Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 18:59   #931
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Lenova mam pytanko. Zadowolona jestes ze swojej uczelni????? bo myslalam zeby magistra tam robic......i tak sie zastanawiam hmmm

bylam ustalic date chrzcin. 2 czerwiec godz.11.30 ksiadz powiedzial ze lipa ze nie mamy slubu, w ogole mlody nawet przystojny a taka zawiecha;p no i pytal sie czemu nie chce w swojej parafii;p nie sadzilam ze to ma az takie znaczenie, mowil ze niektorzy sie wstydzą sie isc do swojej parafii i chrzic swoje dzieci bo nie maja slubu ja nawet tego nie bralam pod uwage. Czego sie wstydzic? dajcie spokoj... ;p a nie chce chrzic w swojej parafii bo ten kosciół jest ogromny i brzydki i nie ma takiego klimatu.
No to będziecie chrzcić w naszą pierwszą rocznicę ślubu.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:11   #933
blogerka
Wtajemniczenie

dla dziewczynek ubranka sa takie slooooodkie, jak sie ciesze, ze siostra rodzi w lipcu bede przebierac malutka - niespelnione ambicje ... hahaha
za to czekam az moj maly przystojniak podrosnie jeszcze troszke, to tez go ubiore ze ho ho

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
3110g, ja karmię tylko piersią
moj 2910 co nie bylo najgorsza waga jak na moje gabaryty .. w ciazy przytylam moze z 5 kg gora .. i fakt ze rodzilam w 38 tc, tak by wazyl ponad 3 na stowe ... .
niestety przez polozne i ich swietne porady (jak sobie pomysle ze tz im takie dobre ciasta i wino przynosil codziennnie, jak sie tylko zmienialy to mnie szlag trafia) na temat karmienia spadl w ciagu 3 dni w szpitalu do 2500 kg .. jakis dramat straszny ..
a pozniej jezcze w domu stosowalam sie do ich porad w skutekczego dziecko mi plakalo pol miesiaca z glodu .. i slabo przybieralo...

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:13
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:12   #934
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
pieknie waży i swietnie przybral na wadze od urodzenia...
moj niestety tak jak pisalam powyzej zle przybiera ostatnio ...

co do ulewania, karmisz mm czy kp? i co stosujesz na ulewanie? masz jakies sposoby?

u nas jest nutramigen plus nutrition i po posilkach gastrotuss... dodatkowo zalecila dzisiaj gastrolog dicoflor raz dziennie[COLOR="Silver"]
Ja karmię tylko piersią. Podawałam nutriton ale wcale nie pomagał więc odpuściłam żeby niepotrzebnie go nie poić tym skoro ulewał tyle samo. Gastrotuss próbowałam podawać ale strasznie mu nie smakował i wypluwał bardzo skutecznie, wszystko było w tym syropie, tyle ile mu do paszczy podałam tyle było na ubranku, szyi, włosach. Odpuściłam bo to męczarnia była i uznałam że skoro ładnie przybiera to nie ma sensu. Ostatnio zauważyłam że ulewa już mniej ...może wyrasta?
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:12   #935
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Illusion agentko po jakich Ty linkach chodzisz hihi skkoro chlopca masz

Lenova fajnie, ze u Ciebie lepiej ze zzdrowkiem

Ewulka no, mam dziecia ale jest mega spokojny, kochany, sam sie soba zajmuje, latwy do uspienia ale juz nie zachwalam bo jeszcze mi sie diabelek zrobi no jedyne co to w nocy bardzo czesto wstaje ale odpoczywam w dzien

Blogerko moj 8styczen, waga ur 3050g, teraz 6400!!!!!!! Dzisiaj maz zwazyl to malo zawalu nie dostalam, grubas maly:P ah a ja tylko kp.

Wasze dziecie tez lysieja??? moj ma juz polowe z wloskow urodzeniowych....

