|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Chyba zawsze tak robią, że jak jest jakiś syf to piszą czym im się to udaje zlikwidować.
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w miarę opanowałam ale i tak mam codziennie tylko nie cały czas i nie tak koszmarną jak miałam wcześniej
|
|
|
#2525 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja być może też będę sama, bo Mąż nie koniecznie się pali. A Ty może weź mamę, albo siostrę jak Ci będzie raźniej z kimś ![]() Cytat:
E tam, nie pęknie! Nie takie ilości pochłaniałam i nie pękła... Powiększyła się jedynie ![]() Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do mojego nie ma numeru chyba.. hmmmmmusze isc do piekarni ![]() wrocic bo na 14przychodzi ten od mieszkania,potem musze isc do rodzicow bo mama mi napisala ze ma cos dla Z ![]() chcialam dzis porobic fotki Zuzinkowego apartamentu ale swiatla nie ma ani grama..chyba juz nie zdaze przed porodem jak dalej tak pojdzie
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Ma
Cytat:
no właśnie mam dwa tygodnie zajęć jeszcze. Wydaje mi sie że Nie bedzie problemu tylko w czwartki muszę byc ma wszystkich to za tydzień pójdę. Jutro dam sobie spokój ale akurat mam jedną wolną nieobecność takze bedzie dobrze ![]() 80kilo do czegoś zobowiązuje
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam sobe radę..kto da jak nie ja.. ![]() dobra,zaraz wracam :p |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Z jazdą samochodem to z naszych najwygodniej mi w moim za kierownicą
![]() Ja już wcześniej musiałam kombinować bo mi bylo niewygodnie i zauważyłam, że najlepiej jak siedzenie jest prosto a nie zapada się w tył. U mnie takie proste się robi jak go podniosę maksymalnie do góry. Może wam taka sugestia pomoże, poduszka albo co innego podłożyć pod pupę w to zgięcie między siedzeniem a oparciem? Najlepiej mi się wsiada i wysiada też ode mnie z autka bo mam troszkę wyższe niż mężowe. Jak sobie przypomnę zastępczą alfę romeo co kiedyś mieliśmy jak nasz był w naprawie, to nie wiem ile bym się z tego gramoliła na zewnątrz, takie to niskopodłogowe.
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Nie Wiem czemu ale ni jazda autem nie sprawia żadnego problemu
jedyne co to wchodzenie i wychodzenie z auta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
gin mi sprzedał taką historię
![]() jakaś lekarka nie chciała strasznie przytyć w ciąży, nie przyznawała się ale pewnie była na diecie (przytyla tylko 4kg) a normalnej budowy 170 cm wzrostu, urodziła donoszone dziecko 1,9 kg cesarką na życzenie i tydzień przed brała bromergon żeby laktacji nie dostać, bo by jej cycki obwisły nie mam słów
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
Cytat:
tak z ciekawosci pytalam, bo terminy mamy podobne.sliczny brzuszek
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
mi też nie, wysiadanie też nie bo nie jest zbyt niskie, cały czas prowadzę, pas pod brzuch wpycham:P
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p
Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy. A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!! Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2537 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za kciuki dziękuję, bo wszystko jest w porządku. Przepływy w pępowinie okej, narządy pooglądane, jąderka dobrze osadzone, waży ok. 1600g, szyjka zamknięta, ułożony główkowo, przedwczesny poród nie grozi. Aaaaa, i dostałam różową reklamówkę z gadżetami - drugą butelką Avent Natural, próbką sudocremu i emolium. ![]() Cytat:
Pięknie się to czyta... Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek. |
||||||
|
|
|
#2538 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Ma
Cytat:
![]() Wczoraj na bank małego ważył ale nie dał mi wyników tylko ze wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jemu sie wersje czesto zmieniaja. na razie musze dostarczyc kolejne wskazanie do cc od endo, bo to ostatnie odrecznie napisane i nieczytelne
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
Vil trzymam kciuki za Ciebie caly czas maleńka... Silna Jestes niesamowicie naprawde
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
ręce opadają!
vil dla Ciebie że już śmigasz. Życzę powodzenia w karmieniu. Mam nadzieję że mały szybko przekona się do piersi.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
nie zniechecaj sie ale tez nie traktuj tego karmienia jak jakis mus, bo to na psychike tez szkodzi widzialam jak mama mateuszka przezywala kazde przystawianie...powiedz swojej glowie, ze mleczko ma plynac i bedzie ok Przemus na pewno szybko zalapie o co chodzi, a teraz pewnie zlosci sie, ze mu nic nie leci i zrezygnowany idzie spac ![]() Cytat:
a krwawienie - luuuz bella mama da rade to taki gigantyczny okres - nagroda za 9 miesiecy jego nieobecnosci |
||
|
|
|
#2543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że już lepiej się czujesz ![]() oby tylko Przemek zaczął ładnie ssać może się w końcu rozkręci![]() == to aż tyle tej krwi leci?? szok ![]() -- niunka- odpoczywaj ! leż w łóżku i nic nie rób ![]() też myślę, że Katate jest następna w kolejce ![]()
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne..
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
przegapiłam coś czerwonego??????????????? ??????
nie mam dzisiaj czasu nadrabiać......... widzę że niunka już w domciu, vil na chodzie - nie jest źle!
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
szprotka, anoxe - nie chce straszyć ale mnie tak bolało w pachwinie jak mi żylaki zaczynały wychodzić.
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
a czy klauda, maluska i aga_malina udzielają się?
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawia
Cytat:
przeciez wszystko ok. tylo te cholerne szyjki musimy miec na wodzy
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
salviae - ma 22 kwietnia cesarkę, więc może to ona będzie pierwsza... hmmm
wydaje mi się, że maluska88 ostatnio się odezwała ale mogę się mylićehhh ja też chcę urodzić w kwietniu ! niedługo odstawiam feno...
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-10 o 13:09 |
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obs
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Jaskowemieszkanko
Prawdziwy apatament

?
za Wasze dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje po