|
|
#2041 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Ja już po USG... Ładnie mnie gin nastraszył. Oglądając pęcherzyk na USG zaczął już mówić, że czasem zdarza się, że jest pusty... a tu nagle na ekranie widzę małą pulsującą kropeczkę ... i gin na to: ale w tym przypadku nie ma co się nad tym rozwodzić... kamień spadł mi z serca uff. Jutro wizyta w przychodni i zapewne stosik badań do zrobienia.
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basiula19 No to mamy Dzidzie w jednym wieku Dziewczyny trochę się przejęłam że źle podałam i przez to będę miała później wizytę u połoznej. Na szczęście Mąż mnie uspokoił. Przecież w końcu dowiem się który to tydzień. A położna na początku i tak nic nie zrobi. Krew i mocz zbada i to wsio. Nic się nie dowiem tak od razu. Nie będę czekać miedzy wizytami. Spokojnie pójdę 16.04 do GP i On mnie pokieruje co mam robić. A Dziecięciu różnicy nie robi czy zapisany do przychodni czy nie. Zakładam że to dziewiąty tydzień a w czwartek będzie dziesiąty. Ojej ![]() edycja Oglądam Położne na TVN Style i ryczę. Absolutnie nie ze strachu. Z ogromnego wzruszenia
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-04-09 o 21:34 |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko ok i seruszko widziałaś |
|
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny! jutro sie okaze,czy o was dolacze. Mam sporo spozniony okres,mega mdlosci,4xtest z 2 bladą kreseczka i mocny bol piersi. Jutro mam 1 wizyte u ginka w celu potwierdzenia
ostatnia @ mialam 3.03.2013(28dniowe cykle)...mam nadzieje,ze jestem i dolacze do Was juz jutro o 20 sie wyjasni
|
|
|
|
#2045 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
chyba niestety nie dolacze...wmoczu i na papierze bylo odrobina krwii:C ale wczorajszy test dalej pokazywal 2 kreski (2 bardzo jasna)..na foto mam z wieczornego wczorajszego dnia po 2 min wynik
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Agata8899
Mnie się wydaje, ze jak nie dostaniesz w ciągu dnia okresu, to idz dzisiaj do ginekologa Test testem, a ginekolog potwierdzi ciążę usg i wszystko będziesz wiedziała ![]() 3mam kciuki
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też wychodziły blade krechy i to cztery, a jedna prawie niewidoczna Głowa do góry i trzymam kciuki.Mamuśki trzymajcie za mnie kciuki, dzisiaj ja wizytuję. Mam lekkiego stresa. Miłego dnia!
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty !
Ja dzisiaj czuje się jakoś gorzej, wczoraj góry mogłam przynosić a dziś z łóżka wstać nie mogę ;/ do tego mdli mnie okropnie... |
|
|
|
#2051 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie, jak tam Wasze objawy? Dokucza coś
? Mamusia Majowa.
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,.
Trzymam za wizyty!Gratuluję udanych wizyt! Witam nowe mamusie! Agata8899 ta kreska wcale nie jest jasna! jest ok a że troszkę krwi zobaczyłaś to tym bardziej leć do gina i niech da leki! bo być może masz za niski progesteron....
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak
Ale jak miło dokucza ![]() Ciesze się z wczorajszych udanych wizyt, za dzisiejsze trzymam kciuki. Agata niech będzie po Twojej myśli, ale lekarza nie odpuszczaj jednak Ryba jak rozmowa z szefem? Chcę słoneczkaaaaaaaaaaaaaa Ostatnio podawali w pogodzie, że przez całą zimę było w PL średnio 15 słonecznych dni
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana z pracy
![]() Gratuluję Wszystkich udanych wizyt!! agata8899- dołączysz, zobaczysz! ![]() Zjadłam wczoraj gofry z bitą śmietaną i malinami Od 2 dni za mną chodziły Szef przełożył spotkanie na dzisiaj, ma być pod wieczór... boję się bardziej niż jak zdawałam maturę A tak poza tym, to jestem zmęczona i najchętniej poszłabym spać! no i zauważyłam że straszny żarłok jestem i muszę z tym coś zrobić. Bo pójdę do gin na wagę a tam 100 kg będzie no i nie mogę doczekać się wizyty, ten czas tak wolno leci .. ![]() a Jak tam u Was dzisiaj ? ;> Juz pytałam, ale chyba znow się pogubiłam, mam dziś 12t6d czyli jutro KOŃCZĘ 13tydzien i zaczynam 14?
|
#2056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie tak niesmialo chcialabym do was dolaczyc czytam was juz dluzszy czas ale jakos dopiero teraz poczulam chec napisania. ostatnia miesiaczkemialam 21 lutego cylke 28 dniowe u lekarza bylam 4 kwietnia widac bylo sam pecherzyk bo lekarz okreslil ciaze na 4-5 tydzien a nie jak z miesiaczki 6. Powiedzial ze to normalne ze tylko pecherzyk widac. nastepna wizyte mam dopiero 6 maja ale musze wytrzymac co zrobic . Badania juz porobione a winiki dopiero na wizycie bede miala chyba ze beda zle to polozna bedzie do mnie dzwonic zebym predzej sie zglosila. Na poczatku mnialam lekkie brazowe plamienie dlatego musze brac duphaston do 20 tyg ciazy.No to chyba tyle
