|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
wstalam, zyje... noc byla straszna...:|
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40232087]wstalam, zyje... noc byla straszna...:|[/QUOTE]
A cóż się stało? Pizza faktycznie wbiła widły w plecy? ![]() Też miałam ciężką noc, wróciłam późno wieczorem do domu po 7 godzinnej jeździe pociągiem, jechałam w dwie strony po 500 km, w poniedziałek w jedną stroną a wczoraj wracałam, w sumie 14 godzin w pociągu przez dwa dni. Jestem rozbita całkowicie.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-10 o 10:39 |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40232087]wstalam, zyje... noc byla straszna...:|[/QUOTE]
co się stało?? Cytat:
trochę pojeździłaś.... na rozmowie o staz powiedzieli mi, ze jak mam znajomości w up ze na 100% przyznają mi staż to mnie wezma ;] heh.. dzwonilam do up ale czekaja na kasę w czerwcu.. noo cóż... to ja tez poczekam. za chwile kolejna rozmowa.. |
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Przyczajenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40217492]podziękuję w imieniu całego forum, bo szuka się tu raczej konkretnej pracy na etat a nie zabawy w pracę.[/QUOTE]
Myślałam że wynagrodzenie około 1700 zł na 3 tyg kogoś zainteresuje które cały czas rośnie od włożonej w nie pracy Ponieważ ja np. pracuję tworząc zespoły sprzedażowe. Ale z góry sorki nie wiedziałam że wam chodzi o podjęcie pracy na min 8h dziennie i ze stałym wynagrodzeniem. Myślałam że ogólnie szukacie pracy ![]() Sorki dziewczyny |
|
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Tusia, współczuję.
|
|
#1297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdro Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-04-10 o 11:14 |
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Tusia musisz złożyć reklamację w pizzerii
![]() Mam jakiegoś cholernego pecha, z tego sklepu, co niby miałam mieć po znajomości nie odezwali się Mój Tż dostaje zaproszenia praktycznie z każdej pracy, do której wysyła Teraz jest na rozmowie na tej produkcji, co to niby ma mieć załatwione, a jak zdążymy to pojedziemy dzisiaj do Krk, bo tam dostał świetną propozycję pracy z zamieszkaniemOdezwali się też do niego z chęcią przyjęcia go do pracy również w Krk, byliśmy na rozmowie w zeszłym tygodniu! Dodatkowo znajomy, który pracuje w Szkocji mówi,że można przyjeżdżać, bo jest praca, ale na farmie na razie Teraz mój Tż ma trudny orzech do zgryzienia, bo sam nie wie co wybrać
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Konto usunięte
|
lepiej, ale nie mam apetytu. idę ogarnę dom zanim ten kolega wpadnie.
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja siedze 2 miechy i nic
|
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Jakaś cholerna dyskryminacja w tym kraju
Mam wrażenie,że niektórzy pracodawcy boją się zatrudniać młode mężatki z obawy,że te będą za chwilę w ciąży, potem macierzyńskie, wychowawcze... Słyszałam parę razy na rozmowach, czy planuję dzieci w najbliższym czasie ![]() A z mężczyzną takiego problemu nigdy nie będą mieć
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
Mój też jest informatykiem i bezrobotny nigdy nie był. Jego koledzy też szybko pracę znaleźli i to jeszcze na studiach. Kobiety mają w życiu przesrane - tak mawiała moja ulubiona Pani prof na uczelni.
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
mój nie jest informatykiem ale też praca szuka jego a nie on pracy.... :|
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40233632]mój nie jest informatykiem ale też praca szuka jego a nie on pracy.... :|[/QUOTE]
Faceci zawsze mieli w życiu łatwiej, dlatego jeśli będe miala dziecko, to chcę miec tylko i wyłącznie syna. Nie znam żadnego faceta mającego problem z brakiem pracy
|
|
|
|
|
#1305 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Bo tak się czasem zdarza, mnie często wyszukują przez golden line i linkedin i sami przysyłają oferty, ale nie mam teraz możliwości podjęcia pracy na cały etat i to kilka województw dalej
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje studia poniekąd "ukrywają", że mam dziecko, bo nie miałam żadnej przerwy, dziekanki ani nic z tych rzeczy. Jeszcze na żadnej rozmowie nie słyszałam pytania o dzieci ani chęć ich posiadania. Ciekawe co będzie dalej? ![]() Kilka dni temu złożyłam do jednej korpo swoje CV i się zastanawiam czy nie wysyłają mi linka do testu, bo mam dziecko. Mocno się reklamują na facebooku i podejrzewam, że HR mogą robić research. Nie mam miliona zdjęć dziecka, ale jakieś mam. Mój kolega dostał link do testu rekrutacyjnego chociaż ma mniejsze doświadczenie i mniej kursów i gorszy angielski ode mnie. Jeśli tak jest, to by była jakaś masakra.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-10 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Faceci mają łatwiej, mój nigdy nie musiał szukać pracy, nigdy też nie był bezrobotny.
