dni temu fajny lakier do pazorkow gel effect bella oggi za cale 2,5 e, a moze juz go znasz![]() sjoanna zobaczysz ze za pare dni maz nabierze wprawy, ja to widze ze jestescie nastawieni na niezle odchudzanko KaszManna co tam u Ciebie, jak Wam sie wiedzie? ![]() patrzylam na prognoze pogody, w Pl ma byc taka temperatura jak u nas w zime
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja nadal mieszkam w Anglii (to ju¿ 1,5 roku ), nowy zwi±zek, nied³ugo nowe mieszkanie . Ogólnie nie narzekam, choæ pogoda mog³aby byæ lepsza (rok temu ju¿ siê mo¿na by³o opalaæ, a w tym ci±gle od 5 do 12 stopni (s³oñce na ogó³ tylko z b. zimnym wiatrem)). Czekam na cieplejsze dni ![]() Wspó³czujê Polakom, tyle miesiêcy zimy ju¿ dawno nie by³o. No, to czekam na relacjê Romanacci, bo pamiêtam, ¿e by³a bardzo zauroczona Salerno, a Rzym to zawsze by³ ten brzydki, brudny i ¶mierdz±cy (ale nie tak, jak Neapol Pozdrowienia
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
KaszaManna tak pamietam, ze sie wyprowadzilas z Wloch
przyjedziesz w tym roku na urlop? jak z praca u Ciebie, czym sie zajmujesz?
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Na urlop to tylko do Polski, niestety, ale za to 2 razy (raz na ¶lub rodzinny, a raz na Open'era, jak co roku..) Chyba, ¿e jakim¶ cudem zgram siê z T¯em i jego rzadkimi dniami wolnymi + sama takie bêdê mia³a, co jest jeszcze rzadsze, bo mam 2 prace
i wpadniemy na 2-3 dni do It. Marzê o pó³nocy W³och, w koñcu, w koñcu No i po³udnie te¿... Mo¿e w przysz³ym roku? Pracujê w restauracji i kinie Nie jest to praca marzeñ (zw³aszcza ta pierwsza, bo na drug± nie narzekam, jako kinomaniaczka uwielbiam nieograniczon± ilo¶æ darmowych biletów
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Kasza Manna Cia' ! ![]() ahahaha.... a nio nie jestem Salernitana ,powodow byla cala masa ,Salerno jest piekne i spokojne ,morze cudowne i wogole ,wrocilam do Rzymu miedzy innymi dlatego,ze brakowalo mi moich przyjaciol ,mam ich tez w Salerno ,ale nie takich jak tu ,doszlam do wniosku,ze jednak Rzym jako stolica oferuje znacznie wiecej mozliwosci ,kocham przyrode ,cisze i spokoj,ale chyba jednak tylko podczas wakacji jednak troche chaosu wielkiego miasta tez mi brakowalo ,Rzym nadal jest smierdzacy i ble ,ale i tak i tak niedlugo znowu wyjerzdzam tak wiec dlugo tu nie zabawie ![]() ladna pogoda dzis w Rzymie
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie znów wyje¿d¿asz?
![]() Taa, mi w moim nie za wielkim (ale za to bezpiecznym i sympatycznym) mie¶cie te¿ czasem trochê brakuje zgie³ku i atrakcji. Ale za to mam to, czego brakowa³o we W³oszech po³udniowych - kosmetyki do makija¿u dla normalnych (bladych ) twarzy
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, mi tez tu brakuje kosmtykow dla bladych twarzy a jade sobie daleko.... Europa za ciasna sie dla mnie zrobila
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na d³ugo? I gdzie?
nie b±d¼ taka tajemnicza
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
w Listopadzie jade do Argentyny ,na razie na ok. 6 miesiecy ,ale jak mi sie spodoba nie wykluczam pozostania tam
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Argentyna, szaleñstwo
A jak stoisz z hiszpañskim?
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Mowie biegle po hiszpansku
![]() Kocham Argentyne
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, bylam u okulisty no i jutro musze znow pojechac zeby sprobowac soczewek.
