|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzień Dobry
![]() Nie spałam całą noc,jestem padnięta,co zamknęłam oczy to Zuzia zaczynała piszczeć,popłakiwać a jak chciałam posmarować jej dziąsełka to dopiero był płacz,modlę się by w końcu jakis ząbek się przebił,ile to może trwać? Dearlie ciężko stwierdzić od czego Antka wysypało,ja bym obstawiała mięsko. Angel super się Jagódka prezentuje w foteliku a czemu jesteś taka zła na spacerówkę? Nie wiem co jeszcze miałam pisać,muszę trochę ogarnąć mieszkanko .
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój Matinek przywitał dziś babcię głośnym "ba-ba" Babcia no po prostu pod sufit z radości skakała Cytat:
Nie. My mamy to co po domu, body i spodnie, na to cienki kombinezon, albo kurtka, leży na śpiworze, żeby mu miękko było, a na wierzch tylko ta oslonka z wózka. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Bo mam dylemat jak ubrac Jagode,bo w kombinezonir za ciepło chcialam płaszczyk ale nie wiem co dalej, bo w komvonezonir rączki ma zakryte, a tak nie
czy nie zamarznie w rączki i czy spodenki same i kocyk czy rajstopki pod spod i tylko oslonka. no nie wiem jak ja ubrac do tej spacerowki![]() A zla na nią jestem,bo wazy 18kg:ryczy: i mąż mi bie chce kupic typowej spacerowki używanej. O to pojlocilisny sie wczoraj,bo powiedział, ze ta od gobdoli jest dobra i mam sobie radzić. Znieść ja, a później pójść po mała.(mieszkamy na 3piętrze). Powrot tak samo
|
#4564 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cześć
Jaka zadowolona Jagoda ślicznościCytat:
u mnie tak ciepło jeszcze nie było więc nie myślałamCytat:
![]() u nas raz było "gruba baba" Cytat:
a to spacerówki płaszczyk jak najbardziej, w rączki nie powinna zmarznąć a z dołem to nie wiem, ja bym pewnie rajstopty ubrała ![]() A na spacerówkę to się nie dziwię, że się złościsz powiedz mu, żeby raz poszedł sam na spacer i wszystko tak poznosił. Szybko zmieni zdanie
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Angel ja już nie ubieram rękawiczek a ostatnio ubrałam rajstopy,spodnie,body i na to kurtkę ocieplaną polarkiem na to osłonka a kocyk pod wózkiem w razie czego.
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ja ubieram Poli body z któtkim,bluzeczka,bluza,r ajstopki,spodenki,cienka kurteczka na polarku,czapeczka,skerpet ki albo buciki i przykrywam kocykiem.jak nie wieje to nie zakładam osłonki. rękawiczki możesz wziasc do torebki i jak bedzie miała zimne rączki to jej założysz ![]() ja jestem u szoku jak tu w de te dzieci ubierają.nieraz takie wiatrzycho wieje,ze mało co głowy nie urwie a dzieciątko w wózku bez czapki i kocyka ![]() Wiktorowi też czapke zakładam,zeby go nie przewiało,bo niby ciepło jest ale ten wiatr zdradliwy dzień dobry Polcia pięknie dziś spała ciągiem od 20 do 6 tylko chyba zle jak pampka zapielam wieczorem,bo rano miała mokry boczek ![]() ide sie chyba zaraz do fryzjera umówic bo zwariuje z tymi włosami
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2013-04-10 o 10:43 |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj jedziemy na rehab i juz garderoba gotowa. Rajstopki, body, tuniczka czapa trampki i plaszczyk wiosenny cienki, u nas ma byc 10stopni.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#4569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas się wczoraj i dzisiaj wyrwało mam i mamado mnie przyjeżdża w sobotę. nie wiem czy pojechać po całej linii i obciąć włosy do ramion czy tylko końcówki ![]() Cytat:
ale super! ja już nie mogę się doczekać
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po kolejnej płaczliwej nocy ...
angel jak jest około 10 stopni ja ubieram małemu bodziaki z długim rękawem, rajtki, spodnie, buciki, kurteczkę na polarku, oczywiście czapeczkę . Zakładam osłonkę na nogi , czasem sam kocyk bez osłonki jak jest ładne słonko .