Matulu wzielam lyka wina od meza i aaaa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:21   #936
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Illusion agentko po jakich Ty linkach chodzisz hihi skkoro chlopca masz

Blogerko moj 8styczen, waga ur 3050g, teraz 6400!!!!!!! Dzisiaj maz zwazyl to malo zawalu nie dostalam, grubas maly:P ah a ja tylko kp.

A no wlazłam w kurteczki i te dziewczyńskie takie fajne są że nie mogłam się powstrzymać

To podobnie nasze chłopaki przybierają Ja na swojego mówię grubcio. Dzisiaj jak mówiłam do niego "glubcio, glubcio, glubcio" pajacując przy tym to Iguś tak się zanosił śmiechem na głos że żałuję że nie nagrałam.

Ja niedawno wzięłam małego łyczka reddsa od męża bo przywlókł jakiegoś nowego w złotej puszcze ananasowo-grapefruitowego to też miałam wrażenie że się nawaliłam

Aaaa jeszcze co do łysienia to mój wytarł włoski z boku po lewej stronie i ma prześwity

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:23
Stary 2013-04-09, 19:23   #937
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

moj 2910 co nie bylo najgorsza waga jak na moje gabaryty .. w ciazy przytylam moze z 5 kg gora .. i fakt ze rodzilam w 38 tc, tak by wazyl ponad 3 na stowe ... .
niestety przez polozne i ich swietne porady (jak sobie pomysle ze tz im takie dobre ciasta i wino przynosil codziennnie, jak sie tylko zmienialy to mnie szlag trafia) na temat karmienia spadl w ciagu 3 dni w szpitalu do 2500 kg .. jakis dramat straszny ..
a pozniej jezcze w domu stosowalam sie do ich porad w skutekczego dziecko mi plakalo pol miesiaca z glodu .. i slabo przybieralo...
a ile masz wzrostu i ile wazysz ?

Cytat:

zgon? haha joke
ojjjjjj ja wybieram zaproszenia na chrzciny ajj jaki wybór, dobrze ze sie nie hajtam wtedy to bym oszalała tyle tego jest

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A no wlazłam w kurteczki i te dziewczyńskie takie fajne są że nie mogłam się powstrzymać

To podobnie nasze chłopaki przybierają Ja na swojego mówię grubcio. Dzisiaj jak mówiłam do niego "glubcio, glubcio, glubcio" pajacując przy tym to Iguś tak się zanosił śmiechem na głos że żałuję że nie nagrałam.

Ja niedawno wzięłam małego łyczka reddsa od męża bo przywlókł jakiegoś nowego w złotej puszcze ananasowo-grapefruitowego to też miałam wrażenie że się nawaliłam
nowy redds???????????????????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa: slina::mni am:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 19:30   #938
BlackSanctum
Zakorzenienie

TŻ zabrał mnie przy okazji zakupów na obiad do Siouxa. Mniam. Dawno nie pozwalaliśmy sobie na takie przyjemności, bo nie było na to czasu, ale dziś mieliśmy chwilkę dla siebie i teraz się czuję super, wróciłam cała stęskniona do mojej myszki.

Badzia,
brałam od nich: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12249942 Fajna ta moja chusta, solidna i dobrze się dociąga, ale... nie żałuję, że nie kupiłam od razu droższej, bo moja mała na razie nie cierpi chusty... Dostaje histerii, jak ją wkładam w nią.

Lady, moja też wyłysiała, ma może na 1/3 głowy stare włosy, takie długie, a na reszcie ma nowe - króciutkie i w innym kolorze - rudym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:31   #939
s i l v e r
Zakorzenienie

Oczywiście wszystko różowe Ale śliczne
Stary 2013-04-09, 19:32   #940
nafiyqa
Zakorzenienie

Niewiarygodne!!
Kubus zjadl i zasnal w 20min!! Oczywiscie z butli, ale nie mm, tylko moj odciagniety pokarm (110ml z jednej piersi ).