Nie wiem nawet o ile mi sie pogorszyl wzrok z tego wszystkiego, ale moje stare okulary nie sa juz wystarczajace. Ale mialam niskie minusy, a ostatni raz bylam na kontroli jakies 6-7 lat temu... ciekawa jestem jutra, lekarz mi zalecil soczewki miesieczne a mama mi nawija zebym i tak zmienila szkla w okularach w razie jakby mnie soczewki na poczatku uwieraly czy cokolwiek..jak sadzicie? roznia mi sie oczy wiec i tak 2 paczki musze kupic... prawda to ze miesieczne sa solidniejsze do zakladania? jak wy sie przerzucalyscie z okularow na soczewki? troche sie tego boje...jutro mam isc na 9 potem o 14 kontrola i znow o 19 kontrola i juz powinnam je miec do domu... princi nie znam tej firmy, nie spotkalam tutaj spotkalam sie z Polka z erasmusa ale bylo fajnie
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
No, to brawo, w³oski, hiszpañski, z polskim te¿ sobie radzisz
A tak serio, to trzymam kciuki, ¿eby Ci siê szczê¶liwie wiod³o
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ,najgorzej jest z polskim dziekowac
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie juz nawet wieczorki cieple sie zrobily
![]() Romanaccia to decyzja juz podjeta? gdzie dokladnie lecisz? u mojego meza pracuje b. sympatyczny Argentynczyk z Cordoby ![]() Cuciola oczywiscie musisz miec okulary, przeciez oczy w soczewkach sie mecza, ja np. jak jestem w domu to je zdejmuje, zazwyczaj kupuje 2 tygodniowe, na poczatek miesiecznych nie polecam bo sa za grube i czuc je na oku, najlepsze sa jednodniowki, bo nie zbiera sie zadne zanieczyszczenie itd., ale to juz wiekszy wydatek, patrz tez na sklad ile maja wody, polecam dailies focus i acuvue oasys
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie mozna sobie wieczorami w bluzeczce chodzic, bo wieczorem to jeszcze czasem sie trzese z zimna
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
princi zrobie tez okularki, ale mowil mi lekarz ze inaczej oko akomoduje w soczewkach a inaczej w okularach
wiec pewnie troche mija zanim sie przyzwyczai. Jutro zobacze pewnie mi jakies dobierze..to sie juz moze jutro pochwale no w dziennych nie trzeba sie bawic w plyny, ale zobaczymy co mi jutro zaleci..ile ty placisz okolo? bo ja mam rozne oczy wiec 2 opakowania rozne musze
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
dzien dobry wszystkim!
Ja znow zaniedbalam forum Mialam jak zwykle 100 milionow rzeczy do zrobienia i sie zagubilam.Przeczytalam ostatnie Wasze posty i widze ze wszedzie panuje wiosna (tylko u mnie jeszcze nie!)! Ale zapowiada sie ladny kolejny weekend wiec nic juz nie mowie! W zeszlym tygodniu bylam w Szwecji na delegacji i powiem, ze bylam zaskoczona bo tam piekne sloneczko przez 3 dni - cieplej niz u nas w Bergamo. Z moim weselichem poszlam o kilka krokow do przodu - zamowilam fotografa i kamerzyste, chcecie zobaczyc? No i kupilam tez sukienke (lokalnie) kosztowala duzo (1490E) ale jakbym miala jezdzic do Polski na przymiarki to z biletami tez byloby drogo. Roboty mam pelno ale tez juz nie chce narzekac , bo przynajmniej mam stala pensje - a moj TZ jest ciagle pod presja, bo fatalne czasy nastaly na rynku nieruchomosci. Sjoanna - widze ze gimnastyka na calego. Ja w sumie nic z soba ostatnio nie robie - ale czasem gdy wracam z pracy zatrzymuje sie nad rzeka, wzdluz ktorej jest sciezka rowerowa. Chodze tam na dlugie spacery - ponoc to tez dobrze robi na kondycje! Wracam do AutoCADa bo juz czuje ze to bedzie dlugi dzien.... papap |
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Czesc dziewczyny dzisiaj zapowiada sie ladna pogoda mam nadzieje ze taka bedzie bo z synkiem na spacerek isc chce. Co to zakupow to ja sobie ostatnio mega wygodne buty na koturnie identyczne mialam w polsce ale oddalam do reklamacji bo paseczek sie urwal.mam na oku jeszcze jedne z baty na koturnie troche wyzsze od tych zakochalam sie w nich ale musze fundusze zdobyc.w sobote mamy chrzciny i w piatek jade do stradivariusa po kurtke skorzana ktora juz lata sobie chcialam kupic ale zawsze cos wychodzilo nie tak i nie bhlo jak. Romancia ahhh zazdroszczê ci wyjazdu ja uwielbiam podroze i marze o nastepnych zabierz mnie ze soba
zycze Ci dobrych wiatrow
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
U mnie ladne sloneczko choc rano chmurki byly.
Bambi - a zdjecie sukienki lub chocby czegos podobnego do niej? Cuciola - ja ani okularow ani soczewek nie nosze ale tak na zdrowy babski rozum - moze lepiej sie po troszku przyzwyczajac i kupic takie, ktore codziennie zdejmiesz i w nocy oczy odpoczna niz takie miesieczne od razu. Jak dla mnie higieniczniej te codziennie zmieniane.
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

a teraz znow sobie czytam i myslami juz jestem w Polsce bo jeszcze zostalo 12 dni do wyjazdu i juz szykuje moja liste zakupow 

i wpadniemy na 2-3 dni do It. Marzê o pó³nocy W³och, w koñcu, w koñcu
No i po³udnie te¿... Mo¿e w przysz³ym roku?
Mialam jak zwykle 100 milionow rzeczy do zrobienia i sie zagubilam.