|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |||
BAN stały
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
nie umiem sobie wyobrazić pierwszego spotkania z maluchem, szczególnie że wzieli ciebie tak nagle na cesarkę ![]() Dobrze, że trafiłaś na dobry personel, bo z tym bywa różnie ![]() Cytat:
Trzymajcie się!! Cytat:
Ja nie dam rady spać od 1 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cześć Kochane
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Ogółem jestem mega zmęczona i ide spać |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale się nam pogrom z tymi szyjkami zrobił, aż się zaczynam obawiać kolejnej wizyty.. i dzień dobry ![]()
![]() |
#2344 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawia mnie jedno, że u was po kilku godzinach można jeść/pić a u mnie w szpitalu po 48 h ![]()
![]() |
#2345 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
VIL GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie, że masz już Przemusia przy sobie ![]() Niuńka oszczędzaj się na maksa a jak trzeba to szpital i koniec ![]() Przedwczoraj wieczorem położyłam się, żeby Was podczytać, mąż z małym brali prysznic, nagle huk w łazience, mąż krzyczy "dzwoń po pomoc" NIm dobiegłam to byłam biała jak ściana. Mały rozciął brodę ![]() W nocy przez 2 godziny miałam skurcze co 10 min. regularne jak w zegarku, ale nie jakieś mocno bolęce, trochę się wystraszyłam, ale tak liczyłam, że to raczej nie to. Potem usnęłam i przeszło. Wczoraj na USG byłam. "mały nie taki mały" lekarz powiedział ![]() ![]() ![]() Szyjka miękka i skrócona także strach się bać ![]() Skurcze mnie łapią, ale czekam na te właściwe. A z tym paciorem to mój gin ma jakieś dziwne podejście. Mówi, że są o wiele groźniejsze bakterie i o tym się nie mówi, a panikę sieją z tym paciorem. No ale antybiotyk wiadomo dostanę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Za godz jadę do szpitala odebrać wyniki i odwiedzić koleżankę. Eh dwa dni temu dzwoniła że jest w ciąży a już wczoraj wylądowała w szpitalu. Mam nadzieję że utrzyma maleństwo bo już kilka razy poroniła i to zawsze w 6 tc ![]() Paulina trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do domu Boli mnie gardło. W sumie myślałam że po wczorajszych lodach ale zaczęło mnie boleć jak się zakrztusiłam podczas obiadu. Chyba sobie przez to gardło podrażniłam ![]() vil czytam z zaciekawieniem jak tam u Ciebie. Matko jak to cudownie mieć maleństwo już przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- też bym się zezłościła ![]() banka mam nadzieję że u Ciebie już ok a mały nie śpieszy się tak z wyjściem vil i tak wielki podziw że w ogóle wstałaś i się umyłaś pierwszego dnia ![]() niunka fajnie że Cię wypuścili. Nie ma jak w domu. Odpoczywaj teraz ![]() Katate widzę że też u Ciebie przygody. Mam nadzieję że z małym już ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mieliście przygodę - dobrze że broda ładnie się goi sharp zaciskam ![]()
![]() |
#2349 |
Wtajemniczenie
|
Moja szwagierka miała cesakę o 13, a o 1.00 w nocy już ją tawiali. Potem już normanie.
#2350 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my się witamy w 35 tc, to już tuż tuż, coraz bliżej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
anka za 35t
![]()
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że synkowi się goi broda. Co te szyjki się tak wszystkim skracają ![]() ![]()
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
ziew
![]() ![]()
![]() |
#2355 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() jejku już Go masz.. ![]() Cytat:
wiesz co ..Ja też całą noc i mały w brzuchu męczarnie ze spaniem mieliśmy.. podejrzewam że to te cudowne nowiny z Vil i głowa pełna mysli nam to uniemożliwiły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedny mały..dobrze że broda się goi..Ja też raczej wole bezszwowo goic rany wszelkie..no chyba że pół palca by weszło ..to co innego... ładnie bobo wazy..w sumie mógłby już się przywitac z Nami ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo jak z jedzeniem i piciem podczas porodu sn, w niektórych szpitalach pozwalają a w niektórych nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() --- Dzień dobry ![]() Obudziłam się godzinę temu pewna, że będzie koło 10:00 ![]() Jestem już po śniadaniu i idę się ogarniać a o 12:00 wyruszam ![]() Proszę nie rodzić dziś ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Traci się dużo krwi i to przez to. Tyle, że ja po sn wzięłąm prysznic jeszcze tego samego dnia wieczorem ale czułam się właśnie tak jak ty-jakbym miała odlecieć... Cytat:
Uważaj na siebie i dużo wypoczywaj ![]() Cytat:
![]() A Ty to widzę, ze już jesteś jedną nogą na porodówce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Wtajemniczenie
|
Widzę chmury za oknem, wrrrr.
