|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Sama bym chciała wiedzieć.
Niby mozna znaleśc samemu staz i dostanie sie go jak beda fundusze w PUP. Lub udział w projekcie, ale chyba staz sobie trzeba samemu załatwić- . A znająć UP to ze wszystkim jest problem. Raczej chodzi o to, ze jest program, ludzi musza znaleśc a czy znajda czy nie kogos kto ich zatrudni to juz dla nich mało istotne. |
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
noo ze strony bezrobotnych tak, tylko firmy też same sobie ludzi szukają nie wiem na jakiej podstawie.. nie wiem, chyba za dużo ostatnio myslałam bo juz nie ogarniam
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-10 o 15:30 |
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40237569]ja nie slyszalam, ale mam obraczke.. co do pytania, to nie powinno w ogole pasc. jak cus, to powiem, ze jestem bezpodna
[/QUOTE]hahha dobrze kombinujesz
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Mogę do Was dołączyć? Od jakiegoś czasu szukam pracy, jakiekolwiek. Pracowałam już na recepcji, w sklepie i jako konsultantka telefoniczna. Problem w tym, że mam 2 letnią przerwę w pracy ponieważ wychowuje dziecko. Jak tylko pracodawca się dowiaduję, że mam małe dziecko to od razu rezygnuje z dalszej rozmowy. Masz dziecko jest źle, nie masz jest jeszcze gorzej bo zaraz możesz mieć. Jesteśmy strasznie dyskryminowane. Jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy. Wczoraj byłam z dzieckiem bo nie mam go z kim zostawić. Urzędniczki kazały mi wyjść z wózkiem. Byłam w szoku, bo do nie dawna byłam zarejestrowana w innym Urzędzie Pracy i nigdy nie było problemu jak byłam z dzieckiem i wózkiem. A tu stwierdziły, że wózek im przeszkadza, bo mało miejsca jest. Co oczywiście było nie prawdą i nikomu z tam stojących w kolejce nie przeszkadzało. No ale one wiedzą lepiej. Jak wyjęłam dziecko z wózka to był płacz, oczywiście urzędniczki nas wyprosiły bo one nie mogą się skupić na pracy i, że następnym razem mam przyjść bez dziecka. Mam 2 letnie dziecko sama w domu zostawić? Bo naprawdę nie mam z kim. Co za bezmyślność. Pozdrawiam wszystkie poszukujące pracy |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1357 |
|
Konto usunięte
|
a ja mam dość robienia ludzi w ch***.
po co ludzie na rozmowach mówią, że zadzwonią?! po co?! "zadzwonimy, nawet jeśli będzie negatywna odpowiedź" no i co?! g****! od nas się wymaga wszechstronnych umiejętności a sami nie potrafią godnie reprezentować firmy. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Przeglądam Gumtree, ogłoszenie zamieszczone godzinę temu ma w tej chwili ponad 2900 odsłon....Przerażające
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Nowopostający sklep z odzieżą erotyczną i akcesoriami poszukuje 2 dziewczyn na stanowisko sprzedawca-doradca klienta.
Oferujemy ciekawą pracę, pełny etat i bardzo atrakcyjne wynagrodzenie - pensja + prowizja od sprzedaży. za 3000zł..hmm... biorę
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Tak BTW mężczyzn i pracy, mój TŻet ma pracę ale szuka lepszej i jutro znowu ma rozmowę o pracę.
![]() myboyismine, ja bym brała.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-10 o 16:49 |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Też rzucam okiem na ogłoszenia. A tam:
stanowisko: tłumacz/handlowiec zadania: praca ![]() przynajmniej adres e-mail jest "firmowy"
|
|
|
#1362 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40239161]a ja mam dość robienia ludzi w ch***. po co ludzie na rozmowach mówią, że zadzwonią?! po co?! "zadzwonimy, nawet jeśli będzie negatywna odpowiedź" no i co?! g****! od nas się wymaga wszechstronnych umiejętności a sami nie potrafią godnie reprezentować firmy.[/QUOTE] Dokładnie, brak szacunku i rzucanie słów na wiatr. Miernoty. Cytat:
![]() Chyba sobie wypiję coś mocniejszego dziś....