Cos mi za ladnie to wyglada, nie zdziwie sie jak niedlugo sie obudzi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 19:35   #941
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, moja też wyłysiała, ma może na 1/3 głowy stare włosy, takie długie, a na reszcie ma nowe - króciutkie i w innym kolorze - rudym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 19:38   #942
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

zgon? haha joke
ojjjjjj ja wybieram zaproszenia na chrzciny ajj jaki wybór, dobrze ze sie nie hajtam wtedy to bym oszalała tyle tego jest
nowy redds???????????????????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa: slina::mni am:
Ja zaproszenia sama robiłam. Drukowałam na takim grubszym papierze ecru z fakturą, zdjęcie młodego nadrukowałam, datę chrztu, dodałam wstążeczkę z boku, składałam na trzy. Fajne wyszły.

A co do reddsa - taki sobie Nadal w moim rankingu wygrywa jabłkowy.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:56
Stary 2013-04-09, 19:43   #943
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaa napisalam posta i mi zezarlo!!

Sylwia, ja tez nie wiem jak to ogarniamy
Nie dosc, ze kawalerka to jeszcze z aneksem kuchennym

Ja mam 746242 miliardow szpargalow, TZ niewiele, ale na szczescie na samym wejsciu jest szafa z komandora i jakos wszystko sie miesci.
Najwiekszy problem mam z halasem.
Uspie dziecia, ide zrobic cos sobie do jedzenia (wystarczy, ze 3 kroki zrobie i juz kuchnia :hahaha), spojrze na niego, a on juz nie spi :/

Jedyne co nas tu trzyma to naprawde super standard jak na wynajem i to, ze niewazne, ile wody i pradu zuzyjemy i tak placimy stala kwote.
Takze moge sie kapac i prasowac ile wlezie

Nowy Reds??? Ciekawe jak smakuje
Ja preferuje malinowy, ewentualnie zurawina

Co do wloskow - przez te cholerne ciemieniuche z przodu Kubek ma wytarte wloski :/
Ale tyl calkiem jak przy narodzinach

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-09 o 19:44
Stary 2013-04-09, 19:56   #944
meduzza
Zadomowienie

Ale Cię wzieło
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niewiarygodne!!
Kubus zjadl i zasnal w 20min!! Oczywiscie z butli, ale nie mm, tylko moj odciagniety pokarm (110ml z jednej piersi ).

Super!! Ale jak na Kubusia.... Podejrzane, podejrzane
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:02   #945
ILLUSION
Wtajemniczenie

Co taka cisza? Jak mnie nie było to tak nawijałyście że 2 dni nadrabiałam a jak TŻ mecz ogląda, dziecko śpi a ja na wizażu to Wy jakieś nierozmowne
Stary 2013-04-09, 20:17   #946
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
u nas jest dokładnie tak samo

jej, z kazdym dniem mały coraz bardziej poznaje siebie łapie za zabawki na macie, boksuje kotka, grzechotke trzyma jedną łapką, potem dołącza drugą, potrząsa, wkłada do buzi
a jak pieknie rozmawia, róznymi tonami, udaje mu sie powiedziec to i owo- nieswiadomie, ale jak cieszy kiedy słysze jejejeje albo nienienie
Ja kocham obserwować mojego jak coraz to nowe umiejętności zdobywa

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Uff w końcu mam czas coś napisać, ciekawe tylko jak długi post Blanka pozowli mi napisać

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru i teraz jeszcze drzemie w gondoli przy otwartym oknie w drugim pokoju.
Dzisiaj w nocy pięknie spała 8 godzin ciągiem I ja na tym skorzytsłam bo jak uspałam ją o 21 tak położyłam się też "na chwilkę" i obudziłam się o 3 w opakowaniu i makijażu jak menelka podobno mąz mnie budził, żebym wstała i się przebrała i umyła ale nie pamiętam tego .
No cóż ale wczoraj Mała dała mi popalić cały dzień rączki kręgosłup to mi pęka w szwach,tez chyba sobie zakupię nowy podążając za Pstryczkiem

W weekend w szkole byłam i tak samo jak Black mam że zarywam dobre oceny odkąd Blanka się urodziła aczkolwiek nie mam czasu się uczyć , nie wiem to chyba kwestia szczęścia :P

Byłam wczoraj też na kontroli zapalenia płuc i nie mam już dziadostwa w końcu wróciłam do żywych , tylko jeszcze Blanka trochę kaszlę i tż się pochorował mam nadzieję że kolejka chorowania się nie będzie powtarzać.