#2359 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak trochę się już czuję na wylocie ![]() Ale dobrze wiemy, ze to jeszcze różnie może potrwać ![]() Torba w razie co gotowa, wczoraj dokupiłam ostatnie brakujące rzeczy. Strach jest większy niż za pierwszym razem, ale to pewnie przez to, że wiem co mnie czeka ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Znajoma urodziła 3 dni temu córę ponad 4kilo! a ona taka drobniutka, nie wiem jak tego dokonała ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty widzę wyrywasz się jako druga po Vil na porodówkę ![]() trzymam za Was ![]() informuj nas koniecznie na bieżąco ![]() -------- Dzień dobry ![]() Pani Basia dzwoniła o 8, że dziś jednak przyjedzie później, tak około 13. Dobrze, że zadzwoniła, będę mogła spokojnie zająć się swoimi sprawami. A tak znowu czekałabym na nią.. Pogoda do doopy ![]() gdzie to słonko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
Dla mnie szpital to jest bardzo duży dyskomfort... Nawet bym tam nie usnela więc wogóle bym nie odpoczela. Banka co my zrobimy przy porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Wtajemniczenie
|
Jaki szybki poród u kwietniowych.
![]()
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko pójdzie gładko ![]() ![]() ---- ja mam takie mieszane uczucia co do porodu, że szok.. w jednej chwili nie mogę się doczekać i chciałabym już jechać na porodówkę.. za chwilę strach mnie ogarnia jak to będzie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ![]() Cytat:
![]() -------- ![]() A ja dla odmiany mam przespaną noc... I to bardzo przespaną, przed chwilą się dopiero obudziłam ![]() Mój Mąż mnie zdradził, a ja go wzięłam i po prostu udusiłam moimi łapkami z dziką satysfakcją ![]() ![]() Pogoda zaczyna chyba wariować, bo wczorajsze słoneczko sobie polazło i jest jakoś tak dziwnie... Oby tylko śnieg ani deszcz nie padał!
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
u nas też słonka nie widać ale..jest ciepło..co mnie i tak cieszy
![]() niech już stopi się to zaczęło topnieć do końca i trawa wyjdzie na dobre ![]() muszę się zabrac za porządki i wicie gniazda ..ale jakoś nie mogę ruszyc się.. Wiktorek o dziwo jeszcze śpi a Ja kawę w spokoju popijam ..nie mówiąc już o tym że śniadanie i pół tabliczki czekolady już pochłonęłam ![]() no nic chociaż pranie poskładam ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Katate mi tez gin mówił ze są gorsze bakterie i wirusy od tego takze nie ma co sie przejmować.
Anka brawa za 35 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Je suis Saint Esprit Je suis sain d'esprit." Edytowane przez vvgh Czas edycji: 2013-04-10 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Katate Czas edycji: 2013-04-10 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Ehh słoneczka brak, ale przynajmniej śniegu nie ma
![]() Wczoraj wieczorem młoda też sobie chyba balety w brzuszku urządzała, zmieniałam boki aż w końcu położyłam rękę na brzuchu, zaczęłam głaskać i troszkę się uspokoiła. Wystarczyło, żeby zasnąć ![]() ![]() Vil cc to też operacja i organizm musi dojść do siebie. Kolejny raz słyszę, że po cc nie wolno jeść chyba dobę lub dwie, mam nadzieję, że będę mieć sn bo z głodu padnę ![]()
#2370 |
Zakorzenienie
|
Oglądałyście wczoraj kubę wojewódzkiego ?
![]() Był Piotr Żyła.. Uśmiałam się jak wariatka ![]() uwielbiam go ![]() --- a tak z innej beczki to oglądałam też kawałek tego programu POŁOŻNE na tvn Style.. masakra.. z Tż widzieliśmy akurat jak wyciągneli dziecko całe w smółce.. całe zielone było... wiedziałam, że dzieci nie rodzą się ślicznie różowiutkie i czyściutkie.. ale nie wiedziałam, że może to wyglądać aż tak... Tż był przerażony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.