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-04-10 o 16:55 |
||
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Parę dni mnie nie było. Walczę z tym kursem księgowości i jak na złość codziennie mam rozmowy. Chyba będę miała pracę Jutro się wszystko okaże
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie bezrobotne wizażanki
Ja dołączyłam do grona bezrobotnych w II dzień świąt wielkanocnych kiedy to moja wspaniała szefowa raczyła zadzwonić do mnie z życzeniami świątecznymi, przy okazji informując mnie, że już u niej nie pracuję...komedia bo okazało się że w tym miesiącu mam 4 zjazdy sob-nd i nie bede dyspozycyjna w soboty Na szczęście w moim fachu pracy nie brakuje (jestem kosmetyczką). Co prawda ja od niedawna pracuję w zawodzie dokładnie od września i dopiero kończę szkołę kosmetyczną w czerwcu ale za każdym razem jak szukałam pracy miałam po kilka rozmów, parę ciekawych propozycji obszary poszukiwań to warszawa tam dotychczas pracowałam bo przeprowadziłam się z TŻ ja dla praktyki w zawodzie on dla studiów magisterskich, a teraz chcemy wrócić do Białegostoku rodzinnego miasta bo wolimy nasze rejony i stwierdziliśmy że nadszedł odpowiedni moment skoro stracciłam tu pracę. Nie czekając długo od razu po świętach zabrałam się do poszukiwań i zaczęłam wysyłać CV. Jeszcze w tym tygodniu po świętach byłam na 2 rozmowach na jednej w centrum urody (kosmetyczka, fryzjer, kosmetyka laserowa, zabiegi) ale jestem problemem bo się uczę a druga to praca kosmetyczki w sporym hotelowym SPA hotel poza miejscowością, praca z zakwaterowaniem tydzień/ tydzień (tydzień pracy z weekendami po 12h i tydzień wolnego z możliwością powrotu do domu), proponują na początek umowe zlecenie na okres próbny 3 mies. i jakies 1300 zl na ręke + 10% od sprzedaży kosmetyków po tym okresie umowa o prace oraz jakies 1500 zł i ten procent od kosmetyków. Zakwaterowanie w mieszkaniu pracowniczym, które jest raczej bezpłatne tak wywnioskowałam z rozmowy. Byli mną bardzo zaintersowani od razu dowiedziałam się że jestem faworytką tej rekrutacji, poznałam Dyrektora hotelu, który również miał do mnie parę pytań, między innymi czy dam radę pogodzić naukę z pracą oczywiście on dali mi gwarancję że będą mi tak ustawiać tydzień pracy abym na zjazd miała wolne i oczywiście padło pytanie w formie żartu rzucone ale wiadomo o co chodzi a mianowicie czy planuję wyjść za mąż w najbliższym czasie czyli to o czym pisała monia_d masz dzieci źle nie masz jeszcze gorzej wczoraj zadzwoniła do mnie pani kierownik spa i poinformowała mnie że wygrałam tę rekrutację i umowiła się ze mną na 2 dni przyuczenia do pracy i dziś wysłałam jej zapytanie o te mieszkanie pracownicze, a dokładniej czy jest ono płatne.Na razie powiedzialam o tym że dostałam te prace mamie przyszłej tesciowej i 2 zaufanym koleżankom nie wiem czy jest to dobra oferta no i jak mniej więcej wygląda praca w takim spa może ktoś podzieli się ze mną doświadczeniami i oceni ofertę którą mi zaproponowano. Dodam, że SPA jes przepięknie urządzone już od samego patrzenia pełen relaks Pani powiedziała że w tygodniu jest mało gości że w wiekszości to siedzenie i czekanie czy któreś z klientów chce skorzystać, że mają proste zabiegi i nie wymagają nie wiadomo jakich umiejętności. Dostanę ponoć przeszkolenie ze sprzętu typu kapsuła sauna itd i że w wiekszości obsługa polega na ustawieniu odpowiedniego programu i wciśnięciu guzika start.Myślę że byłaby to dla mnie duża szansa w czerwcu minie mój 1 rok doświadczenia w zawodzie, jednak spokojnie wykonam podstawowe zabiegi kosmetyczne ze sprzętem, łaczone itp nie stanowi to dla mnie problemu. W warszawie miałam nieco wyższą stawkę od początku dlatego wydawało mi się że w hotelu spokojnie tyle dostane no i troszke się rozczarowałam no ale zawsze to w cv by fajnie wyglądało i system pracy ciekawy co o tym myslicie? Pozdrawiam
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma pracowała w jednym (koło ZUSU) i wcale atrakcyjnego wizerunku nie miała (ponad 10 kg. nadwagi)
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
tak a propos monia_d ja tym pannom z okienka bym powiedziała aż by im w pięty zaszło! Chyba dzieci małych nie miały ;/
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpuściłam.. Chociaż na pewno byłaby zniżka na gadżety erotyczne
|
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
niektórzy sprzedawcy dobrze zarabiają