Meduzza biedne to Wasze odparzenie, u nas było podobnie i to non stop no to pomogł nam tormentiol i po nim już nie ma nawrotów no i chusteczek nie używamy wcale i dużo wietrzenia.

Gratuluję udanych chrzcin

A zdjęcia w klubię cudowne!
O jak dobrze że już zdrowa

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

dziewczyny, ja już nie wiem co robić
nie ufam mojej lekarce a Ani na pewno coś dolega no i nie wiem...
W szpitalnym wypisie były wszystkie dane - wiadomka, a że wyszły jej leukocyty w moczu to miałam powtórzyć posiew po 2-3 tygodniach. Oddałam mocz, poszłam do niej po skierowanie, któego mi nei dała ale zwróciła uwagę na zwiększony potas, więc badanie krwi (z żyły! ). Posiew zrobiłam prwyatnie - bardzo duże stężenie dość rzadkiej bakterii - był wielki czwartek, pojechaliśmy prywatnie do innego lekarza, który stwierdził, żeby badanie powtórzyć, bo może być to bakteria z kału albo sromu a bez sensu faszerować małej anytbiotykiem (znowu). No więc poszłam dzisiaj znó do tej lekarki, z wynikami (i krwi, i moczu) i po skierowanie na posiew kolejny. Okazało się, że potas dalej podwyższony, a bakteria ją zmartwiła, zaczęła pytać o cukrzycę ciążową (nie miałam), o porlbemy z nerkami (nie miałam) o przyjmowane hormony w ciąży (tylko na tarczycę...) no i mnie zmartwiła! bo powiedziała, że potas obciąża serduszko, a nie ma do czego przypiąć tego potasu i że może ma to związek z tą bakterią. będziemy to badać, mam podać małej furaginę i za 3 tygodnie powtózyć badanie i krwi, i moczu.

No i teraz nie wiem - czy iść do tego lekarza prywatnie (bardzo dobry specjalista), powiedzieć mu o tym potasie i jego słuchać, czy stosować się do zaleceń tej lekarki kurde, boję się o Anię, a przy katarku ta lekarka nam w ogóle nie pomogła, skutkiem czego dziecko dorobiło się zapalenia płuc...

Wiesz co? skonsultować zawsze warto, zwłaszcza że nie ufasz swojej. Ja bym poszła.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Lenova, wreszcie jakies dobre wiadomosci od Ciebie

Nawijko, powiem Ci szczerze, nie wyobrazam sobie jak Ty i reszta dziewczyn na kawalerkach ogarniacie zycie z dziecięciem ja mam dwa duze pokoje, duża kuchnie, ganek (stoi w nim wózek) a zawsze wszędzie pełno wszystkiego sypialania zastawiona ubrankami i pudełkami- w jednych odłożyłam te za małe, w drugich większe czekają na swoj czas
w duzym pokoju oprócz naszych codziennych rzecy i mata i lezaczek i mały na podłodze rozwalony- cięzko przejsc
także* chylę czoła
Mam podobne spostrzeżenia. Nie wyobrażam sobie i podziwiam.

Cytat:

Mój ma łysy placek z tyłu głowy Tak szoruje potylicą po podłożu na wszystkie strony że jest łysy

Nie pochwaliłam się, młody już 6340 waży Klocuś mały. Lekarka pochwaliła że ładnie podwoił wagę urodzeniową, obwód klatki piersiowej już większy niż głowy i to ponoć też bardzo dobrze. Dostaliśmy receptę na witaminę d.
Dziś znów histeria po kąpieli, kiedy mu to minie. No ale to ewidentnie było po dniu pełnym wrażeń, nie cierpię szczepień
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:18   #947
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A to moja w przeciwieństwie do waszych szkrabów prawie wcale nie śpi. Teraz z 10 min temu zapadła w pierwszą dzisiejszą drzemkę zobaczymy na jak długo. Od wczoraj znów mi daje popalić z tym niespaniem w dzień.