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie ![]() Gratuluję pęcherzyka, w 4-5 tygodniu zazwyczaj jest tylko pęcherzyk
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
Pochodze i mieszkam na terenie wielkopolski za 3 dni koncze 22 lata i ciaza jest jak najbardziej planowana i dlugo wyczekiwana bo ponad rok staran i nareszcie sie udalo. powien wam ze 5 marca tego roku zareczylam sie i w marcu zaszlam w ciaze juz po zareczynach. Nigdzie nie pracuje ucze sie zaocznie w policealnej szkole w weekendy .
|
|
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie nowe mamusie
agata tam krecha jak byk jest ja to miałam niewyraźne kreski jeszcze tydzien po spodziewanym dniu miesiączki heheh ale one były naprawde blade na zdjęciu nie było praktycznie widać.... u nas dziś troszke słoneczka to jakaś inna jestem bo wczoraj padał deszcz a ja cały dzień bym w łóżku przeleżała....
|
#2061 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Zastanawiam się tylko jak ewentualne wady u dzieci stwierdzają jak tam tylko 3 usg się ma. A przecież robi się i przezierność karkowa i usg genetyczne itp. Cytat:
Gratuluje serduszka, zawsze miło je zobaczyć ![]() Basiula mnie nic nie boli oprócz pleców od dźwigania małej pewnie też
|
|
|
#2062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dopiero wstałam tz mi śniadanko zrobił, a co lepsze sam z siebie posprzątał w kuchni a to juz cos Dolegliwości ciążowych nadal żadnych nie mam, senność mi juz przeszła całkowicie jedynie co to zmęczenie szybciej sie mecze np. w pracy |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej jest genetyczne to super. W pierwszej ciąży nawet nie liczyłam ile tych badań usg miałam ale przez to, że problemy były. Niestety z moich dolegliwości to tylko mdłości zostały a tego strasznie nie lubię
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Naprawdę ciągłe "podglądanie" nie jest dobre. Nie olewają tu złych przesłanek po 13 tygodniu a opieka medyczna jest na prawdę OK (zwlaszcza okołoporodowa).A ja tak sobie myślę że jak będe miała potrzebę to pójdę prywatnie. Zwłaszcza jak mi półci nie podadzą na połówkowym ![]() ------------------------ Udanych Wizyt Dziewczyny ![]() I tak dobrego nastroju jak mój
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
a weźcie mi powiedzcie co lekarz sprawdza na tym genetycznym??? Bo ja to miałam normalne w gabinecie robione i w 21 tygodniu połówkowe 3D na żadne genetyczne sie nie umawiałam. Na tym połówkowym dr wszystko dokładnie posprawdzał wszystkie narządy i wogóle no i wtedy sie dopiero płeć dowiedzieliśmy
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
witam wszystkie mamusie te, które już dołączyły i te które mają zamiar dołączyć ![]() Gratuluję dziewczyny udanych wizyt super że serduszka biją Ja się już doczekać nie mogę 15 kwietnia w końcu zobaczę swojego bąbelka i mężuś zobaczy bąbelka albo bąbelinkę, ostatnio widziałam w 8 tyg, a teraz będzie już 14 i to będzie genetyczne więc na o wiele lepszym sprzęcie niż mój gin ma u siebie w gabinecie, na NFZ, bo oczywiście prywatnie ma sprzęt niebo lepszy. Kurcze piękne macie brzuszki, ja mam wrażenie że jeszcze trochę mam odruch wciągania brzucha bo jak nie wciągam to jest taki fajny. Ale wczoraj moja szwagierka dotknęła brzuszka i powiedziała że może jeszcze go aż tak nie widać od razu ale czuć już pięknie Aaaaaaa nie pochwaliłam Wam się że kupiłam sobie spodnie ciążowe, wyczaiłam na allegro, używane, w super stanie za 35 zł z przesyłką, naprawdę się cieszę, bo doszły już i są super. Ktosiula trzymam kciuki daj znać po wizycie.Przepraszam że rzadko się odzywam ale powiem Wam że mam sporo teraz na głowie na uczelnie, a nie chce mi się niemiłosiernie, a jak przyjeżdżam do domu jest 18, zanim coś zjem, odpocznę chwilę to w sumie robi się wieczór i najchętniej wpakowałabym się do łóżeczka i tak mi mijają dni.
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
usg w 3D u mnie koszutuje ok. 300 funtów nie spodziewałam sie ze az tak drogo |
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Niedawno wróciłam z miasta, byłam w pracy i na małych zakupach ![]() Witam nowe koleżanki Czekam na relację z wizyt ![]() Później zajrzę bo dziś mam troszkę zalatany dzień.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wizyty
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

cała w skowronkach
... i gin na to: ale w tym przypadku nie ma co się nad tym rozwodzić... kamień spadł mi z serca uff. Jutro wizyta w przychodni i zapewne stosik badań do zrobienia.

Głowa do góry i trzymam kciuki.

za wizyty!
Ostatnio podawali w pogodzie, że przez całą zimę było w PL średnio 15 słonecznych dni

boję się bardziej niż jak zdawałam maturę
i najchętniej poszłabym spać! no i zauważyłam że straszny żarłok jestem
i muszę z tym coś zrobić. Bo pójdę do gin na wagę a tam 100 kg będzie 
super że serduszka biją