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
haj,
ja w 10 st ubieram nata ja zima w ten sam kombinezon bo mamy cienki, w sumie wiosenny czy jesienny. Ja jakos Nata zawsze tak ubieram nie za ciepło no ale jak nie marznie Znaczy sie ubieram go teraz tak samo ja w zime tylko ze : zimą Nat na kocu ( w spacerówce) lezał aby miał miękko i przykrywałam go kocykiem takim grubszym , czasem miał rękawiczki ale nie lubi ich, a teraz lezy tez na kocyku ale cienkim takim, przykrywam go jak wieje czy zimniej jest cienkim kocykiem, a jak słonko to niczym Pod kombinezon zakładam tylko bodziak z długim i rajtuzy czyli tak jak po domu chodzi, no i czapę rekawiczek nie. Albo bodziaki, rajty, spodnie od dresu bawełniane, trampki, i misiowata taka kurtka i czapka. no i wtedy kocyk cieniutki na wszelki wypadek jak by w nózki cos chłodno było. Ogólnie ubieram go lekko a na wszelki wypadek biorę kocyk zaleznie od pogody cienszy lub grubszy, i osłonke na wózek pakuje to w torbe wózkową i co jakis czas sprawdzam na karku i w rączki dotykam i nózki sporawdzam czyu nie zimne i jak cos to przykrtywam no... sie rozpisałam ![]() jestesmy chorzy nadal, mi przechodzi ale Natus ma kipe po pas i marudny kaszelek lekki, temperatury na szczescie nie ma. Apetyt mu wrócił tez ale czasu mam mało bo w nocy marudzi w dzien marudzi na raczkach chce tylko byc u mamuni najlepiej
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama też się zdarza, a ostatnio w poczekalni do lekarza, trzymam go na kolanach, a on co chwila ała, ała, a wszyscy wtedy patrzyli co mu robię
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Skalpel zaliczony dzisiaj
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
żeby mi się dziś tak chciało jak mi się nie chce masakra![]() Katiaskaa króliczka gotuję około 40 minut. Gda - żadnych objawów alergii po żółtku nie zauważyłam, nie wiem, może nie smakuje ![]() Agaton nie jesteś sama, też obrastam powoli w tłuszczyk, a po porodzie byłam taka szczuplutka ![]() Dearlie tak jak piszą dziewczyny, uczulić mogło wszystko. Milka jadła te same rzeczy co Antek, ale jej nic się nie podzaiło. Kiedyś alergolog mi tłumaczył, że czasem alergia wychodzi dopiero po którymś tam z kolei kontktem z alergenem - coś na zasadzie, że musi się tego nazbierać zanim uczuli. Ja np. po 15 latach dostałam uczulenie na złoto, a nigdy wcześniej nie miałam. Gratki dla Jaśka za ząbek ![]() Maggie oj dziewczyno jak ja cię rozumiem, też notorycznie na wizaż brak czasu, do klubu to już nawet nie zaglądam. Marta biedne jesteście, oby ten ząbek już wyszedł ![]() Afternoon u mnie jest słoneczko, chcesz trochę ![]() Jak jest +10 to ja ubieram body dł. rękaw, rajstopki, cienszy kombinezon, rekawiczki, czapka i buciki, kocyk nie za gruby. Sojka kciuki za rehab A ja po pracy idę do fryzjera, może mnie zrobi jako tako
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Jak jeździłam do koleżanki do Belgii to tam podobnie, ja byłam cieplej ubrana od tych dzieci. Ale widać służy im to, skoro wszyscy tak chodzą. |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
A my już w domu po wizycie w przychodni,bo mieliśmy mieć szczepienie, ale jednak nasza pediatra nie dała nam zgody na to,by dzisiaj szczepić ze względu na tę wysypkę. Jak zniknie to za tydzień będziemy szczepić. Nasza lekarka obstawia gluten lub kukurydzę. Twierdzi, że królik raczej bardzo rzadko uczula oraz cukinia raczej też bezpieczna ( jak już Kasiam mi napisała Antek jako jedno z najmłodszych, wątkowych maluchów waży... 8700g. Aaaa i mamy jednak skierowanie do neurologa. Termin na NFZ... 2 lipiec. ![]() Dziękuję Wam za wszystkie opinie co do wysypki! Piękny debiut!