Tak wógóle to ta durna zima mnie wykończy. Wczoraj bylismy na 2 spacerach, bo fajnie cieplutko a dziś od rana śnieg z deszczem na przemian sypie. I co siedzimy w domu.

A moja Ola ostatnio odkryła, że może się bawić dwoma rączkami w załączeniu dowód
Brawo dla Oli. Zabawa dwoma rękami to już inny stopień wtajemniczenia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

upomniana przez Nawijkę wkleiłam kilka aktualnych zdjęć młodego w klubie
Koham jego fryzurę

Cytat:
O matulu, od wczoraj Was nadrabiałam
Nie cytowałam bo 5 razy już tematy zmieniałyście a na zadane pytania odpowiedzi padły
W sobotę mnie nie było bo załatwialiśmy trochę spraw przed chrzcinami, zakupy, sprzątanie. W niedzielę o 10 był chrzest a później przyjęcie w restauracji. Były4 chrzty, Igorek przespał całą mszę łącznie z polewaniem główki. W restauracji zdrzemnął się trochę ale krótko. Do domu wróciliśmy około 18, zasnął już w drodze do domu. Wczoraj za to dokazywał, zmęczony był ewidentnie tymi chrzcinami, noszeniem przez różne ciotki, hałasem i marudził bardzo i spał na przemian. Na dodatek wczoraj po lekarzach jeździliśmy. Najpierw ja u ginekologa byłam, później mały u chirurga na konsultacji z przepukliną pępkową a później bioderka druga wizyta (na szczęście chirurg i ortopeda w jednym miejscu). No i wczoraj wieczorem zaczęłam Was nadrabiać i dopiero mi się udało

Jeśli chodzi o przepuklinę pępkową (widziałam że któraś pytała o to) to u nas była spora. Lekarz rodzinny skierował nas do chirurga dziecięcego. Synek miał dwa razy zaklejany pępek plastrem. Na 2 tygodnie, później 2 tygodnie przerwy żeby skóra odpoczęła i znowu plaster na 2 tygodnie. Jak odkleiliśmy ten drugi to już pępuszek piękny wklęsły i wczoraj na wizycie lekarz powiedział że już przepuklina zanikła najważniejsze żeby dużo dziecko układać na brzuszku, wtedy ćwiczy mięśnie brzucha i ładnie się zrastają i przepuklina zalecza się szybciej.

Jeśli chodzi o bioderka to usg wyszło w porządku i za 2 miesiące znowu kontrolujemy.
Same dobre wieści Gratuluje udanych chrzcin i uporania się z przepukliną

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj też na kontroli zapalenia płuc i nie mam już dziadostwa w końcu wróciłam do żywych , tylko jeszcze Blanka trochę kaszlę i tż się pochorował mam nadzieję że kolejka chorowania się nie będzie powtarzać.
Super, że masz się lepiej, współczuje Twojemu Tż

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niewiarygodne!!

Oby spał jak najdłużej

Dzięki Dziewczyny za odp odnośnie prezentów

I kolejne pytanie :
Mamy które chrzciły, skąd brałyście świadectwo ślubu kościelnego, miałyście to w domu? Bo u mnie w kościele wymagają, a ja tego chyba nie mam Da się to skądś wziąć?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:23   #948
ILLUSION
Wtajemniczenie