nie byłam w takim to nie wiem jak sie ubierają kiedyś wpadne haha
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1373 |
|
BAN stały
|
W lipcu byłam na rozmowie w avivie na stanowisko doradca klienta w mieście 30 km od mojego. Rozmowa polegała na wyłudzeniu ide mnie 3 numerów tel, do których ich agenci potem dzwonili. Pisałam tutaj o tym. Nie zadzwonili wtedy po rozmowie do mnie. Praca jak na rozmowe okazało się i tak miała być w terenie , szukanie na własną rękę klientów za prowizję. Dziś dzwonią do mnie znów z avivy tylko z innego miasta, też podkarpacie tylko jakieś 1,5 h ode mnie, że zapraszają mnie na rozmowę na stanowisko doradca klienta. Pytanie skąd w tej miejscowości mieli moje CV. Nie wysyłałam żadnego CV do avivy od tamtej rozmowy . Do miasta 30 km od mojego ogłoszenie do avivy cały czas na stronie tego miasta wisi. Nie mają w tym mieście chętnych wogóle do pracy, albo dają ogłoszenie by te 3 numery wyłudzić. I tak sobie myślę, że może kierownicy regionalni w avivie przekazują między sobą CV.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-10 o 18:02 |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale najważniejsze,że w ogóle się udało, bo u nas dostało staż kilkadziesiąt osób, a chętnych było kilkaset...---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy. Wczoraj byłam z dzieckiem bo nie mam go z kim zostawić. Urzędniczki kazały mi wyjść z wózkiem. Byłam w szoku, bo do nie dawna byłam zarejestrowana w innym Urzędzie Pracy i nigdy nie było problemu jak byłam z dzieckiem i wózkiem. A tu stwierdziły, że wózek im przeszkadza, bo mało miejsca jest. Co oczywiście było nie prawdą i nikomu z tam stojących w kolejce nie przeszkadzało. No ale one wiedzą lepiej. Jak wyjęłam dziecko z wózka to był płacz, oczywiście urzędniczki nas wyprosiły bo one nie mogą się skupić na pracy i, że następnym razem mam przyjść bez dziecka. Mam 2 letnie dziecko sama w domu zostawić? Bo naprawdę nie mam z kim. Co za bezmyślność. Dla mnie szok! Byłam nieraz świadkiem w UP, jak dziewczyny przychodziły z dziećmi i były traktowane priorytetowo, wpuszczano je bez kolejki! Nikomu nie przeszkadzał wózek, wręcz przeciwnie! Co za chamstwo w Twoim UP ![]()
|
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że jak nigdy zacisnęłam zęby i nic się nie odezwałam. Wolałam nie zaczynać z "paniami z urzędu" zwłaszcza, że byłam tam pierwszy raz. Myślę, że napisanie skargi nic mi nie pomorze. W poniedziałek mam rozmowę godzinna z doradcą zawodowym w PUP. Oczywiście idę z dzieckiem. TŻ jest marynarzem i własnie wypłyną na miesiąc. Teściowie pracują a w mieście mieszkam od niedawna, nawet nikogo jeszcze nie znam. Tak więc nie mam wyjścia. Ale tym razem niech tylko ktoś spróbuje się odezwać to nie będę się powstrzymywać
Czy któraś z Was lub waszych znajomych pracowała w Smyku? W przyszłym tygodniu mam rozmowę w sprawię pracy. Ponoć chętnie zatrudniają osoby, które mają już dzieci. |
|
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Szakal165 - i jak tam w pracy?ile osób jest w administracji?ile osób masz w pokoju?w ogóle jaka jest atmosfera wśród pracowników?zdążyłaś już coś wyniuchać?
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Co do UJ... Teraz w sumie nie liczy się sama uczelnia, a na UJ nie patrzą już wcale jak na najlepszą uczelnię w Krk.. Sama kiedyś stałam przed wyborem UJ i AGH, wzięłam AGH ze względu na praktycznosć zdobywanej wiedzy. Języki (w sensie filologie)są teraz ponoć dobre też i na UP.
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja sama czuję przepaść między osobami w moim wieku, a obecnym studentami, więc mogę się mylić.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-04-10 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
A mi mama zaczyna siadać na psychę i dołować w związku z brakiem pracy... ;/
Może czas odciąć pępowinę? Może jak się wyprowadzę z domu to bardziej zmotywuję się do znalezienia jakiejś pracy?
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

. A znająć UP to ze wszystkim jest problem. 

Ja dołączyłam do grona bezrobotnych w II dzień świąt wielkanocnych kiedy to moja wspaniała szefowa raczyła zadzwonić do mnie z życzeniami świątecznymi, przy okazji informując mnie, że już u niej nie pracuję...komedia bo okazało się że w tym miesiącu mam 4 zjazdy sob-nd i nie bede dyspozycyjna w soboty

Może czas odciąć pępowinę? Może jak się wyprowadzę z domu to bardziej zmotywuję się do znalezienia jakiejś pracy?