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam z przymiarki , wrzuciłam zdjęcia na klub
nadrobię Was poźniej jak Iga będzie miała drzemke
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Apropo ja miałam wozić Igę przodem do siebie ale zdecydowanie lepiej ten wózek prezentuje się gdy dziecko patrzy na świat i tak też zostaniemy przy tej wersji. A Igę też będę widzieć bo ma daszek odkryty lekko. a co będziesz robić z włoskami |
|
|
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja musze spacerówke kupio bo ta juz ledwi ziopie i mi sie tysz nie podoba wlasnie,
|
|
|
|
#4581 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Cytat:
![]() Ja ogólnie stosuję się do tej strony 1000dni.pl. Myślę, że warto poczytać. Przyznam, że nigdy nie ubieram rękawiczek nawet w najgorsze mrozy. Próbowalam, ale nie dość, że ciężko bylo założyć to spadały jej więc zrezygnowałam. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie biszkopty jak chcę kupić Zuzi to takie zwykłe?
|
#4583 |
|
Rozeznanie
|
U nas popołudniu na chwilę pojawiło się słońce, wieć skorzytsaliśmy i zaliczyliśmy spacer
![]() W ciągu dosłownie jednego dnia synek zaczął sie w końcu obracać na brzuch w prawą stronę ( do tej pory konsekwentnie na lewo). W dodatku potrafi już wrócić z pozycji na brzuchu z powrotem na plecy no ale walczy![]() Zapomniałabym, polecam rewelację na odparzenia: http://www.fabrykazdrowia.pl/2119,bi...ieci-75ml.html. Borykaliśmy się ostatnio zmega odparzeniem i nic nie pomagało. Przyjaciółka poleciła mi ten krem i poprawa jest widoczna po pierwszym użyciu Dearlie, brawa dla przystojniaka za słuszną wagę a neurolog to odnośnie dźwigania główki?Marta, podziwiam Cię za determinację i wytrwałość w ćwiczeniach. Ja jestem totalnym leniem w tym temacie i moje 2 kg do zrzucenia nadal czeka
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga.A neurolog dlaczego? Jednak coś nie tak jest? |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez mówi mam i jeszcze "kech". I ja jej wtedy powtarzam :też Cię kocham ![]() Ja kupiłam takie zwykłe ale patrzyłam by skład był jak najkrótszy i jak najbardziej naturalny. Ale Alicji i tak nie podchodzą, sama zjadłam ![]() Alicja dziś pierwszy raz była na huśtawce na placu zabaw Ale jej się podobało
|
|
|
|
|
#4586 | |||
|
Zadomowienie
|
Antkowi wyszedł ząbek!!!
I czytam, że właśnie to może być powód wysypki Cytat:
![]() pozazdrościć takiego spania ![]() a to spoko, myślałam że dłużej dzięki za odpowiedźCytat:
![]() kciuki za wizytę u neurologa ![]() a co do wysypki to dobrze, że pani doktor nie zaszczepiła oby szybko okazało się od czego ![]() mi się wydaję, że lepiej takie dzieciowe np. hipp Cytat:
dla Filipka za nowe umiejętności
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
KATIASKA
gratuluję zabka!Dearlie za wizytę u neurologa. A poprosilas sama o skierowanie czy pediatra Was wysłała? I za ładna wagę ![]() Nie polecam tych z biedronki dużo chemi mają. Najlepsze takie z minimalnym składem. Teściowa mi w tesco kupiła te dla tesco wyprodukowane to pamietam, ze lepszy skład miały
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
A i byliśmy dziś na spacerku w spacerowce
foto z debiutu poniżej, niezbyt zadowolona byla ale obyło sir bez histerii jak to zazwyczaj w gondoli ubralam mała tak: body na krótki rękaw, bluzeczka, rajty cienkie i spodenki na to płaszczyk i te papokapcie,bo po większe buty jutro idziemy no i kocy ale cienki. Dziś mi sie daszek zerwal od wózka wiec spacer krótki był,bo bardzo wiało mimo +10stopni. Śruba odpadła ale juz m naprawil. W ogóle wasze daszki w spacerowkach z gondolu tez takie dziury po bokach mają ?
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Babcia no po prostu pod sufit z radości skakała 

czy nie zamarznie w rączki i czy spodenki same i kocyk czy rajstopki pod spod i tylko oslonka.
no nie wiem jak ja ubrac do tej spacerowki
śliczności
powiedz mu, żeby raz poszedł sam na spacer i wszystko tak poznosił. Szybko zmieni zdanie