W temacie lunatykowania to mój brat w dzieciństwie i jako nastolatek lunatykował, później mu przeszło. Czasami jak oglądałam film do późna to zdarzało się że nagle przychodził do mojego pokoju, siadał na moim łóżku z wytrzeszczonymi oczami i też jakby oglądał...ja go wtedy pod pachę i prowadziłam do jego pokoju. Kilka razy się zdarzyło że obudziłam się w środku nocy a on stał w moim pokoju i wyglądał przez okno (zamknięte na szczęście). Otarłam się przez niego o zawał kilka razy
A z najśmieszniejszych akcji to dwa razy wylazł w nocy na klatkę schodową i zapytany gdzie idzie:
1. do piwnicy po ogórki,
2. zamienić się na znaczki (zbierał w podstawówce znaczki pocztowe do klasera).
No a raz to nie było śmiesznie bo w nocy herbatę przez sen chciał robić, nalał wody do czajnika postawił na kuchence gazowej, odkręcił gaz tylko że nie podpalił palnika i gaz się ulatniał. Na szczęście tata usłyszał.
Stary 2013-04-09, 20:26   #949
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczyny ostatnio nie pisze bo nie mam czasu ale podczytuje was , mam mase nauki na studia, do tego jeszcze jakies glupie prace zaliczeniowe do napisania

Jutro idziemy na szczypienie. Mam dużo pytań do lekarza boję się że o czymś zapomne, chyba sobie kartkę napiszę.

Zdjęcia waszych maluszków śliczne.
Stary 2013-04-09, 20:27   #950
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Same dobre wieści Gratuluje udanych chrzcin i uporania się z przepukliną

I kolejne pytanie :
Mamy które chrzciły, skąd brałyście świadectwo ślubu kościelnego, miałyście to w domu? Bo u mnie w kościele wymagają, a ja tego chyba nie mam Da się to skądś wziąć?
Dziękuję
A co do świadectwa ślubu to ja mam w domu, dawał ksiądz po mszy jak ślub kościelny braliśmy. U nas przy chrzcie tego nie wymagali ale myślę że jak zajdziesz do parafii w której brałaś ślub to jakiś duplikat wydadzą i skasują przy okazji jakieś 30 zł
Stary 2013-04-09, 20:28   #951
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a z jakiej firmy chcesz?
taką http://allegro.pl/mata-bright-starts...158589383.html

kup mu jedną, na razie jeszcze nie będzie protestował

Cytat:
zauważyłam kilka razy na kocyku, że mu parę tych szczypiorków wypadło, ale jakoś na głowie ubytku nie widać

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I kolejne pytanie :Mamy które chrzciły, skąd brałyście świadectwo ślubu kościelnego, miałyście to w domu? Bo u mnie w kościele wymagają, a ja tego chyba nie mam Da się to skądś wziąć?
ja chrzciłam a tym samym kościele, co ślub, więc nie musiałąm; ale jak coś, to musisz do kancelarii podejść chyba i ci wystawią

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:34   #952
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
taką http://allegro.pl/mata-bright-starts...158589383.html

kup mu jedną, na razie jeszcze nie będzie protestował
Fajna
Nieee, nie zrobię mu tego. Nie wybaczyłby mi gdyby się kiedyś wydało
Stary 2013-04-09, 20:36   #953
elllmi
Zakorzenienie

ja dla mojego miałam karne różowe body i jak był niegrzeczny, to w nim chodził ale wyrósł

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:37   #954
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dla mojego miałam karne różowe body i jak był niegrzeczny, to w nim chodził ale wyrósł
bahahahahahahah niezła jesteś
Stary 2013-04-09, 20:41   #955
insolito
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. U nas po ślubie było zamotanie bo braliśmy ślub w małym wioskowym kościele, a nie parafialnym. Ksiądz źle wypisał te świadectwa tzn. nam wpisał dobrą miejscowość, a na dwóch pozostałych wpisał, że braliśmy ślub w kościele parafialnym i potem musieliśmy to latać i odkręcać. Urzędniczka w urzędzie miasta powiedziała, że musi zostać już tak jak do nich poszło i coś mi się kojarzy, że nam zabrali te nasze świadectwo. Kurcze strasznie zamotałam No w każdym razie mam nadzieję, że wydadzą mi jakiś duplikat w parafi w której braliśmy ślub