Dziwi się, że ja nie mam pracy, ostatnio stwierdził, że mi się poprostu nie chce pracować i dlatego tłumacze to ciężką sytuacją na rynku pracy wsparcie nie ma co, aż beczeć się chce
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ;P---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę. Rzuciłby ktoś okiem na moje CV
Nie wiem w czym jest problem, może rzeczywiście w CV
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Witam, muszę dziewczyny pokazać wam dzisiejsze ogłoszenie:
Praca biurowa polegająca wyłącznie na porządkowaniu dokumentów, podkładaniu dokumentów do akt, klejeniu lub zszywaniu dokumentów w aktach. Wymagana jest umiejętność obsługi komputera, umiejętność obsługi kserokopiarki i faksu, sprawność fizyczna, dyspozycyjność. Wymagane wykształcenie średnie lub zawodowe. Oferty pracy proszę składać wyłącznie za pośrednictwem poczty mailowej. W perspektywie istnieje możliwość zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. Preferowane zatrudnienie osób mieszkajacych poza miastem X. Oferty od osób z wyższym wykształceniem nie będą rozpatrywane więc proszę ich nie składać. Toż to dyskryminacja osób z wyższym wykształceniem! |
|
|
|
|
#1313 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A wiecie nad czym się zastanawiam? Czy nie zaryzykować i nie wysyłać jakoś fajnie skomponowanego skills-based CV zamiast standardowego.
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogóle to wszystko jest tak niesprawiedliwe większość firm nawet nie wypuszcza ogłoszeń tylko zatrudnia znajomych itd. a jak nie ma sie takich znajomości to sie siedzi z dnia na dzień i ma sie nadzieje że może tym razem się uda... |
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jam prosta dziewucha....Co to takiego? ![]() Tusia, faktycznie "widły w plecy". Strach pomyśleć, co by było po "wskocz do studni"..... Zaraz mam jazdy doszkalające z parkowania
|
|
|
#1317 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Generalnie jeszcze studiuję i mam mało doświadczenia, zwykle pisałam tak.. standardowo właśnie. Imię, nazwisko, dane kontaktowe, personal statement (szczególnie gdy nie wymagano LM), szkoły, prace, umiejetnosci, zainteresowania. To drugie skupia się na wypisaniu umiejętności - np. Praca zespołowa, umiejętności komputerowe, a pod takimi "śródtytułami" wypisuje się krótko umiejętności popierając je szczegółami z z pracy, uczelni. Dopiero na koniec pisze się krótkie podsumowanie kariery zawodowej (wymieniasz firmy i stanowiska, juz bez opisów), języki obce...
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio przeczytałam, żeby na takie pytanie odpowiedzieć wymijająco, że zakładanie rodziny jest w tym momencie na końcu planów, bo obecnie skupiam się na rozwoju zawodowym.
Ale co w przypadku, gdy dziecko już jest? Choroba prędzej czy później dopadnie dziecko i zwolnienie będzie trzeba wziąć. Skoro pracodawca potencjalny od początku jest nastawiony przeciwko dzieciatym, to wypadałoby dać sobie siana ale za coś trzeba żyć. Cieszę się, że od września w razie czego z młodą zostanie jej babcia ale przez ostatnie dwa lata musieliśmy kombinować z TŻetem jak koń pod górę... NicRu, dzięki za odpowiedź. Już trochę wygooglałam. Ciekawa sprawa, ale co na ten temat mogą myśleć pracodawcy? Oto jest pytanie.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-10 o 12:41 |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40232369]reakcja na pizzę nie pytaj jaka...
[/QUOTE]o niej pomyślałam ojj...byłam na dziwnej rozmowie... gość wyczytał chyba gdzieś jakąśtaktykę i kazał mi się podpisać pod cv i na podstawie podpisu stwierdził, ze jestem "niedokładna" (mimo, że ładnie piszę ) i miałam się wybronić, że tak nie jest hehe wypytał ile gdzie zarabiałam i ze mam kilka róznych prac wpisanych w cv więc pewnie i jego firmę będę chciała szybko opuścić... a ogólnie jakoś tak..
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Ponieważ ja np. pracuję tworząc zespoły sprzedażowe. 

Mój Tż dostaje zaproszenia praktycznie z każdej pracy, do której wysyła
Teraz mój Tż ma trudny orzech do zgryzienia, bo sam nie wie co wybrać