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:43   #956
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio nie pisze bo nie mam czasu ale podczytuje was , mam mase nauki na studia, do tego jeszcze jakies glupie prace zaliczeniowe do napisania

Jutro idziemy na szczypienie. Mam dużo pytań do lekarza boję się że o czymś zapomne, chyba sobie kartkę napiszę.
Podziwiam Was dziewczyny że tak ładnie godzicie naukę z opieką nad dzieckiem!!! Trzymam kciuki.
Napisz później o co lekarza pytałaś i co powiedział. Przyda się pewnie
Stary 2013-04-09, 20:53   #957
mala_19kw
Zakorzenienie

Nadrobiłam zaległości mogę iść spać

Zrobiłam sobie dzisiaj domowe SPA-o matko! Jak mi to dobrze zrobiło
Wróciłam a moje dziubasy pochrapują jeden za drugim idę do nich dołączyć
Słodkich snów kochane-do jutra.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 20:57   #958
ILLUSION
Wtajemniczenie

A ja się zastanawiam czy iść spać czy czekać aż młody wstanie na cyca...chyba idę... z nim to nie wiadomo ile pośpi...o 20 zasnął,zawsze minimum 3 godziny po kąpieli więc jeszcze chociaż godzinkę się kimnę a kto wie, może ze dwie nawet
Stary 2013-04-09, 21:11   #959
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super!! Ale jak na Kubusia.... Podejrzane, podejrzane
Ciiiiiiiii, jeszcze spi

Stary 2013-04-09, 21:25   #960
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wow to jesteś lepsza
i jak wrażenia? bo ja jestem pod wrażeniem bright stars- mały dostał matę i kilka zabawek i uważam,że te rzeczy są super
lubię ich zabawki bardzo
z malutkich pierdółek - rewelacyjne: http://www.smyk.com/bright-starts-gr...y-dla-dzieci-p

no i popatrzcie dla dziewczynek

http://allegro.pl/bright-starts-tore...139061800.html

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pochwalę się co kupiłam Darii ostatnio w pepco na lato .Za te 3 rzeczy zapłaciłam 30zl, każda za 9,99 Kocham ten sklep.
Bardzo udane łowy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

A moja Ola ostatnio odkryła, że może się bawić dwoma rączkami w załączeniu dowód
Brawo! a jaka skupiona!

Cytat:

a drugie pytanie, bylismy dzisiaj u gastrologa, lepiej nie jest .. ale gorzej tez nie
czy ktores z Was dziecko ma straszne problemy z ulewaniem?
oraz ile waza Wasze dzieciaczki (interesuja mnie te urodzone ok 12 stycznia jak moj) albo jesli pamioetacie wage z 12 tygodnia
Blogerko, przecież pisałam milion razy
Dorka ulewa bardzo, ale na wadze przybiera. Waga urodzeniowa 3650g, dzisiaj w 13 tygodniu (urodziła się 13 stycznia) 6,3kg!

Dzięki dziewczyny za kciuki, było ok

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ikei też zaliczyłam pokój matki z dzieckiem i bardzo tam przyjemnie w ogóle mówiły że powinnam Bogu dziękowac że mam takie spokojne i ciche dziecko bo serio ani się nie zająknęła
Karmiłam tam fajnie.

Cytat:
Ja karmię tylko piersią. Podawałam nutriton ale wcale nie pomagał więc odpuściłam żeby niepotrzebnie go nie poić tym skoro ulewał tyle samo. Gastrotuss próbowałam podawać ale strasznie mu nie smakował i wypluwał bardzo skutecznie, wszystko było w tym syropie, tyle ile mu do paszczy podałam tyle było na ubranku, szyi, włosach. Odpuściłam bo to męczarnia była i uznałam że skoro ładnie przybiera to nie ma sensu. Ostatnio zauważyłam że ulewa już mniej ...może wyrasta?
Dorka też mniej, wyrasta już chyba
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości